Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγοντα...
Απάντηση: Γενικοτερα το ποτο και το τσιγαρο επηρεαζει την αναπτυξη ενος εφηβου.
Απάντηση: Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν εί...
Απάντηση: Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κ...
Απάντηση: Μάλλον αυτή είναι η απάντηση που έχω δώσει τις περισσότερες φορές.Άντε να το πάμε άλλη μία.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ.Κα νόν...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη αποσταξη ενώ η τσικουδια και η ρακη με μονη αποσταξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικοτερα το ποτο και το τσιγαρο επηρεαζει την αναπτυξη ενος εφηβου. Διαβάστε περισσότερα...
είναι, για να απωθούν τις μύγες. Ο λόγος που οι Έλληνες βάζουν μια φέτα λεμόνι στο στόμιο της μπύρας είναι, για να δείξουν ότι ξέρουν πως πίνετε η μπύρα. Κι ας μην υπάρχουν μύγες σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων ! (rofl)
Απάντηση:
Όχι μόνο για να απωθούν τις μύγες.Είναι και για να καθαρίζουν το μπουκάλι.Αυτή η συνήθεια ξεκίνησε απο τους εργάτες στο Μεξικό που δεν είχαν νερό να πιούν και κουβάλαγαν μπύρες στις χωματουργικές(κυρίως)εργασίες.Έτριβαν το μπουκάλι με μία φέτα λεμόνι για να το καθαρίσουν και να την έβαζαν στο λαιμό για να κρατήσει τυχόν σκόνη που θα έπεφτε μέσα.Απο την άλλη αν δεν βάλεις λεμόνι δεν έχει καμία γεύση αυτό για μπύρα.Νερουλό ξέπλυμα είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον αυτή είναι η απάντηση που έχω δώσει τις περισσότερες φορές.Άντε να το πάμε άλλη μία.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ.Κανόνας απαράβατος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Νέας εσοδείας
Απάντηση:
Σημαίνει οτι η ρακή περιέχει μέσα γλυκάνισο ειδάλλως δεν θα θόλωνε όπως το ούζο όταν προσθέτεις νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καμία διαφορά δεν έχουν αυτά τα δύο,το ίδιο ποτό είναι.Απλά σε διάφορες περιοχές αλλάζει και η ονομασία του.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τιμές αλκοολούχων ποτών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βάλε μου ένα ποτηράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το κρασί μπρούσκο;
Απάντηση:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη σύνθλιψη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χυμους(: και κοκτεϊλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακής και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Τοποθετούμε το μπρίκι στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει πλέον διαλυθεί το μέλι και προτού πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τις προτιμήσεις.Άλλοι προτιμούν την τεκίλα σε cocktail,άλλοι σε σφηνάκι.Εγώ προτιμώ σκέτη ειδικά αν είναι και παλαιωμένη,έτσι καταλαβαίνεις και την γεύση της. Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνηθως με κοκκινο,το λευκο παει με το ψαρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορείς με προϋποθέσεις. περισσότερα www.beer.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 131 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: