Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσ...
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα.
Απάντηση: Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή τ...
Απάντηση: Όπως γίνεται και το απλό Johnnie Walker με τη μόνη διαφορά οτι το Black Label περιέχει στο μείγμα του whiskey παλαιωμένα το μέγιστο 12 χρ...
Απάντηση: Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις ...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακι ονομαζεται οποιοδηποτε αποσταγμα στεμφυλων. Με αλλα λογια, καθε τσιπουρο ειναι ρακι, αλλα οχι και το αντιστροφο. Για να ονομαστει τσιπουρο, ενα αποσταγμα πρεπει να πληροι συγκεκριμενες προδιαγραφες οπως χωρητικοτητα/υλικο κατασκευης αποστακτηρα, αλκοολικοι βαθμοι κλπ. Η λεξη "τσιπουρο" ειναι πλεον κατοχυρωμενη ονομασια διεθνως για το συγκεκριμενο ελληνικο προιον, η χρηση της συνεπαγεται νομικη συμμορφωση με τις προδιαγραφες, γιαυτο και χρειαζεται αυτη η πιστοποιηση. Ζαφειροπου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή το ζητάει το σώμα σου,μάλλον έχεις πρόβλημα.Άν πίνεις επειδή θέλεις να συνοδέψεις με ένα ποτό το φαγητό σου(μιλάμε τώρα για ένα μπουκάλι 500ml),είσαι εντάξει.Απλά χρειάζεται μέτρο με όλα τα πράγματα.Όταν ξεφεύγεις,μοιραία θα φτάσεις στην κατάχρηση και στον εθισμό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie Walker με τη μόνη διαφορά οτι το Black Label περιέχει στο μείγμα του whiskey παλαιωμένα το μέγιστο 12 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Clear glass -Square tall bottle - Cream label printed in black & red - Rounded label in blob seal - Gold screw cap Bottler: Distillery ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE(WHISKY PARADISE) ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Απάντηση:
Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή τον σύνδεσμο που το βρήκες,θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο ή αν μπορείς να γράψεις την μάρκα του θα βοηθούσε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 με 2 ποτηράκια(όχι γεμάτα) κόκκινο κρασί την ημέρα με το γεύμα έχει αποδειχθεί οτι βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατα συνέπεια μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.Κόκκινο ξηρό όμως,ειδάλλως τα κόκκινα γλυκά κρασιά(port,ενισχυμένοι οίνοι)πρεπει να καταναλώνονται σε μικρότερη ποσότητα επειδή τότε πιθανά θα έχουμε το αντίθετο απο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνηθως με κοκκινο,το λευκο παει με το ψαρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι μέθοδοι παραγωγής γλυκού κρασιού είναι δύο.Ο πρώτος είναι ο φυσικός με τον οποίο τα σταφύλια αφού μαζευτούν αφήνονται σε ενα μέρος το οποίο χτυπάει ο ήλιος για να υπερωριμάσουν και να αυξηθούν τα σάκχαρα των σταφυλιών.Ο δεύτερος είναι ο τεχνητός με τον οποίο προστίθεται ζάχαρη κατα τη ζύμωση του κρασιού για να αυξηθοὐν τα σάκχαρα.Για αυτό το λόγο τα κρασιά τα οποία είναι φυσικώς γλυκά το αναγράφουν στην ετικέτα τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάβες πρέπει να ψάξετε αν και δεν έχουν όλοι χύμα κονιακ για λικέρ.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσίπουρο χύμα αντί για κονιακ,την ίδια δουλειά κάνει.Συν τοις άλλοις δεν έχει και χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ 46-ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ) 2103211721 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νάμα(ή άναμα)είναι εκείνο το κόκκινο γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται ο μουστος;
Απάντηση:
Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. http://www.food-info.net/gr/products/wine/prod.htm http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Winemaking Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σημαίνει οτι είμαι διαλλακτικός,κάνω υποχωρήσεις,παραχωρώ έδαφος στους άλλους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως όπως και το Havana Club το λευκό και το 3 ετών παλαιωμένο.Μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε κάποιο πιο φτηνό όπως είναι το Captain Silver αν θέλετε λευκό ρούμι.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το οποίο έχει ανακατευτεί με χυμό απο μήλα για γεύση και λιγότερη οξύτητα.Και τέλος,δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μηλόξυδο.Ο μηλίτης θα δώσει μία πιο γλυκιά γεύση στο φαγητὀ ενώ το μηλόξυδο θα του δώσει ξινή γεύση.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την ποσότητα που θέλεις) βάζεις ρακί και 2 με 3 κουταλιές μέλι.Το βάζεις στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει ζεσταθεί το μείγμα και προτού βράσει απομακρύνεις απο τη φωτιά και καταναλώνεις.Για κρύο απλά θα το αφήσεις να κρυώσει ή το βάζεις στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι και ιδιαίτερα ακριβό το mezcal.Η τιμή του κυμαίνεται στα 20 με 25 Ευρώ το μπουκάλι. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 47 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: