Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Στο Γιατρό γρήγορα,να σας συστήσει θεραπεία. Γενικές συστάσεις: Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα. Αυξήστε την κατανά...
Απάντηση: Δεν πρέπει να τρως ξηρούς καρπούς, κόκκινα κρέατα, ντομάτα, εννοείται δεν πίνεις αλκοόλ!!! και εκτός από αυτά προσπαθείς να κάνεις λίγο σ...
Απάντηση: Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας!
Απάντηση: Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες ...
Απάντηση: Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες ...
Απάντηση: Δεν ακούγεται φυσιολογικό. Προτείνω να πάρεις την γνώμη ενός γιατρού!
Απάντηση: ‘Εχοντας φθάσει στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα από τη Νότια Αμερική, η καλλιέργειά τους διαδόθηκε στη γηραιά ήπειρο τον 18ο αιώνα φτάνοντας στ...
Απάντηση: εξαρταται η ποσοτητα και το γαλα.ο καλυτερος υπολογισμος ειναι το κουτι των δημητριακων που γραφει θερμιδες.το κουτι απο το γαλα που γραφ...
Απάντηση: Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, που έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, δεν συνδέεται με κίνδυνο καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου, ...
Απάντηση: Οι μπανάνες έχουν περισσότερες θερμίδες από τα μήλα, συνεπώς παχαίνουν περισσότερο.
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Υπερουριχαιμια ουρικο Οξυ

Γενικές συστάσεις: • Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα. • Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, φρούτα) • Μειώστε την πρόσληψη λιπαρών από τη διατροφή σας. Επιλέξτε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά. • Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε πουλερικά και ψάρια στις ποσότητες που ορίζονται από το διαιτολόγο. • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Αυξήστε την κατανάλωση υγρών στη διάρκεια της μέρας • Προσπαθήστε να

αποκτήσετε σταδιακά και να διατηρήσετε ένα φυσιολογικό σωματικό βάρος. Αποφύγετε απότομη απώλεια βάρους. • Αποφύγετε μεγάλα και βαριά γεύματα αργά τη νύχτα Τρόφιμα που απαγορεύονται: Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε πουρίνες και πρέπει να αποφεύγονται τόσο σε οξεία φάση όσο και σε φάση ύφεσης • Εντόσθια (συκώτι, μυαλά, νεφρά), ζωμός κρέατος, γλυκάδια • Κυνήγια, χήνα • Αμύγδαλα • Θαλασσινά (Μύδια, χτένια, αυγοτάραχο), σαρδέλες, σκουμπρί, ρέγκα, αντσούγιες • Μαγιά Τρόφι

μα που επιτρέπονται σε μικρές ποσότητες: • Κοτόπουλο, γαλοπούλα, κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι), μπέικον • Ψάρια, οστρακοειδή (εκτός από αυτά που απαγορεύονται), αστακός, καβούρια στρείδια • Αρακάς, φασόλια, σπανάκι, φακές, σπαράγγια, μανιτάρια, ντομάτα, κουνουπίδι, σπαράγγια • Πατάτες τηγανητές, ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως • Σε περίπτωση οξείας φάσης επιτρέπεται η κατανάλωση 60 – 90 γρ. κρέατος, ψαριού ή πουλερικών την ημέρα ή ½ φλιτζάνι από τα παραπάνω λαχανικά, όσπρια και δημητριακά. Συνοψίζοντας, οι ασθενείς με ουρική αρθρίτιδα ή /και υπερουριχαιμία θα πρέπει να καταναλώνουν μικρές ποσότητες τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε πουρίνες. Επίσης, η πρόσληψη πρωτεΐνης θα πρέπει να είναι μέτρια, με έμφαση στη πρωτεΐνη σόγιας και γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά. Η πρόσληψη υδατανθράκων συνιστάται να είναι τουλάχιστον το 50% των συνολικών προσλαμβανόμενων θερμίδων, ενώ των λιπών να μην ξεπερνά το 30%. Η διατήρηση ή η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους με στόχο το ιδανικό αποτελεί ένα ακόμη μέτρο για την θεραπεία της υπερουριχαιμίας και ουρικής αρθρίτιδας. Τέλος, ο περιορισμός του αλκοόλ και η μεγάλη κατανάλωση υγρών συντελούν στην αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.
Σχετικές ερωτήσεις
Οι παρακάτω διαιτολογικές συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι...
Βράσε σέλινο, πιες το ζουμί και φάε και τα σέλινα σαλάτα αντί για χόρτα. Σε λίγες μέρες δε θα έχεις ουρικό οξύ!
Ένα σύνηθες ερώτημα των πασχόντων από αυξημένο ουρικό οξύ, είναι τι διατροφή πρέπει να ακολουθούν. Κατ αρχάς πρέπει να γίνει σαφές ότι...
κοκκινο κρεας ντοματα και συγκεκριμενα απο κρεατικα μονο κοτοπουλο τα ξερω γιατι ειχε ο μπαμπας μ και ο γιατρος αυτα του ειπε να αποφευγε...
Πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal (BMJ 2008;336:309-312) εξέτασε την πιθανή συσχέτιση της αυξημένης κατανά...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
Οι παρακάτω διαιτολογικές συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεινών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Η αύξηση ουρικού οξέος μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή πουρίνων ή σε μειωμένη απέκκριση ουρικού οξέος από τα νεφρά. Μπορεί να συντελέσει στη δημιουργία ουρικής αρθρίτιδας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ 1) Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε πουρίνες. 2) ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράσε σέλινο, πιες το ζουμί και φάε και τα σέλινα σαλάτα αντί για χόρτα. Σε λίγες μέρες δε θα έχεις ουρικό οξύ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα σύνηθες ερώτημα των πασχόντων από αυξημένο ουρικό οξύ, είναι τι διατροφή πρέπει να ακολουθούν. Κατ αρχάς πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν ανταποκρίνονται όλες οι περιπτώσεις υπερουριχαιμίας επαρκώς σε διατροφικά μέτρα. Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που σχηματίζεται στον οργανισμό μετά από διάσπαση των πουρινών, οι οποίες είναι μέρος της χημικής δομής των γονιδίων και υπάρχουν σε όλα τα κύτταρα του σώματος και σε όλα σχεδόν τα τρόφιμα. Αυξημένες συγκεντρώσεις πουρινών υπάρχουν σε αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοκκινο κρεας ντοματα και συγκεκριμενα απο κρεατικα μονο κοτοπουλο τα ξερω γιατι ειχε ο μπαμπας μ και ο γιατρος αυτα του ειπε να αποφευγει και φυσικα γλυκα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόσφατη έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal (BMJ 2008;336:309-312) εξέτασε την πιθανή συσχέτιση της αυξημένης κατανάλωσης αναψυκτικών τα οποία περιέχουν ζάχαρη με τον κίνδυνο εμφάνισης ουρικής αρθρίτιδας σε άνδρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι άνδρες οι οποίοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών με ζάχαρη και φρουκτόζη διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο για την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η κατανάλωση αναψυκτικών l... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο Γιατρό γρήγορα,να σας συστήσει θεραπεία. Γενικές συστάσεις: Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα. Αυξήστε την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε υδατάνθρακες (ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, φρούτα) Μειώστε την πρόσληψη λιπαρών από τη διατροφή σας. Επιλέξτε άπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα και τυριά. Μειώστε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και προτιμήστε πουλερικά και ψάρια στις ποσότητες που ορίζονται από το διαιτολόγο. Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Αυξήστε την κατανάλω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πρέπει να τρως ξηρούς καρπούς, κόκκινα κρέατα, ντομάτα, εννοείται δεν πίνεις αλκοόλ!!! και εκτός από αυτά προσπαθείς να κάνεις λίγο σωστή διατροφή. Άν κάνεις αναζήτηση στο google "ουρικό οξύ" σίγουρα θα σου βγάλει αρκετά site όπου θα δεις πιο αναλυτικά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας! Διαβάστε περισσότερα...
ουρικο οξυ διατροφη
Απάντηση:
Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Η αύξηση ουρικού οξέος μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή πουρινών ή σε μειωμένη απέκκριση ουρικού οξέος από τους νεφρούς και μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας). Γενικές συστάσεις•Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα (διαβάστε παρακάτω γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ακόλουθες συστάσεις απευθύνονται σε άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, που πρέπει να ακολουθήσουν δίαιτα χαμηλή σε πουρίνες. Οι πουρίνες είναι τμήμα των πρωτεϊνών των τροφών που μετατρέπονται σε ουρικό οξύ στον οργανισμό μας. Η αύξηση ουρικού οξέος μπορεί να οφείλεται σε υπερπαραγωγή πουρινών ή σε μειωμένη απέκκριση ουρικού οξέος από τους νεφρούς και μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας (ποδάγρας). Γενικές συστάσεις•Αποφύγετε τα πλούσια σε πουρίνες τρόφιμα (διαβάστε παρακάτω γι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ακούγεται φυσιολογικό. Προτείνω να πάρεις την γνώμη ενός γιατρού! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
‘Εχοντας φθάσει στην Ευρώπη τον 16ο αιώνα από τη Νότια Αμερική, η καλλιέργειά τους διαδόθηκε στη γηραιά ήπειρο τον 18ο αιώνα φτάνοντας στο απόγειό της τον 19ο αιώνα. Οι πατάτες καταναλώνονται ευρύτατα από το κοινό σε ποικίλες χώρες. Η κατανάλωσή τους οφείλει να τις τοποθετεί στο καθημερινό πιάτο σαν συνοδευτική τροφή και όχι ως κύριο γεύμα. Μια πρόσφατη ανασκόπηση των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την ικανότητα κορεσμού των τροφίμων ανέδειξε πως τρόφιμα με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, όπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται η ποσοτητα και το γαλα.ο καλυτερος υπολογισμος ειναι το κουτι των δημητριακων που γραφει θερμιδες.το κουτι απο το γαλα που γραφει τις θερμιδες.μια ζυγαρια και η αναλογη ποσοτητα γαλατος σε ml που υπολογιζεται με το ποτηρι.πχ 30 γραμμαρια δημιτριακων δηλαδη περιπου μια χουφτα με 250 ml γαλα δηλαδη ενα μικρο ποτηρι μπυρας ειναι γυρω στις 220 θερμιδες κατα μεσο ορο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, που έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, δεν συνδέεται με κίνδυνο καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Οι επιδημιολόγοι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία Πιλάρ Γκουαγιάρ-Καστιγιόν του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», μελέτησαν σχεδόν 41.800 Ισπανούς ενήλικους ηλικίας 29 έως 69 ετών για μια περίοδο 11... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι μπανάνες έχουν περισσότερες θερμίδες από τα μήλα, συνεπώς παχαίνουν περισσότερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κυτταρίτιδα κάνει η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και τα πολύ στενά ρούχα.Επίσης σε μερικές κοπέλες μπορεί να είναι και να είναι στο σωματότυπο τους. Πολλές κρέμες καταπολέμησης της έχουν ως βασικό τους συστατικό τη καφεϊνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γλυκά είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη κατηγορία τροφίμων. Έχουνφανατικούς οπαδούς χάρη στη γλυκιά τους γεύση, αλλά στη συνείδηση των περισσότερων ανθρώπων είναι μία… «αμαρτωλή» επιλογή.Μερικοί δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να ζουν τρώγοντας μόνο γλυκά. Όταν, όμως, καταναλώσουν έστω και μία μικρή ποσότητα νιώθουν ενοχές και θεωρούν ότι θα έπρεπε να το είχαν αποφύγει. Το βασικότερο αίτιο είναι η γραμμική σχέση που θεωρείται ότιπαρουσιάζει η κατανάλωση των γλυκών με την αύξηση του βάρους. Ο συ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μία από τις κυριότερες αιτίες για τα παραπανίσια κιλά στις γυναίκες είναι η μεγάλη κατανάλωση απλών υδατανθράκων και δημητριακών, όπως γλυκά, ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, πατάτες κ.α. Κατά αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δεν καταναλώνουμε αρκετές πρωτεΐνες αλλά προτιμούμε τροφές που «βοηθούν» στην αποθήκευση λίπους, δηλαδή υδατάνθρακες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε γεύμα μας πρέπει να περιλαμβάνει 25% πρωτεΐνες, 25% αμυλώδεις υδα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με ενα ειδικο προιον Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Φροντίστε να τρώτε πρωτεΐνες σε κάθε σας γεύμα συμπεριλαμβανομένου του πρωινού, όπως αβγό, γαλοπούλα κ.ά. 2. Αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε αλεύρι και σιτηρά, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά. Τουλάχιστον για ένα διάστημα φροντίστε να καταναλώνετε μικρές μερίδες. 3. Αποφύγετε τις επεξεργασμένες τροφές. Έχει υπολογιστεί ότι το 90% των τροφών που καταναλώνουμε είναι επεξεργασμένες. Λίγες είναι αυτές που φτάνουν στο τραπέζι μας χωρίς να έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία, όπως είναι τα φρούτα,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αυτισμός είναι μια διαταραχή ανάπτυξης του νευρικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από την περιορισμένη και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά. Όλες αυτές οι ενδείξεις ξεκινούν πριν το παιδί γίνει τριών ετών. Στατιστικά, ο αυτισμός εμφανίζεται σε περίπου 1 ή 2 ανά 1.000 άτομα. Περιλαμβάνει πολλά μέρη του εγκεφάλου, το πώς όμως συμβαίνει αυτό δεν μας είναι απόλυτα κατανοητό. Τελευταία, υπάρχει η άποψη ότι αφορά ολόκληρο το σώμα, ότ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
100γρ σοκολάτας γάλακτος έχουν 529 θερμίδες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ύψος πόσο. Όλα είναι σχετικά! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γυρω στα 53 κιλα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ότι σου λέει ο γιατρός σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεγονότα για το μέλι και κανέλα: Διαπιστώνεται ότι ένα μείγμα από μέλι και κανέλα θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται επίσης το μέλι ως ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς καμία παρενέργεια για όποιο είδος ασθένειας. Η επιστήμη σήμερα λέει ότι ακόμη και αν το μέλι είναι γλυκό, εάν λαμβάνεται στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, αυτή δεν βλάπτει δι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δίαιτα και διατροφή. Τι να θέλουν πολύ φαγητό και γλυκό και καθισιό?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε 1 μήνα είμαι πολύ δύσκολο... αυτό που σου συνηστώ είναι το πρωί να τρως μισή κουπα δημητριακα ολικης , και με λιγο γαλα... το μεσημερι θα τρως ο,τι εχεις μαγειρεψει αλλα απο λιγο ( 200-250 γρμ) Α, το ξεχασσα... για δεκατιανο και απογευματινο μπορεις να φας 1 μπαρα δημητριακων με 1 φρουτο και για βραδυ 1 γιαουρτι με μελι η φρουτα η δημητριακα ... και το σημαντικοτερο: ΝΑ ΤΡΩΣ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ! ετσι θα φτιαξει και ο μεταβολισμος σου.... και με αυτη την διατροφη θα χανεις περιπου 1 κιλο την εβδομα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΚΟΡΔΟ To σκόρδο (Αllium sativum L.) είναι φυτό βολβοειδές με χαρακτηριστική καυστική γεύση. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του σκόρδου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα . Είχε χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση διάφορων νοσημάτων όπως του ίκτερου, της φρενίτιδας, των οιδημάτων του αυχένα ,της φυματίωσης και των αναπνευστικών λοιμώξεων. Αντιμικροβιακές ιδιότητες Το σκόρδο περιέχει θειούχες ενώσεις με γνωστότερη την αλλισίνη. Σ’ αύτη την ουσία οφείλεται η αντιμικροβιακή ιδιότητά του. Δρα ενισχύοντα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τρωω κανονικα,γιατι μου αρεσει να φοραω στενα ρουχα γιατι εχω σωμα θεικο που το γυμναζω οσο μπορω για να το θαυμαζει το κοινο :P Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 90 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: