Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσ...
Απάντηση: Σε πολλά σημεία:σε κάβες,σε super market.Μάρκες που εισάγονται αρκετές.Ενδεικτικά: Clausthaler,Budweise r(ή Budvar)χωρίς αλκοόλ όπως επίσης...
Απάντηση: τι εμφιαλωσης?
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα.
Απάντηση: Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχισ τον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπ...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσιπουρο, ενα αποσταγμα πρεπει να πληροι συγκεκριμενες προδιαγραφες οπως χωρητικοτητα/υλικο κατασκευης αποστακτηρα, αλκοολικοι βαθμοι κλπ. Η λεξη "τσιπουρο" ειναι πλεον κατοχυρωμενη ονομασια διεθνως για το συγκεκριμενο ελληνικο προιον, η χρηση της συνεπαγεται νομικη συμμορφωση με τις προδιαγραφες, γιαυτο και χρειαζεται αυτη η πιστοποιηση. Ζαφειροπου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε πολλά σημεία:σε κάβες,σε super market.Μάρκες που εισάγονται αρκετές.Ενδεικτικά:Clausthaler,Budweiser(ή Budvar)χωρίς αλκοόλ όπως επίσης και Weihenstephaner χωρίς αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Ποια ειναι η σωστη, καλη γευση του μπερμπον;
Απάντηση:
Τα bourbon κατα κανόνα γλυκίζουν ελαφρώς ή είναι πιο ευκολόπιοτα(τουλάχιστον για εμένα).Αυτό οφείλεται στο οτι χρησιμοποιείται και καλαμπόκι στην σύνθεση τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς.Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται άσχετα αν είναι αντιβίωση ή Ponstan. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Το νάμα θεωρείται κρασί ή ενδιάμεσο αλκοολούχο ποτό;
Απάντηση:
ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ...ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΜΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΑΜΑ!!...ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνια παλαίωσης *** → τουλάχιστον 5 χρόνια παλαίωσης **** → τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωσης Από κει & πέρα επειδή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο παραγωγός λέει αλήθεια, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται περισσότερα αστέρια, αλλά χαρακτηρισμοί: V.S. → πολύ ανώτερο (very superior) V.S.O.P. → πολύ ανώτερο, παλαιωμένο, ωχρό (very superior old pale) V.V.S... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο συντηρητής κρασιών είναι ένα ψυγείο,στο οποίο(σε πολλά μοντέλα)μπορούμε να ρυθμίσουμε την υγρασία για να είναι πάντα στο ιδανικό για να μην στεγνώσει ο φελλός.Δεν κοστίζει πολύ ακριβά.Ανάλογα και με το μέγεθος βέβαια αλλά ξεκινάνε απο τα 150 ευρω και μπορούν να φτάσουν τις 2 χιλιάδες ευρω.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίοδο που μου λέτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυσιολογική κατανάλωση(1 με 2 ποτηράκια την ημέρα με το φαγητό),έχει αποδειχτεί οτι βοηθάει στην μείωση της πίεσης του αίματος και την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν τον οργανισμό.Η συστηματική κατάχρηση(μισό με ένα μπουκάλι ή ακόμα περισσότερο την ημέρα)θα έχουν σαν πρώτη συνέπεια την καταστροφή του συκωτιού.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα ζωτικά όργανα με συνέπεια έναν αργό και επώδυνο θάνατο.Οπότε εφαρμόζομουμε το αρχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνας λέει οτι τα λευκά κρέατα(ψάρι,κοτόπουλο)συνοδεύονται με λευκό κρασί.Αλλά αν έχουμε σκέτο το ψάρι θα βάλουμε κάποιο ελαφρύ λευκό.Άν έχουμε κάποια βαριά σάλτσα,θα προτιμήσουμε ένα λευκό μεν,αλλά παλαιωμένο ελαφρώς για να ταιριάξει γευστικά.Μπορούμε ενδεχομένως αν έχουμε βαριά σάλτσα να βάλουμε κάποιο φρέσκο κόκκινο κρασί ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ροζέ για να είμαστε καλυμμένοι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο συστατικό στο ρούμι είναι η ψίχα απο το ζαχαροκάλαμο η οποία στίβεται και αποστάζεται το υγρό για να παραχθεί το ρούμι.Άντε να βάζουν και λίγο καραμελόχρωμα για να φτιάξει το χρώμα αν δεν είναι το επιθυμητό. Διαβάστε περισσότερα...
το ουισκυ απο τι γινεται;τασυστατικα του
Απάντηση:
παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, η βύνη, το καλαμπόκι, ενώ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει και η ποιότητα του νερού. Έτσι έχουμε τα malt ουίσκι τα οποία παράγονται αποκλειστικά από κριθάρι, τα grain ουίσκι που παράγονται συνήθως από καλαμπόκι και κριθάρι, και τα blended ουίσκι τα οποία παράγονται ύστερα από ανάμιξη των ma... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμότερο είναι άν θέλουμε να βάλουμε χυμό πορτοκάλι να βάλουμε λευκή τεκίλα που δεν έχει τόσο έντονη γεύση όπως η κίτρινη.Αλλά αυτά είναι προτιμήσεις.Ο καθένας όπως αρέσκεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χυμους(: και κοκτεϊλ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: