Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Οσα κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα μεχρι τωρα ενδεχεται να περιεχουν βύνη κριθαριου. Ομως τον Ιουνιου θα διατεθουν στην ξενη αγορα, νεα...
Απάντηση: ναι
Απάντηση: οχι το καλαμποκι δεν περιεχει γλουτενη..η γλουτενη ειναι πρωτεινη σιτου
Απάντηση: Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φου...
Απάντηση: μπορεις να κανεις πολλες διαιτες απλα προσεχε γενικα να μην τρως λιπαρα φαγητα και να μην τρως γλυκα οταν δεν πρεπει και να εχεις ενα καλ...
Απάντηση: Το υψηλό σωματικό βάρος και η παχυσαρκία σχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά είναι και η υψηλή πίεση. Σύμφωνα με τα επι...
Απάντηση: απο οτι λενε ναι Όσο και αν φαίνεται περίεργο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η διατροφή μας μπορεί ακόμα και να μας ρίξει σε κατάθλ...
Απάντηση: Ανάλογα με το αν είναι διαλυτές στο νερό οι βιταμίνες διακρίνονται σε υδατοδιαλυτές ή λιποδιαλυτές. Λιποδιαλυτές βιταμίνες Στην κατηγ...
Απάντηση: Διατροφη χρειαζεσαι και οχι διαιτα.Κοβεις μαχαιρι το ψωμι ,μονο σικαλεως και μια φετα την ημερα.Κοβεις αναψυκτικα και φαστ φουντ και σουβ...
Απάντηση: χμ...μηπως τρως λιγο παραπανω?η μηπως πινεις νερο και υγρα κατα τη διαρκεια του γευματος η μετα? η μπορει να τρως βιαστικα...να τρως ηρεμα.
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Τι είναι η γλουτένη;

Η γλουτένη είναι ένα σύνολο από πρωτείνες στα δημητριακά και κυρίως στο σιτάρι. Το σιτάρι έχει στενή σχέση με κάποια άλλα δημητριακά, ιδιαίτερα τη σικαλη και το κριθάρι, και συνέπως και αυτοί οι σπόροι περιέχουν γλουτένη. Γλουτένη είναι η πρωτεΐνη στο σιτάρι που είναι υπεύθυνη για τη σκληρή δομή της ζύμης. Η πρωτεΐνη γλουτένη, ευθύνεται για το σύμπλεγμα που σχηματίζεται κατά τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού. Αυτή η δομή που σχηματίζεται κατα τη διάρκεια παρασκευής είναι πολύ σημαντική γιατί χω

ρίς τη γλουτένη δε θα υπήρχε καθόλου δομή και το ψωμί δε θα "φούσκωνε". Για τους περισσότερους ανθρώπους η γλουτένη είναι μια κανονική πρωτείνη η οποία αφομοιώνεται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα. Παρόλα αυτά ένα μικρό μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να αφομοιώσει τη γλουτένη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η οποία συνήθως αναφέρεται ως ασθένεια κοιλιοκάκη. Η γλουτένη είναι ένα μείγμα από μια σείρα πρωτεινών που κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες, τις προλαμίνες

και τις γλουτελίνες. Η κύρια πρωτείνη στην κατηγορία των προλαμινών, η γλιαδίνη, φαίνεται να δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοιλιακή πάθηση ή στη δυσανεξία στη γλουτένη: αντισώματα γλιαδίνης βρίσκονται συχνά στα ανοσοποιητικά συμπλέγματα που σχετίζονται με την ασθένεια κοιλιοκάκη. Όταν άτομα με αυτή την κοιλιακή πάθηση καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη, το ανοσοποιητικό τους σύστημα ανταποκρίνεται τραυματίζοντας το λεπτό έντερο. Ειδικότερα, οι μικροσκοπικές προεξοχές με σχήμα δακτύλου, γνωστές και ως λάχνες, στο εσωτερικό του λεπτού εντέρου δεν υπάρχουν. Τα συστατικά από τα τρόφιμα απορροφούνται στο κυκλοφορούν αίμα μέσω των λαχνών. Απουσία λαχνών, το άτομο γίνεται υποσιτισμένο, ανεξάρτητα από την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει. Εφόσον, του ίδιου του οργανισμού το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί βλάβες, η ασθένεια κοιλιοκάκη θεωρείται ως αυτοάνοσο νόσημα. Συγκαταλέγεται,επίσης, και στις ασθένειες δυσαπορρόφησης επειδή τα συστατικά δεν απορροφούνται. Η πάθηση αυτή είναι γνωστή και ως κοιλιοκάκη- spreu ή εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη. Η ασθένεια κοιλιοκάκη είναι μια γενετική πάθηση, δηλαδή μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Μερικές φορές, η ασθένεια αυτή εμφανίζεται--ή ενεργοποιείται για πρώτη φορά-- μετά από κάποια εγχείρηση, εγκυμοσύνη, τοκετό προσβολή από ιό ή έντονο συναισθηματικό στρες.
Σχετικές ερωτήσεις
Η κοιλιοκάκη (επίσης γνωστή ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία γλουτένης) είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρ...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ; Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη , πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη...
παρα πολλες συνταγες χωρις γλουτενη υπαρχουν στο μπλογκ http:// glouteni.blogspot.co m
μπορείς να βρεις διάφορες πίτες και πιτάκια στο celiacforum.gr.
Τα προμηθευομαστε ειτε απο φαρμακεια - υπαρχει καλυψη ασφαλιστικων ταμειων για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη- , απο καταστηματα βιολογικω...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
Η κοιλιοκάκη (επίσης γνωστή ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία γλουτένης) είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου, προερχόμενη από μια σύνθετη ανοσολογική απάντηση που προκαλείται από τη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια αποθηκευτική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και σε άλλα δημητριακά, όπως η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη. Η κοιλιοκάκη εμφανίζει μία σειρά εξουθενωτικών συμπτωμάτων, αλλά με την κατάλληλη ελεύθερη γλουτένης δίαιτα, οι πάσχοντες μπορούν να ανακάμψουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ; Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη , πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού με τη λήψη γλουτένης προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου του λεπτού εντέρου, υπερπλασία των κρυπτών και ατροφία των λαχνών λόγω παραγωγής αντιγλιαδινικών αντισωμάτων. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση(πιθανότητα κληρονομικότητας σε δίδυμα αδέρφια 70%, σε μη δίδυμα αδέρφια 10% και παιδί από γονείς με κοιλιοκάκη 5%-10%). Επειδή η βλάβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρα πολλες συνταγες χωρις γλουτενη υπαρχουν στο μπλογκ http://glouteni.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορείς να βρεις διάφορες πίτες και πιτάκια στο celiacforum.gr. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα προμηθευομαστε ειτε απο φαρμακεια - υπαρχει καλυψη ασφαλιστικων ταμειων για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη- , απο καταστηματα βιολογικων και απο σουπερμαρκετ- η μελισσα κυκλοφορει μια σειρα ζυμαρικων χωρις γλουτενη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οσα κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα μεχρι τωρα ενδεχεται να περιεχουν βύνη κριθαριου. Ομως τον Ιουνιου θα διατεθουν στην ξενη αγορα, νεα kelloggs με την επισημανση gluten free!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συστατικα καλαμποκιου
Απάντηση:
οχι το καλαμποκι δεν περιεχει γλουτενη..η γλουτενη ειναι πρωτεινη σιτου Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγές χωρίς γλουτένη
Απάντηση:
Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φουσκώσουν κατάλληλα (και δεν θα κάτσουν), αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου καθώς ψήνονται. Μπορείτε να χρωματίσετε την κρέμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής γι να δώσετε μια τελείως διαφορετική όψη στο κέικ σας Υλικά Για 8 μερίδες Για τα σοκολατένια στρώματα Φυτικό έλαιο(μαργαρίνη) 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη ¾ φλιτζανιού ριζάρευρο ½ φλιτζάνι ψίχα αμυγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να κανεις πολλες διαιτες απλα προσεχε γενικα να μην τρως λιπαρα φαγητα και να μην τρως γλυκα οταν δεν πρεπει και να εχεις ενα καλο προγραμα διατροφης που θα το βγαλει ενας διαιτολογος και θα εχεις αποτελεσματα με τα κιλα που θες να χασεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το υψηλό σωματικό βάρος και η παχυσαρκία σχετίζονται με πολλά προβλήματα υγείας. Ένα από αυτά είναι και η υψηλή πίεση. Σύμφωνα με τα επιστημονικά στοιχεία και δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στη βιβλιογραφία, το υπερβολικό βάρος αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 60% των υπερτασικών είναι υπέρβαροι και το 20-30% της υπέρτασης σχετίζεται με την ύπαρξη παχυσαρκίας. Ουσιαστικά λοιπόν, η πίεση του αίματος αυξάνεται καθώς αυξάνεται το βάρος του σώμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι λενε ναι Όσο και αν φαίνεται περίεργο, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η διατροφή μας μπορεί ακόμα και να μας ρίξει σε κατάθλιψη. Μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων που υποστηρίζει πως κάθε τι που βάζουμε στο πιάτο μας επηρεάζει όχι μόνο το στομάχι μας αλλά και τη διάθεσή μας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το University College του Λονδίνου και ανέφερε πως αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης διατρέχουν όσοι προτιμούν συγκεκριμένες κατηγορίες τροφίμων στη διατροφή τους. Τα αποτελέσμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα με το αν είναι διαλυτές στο νερό οι βιταμίνες διακρίνονται σε υδατοδιαλυτές ή λιποδιαλυτές. Λιποδιαλυτές βιταμίνες Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι βιταμίνες A,D,E,K. Εξ’αιτίας του ότι είναι διαλυτές στο νερό , οι πηγές τους στην δίαιτα περιλαμβάνουν τρόφιμα που περιέχουν λίπος και έτσι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό και στο ήπαρ. Ο οργανισμός μπορεί να διατηρεί σημαντικά αποθέματα για κάθε λιποδιαλυτή βιταμίνη. Επομένως, οι ανεπάρκειες είναι σχετικά σπάνιες... Διαβάστε περισσότερα...
α! και επίσης είμαι 155μ. helppppppppppp!!! Θέλω επειγόντως μια καλή σιλουέτα!
Απάντηση:
Διατροφη χρειαζεσαι και οχι διαιτα.Κοβεις μαχαιρι το ψωμι ,μονο σικαλεως και μια φετα την ημερα.Κοβεις αναψυκτικα και φαστ φουντ και σουβλακια.Κοβεις ζαχαρη και χρησιμοποιεις μονο μαυρη ζαχαρη.Τρως πολλα φρουτια και γιαουρτι 0% λιπαρα,σαλατες πολλες και κρεας μονο στο γκριλ ψημενο ή στην ψηστιερα.Κοτοπουλο,μπριζολα και μπιφτεκι.Οχι πατατες τηγανιτες ,οχι σαλτσες και οχι γαριδακια.Θα ξεκινας το πρωι και θα τρως 2 φρυγανιες σικαλεως με μελι ή κρακερακι,στη συνεχεια 1 ποτηρι χυμο,μετα για μεσημε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
χμ...μηπως τρως λιγο παραπανω?η μηπως πινεις νερο και υγρα κατα τη διαρκεια του γευματος η μετα? η μπορει να τρως βιαστικα...να τρως ηρεμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τιποτα ελαχιστες γυρω στις 100 η πιτα η ντοματα μια ολοκληρη απο οτι ξερω εχει 60 θερμιδες το κρεμμυδι ενα κρεμμυδι εχει 30 θερμιδες κ το γιαουρτι απο 100 εςσ 160 το κεσεδακι.τα λαδια ειναι που παχαινουν!ανεβαζουν πολυ την ινσουλινη και κανουν λιπος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλοί νέοι και έφηβοι διερωτώνται για το πως μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερους και ισχυρότερους μύες. Για το ζήτημα κυκλοφορούν κατά καιρούς διάφορες φήμες και μύθοι που δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα και παραπλανούν τους νέους. Για τους λόγους αυτούς είναι σημαντικό να γίνεται διαφώτιση και να παρέχεται ορθή πληροφόρηση σχετικά με τις πραγματικές ανάγκες ενός ατόμου που αθλείται και επιθυμεί να πετυχαίνει ακόμη και τις πιο ψηλές αθλητικές επιδόσεις. Οι πρωτεΐνες και τα συμ... Διαβάστε περισσότερα...
ειμαι 13,5 και ειμαι 1,71 και 70 κιλα..ολοι μου λενε οτι δεν χρειαζεται να χασω οτι ειμαι μια χαρα (εκτος απο την κυρια του μπαλετου μου) ..αλλα εγω δεν αισθανομαι καλα με τον εαυτο μου!πως να τα χασω?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΑΜΕΣΑ!
Απάντηση:
ναι, πρεπει να χασεις 5 κιλα πιστευω, καλυτερα προς τον αδυνατο να εισαι παρα προς το λιγο παχουλη,ενταξει λιγο γυμναστικη ,πολλα υγρα και φρουτα, αλλα και σαλατες, θα σε βοηθησουν να το πετυχεις φανταζομαι, δεν χρειαζεται ανγχος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις ελεύθερες ρίζες τελευταία τις ακούμε όλο και πιο συχνά ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία των κύτταρων και του δέρματος. Στην παρουσία των ελεύθερων ριζών οφείλεται πιθανότατα η διαδικασία της γήρανσης και ένα μεγάλο ποσοστό που ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αγγίζει το 90% όλων των ασθενειών, κυρίως του Καρκίνου, της Αρτηριοσκλήρυνσης, του Εμφράγματος του Μυοκαρδίου, των Εγκεφαλικών Επεισοδίων, του Σακχαρώδη Διαβήτη, πολλών Παθήσεων του Πεπτικού Συστήματος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διατροφικές οδηγίες Τροφές που δεν επιτρέπονται Γάλα και γαλακτοκομικά, γλυκά, φρούτα, λαχανικά, τηγανητά, σάλτσες, πατατάκια (γαριδάκια κ.λ.π.), κιμάς, ζαμπόν, μπέικον. Τροφές που επιτρέπονται Βρασμένο ρύζι (λαπάς), φιδές, αναψυκτικά τύπου cola ή σόδα (όχι πορτοκαλάδες, λεμονάδες κ.λ.π.), τσάι με λεμόνι, χυμός κομπόστας (όχι το φρούτο-για τα παιδία μπορεί να αραιωθεί με λίγο νερό), κοτόπουλο βραστό (στήθος χωρίς πέτσα), μακαρόνια άσπρα, ψάρια (άπαχα, βραστά ή ψητά), κράκερς, βρασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πιο τρελό όνειρο όσων λατρεύουν την πίτσα έκαναν πραγματικότητα αμερικανοί χημικοί. Δοκιμάζοντας διάφορους...τρόπους ψησίματος και ζύμωσης, κατόρθωσαν να αυξήσουν την περιεκτικότητα της ζύμης σε υγιεινά θρεπτικά συστατικά - και με λίγη αντικαρκινική σάλτσα ντομάτας, τυρί με λίγες θερμίδες και αρκούντως υγιεινό ελαιόλαδο, παρασκεύασαν μια καθ΄ όλα υγιεινή πίτσα. Όλ΄ αυτά τα θαυμαστά παρουσιάσθηκαν στο 233ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας - και σκόρπισαν τον ενθουσιασμό σε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υψηλή αρτηριακή πίεση αποτελεί παράγοντα κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Κάθε χρόνο 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο παθαίνουν εγκεφαλικό. Εάν, μάλιστα, η αρτηριακή πίεση παραμείνει σε υψηλά επίπεδα για πολλά χρόνια, εμφανίζονται σοβαρές βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος. Οι βλάβες αυτές, επηρεάζουν αρνητικά την ελεύθερη ροή του αίματος στα διάφορα όργανα του σώματος. Όταν η ροή του αίματος στον εγκέφαλο διακοπεί πλήρως, τότε εκδηλώνεται το εγκεφαλικό επεισόδιο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζί με το άγχος, την ένταση, την ατμόσφαιρα και άλλους παράγοντες που προκαλούν πονοκεφάλους, βρίσκουμε και τη διατροφή στη λίστα. Όπως, όμως, μπορεί να τον προκαλέσει, έχει τη δυνατότητα και να τον καταπολεμήσει. Μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους και να μας χαλάσει όλη την ημέρα, να μην μας αφήσει να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και να μας ρίξει ακόμη και στο κρεβάτι για ύπνο, αγκαλιά με τα παυσίπονα. Ο πονοκέφαλος είναι «άτιμο πράγμα» για πολλούς και σίγουρα οι πιο βασικοί από ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή, που έχει ως βάση το φρέσκο ελαιόλαδο, τα λαχανικά, τα όσπρια, το ψωμί ολικής άλεσης, είναι εξαιρετικής σημασίας για την διατήρηση της υγείας. Η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιελάμβανε επίσης και την περιοδική χρήση των βοτάνων. Η κατάχρηση του κρέατος, τα τυποποιημένα προϊόντα, η χρήση fast food, η υπερκατανάλωση ζωικών λιπαρών, η άχρηστη πολυφαρμακία είναι σχετικά όψιμες συνήθειες του έλληνα, η βλαπτική επίδραση των οποίων είναι σήμερα επαρκώς τεκμη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χορτοφαγία είναι μία διατροφή που τις περισσότερες φορές έχει χαμηλή πρόσληψη πρωτεΐνης, υψηλή πρόσληψη υδατανθράκων και λιπαρών. Ως εκ τούτου, επειδή η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για πολλές λειτουργίες του σώματός μερικές πληθυσμιακές ομάδες πρέπει να την αποφεύγουν. Αυτές είναι οι εξής: Άτομα άνω των 60 (βλέπε σαρκοπενία) Παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια ώστε να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για σωματική ανάπτυξη Γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή που θηλάζουν, ώστε να παρέχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν σε κάποιο πρόγραμμα αναφέρεται ποσότητα 1 ή 2 φρούτα συνήθως υποννοείται κάποιο μικρό φρούτο όπως μήλο, πορτοκάλι ή ροδάκινο. Αν πάλι θέλεις να φας κάποιο άλλο φρούτο τότε έχε κατά νου τα εξής: Για μεγάλα φρούτα όπως πεπόνι και καρπούζι υπολόγισε πως η αντιστοιχία είναι 3/4 του φλιτζανιού. Αν πάλι επιλέξεις σταφύλια υπολόγισε 10 ρώγες για κάθε ένα φρούτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες αυτο εδω http://www.rotise.gr/erotisi/diaita-monadwn.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αναλογα την "ποιοτητα του ύπνου" ... πάντως γενικά : Όταν κοιμάσαι καις κατά μέσο όρο 60 θερμίδες την ώρα Προσοχή όμως ο άσχημος ύπνος σε κάνει να φας την επομενη μέρα περίπου 500 θερμίδες παραπάνω απ ότι θα έτρωγες!! www.eshopherbalife.com Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ελαιόλαδο, το χαρακτηριζόμενο «υγρό χρυσάφι» κατά τον Όμηρο ήταν γνωστό από την αρχαιότητα ότι αποτελεί εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον άνθρωπο. Ποια είναι όμως η διατροφική αξία του ελαιολάδου και πώς αξιολογείται; Ποιες κατηγορίες ελαιολάδου υπάρχουν; Με ποια κριτήρια πρέπει να αγοράζουμε το ελαιόλαδο; Παρακάτω παρουσιάζονται όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε και αφορούν το ελαιόλαδο. Τι είναι η οξύτητα του ελαιολάδου; Η οξύτητα είναι ένας από τους δείκτες αξιολόγησης του ε... Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι και από τι αποτελείται η Μεσογειακή Δίαιτα;
Απάντηση:
Ο τρόπος διατροφής και τα προϊόντα, που αποτελούσαν τη βάση της διατροφής των αρχαίων Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Αραβικών φυλών, επικράτησαν στο πέρασμα των αιώνων και κατέληξαν σε αυτό, που, σήμερα, ονομάζουμε Μεσογειακή Δίαιτα. Η αξία της έγκειται, κυρίως, στην απόλυτη αρμονία της με το κλίμα, τη γεωγραφική θέση, τα ήθη και τα έθιμα των Μεσογειακών Λαών. Έτσι, η Μεσογειακή Δίαιτα δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά ένας τρόπος ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες ξεκίνησαν, από ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 136 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: