Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Βασικά και στα δύο ,εμένα μου πετυχαίνει και γίνεται νοστιμότατο . Απλά αν το βάλεις πάνω-κάτω ,βάλτο ακριβώς στην μέση του φούρνου . Αν...
Απάντηση: ΤΟ ΦΥΣΤΙΚΙ.
Απάντηση: Ειναι 2.20
Απάντηση: στον φουρνο ευτιχως που βρικες καποια εμπειρη να σου πει γιατι δεν θα εψηνες κεικ!
Απάντηση: κοβεισ την ποσοτητα που θελεισ σε μικρα κομματακια και την βαζεισ μεσα σε ενα μπολ. σε κατσαρολα βαζεισ μεχρι την μεση νερο και το αφην...
Απάντηση: Υλικά: 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 1/2 πακέτο βιτάμ 1 φλ. καστανή ζάχαρη 1/2 πακέτο κακάο 1 φλ. γάλα 2-3 κουταλιές κονιάκ 10 ...
Απάντηση: Ευχαριστώ για την προσφορά δεν θα πάρω ! Προτιμώ την γρανίτα !
Απάντηση: Οχι γιατι για στις βαφλες πρεπει να βαλεις αυγα και γαλα
Απάντηση: 125γρ βούτυρο 80γρ. μαργαρίνη 2 βανίλιες 1 αυγό 1 κρόκο (επιπλέον από το αυγο) 160γρ Farine Lactee Nestle 5...
Απάντηση: Βάζουμε σε μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα...
 

τι σημαίνει lacta ;

η ονομασία της σοκολάτας lacta,τι σημαίνει ακριβώς;
Είναι από το λατινικό lac, lactis = γάλα.
λακτα νομιζω πως στα λατινικα ειναι ρημα και σημαινει πετάω κατι...
Σχετικές ερωτήσεις
η κλασσικη μαρεσει περισσοτερο απολες........οχι οτι οι αλλες δεν ειναι ωραιες αλλα σαν την κλασσικη καμια...
ποιός είναι ο ισολογισμός της λάκτας???
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Τα ...
Υλικα: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο ...
Υλικά: 400 γρ φύλλο μπακλαβά ½ φλ. βούτυρο για τα φύλλα 1 φλ. ζάχαρη 3 φλ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
η κλασσικη μαρεσει περισσοτερο απολες........οχι οτι οι αλλες δεν ειναι ωραιες αλλα σαν την κλασσικη καμια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποιός είναι ο ισολογισμός της λάκτας??? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση. Χτυπάμε στο μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Τα χτυπάμε για λίγο να ομοιογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη. Αφήνουμε το μίγμα για 10 λεπτά περίπου, να φουσκώσει. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα) και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες 200 γραμ. φουντούκια περασμένα στο μπλέντερ 1 πακέτο πτι μπερ μπισκότα στο μπλέντερ 1 κουτάκι μερέντα λίγη καρύδα τριμμένη Εκτελεση: Χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζετε το μπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 400 γρ φύλλο μπακλαβά ½ φλ. βούτυρο για τα φύλλα 1 φλ. ζάχαρη 3 φλ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα 1 φλ. φρυγανιά κοπανισμένη 1 κ. γλυκού baking powder 6 αυγά 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη 1 φλ. καφέ κονιάκ Υλικά για το σιρόπι: 2 ½ φλ. νερό 1 φλ. ζάχαρη 2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα 1 κ. γλυκού χυμός λεμονιού 2-3 φλούδες λεμονιού Εκτέλεση: Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το 1 φλ. ζάχαρη. Προσθέτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικά και στα δύο ,εμένα μου πετυχαίνει και γίνεται νοστιμότατο . Απλά αν το βάλεις πάνω-κάτω ,βάλτο ακριβώς στην μέση του φούρνου . Αν το βάλεις στον αέρα ,βάλτο στο πρώτο "σκαλοπάτι" του φούρνου . Όχι τέρμα κάτω όμως ,γιατί θα σου καεί ο πάτος. Διαβάστε περισσότερα...
καλα γενικα τρελενωμαι για παγωτο! οι πιο αγαπημενες μου γευσεις ειναι η μερεντα, το γιαουρτη, η καραμελα και το μπισκοτο!
Απάντηση:
όταν θα βάλω 1 κιλό πόσες λίβρες είναι
Απάντηση:
Απάντηση:
στον φουρνο ευτιχως που βρικες καποια εμπειρη να σου πει γιατι δεν θα εψηνες κεικ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοβεισ την ποσοτητα που θελεισ σε μικρα κομματακια και την βαζεισ μεσα σε ενα μπολ. σε κατσαρολα βαζεισ μεχρι την μεση νερο και το αφηνεισ να βραση , αφου βραση βαζεισ απο πανω το μπολ με την κουβερτουρα και με των ατμο σιγα σιγα θα λιωσει. να ανακατευεισ συνεχεια για να σου γινει γυαλιστερη και λεια Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορω να φτιαξω τρουφάκια με σοκολατα;
Απάντηση:
Υλικά: 1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ 1/2 πακέτο βιτάμ 1 φλ. καστανή ζάχαρη 1/2 πακέτο κακάο 1 φλ. γάλα 2-3 κουταλιές κονιάκ 10 κουταλιές τρούφα Εκτέλεση: Τρίψτε τα μπισκότα στο multi. Αδειάστε σε μπολ και ανακατέψτε με το βούτυρο που το είχατε προηγουμένως λιώσει. Σε τηγάνι βάλτε τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο και βάλτε τα να βράσουν ανακατεύοντας καλά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνουν ένα παχύ μίγμα. Αδειάστε μετά το μίγμα της ζάχαρης στο μπολ με τα μπισκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ευχαριστώ για την προσφορά δεν θα πάρω ! Προτιμώ την γρανίτα ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι γιατι για στις βαφλες πρεπει να βαλεις αυγα και γαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
125γρ βούτυρο 80γρ. μαργαρίνη 2 βανίλιες 1 αυγό 1 κρόκο (επιπλέον από το αυγο) 160γρ Farine Lactee Nestle 5 κ.γ. μπέικιν παουντερ 200γρ αλεύρι Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, τη μαργαρίνη, τις βανίλιες, το αυγό και τον κρόκο Προσθέτω το αλεύρι, την Farine Lactee και το μπ.παουντερ. Πλαθω κουλουρακια σε ότι σχημα θέλω Τα ψήνω στους 165 βαθμούς για 30 λεπτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε μπολ τη λιωμένη κουβερτούρα μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο, τα προσθέτουμε και αυτά στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς. Με ένα κουτάλι κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για 15-18 λεπτά. Tea Tip Η καλύτερη συντροφιά για τα χειμωνιάτικα ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως τα κανεις;
Απάντηση:
Υλικά (για τη ζύμη): * 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) * 3 φλυτζάνια τσαγιού φυτίνη (μία φορά προσπάθησα με φρέσκο βούτυρο και μόνο που δεν έβαλα τα κλάμματα) * μισό φλυτζάνι σπορέλαιο * μισό φλυτζάνι γάλα * μισό λεμόνι * λίγη σόδα (στην άκρη του κουταλιού) Υλικά (για τη γέμιση): * 3 φλυτζάνια καρύδια χοντροαλεσμένα * 2 κουταλιές κανέλα * 1 κουταλιά γαρύφαλο Υλικά (για το σιρόπι): * ενάμιση κιλό ζάχαρη * 5 ποτήρια νερό * λίγο λεμόνι Εκτέλεση: * Σε μιά λεκάνη ρίχνετε το αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site της argiro.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αγριο μυρτιλο παει παρα πολυ στο τσηζκεηκ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μία λεία ζύμη. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για μισό λεπτό. Κόβουμε με το χέρι μας μικρά κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC για 15-18 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/sintages/karidopita- me-sokolata.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει στον φούρνο τον οποίο ρυθμίζουμε στους 50 °C. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τη μαστίχα, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού, το μαχλέπι και χτυπάμε για λίγο ακόμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά και τρόπος παρασκευής Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ Υλικά:  900 gr. Φύλλα Κρούστας  420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό)  1500gr. Γάλα (Αγελαδινό)  115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό)  350 gr. Ζάχαρη  3 Αυγά Υλικά για σιρόπι:  1300 gr. Νερό  1300 gr Ζάχαρη  300 gr. Γλυκόζη  ½ Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία για Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μίγμα της πρώτης κατσαρό... Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια συνταγή για παραδοσιακούς κρητικούς κουραμπιέδες
Απάντηση:
ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΥΛΙΚΑ: 2 κιλά μαλακό αλεύρι 1 κιλό βούτυρο 300 γρ. ζάχαρη άχνη 300 γρ. αμυγδαλόψιχα 1 ποτηράκι κονιάκ 1 κουταλάκι σόδα Ανθόνερο Εκτέλεση: Ασπρίζουμε το βούτυρο, δουλεύοντας το για περίπου μισή ώρα με το χέρι Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα και, τέλος, το αλεύρι και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το χέρι τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα και του... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπες στο site συνταγές της παρέας και βρες τη συνταγή της χριστίνας είναι καταπληκτικό παγωτό Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγή για ρολό με μερέντα;
Απάντηση:
Συστατικά Για το παντεσπάνι: 4 αυγά 1 φλ. αλεύρι 1 φλ. ζάχαρη 1 βανίλια 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. νερό βρύσης λαδόκολα μερέντα Οδηγίες Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις). Το αφήνουμε για 20' για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora Soft με βούτυρο και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C. Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στο μεταξύ, χτυπάμε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια σε πυκνή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους κρόκους, το γιαούρτι και το ξύσμα του λε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπέροχα, αφράτα, μυρωδάτα Πασχαλινά Κουλουράκια! Εκτέλεση:45′ λεπτά Ψήσιμο: 20′ λεπτά 120-130 κομμάτια Τα υλικά 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλυτζάνια ζάχαρη 1 φλυτζάνι γάλα 250 gr. βούτυρο 4 αυγά 3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα 2 κοφτές κουταλιές της σούπας αμμωνία ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 4 βανίλιες Χυμό ενός πορτοκαλιού Ξύσμα ενός πορτοκαλιού για την επάλειψη 2 κρόκους αυγών Εκτέλεση Συνταγής Στο μίξερ χτυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αγοραζεις απ το super market!!! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 35 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: