Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις κα...
Απάντηση: Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξ...
Απάντηση: Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτ...
Απάντηση: βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο να εχει υγρασια ρυξε μερικους σπορους [φακες] και σκεπασετες παλι με βαμβακη και βρεξτο και...
Απάντηση: Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίε...
Απάντηση: Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη σπορά. Τα σπανάκια κόβονται στην κύρια ρίζα, λίγο κάτω απο την επιφάνεια του χώματος. Κίτ...
Απάντηση: Το Triticale προέρχεται από διασταύρωση μαλακού σιταριού με σίκαλη (οκταπλωειδές είδος ) είτε από σκληρού σιταριού με σίκαλη (εξαπλωειδέ...
Απάντηση: ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλί...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σπορά...
Απάντηση: Δυστυχώς δεν γίνεται !!! Τα μουρέλα ( μικρά φυτά ελιάς ) πέρνονται έτοιμα από φυτώρια γιατί έχουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ....που είναι ...
 

τσουκνιδα και θεραπευτικες ιδιοτητες

τσουκνίδα ανήκει στο γένος των αγγειόσπερμων φυτών ούρτικα και στην οικογένεια των Κνιδοειδών. Πρόκειται για μονοετές ή πολυετές, ποώδες, αυτοφυές φυτό, με 40 περίπου είδη παγκοσμίως. Ο βλαστός της φτάνει σε ύψος το 1 μέτρο ενώ τα άνθη της είναι μικρά και άοσμα. Ολόκληρο το φυτό καλύπτεται από αδενώδεις τρίχες που κατά την επαφή τους με το δέρμα προκαλούν φαγούρα, πολλές φορές έντονη, τσούξιμο και κοκκινίλα σαν τσίμπημα κουνουπιού, ενώ σπανιότερα αλλεργικές διαταραχές. Αυτό οφείλεται σε ένα δηλη

τηριώδες υγρό, που περιέχουν οι λεπτές βελόνες του φυτού στη σύσταση του οποίου υπάρχει μυρμηκικό οξύ, ακετυλοχολίνες και ισταμίνες, οι οποίες όμως βελόνες καταστρέφονται με το βράσιμο ή το ψήσιμο. Το πιο δηλητηριώδες είδος τσουκνίδας είναι το γνωστό με την ονομασία φύλλο του διαβόλου που βρίσκεται στη νήσο Τιμόρ. Οι τσουκνίδες ουσιαστικά είναι ζιζάνια, όμως σε μερικές περιοχές κάποια είδη έχουν μεγάλη οικονομική σημασία. Για παράδειγμα, από ένα είδος τσουκνίδας στην Ασία λαμβάνονται κλωστικέ

ς ίνες από τον βλαστό για την παραγωγή υφασμάτων ενώ αποξηραμένες τσουκνίδες δίνονται σαν τροφή σε ζώα. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο, χαλκό, χλώριο, κάλιο, πυρίτιο, νάτριο, σίδερο. Το αφέψημα του είδους urens, που βρίσκεται και στην Ελλάδα είναι εξαιρετικό διουρητικό και κατά της πέτρας της χολής, ενώ ο χυμός των σπόρων του σταματά την αιμορραγία. Σύμφωνα με ορισμένους βοτανολόγους βοηθά στην αντιμετώπιση δερματικών εκζεμάτων, συμβάλλει στην μείωση του ουρικού οξέος και γενικώς συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.
Σχετικές ερωτήσεις
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμ...
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη...
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέ...
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, ...
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Τόσο η φραγκοσυκιά όσο και οι καρποί, αλλά και τα άνθη της έχουν θεραπευτικές ιδιότητες για διάφορες παθήσεις του ανθρωπίνου οργανισμού. Είναι από τα λίγα φυτά που χρησιμοποιούνται όλα τα μέλη τους και επιπροσθέτως είναι προληπτικό και θεραπευτικό ίαμα. Η χρήση των καρπών αφ’ εαυτής δημιουργεί ευνοϊκές καταστάσεις για το αμυντικό σύστημα του οργανισμού, αλλά και σε περίπτωση παρουσιάσεως κάποιας νόσου, πάλιν επενεργεί δραστικά. Θεραπευτικές ιδιότητες! Ως κατάπλασμα για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα ισχυρό γλυκαντικό της φύσης, 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά χωρίς καθόλου θερμίδες και είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία, χωρίς ενδείξεις ανεπιθύμητης δράσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχει θαυμάσιες αντιδιαβητικές, αντιυπογλυκαιμικές, αντιυπερτασικές, αντισηπτικές, επουλωτικές, αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και προστατεύει από τους ιούς και από ιογενείς καρκίνους, αλλά και από βλάβες του DNA. Επίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φαρμακευτικό σκεύασμα αποτελείται από τα στεγνωμένα φύλλα, τα άνθη και τις ρίζες της Τσουκνίδας, η οποία είναι ένα πολυετές φυτό, ευρέως διαδεδομένο κοντά στις κατοικίες των ανθρώπων και στα νιτρώδη εδάφη. Όπως γράφει ο άγγλος βοτανολόγος του 17-αιώνα, Κουλπεπέρ στο πιο δημοφιλές βοτανολογικό βιβλίο όλων των εποχών, “οι τρίχες τις που κεντρίζουν και φέρνουν φαγούρα δεν χρειάζονται περιγραφή,- αυτές μπορεί να τις βρούμε και στο πιο βαθύ σκοτάδι, μέσων της αφής”. Η Τσουκνίδα έχει ίσιο κορμό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κυπαρίσσι Έχει στυπτικές και ψυκτικές ιδιό­τητες, και τα φύλλα του, όταν πίνονται μαζί με γλυκό κρασί και λίγη σμύρνα, ωφελούν τις καταρροές της κύ­στης και τη δυσουρία. Τα χλωρά κυπαρισσόμηλα, όταν κοπανιστούν και ποθούν μαζί με κρασί, είναι κατάλληλα για την αιμόπτυση και τη δυσεντερία και τις καταρροές της κοιλιάς, το ορθοπνοϊκό άσμα και τους βήχες και το αφέψημα τους έχει τις ίδιες επιδράσεις. Όταν κοπανι­στούν μαζί με σύκο μαλακώνουν τα σκληρώματα και θεραπεύουν τους πολύποδες της μύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις. Πρόκειται για τις εξής ονομασίες: Βιολογικά Βιολογικά Οργανικά Οικολογικά Η Ελληνική ονομασία χρησιμοποιείται και από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία ενώ τον όρο οικολογικά χρησιμοποιούν επίσης πολλές χώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο να εχει υγρασια ρυξε μερικους σπορους [φακες] και σκεπασετες παλι με βαμβακη και βρεξτο και αυτο λυγο και παρακολουθατο να μην ειναι τελιος στεγνο να εχει λυγη υγρασια παντα !![και στα φασολακια ιδια διαδηκασια κανουμε] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συγκομιδή γίνεται περίπου 6 εβδομάδες μετά τη σπορά. Τα σπανάκια κόβονται στην κύρια ρίζα, λίγο κάτω απο την επιφάνεια του χώματος. Κίτρινα και ξερά φύλλα πρέπει να απομακρύνονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Triticale προέρχεται από διασταύρωση μαλακού σιταριού με σίκαλη (οκταπλωειδές είδος ) είτε από σκληρού σιταριού με σίκαλη (εξαπλωειδές είδος) και δεν αποτελεί φυσικό είδος. Το Triticale μπορεί να αποδώσει σε όλους τους τύπους εδαφών (ακόμη και στα πολύ όξινα εδάφη). Συνδυάζει την αντοχή της σίκαλης στο κρύο και στις σκωριάσεις με την παραγωγικότητα και ποιότητα του σιταριού. Καλλιέργεια Είναι ίδια με αυτή των άλλων σιτηρών. Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στα όξινα εδάφη (για τα οποία και κυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη ή φθινόπωρο νωρίς όταν οι θερμοκρασίες είναι 10-30 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Φεβρουάριο-Μάρτιο και Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 55-80 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυστυχώς δεν γίνεται !!! Τα μουρέλα ( μικρά φυτά ελιάς ) πέρνονται έτοιμα από φυτώρια γιατί έχουν μια ιδιαίτερη διαδικασία ....που είναι δύσκολο να την κάνει ο καθένας . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ούζο Το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε κυρίως χάρη στους μικρασιάτες πρόσφυγες αποσταγματοποιούς. Ιδιαίτερες πατρίδες του θεωρούνται η Λέσβος και η ­Χίος, αλλά μακρόχρονη παράδοση έχει και η Βόρεια Ελλάδα. Από το 1989, το ούζο αποτελεί αναγνωρισμένο εθνικό προϊόν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ονομασία «ούζο», δηλαδή, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί για άλλα ευρωπαϊκά ποτά. Τι μπαίνει στο καζάνι; Αν και υπάρχουν πολλές «συνταγές» -εξού και τα ούζα με διαφορετικό άρωμα και γεύση-, τα βασικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φυτευονται τα κουκουτσα βερυκοκα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της τρούφας παρουσιάζει αρκετές ιδιαιτερότητες, σε σχέση με πρακτικές που χρησιμοποιούνται σε άλλες γεωργικές καλλιέργειες. Πρώτον, δεν μπορείς να δοκιμάσεις πως θα πάει η τρούφα στο χωράφι σου, φυτεύοντας 5-10 τρουφόδενδρα, όπως θα έκανες με μια ροδακινιά, ή μια καρυδιά, ή μια κερασιά. Εκτάσεις 2 , ή 3, ή 4 στρεμμάτων, είναι εκ προοιμίου καταδικασμένες σε αποτυχία, ιδίως εάν συνορεύουν με δασικές εκτάσεις, ή χωράφια όπου οι καλλιέργειες ψεκάζονται αφειδώς (αυτός είναι και ο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί ωριμάζουν σε 35-55 ημέρες από την πλήρη άνθηση, ανάλογα με την ποικιλία και το περιβάλλον. Εμπορικά, τα είδη του Cucumis melo L συλλέγονται στο στάδιο του <ημι-ώριμου> .Σ’ αυτό το στάδιο, ένα μέρος του μίσχου παραμένει ενωμένο με τον καρπό για παράδειγμα ο ιστός αποκοπής δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως. Τα σάκχαρα και το άρωμα δεν είναι ιδανικά σ’ αυτό το στάδιο αλλά θα αυξηθούν κατά το στάδιο του <πλήρους ώριμου>. Το στάδιο είναι αυτό στο οποίο ο μίσχος διαχωρίζεται καθαρά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Agrotis........spp. προνύμφη Εύρος ξενιστών: Είναι πολυφάγες, όλοι τα φυτά που έχουν τρυφερό βλαστό μπορούν να είναι ξενιστές τους. Εμφάνιση και σημασία: Οι εχθροί αυτοί υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη. Η πιο κοινή, η η Agrotis segetum είναι λίγο πυκνότερη στα ανατολικά μέρη. Η σημασία τους είναι η ποιοτική ζημιά που κάνουν δημιουργώντας στοές στον κόνδυλο. Σε υγρές συνθήκες, οι τραυματισμοί μπορεί να προκαλέσουν προσβολή από Fusarium ή Erwinia, τα οποία μπορεί να αυξή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L πολλαπλασιάζεται με σπόρο ή με μοσχεύματα. Η βλάστηση των σπόρων συμβαίνει σε συνθήκες υγρασίας που περιλαμβάνουν την ελαφρά μόνιμη μάρανση ως και τον πλήρη κορεσμό με νερό .Η ιδανική θερμοκρασία για τη βλάστηση είναι 23-24 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το ξέρατε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ντοματιές σας; Μέχρι πέρσι ούτε κι εγώ το ήξερα για να είμαι ειλικρινής αλλά έτυχε να το διαβάσω σε κάποια ιστοσελίδα του εξωτερικού, το δοκίμασα και πέτυχε! Οπότε αν δεν έχετε φυτέψει πολλές ντοματιές ή αν θέλετε απλώς όψιμες ντοματιές είναι μια ευκαιρία να το δοκιμάσετε κι εσείς φέτος. ntomatia kladi Πολλαπλασιασμός ντοματιάς με κλαδιάΗ διαδικασία είναι εύκολη, απλώς κόβουμε χοντρά κλαδιά από τις ντοματιές μας, μια διαδικασία που αρκετοί κάνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό και μπορεί να θεραπεύει πολλές ασθένειες, ενώ πρόσφατα ανακαλύφτηκε ότι περιορίζει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και έχει ισχυρή δράση κατά των μικροβίων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί φρέσκο, ως εκχύλισμα, και αφυδατωμένο. Το σκόρδο νοστιμίζει πάρα πολλά φαγητά και είναι αναπόσπαστο συστατικό της Ελληνικής κουζίνας αν και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι προκαλεί πολύ άσχημη μυρωδιά στο χνότο των ανθρώπων με αποτέλεσμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μυρτιά είναι είδος φυτού που ανήκει στο γένος μύρτος (Myrtus) και στην οικογένεια των Μυρτοειδών (Myrtaceae). Το γένος μύρτος περιλαμβάνει γύρω στα 75 είδη, τα οποία ευδοκιμούν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Στην Ελλάδα απαντάται η μύρτος η κοινή (Myrtus communis), αυτοφυής ή διακοσμητική. Καλλιεργείται στο ύπαιθρο, σε γλάστρες αλλά και σε θερμοκήπια. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παρασκευή καλλυντικών και στη φαρμακευτική. Παράγει αιθέριο έλαιο (μυρτέλαιο). Το ανθεκτικό της ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι είναι φυτό ψυχρής εποχής και αναπτύσσεται ικανοποιητικά σε χαμηλές θερμοκρασίες (μπορεί να αντέξει έως -5 οC). Οι άριστες θερμοκρασίες τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο του μαρουλιού και την ποικιλία, την ηλικία του φυτού, την εποχή, την ένταση του φωτισμού και το επίπεδο CO2. Γενικά, συνιστάται η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας να κυμαίνεται από 5-7 οC χαμηλότερα από την αντίστοιχη θερμοκρασία της ημέρας κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να βγάλετε τα καρότα σε όποιο μέγεθος και αν είναι. Μάλιστα όσο πιο μικρά είναι, τόσο πιο τρυφερά είναι. Το πιο πιθανό βέβαια είναι να περιμένετε να μεγαλώσουν. Έχουν την καλύτερη γεύση όταν έχουν φωτεινό καροτί χρώμα. Μετά τη συγκομιδή μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο σε θερμοκρασίες λίγο πάνω από τους 0οC. Διαβάστε περισσότερα...
Πως καλλιεργείται το τσάι;
Απάντηση:
Τα φυτά τσαγιού είναι αειθαλή της οικογένειας καμελιών που κατάγονται από την Κίνα, το Θιβέτ και τη βόρεια Ινδία. Υπάρχουν δύο κύριες ποικιλίες φυτών τσαγιού. Η ποικιλία με μικρά φύλλα, γνωστή ως καμέλια sinensis , αναπτύσσεται στις δροσερές, υψηλές ορεινές περιοχές της κεντρικής Κίνας και της Ιαπωνίας. Η ποικιλία με μεγάλα φύλλα, γνωστή ως καμέλια assamica , ευδοκιμεί περισσότερο στα υγρά, τροπικά κλίματα που βρίσκονται στη βορειοανατολική Ινδία και τις επαρχίες Szechuan και Yunnan της Κίνας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μέτρια ποιότητα καθώς και οι διαρκώς ανοδικές τιμές πώλησης του εισαγόμενου φιστικιού, κυρίως από τη Κίνα έκαναν τον κόσμο να στραφεί στην αγορά του εγχώριου φιστικιού, δηλαδή της Ελληνικής αραχίδας ή αλλιώς του αράπικου φιστικιού. Έτσι μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για τη καλλιέργεια του και πολλοί είναι οι υποψήφιοι καλλιεργητές. Το θετικό είναι ότι το αράπικο φιστίκι δε ζητείται μονάχα από τους Έλληνες καταναλωτές αλλά και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο και η Γαλλία. Το κάθε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κρεμμύδια προτιμούν χώμα που είναι καλά λιπασμένο και καλά αποστραγγιζόμενο. Στο λακάκι που θα φυτεύσετε το κάθε κρεμμύδι, μπορείτε να προσθέσετε κομπόστ ή άλλο λίπασμα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: