Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ...
Απάντηση: Μήπως λες κάτι τέτοιο: http:// www.rotise.gr/ erotisi/pasta- foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό!
Απάντηση: Τα τρως όλα κι έτσι δεν προλαβαίνουν να ασπρίσουν !
Απάντηση: ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ http:// www.chefonair.gr/ index.php? option=com_content&v iew=article&id=180: baresvromis&ca...
Απάντηση: Υπάρχουν στα μεγάλα σουπερ μάρκετ, σε μεγέθη για να διαλέξεις!
Απάντηση: Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Λοιπόν για σπιτικό προφιτερόλ θα χρειαστείς: Σουδάκια 1 1/2 κούπα γάλα 4 κουταλάκια κορν φλάουρ 1/2 κούπα ζάχα...
Απάντηση: Δεν νομίζω να είναι ωραίες
Απάντηση: Χρώματα ζαχαροπλαστικής, γλάσα, τζελ, ζαχαρόπαστα, θα βρείτε στο VEFAS HOUSE Νέας Σμύρνης, Κοραή 4, 210-9354525 .
Απάντηση: Πολύ καλή επιλογή! Να δοκιμάσετε σίγουρα. Το κατάστημα είναι από τα παλιότερα της Αθήνας.
Απάντηση: αχου βαλε μου λιγο!!!:)
 

τι ειναι το πετιμέζι? ειμαι απο κυπρο δεν γνωριζω

Το απόσταγμα από το βράσιμο σταφυλιών ή σύκων. Βράζουμε δηλαδή σταφύλια ή σύκα με ζάχαρη και νερό και το απόσταγμά τους (σιρόπι) λέγεται πετιμέζι.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο Anonimos

Σ' ευχαριστώ
σχολίασε η characy  - 2010-12-21 15:16:04
Δεν είναι ακριβώς αυτό. Η λέξη απόσταγμα σημαίνει άλλο πράγμα. Η απόσταξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία βράζουμε το υλικό, παίρνουμε τους ατμούς και τους συμπυκνώνουμε (απλώς κρώνοντάς τους) για να υγροποιηθούν ξανά. Έτσι γίνονται μερικά ποτά όπως το τσίπουρο. Το πετιμέζι πρώτον δεν έχει ζάχαρη. Γι αυτό και θεωρείται υγιεινό γλυκαντικό. Και δεύτερον δεν γίνεται με απόσταξη αλλά με απλή συμπύκνωση που είναι αποτέλεσμα βρασμού επί αρκετή ώρα. Παίρνουμε δηλαδή μούστο (το χυμό των σταφυλιών) και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Να γίνει λίγο πιο ρευστό από το μέλι. Διατηρείται πάάάρα πολύ καιρό. Συνοδεύει υπέροχα λουκουμάδες, τηγανίτες, φρουτοσαλάτες κ.τ.λ.
σχολίασε η natassadem  - 2011-02-10 16:17:14
πετιμεζι ειναι το γλυκο σκουροχρωμο υγρο που παραγεται αφου βρασουμε τον μουστο των σταφυλιων και χρησιμοποιειται στηζαχαροπλαστικη.
Σχετικές ερωτήσεις
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη ...
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης.
http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE%B9%CE%BD%CF%8C% CF%80%CE%B9%CF%84% CE%B1?stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυ...
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει. Διαβάστε περισσότερα...
Το ρούμι αυτό έχει πολύ πιο έντονο άρωμα από το ομώνυμό του αλκοολούχο και είναι πιο γλυκό. Η "Δωδώνη" το βάζει στο παγωτό "ρούμι μεσταφ'ιδες'. Στη Γερμανία το πωλούν όλα τα super markets σε μικρά μπουκαλάκια στα είδη ζαχαροπλαστικής, όπως εδώ έχουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και τα άλλα αρωματικά. Πριν πολλά χρόνια το είχε και ο Α-Β (Βασιλόπουλος), αλλά όχι πλέον.
Απάντηση:
στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 210-7240205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως λες κάτι τέτοιο: http://www.rotise.gr/erotisi/pasta-foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα τρως όλα κι έτσι δεν προλαβαίνουν να ασπρίσουν ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΠΑΡΕΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ http://www.chefonair.gr/index.php? option=com_content&view=article&id=180: baresvromis&catid=64:sweets&Itemid=100 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν στα μεγάλα σουπερ μάρκετ, σε μεγέθη για να διαλέξεις! Διαβάστε περισσότερα...
Καλησπέρα, σκέφτομαι να δοκιμάσω επιτέλους να φτιάξω ένα σπιτικό προφιτερόλ, θα ήθελα μια καλή και εύκολη συνταγή για προφιτερόλ
Απάντηση:
Καλή επιτυχία σου εύχομαι! Λοιπόν για σπιτικό προφιτερόλ θα χρειαστείς: Σουδάκια 1 1/2 κούπα γάλα 4 κουταλάκια κορν φλάουρ 1/2 κούπα ζάχαρη 4 κρόκους 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 2 κουταλιές κονιάκ ή λίγη βανίλια 400 γρ. σαντιγύ 1. Βράστε το γάλα. Ανακατέψτε σε κατσαρόλα το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Ρίξτε μονομιάς το γάλα ανακατεύοντας και βράστε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά να πήξει. 2. Κρατήστε σε ένα μπολάκι λίγη απ' την κρέμα για να γεμίσετε τα σου αργότερα. 3... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν νομίζω να είναι ωραίες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρώματα ζαχαροπλαστικής, γλάσα, τζελ, ζαχαρόπαστα, θα βρείτε στο VEFAS HOUSE Νέας Σμύρνης, Κοραή 4, 210-9354525 . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολύ καλή επιλογή! Να δοκιμάσετε σίγουρα. Το κατάστημα είναι από τα παλιότερα της Αθήνας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αχου βαλε μου λιγο!!!:) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ναι...βαλε merenda Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mε κρεμα γαλακτος σε μπεν μαρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κατι σε καρυδα θα σκεπτομουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ή το πετας ή το βραζεις λιγο για να λυωσει το ζαχαρωμα το ιδιο κανεις με το μελι και την μαρμελλαδα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 αυγο,100γρ αλευρι,100μλ γαλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για τη ζύμη 350γρ αλεύρι μαλακό 200 γρ Βιταμ 100γρ άχνη ζάχαρη 3 κρόκοι αβγού 4κ.σ. νερό κρύο 2 ασπράδια αβγού Για τη γέμιση 6 αβγά 200 γρ. ζάχαρη 90ml χυμό λεμονιού (φρέσκος χυμός λεμονιού από 3 λεμόνια) 2 κ. γλυκού. ξύσμα λεμονιού ( από 3 λεμόνια) 180ml κρέμα γάλακτος NOYNOY Διαδικασία Για τη ζύμη: κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Κόψτε το Βιταμ σε μικρούς κύβους και τρίψτε το με το αλεύρι . Ρίξτε τους κρόκους και το νερό κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 πακέτο αλέυρι φαρινα απ 1 ποτηρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί 1κ.γ. αλάτι 1 φλ. τσαγιού, τριμένα κίτρινα τυριά 1 αυγό Εκτελεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αυγό, η ζύμη μας πρέπει να είναι τόσο μαλακή όσο να πλάθεται εύκολα Κάνουμε τα κουλουράκια μας σε διάφορα σχήματα και τα βάζουμε στο ταψί μας όπου έχουμε ήδη στρώσει χαρτί ψησίματος, τα αλοίφουμε με το αυγό και τα βάζουμε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη! Μυστικα: Μ... Διαβάστε περισσότερα...
ο αφρος απο πανω με τι υλικα παρασκευαζεται
Απάντηση:
Συστατικά * 200 γρ σοκολάτα * 1 φλ γάλα + 3/4 του λίτρου γάλα * 1 κ.σ ζάχαρη Για την σαντιγί: * 80 γρ κρέμα γάλακτος * 30 γρ ζάχαρη άχνη * 1 φακ. βανίλια Οδηγίες 1. Λιώνετε τα 200γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί με το 1φλ γάλα, ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για 10΄. 2. Ζεσταίνετε 3/4 του λίτρου γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη, το ρίχνετε στην κατσαρόλα με την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε για 5΄. 3. Ετοιμάζετε σαντιγί χτυπώντας 80γρ κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας σταδιακά 30γρ ζάχαρη άχνη κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: Παντεσπάνι: 5 αβγά 1 φακελάκι μπέικιν 1 νεροπότηρο αλεύρι 1 νεροπότηρο ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας νερό 2 βανίλιες Κρέμα: 4 νεροπότηρα γάλα 1 νεροπότηρο ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 βανίλιες Επικάλυψη: 2 κουβερτούρες των 125 γρ. 1 κρέμα γάλακτος 250 ml Πως το κάνουμε: Παντεσπάνι: Χτυπάμε αβγά και ζάχα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
www.e-anagennisi.gr Εδώ θα βρείς τα πάντα γύρω απο μπαχαρικά και βότανα. Διεύθυνση : http://goo.gl/maps/yzng0 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σαντιγυ - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B3%CE%B1%CE% BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE% B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE% B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE% B3%CE%AF Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να βρεις εδω μια ωραία συνταγή και οδηγίες για την παρασκευη της: http://www.sintagespareas.gr/sintages/ zaxaropasta.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ ξέρω κέικ από άλλη ινδική ποικιλία αν σε ενδιαφέρει. ;) Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 148 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: