Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά 5 αγκινάρες 1 κιλό φασολάκια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι...
Απάντηση: Υλικά : 150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 150 γρ. μικρά φασόλια άσπρα ή κόκκινα 2 κρεμμύδια τριμμένα ½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα Αλάτ...
Απάντηση: ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλύνουμε.Αν ειναι κατεψυγμένα τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι.Τα τοποθετούμε στο τσικά...
Απάντηση: Υλικά 250 γρ. φασόλια 250 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 4 ώριμες ντο...
Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα στο κρασί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Απλώνουμε το χοιρι...
Απάντηση: Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά σούπας Flora Soft με βούτυρο για 5-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τ...
Απάντηση: κοτοπουλο με μανιταρια αλα κρεμ βραζεις το κοτοπουλο ριχνεις τα μανιταρια να τσιγαριστουν κ μετα προσθετεις κρεμα γαλακτος,αλατι πιπερ...
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ Φασόλια Πρεσπών σε πήλινο 350 γραμ. φασόλια Πρεσπών 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ½ φλιτζάνι καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 φλιτ...
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα: ½ κιλό φασόλια μπαρμπούνια Καστοριάς ή Πρεσπών 2/3 του φλυτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κρεμ...
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 1 φλιτζάνι φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς βρασμένα 1 φλιτζάνι φακές Καστοριάς βρασμένες 12 γα...
 

Ξερα φασολια;

Σχετικές ερωτήσεις
βαλε τα φασόλια στο ψυγείο μόλις τα μαζέψεις
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία τ...
ταματήστε το πότισμα όταν οι πρώτοι καρποί αρχίσουν να ξεραίνονται. Τα φασόλια είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν τα φασόλια αποκτήσουν τ...
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα ξερά φασόλια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος απ...
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
βαλε τα φασόλια στο ψυγείο μόλις τα μαζέψεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ταματήστε το πότισμα όταν οι πρώτοι καρποί αρχίσουν να ξεραίνονται. Τα φασόλια είναι έτοιμα για συγκομιδή όταν τα φασόλια αποκτήσουν το κιτρινωπό χρώμα που έχουν τα στάχυα. Ξεριζώστε το φυτό και κρεμάστε τα για να ξεραθούν. Αφαιρέστε τα φασόλια από τη θήκη τους όταν αυτές έχουν ξεραθεί εντελώς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα ξερά φασόλια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο, προσθέτοντας κομπόστ και ανακατεύοντάς το σε βάθος 15 με 20 εκατοστά. Τα ξερά φασόλια χρειάζονται έδαφος που να μπορεί να διατηρήσει υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση ξερών: 95-125 ημέρες μετά την μεταφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 5 αγκινάρες 1 κιλό φασολάκια 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι λάδι 1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα και τις ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε δύο-τρεις φορές. Προσθέτουμε 1,5 φλιτζάνι νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά : 150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 150 γρ. μικρά φασόλια άσπρα ή κόκκινα 2 κρεμμύδια τριμμένα ½ φλιτζάνι αλεσμένη καρυδόψιχα Αλάτι 1 κουταλιά μουστάρδα ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές ξύδι 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό Εκτέλεση : Βράζουμε τα φασόλια ως που να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα σιγοβράζουμε πάλι, ώσπου να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε ξανά και τα αδειάζουμε σε σαλατιέρα. Αναμειγνύουμε τα κρεμμύδια, την καρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλύνουμε.Αν ειναι κατεψυγμένα τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι.Τα τοποθετούμε στο τσικάλι με το λάδι και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε λίγο,σαν τα ροδίσουμε. Ύστερα ρίχνουμε το νερό.Στα κατεψυγμένα όχι,μόνον αν δούμε ότι χρειάζονται.Πριν ψηθούν καλά ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα και τα αφήνουμε όλα τα ψηθούν αρκετά, αλλά να είναι η σάλτσα λίγο ζουμερή. Αν θέλουμε βάζουμε λίγες πατάτες, όταν ρίξουμε την ντομάτα. Υλικά : 600 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 250 γρ. φασόλια 250 γρ. ρύζι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 καρότο ψιλοκομμένο 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 4 ώριμες ντομάτες περασμένες από το ρεντέ 1 πιπεριά 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι Αλάτι Εκτέλεση Βάζουμε τα φασόλια να σταθούν μια νύχτα στο νερό. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα αλατίζουμε για 1 ώρα περίπου. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα κρατάμε στο νερό τους. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με τις πιπεριές ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα στο κρασί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια. Απλώνουμε το χοιρινό σε έναν πάγκο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Απλώνουμε πάνω του το μπέικον και προσθέτουμε τα μισά ξερά φρούτα, καθώς και τα φουντούκια. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και γύρω του βάζουμε τα κρεμμύδια, τα ξυλάκια κανέλας σπασμένα στα 2 και τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλάτι και με μία κουταλιά σούπας Flora Soft με βούτυρο για 5-8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός τους, προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ. Πλένουμε, καθαρίζουμε και στη συνέχεια κόβουμε στη μέση τα πράσινα φασολάκια και τα βράζουμε με ελάχιστο αλάτι. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και σοτάρουμε τα τοματίνια, το σκόρδο και τα βρασμένα φασολάκια, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε ½ ποτήρι του κρασιού νερό, από αυτό που βρά... Διαβάστε περισσότερα...
Λοιπον εχουμε και λεμε...ειμαι ασχετη απο μαγειρικη μονο μακαρονια ξερω να φτιαχνω....εχω βαλει στοιχημα με τον πατέρα μου και πρέπει να μαγείρεψω...πείτε καμία εύκολη συνταγή μπας και κάνουμε τίποτα...
Απάντηση:
κοτοπουλο με μανιταρια αλα κρεμ βραζεις το κοτοπουλο ριχνεις τα μανιταρια να τσιγαριστουν κ μετα προσθετεις κρεμα γαλακτος,αλατι πιπερι αυτο τωρα η το ριχνεις πανω απτο κοτοπουλο, ή βαζεις το κοτοπουλο μεσα στο κατσαρολακι που εφτιαξες κρεμα,οτι θες κανε κανελονια, παρε συσκευασια απο σουπερ μαρκετ παρε κυμα κ φτιαξτον με αλατι πιπερι κρεμυδακι κανελα(ξυλο) κ ντοματοχυμο αφου γινει φτιαξε μια κοκκινη σαλτσα γεμισε τα κανελονια με το κυμα,βαλτα σε ταψι κ περιχυσε τη σαλτσα κ βαλτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ Φασόλια Πρεσπών σε πήλινο 350 γραμ. φασόλια Πρεσπών 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 ½ φλιτζάνι καρότα κομμένα σε ροδέλες 2 φλιτζάνια σέλινο ψιλοκομμένο 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Αφήνετε τα φασόλια στο νερό για 4-5 ώρες το πολύ. Βράζετε για 10 λεπτά μαζί με τα φύλλα δάφνης. Αφήνετε τα φασόλια να ξεκου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα: ½ κιλό φασόλια μπαρμπούνια Καστοριάς ή Πρεσπών 2/3 του φλυτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλυτζάνι φρέσκια σάλτσα ντομάτας 3 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια για 8 με 12 ώρες. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα ελαφρώς το κρεμμύδι. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασόλια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε τα φασόλια σε αναλογία 1 φασόλια προς 2 ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 1 φλιτζάνι φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς βρασμένα 1 φλιτζάνι φακές Καστοριάς βρασμένες 12 γαρίδες Νο 3 2 καρότα 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 κουταλιές του γλυκού τριμμένος ξερός κόλιαντρος 1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός 2 λάιμ ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κέλυφος και τις αλατίζετε. Τις σοτάρετε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-6 μερίδες: 500 γρ. φασόλια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 2 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο 4 καρότα 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σέλινο 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές 2 φλιτζάνια τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ 2 χωριάτικα λουκάνικα (από περίπου 100 γρ. το καθένα) 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 - 6 μερίδες: 250 γρ. φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς 2 ξερά κρεμμύδια 4 καρότα 2 πατάτες 1 κ. σ. ντοματοπελτές 8 φέτες μπέικον 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 κ. γλ. τριμμένο ξερό φασκόμηλο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Καθαρίζετε και τρίβετε τις πατάτες. Βάζετε τα φασόλια και τα λαχανικά στην κατσαρόλα κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φασόλια Παπούδα Αμυνταίου – Σαλάτα με Πιπεριές Φλωρίνης Υλικά για 6 άτομα: 300 γρ. φασόλια Παπούδα, ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο ¼ φλιτζάνι ξίδι ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό 2 πιπεριές Φλωρίνης 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1 ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Αφού βράσουμε τα φασόλια τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη να κρυώσουν. Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ξεφλουδίζουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τις πιπεριές Φλωρίνη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 500 γραμμάρια φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά τουρσί (καρότο, πράσινες ντομάτες, κουνουπίδι, πιπεριές, λάχανο) ελαιόλαδο αλάτι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα. Την επόμενη ημέρα τα βάζετε στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και τα βράζετε χωρίς αλάτι για 45 λεπτά. Καθαρίζετε και τρίβετε τα κρεμμύδια και τα καρότ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 - 6 μερίδες ως γαρνιτούρα: 6 φλιτζάνια έγχρωμοι γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 1 φλιτζάνι ζωμός κρέατος ή λαχανικών 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές του γλυκού κύμινο 2 κουταλιές του γλυκού τριμμένος ξερός κόλιαντρος 4 κoυταλιές της σούπας χυμός λάιμ 1 μεγάλη σφιχτή ντομάτα 1 ξερό κρεμμύδι 1 πράσινη πιπεριά 4 κoυταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι Εκτέλεση: Βγάζετε το κοτσανάκι και τους σπόρους από την πιπερ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα: 250 γρ φασόλια Έγχρωμα Γίγαντες Ελέφαντες 400 γρ τόνος 400 γρ καλαμπόκι 300 γρ μαγιονέζα 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε έως ότου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν. Τα στραγγίζουμε, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε τον τόνο, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε την μαγιονέζα και ανακατεύουμε όλα τα υλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 1. 500γρ. Φασόλια πρεσπών 2. καρώτα σε φέτες 3. δυο κλαδάκια σέλινο 4. λίγη ρίγανη και δυόσμο 5. μαύρο πιπέρι αλάτι 6. ένα κρεμμύδι σάλτσα ντομάτας 7. μπόλικο ελαιόλαδο!!!! 8. τρεις πιπεριές φλωρινης(ξεραμενες) ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Mουσκέψτε από βραδύς τα φασόλια (κερδίζετε χρόνο βρασίματος βράστε για 10 λεπτά και πετάξτε το νερό. (αποφεύγετε το φούσκωμα) Βάλτε νερό λίγο πάνω από τα φασόλια και το ψιλοκομμένο κρε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 3 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Καστοριάς 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο ξερό δεντρολίβανο 1/4 κουταλιάς του γλυκού τριμμένο καρδάμωμο (κακουλέ) 4 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 1 ντομάτα 1 αγγουράκι αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα φασόλια με τις σκελίδες του σκόρδου, την πάπρικα, το δεντρολίβανο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα: ½ κιλό φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα 2/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 2 καρότα 1 μάτσο σέλινο αλάτι, κόκκινο πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουνε 8 με 12 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με νερό περίπου 1 φασόλια προς 3 νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι (περασμένο από τον τρίφτη), τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 300 γρ. Φασόλια Γίγαντες Ελέφαντες 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 3 κουταλιές του γλυκού σκόνη μουστάρδα 1 λεμόνι 1 μεγάλη ντομάτα ή ντοματίνια 1 αγγούρι Μαϊντανός Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια για 10-12 ώρες . Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν για περίπου 1 με 1 ½ ώρα. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε το λάδι με την μουστάρδα και σιγά-σιγά ρίχνουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 μερίδες: 6 κότσια αρνίσια ή 2 κιλά αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια 300 γραμμάρια φασόλια μέτρια Φαρσάλων 4 ξερά κρεμμύδια 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί 3 φλιτζάνια ντοματάκια κονκασέ 1 φακελάκι σαφράν σε σκόνη από 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο ξερό δεντρολίβανο, δυόσμο, ρίγανη 3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές ξύσμα από 1 πορτοκάλι ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την κρέμα: 400 γρ φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα 1 στέλεχος σέλερι ,1 καρότο 1 κρεµµύδι,1 φύλλο δάφνης 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, λευκό πιπέρι Για τις γαρίδες και την σως 12 μεγάλες γαρίδες ½ ματσάκι μαϊντανό 1 ντομάτα ή 4 τοματίνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες μαζί με την δάφνη, το κομμένο καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο. Βράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα φασόλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 800 γραμμάρια μοσχαρίσια ουρά με κόκαλο 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών 2 ξερά κρεμμύδια 2 καρότα 1 μεγάλη πατάτα λίγο σέλερι ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα με 1 ½ λίτρο νερό και τα βράζετε χωρίς να τα αλατίσετε για 50 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 – 6 άτομα: 500 γρ φασόλια μέτρια Φαρσάλων 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι Θες/νίκης 250 γρ τόνο κονσέρβα σε νερό 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 ντομάτες ή ½ φλιτζάνι του τσαγιού σάλτσα ντομάτας 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 5 με 6 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες. Τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 άτοµα: Για την κρέμα: 400 γρ φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα 1 στέλεχος σέλερι ,1 καρότο 1 κρεµµύδι,1 φύλλο δάφνης 3 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, λευκό πιπέρι Για τις γαρίδες και την σως 12 μεγάλες γαρίδες ½ ματσάκι μαϊντανό 1 ντομάτα ή 4 τοματίνια ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για περίπου 8 με 12 ώρες μαζί με την δάφνη, το κομμένο καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι κομμένο στα δύο. Βράζουμε έως ότο... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 23 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: