Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις κα...
Απάντηση: Αρκετά ενυδατικά προϊόντα περιέχουν Αλόη Βέρα. Η αλόη βέρα όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις κ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νότιου Αιγαίου και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι καιρός να προετοιμασθούν τα χωράφια για ...
Απάντηση: Τα φύλλα και οι καρποί του καταναλώνονταν από τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ετσι γινόταν γρηγορότερα η ανάρρ...
Απάντηση: Να σου πώ...συνήθως στα φυτώρια ή στις ανθοκομικές εκθέσεις βρίσκεις χαμηλότερες τιμές απότι στα καταστήματα της πόλης (ανθοπωλεία). Απο ...
Απάντηση: ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ
Απάντηση: κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Απάντηση: Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες τουλίπας με υβριδισμό. Οι σημαντικότερες ποικιλίες είναι η Appeldroorn και η Golden Appeldroorn. Αυ...
Απάντηση: Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματ...
 

τσουκνιδα και θεραπευτικες ιδιοτητες

τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών ούρτικα και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως. Ο βλαστός της φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο ενώ τα άνθη της είναι μικρά και άοσμα. Ολόκληρο το φυτό καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες που κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα, πολλές φορές έντονη, τσούξιμο και κοκκινίλα σαν τσίμπημα κουνουπιού, ενώ σπανιότερα αλλεργικές διαταραχές. Αυτό οφείλεται σε ένα δηλη

τηριώδες υγρό, που περιέχουν οι λεπτές βελόνες του φυτού στη σύσταση του οποίου υπάρχει μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες, οι οποίες όμως βελόνες καταστρέφονται με το βράσιμο ή το ψήσιμο. Το πιο δηλητηριώδες είδος τσουκνίδας είναι το γνωστό με την ονομασία φύλλο του διαβόλου που βρίσκεται στη νήσο Τιμόρ. Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικέ

ς ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο. Το αφέψημα του είδους urens, που βρίσκεται και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία. Σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στην μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Σχετικές ερωτήσεις
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμ...
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη...
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέ...
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, ...
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα. Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά. Θεραπευτικές ιδιότητες! Ως κατάπλασμα για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέως διαδεδομένο κοντά στις κατοικίες των ανθρώπων και στα νιτρώδη εδάφη. Όπως γράφει ο άγγλος βοτανολόγος του 17-αιώνα, Κουλπεπέρ στο πιο δημοφιλές βοτανολογικό βιβλίο όλων των εποχών, “οι τρίχες τις που κεντρίζουν και φέρνουν φαγούρα δεν χρειάζονται περιγραφή,- αυτές μπορεί να τις βρούμε και στο πιο βαθύ σκοτάδι, μέσων της αφής”. Η Τσουκνίδα έχει ίσιο κορμό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις καταρροές της κύ­στης και τη δυσουρία. Τα χλωρά κυπαρισσόμηλα, όταν κοπανιστούν και ποθούν μαζί με κρασί, είναι κατάλληλα για την αιμόπτυση και τη δυσεντερία και τις καταρροές της κοιλιάς, το ορθοπνοϊκό άσμα και τους βήχες και το αφέψημα τους έχει τις ίδιες επιδράσεις. Όταν κοπανι­στούν μαζί με σύκο μαλακώνουν τα σκληρώματα και θεραπεύουν τους πολύποδες της μύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρκετά ενυδατικά προϊόντα περιέχουν Αλόη Βέρα. Η αλόη βέρα όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση ξερών: 95-125 ημέρες μετά την μεταφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πεπόνι στο νομό ΈβρουΣτη Κρήτη, τα νησιά του νότιου Αιγαίου και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο είναι καιρός να προετοιμασθούν τα χωράφια για τη φύτευση της πρώιμης ανοιξιάτικης πατάτας. Στη Νότια Κρήτη η φύτευση της πατάτας μπορεί να αρχίσει τέλη Δεκεμβρίου ενώ πιο βόρεια μπορεί να γίνει μέχρι αρχές Φεβρουαρίου. Η καλλιέργεια διαρκεί 120 με 140 μέρες και μπορεί να έχουμε παραγωγή από αρχές Απριλίου (νότια Κρήτη) μέχρι αρχές Μαΐου, στις βορειότερες περιοχές. Να αποφύγουμε τα χωράφια όπου παρουσι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φύλλα και οι καρποί του καταναλώνονταν από τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ετσι γινόταν γρηγορότερα η ανάρρωση και αποκτούσαν περισσότερη δύναμη. Οι καρποί του είναι πλούσιοι σε υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, οργανικά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα ενώ αποτελούν σημαντική πηγή φλαβονοειδών. Σήμερα ο καρπός του χρησιμοποιείται συνήθως σε μαρμελάδες, χυμούς, συντηρητικά, κομπόστες και αφεψήματα. Τα αιθέρια έλαια των σπόρων αποτελούν πολύτιμο προϊόν για την παρασκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να σου πώ...συνήθως στα φυτώρια ή στις ανθοκομικές εκθέσεις βρίσκεις χαμηλότερες τιμές απότι στα καταστήματα της πόλης (ανθοπωλεία). Απο την άλλη υπάρχουν και εξαιρέσεις. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι με την μικρή έρευνα αγοράς που έχω κάνει για να πάρω την δική μου ελιά βρήκα να κυμαίνονται απο 4-5 μέχρι και 40 ευρώ! Προφανώς παίζει ρόλο το μέγεθος της γλάστρας και η ποικιλία που θα προτιμήσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες τουλίπας με υβριδισμό. Οι σημαντικότερες ποικιλίες είναι η Appeldroorn και η Golden Appeldroorn. Αυτό που χαρακτηρίζει και τις ανωτέρω ποικιλίες είναι το ότι δεν παρουσιάζουν πρόβλημα άνθησης και παράγουν καλής ποιότητας άνθη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του αρακά υπό κάλυψη πραγματοποιείται σε ψηλά τόλ, μήκους 45 μέτρων, πλάτους 7 μέτρων και ύψους 2,5 μέτρων. Η σπορά πραγματοποιείται όπως και στον υπαίθριο αρακά, το φθινόπωρο, αφού πρόκειται για ένα φθινοπωρινό ψυχανθές. Ο αρακάς αναπτύσσεται ιδανικά σε ουδέτερα, γόνιμα και καλλιεργημένα εδάφη. Εφόσον το έδαφος περιέχει αρκετή οργανική ουσία, δεν απαιτείται επιπλέον αζωτούχος λίπανση. Το πότισμα δεν είναι απαραίτητο εκτός από πολύ ξηρές περιόδους καθώς και την περίοδο άνθησης, ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτό που θα δώσει το νέο φυτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΔΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θυμάρι ή θύμιο (λατ. Thymus vulgaris) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην τάξη των Σωληνανθών (Tubiflorae) και στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae). Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική. Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να κατανοήσουμε τα προβλήματα της γεωργίας στην Ελλάδα, πρέπει να έχουμε κατά νου διάφορα γεγονότα σχετικά με τη γεωργία στην Ελλάδα γενικότερα. Κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, μπορούμε να διαπιστώσουμε πως οι Έλληνες αγρότες καλλιέργησαν τη γη τους τα τελευταία χρόνια και κατά πόσο οι καλλιέργειες στην Ελλάδα είναι βιολογικές. Βιολογική καλλιέργεια Η γεωργία, βιολογική και μη, στην Ελλάδα Για να κατανοήσουμε την εξέλιξη της γεωργίας και της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τριανταφυλλιές. Ασθένειες – Εχθροί Οι τριανταφυλλιές είναι ευαίσθητα φυτά, σε ασθένειες και εχθρούς. Όμως για όλες τις ασθένειες μπορείτε να πάρετε οικολογικά-βιολογικά μέτρα ή φάρμακα εύκολα εφαρμόσιμα και ακίνδυνα. Προσοχη: Όταν εντοπίσουμε ένα άρρωστο φυτό απομακρύνουμε τους προσβεβλημένους βλαστούς και φύλλα. Αναλυτικα: Ωίδιο (Μπάστρα): Τα φύλλα μοιάζουν σαν να είναι αλευρωμένα. Προκαλείται από το μύκητα Sphaerotheca pannosa. Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται στα νεαρά φύλλα, τα οποία κρατούν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πού θα βρω σπόρους ζεας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2-3 το μηνα φτανει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες αν και έχει ανάγκη από κάποιες καλλιεργητικές φροντίδες. Η σπορά πρέπει να γίνει σε σπορείο ή έξω εφόσον έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Η μεταφύτευση έρχεται λίγες μέρες αργότερα όταν το φυτό έχει αποκτήσει λίγα φύλλα. Η σπορά μπορεί να γίνει και σε έτοιμα μικρά γλαστράκια βάζοντας 2 ως 3 σπόρους μέσα. Αφού φυτρώσουν κάνουμε αραίωση και αργότερα μεταφύτευση στο οριστικό σημείο.Το οριστικό σημείο στο οποίο θα τοποθετήσουμε τις ντοματιές μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτά Γκότζι μπέρι μπορείτε να βρείτε στο www.gojiolympus.gr και στο τηλ. 24920/41589 ή στο 6937/048377 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα φυλλοβόλα χάνουν τα φύλλα μόλις αντιληφθούν ότι η διάρκεια της νύχτας αρχίζει να μεγαλώνει. Με ένα δικό τους σύστημα (επειδή δεν έχουν ρολόγια ούτε ημερολόγια τοίχου!) καταλαβαίνουν πότε η νύχτα μεγαλώνει δηλαδή ότι έρχεται ο χειμώνας. Έτσι για να μην παγώσουν και πεθάνουν ρίχνουν τα φύλλα, μπαίνουν σε λήθαργο. Ακόμα και τα αειθαλή μπάινουν σε λήθαργο αλλά είναι ανθεκτικότερα και δεν ρίχνουν όλα τα φύλλα. Ανανέωση φύλλων συμβαίνει και στα αειθαλή αλλά με πολύ αργό ρυθμό και εμείς νομίζουμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αύξηση και ανάπτυξη της καλλιέργειας: Το φυτό της πατάτας έχει βιολογικό κύκλο που δύσκολα καθορίζεται στην Ευρώπη, μερικά μέρη του συνδέονται συνήθως, ενώ άλλα (άνθιση, σχηματισμός κονδύλων) είναι ανεξάρτητα από τα άλλα. Υπάρχουν μερικές τεχνητές αλληλεπιδράσεις, όπως η καταστροφή των φύτρων, η οποία μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στον βιολογικό κύκλο και τελικά στην απόδοση. Λήθαργος : Η παραγωγή της πατάτας, δηλαδή οι κόνδυλοι πατατών περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους ως αποθη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περνεις το κουκουτσι ενος ροδακινου το βαζεις στο χωμα και το ποτηζεις καθε μερα... καποια στιγμη θα φητροσει... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 85 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: