Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ...
Απάντηση: Μήπως λες κάτι τέτοιο: http:// www.rotise.gr/ erotisi/pasta- foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό!
Απάντηση: .Μια φορα εκανα μπλε πανακοτα με γευση φουντουκι για παγωτο δεν το επειχηρησα ακομα.
Απάντηση: Ναι, στο Κολωνακι, Ηροδοτου 24
Απάντηση: ναι ξερω εγω την συνταγη !βαλε καρυδατο ,αλλα προσοχη!!!!! μην βαλεις σοκολατα! :P
Απάντηση: Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που ...
Απάντηση: Υλικα: 1 κουτί φυτική σαντυγί ερμόλ ή μόρφατ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο 1 κούπα κρέμα γαλάκτος (250 ml.) 2 κ.σ. ρούμι (προαι...
Απάντηση: Σοκολάτα <3
Απάντηση: Υλικά: 900 gr. Φύλλα Κρούστας 420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό) 1500gr. Γάλα (Αγελαδινό) 115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό) 230 gr. Ζάχαρη 3 Αυγά...
Απάντηση: Ειναι 2.20
 

τι ειναι το πετιμέζι? ειμαι απο κυπρο δεν γνωριζω

Το απόσταγμα από το βράσιμο σταφυλιών ή σύκων. Βράζουμε δηλαδή σταφύλια ή σύκα με ζάχαρη και νερό και το απόσταγμά τους (σιρόπι) λέγεται πετιμέζι.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο Anonimos

Σ' ευχαριστώ
σχολίασε η characy  - 2010-12-21 15:16:04
Δεν είναι ακριβώς αυτό. Η λέξη απόσταγμα σημαίνει άλλο πράγμα. Η απόσταξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία βράζουμε το υλικό, παίρνουμε τους ατμούς και τους συμπυκνώνουμε (απλώς κρώνοντάς τους) για να υγροποιηθούν ξανά. Έτσι γίνονται μερικά ποτά όπως το τσίπουρο. Το πετιμέζι πρώτον δεν έχει ζάχαρη. Γι αυτό και θεωρείται υγιεινό γλυκαντικό. Και δεύτερον δεν γίνεται με απόσταξη αλλά με απλή συμπύκνωση που είναι αποτέλεσμα βρασμού επί αρκετή ώρα. Παίρνουμε δηλαδή μούστο (το χυμό των σταφυλιών) και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Να γίνει λίγο πιο ρευστό από το μέλι. Διατηρείται πάάάρα πολύ καιρό. Συνοδεύει υπέροχα λουκουμάδες, τηγανίτες, φρουτοσαλάτες κ.τ.λ.
σχολίασε η natassadem  - 2011-02-10 16:17:14
πετιμεζι ειναι το γλυκο σκουροχρωμο υγρο που παραγεται αφου βρασουμε τον μουστο των σταφυλιων και χρησιμοποιειται στηζαχαροπλαστικη.
Σχετικές ερωτήσεις
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη ...
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης.
http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE%B9%CE%BD%CF%8C% CF%80%CE%B9%CF%84% CE%B1?stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυ...
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει. Διαβάστε περισσότερα...
Το ρούμι αυτό έχει πολύ πιο έντονο άρωμα από το ομώνυμό του αλκοολούχο και είναι πιο γλυκό. Η "Δωδώνη" το βάζει στο παγωτό "ρούμι μεσταφ'ιδες'. Στη Γερμανία το πωλούν όλα τα super markets σε μικρά μπουκαλάκια στα είδη ζαχαροπλαστικής, όπως εδώ έχουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και τα άλλα αρωματικά. Πριν πολλά χρόνια το είχε και ο Α-Β (Βασιλόπουλος), αλλά όχι πλέον.
Απάντηση:
στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 210-7240205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως λες κάτι τέτοιο: http://www.rotise.gr/erotisi/pasta-foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
.Μια φορα εκανα μπλε πανακοτα με γευση φουντουκι για παγωτο δεν το επειχηρησα ακομα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι, στο Κολωνακι, Ηροδοτου 24 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι ξερω εγω την συνταγη !βαλε καρυδατο ,αλλα προσοχη!!!!! μην βαλεις σοκολατα! :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που σας αρέσουν και η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Υλικά - 1 μικρό μαρούλι - 1 πιπεριά - 1 μέτριο αγγούρι - 1 γιαούρτι (κατα προτίμηση στραγγιστό) - Χυμό από 1-2 λεμόνια - Ρίγανη - Κάρυ - Αλάτι/Πιπέρι - Ελαιόλαδο Εκτέλεση - Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ - Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 κουτί φυτική σαντυγί ερμόλ ή μόρφατ 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο 1 κούπα κρέμα γαλάκτος (250 ml.) 2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά) 1 κούπα καβουρντισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα 1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας Εκτελεση: Χτυπώ στο μίξερ τη σαντυγί στη δυνατή ταχύτητα για 3 καλά για να αφρατέψει. Προσθέτω τη καραμέλα και συνεχίζω το χτύπημα. Τέλο,ς προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά. Παγώνω στη παγωτομηχανή ή το βάζω στη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα ήθελα μια καλή δοκιμασμένη νόστιμη συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Αν είναι και εύκολη ακόμα καλύτερα!
Απάντηση:
Υλικά: 900 gr. Φύλλα Κρούστας 420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό) 1500gr. Γάλα (Αγελαδινό) 115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό) 230 gr. Ζάχαρη 3 Αυγά Υλικά για σιρόπι: 1300 gr. Νερό 1300 gr Ζάχαρη 300 gr. Γλυκόζη 1/2 Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία για Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μίγμα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουμε στην ... Διαβάστε περισσότερα...
όταν θα βάλω 1 κιλό πόσες λίβρες είναι
Απάντηση:
Απάντηση:
http://syntagesapospiti.blogspot.com/2011/01/blog- post_18.html κοιτα σε αυτο το λινκ ,ειναι ενδιαφερουσα συνταγη Διαβάστε περισσότερα...
Γειά σας θα ήθελα μια νηστίσημη συνταγή για τούρτα black forest
Απάντηση:
Συστατικά Παντεσπάνι: 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα κρύο νερό 3 κουταλιές ξύδι 3 κούπες φαρίνα απ 1/2 κουταλάκι αλάτι 1/4 κουταλάκι βανίλια 2 κουταλάκια σόδα 1/3 κούπας κακάο Γέμιση: 1 κονσέρβα βύσσινο σε ζουμί 1/2 κούπας ζάχαρη 2 κουταλιές κορν φλάουρ 2 κουταλιές κονιάκ Σιρόπι σιρόπι από γλυκό βύσσινο αραιωμένο με λίγο νερό Γαρνίρισμα: 1 κουτί φυτική κρέμα κρετόρε χτυπημένη με λίγη άχνη κουβερτούρα Οδηγίες Για το παντεσπάνι χτυ... Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Απάντηση:
Υλικά για τρούφες με μπισκότο: 250γρ κουβερτούρα 1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή παπαδοπούλου 1φλτζ καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά κονιάκ 1φλτζ κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές κακάο σκόνη άγλυκη 2 κουταλιές άχνη Για το τύλιγμα Κοπανισμένα μπισκότα Τρούφα Κακάο Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα, το κακάο και την άχνη. Όταν λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, το κονιάκ και τα μπισκότα θρυμματισμένα. Αφήνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρέμα πατισερί 240 ml γάλα 1 κ.γλ. βανίλια 2 κροκάδια αβγών 30 γρ. άχνη ζάχαρη 25 γρ. κορν φλάουρ Διαβάστε περισσότερα...
ΕΧΩ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΝΤΟΝΤΑΤΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΣΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Η ΜΗΧΑΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΡΦΗ ΧΥΛΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
Απάντηση:
ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΑΧΝΩ. PLEASE HELP US!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 1 χούφτα σταφίδες μαύρες 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι νερό 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα 2 κουταλάκια γλυκού κοπαν. γαρύφαλλο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 1 ποτήρι ζάχαρη 1 πακέτο φαρίνα απ λίγο αγιασμό. Εκτελεση: Ανακατεύουμε με το χέρι καλά το λάδι με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μυστικα: Γενικά η πίτα δεν φουσκώνει πάρα πολύ αλλά είναι αρκετά νόστιμη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 1/2 κιλό γάλα 1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι 1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη 3 αυγά και 2 κροκάδια 125 γρ. βούτυρο φρέσκο 1/2 κιλό φύλλο Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εχει στον Σκλαβενιτη τον μεγαλο στην Χαλκηδονα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είτε από σοκολάτα λιωμένη, με γάλα, Ή κακάο σκόνη με γάλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν κανει απο την αποψη οτι λογο ζεστης λιωνει περισσοτερο και πιο ευκολα και μπορει απο εκει που θα την αγορασεις λογο θερμοκρασιας να εχει λιωσει πιο πριν και να εχει ξαναπαγωσει μετα.Αυτο ειναι ανθιυγιεινο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 1 ποτήρι νερού βούτυρο κατσικίσιο 1 ποτήρι νερού νισεστέ 2 ποτήρια νερού ζάχαρη 1 φλυτζ. τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα 2 ½ ποτήρια νερού νερό 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι Εκτέλεση: Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στον ήλιο να στεγνώσουν. Τα χτυπάμε στο γουδί και στο τέλος πρέπει να έχουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού από κοπανισμένο αμύγδαλο. Από το βούτυρο αφαιρούμε 3 κουταλιές με τις οποίες καβουρντίζουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το υπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: Για την ζυμη: 13 γρ. ξερή μαγιά 1/3 κούπας ζάχαρη 3 3/4 κούπας αλεύρι 2 κ.τ.σ. μαργαρίνη 1 κ.τ.γ. αλάτι 1 κούπα γάλα Για την προετοιμασία: 1/2 κιλό μαργαρίνη 2 κ.τ.σ. αλεύρι μαρμελάδα Εκτελεση: Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη ελαστική που δεν θα κολλάει. Αν είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε μια κ.τ.σ. νερό. Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 30 να φουσκώσει. Ύστερα σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το ... Διαβάστε περισσότερα...
Θα ηθελα να φτιαξω σπιτικη καραμελα πως γινεται;
Απάντηση:
1 φλ ζάχαρη (της επιλογής σας) 1/4 φλ νερό (αναλογία 4 προς 1. ήτοι, για κάθε 1 φλ. νερό χρειάζεστε 4 φλ ζάχαρη.) θερμόμετρο για σιρόπι μια γαβάθα παγάκια ΕΚΤΕΛΕΣΗ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύτε τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά στο νερό. τη βράζετε ώσπου το θερμόμετρο* να δείξει 370-375°F 190°C βαθμούς. σταματήστε το ανακάτεμα και παρακολουθείτε. μόλις πάρει μπρούτζινο χρώμα η καραμελέ είναι έτοιμη, βυθίστε το σκεύος σε μια γαβάθα νερό με παγάκια (για να διακόψετε το βράσιμο), και την... Διαβάστε περισσότερα...
οταν λεμε λιγη σοκολατα εννοουμε ας πουμε μια την ημερα?και καθε ποτε μπορω να τρωω?μια δυο φορες την εβδομαδα?απο ποση ποσοτητα?
Απάντηση:
αν είναι μαύρη σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε πανεπιστήμιο της Ιταλίας η ιδανική ποσότητα είναι 6,7 gr ημερισίως.είτε είναι μαύρη είτε είναι γάλακτος 20gr είναι η max ημερίσια δόση. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: