Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι.. πολυ χαμηλη , χρειαζεται σιδηρο ..
Απάντηση: ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.(ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑ)
Απάντηση: οχι δεν καταλαβες...εδω δεν ειναι site με γιατρους,κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους. ρωτα ενα γιατρο. αυτο που ρωτας ειναι πολυ εξ...
Απάντηση: H αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα την αύξηση της αιμοσφαιρίνης ή του αιματοκρίτη δεν συνοδεύεται συχνά από εμφανή συμπτώμα...
Απάντηση: ο αιμολυμένος ορός σημαίνει πως είτε στην αιμοληψία είτε στη φυγοκέντρηση του αίματος κάτι έγινε και έμειναν κάποια ερυθρά στον ορό και α...
Απάντηση: Σε ειδικό παιδάκι μου να πάεις εδώ μέσα ερασιτεχνικές απαντήσεις δίνουμε όλοι μας.
Απάντηση: Πιστεύω πως ναί .Συμβουλέψου γιατρό να το δείς.
Απάντηση: Ο γιατρος μπορει να σου απαντησει σε μια τετοια ερωτηση αγαπητε!
Απάντηση: Ισως απλά μια ίωση, λήψη φαρμάκων,φυματίωση, λ.λ χρειάζονται ο απόλυτος αριθμός των λευκών και στοιχεία από το ιστορικό και τα ευρήματα τ...
Απάντηση: Είναι πολύ χαμηλός.Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Τι σημαινει υψηλη β12

Σχετικές ερωτήσεις
Όταν τα επίπεδα φερριτίνης στον ορό φτάνουν στα 1.000 ng/ml, συνιστάται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χορήγησης θεραπείας. Επίπεδα μεγαλύ...
H γ-γλουταμυλική τρανσφεράση είναι ένζυμο που υπάρχει σε ήπαρ, νεφρούς και πάγκρεας. Αποτελεί τον πλέον ευαίσθητο, αλλά όχι ειδικό, δείκτ...
Αμυλάση άνω του διπλάσιου του ανώτερου φυσιολογικού ορίου (περί τα 240 U/mL δηλαδή) είναι διαγνωστική οξείας παγκρεατίτιδας.
Η υψηλη θυρεοειδοτροπος ορμονη ανω του 5 ειναι διαγνωση για υποθυρεοειδισμο
Δεν καταλαβαίνω.. Φοβάσαι μη σε κόψουν για το στίγμα αναιμίας; Έχεις κάνει εξετάσεις για το στίγμα και έχουν βγει θετικές; Ή έχεις μόνο α...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αιματολογικά

Απάντηση:
Όταν τα επίπεδα φερριτίνης στον ορό φτάνουν στα 1.000 ng/ml, συνιστάται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χορήγησης θεραπείας. Επίπεδα μεγαλύτερα από 2500 ng/ml σχετίζονται με σημαντικό κίνδυνο καρδιακής νόσου και θανάτου Επίπεδα ίσα ή μεγαλύτερα από 1000 ng/ml σχετίζονται ενδεχομένως με βλάβες οργάνων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H γ-γλουταμυλική τρανσφεράση είναι ένζυμο που υπάρχει σε ήπαρ, νεφρούς και πάγκρεας. Αποτελεί τον πλέον ευαίσθητο, αλλά όχι ειδικό, δείκτη ηπατικής νόσου. Κοινώς, Όταν Είναι Αυξημένος Σημαίνει Ότι Το Συκώτι Μας Δεν Πάει Καλά, αλλά για να δούμε από τι πρέπει να δούμε τους άλλους δείκτες. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει στον αποφρακτικό ίκτερο, σε μεταστατικούς όγκους του ήπατος και φυσικά σε χρόνια κατανάλωση οινοπνεύματος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αμυλάση άνω του διπλάσιου του ανώτερου φυσιολογικού ορίου (περί τα 240 U/mL δηλαδή) είναι διαγνωστική οξείας παγκρεατίτιδας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υψηλη θυρεοειδοτροπος ορμονη ανω του 5 ειναι διαγνωση για υποθυρεοειδισμο Διαβάστε περισσότερα...
θελω να περασω σε στρατιωτικες σχολες και φοβαμια μη με κοψουν για το στιγμα αναιμιας... αυτοι γραφουν οτι κοβουν αυτους π εχουν "Βαριές ή μέτριες αναιμίες ακαθόριστης αιτιολογίας, κληρονομικές αιμολυτικές αναιμίες, στίγμα μεσογειακής αναιμίας εφόσον υπάρχει αναιμία μέτριας βαρύτητας" τι σημαινουν αυτα??
Απάντηση:
Δεν καταλαβαίνω.. Φοβάσαι μη σε κόψουν για το στίγμα αναιμίας; Έχεις κάνει εξετάσεις για το στίγμα και έχουν βγει θετικές; Ή έχεις μόνο αναιμία; Αναιμία μέτριας βαρύτητας έχουν οι περισσότεροι ασνθενείς που πάσχουν από αναιμία, με επίπεδα αιμοσφαιρίνης από 10 έως 11 g/dL.. Διαβάστε περισσότερα...
WBC 4.8/μl ηωσινοφιλα:700/μλ hgb 12,4 hct 37.5 rbc 4,11/ml fe 52mg/dl (60-160) φερριτινη 5,2 αρρενες 20-60 ετων (30-400) b12 1314 pg/ml (191-663) Φυλο:αρρεν ηλικια 78 ετων.
Απάντηση:
το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι.. πολυ χαμηλη , χρειαζεται σιδηρο .. Διαβάστε περισσότερα...
Συνοδεύεται από πόνο στα νεφρά.
Απάντηση:
ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.(ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΑΝΑΙΜΙΑ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν καταλαβες...εδω δεν ειναι site με γιατρους,κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους. ρωτα ενα γιατρο. αυτο που ρωτας ειναι πολυ εξιδικευμενο και δεν νομιζω να τον γωνριζει καποιος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H αύξηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων, με αποτέλεσμα την αύξηση της αιμοσφαιρίνης ή του αιματοκρίτη δεν συνοδεύεται συχνά από εμφανή συμπτώματα. H διαταραχή ανευρίσκεται τυχαία στο check up. Παρά το γεγονός ότι τα παθολογικά επίπεδα στην ερυθροκυττάρωση, αρχίζουν συνήθως σε τιμές πάνω από 17 gram/dl αιμοσφαιρίνης και 50% αιματοκρίτη στον άνδρα και πάνω από 15 gram/dl αιμοσφαιρίνης και 45% αιματοκρίτη στην γυναίκα, τα φυσιολογικά όρια διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο. Με δεδομένο ότι ορισμέν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο αιμολυμένος ορός σημαίνει πως είτε στην αιμοληψία είτε στη φυγοκέντρηση του αίματος κάτι έγινε και έμειναν κάποια ερυθρά στον ορό και από διαφανής που θα έπρεπε να είναι, είναι ελαφρα κοκκινο, γιαυτό και λέει αιμολυμένος ορός. Αυτό έχει ως συνέπεια να είναι ανεβασμένες και οι τιμές των εξετάσεων. Είναι στην κρίση του γιατρού που σε παρέπεμψε να κάνεις τις εξετάσεις, είτε να ζητήσει επανεξέταση, είτε (αφού τις συγκρίνει με τη γενική αίματός σου και μάλιστα με τον αιματοκρίτη σου) να κατα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ειδικό παιδάκι μου να πάεις εδώ μέσα ερασιτεχνικές απαντήσεις δίνουμε όλοι μας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιστεύω πως ναί .Συμβουλέψου γιατρό να το δείς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γιατρος μπορει να σου απαντησει σε μια τετοια ερωτηση αγαπητε! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ισως απλά μια ίωση, λήψη φαρμάκων,φυματίωση, λ.λ χρειάζονται ο απόλυτος αριθμός των λευκών και στοιχεία από το ιστορικό και τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης του αρρώστου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι πολύ χαμηλός.Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι μπορει ωα πάθω απο υψηλο σίδηρο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
στην γενικη αιματος παρουσιαζω ανεβασμενα ηωσινοφιλα. 6,4%
Απάντηση:
τι σημαινει ανεβασμενα ηωσινοφιλα; τιμη 11.0 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σημαινει συνηθως υψηλη πιεση και οτι μαλλον τρεφεσαι καλα....αν εχεις υπερβολικα υψηλο πρεπει να γινεις αιμοδοτης γτ ειναι επικινδυνο για την υγεια σου(πιεση,εγκεφαλικα κλπ)απο μια ηλικια και μετα.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χωρις να ειμαι γιατρος νομιζω οτι πρεπει να την ανεβασεις. Διαβασε αυτο το αρθρο Υπάρχουν δύο χοληστερόλες στον οργανισμό μας , η κακή (LDL) που δημιουργεί τα εμφράγματα και η καλή (HDL) Οι ΗDL λιποπρωτεΐνες «μαζεύουν» και «διώχνουν» τη χοληστερόλη που κάθεται στα τοιχώματα των αγγείων και έτσι λειτουργούν σαν υπηρεσίες καθαριότητας του οργανισμού. Επομένως, όσο περισσότερη «καλή» χοληστερόλη έχει κανείς τόσο μειώνεται η πιθανότητα να εμφανίσει ένα καρδιαγγειακό επεισόδιο. Αντίθετα, όταν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πατερας με 0+ και μητερα με β+. Ειναι δυνατον να εχουν παιδι με β-??? Το πρωτο (αγορι)γεννηθηκε με 0+ και το δευτερο (κοριτσι)με β-
Απάντηση:
Απάντηση:
θυρεοειδοτροπος ορμονη tsh χαμηλη κατω του 0,15 mIU/L ο γιατρος μπορει να διαγνωσει υπερθυρεοειδισμο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χοληστερίνη, όταν υπάρχει στο αίμα σε υπερβολικές τιμές (υπερχοληστερολαιμία) αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών ασθενειών, που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, δύο από τις κύριες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη. Σε μερικές περιπτώσεις η LDL χοληστερόλη εναποθετίθεται στα τοιχώματα των αρτηριών και να προκαλέσει αθηρωμάτωση, δηλαδή στένεμα των τοιχώματων των αρτηριών, και ίσως θρόμβωση. Πιθανή συνέπεια η εμφάνιση στεφανιαίας... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
TSH+T3+T4 είναι 80άρι πάνω-κάτω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φίλε να είδες το ωάριο είναι δύσκολο καθώς είναι μικρο κι δεν φαίνεται. Αν εννοείς ότι μετά το σεξ είδες στο μόριο σου ένα μαύρο σχεδόν υγρό κομμάτι αυτό σημαίνει ή ότι η κοπέλα ήταν παρθένα (ή έστω ότι έσπασε πρόσφατα ο υμένας της) ή ότι απλώς της ήρθε περίοδος εκείνη την ώρα γι αυτό είχες το αίμα της επάνω σου. Υπάρχει ακόμα κι το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια πληγή στο κόλπο της κοπέλας κι απλώς να "ζορίστηκε" λίγο παραπάνω (τπτ το ανησυχητικό πολλές φορές). Μπορείς να το συζητήσε... Διαβάστε περισσότερα...
τώρα
Απάντηση:
Ρώτησε τους 77 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: