Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: σε σούπερ μάρκετ λογικά έχει,άλλο λεμόνι άλλο lime άλλη γεύση,άρωμα,χρώμα.
Απάντηση: προκαλουν οι πατατες αρρωστιες?
Απάντηση: ότι και να φάμε είναι μολυσμένο ο αέρας που αναπνέουμε και αυτός μολυσμένος είναι μετά σκεφτόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε μικρά παιδεία οι ν...
Απάντηση: με το μαγικο ραβδι !!! λες αμπρα καταμπρα τουμπα τουλουμπα και τσαφ χανετε η κοιλια ...
Απάντηση: Προτιμω το ξυδι
Απάντηση: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ
Απάντηση: γιατι αηδιαζεις? :Ρ μπορει να σου αρεσει αλλοι τρωνε γατες και σκυλους
Απάντηση: Εγώ τρελαίνομαι ειδικά όποτε πάω παραλία πέρνω ένα μεγάλο πύραυλο και στο καπάκι και μια μπύρα! Αλλά και το χειμώνα που και πού χτυπάω έν...
Απάντηση: τα μετραω νομιζεις? αν ειναι να καθομαι να μετραω τα γραμμαρια ανα μακαρονια,ρυζι,κιμα, ντοματες κτλ που τρωω καθημερινα,και με βαση αυτα ...
Απάντηση: με φιλετο ψαριου
 

τι θα φατε το μεσημερι?

Μοσχαρακι κοκκινιστο με ρυζι και λαχανικα.Και για την ακριβεια μισο γιατι θα μου καει...:P:P

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rolita

ζηλευωωωωωωωωωωω
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 13:25:07
Το εσωσα...ηθελε λιγο νερο ακομα.Γιατι ζηλευεις??Ειναι ευκολο,παιρνεις μοσχαρακι,το τριγαρισεις να παρει χρωμα,μετα ριχνεις το κρεμμυδακι να σοταριστει κι αυτο με το κρεας,αλατακι,πιπερακι,κανελλα ,μπαχαρι ριχνεις νερακι,βραζει βραζει βραζει και μετα ριχνεις φρεσκια ντοματα ή pummaro,το αφηνεις να πιει τα πολλα ζουμακια και να δεσει η σαλτσα και ετοιμο.Μετα βραζεις λαχανικα(καροτο,καλαμποκι,φασο λακι,πιπερια) ριχνεις και το ρυζακι(νυχακι).Μολις βρασει το σουρωνεις και μετα ριχνεις βουτυρο στο ρυζι μαζι με τα λαχανικα που εβρασαν μαζι,να μην λασπωσουν και σερβιρεις!!!!
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 13:31:45
η πολυ απλα ντριν ντριν ¨ -γεια σας μια παραγγελια θελω να κανω -ναι πειτε μου παρακαλω -μια μεριδα μπιφτεκια θελω ,ψωμι,μια τζατζικι και ενα νερο μεγαλο -κατι να πιειτε? -οχι ευχαριστω -σε 25 λεπτα η παραγγελια σας θα ειναι εκει -να σαι καλα κοριτσι μου και τσου εχεις φαγητο γιατι μεχρι να κανω αυτα που ειπες ωχωχωχ χαχαχα
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 13:36:44
χαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα Απλα το βραδυ θα ξαναχρειαστει να κανεις ντριν-ντριν γιατι θα σε εχει κοψει παλι η λορδα....κι αν ειναι μετα τις 12 θα σου πει η μανταμ -κλεισαμε κυριε...
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 13:39:12
οχι μεχρι τις 5 ειναι :)
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 13:40:14
Το πρωι?????Μωρε μπραβο.... Τελος παντων Δημητρη,δεν μπορεις να παραγγελνεις καθε μερα!!!!Τις Κυριακες τουλαχιστον πες σε μια φιλη σου να σου μεγειρεψει,φαε σπιτικο φαγητο...:P
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 13:42:15
ναι σωθηκααααα
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 13:42:56
Η συνταγη με το μοσχαρακι μου αρεσε.Θα πω στη γυναικα μου να το κανει!
σχολίασε ο tzilios  - 2011-06-18 14:06:57
εφαγες rolita?
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:21:24
Μολις τελειωσα..Περιττο να σου πω οτι τετοια γευση,οσες φορες κι αν παραγγειλεις...δεν θα την πετυχεις..ζηλειααααααα
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 14:27:54
κακιαααααααα παιζεις με τον πονο μουυυυυυυυυυ
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:28:39
Παρε εσυ τωρα στη μανταμ τηλεφωνο και πες της να σου φερει τα μπιφτεκακια σου σε 25 λεπτα....χαχαχαχαχαχχαχαχχα
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 14:30:26
τα εφερε πανε αυταααα
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:33:29
dimitri νομιζω οτι πρεπει να μαθεις να μαγειρευεις.Δεν ειναι η απολυτη απολαυση να παραγγελνεις φαγητα.Νομιζω η φιλη μας η rolita μπορει να βοηθησει σαυτη τη κατευθυνση.
σχολίασε ο tzilios  - 2011-06-18 14:48:23
ναι πρεπει να μαθω γιατι ειμαι και στα ορια να εχω προβληματα υγειας απο το φαγητο...
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:49:16
Μπορω να σου μαθω ευκολα και γρηγορα φαγητα.Δεν θα σου πω για στιφαδο,αλλα κατι που να μπορεις να το φτιαξεις και να μην εχει θεματα με την υγεια σου αργοτερα!!
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 14:50:52
εγω λεω εσυ να μαγειρευεις και εγω να τα δοκιμαζω να βλεπω αν ειναι καλα αν χονευονται ευκολα και τα λοιπα...χαχαχα
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:52:46
χαχαχαχχαχαχχαχαχχα..η αληθεια ειναι οτι μαγειρευω πικαντικα με πολλα μπαχαρια και μυρωδικα,οποτε δεν χωνευονται και τοσο ευκολα..:P:P
σχολίασε η rolita  - 2011-06-18 14:57:27
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

Σχόλια απάντησης

απάντησε η faih8675309

ωραια και τα κεφταδακια τρελενομαι
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 14:46:55
σουβλακι

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο giorgos1313

μακρια απο μενααα δεκα χρονια φοιτητης δεν μπορω αλλα σουβλακια
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 15:16:00
μοσχαρακι!!!

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο ikaria

αυτο μαλιστα
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 15:19:02
χοιρινο με πατατες στο τηγανι! μιαμ!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η kit

μιαμμμμ κιτακι :)
σχολίασε ο dimitrisk2  - 2011-06-18 15:21:47
μιαμμμμμ δε λες τιποτα!
σχολίασε η kit  - 2011-06-18 15:24:36
νεροβραστο κοτοπουλο(διατρωφη:((()
μοσχαρι με ρυζι uncle bel
Μπομπαρες
εγω θα φαω μακαρονακι κοφτο!!
Σχετικές ερωτήσεις
αγαπημενο φαγητο η πατατα, τηγανιτη/βραστη/ ψητη... πατατα να ειναι και την τρωω και καθε μερα αμα λαχει! σαν ολοκληρωμενο γευμα, παλια ελ...
Που το ειδες τι αλλο λεει ?? το ταρταρ θα μπορουσε να ειναι το ταρταρικο οξυ αλλα οχι μονο !!
Απο 8 εως 12 ευρω το κιλό ανάλογα τη χώρα προέλευσης με τα πιο φτηνά να είναι συνήθως απο Μολδαβία ή Τουρκία και τα πιο ακριβά να είναι Ε...
Όταν κόβεται ένα κρεμμύδι, απελευθερώνει ένα αέριο που ονομάζεται, Propanethiol S-οξείδιο. Όταν αναμειχθεί με ορισμένα ενζύμα στο κρεμμύδ...
όχι γιατί μαυρίζουν
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
αγαπημενο φαγητο η πατατα, τηγανιτη/βραστη/ψητη... πατατα να ειναι και την τρωω και καθε μερα αμα λαχει! σαν ολοκληρωμενο γευμα, παλια ελεγα μπριζολα η κοτοπουλο με πατατες και κασεροκροκετες, αλλα τελευταια ενω δεν ετρωγα τις μελιτζανες παλια, τεινει να γινει αγαπημενο το φαγητο κατσαρολας κρεας με μελιτζανα... δεν υπαρχει φαγητο που να σιχαινομαι να δω, απλα δεν τρωω τις πρασινες πιπεριες, τα πολυ λιπαρα κρεατα, τα μιξ αλμυρων με γλυκα πχ εχω ακουσει για γλυκα γεμιστα φουρνου, αυτα με την... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Που το ειδες τι αλλο λεει ?? το ταρταρ θα μπορουσε να ειναι το ταρταρικο οξυ αλλα οχι μονο !! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 8 εως 12 ευρω το κιλό ανάλογα τη χώρα προέλευσης με τα πιο φτηνά να είναι συνήθως απο Μολδαβία ή Τουρκία και τα πιο ακριβά να είναι Ελληνικής προελεύσεως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν κόβεται ένα κρεμμύδι, απελευθερώνει ένα αέριο που ονομάζεται, Propanethiol S-οξείδιο. Όταν αναμειχθεί με ορισμένα ενζύμα στο κρεμμύδι, δημιουργεί ένα θείο του φυσικού αερίου. Αυτά τα αέρια, στη συνέχεια μπαινουν στη μυτη και τοτε δημιουργήται ένα ήπιο οξύ το οποίο ερεθίζει τα μάτια..(αν κλεισεις τη μυτη σου θα παρατηρησεις οτι δε θα σε ενοχλησουν ιδιαιτερα τα κρεμμυδια)γι αυτο οταν καθαριζεις κρεμμυδια να αναπνεεις απο το στομα οχι απο τη μυτη.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όχι γιατί μαυρίζουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε σούπερ μάρκετ λογικά έχει,άλλο λεμόνι άλλο lime άλλη γεύση,άρωμα,χρώμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
προκαλουν οι πατατες αρρωστιες? Διαβάστε περισσότερα...
Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής. Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους. Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη. Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία: Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές. Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Απάντηση:
ότι και να φάμε είναι μολυσμένο ο αέρας που αναπνέουμε και αυτός μολυσμένος είναι μετά σκεφτόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε μικρά παιδεία οι νέοι άνθρωποι έχουν καρκίνο και χίλια δυο άλλα προβλήματα.είχα διαβάσει ακόμα και το νερό που πίνουμε δεν είναι καθαρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με το μαγικο ραβδι !!! λες αμπρα καταμπρα τουμπα τουλουμπα και τσαφ χανετε η κοιλια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμω το ξυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι αηδιαζεις? :Ρ μπορει να σου αρεσει αλλοι τρωνε γατες και σκυλους Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ τρελαίνομαι ειδικά όποτε πάω παραλία πέρνω ένα μεγάλο πύραυλο και στο καπάκι και μια μπύρα! Αλλά και το χειμώνα που και πού χτυπάω ένα οικογενειακό.... Αν δεν ήταν και παχυντικά θα ήταν τέλεια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα μετραω νομιζεις? αν ειναι να καθομαι να μετραω τα γραμμαρια ανα μακαρονια,ρυζι,κιμα,ντοματες κτλ που τρωω καθημερινα,και με βαση αυτα να βρισκω την τιμη τους,μαυρο φιδι που με εφαγε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με φιλετο ψαριου Διαβάστε περισσότερα...
Τοχω δει και αλλου,σε σοκολατες,μπισκοτα και γενικα λιγο πολυ σε ολα!!εγω νομιζα μονο στο γαλα και το κοτοπουλο ειχε πρωτεϊνες..
Απάντηση:
ισως εννοει τη φυτικη πρωτεΐνη που περιεχουν ως ενισχυτικο της γευσης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο κείμενο για το βούτυρο είπαμε για την φυσική αποκορύφωση του γάλατος, διαδικασία που διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες ή και περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα του γάλατος που έχουμε. Το αποκορυφωμένο γάλα που το λέμε και βουτυρόγαλο είναι ήδη υπόξινο μετά απο τόσες ώρες. Σε αυτό προσθέτουμε και το γαλακτώδες υγρό που μαζέψαμε με την διαδικασία καθαρισμού του βούτυρου. Αυτό το υπόξινο σύνολο είναι ξινόγαλο που προέκυψε με φυσική διαδικασία. Μετά από ένα καλό ανακάτεμα, το μοιράζουμε σε μπου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.mamakouzina.tv/gr_recipy.asp? rid=1570&mid=10&sid=59&sid2=null.αν και μαγειρας δεν εχω ιδεα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ποιο θεμα? Θερμιδες ή καποιο συστατικο του πεπονιου? Και τι φρουτα εχεις σπιτι σου? Αν το θες για διαιτα και δεν εχεις πεπονι καλυτερα μην τρως τιποτα αντι να φας κατι αλλο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οτι νιστισιμο υπαρχει.. πατατεσ .λαχανικα , φρουτα , ψωμι, ..δε τρωσ κρεασ γαλα τυρι αυγα και οτι αλλο εχει να κανει με κρεασ,..ουτε ψαρια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις βγάζεις από τη κατάψυξη, τις αφήνεις λίγο να ξεπαγώσουν αν θές και τις βάζεις στο τηγάνι... Απλό!! Γράφουν και οδηγίες ούτως ή αλλως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κυριο συστατικο της μπυρας ειναι η βυνη και το νερο. Η βύνη κριθαριού είναι το αποτέλεσμα της διεργασίας βυνοποίησης κατά την οποία το αδιάλυτο άμυλο μετατρέπεται μερικώς σε απλούστερα διαλυτά ζάχαρα, μειώνονται οι σύνθετες πρωτεΐνες που μετατρέπονται σε πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους και αμινοξέα, και παράγονται θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της μαγιάς και των ενζύμων. Η βύνη αποτελείται κυρίως από άμυλο 60-65%, υδατάνθρακες 7-10%,πρωτεινες 9-12%, καθώς και από μεταλλικά άλατα, βιτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για δες στο www.listoften.com/11_1_292/faggto/S.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα σουπερ μαρκετ Διαβάστε περισσότερα...
τι διατροφικη αξια εχουν τα ψαρια;
Απάντηση:
Το ψάρι είναι μία τροφή με σημαντική διατροφική αξία, και είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή ή την Κρητική διατροφή, το ψάρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μας διατροφής. Στην Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής, το ψάρι συστήνεται να καταναλώνεται σε ποσότητα 5-6 μικρομερίδων την εβδομάδα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο μέσος Έλληνας καταναλώνει σχεδόν 12 κιλά ψάρι το χρόνο. Στην ελληνική αγορά μπορούμε να βρούμε άφθονα ψάρια,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επετεύχθη σε ηλικιωμένα ποντίκια μέσω της αύξησης ενός ενζύμου στον εγκέφαλο. Την αδύναμη μνήμη που συνοδεύει την πάροδο του χρόνου κατάφεραν να αναστρέψουν σε ποντίκια ερευνητές στη Γερμανία. Λονδίνο Η λησμονιά που συνοδεύει την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι αναστρέψιμη – τουλάχιστον στα ποντίκια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαïδελβέργης κατάφεραν να επαναφέρουν την αδύναμη μνήμη ποντικών χορηγώντας τους επιπλέον ποσότητες ενός ενζύμου που «ανάβει» και «σβήνει» γονίδια στον εγκέφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το υγρο πιατων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μούχλα στα τυριά είναι απαραίτητη καθώς χωρίς αυτήν τα τυριά δε θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Οι μύκητες που υπάρχουν στα τυριά είναι επιλεγμένοι από τους παραγωγούς μετά από χρόνια ερευνών με σκοπό να δίνουν το επιθυμητό άρωμα. Οι μύκητες αναπτύσσονται πάνω στα τυριά καθώς τρέφονται από τα θρεπτικά συστατικά που έχει το τυρί (πρωτεΐνες, λιπαρά). Καλό θα είναι όταν τρώμε ένα τυρί με μούχλα να το καθαρίζουμε πρώτα καθώς μερικοί μύκητες παράγουν και τοξικές ουσίες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιφκομελο και ανθομελο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: