Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ο σκορβούτο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη στον οργανισμό της βιταμίνης C. Εκδηλώνεται με αιμορραγίες από το δέρμα ...
Απάντηση: δεν εχω ιδεα!!!
Απάντηση: Οι τομάτες αναπτύσσονται πολύ τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Οι αποστάσεις των φυτών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,6 με 1 μέτρο. Επίση...
Απάντηση: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδ...
Απάντηση: Ελα ντε;;;;;;;;;;
Απάντηση: στο χωραφι
Απάντηση: Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, I...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Cynodon dactylon, Gramineae Βιολογία: Η αγριάδα συναντάται σε ανοιχτούς χώρους, λιβάδια και στις περισσότερες καλλ...
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους μελιτζάνας σε φυτώριο ή απευθείας στο χώμα. Σπόροι - Φυτώριο Ξεκινήστε να σπέρνετε τους σπόρους μελ...
Απάντηση: το φθινόπωρο
 

τι ειναι το σκορβουτο

ελλειψη βιταμινης C προκαλει σκορβουτο
Σχετικές ερωτήσεις
Η κακη διατροφη,που εχει σαν βαση τα κονσερβοποιημενα προιοντα.Δυσκολο στον δυτικο κοσμο να νοσησεις πια απο αυτη την ασθενεια..Η ελλειψη...
Αρκετοι
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
ασθενεια που προκαλειται απο την ελλειψη της βιταμινης c
Το σκορβουτο ειναι ελειψη βιταμινης C.με εξεταση αιματος
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η κακη διατροφη,που εχει σαν βαση τα κονσερβοποιημενα προιοντα.Δυσκολο στον δυτικο κοσμο να νοσησεις πια απο αυτη την ασθενεια..Η ελλειψη βιταμινης c κυριως δημιουργει το προβλημα.εννοειτε οτι πας στο γιατρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασθενεια που προκαλειται απο την ελλειψη της βιταμινης c Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκορβουτο ειναι ελειψη βιταμινης C.με εξεταση αιματος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο σκορβούτο είναι μια ασθένεια που προκαλείται από την έλλειψη στον οργανισμό της βιταμίνης C. Εκδηλώνεται με αιμορραγίες από το δέρμα και τους βλεννογόνους, ιδιαίτερα τα ούλα, τα εσωτερικά όργανα, τα κόκκαλα, τις αρθρώσεις. Συνοδεύεται και από γενικά συμπτώματα, όπως η κακουχία, δεκατική πυρετική κίνηση, ανορεξία και αναιμία. Ήταν τα παλιότερα χρόνια συχνή πάθηση των ναυτικών, των εξερευνητών και στρατιωτικών, που ήταν αναγκασμένοι να τρέφονται μονο με συντηρημένα τρόφιμα, φτωχά σχεδον χω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν εχω ιδεα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τομάτες αναπτύσσονται πολύ τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Οι αποστάσεις των φυτών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,6 με 1 μέτρο. Επίσης θα πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε οι ντοματιές να έχουν στηρίγματα ώστε να μη πέσουν από το βάρος των καρπών. Το στήριγμα μπορεί να είναι από ένα απλό καλάμι πάνω στο οποίο δένετε τη ντοματιά, μέχρι ολόκληρες κατασκευές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδοπανώλης, η διφθερίτης κλπ. Πριν να περιγράψουμε πως φαίνονται οι διάφορες αρρώστιες πρέπει να τις χωρίσουμε στις αρρώστιες που είναι κολλητικές, δηλ. προέρχονται από μικρόβια και σε κείνες που προέρχονται από παράσιτα, όπως είναι η ψώρα, οι ψείρες, τα τσιμπούρια και άλλες. Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, Ideal 15, Degrano), που έχουν ανάγκη μεγάλης διάρκειας φωτοπεριόδου (πάνω από 12 ώρες) για να σχηματίσουν βολβούς και καλλιεργούνται την άνοιξη για να συγκομιστούν το καλοκαίρι, και στις "μικρής ημέρας" (Red Italian, Babosa, Alix, Albodo, Ρεγγίνα, Βατικιώτικο) που βολβοποιούν σε μικρή διάρκεια φωτοπεριόδου και χρησιμοποιούνται για φθινοπωρινές σπορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Cynodon dactylon, Gramineae Βιολογία: Η αγριάδα συναντάται σε ανοιχτούς χώρους, λιβάδια και στις περισσότερες καλλιεργήσιμες περιοχές. Είναι ένα ζιζάνιο που εξαπλώνεται συνεχώς, με έρποντα ριζώματα και στόλωνες, το οποίο αναπαράγεται με σπόρους. Είναι έρπων χόρτο και μπορεί να έρπετε στο έδαφος . επίσης αναπαράγεται από τις ρίζες κάτω από το έδαφος. Έχει ένα βαθύ ριζικό σύστημα και σε συνθήκες ξηρασίας το ριζικό σύστημα μπορεί να φτάσει σε βάθος 117,5-145 cm. Γενικά,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους μελιτζάνας σε φυτώριο ή απευθείας στο χώμα. Σπόροι - Φυτώριο Ξεκινήστε να σπέρνετε τους σπόρους μελιτζάνας στο φυτώριο στο τέλος Απριλίου. Για να βλαστήσουν θέλουν ζέστη. Φροντίστε λοιπόν να τοποθετήσετε τα φυτώρια της μελιτζάνας σε ένα ζεστό σημείο. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι μελιτζάνας είναι 24-32οC. Μεταφύτευση Η μεταφύτευση των σπορόφυτων μελιτζάνας, μπορεί να γίνει μετά τα μέσα Ιουνίου. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η υποστύλωση των φυτών γίνεται με καλάμια και πασσάλους στις αναρριχώμενες ποικιλίες.Τα καλάμια δένονται στην κορυφή τους συνήθως ανά τέσσερα ώστε να στερεώνονται καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αειθαλής πολυετής θάμνος ύψους 1,5-2 m. Προσαρμόζεται σε ποικιλία εδαφών. Το φυτό φτάνει σε πλήρη απόδοση τον 3ο χρόνο. Η απόδοση σε νωπό φυτικό υλικό είναι γύρω στα 1.000-1.500 κιλά ανά στρέμμα, που αντιστοιχεί σε 350-500 κιλά ξηρό φυτικό υλικό. Η περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο είναι περίπου 0,6 %. Κυρίαρχη θέση στην παραγωγή του έχουν η Ισπανία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία. Οι τιμές του αιθέριου ελαίου στην παγκόσμια αγορά κυμαίνονται από 45-50 Ευρώ το κιλό.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ορισμένες τροφές και ουσίες που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, ορισμένες φορές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, προκαλώντας ακόμη και δηλητηρίαση. Οι γυναίκες που κυοφορούν, καλό είναι να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές, προκείμενου να τις αποφεύγουν από την καθημερινή τους διατροφή. Ακολουθεί μια λίστα με προϊόντα διατροφής η κατανάλωση των οποίων καλό είναι να αποφεύγεται. Αλκοόλ Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το μωρό αλλά και να προκαλέσει προβλήμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Αύγουστο έχουμε φθινοπωρινή καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Απρίλιο – Μάιο έχουμε την καλοκαιρινή καλλιέργεια. ΦΥΤΕΥΣΗ Το βάθος φύτευσης κειμένεται από 5-10 cm ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους, υγρασίας και θερμοκρασίας. Όσο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες και πιο μεγάλη υγρασία τόσο πιο επιφανειακό είναι το φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 65-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πέταλα του συμβόλου της θεάς του Έρωτα μας δίνουν ένα από τα πιο πολύτιμα και περίπλοκα αιθέρια έλαια, με περίπου 500 ενεργά συστατικά! Τι προσφέρει: Λόγω της πολυπλοκότητας και της πληθώρας των συστατικών του, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι κατάλληλο σχεδόν για κάθε χρήση. Ωστόσο, θεωρείται από τα καλύτερα συστατικά για την ενυδάτωση και την αναδόμηση της επιδερμίδας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δηλαδη θελεις ένα δεντρο μεγαλο, που να μεγαλωσει γρηγορα, να μην βγαζει καρπους και να μην ριχνει φυλλα. Σου χρειαζεται ενα μεγαλο πλαστικο δεντρο! XD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 3 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 250 γραμμάρια φρέσκο πολυκόμπι ή 50 γραμμάρια ξεραμένο 1 κιλό νερό Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος το διάλυμά μας για άλλες 24 ώρες. Αυτό γίνεται γιατί οι μίσχοι από το πολυκόμπι είναι πολύ σκληροί και χρειάζεται να βράσουν και να μείνουν αρκετά μέσα στο νερό για να διαλυθούν τα πολύτιμα συστατικά του. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αίτιο: Erwinia tracheiphila Ξενιστές: Αγγούρι, αρωματικό πεπόνι, καρπούζι, κολοκύθα, κολοκυθάκι. Διάδοση και σημαντικότητα: Το Erwinia tracheiphila προκαλεί μια οικονομικώς σοβαρή ασθένεια, ιδιαίτερα στην Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη εμφανίζεται σπάνια και δεν προκαλεί πολλά προβλήματα. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Το πρώτο σύμπτωμα της ασθένειας εμφανίζεται όταν μεμονωμένα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται .Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται και εξαπλώνεται στο αγγειακό σύστημα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αγκινάρες, είναι ένα φυτό που δε θα δυσκολέψει το νέο καλλιεργητή. Οι καρποί της αγκινάρας είναι στην ουσία τα λουλούδια του φυτού. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Βάλτε στον κήπο σας το φυτό που κάποτε μόνον οι ευγενείς είχαν το προνόμιο να γεύονται! Οι αγκινάρες μπορούν να αναπαραχθούν από σπόρους. Οι αγκινάρες θέλουν καλό χώμα, τακτικό πότισμα και λίπανση, καθώς και προστασία από την παγωνιά κατά το χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
ειναι φυτο που φυτρωνει σιγουρα στην ηπειρο
Απάντηση:
καλό θα ήταν να βρεις ποιά είναι η κοινή του ονομασία.αυτό που μπορώ να κάνω τώρα είναι να σου δώσω αυτή τη σελίδα που έχει τα πάντα για τα πάντα http://www.herb.gr/index.php/cPath/28 Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: