Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγοντα...
Απάντηση: Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μ...
Απάντηση: Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο.
Απάντηση: Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμ...
Απάντηση: σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά πο...
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη αποσταξη ενώ η τσικουδια και η ρακη με μονη αποσταξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Οι γαρίδες πιθανότατα να ταιριάζουν με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.Το ιδανικό θα ήταν ένα Beaujolais Nouneau.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορεις .Εχω αγορασει μαλιστα απο συνεταιρισμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με δύο τρόπους.Ο ένας είναι να βάλουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακή και αφού τοποθετήσουμε στη φωτιά το σκεύος να προσθέσουμε μία με δύο(αν θέλετε και παραπάνω δεν πειράζει)κουταλιές μέλι και ανακατεύουμε.Προτού βράσει το μείγμα και αφού έχει διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει μπορούμε να το σερβίρουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο φυσικός αλλά πρέπει να φτιάξουμε ποσότητα.Βάζουμε σε ένα καζάνι όση ποσότητα ρακή θέλουμε και προσθέτουμε αρκετό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σύμφωνα με τις οδηγίες μπάρμαν μια κανονική μερίδα ουίσκι περιλαμβάνει ακριβώς την ποσότητα που χωράει σε ένα μεγάλο σφηνάκι (σαν αυτά που σερβίρεται το ρακόμελο στα μαγαζιά) και συμπλήρωση του ποτηριού με πάγο(όχι με παγάκια, αλλά με κομμάτι σπασμένου πάγου. Δεν υπάρχει όμως εμπόριο τέτοιου πάγου οπότε η δουλειά σου θα γίνει αναγκαστικα με παγάκια). σερβίρεται πάντα σε χαμηλό ποτήρι και ο πάγος δεν πρέπει να εξέχει απο την νοητή γραμμή των ορίων του ποτηριού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα έχουμε πεί πολλές φορές αλλά ακόμα μία δεν πειράζει.Με ήπια κατανάλωση δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα.Με υπερκατανάλωση κα μάλιστα χρόνια το πρώτο όργανο που θα πάθει ζημιά είναι το συκώτι.Μετά προχωράει η ζημιά σε όλα τα ζωτικά όργανα ώσπου επέρχεται ο αργός και βασανιστικός θάνατος.Για αυτό όπως έλεγαν και οι αρχαίοι παν μέτρον άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Το απλό γύρω στα 30 ευρώ.Το Silver Select κοστίζει 60 ευρω.Το Gentlemans Jack γύρω στα 45 ευρω.Ἐχει και άλλα στη σειρά αλλά αυτά είναι τα κυριότερα.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αμερικάνικο νεροξέπλυμα δηλαδή.Και ultra κιόλας.Δηλαδή ακόμα χειρότερη απο την κανονική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αναλογως αν ειναι σπιτικη η αν τν εχεις παρει απο μαγαζι...εχω βρει σε μαγαζι τσικουδια με 60 κ 70 % αλκοολ..αλλα σ σχεση μ τν σπιτικη δν ειναι τπτ..εχω πιει σπιτικη τσικουδια κ μ 90% αλκοολ..τ ιδιο ισχυει κ για ρακι τσιπουρο κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 με 2 ποτηράκια(όχι γεμάτα) κόκκινο κρασί την ημέρα με το γεύμα έχει αποδειχθεί οτι βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και κατα συνέπεια μπορεί να μειώσει την πίεση του αίματος.Κόκκινο ξηρό όμως,ειδάλλως τα κόκκινα γλυκά κρασιά(port,ενισχυμένοι οίνοι)πρεπει να καταναλώνονται σε μικρότερη ποσότητα επειδή τότε πιθανά θα έχουμε το αντίθετο απο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ *ΚΑΛΟ* ΑΨΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ???
Απάντηση:
Όταν λες καλό τί εννοείς?Με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ ή με μεγάλη περιεκτικότητα σε θαζόνη(η ουσία η οποία είναι παραισθησιογόνος)?Πληροφοριακά το πιο δυνατό σε αλκοόλ αψέντι το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα περιέχει 70% αλκοόλ.Πιο δυνατά κυκλοφορούν στο εξωτερικό με 80-85% αλκοόλ αλλά με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που βάζει το κράτος δέν συμφέρει τον εισαγωγέα να το φέρει.Όσων αφορά τώρα στην περιεκτικότητα σε θαζόνη θα πρέπει να ξέρεις ότι τα σημερινά αψέντια του εμπορίου εχουν 25 φορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνηθως με κοκκινο,το λευκο παει με το ψαρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό δεν είναι απόλυτο,δεν αντέχουν όλα τα κρασιά σε παλαίωση.Απλά ορισμένες ποικιλίες σταφυλιού αντέχουν(συνήθως κόκκινα) την μακρόχρονη παλαίωση οπου οι μύκητες που περιέχονται στο κρασί συνεχίζουν την ζύμωση για αρκετά χρόνια ακόμα μετά την εμφιάλωση.Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα πιο εύγεστο κρασί αφού έχει ωριμάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia-gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie Walker με τη μόνη διαφορά οτι το Black Label περιέχει στο μείγμα του whiskey παλαιωμένα το μέγιστο 12 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να κάνει αποτοξίνωση;Ναι μπορεί να πιεί μη αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί.Αλλά γιατί να το κάνει αυτό;Δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση αυτά τα ποτά μιας και στερούνται οινοπνεύματος.Είναι σαν να κοροιδεύει τον εαυτό του με αυτό τον τρόπο.Καλύτερα είναι να συνηθίσει σε ένα νέο τρόπο ζωής χωρίς το αλκοόλ.Όλα μία ιδέα είναι στην ουσία.Μετά απο την αρχική αδιαθεσία που θα νιώσει τον πρώτο καιρό μετά την αρχή της αποτοξίνωσης,τα πράγματα καλυτερεύουν.Πείσμα χρειάζεται και τίποτα άλλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλές.Η πιο γνωστή είναι το Captain Morgan.Απο εκεί και πέρα μπορείς να βρείς αρκετά στην ελληνική αγορά όπως το Sailor Jerry,το Goslings,Havana Club(παλαιωμένο 5 και 7 ετών),το Matusalem και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
το ουισκυ απο τι γινεται;τασυστατικα του
Απάντηση:
παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, η βύνη, το καλαμπόκι, ενώ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει και η ποιότητα του νερού. Έτσι έχουμε τα malt ουίσκι τα οποία παράγονται αποκλειστικά από κριθάρι, τα grain ουίσκι που παράγονται συνήθως από καλαμπόκι και κριθάρι, και τα blended ουίσκι τα οποία παράγονται ύστερα από ανάμιξη των ma... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ελλάδα δεν εισάγονται port μεγάλης ωρίμανσης πέραν των 10-12 ετών επειδή ο κόσμος δεν είναι εξοικοιωμένος με τα port ακόμα.Στο εξωτερικό υπάρχουν και 20 και 40 ίσως και παραπάνω ετών παλαίωσης.Απλά δεν εισάγεται ένα προιόν αν δεν υπάρχει εμπορική ζήτηση. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 76 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: