Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ...
Απάντηση: Εμένα μ αρέσουν τα κρητικά....κάστανα
Απάντηση: Μμμμ.... ! Ότι νόστιμο και καλομαγειρεμένο είναι πειρασμός. Δε θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι τούρτα καραμέλα ή σοκολάτα γενικότερα, όσο για...
Απάντηση: εγω το βαζω στο ψηγειο μου και το σκεπαζω με χαρτοπεσετα, πιανει σε μενα!!
Απάντηση: Φυστικια αιγινης, αμυγδαλα, καρυδια κ φουντουκια... κ αν δεν βαριεμαι να τα ξεφλουδισω, πασατεμπος κ ηλιοσπορος...
Απάντηση: τριανταφυλλια
Απάντηση: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?? ΑΦΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ...ΠΙΕΣ ΑΦΘΟΝΟ
Απάντηση: Γραψε σωστα τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω,διοτι δεν μπορω να μαντεψω
Απάντηση: Είναι σαφώς πιο υγιεινά, καθώς δεν αναπτύχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους ζωή, όπως ορμόνες, συνθετικά λιπά...
Απάντηση: απο οτι ξερω χανουν καποια θρεπτικα στοιχεια και αυτη ειναι η διαφορα τους με τα φρεσκα οτι μπορουμε να εχουμε φρεσκο καλο ειναι να το εχ...
 

Τι είναι το χαλούμι;

Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Σχετικές ερωτήσεις
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.).
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει!
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γα...
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γαλα φρεσκο πιτια ~1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι δυοσμο ξερο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Κουζίνα Κυπριακή Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα. Το ζεσταίνω (χωρίς να βράσει). Το αποσύρω από την εστία και ριχνω μεσα την πιτια, αφηνω να κατσει 30 και ανακατευω Με το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Κόβουμε το χαλούμι σε τετράγωνα κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τις λιαστές ντομάτες. Με αυτό το τρόπο όταν θα λιώσει στο τηγάνι το τυρί θα "αγκαλιάσει" καλύτερα τη λιαστή ντομάτα. Βάζουμε κάτω τα μισά κομμάτια χαλούμι, από πάνω από ένα ή μισό κομμάτι λιαστή ντομάτα, λίγο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι και τέλος από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια τυρί. Βά... Διαβάστε περισσότερα...
ξέρετε την συνταγή;
Απάντηση:
4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ.γ ζάχαρη 1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 300 γρ. Χαλούμι τριμμένο 150 γρ. Κασέρι τριμμένο Ρίγανη Θυμάρι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμένα μ αρέσουν τα κρητικά....κάστανα Διαβάστε περισσότερα...
Πέστε τη δική σας μικρή αμαρτία για το φαί που λατρεύετε και το γλυκό που δεν μπορείτε να του αντισταθήτε.
Απάντηση:
Μμμμ.... ! Ότι νόστιμο και καλομαγειρεμένο είναι πειρασμός. Δε θα έλεγα όχι σε ένα κομμάτι τούρτα καραμέλα ή σοκολάτα γενικότερα, όσο για φαγητά, έχω φοβερή αδυναμία στις πατάτες. Μπορώ να τρώω και κάθε μέρα - μόνο πατάτες! :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εγω το βαζω στο ψηγειο μου και το σκεπαζω με χαρτοπεσετα, πιανει σε μενα!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυστικια αιγινης, αμυγδαλα, καρυδια κ φουντουκια... κ αν δεν βαριεμαι να τα ξεφλουδισω, πασατεμπος κ ηλιοσπορος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριανταφυλλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?? ΑΦΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ...ΠΙΕΣ ΑΦΘΟΝΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γραψε σωστα τι θες να μαθεις και θα σου απαντησω,διοτι δεν μπορω να μαντεψω Διαβάστε περισσότερα...
Τι πλεονεκτήματα έχουν τα βιολογικά προϊόντα; Γιατί είναι τόσο ακριβά;
Απάντηση:
Είναι σαφώς πιο υγιεινά, καθώς δεν αναπτύχθηκαν με παρεμβάσεις που είναι έξω από την «φυσιολογική» τους ζωή, όπως ορμόνες, συνθετικά λιπάσματα, βιταμίνες, αντιβιοτικά κ.α. Είναι ασφαλή για την υγεία μας, μια και δεν έχουν υπολείμματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων που, πιθανώς, αθροιστικά και στη διάρκεια, μπορεί να προκαλέσουν σωρεία προβλημάτων υγείας, ιδίως στα παιδιά. Έχουν ανώτερη διατροφική αξία και, συχνά, είναι πιο γευστικά και μυρωδάτα. Τέλος, καλλιεργούνται με μεθόδους που είναι πολύ π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι ξερω χανουν καποια θρεπτικα στοιχεια και αυτη ειναι η διαφορα τους με τα φρεσκα οτι μπορουμε να εχουμε φρεσκο καλο ειναι να το εχουμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και το σουβλάκι έχει βιταμίνη. Βιταμίνη B12 για την ακρίβεια. Απλώς στο σουβλάκι έβαλε και λίπος και τοξίνες τις οποίες δεν έβαλε στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δημητριακά και οι σπόροι, μπορούν να φαγωθούν ωμά με ένα απλό μούλιασμα ή προβλάστημα με νερό, κάτι που αφ ενός διπλασιάζει την ποσότητα της τροφής μας και αφετέρου με τη μη καταστροφή των ενζύμων και βιταμινών με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, μας παρέχουν υψηλή διατροφική αξία. Ταυτόχρονα έχουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό για την χώνευσή τους, αφού τα ένζυμα δεν έχουν καταστραφεί και η τροφή διασπάτε και απορροφιέτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ποικιλία ψαριού είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Τοχω δει και αλλου,σε σοκολατες,μπισκοτα και γενικα λιγο πολυ σε ολα!!εγω νομιζα μονο στο γαλα και το κοτοπουλο ειχε πρωτεϊνες..
Απάντηση:
ισως εννοει τη φυτικη πρωτεΐνη που περιεχουν ως ενισχυτικο της γευσης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το χοιρινό με σέλινο –στην ουσία με σελινόριζα-- και σάλτσα αβγολέμονο ήταν ένα από τα συνηθισμένα Κυριακάτικα χειμωνιάτικα φαγητά στο σπίτι μας. Θυμάμαι να αρχίζει το μαγείρεμα η μητέρα μου το Σάββατο το απόγευμα, σιγοβράζοντας το κρέας δύο-τρείς ώρες με κρεμμύδι, λίγο λάδι και μια κουταλιά ζάχαρη. Έπειτα έσβηνε την εστία και το άφηνε να κρυώσει. Την Κυριακή έκοβε σε κομμάτια το χοιρινό, έβραζε δυνατά τη σάλτσα να μελώσει, και αφού της πρόσθετε αλάτι, πιπέρι και ίσως λίγο λεμόνι, έβαζε και π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένα είδος αλλαντικού το οποίο είναι εξαιρετικά νόστιμο. Ταιριάζει πολύ ωραία με πεπόνι, ή σαλάτα. Μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος από σούπερ μάρκετ, μπακάλικο (ψαγμένο όμως) ή από την πηγή που είναι στην Ιταλία. Ένα εξαιρετικό εγχώριο προιόν όμως, είναι το προσούτο Καρπενησίου από την εταιρεία Στρεμένος στο χωριό Προυσός Ευρυτανίας...(έτσι για να τιμάμε και τη χώρα μας...) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εξαρταται απο την ασκηση που κανεις καθε μερα πχ αν πας γυμναστηριο, κανεις καποιο αθλημα κλπ.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατι σκοτωσες καποιον και μετα του εφαγες τα κεφταδακια ? :P Νομιζω οτι τα αποτυποματα μενουν παντου αλλα δεν το λεω με 100% σιγουρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι απο οτι ξερω τον αποτωξυνωνει καθε πρωι ενα ποτηρι χλιαρό νερο με μισο στημένο λεμόνι πριν φας το ξερω απο διαιτολογο αυτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γεια σας. Φακές Εγκλουβής είναι γνωστες. Μπορούμε να σας στείλουμε απο Εγκλουβή Λευκάδας τηλ.6939170464. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω μεσα σε πολυπαγκ. Διαβάστε περισσότερα...
Πόσες φορές μπορώ να ζεστάνω ένα φαγητό πριν να γίνει ανθυγιεινό; Ξέρω ότι αναπτύσσονται μικρόβια...
Απάντηση:
Σε καθε ζεσταμα ναι αναπτυσονται αλλα θα πρεπει να χερεις ( κατι δυσκολο ) ποση ωρα εχει μεινει ετσι ... ποσο μολυσμενο ειναι !!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την ποιότητα ξεκινάει από 2,5 ευρώ το κιλό. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 134 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: