Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ ...
Απάντηση: Μήπως λες κάτι τέτοιο: http:// www.rotise.gr/ erotisi/pasta- foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό!
Απάντηση: Υλικά: 10 σου, έτοιμα Για την κρέμα: 2 φλιτζ. γάλα, ζεστό 6 κρόκους αβγών 1φλιτζ. ζάχαρη 1/2 φλιτζ. αλεύρι Για το γλάσο: 400 γραμ. σοκολά...
Απάντηση: Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λε...
Απάντηση: ναι...βαλε merenda
Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο να στρογγυλό ταψί. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ...
Απάντηση: Να λαδώνεις την φόρμα πρώτα με ένα πινέλο και μετά να την αλευρώνεις.Μιλάμε βέβαια για το απλό κέικ,γιατί υπάρχουν και κάποιες συνταγές π...
Απάντηση: •4 1/2 ποτήρια νερού γάλα •6 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι •4 κοφτές κουταλιές σούπας κορν - φλάουρ •1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη •...
Απάντηση: Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι. Ετοιμάζ...
Απάντηση: 4 ΜΙΣΗ
 

τι ειναι το πετιμέζι? ειμαι απο κυπρο δεν γνωριζω

Το απόσταγμα από το βράσιμο σταφυλιών ή σύκων. Βράζουμε δηλαδή σταφύλια ή σύκα με ζάχαρη και νερό και το απόσταγμά τους (σιρόπι) λέγεται πετιμέζι.

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο Anonimos

Σ' ευχαριστώ
σχολίασε η characy  - 2010-12-21 15:16:04
Δεν είναι ακριβώς αυτό. Η λέξη απόσταγμα σημαίνει άλλο πράγμα. Η απόσταξη είναι μια διαδικασία κατά την οποία βράζουμε το υλικό, παίρνουμε τους ατμούς και τους συμπυκνώνουμε (απλώς κρώνοντάς τους) για να υγροποιηθούν ξανά. Έτσι γίνονται μερικά ποτά όπως το τσίπουρο. Το πετιμέζι πρώτον δεν έχει ζάχαρη. Γι αυτό και θεωρείται υγιεινό γλυκαντικό. Και δεύτερον δεν γίνεται με απόσταξη αλλά με απλή συμπύκνωση που είναι αποτέλεσμα βρασμού επί αρκετή ώρα. Παίρνουμε δηλαδή μούστο (το χυμό των σταφυλιών) και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του και να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε. Να γίνει λίγο πιο ρευστό από το μέλι. Διατηρείται πάάάρα πολύ καιρό. Συνοδεύει υπέροχα λουκουμάδες, τηγανίτες, φρουτοσαλάτες κ.τ.λ.
σχολίασε η natassadem  - 2011-02-10 16:17:14
πετιμεζι ειναι το γλυκο σκουροχρωμο υγρο που παραγεται αφου βρασουμε τον μουστο των σταφυλιων και χρησιμοποιειται στηζαχαροπλαστικη.
Σχετικές ερωτήσεις
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη ...
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης.
http:// sintagoulis.gr/tag/% CF%84%CE%B1%CF%87% CE%B9%CE%BD%CF%8C% CF%80%CE%B9%CF%84% CE%B1?stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυ...
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
μου θυμιζει λιγο ερωτηση διαγωνισματος =Ρ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ασπριζεις αμυγδαλα , βραζεις το συταρι και γλυκανισο στο νερο το ιδιο και σησαμι οση ποσοτητα θελεις παντα αλλα να μην ειναι παρα πολλη το σησαμι και καθαριζεις ροβια και πλενεις και σταφιδια και τα βαζεις ολα μαζι και τα ανακατευεις φυσικά στραγγισμενα χωρις καθολου νερο. Μετα οταν τα τρως για να ειναι ποιο νοστιμα τους βαζεις και λιγο ζαχαρη αχνη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγίου Μηνά με Βενιζέλου, βότανα Άλκης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE% B9%CE%BD%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1? stags=1&adv=1 δυστυχως δεν εχω μια αλλα δεν θυμαμαι που την εβαλα τρελενομαι για ταχινοπιτα πουλαει πολυ ωραιες ο μαρινοπουλος αλλα δυστυχως μονο σε περιοδους νηστειας.τι εχεις δοκιμασει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι δεν θα υπαρχει αντιπροσωπος η εισαγωγεας να την προωθησει. Διαβάστε περισσότερα...
Το ρούμι αυτό έχει πολύ πιο έντονο άρωμα από το ομώνυμό του αλκοολούχο και είναι πιο γλυκό. Η "Δωδώνη" το βάζει στο παγωτό "ρούμι μεσταφ'ιδες'. Στη Γερμανία το πωλούν όλα τα super markets σε μικρά μπουκαλάκια στα είδη ζαχαροπλαστικής, όπως εδώ έχουμε τη βανίλια, τη μαστίχα και τα άλλα αρωματικά. Πριν πολλά χρόνια το είχε και ο Α-Β (Βασιλόπουλος), αλλά όχι πλέον.
Απάντηση:
στο καταστημα του Στελιου Παρλιαρου πουλανε ρουμι ζαχαροπλαστικης Ρουμι STROH 80% vol ειδικο για γλυκα 45€/750ml ΗΡΟΔΟΤΟΥ 24 ΚΟΛΩΝΑΚΙ 210-7240205 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως λες κάτι τέτοιο: http://www.rotise.gr/erotisi/pasta-foyrnoy-mia- syntagh.html Αλλά αυτό δεν είναι γλυκό! Διαβάστε περισσότερα...
Ψάχνω μια εύκολη συνταγή για προφιτερόλ.
Απάντηση:
Υλικά: 10 σου, έτοιμα Για την κρέμα: 2 φλιτζ. γάλα, ζεστό 6 κρόκους αβγών 1φλιτζ. ζάχαρη 1/2 φλιτζ. αλεύρι Για το γλάσο: 400 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα 3 κουταλιές μαργαρίνη Για το γαρνίρισμα: σαντιγί αμύγδαλα, φιλέ Τι κάνουμε: Για να φτιάξουμε την κρέμα, ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να αρχίσει να βράζει και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους και τα χτυπάμε καλά με το αναδευτήρι ή με το μίξερ, έως ότου λιώσει η ζάχαρη και ασπρίσει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα. Υλικά: - 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά) - 1 κιλό ζάχαρη - 1½ ποτήρι νερό - ½ λεμόνι (το χυμό) Εκτέλεση: Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι...βαλε merenda Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και αλείφουμε με λίγο Flora soft με βούτυρο να στρογγυλό ταψί. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και την σόδα, που έχουμε διαλύσει από πριν στον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι και λίγο - λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το μίγμα μέχρι να ομοι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να λαδώνεις την φόρμα πρώτα με ένα πινέλο και μετά να την αλευρώνεις.Μιλάμε βέβαια για το απλό κέικ,γιατί υπάρχουν και κάποιες συνταγές που χρειάζεται να καλύψεις την φόρμα με λαδόκολλα και μετά να βάλεις το κέικ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
•4 1/2 ποτήρια νερού γάλα •6 κοφτές κουταλιές σούπας αλεύρι •4 κοφτές κουταλιές σούπας κορν - φλάουρ •1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη •6 κρόκους αυγών •1 φακελάκι βανίλια σκόνη •1 κουταλιά γλυκού βούτυρο •250 ml κρέμα γάλακτος Οδηγίες 1.Ζεσταίνετε τα 3 1/2 ποτήρια απο το γάλα. 2.Βάζετε στο μίξερ τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν - φλάουρ. 3.Χτυπάτε σε αργή ταχύτητα και προσθέτετε λίγο λίγο το κρύο γάλα (1 ποτήρι). 4.Προσθέτε τους κρόκους και αφήνετε το μίγμα να χτυπηθεί για 1 ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνει ένα μέτριο σιρόπι. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, αναμιγνύοντας όλα τα υλικά της μέσα σε μπολ. Ανακατεύουμε με το χέρι μέσα σε μια λεκανίτσα το λάδι μαζί με το Flora Soft με βούτυρο, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και στη συνέχεια το αλεύρι λίγο-λίγο ώσπου να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθουμε στην αρχή ... Διαβάστε περισσότερα...
4-4 1/2 κουπα αλευρι ποσο ειναι θελω να φτιαξω ντονατς.
Απάντηση:
Απάντηση:
με μετρο αδερφε γιατι το προβειο ειναι πολυ λιπαρο και παχαινει πολυ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψάξε εδώ http://www.joywood.gr/tag/%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF% 82-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B6%CE% B9%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%B5%CF%82/ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλυτερα με αλευρι...ειναι πιο ωραιος.. :P Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια καλή δοκιμασμένη νόστιμη συνταγή για γαλακτομπούρεκο. Αν είναι και εύκολη ακόμα καλύτερα!
Απάντηση:
Υλικά: 900 gr. Φύλλα Κρούστας 420 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό) 1500gr. Γάλα (Αγελαδινό) 115 gr. Σιμιγδάλι (ψιλό) 230 gr. Ζάχαρη 3 Αυγά Υλικά για σιρόπι: 1300 gr. Νερό 1300 gr Ζάχαρη 300 gr. Γλυκόζη 1/2 Φλιτζανάκι Χυμό Λεμόνι Προετοιμασία για Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και μισή ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα προσθέτουμε τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Μόλις βράσει το μίγμα της πρώτης κατσαρόλας, το προσθέτουμε στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΥΦΛΩΘΟΥΝ Διαβάστε περισσότερα...
που εχει γινει με σπορελαιο οχι με βουτυρο κ χωρις σταφίδες
Απάντηση:
Απάντηση:
Συστατικά20 γρ. μαγιά νωπή ή 2 κ.γ. μαγιά σε σκόνη 1/2 φλ. ζεστό νερό (40°) 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο ή μαλακό 1 κ.σ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι ή βούτυρο λιωμένο 2 κ.σ. ζάχαρη λίγο σουσάμι Οδηγίες1.Διαλύστε τη μαγιά στο ζεστό νερό, ρίξτε λίγο από το αλεύρι, να γίνει πηχτός χυλός, σκεπάστε τον με πλαστική μεμβράνη κι αφήστε τον σε ζεστό μέρος 12 ώρες. 2.Κοσκινίστε σε λεκανίτσα το αλεύρι με το αλάτι και κάντε στο κέντρο ένα λάκκο. Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη, το λάδι, τη μαγιά και 2 κούπες χλιαρό... Διαβάστε περισσότερα...
θέλω μια συνταγή για μηλόπιτα που να έχει σφολιάτα, να είναι εύκολη και να είναι και πολύ τραγανή ειδικά στις άκρες και να μην έχει και πολύ ζάχαρη επίσης.
Απάντηση:
# 1 φυλλο σφολιατας # 3 μεγαλα μηλα # 5-6 κουταλιες ζαχαρη # 1/2 κουπας σταφιδες η καρυδια χοντροκομμενα # 3 κουταλιες της σουπας βουτυρο # λιγο νερο #1 κ.γλ κανελα και λιγο μοσχοκαρυδο Βαζουμε την ζαχαρη σε ενα τηγανι με το νερο να γινει καραμελα, οταν γινει ριχνουμε μια κουταλια βουτυρο. Κοβουμε τα μηλα σε κυβους και τα ριχνουμε στο τηγανι με την καραμελα. Ανακατευουμε για 4-5 λεπτα. Η γεμιση ειναι ετοιμη, το απλωνουμε στην σφολιατα και την κλεινουμε. Λιωνουμε το βουτυρο και π... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγή για ρολό με μερέντα;
Απάντηση:
Συστατικά Για το παντεσπάνι: 4 αυγά 1 φλ. αλεύρι 1 φλ. ζάχαρη 1 βανίλια 1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ 2 κ.σ. νερό βρύσης λαδόκολα μερέντα Οδηγίες Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις). Το αφήνουμε για 20' για ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στον θανοπουλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι κατι σαν σαντιγυ που χρησιμοποιειται στην ζαχαροπλαστικη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λίγο είναι ! Πολύ λίγο ! Κανείς δεν μπορεί να φάει τόσο ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρώματα ζαχαροπλαστικής μπορείς να βρείς σε εταιρείες που πουλάνε essence, (φυσικά ή ...χημικοφυσικά) σκευάσματα τα οποία δίνουν είτε χρώμα είτε άρωμα σε ό,τιδήποτε τρώγεται ή πίνεται. (Υπάρχουν εκατοντάδες essences όπως πχ, άρωμα φρέσκο βούτυρο, άρωμα φυστίκι, άρωμα marlborro (NAI Marlborro !!!) και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. (δεν υπάρχει όριο στο τί υπάρχει). Στις ίδιες αυτές εταιρείες θα βρείς και χρωστικές οι οποίες συνήθως είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ, πχ το Καρμίνιο (μιά αλευρώδης σκόνη κατακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη: Ρίχνουμε το αλεύρι και το κακάο σε βαθύ μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του Flora, το αυγό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για ½ ώρα τουλάχιστον. Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της βάσης σε ένα μπολ. Τοποθετούμε το μίγμα μπισκότου σε μία βαθιά στρογγυλή φόρμα ή σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής με διάμετρο 20 εκ. και ύψος 8 εκ. στη βάση του οποίου έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και πιέζουμε πολύ καλά. Ψήνουμε τη βάση στο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή και να ροδίσει. Μόλις ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: