Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ...
Απάντηση: Στην λαϊκη,ισως!!!
Απάντηση: με μαχαίρι
Απάντηση: Χρειάζεται πού & πού & το έξω, αλλά γενικά προτιμώ σπίτι. Αφενός μ΄ αρέσει να μαγειρεύω, αφετέρου είμαι σιχασιάρης για να φάω έ...
Απάντηση: να το ψησεις στην σχαρα σκετο η με καποια σαλτσα,γεμιστο εφοσον το εχεις ανοιξει σαν σνιτσελ με κρεμμυδι,πιπεριες,μα νιταρι και κασερι.το ...
Απάντηση: Ενα καφέ καί μιά φρυγανιά μέ λίγο μέλι..
Απάντηση: ναι είναι το ελαιόλαδο γιατι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της αθηρωμάτωσης και πο...
Απάντηση: ναι
Απάντηση: εχουν γαλα κορνφλειξ χυμο λουκανικο αυγα καφε κεικ
Απάντηση: Κολοκύθια!!!
 

Τι είναι το χαλούμι;

Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Σχετικές ερωτήσεις
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.).
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει!
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γα...
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γαλα φρεσκο πιτια ~1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι δυοσμο ξερο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Κουζίνα Κυπριακή Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα. Το ζεσταίνω (χωρίς να βράσει). Το αποσύρω από την εστία και ριχνω μεσα την πιτια, αφηνω να κατσει 30 και ανακατευω Με το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Κόβουμε το χαλούμι σε τετράγωνα κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τις λιαστές ντομάτες. Με αυτό το τρόπο όταν θα λιώσει στο τηγάνι το τυρί θα "αγκαλιάσει" καλύτερα τη λιαστή ντομάτα. Βάζουμε κάτω τα μισά κομμάτια χαλούμι, από πάνω από ένα ή μισό κομμάτι λιαστή ντομάτα, λίγο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι και τέλος από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια τυρί. Βά... Διαβάστε περισσότερα...
ξέρετε την συνταγή;
Απάντηση:
4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ.γ ζάχαρη 1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 300 γρ. Χαλούμι τριμμένο 150 γρ. Κασέρι τριμμένο Ρίγανη Θυμάρι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην λαϊκη,ισως!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Χρειάζεται πού & πού & το έξω, αλλά γενικά προτιμώ σπίτι. Αφενός μ΄ αρέσει να μαγειρεύω, αφετέρου είμαι σιχασιάρης για να φάω έξω, ειδικά σε άγνωστο μέρος. Διαβάστε περισσότερα...
με τι μπορω να κανω το ψαρονεφρι?
Απάντηση:
να το ψησεις στην σχαρα σκετο η με καποια σαλτσα,γεμιστο εφοσον το εχεις ανοιξει σαν σνιτσελ με κρεμμυδι,πιπεριες,μανιταρι και κασερι.το τυλιγεις και δενεις-σφιγεις με οδοντογλιφιδες.μαγειρευεται σχαρα, φουρνο,τηγανι απλως επειδη ειναι στεγνο μην το παραψησεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα καφέ καί μιά φρυγανιά μέ λίγο μέλι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι είναι το ελαιόλαδο γιατι είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην πρόληψη της αθηρωμάτωσης και πολλά άλλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
εχουν γαλα κορνφλειξ χυμο λουκανικο αυγα καφε κεικ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
με μεγαλη οικονομια?εμ...ναι.καπου εκει γυρω ομως.100-150 μπορει και 200. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λιτρο ειναι μοναδα μετρησης ογκου (για υγρα) Το γραμμαριο μετρα βαρος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με φιλετο ψαριου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ντοματα σε ξυδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσο κάνει μια κότα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλήθεια, αν και όλοι σας έχετε φάει και απολαύσει ποπ κορν, σκεφτήκατε ποτέ πως γίνεται αυτό το περίεργο άσπρο πραγματάκι; Όλη η δουλεια ξεκινάει από το καλαμπόκι και αυτό που περιέχει μέσα του. Το καλαμπόκι έχει ένα σκληρό φλοιό, όπου μέσα του περιέχει άμυλο ελαφρώς "υγρασιασμένο". Όταν λοιπόν ζεστάνουμε το καλαμπόκι, τότε το άμυλο μέσα βράζει και δημιουργείται τεράστεια πίεση! Σταδιακά η πίεση αυτή αυξάνεται, και όπως είναι φυσικό, ο φλοιός δεν αντέχει και σπάει ή ακόμα καλύτε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στοίχημα ότι χρησιμοποιείτε το μπουκάλι ξύδι που έχετε στο σπίτι σας αποκλειστικά για να ραντίσετε τη σαλάτα σας. Το υγρό αυτό ανακαλύφθηκε κατά λάθος, όταν προϊόντα όπως το κρασί, η μπύρα και ο μηλίτης άρχισαν με τον καιρό να αποκτούν μια ξινή γεύση. Γνωρίζατε όμως ότι το ξύδι, ιδιαίτερα το λευκό και εκείνο που προέρχεται από το μηλίτη, έχει πάρα πολλές χρήσεις; Ιδού 20 ασυνήθιστες και οικολογικές χρήσεις του ξυδιού που ίσως να μην έχετε σκεφτεί: 1. Κοντίσιονερ για τα μαλλιά Αν θέλετε με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το εμα σου ινε ροζ γιατι πινις πολι νερο κ αρεοσε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
http://www.scribd.com/doc/25341647/%CE%97-%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F-%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%95%CE%9D%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F%CE%A3
Απάντηση:
πρωτα απολα, σε ευχαριστω πολυ για το επιπροσθετο αγχος που μου χαρισες με αυτο το θεμα...(αν ισχυει). και δευτερον, αν ισχυει, ντροπη για την αισχροτατη παγκοσμια προπαγανδα που κανουν αυτοι οι.... και τις αθλιες συνθηκες που εχουν τις αγελαδες... αραγε ισχυει το ιδιο για το τυρι και το γιαουρτι; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ο λουκουμας γιατι εχει???Για να τα βαζουν σε ενα μακροστενο ξυλο και να πιανουν λιγοτερο χωρο,το ενα πανω στο αλλο...:P Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να κάνω μια δίαιτα να κάνω απο το Internet ειναι καλές ??
Απάντηση:
αμα δεν αλλάξεις τρόπο ζωής οτι χάσεις θα το ξαναπάρεις μη σου πω και περισσότερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμούμε τα ελληνικά σκόρδα. Ασυζητητί. Διότι, εκτός του ότι θέλουμε να υποστηρίζουμε τα νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα που παράγει σε αφθονία η Ελλάδα (τα οποία μένουν αδιάθετα: http://www.paratiritis-news.gr/ detailed_article.php?id=151973&categoryid=7 λόγω προτίμησης των φτηνότερων εισαγόμενων), είναι καλύτερο να αποφεύγουμε τα εισαγόμενα, για τα οποία δεν έχουμε καμία ασφαλή πληροφορία σχετικά με το ποια επεξεργασία υφίστανται πριν φτάσουν στο πιάτο μας. Τα κινέζικα, ας πούμε, ενδέχεται ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 51 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: