Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχ...
Απάντηση: Βράζουμε τις παπαρδέλες σε λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας Flora Soft για 5 – 8 λεπτά προσέχοντας να μην μας μαλακώσουν πολύ (αλ ντέ...
Απάντηση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μια φόρμα του κέικ με τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο ...
Απάντηση: Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Βάζουμε σε άλλο σκεύος το Flora και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Κατ...
Απάντηση: θα βάλεις σόδα με λεμόνι πανω στους λεκέδες, θα το αφήσεις για λίγο στον ήλιο και μετα θα το πλύνεις κανονικά...
Απάντηση: αντί να το βάλεις στην ακμή και να πάει χαμένο πιες το το πρωί... και θα δεις ενέργεια που σου δίνει... οχι μεγάλη ποσότητα... ενα κουταλ...
Απάντηση: Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περί ορέξεως... :p Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα είναι να μην βάλεις στους άλλους & να τους...
Απάντηση: Δοκίμασε βοτκα με bitter lemon.Λεμονάδα είναι αλλά δεν έχει καθόλου ζάχαρη.Κάνει πιο έντονη τη γεύση της βοτκας.Αλλά πάντα με μέτρο.Ειδικ...
Απάντηση:  
Απάντηση: Γενικοτερα οι ακριδες ειναι λιγο επιμονες αλλα μπορειται να τις καταπολεμησετε με ενα απλο καυτερο...δυο καυτερες πιπεριτσες μια πρασινη...
 

Τι ειναι το λεμονι;

Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχρι

3. Αυτή η οξύτητα καθιστά το λεμόνι φθηνό και εύκολα διαθέσιμο υλικό για χρήση σε εκπαιδευτικά πειράματα χημείας.
Σχετικές ερωτήσεις
Μετά το καλοκαίρι το δέρμα μας έχει γίνει θαμπό και αποκτά λεκέδες, για να επαναφέρουμε την λαμπερή του όψη, ένα είναι το μυστικό...λεμόν...
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατά καιρούς ακούσει από κάπου ή και έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο της κατανάλωσης με το πρωινό ξύπνημα νερ...
Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη. Τα ρίχνουμε σε...
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora τα φορμάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. ...
Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αραιώνου...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Μετά το καλοκαίρι το δέρμα μας έχει γίνει θαμπό και αποκτά λεκέδες, για να επαναφέρουμε την λαμπερή του όψη, ένα είναι το μυστικό...λεμόνι και ζάχαρη! Κόβουμε ένα λεμόνι στο μισό, το βουτάμε σε ζάχαρη άχνη και τρίβουμε όλο το πρόσωπο και το σώμα για να αφαιρέσουμε το μαύρισμα, αλλά και τα νεκρά κύτταρα από το ξηρό δέρμα για να διατηρήσουμε την υγρασία και τη λάμψη. Το λεμόνι περιέχει φυσικές ιδιότητες που θα φωτίσει φυσικά την επιδερμίδα, ενώ η ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό φυσικό scrub που ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν κατά καιρούς ακούσει από κάπου ή και έχουν εφαρμόσει τη μέθοδο της κατανάλωσης με το πρωινό ξύπνημα νερού με λίγες σταγόνες λεμόνι, ως τρόπο απώλειας βάρους. Δεν υπάρχει φυσικά κανένας λόγος και καμιά επιστημονική εξήγηση που να δείχνουν ότι το εν λόγω «μαντζούνι» βοηθάει στο να χάσoυμε βάρος, να κινητοποιήσουμε το λίπος μας και άλλα αντίστοιχα. Ως συνήθεια το μόνο που προσφέρει στην προσπάθεια απώλειας βάρους είναι το να αυξήσουμε τα υγρά που καθημεριν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με το Flora Soft με βούτυρο. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων. Το πιέζουμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας. Στο μετ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora τα φορμάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. (Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ειδικά χαρτάκια – θήκες). Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι. Ρίχνουμε το Flora με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα ασπράδια, το ξινόγαλο, τον παπαρουνόσπορο (εάν βάλουμε) και τον χυμό λεμονιού και τα χτυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λιώνουμε σε μικρό σκεύος 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ σε 1 ½ κουτ. σούπας νερό, το προσθέτουμε στο σκεύος και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 3-5 λεπτά έως ότου δέσει η σάλτσα. Παράλληλα καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και κρατάμε το κεφάλι και την ουρά τους. Χαράσουμε τη ράχη τους με μία οδοντογλυφίδα και αφαιρούμε το εντεράκι τους. Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες για 10 λεπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαραίνουμε κι αυτό. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί περίπου το μισό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράζει, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί νερό και επίσης, με προσοχή, αναπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε λίγο αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας Flora Soft για 5 – 8 λεπτά προσέχοντας να μην μας μαλακώσουν πολύ (αλ ντέντε), τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο νερό από τον βρασμό τους. Σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το θερμαίνουμε καλά και στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ώσπου να χρυσίσει. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα λαχανικά και το φασκόμηλο, καρυκεύουμε με το αλατοπίπερο και σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού. Συμπληρώνουμε με λίγο ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μια φόρμα του κέικ με τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος, το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει. Βάζουμε σε άλλο σκεύος το Flora και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα με το Flora από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και τα 60 γρ. από τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα, μέχρι να γίνει το μίγμα σαν αλοιφή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε δυνατά. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να γίνουν μια παχύρρευσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα βάλεις σόδα με λεμόνι πανω στους λεκέδες, θα το αφήσεις για λίγο στον ήλιο και μετα θα το πλύνεις κανονικά... Διαβάστε περισσότερα...
εχει βαλει κανεις με ακμη στο προσωπο του μελι και λεμονι ανακατεμενα? ειδε καμια διαφορα?
Απάντηση:
αντί να το βάλεις στην ακμή και να πάει χαμένο πιες το το πρωί... και θα δεις ενέργεια που σου δίνει... οχι μεγάλη ποσότητα... ενα κουταλάκι του γλυκού και απο τα δυο σε μισό ποτήρι νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν θέλεις βάζεις, αν δεν θέλεις δεν βάζεις. Περί ορέξεως... :p Θα συμφωνήσω ότι καλύτερα είναι να μην βάλεις στους άλλους & να τους αφήσεις να βάλουν εκείνοι αν θέλουν. Προσωπικά λεμόνι δεν βάζω σχεδόν πουθενά, μόνο σε μύδια & τέτοια. Στο σπανακόρυζο βάζω φέτα, την κομματιάζω & την ανακατεύω & γίνεται σαν σπανακόπιτα. :p) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δοκίμασε βοτκα με bitter lemon.Λεμονάδα είναι αλλά δεν έχει καθόλου ζάχαρη.Κάνει πιο έντονη τη γεύση της βοτκας.Αλλά πάντα με μέτρο.Ειδικά όταν ανακατέψεις αλκοολούχο με αναψυκτικό ανθρακούχο,θα κάνεις κεφάλι αρκετά γρήγορα. Διαβάστε περισσότερα...
Υπάρχει μια μικρή ακρίδα πράσινη που τρώει τα φυλλα της λεμονιάς. Πως την καταπολεμάμε;
Απάντηση:
Γενικοτερα οι ακριδες ειναι λιγο επιμονες αλλα μπορειται να τις καταπολεμησετε με ενα απλο καυτερο...δυο καυτερες πιπεριτσες μια πρασινη πιπερια ενα μικρο κρεμμυδι και 1/4 του λιτρου νερο αλλος τροπος ειναι να καταπολεμισης το προβλημα με πυρεθρινες αν δης και αλλες η το PIRESAN.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξε, το λεμόνι με τα οξέα που περιέχει μπορεί να ανοίξει τα μαλλιά σου ούτως η άλλως, αλλά σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Εξαρτάται και πόσο πολύ θες να τα ανοίξεις... :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
από οτι διάβασα είσαι καστανόξανθη... θα ανοίξει το χρώμα, αλλά όχι πολύ, μη το φοβάσαι αυτό... απλά να θυμηθείς, αν βάλεις κ λεμόνι, να λουστείς μετά και να κάνεις μια καλή ενυδατική μάσκα στα μαλλάκια σου, γτ τ λεμόνι κ ο ήλιος τα αφυδατώνουν τα μαλλιά σου... και να ξέρεις πως το αποτέλεσμα όντως δε θα είναι ομοιόμορφο... κάποιες τούφες θα ανοίξουν πιο πολύ κ άλλες λιγότερο (μη φανταστείς ακραία πράγματα) γτ άλλες τούφες είναι πιο ταλαιπωρημένες κ άλλες λιγότερο, άλλες τούφες τις βλέπει π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να προσπαθησεις να μν ριξεις πολυ!.. Η αν δν σαρεσει βαλε αλλο!! φαγητο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι να πιεις καθαρτικη λεμοναδα; Θα περιμενεις να ενεργηθεις και θα τα πας για εξεταση! Θα κανεις και εξετασεις αιματος, οπως και πνευμονολογικες για τυχων φυματιωση! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι παθατε ολοι με τα λεμονια? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν νομιζω να επηρεαζεται ο μεταβολισμος απλα απο μια τροφη. Οχι σε μεγαλο βαθμο παντως. Ο μεταβολισμος ειναι η πρεπει να ειναι σταθερος, αλιμονο αν μεταβαλλοταν με καθε τροφη! Φανταζεσαι τι θα γινοταν με το ποικιλο διαιτολογιο που εχει σημερα ο ανθρωπος; :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παντοσ μια φιλη μ το σπιτι τσ το εχει βαμενο κιτρινο και πορτοκαλι και ειναι super ;) Διαβάστε περισσότερα...
θέλω να το δοκιμασω στις τριχες των χεριων μου για αυτο οποιος 3ερει ας γραψει λεπτομερειες!ευχαριστω
Απάντηση:
εχω ακουσει οτι το γινεται,δε το εχω επιχειρησει.μπορεις να βαλεις ξανθυντικη κρεμα ή λεηζερ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για ριξε μια ματια: http://www.sintagoulis.gr/tag/%CE%B3%CF%81%CE%B1% CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1%20%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE% BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%8D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: ΒΑΣΗ 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 50 γρ. τριμμένους ξηρούς καρπούς 100 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) λιωμένο 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη 2 κρόκους αυγών 1 βανίλια ξύσμα απο ένα λεμόνι ΓΕΜΙΣΗ 200 γρ. μερέντα ή νουτέλα 1 ζαχαρούχο γάλα 3 κρόκους αυγων 2 βανίλιες χυμό απο 1-2 λεμόνια (κατα προτίμηση) ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ 1 σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή σε φλύδες Πώς το κάνουμε: Τρίψτε τα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτα με το λεμονι τα βλεπω μαλακιες..αν γινει η στραβη δε σε σωζουν αυτα..θα αδιαθετησεις αλλα να προσεχεις με αυτα τα θεματα..αφου δεν τελειωσε η πιθανοτητα να εισαι ειναι μικρη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τη μια μερα καθηστερηση δεν μπορεις να κρινεις αν εισαι εγγυος η οχι. μερικες φορες πριν την περιοδο η κοιλια ποναει σαν να εχει περιοδο.και μετα ερχεται κανονικα. αφου δεν τελειωσε μεσα σου οι πιθανοτητες για εγκυμοσυνη ειναι λιγες... βεβαια σε πολυ σπανιες περιπτωσεις μπορεις να υπαρχει συλληψη απο τα προσπεραμτικα υγρα. για αυτο καλο θα ηταν θα κανεις ενα τεστ. να σε ρωτησω το λεμονι που επινες που κολλαει και το αναφερεις? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτό το κάνουν στην φυλακή απ,ότι ξέρω! γιατί να το κάνεις αυτό;; φυσικά και θα αφήσει σημάδι. αφού θα πρέπει να ανοίξεις το σημείο με μαχαίρι(για να μπει μέσα το λεμόνι)! μην το κάνεις γιατί πρώτον δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχει(φαντάσου να μην φύγει, και να έχεις και σημάδι από πληγή μετά!) και δεύτερον είναι επικίνδυνο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ ούτε την βράζω ,ούτε τίποτα τέτοιο . Την κάνω πολύ πολύ απλή . Στίβω λεμόνια ώστε να γεμίσουν 2 το πολύ 2 1/2 δάχτυλα το ποτήρι (2 δάχτυλα οριζοντίως έτσι ; όχι καθέτως) και το υπόλοιπο το γεμίζω με νερό . Κι επειδή όπως καταλαβαίνεις είναι ξινή ,προσωπικά προσθέτω ζαχαρίνες και ποτέ ζάχαρη και τα ανακατεύω με ένα κουτάλι και τατα ! Έτοιμη ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παλιά είχα δοκιμάσει αμέτρητες σπιτικές συνταγές για φυσική λεύκανση των δοντιών!Η καλύτερη είναι να παίρνεις λεμόνι(βιολογικό κατά προτίμηση)ανακατεμένο με ιωδιούχο αλάτι(σαν το αλάτι αλλά έχει και ιώδιο σαν το θαλασσινό νερό που κάνει και καλό στο σμάλτο των δοντιών)και να τα ακανατεύεις μεταξύ τους μετά τα βάζεις πάνω στην οδοντόβουρτσα και βουρσίζεις κανονικά πριν τα πλύνεις και μετά τα πλένεις κανονικά.1 φορά την εβδομάδα γίνεται χωρίς φυσικά αρνητικά αποτελέσματα(αλλιώς τώρα δε θα είχα ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 52 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: