Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Καλησπέρα αυτό που πρέπει να κάνεις ειναι να πας σε ενα καλό ενοκρινολόγο. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλα μαλλον έχεις υποθυροειδισμό,η κα...
Απάντηση: Ειναι βιοψια σπυθηρογραφημα ,παρακεντηση και μια εγχηριση θα ηταν καλα γιατι οπωσδηποτε πρεπει να κανετε εγχηριση σας μιλαω εγω ποθ ειμαι...
Απάντηση: H δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται κατά την εγκυμοσύνη ενέχει σοβαρούς κινδύνους , όπως αποκόλληση του πλακούντα...
Απάντηση: συχνα παθενω υπογλυκαιμια μηπως αυτο το γεγονος σημαινει οτι θα γινω διαβητικος΄΄΄΄΄
Απάντηση: Για σου εγω δεν ειμαι γιατρος η κατι τετιο και σηγουρα δεν μπορω να σου απαντισω σαν ιδικος... αλλα αυτο που ξερω εγω που εχω απο 9 χρονο...
Απάντηση: Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
Απάντηση: Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
Απάντηση: Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
Απάντηση: Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
Απάντηση: Το καλυτερο ειναι το ψωμι αλεσεως
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

τι πρεπει να αποφευγουμε οταν εχουμε θυροειδη(χασιμοτο) οπςσ πχ:αλοη,κρεμες με φυκια..)???

Σχετικές ερωτήσεις
Οι ζέστες προχωρούν, το καλοκαίρι κορυφώνεται και όλοι λίγο - πολύ, σχεδιάζουμε κάποιες διακοπές, σύντομες ή όχι. Κανένα πρόβλημα. Διάθεσ...
επειδη εχω και εγω υποθυρεοειδισμο..μπο ρει να χρησιμοποιεις φελη αλοης αλλα δεν πρεπει να χρησημοποιεις προιοντα που εχουν ιωδιο.προσοχη
"Ο θυροειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Κάποιο πρόβλημα στον αδένα αυτό μπορ...
Οχι απαραιτητα,μπορεις και να αδυνατιζεις,αναλογα αν εχεις υπερθυροειδισμο ή υποθυροειδισμο.Στην πρωτη περιπτωση ο οργανισμος υπερλειτουρ...
Εξαρταται απο την ηλικια σου και απο τις φυσιολογικες τιμες που αναγραφονται στις εξετασεις ωστε να συγκρινεις.Δεν ειμαι γιατρος,αλλα οτ...
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ενδοκρινολογικά

Απάντηση:
Οι ζέστες προχωρούν, το καλοκαίρι κορυφώνεται και όλοι λίγο - πολύ, σχεδιάζουμε κάποιες διακοπές, σύντομες ή όχι. Κανένα πρόβλημα. Διάθεση και χρήματα να υπάρχουν. Τι γίνεται όμως με όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη; Τι πρέπει να αποφύγουν, τι πρέπει να γνωρίζουν, τι πρέπει να έχουν πάντα μαζί τους, ώστε να μην τους βγουν ξινές οι διακοπές; Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι αυτές που θα μπορούσε να υποβάλει κάθε ασθενής ή να γνωρίζουν, εκ των προτέρων, οι οικείοι του. Βουνό ή θάλασσα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επειδη εχω και εγω υποθυρεοειδισμο..μπορει να χρησιμοποιεις φελη αλοης αλλα δεν πρεπει να χρησημοποιεις προιοντα που εχουν ιωδιο.προσοχη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
"Ο θυροειδής αδένας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς αδένες του ενδοκρινικού μας συστήματος. Κάποιο πρόβλημα στον αδένα αυτό μπορεί να είναι η αιτία πολλών άλλων προβλημάτων στη υγεία μας." Ο θυροειδής αδένας βρίσκεται στο λαιμό μας ακριβώς μπροστά από τους χόνδρους του λάρυγγα και αποτελείται από δύο λoβούς ήτοι τον αριστερό και το δεξιό που ενώνονται μεταξύ τους με τον ισθμό. O θυροειδής αδένας παράγει τρεις βασικές και πολύ σπουδαίες ορμόνες τη θυροξίνη (γνωστή και ως Τ4),... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι απαραιτητα,μπορεις και να αδυνατιζεις,αναλογα αν εχεις υπερθυροειδισμο ή υποθυροειδισμο.Στην πρωτη περιπτωση ο οργανισμος υπερλειτουργει και αρα χανεις κιλα,στην δευτερη περιπτωση υπολειτουργει και αρα περνεις. Διαβάστε περισσότερα...
Έχω υποθυροειδή και αμηνόρροια. Όλες οι εξετάσεις έγιναν την τρίτη ημέρα της περιόδου που μου ήρθε από τη λήψη χαπιού Primolut Nor μετά το πέρας 5 ημερών. Πού οφείλεται η αμηνόροοια; στο θυροειδή, σε εμμηνόπαυση ή σε όγκο της υπόφυσης
Απάντηση:
Εξαρταται απο την ηλικια σου και απο τις φυσιολογικες τιμες που αναγραφονται στις εξετασεις ωστε να συγκρινεις.Δεν ειμαι γιατρος,αλλα οταν βλεπεις οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα απο τις φυσιολογικες τιμες,κατι δεν παει καλα και ο γιατρος μονο μπορει να σου πει τι φταιει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα αυτό που πρέπει να κάνεις ειναι να πας σε ενα καλό ενοκρινολόγο. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλα μαλλον έχεις υποθυροειδισμό,η κατά τους γιατρούς υποκλινικό υποθυροειδισμό.Να κάνεις οπωσδήποτε και ένα υπέρυχο και να σε δει γιατρός.Αν θες αυτό που μπορέις να κάνεις μετά είναι να προσέξεις τη διατροφή σου να τρως συχνά φρέσκο ψάρι καθώς και βραζιλιάνικα φυστίκια που είναι πλούσια σε σελήνιο. Επίσης τροφές όπως λάχανο η λαχανάκια βρυξελών ,προιόντα σογιας ,κάπνισμα και αλκοολ καλό θα ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ειναι βιοψια σπυθηρογραφημα ,παρακεντηση και μια εγχηριση θα ηταν καλα γιατι οπωσδηποτε πρεπει να κανετε εγχηριση σας μιλαω εγω ποθ ειμαι 12 χρονον και ειχα θυροειδη παλια και εκανα εγχηριση και ολα πηγαν μια χαρα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Σας το λεω γιατι ειχα παλια θυροειδη γι αυτο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται κατά την εγκυμοσύνη ενέχει σοβαρούς κινδύνους , όπως αποκόλληση του πλακούντα, πρόωρο τοκετό, υπέρταση και θυρεοτοξική κρίση στην έγκυο, αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί που θα γεννηθεί και καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ο υποθυρεοειδισμός κατά την κύηση Η συχνότητα του υποθυρεοειδισμού στην κύηση κυμαίνεται γύρω στο 2% και τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια με τις φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές, που π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συχνα παθενω υπογλυκαιμια μηπως αυτο το γεγονος σημαινει οτι θα γινω διαβητικος΄΄΄΄΄ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για σου εγω δεν ειμαι γιατρος η κατι τετιο και σηγουρα δεν μπορω να σου απαντισω σαν ιδικος... αλλα αυτο που ξερω εγω που εχω απο 9 χρονον θυροειδη και ειμαι 25 σημερα... ειναι πως οταν εχεις υπΕρθυροειδησμο δεν κανει να τρως ιοδιο η να βαζεις πανοσου φικια καλο θα ταν να ρωτισης τον γιατροσου και να ροτισης και καπιον αλλον γιατρο.. αλλα επιδι απο προσοπικη πιρα εγω χρισιμοπιω μασκες σωματος με φικια και πρασινο αργιλο και επιπτοσης στον θυροειδημου δεν ειχαν ποτε... αν εχεις θυροειδη που πα... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται η εγχειρηση θυροειδη
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσφατα ανακάλυψα έπειτα από υπερηχογράφημα,τρεις μικρούς όζους στο θυροειδή μου αλλά στις αιματολογικές μου εξετάσεις τα επίπεδα των ορμονών είναι φυσιολογικά. Επίσης έχω διαταραχές περιόδου, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, κόπωση, εκνευρισμό... και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να έχω αυτά τα συμπτώματα και τα επίπεδα των ορμονών μου να είναι φυσιολογικά. Δεν έχω πάει ακόμα σε ενδοκρινολόγο και αγωνιώ.
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
TSH 2.926μIU/ml και φτ 0.350-4.450, Τ3 1.18ng/ml και φτ 0.60-1.8 Τ4 7.82 μg/dl και φτ 4.5-11.00
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλυτερο ειναι το ψωμι αλεσεως Διαβάστε περισσότερα...
εχεις νευρα αν εχεις θυροειδη;
Απάντηση:
νεύρα,ταχυπαλμία,ψυχολογικές μεταπτώσεις,υπνηλία,ατονία,υπογλυκαιμίες,τριχόπτωσ η,ένταση,απώλεια μνήμης κ συγκέντρωσης...αυτά είχα μέχρι να ανακαλύψουν πως είχα υπερθυροειδισμό.Τα νεύρα δεν είναι όμως-όπως κ τα υπόλοιπα που σου έγραψα-ενδεικτικό μόνο για τον θυροειδή.Θα πρέπει να γίνουν άμεσα εξετάσεις. Η επιλογή αξιόλογου ενδοκρινολόγου πολύ σημαντική! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
να έχεις λίγη υπομονή με τον θυροειδή κ όσο μπορείς να μην αγχώνεσαι γτ το άγχος μπλοκάρει τον μεταβολισμό,επιβαρύνει τον θυροειδή κ πάει λέγοντας.. άρα,προσέχεις την διατροφή σου κ κάνεις αεροβική άσκηση,οχι βάρη!το ποδήλατο,ο χορός,το σκοινάκι είναι απλές κ πολύ αποτελεσματικές ασκήσεις...καλή προσπάθεια :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δε θα πρεπει να μεινεις στο "μαλλον". Θα πρεπει να πας σε ενα γιατρο, να δει ακριβως τι σου συμβαινει και αφου εντοπιστει κατι θα σου πει ακριβως τι πρεπει να αποφευγεις και τι οχι. Διαβάστε περισσότερα...
εχω θηροξινη ποιες τροφες ειναι καταλληλες για να βοηθησω τον οργανισμο μου
Απάντηση:
ποιεσ τροφρσ ειναι καταλληλεσ οταν εχεισ θυρεοειδη Διαβάστε περισσότερα...
για έναν ενήλικα
Απάντηση:
TSH 9.50 Τ4 6.9 Τ3 1.6 ΤΙ ΕΧΩ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι από τη μητέρα στην πρωτότοκη κόρη.Δεν είναι όμως κ δεδομένο,απλά δηλώνει προδιάθεση.Βασική κ σημαντικότερη αιτία για την εκδήλωση του θυροειδή,υπερ/υπο,είναι η συσσώρευση έντασης κ ψυχολογικής πίεσης,στεναχώρια.Το τσιγάρο επιδεινώνει την κατάσταση... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Είμαι άνδρας 42 ετών 1.82 ύψος και 85 κιλά βάρος. Τον Φεβρουάριο του 2006 ανακάλυψα οτι πάσχω από υποθυρεοειδισμό και κατοπίν οδηγιών ενδοκρινολόγου παίρνω Τ4 (ανά εβδομάδα, 6 ημέρες χ 175 και 1 ημέρα χ 200) οπότε και έχω ρυθμιστεί. Δεδομένου οτι στην τελευταία εξέταση εμφάνισα Σάκχαρο νηστείας 109 και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1C 5,7 (όρια από 4,3 - 6,1%) έκανα τεστ γλυκόζης 75 γρ με τα εξής αποτελέσματα (0 = 112 /30 = 207 /60 = 220/ 90 = 167 / 120 = 94). Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτή η καμπύλη είναι φυσιολογική αφού 2 ώρες μετά είναι μεν 94 αλλά στα 30 και 60 λεπτά είναι πάνω από 200. Με υπόδειξη του ενδοκρινολόγου έχασα 5 κιλά (οπότε τώρα είμαι 80 κιλά) και επανέλαβα το τεστ γλυκόζης 75 γρ όπου πλέον έδειξε (0 = 94 / 30 = 145 / 60 = 136 / 90 = 112 / 120 = 87). Καταλαβαίνω ότι χάνοντας 5 κιλά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα όμως τα αρχικά αποτελέσματα σήμαιναν οτι είχα ή έχω διαβήτη
Απάντηση:
εγώ έχω Υποθυρεοειδισμός και πέρνω χάπι Τ4 καλύτερα να συβουλευτής έναν ενδοκρινολόγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αντεδυκνυται για την παχυσαρκια Διαβάστε περισσότερα...
υπαρχουν τροφιμα καταλληλα και πιστοποιημενα για διαιτα διαβητικων? εαν ναι που μπορω να τα βρω? απο αυτα θα επρεπε να πιστοποιουντε?
Απάντηση:
Σίγουρα υπάρχουν τρόφιμα κατάλληλα για διαβητικούς αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν τρόφιμα που να αναγράφεται σαφώς κάτι τέτοιο. Αν υπάρχουν σίγουρα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από οργανισμούς υγείας. Δεν ξέρω αν σε βοηθάει αλλά βρήκα μια δίαιτα για διαβητικούς που μπορεί να σου κάνει. Σε κάθε περίπτωση πριν ακολουθήσεις κάποια συμβουλή να ρωτάς τον γιατρό σου που ξέρει την υγεία σου και το ιστορικό σου: ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΤΑ - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ Πρωινό: 1 φλυτζάνι γάλα αποβουτυρωμέν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυσιολογικά, το σάκχαρο στις 2 ώρες πρέπει να είναι κάτω από 140 mg/dl. Η διάγνωση του διαβήτη μπαίνει αν το σάκχαρο έχει φτάσει (ή ξεπεράσει) τα 200 mg/dl. Οι ενδιάμεσες τιμές χαρακτηρίζονται ως «διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη» Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΖΑΧΑΡΟΥ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Nα πάτε! Δεν είναι απόλυτο οτι θα δώσει φάρμακα! Τι ηλικία έχει η μικρή; Εγώ έχω πάει πάρα πολλές φορές από μικρή ηλικία και είμαι οριακά αλλα χαπια δεν έχω πάρει! Στο κάτω κάτω και κάτι να της δώσουν είναι καλύτερα να είναι ένα υγειές κοριτσάκι με χάπια παρά ένα άρρωστο χωρίς! Το οτι είναι υγειές θα το βλέπουν όλοι, τα χάπια μόνο όσοι επιλέξει να το δουν... Ένω το άρρωστο κάνει μπάμ από μακριά! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 39 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.