Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: 4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ...
Απάντηση: δεν ειναι η εποχη τους αλλα και να υπαρχουν ειναι γεματεσ ομορνεσ
Απάντηση: Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κά...
Απάντηση: αν εχει, καλως..αν δεν εχει τι γινεται?
Απάντηση: καβουροσαλατα με φρσκο καβρο κολασηηηηηηηηηηηηηη
Απάντηση: ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
Απάντηση: Εσύ γιατί -δεν- τρως; Πού ξέρεις, μπορεί να είναι νοστιμότατοι & οι κανίβαλοι να είναι οι έξυπνοι της υπόθεσης τελικά! ;p
Απάντηση: Είναι κομμάτι της σπάλας και πολύ μαλακό ειδικά αν είναι από το πάνω μέρος της σπάλας. Ξεχωρίζει από τον συνδετικό ιστό πο υπάρχει κατά μ...
Απάντηση: ναι και ειναι και πολύ νοστιμα, τα μαγειρευεις κανονικα οπως και τα αυγα κοτας
Απάντηση: εχουν γαλα κορνφλειξ χυμο λουκανικο αυγα καφε κεικ
 

Τι είναι το χαλούμι;

Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι.
Σχετικές ερωτήσεις
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.).
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει!
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γα...
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Γευστικά δεν είναι κακό, απλά λίγο... αδιάφορο για τα γούστα μου. Προτιμώ πιο έντονες γεύσεις (π.χ. ροκφόρ, καπνιστό regato κ.λπ.). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ουουουουουου!!!!!! αν εχει λεει! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αρκετα!!!για τον απλο λογο οτι γινεται κυριως τηγανητο!!και σαν τυρι εχει αρκετα λιπαρα!!με μετρο η καταναλωση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γαλα φρεσκο πιτια ~1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι δυοσμο ξερο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Κουζίνα Κυπριακή Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα. Το ζεσταίνω (χωρίς να βράσει). Το αποσύρω από την εστία και ριχνω μεσα την πιτια, αφηνω να κατσει 30 και ανακατευω Με το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Κόβουμε το χαλούμι σε τετράγωνα κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τις λιαστές ντομάτες. Με αυτό το τρόπο όταν θα λιώσει στο τηγάνι το τυρί θα "αγκαλιάσει" καλύτερα τη λιαστή ντομάτα. Βάζουμε κάτω τα μισά κομμάτια χαλούμι, από πάνω από ένα ή μισό κομμάτι λιαστή ντομάτα, λίγο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι και τέλος από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια τυρί. Βά... Διαβάστε περισσότερα...
ξέρετε την συνταγή;
Απάντηση:
4 μελιτζάνες φλάσκες σε φέτες 10 κ.σ ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες 8 ντομάτες σε κυβάκια ½ κ.γ ζάχαρη 1 φλ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ½ φλ. Βασιλικό ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό 300 γρ. Χαλούμι τριμμένο 150 γρ. Κασέρι τριμμένο Ρίγανη Θυμάρι Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ειναι η εποχη τους αλλα και να υπαρχουν ειναι γεματεσ ομορνεσ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμα κατατεθέν του Αυγούστου. Έχει ιδιαίτερη υφή και γεύση, κυρίως όμως αποτελεί καλή πηγή ενέργειας. Τα σύκα περιέχουν φυτικές ίνες, κάλιο ασβέστιο, μαγνήσιο και σίδηρο, ενώ τα μαύρα σύκα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικά με αντιγηραντική δράση. Βοηθούν: -Στη δυσκοιλιότητα: Οι φυτικές ίνες που περιέχει απορροφούν ομαλά τα σάκχαρα, παρέχοντας λύση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας. -Στην απώλεια βάρους: Χάρη στις φυτικές ίνες που επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας αίσθημα κορεσμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν εχει, καλως..αν δεν εχει τι γινεται? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καβουροσαλατα με φρσκο καβρο κολασηηηηηηηηηηηηηη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εσύ γιατί -δεν- τρως; Πού ξέρεις, μπορεί να είναι νοστιμότατοι & οι κανίβαλοι να είναι οι έξυπνοι της υπόθεσης τελικά! ;p Διαβάστε περισσότερα...
μοσχου
Απάντηση:
Είναι κομμάτι της σπάλας και πολύ μαλακό ειδικά αν είναι από το πάνω μέρος της σπάλας. Ξεχωρίζει από τον συνδετικό ιστό πο υπάρχει κατά μήκος στη μέση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι και ειναι και πολύ νοστιμα, τα μαγειρευεις κανονικα οπως και τα αυγα κοτας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχουν γαλα κορνφλειξ χυμο λουκανικο αυγα καφε κεικ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η πιο διαδεδομένες σπιτικές φαγώσιμες ελιές είναι οι χονδροελιές που γίνονται στουμπιστές. Ακολουθούν των καλαμών που γίνονται χαρακωτές και ξιδάτες. Συγκομιδή Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο είναι κυρίως η εποχή που ωριμάζουν οι ελιές στην Ελλάδα, αναλόγως την ποικιλία τους και την περιοχή μας. Προσοχή πρέπει να δώσουμε στην συγκομιδή των βρώσιμων ελιών γιατί πρέπει να γίνετε πάντα με το χέρι, για να μην χτυπιόνται και μαυρίσουν με αποτέλεσμα να μας χαλάσουν. Μπορούμε να τις μαζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δημητριακά και οι σπόροι, μπορούν να φαγωθούν ωμά με ένα απλό μούλιασμα ή προβλάστημα με νερό, κάτι που αφ ενός διπλασιάζει την ποσότητα της τροφής μας και αφετέρου με τη μη καταστροφή των ενζύμων και βιταμινών με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, μας παρέχουν υψηλή διατροφική αξία. Ταυτόχρονα έχουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό για την χώνευσή τους, αφού τα ένζυμα δεν έχουν καταστραφεί και η τροφή διασπάτε και απορροφιέτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Που το ειδες τι αλλο λεει ?? το ταρταρ θα μπορουσε να ειναι το ταρταρικο οξυ αλλα οχι μονο !! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φαγωσιμες ελιές : χαρακωνουμε καλαμων ελιές για 8 ημέρες και τους αλλάζουμε το νερό καθημερινά , ύστερα τις αλάτιζουμε μέσα σε λαδι και ξύδι ... Και ειναι ετοιμες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι ειναι πιο υγιεινα και εχουν περισσοτερες φυτικες ινες.επειδη ειναι καλυτερα δηλαδη!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΖΑΛΙΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΜΔΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μία επιλογή είναι να τον βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων... αν δεν έχεις βάλτο σε ένα κατσαρολάκι σε συγανί φωτια (για να μην καει) ... ή σαν μπενμαρι δηλαδή βάζεις σε μία κατσαρόλα νερό και μέσα σε αυτό βάζεις ένα μικρότερο κατσαρολάκι με τον πουρε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως να το βρασεις πριν το βαλεις στο φούρνο; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα παντα εκτος απο τα πολυ αλμυρα οπως πατατακια κτλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
προκαλουν οι πατατες αρρωστιες? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι απο οτι ξερω τον αποτωξυνωνει καθε πρωι ενα ποτηρι χλιαρό νερο με μισο στημένο λεμόνι πριν φας το ξερω απο διαιτολογο αυτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γιατι ειναι ξυνο οχι χαλασμενο!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επετεύχθη σε ηλικιωμένα ποντίκια μέσω της αύξησης ενός ενζύμου στον εγκέφαλο. Την αδύναμη μνήμη που συνοδεύει την πάροδο του χρόνου κατάφεραν να αναστρέψουν σε ποντίκια ερευνητές στη Γερμανία. Λονδίνο Η λησμονιά που συνοδεύει την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι αναστρέψιμη – τουλάχιστον στα ποντίκια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χαïδελβέργης κατάφεραν να επαναφέρουν την αδύναμη μνήμη ποντικών χορηγώντας τους επιπλέον ποσότητες ενός ενζύμου που «ανάβει» και «σβήνει» γονίδια στον εγκέφ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 78 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: