Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Δεν υπάρχει κάποιο όριο. Οποτεδήποτε μπορεί να γίνει, αν & συνήθως γίνεται σε μόλις μερικών ημερών βρέφη. Το "σωστό" βέβαι...
Απάντηση: Μπορεις να το κανεις για δικους σου, σχετικα με την υγιεινη, λογους. Αλλα ετσι οπως σου το θετει η τουρκαλα ειναι για κλωτσιες... ή το ...
Απάντηση: Θα πας να μιλήσεις με ένα γιατρό. ανδρολογο, χειρουργο, δε ξερω ποιος ειναι ο κατάλληλος. Πάντως αν κάνεις την περιτομή κερδισμένος θα β...
Απάντηση: Σαν τη Μπάρμπι φαλακρή! Φαντασία δεν έχεις;
Απάντηση: Ναι,είναι φυσιολογικό.Πριν από 10 μέρες έκανα και εγώ περιτομή και την πρώτη βδομάδα είχα τους ίδιους πόνους λόγω στύσης κάθε βράδυ.Πάντα...
Απάντηση: Δεν γνωριζα οτι υπαρχουν Ελληνες που το κανουν,οποτε φανταζομαι πληροφοριες θα σου δωσει ο ανδρολογος ο οποιος σε ανελαβε.
Απάντηση: Και εγω την ιδια απορια εχω! εχτες εκανα περιτομη και πρεπει οπωσδηποτε να μαθω ποτε θα γινω καλα γιατι τσουζει οταν κανω το ψιλο μου, πρ...
Απάντηση: Κοιτα φιλε....Η περιτομη στοιχιζει γυρο στα €800.Το χρονικο διαστημα αναρωσης ειναι γυρω στις 2 εβδομαδες με 1 μινα.Καλυτερα να πας σε κλ...
Απάντηση: Φίλε έχω κάνει περιτομη. Αν θες κάνε με add στο msn στο varj21@hotmail.com να τα πούμε
Απάντηση: μην ανισιχισ φιλε μ κ εγς εκανα τον ιανοθαριο τρ ειναιιοθνισ κ ειμαι 14 χρονων μια χαρα 8 γινεις κ αμα δεις ενα πρι3ιμο εκει π εγιναν τ ρ...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

τι ειναι η περιτομη?

Περιτομή ονομάζεται η αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους, συνήθως για θρησκευτικούς λόγους (το απαιτεί η εβραϊκή και η μουσουλμανική θρησκεία) ή σπανιότερα για αντιμετώπιση της φίμωσης.
Σχετικές ερωτήσεις
Μν μαθεις καλυτερα....:S
Γυναίκες των οποίων ο ερωτικός σύντροφος έχει κάνει περιτομή, διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HPV, ο οποίος μπορεί ...
Η περιτομή σε άνδρες που είναι ήδη μολυσμένοι από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS δεν μειώνει τη μετάδοση και μόλυνση των γυναικών ερωτικ...
Οι άνδρες στους οποίους έγινε περιτομή κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Πολλές έρευνες μέχρι σή...
Αυτές οι ερωτήσεις καλό είναι να γίνονται σε γιατρό. Σκοπός είναι να μη γίνει περιτομή.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ανδρολογικά

Απάντηση:
Μν μαθεις καλυτερα....:S Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γυναίκες των οποίων ο ερωτικός σύντροφος έχει κάνει περιτομή, διατρέχουν λιγότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HPV, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Οι άνδρες με περιτομή έχουν μειωμένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό HPV. Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων, γνωστός σαν HPV (Human Papilloma Virus), είναι υπεύθυνος για την πρόκληση του 99% των περιστατικών καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Ο μεγάλος αριθμός ερωτικών συντρόφων που μπορεί να έχει ένας άνδρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η περιτομή σε άνδρες που είναι ήδη μολυσμένοι από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS δεν μειώνει τη μετάδοση και μόλυνση των γυναικών ερωτικών συντρόφων τους από τον ιό HIV. Η χρήση προφυλακτικού παραμένει απαραίτητη για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού HIV ακόμη και μετά από την περιτομή σε άνδρες. Η ανδρική περιτομή μπορεί να προστατεύει τον ίδιο τον άνδρα από το AIDS διότι μειώνει τις δικές του πιθανότητες να προσβληθεί από τον ιό HIV. Όμως δεν προστατεύει τις γυναίκες που κάνουν σεξ μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι άνδρες στους οποίους έγινε περιτομή κινδυνεύουν λιγότερο να μολυνθούν από τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS. Πολλές έρευνες μέχρι σήμερα έδειξαν ότι η αφαίρεση της ακροποσθίας (ή ακροβυστίας) που είναι η πτυχή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους (ανδρική περιτομή), μειώνει μέχρι και κατά 6 έως 8 φορές τον κίνδυνο για AIDS. Επίσης ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι οι άνδρες με περιτομή έχουν λιγότερες πιθανότητες να μολύνουν με τον ιό HIV του AIDS τις γυναίκες με τις οποίες έ... Διαβάστε περισσότερα...
ρε παιδια εχω κανει περιτομη 15 χρονια τωρα και εχω χασει ευαισθησια στην βαλανο σε σημειο να εχω θεμα στο σεξ.μακαρι να υπηρχε επεμβαση να ειχα ξανα το πετσακι.
Απάντηση:
Αυτές οι ερωτήσεις καλό είναι να γίνονται σε γιατρό. Σκοπός είναι να μη γίνει περιτομή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποιο όριο. Οποτεδήποτε μπορεί να γίνει, αν & συνήθως γίνεται σε μόλις μερικών ημερών βρέφη. Το "σωστό" βέβαια είναι να αφήνεται η απόφαση στο ίδιο το άτομο, να περιμένουν δηλαδή οι γονείς να μεγαλώσει, αλλά ως γνωστόν "σωστό" & "θρησκοληψία" δεν πάνε μαζί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορεις να το κανεις για δικους σου, σχετικα με την υγιεινη, λογους. Αλλα ετσι οπως σου το θετει η τουρκαλα ειναι για κλωτσιες... ή το κανεις ή no sex... Ακομα δεν την "εστειλες" απο κει που ηρθε! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πας να μιλήσεις με ένα γιατρό. ανδρολογο, χειρουργο, δε ξερω ποιος ειναι ο κατάλληλος. Πάντως αν κάνεις την περιτομή κερδισμένος θα βγεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαν τη Μπάρμπι φαλακρή! Φαντασία δεν έχεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,είναι φυσιολογικό.Πριν από 10 μέρες έκανα και εγώ περιτομή και την πρώτη βδομάδα είχα τους ίδιους πόνους λόγω στύσης κάθε βράδυ.Πάντα συμβαίνει αυτό ειδικά στους νέους πιο έντονα (μίλησα με τον γιατρό και μου το επιβεβαίωσε).Σκέψου πόσες φορές πριν την περιτομή ξυπνούσες το πρωί και είχες στύση.Εμένα ο πόνος πέρασε μέσα σε 5 μέρες με απορροφώμενα ράμματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γνωριζα οτι υπαρχουν Ελληνες που το κανουν,οποτε φανταζομαι πληροφοριες θα σου δωσει ο ανδρολογος ο οποιος σε ανελαβε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και εγω την ιδια απορια εχω! εχτες εκανα περιτομη και πρεπει οπωσδηποτε να μαθω ποτε θα γινω καλα γιατι τσουζει οταν κανω το ψιλο μου, προκαλει πονο οταν ερχεται σε επαφη με οτιδηποτε αλλο,γενικα αστα να πανε! αλλα απο οτι εμαθα γινεσαι καλα σε 2 βδομαδες με ενα μηνα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα φιλε....Η περιτομη στοιχιζει γυρο στα €800.Το χρονικο διαστημα αναρωσης ειναι γυρω στις 2 εβδομαδες με 1 μινα.Καλυτερα να πας σε κλινικη η οποια σου προσφερει βοηθεια φαγητο κ.α.Επισης το ιατρειο ειναι πιο ασφαλες κα θα σου ελεγα να τους πεις πως δεν θελεις αποδιξη γιανα σου ζητησουν λιγοτερα λεφτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φίλε έχω κάνει περιτομη. Αν θες κάνε με add στο msn στο varj21@hotmail.com να τα πούμε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μην ανισιχισ φιλε μ κ εγς εκανα τον ιανοθαριο τρ ειναιιοθνισ κ ειμαι 14 χρονων μια χαρα 8 γινεις κ αμα δεις ενα πρι3ιμο εκει π εγιναν τ ραματα μην ανισιχισισ γτ μολισ σ σικο8ει ι βαλανοσ 8ειεβει.τρ για σεχ σ 6-7 μινεσ αλλιοσ 8 σκιστει κ πλμ ραματα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρεπει να απευθυνθεις σε χειρουργο - χερουργο ουρολογο να σου πει. Διαβάστε περισσότερα...
τι κινδυνος υπαρχει αν κανεις περιτομη μετα την ηλικια των 50 ετων;
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κίνδυνος. Αν θες κάνε με add στο msn να τα πούμε, varj21@hotmail.com Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν βγάλεις κανά λίτρο και δεν προλαβαίνει να τα καταπίνει ναι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι κανονικο οπως πρεπει να ειναι σε ενα 14χρονο αγορι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πηγαινε σε ενα γιατρο....(για τα σημαδια) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι γιατροί για αύτο υπάρχουν , πιθανόν να μήν είναι κάτι ιδιαίτερο αλλά ένας ανδρολόγος ξέρει καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
10-16 προσωπικη εκτιμηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ενας φιλος μου ειχε το ιδιο προβλημα και ο γιατρος του ειπε να βαλει τζατζικι αλλα με λιγο σκορδο.....και του εκανε δουλεια..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω ρε bοy.Πήγαινε σε έναν γιατρό καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι σε υπέρβαρους και παχύσαρκους άνδρες, υπάρχουν ορμονικές αλλαγές και χαμηλότεροι αριθμοί σπερματοζωάριων. Ποια όμως είναι η επίδραση των αλλοιώσεων αυτών, στη γονιμότητα του ανδρός και κατά συνέπεια στη γονιμότητα του ζευγαριού; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι σημαντική με πολλές προεκτάσεις δεδομένου ότι τα ποσοστά των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανδρών, αυξάνονται με ταχύ ρυθμό στη σύγχρονη κοινωνία. Ταυτόχρονα το πρόβλημα της στειρότητας, μαστίζει με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
επαναλαμβανομενες διακοπες του οργασμου?δηλαδη να πλησιαζεις στον οργασμο και τοτε να σταματας μεχρι να πεσει το "λαβαρο" και μετα ξαναρχιζεις και κανεις παλι το ιδιο? ειναι πιθανο να συμβει αυτο...το ιδιο θα συμβει και μετα απο πολλες εκσπερματισεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι γνωστό ότι κατά την εγκυμοσύνη και μετά τη γέννηση ενός παιδιού, ένας αριθμός γυναικών παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα. Έρευνες έδειξαν ότι κατά τις περιόδους αυτές αναπτύσσονται ή επιδεινώνονται προβλήματα που κατατάσσονται στις αγχώδεις διαταραχές όπως ιδεοληψίες και ιδιαίτερα ιδεοψυχαναγκαστικές συμπεριφορές σε συχνότερο βαθμό απ' ότι θα αναμενόταν. Εκείνο που όμως μέχρι τώρα δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, είναι τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες μετά απ... Διαβάστε περισσότερα...
Αρχισα να κατεβαζω προσφατα το πετσακι και με ποναει τι πρεπει να κανω για να σταματησει να με ποναει?
Απάντηση:
Αν συνεχιζει να σε ποναει μπορεις να πας σε ενα ανδρολογο και θα στο φτιαξει για να μην ποναει... μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα. αρκετοι ανδρες εχουν αυτο το προβλημα και πονανε, φτιαχνει ευκολα. φυσικα για το προβλημα σου μονο ο γιατρος που θα σε εξετασει θα σου πει αν οντως υπαρχει καποιο προβληματακι η οχι. πηγαινε κανε μια επισκεψη σε εναν ανδρολογο να δεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα σημερινά δεδομένα συστήνεται να εξετάζεται στους άνδρες το ειδικό αντιγόνο του προστάτη PSA (Prostate Specific Antigen) από την ηλικία των 50 ετών και μετά για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη. Η μέτρηση αυτή σε συνδυασμό με τα κλινικά συμπτώματα και την κλινική εξέταση (μεταξύ άλλων και δακτυλική εξέταση) μπορούν να επιτρέψουν την έγκαιρη διάγνωση του προστάτη. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι κάποτε το PSA μπορεί να είναι ψηλότερο από το μέσο όρο χωρίς να υπάρχει ακόμη... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 49 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: