Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http:// krasopoulio.gr/ content/index.php? option=com_frontpage &I...
Απάντηση: Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε π...
Απάντηση: για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δό...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Απάντηση: Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγοντα...
Απάντηση: Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα.
Απάντηση: Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαι...
Απάντηση: Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα.
Απάντηση: Το έχω γράψει αρκετές φορές,άλλη μία δεν πειράζει.Δεν συνδυάζονται.ΠΟΤΕ.Αλ κοόλ και φάρμακα δεν πάνε ποτέ μαζί.Κανόνας απαράβατος.
 

τσιπουρο καζανι

Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξ...
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ...
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε μ...
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζ...
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ανάλογα το τσίπουρο.Άν είναι σπιτικό,δεν υπάρχει περιορισμός μιας και ο κάθε παραγωγός το κάνει όσο δυνατό ή όσο ελαφρύ θέλει.Μπορεί να ξεκινήσει απο 20-25% αλκοόλ και να φτάσει και το 60%.Ανάλογα τα γούστα.Τώρα στο τσίπουρο εμπορίου επειδή υπάρχει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ανεβάζει την τιμή του ποτού,πολλοί παραγωγοί αρχίζουν να κυκλοφορούν τσίπουρο με λιγότερο απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ για να μένει η τιμή του προιόντος χαμηλή.Το σύνηθες μέχρι αυτή τη στιγμή πάντως είναι το 40% ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τσίπουρο του εμπορίου(και το τονίζω αυτό επειδή έχει διαφορά),συνήθως κυμαίνεται στο 38-40 το πολύ 43%αλκοόλ.Με μεγαλύτερο ποσοστό θα ανέβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και κατα συνέπεια η τιμή του.Τώρα στο σπιτικό δεν υπάρχει περιορισμός ή όριο.Άλλοι παράγουν πιο δυνατό απο 40%αλκοόλ επειδή τους αρέσει το δυνατό και άλλοι μπορεί να το κάνουν στο 30% για να μπορούν να καταναλώσουν μεγαλύτερη ποσόστητα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τί θέλετε να κάνετε.Άν θέλετε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα,τότε ναι,χρειάζεται να το φτιάξετε σε καζάνι.Άν θέλετε να το φτιάξετε με τον παραδοσιακό τρόπο,τότε θα πρέπει να βάλετε τη ρακή μέσα στο καζάνι,στη συνέχεια θα προσθέσετε το μέλι και χωρίς να ανακατέψετε θα τοποθετήσετε το καζάνι στον ήλιο.Με τη ζέστη το μέλι θα λιώσει μόνο του και θα ανακατευτεί με το μέλι.Θέλει βέβαια γύρω στις 2 με 3 ημέρες για να γίνει το ρακόμελο ανάλογα την ηλιοφάνεια αλλά είναι πιο φυσικός αυτός ο τρόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως φτιάχνετε και με τη ρακή,δεν έχει καμία διαφορά αφού μιλάμε για το ίδιο ποτό στην ουσία.Ας το γράψουμε άλλη μία φορά,δεν βλάπτει.Βάζετε την επιθυμητή ποσότητα ρακή (ή τσίπουρο)σε ένα μπρίκι και προσθέτετε μία με δύο κουταλιές μέλι.Ανάβετε την εστία και αρχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στη ρακή.Προτού πάρει βράση το μείγμα,το απομακρύνετε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο καταναλώνετε.Απλά και εύκολα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουσιαστικά το ρακόμελο είναι συνδυασμός τσίπουρου ή ρακι (ενα και το αυτο για μένα) με μέλι και κανέλα...οπώτε ναι γίνεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ πουλούν τσίπουρο χύμα με και χωρίς γλυκάνισο.. και παλαιωμένο!! http://krasopoulio.gr/content/index.php? option=com_frontpage&Itemid=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα αν μιλάμε για σπιτικής παραγωγής ή για εμπορίου.Την σπιτική ρακή και το τσίπουρο την βγάζουν σε όσο ποσοστό αλκοόλ θέλει ο κάθε παραγωγός αυτό είναι ανάλογα τα γούστα και τις αντοχές.Άλλοι μπορεί να προτιμούν πιο ευκολόπιοτο ποτό και να το βγάζουν με 30-35% αλκοόλ άλλοι μπορεί να το βγάζουν πιο δυνατό 45-50% ή και παραπάνω.Στη ρακή και το τσίπουρο του εμπορίου επειδή προστίθεται στην τιμή του προιόντος ο ειδικός φόρος κατανάλωσης οποιοδήποτε ποτό βγαίνει πάνω απο 40% αλκοόλ κοστίζει α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσιπουρο, ρακη και τσικουδια παραγονται όλα με αποσταξη της φλουδας του σταφυλιου. Παραδοσιακα στη χωρικη παραγωγη, το τσιπουρο παραγονταν με διπλη αποσταξη ενώ η τσικουδια και η ρακη με μονη αποσταξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προσθέτοντας αλκοόλ σταματάει η ζύμωση του κρασιού.Ένας άλλος τρόπος είναι με το νέρωμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μα το κοκκινο κρασι αποκτα το κοκκινο χρωμα του κιολας απο την γεννηση του, απο το χρωμα των κοκκινων σταφυλιων. Αν εννοεις καποιες περαιτερω χρωστικες ουσιες τοτε ισως το λεει στο μπουκαλι του κρασιου (αν ειναι εμφυαλωμενο) αλλιως αν ειναι χυμα το πιο πιθανο ειναι να μην το καταλαβεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι δεν περιέχει ζἀχαρη η τεκίλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχω γράψει αρκετές φορές,άλλη μία δεν πειράζει.Δεν συνδυάζονται.ΠΟΤΕ.Αλκοόλ και φάρμακα δεν πάνε ποτέ μαζί.Κανόνας απαράβατος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι εμφιαλωσης? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύσκολα.Προτιμότερο να πίνεις λιγότερο και να ξέρεις τί πίνεις παρά να μπλέξεις με αλχημείες με αμφίβολο αποτέλεσμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι δύσκολο αλλά γιατί να θέλεις να μπλέξεις με την απόσταξη;Αγόρασε καλύτερα ένα μπουκάλι απο μία καβα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και άσε τα πειράματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μπορούσατε να γίνετε πιο συγκεκριμένος/η θα βοηθούσατε αφάνταστα.Θα γράψω για το αλκοόλ που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ποτών.Ένα μπουκάλι ενός λίτρου με περιεκτικότητα 96% αλκοόλ κοστίζει γύρω στα 50 ευρω λόγω του υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γνωρίζω εισάγουν διάφορα είδη ποτηριών και μάλλον θα έχουν και απο Paulaner. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αυτό είναι ανάλογα με την προτίμηση του καθενός.Σε cocktail,σε σφηνάκι,σκέτη,με πάγο,με λεμόνι και αλάτι.Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος κατανάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξα αυτό το site αλλά δεν βρήκα καμία διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με μίας κάβας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει αυτό που ψάχνετε.Υπάρχουν δύο είδη.Η μία είναι η λεγόμενη σαμπάνια πίστας που είναι νερό με σόδα,τίποτα παραπάνω.Είναι ίσα ίσα για να κάνει το μπαμ στο άνοιγμα.Μία άλλη που γνωρίζω είναι μία παιδική που είχε χυμό φρούτων με ανθρακικό αν και δεν γνωρίζω αν εισάγεται πλέον στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρακόμελο ονομάζεται το μείγμα που περιέχει ρακή και μέλι.Ανακατεύεις την επιθυμητή ποσότητα ρακής προσθέτοντας 1 με 2 κουταλιές μέλι ενω το θερμαίνεις(σε μπρίκι κατα προτίμηση).Όταν διαλυθεί το μέλι και προτού βράσει το μείγμα απομακρύνεις απο την φωτιά και καταναλώνεις.Έτοιμο το ρακόμελο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως όπως και το Havana Club το λευκό και το 3 ετών παλαιωμένο.Μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε κάποιο πιο φτηνό όπως είναι το Captain Silver αν θέλετε λευκό ρούμι.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
υλικα
Απάντηση:
ΑΠΟ ΚΡΙΘΑΡΙ!! Για να φθάσει ως τα ποτήρια μας το ουίσκι έχει περάσει μια συναρπαστική «περιπέτεια» που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Το «θαύμα» ξεκινά με το σπόρο του κριθαριού που μεταμορφώνεται σε αρωματικό αλκοόλ. Ο σπόρος αυτός πρέπει να μαλακώσει σε δεξαμενές με νερό της πηγής. Σε 2-3 μέρες η υγρασία δραστηριοποιεί τα ένζυμα και τα σάκχαρα που αρχίζουν να εμφανίζονται. Το κριθάρι αρχίζει να βγάζει τα αρώματά του και να πετάει βλαστάρια. Τότε βρίσκεται στο πρώτο στάδιο της βλάστησης και μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάξτε στο Βασιλόπουλο.Έχει μεγάλη ποικιλία απο κρασιά εισαγωγής και μπορεί να διαθέτει.Εναλλακτικά αν δεν βρείτε Μαρσάλα,χρησιμοποιείστε κάποιο Port.Παρόμοιο είναι με το Μαρσάλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
stella artois, για εμενα η καλυτερη lager beer! η βελγικη! η ελληνικη ειναι μαπα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Το νάμα θεωρείται κρασί ή ενδιάμεσο αλκοολούχο ποτό;
Απάντηση:
ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ...ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΜΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΑΜΑ!!...ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 44 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: