Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις κα...
Απάντηση: Αυτό το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στα ακανόνιστα ποτίσματα, οπότε από το δέσιμο των καρπών μέχρι μία εβδομάδα μέχρι να συγκομιστούν (σε ...
Απάντηση: Eνα ελκυστικό εμπορικά προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητ...
Απάντηση: Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά ...
Απάντηση: Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους ...
Απάντηση: Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών Σάλβια (Salvia). Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ...
Απάντηση: Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς...
Απάντηση: Τα περισσότερα φυτά εσωτερρικού χώρου προέρχονται από τροπικές χώρες , όπου η ατμοσφαιρική υγρασία βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 100%. ...
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και...
 

τσουκνιδα και θεραπευτικες ιδιοτητες

τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών ούρτικα και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως. Ο βλαστός της φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο ενώ τα άνθη της είναι μικρά και άοσμα. Ολόκληρο το φυτό καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες που κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα, πολλές φορές έντονη, τσούξιμο και κοκκινίλα σαν τσίμπημα κουνουπιού, ενώ σπανιότερα αλλεργικές διαταραχές. Αυτό οφείλεται σε ένα δηλη

τηριώδες υγρό, που περιέχουν οι λεπτές βελόνες του φυτού στη σύσταση του οποίου υπάρχει μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες, οι οποίες όμως βελόνες καταστρέφονται με το βράσιμο ή το ψήσιμο. Το πιο δηλητηριώδες είδος τσουκνίδας είναι το γνωστό με την ονομασία φύλλο του διαβόλου που βρίσκεται στη νήσο Τιμόρ. Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικέ

ς ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο. Το αφέψημα του είδους urens, που βρίσκεται και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία. Σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στην μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Σχετικές ερωτήσεις
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμ...
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη...
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέ...
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, ...
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα. Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά. Θεραπευτικές ιδιότητες! Ως κατάπλασμα για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέως διαδεδομένο κοντά στις κατοικίες των ανθρώπων και στα νιτρώδη εδάφη. Όπως γράφει ο άγγλος βοτανολόγος του 17-αιώνα, Κουλπεπέρ στο πιο δημοφιλές βοτανολογικό βιβλίο όλων των εποχών, “οι τρίχες τις που κεντρίζουν και φέρνουν φαγούρα δεν χρειάζονται περιγραφή,- αυτές μπορεί να τις βρούμε και στο πιο βαθύ σκοτάδι, μέσων της αφής”. Η Τσουκνίδα έχει ίσιο κορμό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις καταρροές της κύ­στης και τη δυσουρία. Τα χλωρά κυπαρισσόμηλα, όταν κοπανιστούν και ποθούν μαζί με κρασί, είναι κατάλληλα για την αιμόπτυση και τη δυσεντερία και τις καταρροές της κοιλιάς, το ορθοπνοϊκό άσμα και τους βήχες και το αφέψημα τους έχει τις ίδιες επιδράσεις. Όταν κοπανι­στούν μαζί με σύκο μαλακώνουν τα σκληρώματα και θεραπεύουν τους πολύποδες της μύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό το φαινόμενο οφείλεται κυρίως στα ακανόνιστα ποτίσματα, οπότε από το δέσιμο των καρπών μέχρι μία εβδομάδα μέχρι να συγκομιστούν (σε περίπτωση που βρέξει αναβάλλουμε το πότισμα έως 15 ημέρες αναλόγως του τύπου εδάφους) ποτίζουμε τακτικότατα. Ν.Λ. Παπαδογιαννάκης Ηράκλειο Κρήτης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Eνα ελκυστικό εμπορικά προϊόν που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια του λεγόμενου μύρτιλου, οι αποδόσεις της οποίας δύσκολα θα αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο, καθώς τα έσοδα ανά στρέμμα φθάνουν να κινούνται στα επίπεδα των 4.000-5.000 ευρώ. Η καλλιέργεια του μύρτιλου, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με διόλου ευκαταφρό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γνωρίζουμε πραγματικά ποια είναι η τροφή μας; Ας ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα μιας ισσοροπημένης διατροφής βασισμένης σε αγνά βιολογικά προϊόντα και θα δούμε τι ακριβώς προσθέτουν οι παραγωγοί στα φρούτα και τα λαχανικά μας, ώστε να καταντάνε επιβλαβή για την υγεία μας. Βιολογική τροφή Είμαστε αυτό που τρώμε Για να παράγουν όλο και περισσότερες καλλιέργειες στον ίδιο χώρο με όλο και μεγαλύτερη απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο για να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση, οι παραγωγοί αναγκάσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να ξεκινήσετε την καλλιέργεια αρακά, θα πρέπει να προμηθευτείτε σπόρους αρακά. Θα τους βρείτε σε γεωπονικά καταστήματα, ή από φίλους και γνωστούς. Οι σπόροι είναι πιθανό να έχουν μία επικάλυψη από μία χημική ουσία (μυκητοκτόνο) που εμποδίζει την προσβολή από μύκητες. Το μυκητοκτόνο είναι χρωματισμένο με πράσινο, ροζ, μπλε ή κόκκινο χρώμα, ώστε να μη κάνει κάποιος το λάθος και καταναλώσει τους σπόρους. Πριν τους χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να τους ξεπλύνετε ώστε να φύγει το μυκητοκτόνο. Προλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φασκόμηλο ή φασκομηλιά ανήκει στο γένος των Αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών Σάλβια (Salvia). Πολυετές, θαμνώδες με πολυάριθμα κλαδιά ύψους μέχρι μισό μέτρο βρίσκεται σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κυρίως σε ξηρούς και πετρώδεις τόπους. Τα φύλλα του είναι επιμήκη και παχιά χρώματος λευκοπράσινου. Τα άνθη του φύονται κατά σπονδύλους, είναι χρώματος μοβ και ανθίζουν από το Μάιο ως τον Ιούνιο. Το φυτό έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές ιδιότητες του, ως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν το μπαλκόνι ή ο κήπος σας δεν είναι ηλιόλουστα, μην απογοητεύστε! Αν δέχονται τουλάχιστον 3-4 ώρες ήλιο την ημέρα ή βρίσκονται συνεχώς σε μια ημισκιερή κατάσταση κάτι μπορεί να γίνει. Σας δίνουμε μια λίστα με τα λαχανικά που μπορείτε να καλλιεργήσετε σε ημισκιερές συνθήκες: Φυλλώδη σαλατικά (π.χ μαρούλι, αντίδια, σαλάτες κ.λπ.) μπρόκολο κουνουπίδι πατζάρια (για τα φύλλα τους) μπιζέλια φασολάκια λαχανάκια βρυξελλών ραδίκια φυλλώδη λαχανικά (σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα περισσότερα φυτά εσωτερρικού χώρου προέρχονται από τροπικές χώρες , όπου η ατμοσφαιρική υγρασία βρίσκεται κοντά στα επίπεδα του 100%. Αυτό σημαίνει πως ένα περιβάλλον εσωτερικού χώρου όπου βρίσκονται κλιματιστικά (air-condition) η ατμοσφαιρική υγρασία θα είναι ελάχιστη. Το καταλαβαίνουμε και εμείς αφού η ατμόσφαιρα σε ένα περιβάλλον με κλιματιστικά είναι αποπνικτική λόγο έλλειψης υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Αυτός είναι ο λόγος όπου σχεδόν πάντα οι άκρες των φύλλων στα φυτά εσωτερικού χώρου ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΘΕΛΨ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Απάντηση:
Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και εκείνων που εμποδίζουν τον καλό φωτισμό και αερισμό του δέντρου,εφόσον ,εννοείται, το δέντρο έχει καταρτισθεί και έχει οριστικοποιηθει το σχήμα του σε κύπελο. ΛΙΠΑΝΣΗ: Τα παραγωγικά με σύνθετα λιπάσματα με ιχνοστ. ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Φθινοπωρ-χειμερινοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.Ανοξιάτι- κοι,στο μπουμούκιασμα με βορδιιγάλιο και ΚΑΠΤΑΝ.Μετά τη καρπόδε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν θες πολυ μικρο (ισα για χομπι, οχι για να καλλιεργησεις κατι σπουδαιο) υπαρχουν ετοιμα με 40€ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πώς φυτεύεται το σαλέπι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιος-Απρίλιος Βάθος φύτευσης: 1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40-60 ημέρες Ωρίμανση: 55-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θέλετε να αδυνατίσετε; Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές και θα δείτε αποτελέσματα! 1. Μπρόκολο Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε ασβέστιο. Προτιμήστε το άφοβα. 2. Λάχανο Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, το λάχανο προσφέρει μεγάλη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Απολαύστε το ελαφρά σοταρισμένο στο τηγάνι ή σε συνδυασμό με γλυκόξινα μήλα. 3. Κουνουπίδι Το κουνουπίδι είναι γεμάτο από φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι μια καλή πη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χειμερινό ή θερινό μονοετές ζιζάνιο. Τα φύλλα του φύονται εναλλάξ, έχουν μήκος 5-10 εκ. στο μίσχο, είναι λεία, λεπτά και ενίοτε χνουδωτά . Τα άνω φύλλα αγγίζουν το μίσχο, ενώ τα χαμηλότερα έχουν δικό τους κοντό κοτσάνι. Οι κοτυληδόνες είναι μακρόστενες, με λείες άκρες. Τα πρώτα όμως αληθινά φύλλα έχουν λοβούς και το ζιζάνιο έχει ινώδες ριζικό σύστημα. . Οι μίσχοι είναι ορθοί, με κλαδιά, άτριχοι, ενώ το ύψος τους κυμαίνεται από 10 έως 50 εκ. Τα άνθη φύονται σε τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή είναι γνωστή στη βιομηχανία των ελιών ως μάτι ψαριού ή αεριοπάθηση. Ο βαθμός αλλοιώσεως του ελαιοκάρπου από την α¬σθένεια αυτή εξαρτάται από το βαθμό μολύνσεως του με κολιβακτηρίδια, από τη θερμοκρασία στο χώρο συντηρήσεως του, την περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι και πιθανόν και απ' άλλους παράγοντες. Η υψηλή θερμο¬κρασία και η μικρή περιεκτικότητα της άλμης σ' αλάτι, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ευνοούν την εκδήλωση της ασθένειας και την έντο¬νη αλλοί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιπου τελη φεβρουαριου με αρχες μαρτιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κορμός και οι ρίζες τις ελιάς τί; Γίνε πιο συγκεκριμένος/η παρακαλώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μέτρια ποιότητα καθώς και οι διαρκώς ανοδικές τιμές πώλησης του εισαγόμενου φιστικιού, κυρίως από τη Κίνα έκαναν τον κόσμο να στραφεί στην αγορά του εγχώριου φιστικιού, δηλαδή της Ελληνικής αραχίδας ή αλλιώς του αράπικου φιστικιού. Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τη καλλιέργεια του και πολλοί είναι οι υποψήφιοι καλλιεργητές. Το θετικό είναι ότι το αράπικο φιστίκι δε ζητείται μονάχα από τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Γαλλία. Το κάθε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς θέλει χώμα πλούσιο σε οργανική ύλη και καλά απαστραγγιζόμενο. Δύο εβδομάδες πριν φυτέψετε τους σπόρους θα πρέπει να σκάψετε καλά το χώμα και να το εμπλουτίσετε με οργανική ύλη. Ποτίστε το έδαφος καλά και συνεχίστε να το ποτίζετε. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες, θα αναπτυχθούν όποιοι σπόροι από αγριόχορτα υπάρχουν στο χώμα. Στο τέλος των δύο εβδομάδων, σκάψτε ξανά και παραχώστε τα αγριόχορτα που έχουν αναπτυχθεί. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε ένα σχετικά καθαρό χώμα. Δε θα αποφύγετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδεμα της μουσμουλιας μπορεί να γίνει σε δύο εποχές. α) μετά την συγκομιδή Μάιο με όχι πολλά ανοίγματα για την αποφυγή εγκαυμάτων και β) που προτείνω περισσότερο, τον Σεπτέμβριο. Μπορεί επίσης να κλαδευτεί και τον Μάρτιο με τους καρπούς που δεν συνιστώ. Γενικά η Μουσμουλιά είναι βολική στα κλαδέματα και αναπληρώνεται γρήγορα γιαυτό ένας αρχάριος δεν πρέπει να φοβάται. Το φύτεμα γίνεται χειμερινούς μήνες. Εάν το φυτό είναι σε σακούλα ή γλάστρα όλο το χρόνο. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9. Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απόσταση σποράς των κρεμμυδιών μεταβάλετε ανάλογα με την ποικιλία. Κρεμμύδια που θα μεγαλώσουν αρκετά, χρειάζονται μεγαλύτερες αποστάσεις. Κρεμμύδια που έχουν μικρότερο βολβό, μπορούν να φυτευτούν σε μικρότερες αποστάσεις. Μία ασφαλής απόσταση σποράς είναι τα 10 με 20 εκατοστά. Το βάθος σποράς πρέπει να είναι 1 με μισό εκατοστό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινεται το κλαδεμα κληματαριας Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 107 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: