Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις κα...
Απάντηση: Τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε ακάρεα όπως τον τετράνυχο απλά φυσικά και ακίνδυνα? μόνο τρία υλικά • 2-3 κουταλιές λιωμένο βο...
Απάντηση: ΝΑΙ
Απάντηση: εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα ...
Απάντηση: Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευσ...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Cyperus spp., Cyperaceae Η πορφυρή κύπερη: Βιολογία: Τα φυτά αναπτύσσονται σε σιγμοειδή μορφή, παράγωντας ένα καιν...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Το λινάρι Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι καλλιεργείται σε όλη τη γη και περισσότερο στη Ρωσία. Στα ψυχρότερα κλίματα η κλωστή του λι...
Απάντηση: αυτο αγαπητε φοβουμαι πως ειναι αδυνατων...δοκιμασε με παρακλαδι.
Απάντηση: Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο ...
 

τσουκνιδα και θεραπευτικες ιδιοτητες

τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών ούρτικα και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως. Ο βλαστός της φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο ενώ τα άνθη της είναι μικρά και άοσμα. Ολόκληρο το φυτό καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες που κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα, πολλές φορές έντονη, τσούξιμο και κοκκινίλα σαν τσίμπημα κουνουπιού, ενώ σπανιότερα αλλεργικές διαταραχές. Αυτό οφείλεται σε ένα δηλη

τηριώδες υγρό, που περιέχουν οι λεπτές βελόνες του φυτού στη σύσταση του οποίου υπάρχει μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες, οι οποίες όμως βελόνες καταστρέφονται με το βράσιμο ή το ψήσιμο. Το πιο δηλητηριώδες είδος τσουκνίδας είναι το γνωστό με την ονομασία φύλλο του διαβόλου που βρίσκεται στη νήσο Τιμόρ. Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικέ

ς ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο. Το αφέψημα του είδους urens, που βρίσκεται και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία. Σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στην μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Σχετικές ερωτήσεις
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμ...
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη...
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέ...
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, ...
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα. Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά. Θεραπευτικές ιδιότητες! Ως κατάπλασμα για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέως διαδεδομένο κοντά στις κατοικίες των ανθρώπων και στα νιτρώδη εδάφη. Όπως γράφει ο άγγλος βοτανολόγος του 17-αιώνα, Κουλπεπέρ στο πιο δημοφιλές βοτανολογικό βιβλίο όλων των εποχών, “οι τρίχες τις που κεντρίζουν και φέρνουν φαγούρα δεν χρειάζονται περιγραφή,- αυτές μπορεί να τις βρούμε και στο πιο βαθύ σκοτάδι, μέσων της αφής”. Η Τσουκνίδα έχει ίσιο κορμό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις καταρροές της κύ­στης και τη δυσουρία. Τα χλωρά κυπαρισσόμηλα, όταν κοπανιστούν και ποθούν μαζί με κρασί, είναι κατάλληλα για την αιμόπτυση και τη δυσεντερία και τις καταρροές της κοιλιάς, το ορθοπνοϊκό άσμα και τους βήχες και το αφέψημα τους έχει τις ίδιες επιδράσεις. Όταν κοπανι­στούν μαζί με σύκο μαλακώνουν τα σκληρώματα και θεραπεύουν τους πολύποδες της μύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε ακάρεα όπως τον τετράνυχο απλά φυσικά και ακίνδυνα? μόνο τρία υλικά • 2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο γάλακτος • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 2 λίτρα νερό Τα διαλύουμε όλα μαζί στο νερό και ανακατεύουμε ψεκάζουμε τα προσβεβλημένα φυτά, στη κάτω επιφάνεια των φύλλων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα φυτωριο αν βρεις ακομη καλυτερα. Δε μπορεις να παρεις υλικο πχ. απο φυτωριο στη Μακεδονια και να το βαλεις στην Τριπολη. Απο ν. Ηλειας θα ηταν η καλυτερη ποικιλια πιστευω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αφίδες – Μικρά πράσινα έντομα στο κάτω μέρος των φύλλων ή στις κορυφές, που πίνουν τους χυμούς του φυτού. Αντιμετωπίζονται με καλή άρδευση, λίπανση και απομάκρυνση των προσβεβλημένων φύλλων και καταστροφή όλων των αφίδων. Τετράνυχος – Κίτρινα φύλλα που ξεραίνονται. Πάνω τους υπάρχουν μικρές κίτρινες ή κόκκινες κηλίδες. Εμφανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντιμετωπίζεται με εντομοκτόνο σαπούνι, 3 φορές την εβδομάδα. Αντίθετα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους τετράνυχους, πράσινους χρύσω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Cyperus spp., Cyperaceae Η πορφυρή κύπερη: Βιολογία: Τα φυτά αναπτύσσονται σε σιγμοειδή μορφή, παράγωντας ένα καινούργιο φύλλο κάθε 4,5-5 μέρες σε ένα κανονικό κύκλο. Τα νέα φύλλα σταδιακά κονταίνουν ως το τέταρτο ή πέμπτο φύλλο, με τα επόμενο φύλλα να γίνονται βαθμιαία πιο επιμήκη. Στο στάδιο του σπορόφυτου εμφανίζονται δύο ή τρία φύλλα από το έδαφος ταυτοχρόνως. Τα γλωσίδια είναι γραμμικά, διπλωμένα κατά μήκος, λεία, μεμβρανώδη, ελαφρώς πράσινα και υπέρθετα ώστε να σχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 6-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λινάρι Μπορεί να πει κανείς πως το λινάρι καλλιεργείται σε όλη τη γη και περισσότερο στη Ρωσία. Στα ψυχρότερα κλίματα η κλωστή του λιναριού γίνεται λεπτή και το είδος που προκόβει σε αυτά καλύτερα είναι το ψηλό λινάρι. Σε τέτοια κλίματα και από το είδος αυτό γίνονται τα φίνα λινά υφάσματα και μοιάζουνε με μεταξωτά. Στα ζεστά κλίματα όπως τα δικά μας, κάνει χοντρή κλωστή και το είδος που πετυχαίνει πιο καλά είναι το κοντό λινάρι. Ένα στρέμμα δίνει 20-60 οκάδες σπόρο και 15-70 στουπί, όταν... Διαβάστε περισσότερα...
ΤΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ?ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟΤΙΣΜΑ?ΣΕ ΤΙ ΧΩΜΑ?ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΟΣ?
Απάντηση:
αυτο αγαπητε φοβουμαι πως ειναι αδυνατων...δοκιμασε με παρακλαδι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί η τσουκνίδα να καλλιεργηθεί και με ποιο τρόπο;
Απάντηση:
Ειναι και η τσουκνιδα απο τα 40 φυτα που εχουν παρε εγκριση απ την ευρωπαικη ενωση για καλλιεργεια ειναι υψιστης φαρμακευτικης σημασιας και υψηλου ενδιαφεροντος προιον ξερουμε οτι ευρισκεται αυτοφυες στην φυση αλλα δεν γνωριζουμε αν καποιοι το καλλιεργουν με αδεια η χωρις δεδομενου οτι δεν ξερουμε καποιον φορεα που να μπορει να μας ενημερωσει για αυτες τις καλλεργειες επ ακριβως . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποτελεί τον πιο συνηθισμένο εχθρό της αγκινάρας και εμφανίζεται νωρίς την Άνοιξη στα φύλλα όπου γεννούν τα αυγά. Οι προνύμφες είναι μαύρες 35-40 mm. Καταπολεμούνται με σκονίσματα ή ψεκάσματα μαλαθείου π.χ. Sevin, Thiodan όπως και οι αφίδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ξαναγραψτε την ερωτηση σας στα ιατρικα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://votanadikophgh.blogspot.com/2011/08/blog- post_11.html για κοίτα εδώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτα πρέπει να κάνεις ανάλυση και εκτίμηση, έχοντας στο μυαλό σου ότι η τρούφα είναι γενικά μια δύσκολη καλλιέργια. Το ότι το χωράφι έχει ελιές είναι θετικό, διότι οι ελιές σχηματίζουν μύκητες στις ρίζες τους οι οποίοι δεν ανταγωνίζονται τις εκτομυκόρριζες (τρούφες). Πέρα από αυτό, μελέτες δείχνουν ότι η τρούφα μεγαλώνει βέλτιστα σε εδάφη με ουδέτερα pH (κοντά στο 7) και με μηχανική σύσταση τέτοια ώστε να υπάρχει καλή οξυγόνωση (αερισμός). Για παράδειγμα ένα πηλώδες έδαφος "πνίγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο-Απρίλιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-15 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 65-70 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». Oπως εξηγούν στην «H» παραγωγικοί φορείς η συγκεκριμένη μέθοδος που αναπτύσσεται σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις παραμένει... απενεργοποιημένη κυρίως λόγω του υψηλού κόστους που απαιτεί η αρχική επένδυση. Eπιπρόσθετα, πολλοί παραγωγοί δεν αποτολμούν το πρώτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κρόκος από αρχαιότατους χρόνους ήταν ιδιαίτερα γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και κατείχε μια ιδιαίτερη θέση σε όλους τους λαούς. Αποτελεί γένος κορμωδών φυτών της οικογένειας Ιridaceae, η οποία περιλαμβάνει 70 είδη του γένους Crocus Sativus L., από τα οποία τα 19 αυτοφύονται στην Ελλάδα. Είναι πολυετής πόα με κόρμο σφαιρικό, σαρκώδη, λίγο πεπλατυσμένο, με καστανόφαιους δικτυωτούς χιτώνες διαμέτρου 3-5 cm. Ο βλαστός του είναι λεπτός και κοντός. Ξεκινά από το πάνω μέρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα μέρη που τα βλέπει ο ήλιος, αλλά είναι ανεκτικός και σε μέρη με μερική ηλιοφάνεια. Επιλέξετε να φυτέψετε αρακά σε ένα μέρος του κήπου που το βλέπει ο ήλιος ή σε ένα μέρος που έχει σκιά κάποιες ώρες της ημέρας. Μην επιλέγετε τοποθεσίες που τις πιάνει δυνατός αέρας. Τα φυτά θα ταλαιπωρηθούν και δε θα έχουν καλή απόδοση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr/2013/02/blog-post_3878.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα προϊόν θεωρείται βιολογικό όταν φέρει τη σχετική ένδειξη που πιστοποιεί τη βιολογική μέθοδο παραγωγής του σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται από τους Καν. (ΕΚ) 834/2007, 889/2008 και Καν. (ΕΕ) 271/2010. Οι κανονισμοί αυτοί αφορούν σε βιολογικά προϊόντα καλλιέργειας, υδατοκαλλιέργειας (ιχθυοκαλλιέργειας) και κτηνοτροφίας. Διαδικασία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων Η όλη διαδικασία της πιστοποίησης μιας μονάδας παραγωγής είναι αρκετά επίπονη και χρονοβόρα με διαρκείς ελέγχους απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Κομβονηματώδεις: Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne chitwoodii), Ψευδο Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne fallax), Κομβονηματώδεις αγρού (Meloidogyne hapla), Κομβονηματώδεις θερμοκηπίου (Meloidogyne incognita), Κομβονηματώδεις της Ιάβας (Meloidogyne javanica), Κομβονηματώδεις της άμμου (Meloidogyne arenaria) Εύρος ξενιστών: Οι κομβονηματώδεις είναι κυρίως πολυφάγοι. Αυτά οι εχθροί τρέφονται στις ρίζες των δικοτυλήδονων φυτών και ζιζανίων. Όλοι τους μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να σου πώ...συνήθως στα φυτώρια ή στις ανθοκομικές εκθέσεις βρίσκεις χαμηλότερες τιμές απότι στα καταστήματα της πόλης (ανθοπωλεία). Απο την άλλη υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι με την μικρή έρευνα αγοράς που έχω κάνει για να πάρω την δική μου ελιά βρήκα να κυμαίνονται απο 4-5 μέχρι και 40 ευρώ! Προφανώς παίζει ρόλο το μέγεθος της γλάστρας και η ποικιλία που θα προτιμήσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΟ ΚΟΥΡΑΔΙ ΚΟΙΝΩΣ ΣΚΑΤΟ Η ΚΟΠΡΙΑ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ!!! ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΑΡΕΩΜΕΝΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 136 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: