Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ...
Απάντηση: Μήπως λες κάτι τέτοιο: http:// www.rotise.gr/ erotisi/pasta- foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό!
Απάντηση: περιπου 4 1/2 κουπες...
Απάντηση: Υλικά για τρούφες με μπισκότο: 250γρ κουβερτούρα 1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή παπαδοπούλου 1φλτζ καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά κο...
Απάντηση: ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 2 αβγά 1 φλ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι 1 φλ. αλεύρι 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι ...
Απάντηση: υλικα · 1 πακετο μπισκοτα τυπου πτι μπερ · 4 μηλα · 1 κουπα τριμμενο ινδοκαρυδο · 3 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη · 1 φακελο πο...
Απάντηση: 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά ...
Απάντηση: 200- 240 μλ
Απάντηση: Υλικά - 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ. - 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη - 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι - 2 κουτ...
 

τι ειναι το πετιμέζι? ειμαι απο κυπρο δεν γνωριζω

Το απόσταγμα από το βράσιμο σταφυλιών ή σύκων. Βράζουμε δηλαδή σταφύλια ή σύκα με ζάχαρη και νερό και το απόσταγμά τους (σιρόπι) λέγεται πετιμέζι.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο Anonimos

Σ' ευχαριστώ
σχολίασε η characy  - 2010-12-21 15:16:04
Δεν είναι ακριβώς αυτό. Η λέξη απόσταγμα σημαίνει άλλο πράγμα. Η απόσταξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία βράζουμε το υλικό, παίρνουμε τους ατμούς και τους συμπυκνώνουμε (απλώς κρώνοντάς τους) για να υγροποιηθούν ξανά. Έτσι γίνονται μερικά ποτά όπως το τσίπουρο. Το πετιμέζι πρώτον δεν έχει ζάχαρη. Γι αυτό και θεωρείται υγιεινό γλυκαντικό. Και δεύτερον δεν γίνεται με απόσταξη αλλά με απλή συμπύκνωση που είναι αποτέλεσμα βρασμού επί αρκετή ώρα. Παίρνουμε δηλαδή μούστο (το χυμό των σταφυλιών) και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Να γίνει λίγο πιο ρευστό από το μέλι. Διατηρείται πάάάρα πολύ καιρό. Συνοδεύει υπέροχα λουκουμάδες, τηγανίτες, φρουτοσαλάτες κ.τ.λ.
σχολίασε η natassadem  - 2011-02-10 16:17:14
πετιμεζι ειναι το γλυκο σκουροχρωμο υγρο που παραγεται αφου βρασουμε τον μουστο των σταφυλιων και χρησιμοποιειται στηζαχαροπλαστικη.
Σχετικές ερωτήσεις
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη ...
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης.
http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE%B9%CE%BD%CF%8C% CF%80%CE%B9%CF%84% CE%B1?stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυ...
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει. Διαβάστε περισσότερα...
Το ρούμι αυτό έχει πολύ πιο έντονο άρωμα από το ομώνυμό του αλκοολούχο και είναι πιο γλυκό. Η "Δωδώνη" το βάζει στο παγωτό "ρούμι μεσταφ'ιδες'. Στη Γερμανία το πωλούν όλα τα super markets σε μικρά μπουκαλάκια στα είδη ζαχαροπλαστικής, όπως εδώ έχουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και τα άλλα αρωματικά. Πριν πολλά χρόνια το είχε και ο Α-Β (Βασιλόπουλος), αλλά όχι πλέον.
Απάντηση:
στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 210-7240205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως λες κάτι τέτοιο: http://www.rotise.gr/erotisi/pasta-foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περιπου 4 1/2 κουπες... Διαβάστε περισσότερα...
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΓΙΑ ΤΡΟΥΦΕΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Απάντηση:
Υλικά για τρούφες με μπισκότο: 250γρ κουβερτούρα 1 πακέτο μπισκότα μιράντα ή παπαδοπούλου 1φλτζ καρύδια χοντροκομμένα 1 κουταλιά κονιάκ 1φλτζ κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές κακάο σκόνη άγλυκη 2 κουταλιές άχνη Για το τύλιγμα Κοπανισμένα μπισκότα Τρούφα Κακάο Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα, το κακάο και την άχνη. Όταν λιώσει η κουβερτούρα αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα, το κονιάκ και τα μπισκότα θρυμματισμένα. Αφήνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 2 αβγά 1 φλ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι 1 φλ. αλεύρι 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε. Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι. Μπορούμ... Διαβάστε περισσότερα...
Ατομικο προφιτερολ με βαση απο μπισκοτα (οτι ειδους)
Απάντηση:
υλικα · 1 πακετο μπισκοτα τυπου πτι μπερ · 4 μηλα · 1 κουπα τριμμενο ινδοκαρυδο · 3 κουταλιες της σουπας αχνη ζαχαρη · 1 φακελο πουτιγκα με γευση σοκολατα · 2 ½ ποτηρια γαλα · 2 κουταλιες ζαχαρη · 50γρ σοκολατα κουβερτουρα · σαντιγι για το γαρνιρισμα εκτελεση φτιαχνουμε την πουτιγκα με το γαλα, τη ζαχαρη και τη σοκολατα συμφωνα με τις οδηγιες στη συσκευασια. μολις πηξει, ακουμπαμε στην επιφανεια της ενα κομματι μεμβρανη για να μην κανει πετσα και την αφηνουμε να κρυωσει λιγο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κάψουλα βανίλια 3 μεγάλα αυγά 1 κρόκος αυγού 5 γρ. σόδα 5 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα 1 γρ. μοσχοκάρυδο 550 γρ. αλεύρι Για το άλειμμα 1 χτυπημένο αυγό Πώς το κάνουμε: Χτυπάμε καλά σε ένα μίξερ το Flora με τη ζάχαρη, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά, τον κρόκο και τη βανίλια μέσα σε μια μπασίνα, ανακα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φτιαχνω ζυμη για κρουασαν;
Απάντηση:
Υλικά - 1 μικρό κομματάκι μαγιά μπύρας περίπου 30 γρ. ή ξερή 13 γρ. - 1/3 φλυτζάνι ζάχαρη - 3 3/4 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι - 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο - 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι - 1 φλυτζάνι περίπου γάλα Εκτέλεση - Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. - Ζυμώνετε να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική και να μην κολλάει. - Εάν είναι πολύ στεγνή προσθέστε μία κουταλιά γάλα. - Σκεπάζετε και την αφήνετε σε μέρος ζεστό για μισή ώρα περίπου. - Μετά τοποθετείστε το... Διαβάστε περισσότερα...
πως μπωρο να φτιαξω μια μερεντα? εχετε καποια συνταγη μερεντας να μου δωσετε?
Απάντηση:
Συστατικά 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 100γρ κουβερτούρα 150γρ βιτάμ 2 κουτ σούπας άχνη (κοσκινισμένη) 4 κουτ σούπας κακάο (κοσκινισμένο) 1 κούπα τριμμένο φουντούκι Οδηγίες 1.Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτηρο σε μπεν μαρί. 2.Ανακατέβουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα... 3.Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπωλ. 4.Μόλις κρυώσει το βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμο. Λίγα μυστικά ακ... Διαβάστε περισσότερα...
το ζαχαροπλαστειο του παρλιρου
Απάντηση:
– Sweet Alchemy,By Stelios Parliaros Ηροδότου 24, 210 7240.205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχει στα souper μαρκετ ετοιμα τα παντεσπανια και μετα στο συνταγεσ τησ παρεασ στο google Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://asproylas.blogspot.com/2009/09/blog- post_4832.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1) Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο 2) Γλυκό λεμόνι 3) Καζάν ντι πι 4) Ραβανί 5) Κέικ λεμονιού 6) Σάμαλι 7) Τουλούμπες Σε ενδιαφέρει κάποιο από αυτά ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμώ την μαύρη όταν(σπάνια)τρώω σοκολάτα.Άν έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των δύο,θα έλεγα η γάλακτος,η λευκή είναι πολύ γλυκιά για τα γούστα μου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βλέπω το λόγο γιατί να μην τρως. Εντάξει δεν είναι όπως το καλοκαίρι αλλά δεν θα πάθεις τίποτα εκτός και αν έχεις πολύ πολύ ευαίσθητο λαιμό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κερδίζει η σαντυγί για ευνόητους λόγους... Διαβάστε περισσότερα...
τι υλικα χρειαζομαι για να φτιαξω σαντιγυ
Απάντηση:
χτυπας κρεμα γαλακτος και ζαχαρη μαζι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ή το πετας ή το βραζεις λιγο για να λυωσει το ζαχαρωμα το ιδιο κανεις με το μελι και την μαρμελλαδα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένας τρόπος να "σκεπάσουμε" η να διακοσμήσουμε μια τούρτα είναι και η ζαχαρόπαστα. Σαφώς διαφορετική η όψη της τούρτας.Επίσης με την ζαχαρόπαστα μπορούμε να διακοσμήσουμε τούρτες η cup cakes. Η συνταγή η αρχική είναι από τις Συνταγές της παρέας. Διαμόρφωσα λίγο την συνταγή παραλείποντας την γλυκερίνη που την θεωρώ βλαβερή προς βρώση. Υλικά 1 κιλό άχνη 2 φακελάκια ζελατίνη(φύλλα) 1/2 κούπα γλυκόζη 1/4 νεροπότηρο νερό 4-5 βανίλιες Οδηγίες Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάντε κλικ εδώ και γράψτε την απάντησή σας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/pites-tartes/karydopita-i- aromatiki Διαβάστε περισσότερα...
τι υλικα χρειαζονται
Απάντηση:
μπες http://sintagoulis.gr/ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: