Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγοντα...
Απάντηση: Άν εννοείς σε μπαρ απλά το ζητάς και αν ἐχουν θα σου σερβίρουν.Άν εννοείς να παραγγείλεις απο το internet,την πάτησες.Τα αλκοολούχα έχουν...
Απάντηση: Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές εί...
Απάντηση: νερο κριθαρι μαγια
Απάντηση: Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισ...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη αποσταξη ενώ η τσικουδια και η ρακη με μονη αποσταξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν εννοείς σε μπαρ απλά το ζητάς και αν ἐχουν θα σου σερβίρουν.Άν εννοείς να παραγγείλεις απο το internet,την πάτησες.Τα αλκοολούχα έχουν αρκετά υψηλό κόστος αποστολής τόσο εντός όσο και εκτός Ευρώπης.Άν δοκιμάσεις να παραγγείλεις για παράδειγμα 6 μπουκάλια αψέντι,το κόστος αποστολής θα εἰναι περίπου διπλάσιο απο την αξία των ποτών.Οπότε δεν αξίζεο τον κόπο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια συγκεκριμένη θέλεις ή γενικά;Όπως και να έχει οι λευκές κοστίζουν γύρω στα 25 ευρω και πάνω.Σε γενικές γραμμές πάντως οι λευκές είναι πάντα πιο φτηνές απο τις κίτρινες και δη τις παλαιωμένες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νερο κριθαρι μαγια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισυ κόστιζε γύρω στα 28 με 30 ευρώ.Μπορείς βέβαια να βρείς και πιο φτηνό 90% αλκοόλ το οποίο θα κοστίζει γύρω στα 35 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο τη γεύση του(αν πίνεις συχνά ξέρεις τί γεύση έχει),ή θα το βρεί το χημείο του κράτους.Θα τους δώσεις το ύποπτο μπουκάλι και για σύγκριση ένα μπουκάλι το οποίο θα έχεις αγοράσει απο μαγαζί που εμπιστεύεσαι.Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις άκρη.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αναλογως αν ειναι σπιτικη η αν τν εχεις παρει απο μαγαζι...εχω βρει σε μαγαζι τσικουδια με 60 κ 70 % αλκοολ..αλλα σ σχεση μ τν σπιτικη δν ειναι τπτ..εχω πιει σπιτικη τσικουδια κ μ 90% αλκοολ..τ ιδιο ισχυει κ για ρακι τσιπουρο κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτερικό υπάρχουν και 20 και 40 ίσως και παραπάνω ετών παλαίωσης.Απλά δεν εισάγεται ένα προιόν αν δεν υπάρχει εμπορική ζήτηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολα επιτρεπονται αλλα με μετρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε λίγο πιο συγκεκριμένος/η θα μπορούσα να σας βοηθήσω.Δεν αναφέρετε κάποια συγκεκριμένη μπύρα ή μπύρες για να σας αναφέρω τιμές οπότε καταλαβαίνετε οτι μου είναι λίγο δύσκολη η απάντηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε καποια καβα. Οι καλες καβες εχουν ολες Porto. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ *ΚΑΛΟ* ΑΨΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ???
Απάντηση:
Όταν λες καλό τί εννοείς?Με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή με μεγάλη περιεκτικότητα σε θαζόνη(η ουσία η οποία είναι παραισθησιογόνος)?Πληροφοριακά το πιο δυνατό σε αλκοόλ αψέντι το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα περιέχει 70% αλκοόλ.Πιο δυνατά κυκλοφορούν στο εξωτερικό με 80-85% αλκοόλ αλλά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που βάζει το κράτος δέν συμφέρει τον εισαγωγέα να το φέρει.Όσων αφορά τώρα στην περιεκτικότητα σε θαζόνη θα πρέπει να ξέρεις ότι τα σημερινά αψέντια του εμπορίου εχουν 25 φορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχω γράψει αρκετές φορές,άλλη μία δεν πειράζει.Δεν συνδυάζονται.ΠΟΤΕ.Αλκοόλ και φάρμακα δεν πάνε ποτέ μαζί.Κανόνας απαράβατος. Διαβάστε περισσότερα...
Ότι λέει η ερώτηση. Με την προϋπόθεση ας πούμε ότι το κτήριο στέγασης υπάρχει ήδη. Η ερώτηση αφορά τον εξοπλισμό, τα βαρέλια, τις δεξαμενές και ότι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων για ένα μικρό οινοποιείο της τάξης 10.000 μπουκάλια κρασί τον χρόνο.
Απάντηση:
Το ελάχιστο όριο προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου (για να ενταχθεί στο πρόγραμμα επιδότησης) είναι οι 100.000 ευρώ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σου βαζω μεταφρασμενο απ το internet . Εαν δεν σε ικανοποιει ψαξε στο www.google.com (How to make vodka from potato) Μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά Πρώτα θα πρέπει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, θα χρειαστείτε περίπου 1 κιλό πατάτες για ένα λίτρο βότκα. Το επόμενο πράγμα είναι να κόψουν τις πατάτες σε μικρά κομμάτια, περίπου 1 εκατοστό κύβοι πρέπει να είναι ωραία. Έπειτα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια χύτρα ταχύτητας και να θέσει όλα τα κύβους πατάτας στην κατσαρόλα με αρκετά... Διαβάστε περισσότερα...
Ποια είναι τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά;;
Απάντηση:
Εμμ... Έχω δοκιμάσει αλκόολ, αλλά είμαι γενικά κατά του. Δεν μ΄αρέσει το παιχνίδι που κάνει με το μυαλό σου. Συνοπτικά είμαι straight-edge. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To Mojito (μοχίτο) φτιάχνεται παραδοσιακά από τα ακόλουθα πέντε υλικά: Δυόσμο, ρούμι, ζάχαρη (μαύρη, από ζαχαροκάλαμο), λάϊμ και σόδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνας λέει οτι τα λευκά κρέατα(ψάρι,κοτόπουλο)συνοδεύονται με λευκό κρασί.Αλλά αν έχουμε σκέτο το ψάρι θα βάλουμε κάποιο ελαφρύ λευκό.Άν έχουμε κάποια βαριά σάλτσα,θα προτιμήσουμε ένα λευκό μεν,αλλά παλαιωμένο ελαφρώς για να ταιριάξει γευστικά.Μπορούμε ενδεχομένως αν έχουμε βαριά σάλτσα να βάλουμε κάποιο φρέσκο κόκκινο κρασί ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ροζέ για να είμαστε καλυμμένοι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: