Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσ...
Απάντηση: Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο...
Απάντηση: Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν τ...
Απάντηση: 2 λιτρα χυμο μηλου αν γινετε φρεσκο στιμμενο και 0,25 ξυδι κανονικο σκεπασετα με μια τσαντιλα και λαστιχο σφιχτα δεμενο σε ενα γιαλθνο δ...
Απάντηση: η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαι...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσιπουρο, ενα αποσταγμα πρεπει να πληροι συγκεκριμενες προδιαγραφες οπως χωρητικοτητα/υλικο κατασκευης αποστακτηρα, αλκοολικοι βαθμοι κλπ. Η λεξη "τσιπουρο" ειναι πλεον κατοχυρωμενη ονομασια διεθνως για το συγκεκριμενο ελληνικο προιον, η χρηση της συνεπαγεται νομικη συμμορφωση με τις προδιαγραφες, γιαυτο και χρειαζεται αυτη η πιστοποιηση. Ζαφειροπου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο τη γεύση του(αν πίνεις συχνά ξέρεις τί γεύση έχει),ή θα το βρεί το χημείο του κράτους.Θα τους δώσεις το ύποπτο μπουκάλι και για σύγκριση ένα μπουκάλι το οποίο θα έχεις αγοράσει απο μαγαζί που εμπιστεύεσαι.Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις άκρη.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν το φόρο της Βουλγαρίας αλλά της Ελλάδας που είναι πολύ υψηλότερος.Δεύτερον τα μεταφορικά είναι ένα επιπλέον κόστος το οποίο δεν θα είναι και μικρό.Και τρίτον και κυριότερο,θα είναι γνήσια ποτά ή μπόμπες;Πολύ το αμφιβάλλω να είναι γνήσια.Καλύτερα αγοράστε απο Ελλάδα να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
πως μπορω να κανω μονη μου μηλόξυδο;
Απάντηση:
2 λιτρα χυμο μηλου αν γινετε φρεσκο στιμμενο και 0,25 ξυδι κανονικο σκεπασετα με μια τσαντιλα και λαστιχο σφιχτα δεμενο σε ενα γιαλθνο δοχειο καλυτερα σε ζεστο μερος μετα απο αρκετο καιρο θα ειναι ετοιμο..... sintagespareas.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαια αν θες να μάθεις πόσο ΑΞΙΖΕΙ αυτό είναι άλλο θέμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπολογίστε 12 μπουκάλια στο κιβώτιο,η παλέτα πρέπει να έχει γύρω στα 10 κιβώτια,ίσως και 8 άρα 96 με 120 μπουκάλια.Μέσες άκρες όλα αυτά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζεις τσίπουρο σε ενα μπρίκι προσθέτης λίγο μέλι το βράζεις λίγο και είναι έτοιμο.Προσοχή να μην χοχλάσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,οπωσδήποτε.Αλλά για καλύτερη ανακούφιση μέσω ρεψίματος θα συνιστούσα ένα μπουκαλάκι Σουρωτή σε θερμοκρασία δωματίου.Ότι καλύτερο για τη χώνεψη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες και super market.Δεν είναι και το πιο δυσεύρετο κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι λόγοι.Ο ένας είναι για να μην πλησιάζουν οι μύγες το στόμιο του μπουκαλιού και πέσουν μέσα.Ο δεύτερος είναι για να απολυμαίνουν το στόμιο του μπουκαλιού με το λεμόνι για να μπορέσουν να πιούν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολα.Παίρνεις μία μεγάλη ποσότητα μήλων και τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις το χυμό των μήλων τον οποίο θα τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Τώρα επειδή η κάθε ποικιλία μήλων εχει και διαφορετικό χρόνο ζύμωσης υπολόγισε σε περίπου 3 μήνες να είναι έτοιμο.Μετά το φιλτράρεις και έτοιμος ο μηλίτης.Όλα αυτά πολύ περιληπτικά.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξαμενή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρτάται ποιο εννοείς.Άν εννοείς λευκό κρασί το πιο πιθανό είναι να εννοείς το Moscato dAsti.Άν εννοείς κόκκινο κρασί τότε μάλλον εννοείς το Brachetto.Βέβαια σε κόκκινο υπάρχει και το Scarlatto το οποἰο γλυκίζει παραπάνω απο το Brachetto. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό δεν είναι απόλυτο,δεν αντέχουν όλα τα κρασιά σε παλαίωση.Απλά ορισμένες ποικιλίες σταφυλιού αντέχουν(συνήθως κόκκινα) την μακρόχρονη παλαίωση οπου οι μύκητες που περιέχονται στο κρασί συνεχίζουν την ζύμωση για αρκετά χρόνια ακόμα μετά την εμφιάλωση.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο εύγεστο κρασί αφού έχει ωριμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: