Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ο σκορβούτο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη στον οργανισμό της βιταμίνης C. Εκδηλώνεται με αιμορραγίες από το δέρμα ...
Απάντηση: Παγκόσμια καλλιεργούνται πάνω από 100 ποικιλίες πατάτας. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται πάνω από 15 ποικιλίες. Οι πιο γνωστές ποικιλίες στην ...
Απάντηση: Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσ...
Απάντηση: Η φραγκοσυκιά, ζει σε αμμώδη, πετρώδη ξηρά ή άνυδρα εδάφη. Έχει δηλαδή ήθος άκρως ξηροφυτικόν. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα ...
Απάντηση: Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το φυτό της ντοματιάς και κυρίως να το μεγαλώνεις χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λι...
Απάντηση: Οργανισμός που την προκαλεί: Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus Εύρος ξενιστών: Μόνο η πατάτα, πολύ σπάνια το ζαχαρότευτλο με ...
Απάντηση: Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι ...
Απάντηση: Υγιεινό φυτό, όπως το χαμομήλι, και ορεκτικό, αχιλλαία έχει ακόμα τονωτικές ιδιότητες, ενώ συστήνεται και κατά των αερίων των εντέρων. Εί...
Απάντηση: Το μαρούλι τύπου Κως ή Ρωμάνα είναι πιο θρεπτικό από τον κεφαλωτό τύπο μαρουλιού, γιατί έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και ...
Απάντηση: Το καρότο, το πορτοκαλί αυτό λαχανικό, είναι ένα από τα λαχανικά που πρέπει να έχει κάποιος στον κήπο του. Είναι εύγεστο, πλούσιο σε ζάκχ...
 

τι ειναι το σκορβουτο

ελλειψη βιταμινης C προκαλει σκορβουτο
Σχετικές ερωτήσεις
Η κακη διατροφη,που εχει σαν βαση τα κονσερβοποιημενα προιοντα.Δυσκολο στον δυτικο κοσμο να νοσησεις πια απο αυτη την ασθενεια..Η ελλειψη...
Αρκετοι
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
ασθενεια που προκαλειται απο την ελλειψη της βιταμινης c
Το σκορβουτο ειναι ελειψη βιταμινης C.με εξεταση αιματος
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η κακη διατροφη,που εχει σαν βαση τα κονσερβοποιημενα προιοντα.Δυσκολο στον δυτικο κοσμο να νοσησεις πια απο αυτη την ασθενεια..Η ελλειψη βιταμινης c κυριως δημιουργει το προβλημα.εννοειτε οτι πας στο γιατρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασθενεια που προκαλειται απο την ελλειψη της βιταμινης c Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκορβουτο ειναι ελειψη βιταμινης C.με εξεταση αιματος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο σκορβούτο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη στον οργανισμό της βιταμίνης C. Εκδηλώνεται με αιμορραγίες από το δέρμα και τους βλεννογόνους, ιδιαίτερα τα ούλα, τα εσωτερικά όργανα, τα κόκκαλα, τις αρθρώσεις. Συνοδεύεται και από γενικά συμπτώματα, όπως η κακουχία, δεκατική πυρετική κίνηση, ανορεξία και αναιμία. Ήταν τα παλιότερα χρόνια συχνή πάθηση των ναυτικών, των εξερευνητών και στρατιωτικών, που ήταν αναγκασμένοι να τρέφονται μονο με συντηρημένα τρόφιμα, φτωχά σχεδον χω... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΣΕΣ ΠΟΙΚΙΛΗΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΗΠΑΡΧΟΥΝ
Απάντηση:
Παγκόσμια καλλιεργούνται πάνω από 100 ποικιλίες πατάτας. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται πάνω από 15 ποικιλίες. Οι πιο γνωστές ποικιλίες στην Κρήτη είναι: Spunta: Κιτρινόσαρκη , οβάλ σχήματος, πολύ παραγωγική, καλλιεργείται όλο το χρόνο. Μπορεί να φυτευτεί για χειμωνιάτικη, ανοιξιάτικη ,καλοκαιρινή και φθινοπωρινή καλλιέργεια. Δεν έχει πολλές αντοχές σε μύκητες και νηματώδεις με αποτέλεσμα να έχει υψηλό κόστος καλλιέργειας. Παρά τα όποια μειονεκτήματα που παρουσιάζει, καλλιεργείται με επιτυχία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλό θα ήταν το κλάδεμα να γίνει σε δύο φάσεις: το φθινόπωρο ή στις αρχές του χειμώνα και αφού σταματήσει να ανθίζει φροντίστε να αφαιρέσετε όλα τα ξερά λουλούδια της προηγούμενης χρονιάς ενώ νωρίς την άνοιξη, μόλις περάσουν τα μεγάλα κρύα, κλαδέψτε λίγο πιο δραστικά τα κλαδιά του έτσι ώστε να ελέγξετε τόσο το μέγεθος όσο και το σχήμα του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φραγκοσυκιά, ζει σε αμμώδη, πετρώδη ξηρά ή άνυδρα εδάφη. Έχει δηλαδή ήθος άκρως ξηροφυτικόν. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει ένα δικό της αμυντικό σύστημα, ώστε να δύναται να επιβιώνει και σε περιόδους παρατεταμένης ανομβρίας. Η προσαρμογή της χαρακτηριστικώς στηρίζεται στα πιο κάτω. α) Αποταμίευση νερού. Μαζί με τις θρεπτικές ουσίες η φραγκοσυκιά αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού μέσα στους ιστούς της, οι οποίοι συνήθως βρίσκονται στον κορμό. Γι' αυτό η κατηγορία λέγεται παχύφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μέσω της παρατήρησης μαθαίνεις να φροντίζεις το φυτό της ντοματιάς και κυρίως να το μεγαλώνεις χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε χημικά καλύτερα να αγοράσετε ένα κιλό ντομάτες από το μανάβη. Τώρα όσο αφορά τον όρο “βιολογική ντομάτα“ θα μου επιτρέψετε να έχω κάποιους ενδοιασμούς και να προτιμήσω τον όρο “φυσική ντομάτα“. Στις βιολογικές καλλιέργειες ντομάτας χρησιμοποιούν “και” διάφορα επιτρεπόμενα από την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκευά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Clavibacter michiganensis ssp. sepedonicus Εύρος ξενιστών: Μόνο η πατάτα, πολύ σπάνια το ζαχαρότευτλο με λανθάνουσα μορφή Εμφάνιση και σημασία: Το βακτήριο εμφανίζεται στο βόρειο μέρος της Ευρώπης (νότια της γραμμής Κίεβο-Βαρσοβία-Μόσχα). Το παθογόνο προτιμά ψυχρές και υγρές συνθήκες. Η ασθένεια βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας και γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντική. Το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει μέτριες απώλειες στην παραγωγή, και ποτέ δεν καταστρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να κατάγονται από το άγριο είδος Hordeum spontaneum, που συναντά κανένας σε όσες χώρες βρίσκονται ανάμεσα από την Ερυθρά θάλασσα, την Κασπία θάλασσα και τον Καύκασο. Το spontaneum μοιάζει εντελώς σχεδόν με το δίστοιχο κριθάρι έχει όμως αρθρωτή ράχη, πιο μακριά και σκληρά άγανα, και περισσότερες τρίχες.Ωστόσο το εξάστοιχο κριθάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υγιεινό φυτό, όπως το χαμομήλι, και ορεκτικό, αχιλλαία έχει ακόμα τονωτικές ιδιότητες, ενώ συστήνεται και κατά των αερίων των εντέρων. Είναι πολύ καλό εφιδρωτικό και αντιπυρετικό ενώ ρίχνει την πίεση του αίματος και διαλύει τους θρόμβους. Είναι καλό αιμοστατικό για όλες τις αιμορραγίες και αντιφλεγμονώδες. Ακόμα, είναι διεγερτικό, διουρητικό, αντιρρευματικό και γενικά κατά της ατονίας. Επίσης, είναι ευεργετικό στην κολίτιδα και σε γαστρικές παθήσεις, ευεργετικό στις περιπτώσεις ζυμώσεων και δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μαρούλι τύπου Κως ή Ρωμάνα είναι πιο θρεπτικό από τον κεφαλωτό τύπο μαρουλιού, γιατί έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α και C. Το μαρούλι επίσης είναι μια καλή πηγή ασβεστίου (Ca) και φωσφόρου (P). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καρότο, το πορτοκαλί αυτό λαχανικό, είναι ένα από τα λαχανικά που πρέπει να έχει κάποιος στον κήπο του. Είναι εύγεστο, πλούσιο σε ζάκχαρα (δεύτερο μετά τα παντζάρια), πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και πάρα πολύ εύγεστο. Κάποιοι λένε ότι επίσης είναι και αφροδισιακό. Τα καρότα συναντιώνται σήμερα σε 4 βασικές ποικιλίες: Η ποικιλία καρότων Chantenay είναι συνήθως χοντρά και κοντά. Χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των ζωωτροφών. Η ποικιλία καρότων ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Δυναμική Καλλιέργεια της Αγκινάρας Η αγκινάρα είναι πολυετής καλλιέργεια που διαρκεί 3-4 χρόνια. Πολλαπλασιάζεται με ριζώματα, η φύτευση των οποίων, στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας ξεκινάει τον Αύγουστο. Τα φυτά φυτέυονται σε γραμμές απόστασης 1-1,5μ. και απέχουν μεταξύ τους 60-100 εκατοστά. Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμμνου ύψους περίπου 1,5μ. Προτιμάται η καλλιέργεια της να γίνεται σε προφυλαγμένες από το ψύχος θέσεις καθώς και σε εδάφη χωρίς πολύ υγρασία. Ευδοκιμεί σε περιοχές με ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πράσινες και μαύρες αφίδνες προσβάλλουν τα φύλλα στην κάτω επιφάνειά τους και το εσωτερικό της ανθοκεφαλής και κρύβονται στα φύλλα όταν συστρέφονται. Η καταπολέμησή τους πρέπει να γίνει πριν την συστροφή των φύλλων με σκονίσματα ή ψεκάσματα με μαλάθειο, οργανοφωσφορικά ή με ειδικό αφιδοκτόνο όπως το Pirimor. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο μπορεί να αναπτυχθεί σε όλους τους τύπους των εδαφών. Υποφέρει μόνο σε όξινα εδάφη (το pH πρέπει να είναι πάνω από 5,5). Για τα πρώιμα λάχανα προτιμώνται αμμουδερά, ζεστά εδάφη. Για τα οψιμότερα προτιμώνται βαρύτερα εδάφη που είναι στραγγερά και πλούσια σε οργανική ουσία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ΤΙΠΟΤΑ,ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΤΙΣΜΑ.ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ.ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΒΟΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΘΕΙ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΦΥΤΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα λάχανα θέλουν τακτικό πότισμα. Οι κεφαλές του λάχανου συγκομίζονται όταν έχουν πάρει το κανονικό μέγεθός τους και ενώ είναι ακόμα συμπαγείς. Ο καλλιεργητής έχει κάποια ελαστικότητα και μπορεί να καθυστερήσει λίγο την κοπή για να κερδίσει σε βάρος. Η μεγάλη όμως καθυστέρηση στη συγκομιδή, αυξάνει τον κίνδυνο του σκισίματος και των σήψεων. Το κόψιμο πολύ νωρίς δίνει λιγότερο συμπαγείς κεφαλές. Είναι δυνατή η διατήρηση των λάχανων για αρκετούς μήνες. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει τα λάχαν... Διαβάστε περισσότερα...
γεια σας, εχω ενα χωραφι με πορτοκαλιες και σημερα ειδα οτι υπαρχει μια μικρη καρυδια. περιπου 20 εκατοστα.. πως βγηκε απο μονη της? αν την ποτιζω θα μεγαλωσει?
Απάντηση:
Δέν μπορεί νά ξέρει κανείς πώς φύτρωσε από μόνη της αλλά συμβαίνει καμμιά φορά.Γιά τό πότισμά της δές εδώ: http://karydies.blogspot.com/2011/07/blog- post.html. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φύκι μπλε-πράσινο (φυτοπλαγκτόν) με σχήμα σπιράλ (εξ ου και το όνομά της) το οποίο ζει σε γλυκά νερά, και συγκεκριμένα στις λίμνες της Αφρικής και της Αμερικής, και το οποίο εμφανίστηκε στην γη πριν περίπου 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Υπήρξε από τις πρώτες μορφές φυτικής ζωής με δυνατότητα ανάπτυξης της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης η οποία, με την παραγωγή και αποδέσμευση οξυγόνου στον ατμοσφαιρικό αέρα, βοήθησε στην εξέλιξη της ανώτερης μορφής ζωής. Η σπιρο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γινεται το κλαδεμα κληματαριας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδοπανώλης, η διφθερίτης κλπ. Πριν να περιγράψουμε πως φαίνονται οι διάφορες αρρώστιες πρέπει να τις χωρίσουμε στις αρρώστιες που είναι κολλητικές, δηλ. προέρχονται από μικρόβια και σε κείνες που προέρχονται από παράσιτα, όπως είναι η ψώρα, οι ψείρες, τα τσιμπούρια και άλλες. Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το θυμαρίσιο μέλι;
Απάντηση:
Το θυμαρίσιο μέλι παράγεται από το θυμάρι, από διάφορα αγριολούλουδα και λουλούδια της δασικής χλωρίδας. Είναι μοναδικό στο είδος του, δεν υπάρχει πουθενά αλλού σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ η περιεκτικότητα του στο ένζυμο διάσταση το κατατάσσει στις καλύτερες ποικιλίες μελιού παγκοσμίως. Ανθίζει μέσα Μαΐου με αρχές καλοκαιριού. Το χρώμα του είναι λαμπερό κίτρινο-πορτοκαλί με κοκκινωπές αποχρώσεις ενώ η γεύση του είναι μεστή και γλυκερή που μένει για πολύ στο στόμα. Το μέλι θυμάρι είναι καταπραϋν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 250 γραμμάρια φρέσκο πολυκόμπι ή 50 γραμμάρια ξεραμένο 1 κιλό νερό Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος το διάλυμά μας για άλλες 24 ώρες. Αυτό γίνεται γιατί οι μίσχοι από το πολυκόμπι είναι πολύ σκληροί και χρειάζεται να βράσουν και να μείνουν αρκετά μέσα στο νερό για να διαλυθούν τα πολύτιμα συστατικά του. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τις δικές σας τομάτες από σπόρους που θα φυτέψετε σε σπορείο ή απευθείας στο χώμα. τομάτες σε σπορείο Φυτέψτε τους σπόρους σε βάθος από 1 έως 1,5 εκατοστά περίπου. Και στις δύο περιπτώσεις το χώμα θα πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με θρεπτικά συστατικά, π.χ. κομπόστ ή χωνεμένη κοπριά. Σπείρετε 6 με 7 σπόρους σε κάθε θέση και ποτίζετε κάθε 3 με 4 ημέρες. Μη ρίξετε τους όλους τους σπόρους στο ίδιο σημείο. Απλώστε τους ώστε να έχουν απόσταση ο ένας από τον άλλο.... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 112 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: