Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Οσα κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα μεχρι τωρα ενδεχεται να περιεχουν βύνη κριθαριου. Ομως τον Ιουνιου θα διατεθουν στην ξενη αγορα, νεα...
Απάντηση: ναι
Απάντηση: οχι το καλαμποκι δεν περιεχει γλουτενη..η γλουτενη ειναι πρωτεινη σιτου
Απάντηση: Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φου...
Απάντηση: 8 μικρα ποτηρια
Απάντηση: Α - προστατεύει τους ιστούς και την όραση D - προστατεύει απ΄ το ραχιτισμό Ε - βοηθά στην καλή λειτουργία των ορμονών Κ - προστατεύει ...
Απάντηση: Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι ά...
Απάντηση: H βιταμίνη D είναι ένας όρος που περιλαμβάνει μία σειρά χημικών ενώσεων. Έχει ταξινομηθεί ταυτόχρονα στις λιποδιαλυτές βιταμίνες όσο και ...
Απάντηση: Ενημερωτική Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα «ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» θα πραγματοποιήσει η Β’ Πα...
Απάντηση: δεν υπαρχει γρηγορη διαιτα υπαρχει η σωστη διαιτα και αυτο σημαινει οτι πρεπει να περιμενεις για να δεις τα αποτελεσμα της διαιτας πανω δ...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Τι είναι η γλουτένη;

Η γλουτένη είναι ένα σύνολο από πρωτείνες στα δημητριακά και κυρίως στο σιτάρι. Το σιτάρι έχει στενή σχέση με κάποια άλλα δημητριακά, ιδιαίτερα τη σικαλη και το κριθάρι, και συνέπως και αυτοί οι σπόροι περιέχουν γλουτένη. Γλουτένη είναι η πρωτεΐνη στο σιτάρι που είναι υπεύθυνη για τη σκληρή δομή της ζύμης. Η πρωτεΐνη γλουτένη, ευθύνεται για το σύμπλεγμα που σχηματίζεται κατά τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού. Αυτή η δομή που σχηματίζεται κατα τη διάρκεια παρασκευής είναι πολύ σημαντική γιατί χω

ρίς τη γλουτένη δε θα υπήρχε καθόλου δομή και το ψωμί δε θα "φούσκωνε". Για τους περισσότερους ανθρώπους η γλουτένη είναι μια κανονική πρωτείνη η οποία αφομοιώνεται εύκολα από το γαστρεντερικό σωλήνα. Παρόλα αυτά ένα μικρό μέρος του πληθυσμού δεν μπορεί να αφομοιώσει τη γλουτένη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, η οποία συνήθως αναφέρεται ως ασθένεια κοιλιοκάκη. Η γλουτένη είναι ένα μείγμα από μια σείρα πρωτεινών που κατατάσσονται σε δυο κατηγορίες, τις προλαμίνες

και τις γλουτελίνες. Η κύρια πρωτείνη στην κατηγορία των προλαμινών, η γλιαδίνη, φαίνεται να δημιουργεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην κοιλιακή πάθηση ή στη δυσανεξία στη γλουτένη: αντισώματα γλιαδίνης βρίσκονται συχνά στα ανοσοποιητικά συμπλέγματα που σχετίζονται με την ασθένεια κοιλιοκάκη. Όταν άτομα με αυτή την κοιλιακή πάθηση καταναλώνουν τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη, το ανοσοποιητικό τους σύστημα ανταποκρίνεται τραυματίζοντας το λεπτό έντερο. Ειδικότερα, οι μικροσκοπικές προεξοχές με σχήμα δακτύλου, γνωστές και ως λάχνες, στο εσωτερικό του λεπτού εντέρου δεν υπάρχουν. Τα συστατικά από τα τρόφιμα απορροφούνται στο κυκλοφορούν αίμα μέσω των λαχνών. Απουσία λαχνών, το άτομο γίνεται υποσιτισμένο, ανεξάρτητα από την ποσότητα φαγητού που καταναλώνει. Εφόσον, του ίδιου του οργανισμού το ανοσοποιητικό σύστημα προκαλεί βλάβες, η ασθένεια κοιλιοκάκη θεωρείται ως αυτοάνοσο νόσημα. Συγκαταλέγεται,επίσης, και στις ασθένειες δυσαπορρόφησης επειδή τα συστατικά δεν απορροφούνται. Η πάθηση αυτή είναι γνωστή και ως κοιλιοκάκη- spreu ή εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη. Η ασθένεια κοιλιοκάκη είναι μια γενετική πάθηση, δηλαδή μεταβιβάζεται από γενιά σε γενιά. Μερικές φορές, η ασθένεια αυτή εμφανίζεται--ή ενεργοποιείται για πρώτη φορά-- μετά από κάποια εγχείρηση, εγκυμοσύνη, τοκετό προσβολή από ιό ή έντονο συναισθηματικό στρες.
Σχετικές ερωτήσεις
Η κοιλιοκάκη (επίσης γνωστή ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία γλουτένης) είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρ...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ; Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη , πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη...
παρα πολλες συνταγες χωρις γλουτενη υπαρχουν στο μπλογκ http:// glouteni.blogspot.co m
μπορείς να βρεις διάφορες πίτες και πιτάκια στο celiacforum.gr.
Τα προμηθευομαστε ειτε απο φαρμακεια - υπαρχει καλυψη ασφαλιστικων ταμειων για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη- , απο καταστηματα βιολογικω...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Διατροφή / Δίαιτα

Απάντηση:
Η κοιλιοκάκη (επίσης γνωστή ως εντεροπάθεια ευαίσθητη στη γλουτένη ή δυσανεξία γλουτένης) είναι μια παθολογική κατάσταση του λεπτού εντέρου, προερχόμενη από μια σύνθετη ανοσολογική απάντηση που προκαλείται από τη γλουτένη. Η γλουτένη είναι μια αποθηκευτική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και σε άλλα δημητριακά, όπως η σίκαλη, το κριθάρι και η βρώμη. Η κοιλιοκάκη εμφανίζει μία σειρά εξουθενωτικών συμπτωμάτων, αλλά με την κατάλληλη ελεύθερη γλουτένης δίαιτα, οι πάσχοντες μπορούν να ανακάμψουν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΛΙΟΚΑΚΗ; Η κοιλιοκάκη είναι η δυσανεξία στη γλουτένη , πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη και τη σίκαλη. Η αντίδραση του οργανισμού με τη λήψη γλουτένης προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου του λεπτού εντέρου, υπερπλασία των κρυπτών και ατροφία των λαχνών λόγω παραγωγής αντιγλιαδινικών αντισωμάτων. Πρόκειται για κληρονομική πάθηση(πιθανότητα κληρονομικότητας σε δίδυμα αδέρφια 70%, σε μη δίδυμα αδέρφια 10% και παιδί από γονείς με κοιλιοκάκη 5%-10%). Επειδή η βλάβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρα πολλες συνταγες χωρις γλουτενη υπαρχουν στο μπλογκ http://glouteni.blogspot.com Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορείς να βρεις διάφορες πίτες και πιτάκια στο celiacforum.gr. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα προμηθευομαστε ειτε απο φαρμακεια - υπαρχει καλυψη ασφαλιστικων ταμειων για τους πασχοντες απο κοιλιοκακη- , απο καταστηματα βιολογικων και απο σουπερμαρκετ- η μελισσα κυκλοφορει μια σειρα ζυμαρικων χωρις γλουτενη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οσα κυκλοφορουν στην ελληνικη αγορα μεχρι τωρα ενδεχεται να περιεχουν βύνη κριθαριου. Ομως τον Ιουνιου θα διατεθουν στην ξενη αγορα, νεα kelloggs με την επισημανση gluten free!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συστατικα καλαμποκιου
Απάντηση:
οχι το καλαμποκι δεν περιεχει γλουτενη..η γλουτενη ειναι πρωτεινη σιτου Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγές χωρίς γλουτένη
Απάντηση:
Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φουσκώσουν κατάλληλα (και δεν θα κάτσουν), αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου καθώς ψήνονται. Μπορείτε να χρωματίσετε την κρέμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής γι να δώσετε μια τελείως διαφορετική όψη στο κέικ σας Υλικά Για 8 μερίδες Για τα σοκολατένια στρώματα Φυτικό έλαιο(μαργαρίνη) 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη ¾ φλιτζανιού ριζάρευρο ½ φλιτζάνι ψίχα αμυγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
8 μικρα ποτηρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α - προστατεύει τους ιστούς και την όραση D - προστατεύει απ΄ το ραχιτισμό Ε - βοηθά στην καλή λειτουργία των ορμονών Κ - προστατεύει απ΄ τις αιμορραγίες F - προστατεύει απ΄ τις δερματοπάθειες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα, τείνουν να είναι πιο αδύνατοι, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν ... σοκολάτα μερικές φορές κάθε εβδομάδα, είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί σε σχέση με όσους τρώνε μόνο κατά περίσταση. Οι ερευνητές, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου "Archives of Internal Medicine", σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό, μελέτησαν τη δι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H βιταμίνη D είναι ένας όρος που περιλαμβάνει μία σειρά χημικών ενώσεων. Έχει ταξινομηθεί ταυτόχρονα στις λιποδιαλυτές βιταμίνες όσο και στις ορμόνες. Η φυσιολογικά ενεργή της μορφή είναι η καλσιτριόλη. Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλιακού φωτός μετατρέπει μία ένωση που υπάρχει στο δέρμα σε χοληκαλσιφερόλη η οποία απελευθερώνεται στο αίμα και τελικά μετατρέπεται στο ήπαρ και στα νεφρά στην ενεργό ορμόνη την καλσιτριόλη. Ο ρόλος της βιταμίνης D: H βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενημερωτική Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο Ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα «ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» θα πραγματοποιήσει η Β’ Πανεπιστημιακή Μ/Γ Κλινική του Νοσ. «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» την Τρίτη, 24 Απριλίου 2012 από τις 17.00 έως τις 18.30 το απόγευμα στο ΝΑΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (Καραγιώργη Σερβίας 18, Λόφος Κουμουνδούρου Μικρολίμανο, Πειραιάς). Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες, που είναι έγκυες ή θηλάζουν και έχει σκοπό μέσα από δημιουργική συζήτηση και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν υπαρχει γρηγορη διαιτα υπαρχει η σωστη διαιτα και αυτο σημαινει οτι πρεπει να περιμενεις για να δεις τα αποτελεσμα της διαιτας πανω δηλαδη δεν πρεπει να χασεις πανω 4 κιλα τον μηνα γιατι δεν ειναι καλο και ειναι σημαντικο να κανουμε οτι λεει ο διαιτολογος μας για ναπανε ολα καλα και να χασεις τα κιλα γιατι αν δεν ακους μπορει να μην χασεις κιλα και να κανεις κακο στον οργανισμο σου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο «δεκάλογος» του νερού 1. Νερό σημαίνει μακροζωία. Ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο, φυσικό νερό των περιοχών του. 2. Η λύση του εμφιαλωμένου νερού δεν είναι η ιδανική καθώς μελέτες δείχνουν ότι περιέχει βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες και βακτηρίδια παρά τον υποτιθέμενο «καθαρισμό» από τον οποίο περνάει. Το εμφιαλωμένο νερό είναι επίσης πολύ βλαβερό για το περιβάλλον καθώς απαιτεί τεράστια παραγωγή πλασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κολυμβηση πιστευω γιατι δουλευει ολο το σωμα Διαβάστε περισσότερα...
Ποια η διαφορα του λευκου με το κοκκινο κρεας στην διατροφη;
Απάντηση:
Το κόκκινο κρέας προέρχεται κυρίως από το μοσχάρι. Ενώ το λευκό είναι πιο υγιεινό από το κόκκινο, περιέχει λιγότερες θερμίδες και λίπη και οι πρωτεϊνες του ευνοηθούν το αίμα κάνοντας ερυθρά αιμοσφαίρια. Οι πρωτεϊνες του κόκκινου κρέατος ευνοούν το νευρικό σύστημα . Τα λίπη που περιέχει το κόκκινο κρέας και που είναι περισσότερα από το λευκό προσφέρουν ενέργεια. Το κόκκινο κρέας σε σχέση με το λευκό είναι πιο επικίνδυνο γιατί ευνοεί τη χοληστερίνη γι΄ αυτό πρέπει να καταναλώνεται λίγες φορές ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την απώλεια βάρους χρειάζεστε: α) διατροφικό πλάνο σύμφωνα με τις ανάγκες σας β) θέληση και γ) υπομονή. Επίσης, αυτές οι εγγυημένες στρατηγικές που σας προτείνω σας δείχνουν ότι δεν είναι μόνο το τι τρώτε, αλλά και το πώς το τρώτε κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση του βάρους σας. Μην παραλείπετε το πρωινό Ξεχνώντας αυτό το γεύμα, θα φάτε περισσότερο αργότερα μες στην ημέρα. Προτιμήστε ένα χορταστικό μείγμα πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Είναι ο πιο χορταστικός συνδυασμός. Αβγά και φρο... Διαβάστε περισσότερα...
αν δεν ξερετε καποιο σαιτ εστω γραψτε μου οσο περισσοτερα γινεται εδω :)
Απάντηση:
δε ξέω αλλά σίγουρα το μαρούλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πρόβλημα της παχυσαρκίας φαίνεται να είναι θέμα απλών μαθηματικών, δηλαδή ο υπολογισμός του αριθμού των θερμίδων που προσλαμβάνονται και των θερμίδων που καταναλώνονται. Κάθε τι που τρώμε παραπάνω από... τις ανάγκες μας για ενέργεια, μετατρέπεται σε λίπος. Σχετικές πληροφορίες δίνει o Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc.Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης και Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λένε ότι ο "οίνος ευφραίνει καρδίαν". Αυτό δεν ισχύει πάντα. Ιδιαίτερα όταν το παρακάνουμε και το ένα ποτήρι φέρνει το άλλο σε βαθμό που δεν μπορεί να ελεγχθεί. Στο σημερινό μας άρθρο σας παρουσιάζουμε 10+1 λόγους για να ... μην πιείτε! Παχαίνει: 5 ποτά την εβδομάδα αρκούν για να πάρετε 1 κιλό σε 2 μήνες – αφήνοντας απέξω τα παρελκόμενα (πατατάκια, ξηρούς καρπούς, μεζέδες)! Επιπλέον η κατανάλωση αλκοόλ ευνοεί τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιακή χώρα, το γνωστό και ανεπιθύμητο... Διαβάστε περισσότερα...
αλλα παραλιγο να γινει πιο αδυνατη και απο εμενα που θεωρουμε αδυνατη προς κανονικη σε φυσιολογικο βαρος με την αναλογια του υψους μου. Εκεινη ισχυριζεται πως εκοψε την ζαχαρη και τα γλυκα, αλλα μου φαινεται περιεργο. Παλαιοτερα ειχε κανει λιποαναρροφηση, και ηταν ακριβως ετσι οπως τωρα. Ομως τα ξαναπεκτησε τα κιλα, ειδικα στα ψωμακια και οι γλουτοι της ηταν σε πολυ κακη κατασταση. Πιστευω πως και παλι εκανα λιποαναρροφηση, απλα δεν θελει να μας το πει, οπως την πρωτη φορα. Γιατι ομως να το κανει αυτο? Αν και μικροτερη της κατα πολλα χρονια, δεν θα την κατεκρινα γι αυτη την κινηση της. Εσεις τι πιστευετε? Οντως μπορεις να αδυνατισεις ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ κοβοντας την ζαχαρη ή παιχτηκε κατι αλλο?
Απάντηση:
Παίζει να είχε κάποια αρρώστια κ λόγο της αρρώστιας θα έκοψε πολύ τα φαγητά που βλάπτουν την υγεία και θα έπαιρνε τπτ χάπια.. το ίδιο είχε πάθει κ ο θείος μου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαφής αύξηση των ποσοστών της παχυσαρκίας παρατηρείται στα Ελληνόπουλα ηλικίας 9-10 ετών, σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος COSI που εφαρμόζεται στη χώρα μας από το 2010 και χρηματοδοτείται από την ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας και το ΤΕΙ Διατροφής στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα καταγραφής και παρακολούθησης της παιδικής παχυσαρκίας προκύπτει ότι το 23% των ηλικιών 7-8 ετών είναι υπέρβαρα και το 14% παχύσαρκα χωρίς ιδιαίτερες διαφορές στα δύο φύλα. Τα ποσοστά των... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι καλό να χάσεις 5 κιλά σε μία εβδομάδα, και αυτό γιατί μπορείς να κάνεις μία στερητική δίαιτα και να τα χάσεις αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτού που θα χάσεις είναι μυικός ιστός. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώσει το σώμα και το λίπος να παραμείνει, έτσι μετά επιστρέφοντας στα προηγούμενα κιλά θα έχεις περισσότερο λίπος και πιο άσχημο "σχήμα" στην περιοχή που σε ενδιαφέρει (ειδικά αν είναι τοπικό το πρόβλημα). Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φετινό καλοκαίρι, δώστε παραπάνω σημασία σε συγκεκριμένες διατροφικές επιλογές και όχι μόνο θα «ανακουφιστείτε» από τον καύσωνα αλλά θα βελτιώσετε και την υγεία σας. Το καλοκαίρι, η γη μας προσφέρει πλήθος τροφών που, εκτός του ότι μας δροσίζουν όταν ο ήλιος καίει βασανιστικά, παρέχουν και πλήθος θρεπτικών στοιχείων στον οργανισμό μας και αυτό είναι που τις κάνει τόσο πολύτιμες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα καταναλώσετε ντομάτες με ρίγανη και χοντρό αλάτι ή ένα μπολ λαχταριστά κεράσια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι θέμα καλής και κακής τροφής. Ειναι θέμα πόσο τρώμε και πότε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Magnesium. Το μαγνήσιο είναι το χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό δώδεκα (12) και χημικό σύμβολο Mg. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορούμε να φάμε το βράδυ κάποιο γιαούρτι η αν πεινάμε πολύ μπορούμε να φάμε κάποια ελαφριά σούπα και γενικά φαγητά με χαμηλά λιπαρά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορεις να κανεις πολλες διαιτες απλα προσεχε γενικα να μην τρως λιπαρα φαγητα και να μην τρως γλυκα οταν δεν πρεπει και να εχεις ενα καλο προγραμα διατροφης που θα το βγαλει ενας διαιτολογος και θα εχεις αποτελεσματα με τα κιλα που θες να χασεις Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: