Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: από οτι διάβασα είσαι καστανόξανθη... θα ανοίξει το χρώμα, αλλά όχι πολύ, μη το φοβάσαι αυτό... απλά να θυμηθείς, αν βάλεις κ λεμόνι, να...
Απάντηση: Να προσπαθησεις να μν ριξεις πολυ!.. Η αν δν σαρεσει βαλε αλλο!! φαγητο..
Απάντηση: Γιατι να πιεις καθαρτικη λεμοναδα; Θα περιμενεις να ενεργηθεις και θα τα πας για εξεταση! Θα κανεις και εξετασεις αιματος, οπως και πνε...
Απάντηση: τι παθατε ολοι με τα λεμονια?
Απάντηση: Δεν νομιζω να επηρεαζεται ο μεταβολισμος απλα απο μια τροφη. Οχι σε μεγαλο βαθμο παντως. Ο μεταβολισμος ειναι η πρεπει να ειναι σταθερος,...
Απάντηση: παντοσ μια φιλη μ το σπιτι τσ το εχει βαμενο κιτρινο και πορτοκαλι και ειναι super ;)
Απάντηση: εχω ακουσει οτι το γινεται,δε το εχω επιχειρησει.μπορεις να βαλεις ξανθυντικη κρεμα ή λεηζερ
Απάντηση: για ριξε μια ματια: http:// www.sintagoulis.gr/ tag/%CE%B3%CF%81%CE% B1%CE%BD%CE%AF%CF% 84%CE%B1%20%CE%BB% CE%B5%CE%BC%CE%BF% CE%BD%CE%B9%CE%B...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: ΒΑΣΗ 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 50 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς 100 γρ. βούτυρο (όχι μαρ...
Απάντηση: αυτα με το λεμονι τα βλεπω μαλακιες..αν γινει η στραβη δε σε σωζουν αυτα..θα αδιαθετησεις αλλα να προσεχεις με αυτα τα θεματα..αφου δεν τ...
 

Τι ειναι το λεμονι;

Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι

3. Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας.
Σχετικές ερωτήσεις
Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περί ορέξεως... :p Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα είναι να μην βάλεις στους άλλους & να τους...
Δοκίμασε βοτκα με bitter lemon.Λεμονάδα είναι αλλά δεν έχει καθόλου ζάχαρη.Κάνει πιο έντονη τη γεύση της βοτκας.Αλλά πάντα με μέτρο.Ειδικ...
 
Γενικοτερα οι ακριδες ειναι λιγο επιμονες αλλα μπορειται να τις καταπολεμησετε με ενα απλο καυτερο...δυο καυτερες πιπεριτσες μια πρασινη...
Κοίταξε, το λεμόνι με τα οξέα που περιέχει μπορεί να ανοίξει τα μαλλιά σου ούτως η άλλως, αλλά σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα έχεις πολύ κα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περί ορέξεως... :p Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα είναι να μην βάλεις στους άλλους & να τους αφήσεις να βάλουν εκείνοι αν θέλουν. Προσωπικά λεμόνι δεν βάζω σχεδόν πουθενά, μόνο σε μύδια & τέτοια. Στο σπανακόρυζο βάζω φέτα, την κομματιάζω & την ανακατεύω & γίνεται σαν σπανακόπιτα. :p) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δοκίμασε βοτκα με bitter lemon.Λεμονάδα είναι αλλά δεν έχει καθόλου ζάχαρη.Κάνει πιο έντονη τη γεύση της βοτκας.Αλλά πάντα με μέτρο.Ειδικά όταν ανακατέψεις αλκοολούχο με αναψυκτικό ανθρακούχο,θα κάνεις κεφάλι αρκετά γρήγορα. Διαβάστε περισσότερα...
Υπάρχει μια μικρή ακρίδα πράσινη που τρώει τα φυλλα της λεμονιάς. Πως την καταπολεμάμε;
Απάντηση:
Γενικοτερα οι ακριδες ειναι λιγο επιμονες αλλα μπορειται να τις καταπολεμησετε με ενα απλο καυτερο...δυο καυτερες πιπεριτσες μια πρασινη πιπερια ενα μικρο κρεμμυδι και 1/4 του λιτρου νερο αλλος τροπος ειναι να καταπολεμισης το προβλημα με πυρεθρινες αν δης και αλλες η το PIRESAN.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξε, το λεμόνι με τα οξέα που περιέχει μπορεί να ανοίξει τα μαλλιά σου ούτως η άλλως, αλλά σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Εξαρτάται και πόσο πολύ θες να τα ανοίξεις... :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
από οτι διάβασα είσαι καστανόξανθη... θα ανοίξει το χρώμα, αλλά όχι πολύ, μη το φοβάσαι αυτό... απλά να θυμηθείς, αν βάλεις κ λεμόνι, να λουστείς μετά και να κάνεις μια καλή ενυδατική μάσκα στα μαλλάκια σου, γτ τ λεμόνι κ ο ήλιος τα αφυδατώνουν τα μαλλιά σου... και να ξέρεις πως το αποτέλεσμα όντως δε θα είναι ομοιόμορφο... κάποιες τούφες θα ανοίξουν πιο πολύ κ άλλες λιγότερο (μη φανταστείς ακραία πράγματα) γτ άλλες τούφες είναι πιο ταλαιπωρημένες κ άλλες λιγότερο, άλλες τούφες τις βλέπει π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να προσπαθησεις να μν ριξεις πολυ!.. Η αν δν σαρεσει βαλε αλλο!! φαγητο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι να πιεις καθαρτικη λεμοναδα; Θα περιμενεις να ενεργηθεις και θα τα πας για εξεταση! Θα κανεις και εξετασεις αιματος, οπως και πνευμονολογικες για τυχων φυματιωση! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι παθατε ολοι με τα λεμονια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν νομιζω να επηρεαζεται ο μεταβολισμος απλα απο μια τροφη. Οχι σε μεγαλο βαθμο παντως. Ο μεταβολισμος ειναι η πρεπει να ειναι σταθερος, αλιμονο αν μεταβαλλοταν με καθε τροφη! Φανταζεσαι τι θα γινοταν με το ποικιλο διαιτολογιο που εχει σημερα ο ανθρωπος; :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παντοσ μια φιλη μ το σπιτι τσ το εχει βαμενο κιτρινο και πορτοκαλι και ειναι super ;) Διαβάστε περισσότερα...
θέλω να το δοκιμασω στις τριχες των χεριων μου για αυτο οποιος 3ερει ας γραψει λεπτομερειες!ευχαριστω
Απάντηση:
εχω ακουσει οτι το γινεται,δε το εχω επιχειρησει.μπορεις να βαλεις ξανθυντικη κρεμα ή λεηζερ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για ριξε μια ματια: http://www.sintagoulis.gr/tag/%CE%B3%CF%81%CE%B1% CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1%20%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE% BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: ΒΑΣΗ 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 50 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς 100 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) λιωμένο 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1 βανίλια ξύσμα απο ένα λεμόνι ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. μερέντα ή νουτέλα 1 ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκους αυγων 2 βανίλιες χυμό απο 1-2 λεμόνια (κατα προτίμηση) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή σε φλύδες Πώς το κάνουμε: Τρίψτε τα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτα με το λεμονι τα βλεπω μαλακιες..αν γινει η στραβη δε σε σωζουν αυτα..θα αδιαθετησεις αλλα να προσεχεις με αυτα τα θεματα..αφου δεν τελειωσε η πιθανοτητα να εισαι ειναι μικρη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τη μια μερα καθηστερηση δεν μπορεις να κρινεις αν εισαι εγγυος η οχι. μερικες φορες πριν την περιοδο η κοιλια ποναει σαν να εχει περιοδο.και μετα ερχεται κανονικα. αφου δεν τελειωσε μεσα σου οι πιθανοτητες για εγκυμοσυνη ειναι λιγες... βεβαια σε πολυ σπανιες περιπτωσεις μπορεις να υπαρχει συλληψη απο τα προσπεραμτικα υγρα. για αυτο καλο θα ηταν θα κανεις ενα τεστ. να σε ρωτησω το λεμονι που επινες που κολλαει και το αναφερεις? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτό το κάνουν στην φυλακή απ,ότι ξέρω! γιατί να το κάνεις αυτό;; φυσικά και θα αφήσει σημάδι. αφού θα πρέπει να ανοίξεις το σημείο με μαχαίρι(για να μπει μέσα το λεμόνι)! μην το κάνεις γιατί πρώτον δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχει(φαντάσου να μην φύγει, και να έχεις και σημάδι από πληγή μετά!) και δεύτερον είναι επικίνδυνο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ ούτε την βράζω ,ούτε τίποτα τέτοιο . Την κάνω πολύ πολύ απλή . Στίβω λεμόνια ώστε να γεμίσουν 2 το πολύ 2 1/2 δάχτυλα το ποτήρι (2 δάχτυλα οριζοντίως έτσι ; όχι καθέτως) και το υπόλοιπο το γεμίζω με νερό . Κι επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι ξινή ,προσωπικά προσθέτω ζαχαρίνες και ποτέ ζάχαρη και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι και τατα ! Έτοιμη ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παλιά είχα δοκιμάσει αμέτρητες σπιτικές συνταγές για φυσική λεύκανση των δοντιών!Η καλύτερη είναι να παίρνεις λεμόνι(βιολογικό κατά προτίμηση)ανακατεμένο με ιωδιούχο αλάτι(σαν το αλάτι αλλά έχει και ιώδιο σαν το θαλασσινό νερό που κάνει και καλό στο σμάλτο των δοντιών)και να τα ακανατεύεις μεταξύ τους μετά τα βάζεις πάνω στην οδοντόβουρτσα και βουρσίζεις κανονικά πριν τα πλύνεις και μετά τα πλένεις κανονικά.1 φορά την εβδομάδα γίνεται χωρίς φυσικά αρνητικά αποτελέσματα(αλλιώς τώρα δε θα είχα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
11/3 φλυντζανιού σιμιγδάλι 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 4 αυγά 2 κουταλάκια μπέικιν ξύσμα δύο λεμονιών 1 φλυντζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα 7 κουταλιές γάλα ΣΙΡΟΠΙ 1 φλυντζάνι ζάχαρη 2 φλυντζάνια νερό χυμό ενός λεμονιού Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμένετε το φούρνο στους 160. Βουτηρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί στρογγυλό Νο. 22. Σε ένα μπώλ ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κουζίνα στον… κόσμο, στην οποία το λεμόνι να μην αποτελεί βασικό συστατικό, το οικείο σε όλους μας κίτρινο εσπεριδοειδές, που είναι δημοφιλές σε όλο τον πλανήτη. Ποια είναι όμως η επίδραση της κατανάλωσης λεμονιού στον ανθρώπινο οργανισμό; Τα λεμόνια είναι όξινα στη γεύση, αλλά δημιουργούν αλκαλικές βάσεις στον οργανισμό μας. Στην πραγματικότητα, είναι από τα τρόφιμα με τη μεγαλύτερη αλκαλική επίδραση, που βοηθούν πολύ στη δημιουργία ισορροπίας σε καταστάσεις αύξησης της ποσότη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα εσπεριδοειδή στον κόσμο. Είναι απολύτως απαραίτητο για να ...νοστιμίζει τα φαγητά και πολύτιμο σε θρεπτικά συστατικά, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B1, B3, B6, κάλιο, μαγνήσιο φώσφορο κ.α. Το λεμόνι αποτελεί λοιπόν έναν καλό σύμμαχο για τον οργανισμό, αφού προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα για την υγεία: Έχει αντιπυρετική και αντιβακτηριακή δράση. Είναι ιδανικό για την καταπολέμηση διαφόρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λεμόνι: Μια διατροφική έκπληξη για τον οργανισμό Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι τυχαίο που το λεμόνι θεωρείται ευλογημένος καρπός. Χρησιμοποιείται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ως καρύκευμα, ως ποτό, ως ορεκτικό, ως φάρμακο. Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C. Ιδιότητες: Είναι αντιπυρετικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό του αίματος, (διώχνει τις τοξίνες) και βοηθά με συνεχή χρήση στην καταπολέμηση της χοληστερίνης. Εντριβές του τριχωτού της κεφαλής με λεμόνι πιστεύεται ότι εμποδίζουν την τριχόπτωση. Μπορεί να σταματήσει τις αιμορραγίες και είναι καλό φά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο Χυμός του Λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη Χημειοθεραπεία και σκοτώνει 11 ειδών Καρκινογόνα Κύτταρα! Σας το μεταφέρω απλά. Όσοι είναι του ιατρικού κλάδου ή γνωρίζουν αντίστοιχα, ας τους το μεταδώσουν. Ίσως να υπάρχει αλήθεια και σκοπιμότητα ταυτόχρονα… Οι ωφελιμότητες του λεμονιού. Το λεμόνι, είναι ένα θαυματουργό προϊόν στο να σκοτώνει τα καρκινογόνα κύτταρα. Είναι 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία, γιατί δεν το αποδεχόμαστε αυτό; Διότι υπάρχουν οργανισμοί που ενδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
(για λιπαρά δέρματα) Υλικά: 25 γραμ. φυσικό κερί, 170 γραμ. παραφινέλαιο, 1 κουταλάκι βόρακα, 1 φλιτζάνι βραστό νερό, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Λιώνουμε το κερί και το παραφινέλαιο μαζί, σε μπέν-μαρί. Ανακατεύουμε περίπου επί πέντε λεπτά, ώσπου κερί και παραφινέλαιο ενοποιούνται. Προσθέτουμε το βόρακα λιωμένο ήδη στο βραστό νερό και συνεχίζουμε το γρήγορο ανακάτεμα. Απομακρύνουμε το μίγμα από τη φωτιά κι ανακατεύοντας το, κρυώνει και γίνεται μια παχύρευστη κρέμα. Τότε ακριβώς, προσθέτουμε τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι εννοείς, να φας το κυπαρίσσι; Δεν νομίζω να τρώγεται. :p Το "λεμονο-" το πρόσθεσαν γιατί η μυρωδιά του θυμίζει λεμόνι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι.Συνταγή;Βάζεις την επιθυμητή ποσότητα vodka και αραιώνεις κατα προτίμηση με όσο χυμό λεμόνι επιθυμείς.Άν βάλεις bitter lemon ακόμα καλύτερα μιας και δεν θα γλυκίζει το ποτό καθόλου.Όλα αυτά με κάποια φτηνή vodka.Άν διαλέξεις κάποια απο σίκαλη,θα την καταναλώσεις σκέτη αλλιώς καταστρέφεις το ποτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειάζεται ακαρεοκτόνο αν όντως είναι τετράνυχος....μόνο σε ειδικά κέντρα γεωργικών εφοδίων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 107 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: