Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσ...
Απάντηση: Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις το...
Απάντηση: Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% γ...
Απάντηση: Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτι...
Απάντηση: Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερ α τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντον...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσιπουρο, ενα αποσταγμα πρεπει να πληροι συγκεκριμενες προδιαγραφες οπως χωρητικοτητα/υλικο κατασκευης αποστακτηρα, αλκοολικοι βαθμοι κλπ. Η λεξη "τσιπουρο" ειναι πλεον κατοχυρωμενη ονομασια διεθνως για το συγκεκριμενο ελληνικο προιον, η χρηση της συνεπαγεται νομικη συμμορφωση με τις προδιαγραφες, γιαυτο και χρειαζεται αυτη η πιστοποιηση. Ζαφειροπου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% για να κοστίζει και πιο φτηνά λόγω του ποσοστιαίου ειδικού φόρου κατανάλωσης.Η σπιτική ρακή μπορεί να είναι απο 30% αλκοόλ εως όσο δυνατό θέλει να το κάνει κάποιος,δεν υπάρχει περιορισμός.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό άναμα στην Κύπρο είναι το Βυζαντινό Νάμα της εταιρίας ΣΟΔΑΠ.Οπότε με λίγο ψάξιμο σε κάποια υπεραγορά θα το βρείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Κουμανδαρία(στην ουσία το Βυζαντινό Νάμα είναι Κουμανδαρία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάνω υποχωρήσεις ή/και παραχωρήσεις. Είμαι διαλλακτικός. Όταν διαφωνώ με κάποιον βρίσκουμε μια μέση λύση και δεν απαιτώ να γίνει το δικό μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1litro = VOLUME = M3 Density = KG/M3 Volume x Density = KG Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 18 ευρώ και πάνω για ένα απλό ουίσκι θεωρείται φυσιολογική.Για ουίσκι 12 ετών υπολόγισε απο 30 ευρώ και πανω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε παραχθεί παλαιότερα και απλώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της; (Εκτός και αν γράφουν πάνω ημερομηνία παραγωγής -που δεν νομίζω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας) Διαβάστε περισσότερα...
Γειά παίδες !! Θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε ... Ως ένας από τους λάτρεις του ποτού αυτού θέλω να δοκιμάσω όλες τις πιθανές εκδοχές και παραλλαγές του ...
Απάντηση:
Οδηγίες 1.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε προσεχτικά το ρακί κι έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά. 2.Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας το μέλι με λίγη κανέλα. 3.Σερβίρεται ζεστό και είναι το καλύτερο φάρμακο για κρυολογήματα. Αλλα και Ρακί γνήσιο, όσα σφηνάκια θέλουμε μέλι,1/2 κουταλακι γλυκού ανά σφηνάκι 1 ξυλάκι κανέλας ή αν προτιμαμε τριμμένη Τοσα γαρυφαλλάκια όσα και τα σφηνάκια ΕκτέλεσηΒάζουμε σε κατσαρόλα το ρακί και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά πολύ προσεκτικά για να μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με απόσταξη.Αφού πάρουμε το κρασί μετά από όσο καιρό ζύμωσης χρειάζεται,το βάζουμε στο καζάνι απόσταξης και το βράζουμε.Το αποτέλεσμα θα είναι τσίπουρο.Ενδεχομένως να παραμείνει λίγη από την γεύση του κρασιού στο τελικό αποτέλεσμα σε αντίθεση με το να αποστάξουμε από την αρχή τα σταφύλια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Τώρα επειδή η κάθε ποικιλία μήλων εχει και διαφορετικό χρόνο ζύμωσης υπολόγισε σε περίπου 3 μήνες να είναι έτοιμο.Μετά το φιλτράρεις και έτοιμος ο μηλίτης.Όλα αυτά πολύ περιληπτικά.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Από τι αποτελείται και πως φτιάχνεται το κρασί;
Απάντηση:
Κρασί είναι το αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από τη ζύμωση του χυμού των σταφυλιών. Τα κρασιά τα οποία παρασκευάζονται από άλλα φρούτα πάντα φέρουν την αντίστοιχη ονομασία. Η χημική σύσταση του κρασιού είναι περίπου 87.7% νερό, 11% αλκοόλ, 1% οξέα, και 0.2% τανίνες. Υπάρχουν διάφορα βήματα επεξεργασίας κατά την παραγωγή του κρασιού τα οποία περιγράφονται σε συντομία παρακάτω. Αρχικά, τα σταφύλια αφήνονται να ωριμάσουν στον αμπελώνα έως ότου επιτύχουν την κατάλληλη περιεκτικότητα σε ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται το ρακομελο;
Απάντηση:
Υλικά 500 ml ρακή 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ρακή με προσοχή να μην βράσει (αν ζεσταθεί πολύ και πιτσιλίσει υπάρχει κίνδυνος να αναφλεγεί το οινόπνευμά του). Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν είναι για κρύωμα τότε πίνεται χλιαρό προς ζεστό ποτέ όμως βραστό.Άν είναι για κατανάλωση με παρέα ή χωρίς μπορείτε να το πιείτε κρύο όχι όμως απο κατάψυξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Δεν αντέχουν στην παλαίωση όλες οι ποικιλίες.Είθισται πάντως ερυθρά κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες σε βαρέλι να αντέχουν περισότερη παλαίωση.Το πόσο εξαρτάται απο την ποικιλία και το που έχουν αποθηκευθεί.Πάντως και λευκά κρασιά που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι αντέχουν στην παλαίωση.Βέβαια σαφώς λιγότερο απο τα ερυθρά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αρχαία χρόνια,το κρασί δεν είχε την μορφή που ξέρουμε σήμερα.Ήταν πολύ πηχτό και ο μόνος τρόπος να καταναλωθεί ήταν με το να αραιωθεί με νερό.Στην σημερινή εποχή αυτή η φράση εννοεί να κάνεις κάποια υποχώρηση. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 134 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: