Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν.
Απάντηση: Με πολιτογραφηση, αρκεί να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτο...
Απάντηση: ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης,...
Απάντηση: Εσείς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υπηκοότητα και να την πάρετε αν και θα περάσει καιρός.Τα παιδιά επειδή είναι ανήλικα μπορούν να τ...
Απάντηση: Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς...
Απάντηση: Του ενδιαφερόμενου μόνο.
Απάντηση: δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι ...
Απάντηση: στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χ...
Απάντηση: ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα.
Απάντηση: ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ [Ε.Ε.] ΑΠΟ ΤΟ 2007. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝ...
 

τι χρειαζεται για ελληνικη ιθαγενεια

τι χρειαζεται για ελληνικη ιθαγενεια
Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α! ΔΕ ΒΓΑΙΝΕΙ!
Σχετικές ερωτήσεις
ειμαι ιρακινος παντρεμενος με ελληνιδα και ενα παιδι εχω πενταχρονη αδεια παραμονης λογω γαμου θελω να παρω ελληνικη ιθαγενεια τι χρεια...
ε αν εισαι παντρεμενη με ελληνα και ζεις τουλαχιστον 10 χρονια στην ελλαδα μπορεις να κανεις αιτηση και την παιρνεις οποτε θες... καλο θα...
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια.
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου.
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Μετανάστες

ειμαι απο το ιρακ ηρθα στην ελλαδα σε ηλικια ενοσ μηνα? εχω αδεια παραμονης και θελω ελληνικα ταυτοτητα επειδη ειμαι αθλητης και την θελω για ταξιδια!
Απάντηση:
ειμαι ιρακινος παντρεμενος με ελληνιδα και ενα παιδι εχω πενταχρονη αδεια παραμονης λογω γαμου θελω να παρω ελληνικη ιθαγενεια τι χρειαζετε να κανω Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣΝΑ ΠΑΡΩ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΥΠΗΚΟΌΤΗΤΆ, ΕΙΜΑΙ ΟΥΚΡΑΝΗ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΕΛΛΗΝΑ10 ΧΡΟΝΙΑ ,ΕΧΟΜΑΙ ΠΑΙΔΊ 7 ΕΤΩΝ?
Απάντηση:
ε αν εισαι παντρεμενη με ελληνα και ζεις τουλαχιστον 10 χρονια στην ελλαδα μπορεις να κανεις αιτηση και την παιρνεις οποτε θες... καλο θα ηταν να ρωτησεις σε ενα ΚΕΠ ή στο αστυνομικο τμημα της γειτονιας σου. (τσεκαρε αυτο) http://el.wikisource.org/wiki/%CE%9A%CF%8E%CE%B4% CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%82_%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7% CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B9%CE%B8%CE%B1% CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF% 82#IV._.CE.9C.CE.B5_.CE.BA.CE.B1.CF.84.CE.AC.CF.84 .CE.B1.CE.BE.CE.B7_.CF.83.CF.84.CE.B9.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελω απαντηση στο ερωτημα :ειμαι αλβανη παντρεμενη με ελληνα 20 ετη και εχω 2 παιδια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία πήγαινε στο υπουργείο εσσωτερικών να κάνεις την αίτηση σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να κάνεις την αίτηση σου στο υπουργείο εσσωτερικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να γεμίσεις τα κατάλληλα έντυπα και να τα πάρεις στην αρμόδια αρχή.Κάνε ένα τηλέφωνο στην κυπριακή πρεσβεία να σε καθοδηγήσουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με πολιτογραφηση, αρκεί να διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα δέκα συνολικά έτη την τελευταία δωδεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης και να έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Για τυχόν διευκρινίσεις στείλε μου mail στο (stamos.l@dsa.gr). ΛΕΩΝΙΔΑΣ Χ. ΣΤΑΜΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ Μην έχει καταδικασθεί τελεσίδικα, κατά την τελευταία δεκαετία πριν από την υποβολή της αίτησης πολιτογράφησης, σε ποινή στερητική της ελευθερίας τουλάχιστον ενός έτους ΚΑΙ ΝΑ Μην εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση απέλασης. Επιπλέον να : α. Διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα τουλάχιστον επί μία τριετία στην Ελλάδα ΚΑΙ β. Έχει επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και γενικά του ελληνικού πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εσείς μπορείτε να κάνετε αίτηση για την υπηκοότητα και να την πάρετε αν και θα περάσει καιρός.Τα παιδιά επειδή είναι ανήλικα μπορούν να την πάρουν πολύ σύντομα,ίσως και αυτόματα επειδή σαν κριτήριο στην Ελλάδα πιάνεται η υπηκοότητα του πατέρα.Για τη σύζυγο σας θα χρειαστεί να περάσει επιπλέον καιρός.Στο θέμα των υπηκοοτήτων έχει μείνει πολύ πίσω η Κύπρος,δύσκολα δίνει την υπηκοότητα ακόμα και σε αλλοδαπές γυναίκες Κυπρίων υπηκόων.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Κυπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα μπορέσεις να κάνεις αίτηση για να πάρεις την Κυπριακή ιθαγένεια έπειτα απο συνεχόμενη διαμονή 10 ετών στην Κύπρο.Στην συνέχεια μπορείς να κάνεις αίτηση για να πάρεις και την υπηκοότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Του ενδιαφερόμενου μόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξέρω, αλλά wow Κούβα, θέλω πολύ να πάω εκεί. Δεν είναι σούπερ? Θα έχει τέλεια νυχτερινή ζωή με reggaeton μουσική (εδώ δυστυχώς είναι γ τ π)! Βέβαια γνωρίζω ότι δυστυχώς υπάρχει κι αρκετή φτώχεια εκεί...Ρώτα στη νομαρχία ή στο δήμο σου γι αυτό που θες. Διαβάστε περισσότερα...
ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΡΑ Κ ΕΧΩ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΖΩ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ.ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Κ ΔΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...ΑΠΟ Τ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ Μ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ Τ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Μ, ΟΠΩΣ Κ ΓΙΑ Τ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ (ΨΗΦΟΥ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ,ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ).ΕΠΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΓΑ.ΤΕΛΟΣ, ΤΗΑ ΗΘΕΛΑ ΕΦΟΣΟΝ ...
Απάντηση:
στο σχολειο στην κοινονικη πολυτικη αγωγη μας ελεγαν πως πρεπει να κανεις ετοιση για ελληνικη ιθαγενια θα εχεις ελληνικη ιθαγενια σε 10 χρονια! (οτι γνωριζω σου ειπα!) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΜΦΩΝΩΩ, μπας και ξεβρωμίσει ο τόπος και βρούμε καμιά δουλειά κι επιπλέον μειωθεί αρκετά η εγκληματικότητα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ/ΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ [Ε.Ε.] ΑΠΟ ΤΟ 2007. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΣΑΜΠΑ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ. ΑΡΚΕΙ Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η/ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ [ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ]. ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ [ΔΗΛ. ΑΔΕΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ/VISA ΚΛΠ] ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙ... Διαβάστε περισσότερα...
τι δικαιολογητικα πρεπει να παει καποιος για να αποκτηση ελληνικη ιθαγενεια;
Απάντηση:
1. Πιστοποιητικό Γέννησης του Αιτούντα από τη χώρα προέλευσής του 2. Πιστοποιητικά γέννησης & γάμου των γονιών του αιτούντα, από τη χώρα προέλευσής τους (πιστοποιητικό θρησκευτικού γάμου χρειάζεται θεώρηση από την Ιερά Σύνοδο) 3. Απόφαση απόκτησης Ελληνικής Ιθαγένειας των γονιών ή των τέκνων του αιτούντα μόνο στην περίπτωση που η αίτηση κατατίθεται στην Υπηρεσία μας και όχι στην Προξενική αρχή. 4. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης των γονιών ή των τέκων του αιτούντα μόνο ... Διαβάστε περισσότερα...
κατα την γνωμη σας δικαιουται καποιος μεταναστης την Ελληνικη ιθαγενεια? Εγω προσωπικα δεν ξερω τι να πω για τους λαθρομεταναστες αλλα μου φαινεται πολυ αδικο που δεν δινεται η ελληνικη ιθαγενεια σε οσους ειναι αλλοδαποι αλλα εχουν γεννηθει εδω η σε εκεινους που εχουν τελειωσει το ελληνικο δημοσιο σχολειο.Επειδη εχω φιλους απο ξενη χωρα με τους οποιους πηγαινα μαζι σχολειο μου κανει εντυπωση οτι δεν εχουν παρει ακομα ελληνικη υπηκοοτητα.
Απάντηση:
Να το διαχωρίσουμε κατ αρχας,άλλο η ιθαγένεια και άλλο η υπηκοότητα.Η ιθαγένεια δίνεται ή όταν η εθνική καταγωγή είναι απο την Ελλάδα(ο ένας απο τους δύο γονείς είναι Έλληνας)ή μετά την αποφοίτηση απο Ελληνικό σχολείο και έχει ολοκληρωθεί η υποχρεωτική εκπαίδευση.Για τους λαθρομετανάστες,το λέει και η λέξη απο μόνη της λαθραίος-μετανάστης:κάποιος που έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα.Στην ουσία δεν έχει λόγο ύπαρξης στη χώρα αφού πολλοί απο αυτούς δεν έχουν καν σκοπό να δουλέψουν κάπου(όχι οτι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://travel.state.gov/travel/cis_pa_tw/cis/ cis_1082.html Διαβάστε περισσότερα...
ποσοι Αγγλοι ζουν στην Ελλαδα?
Απάντηση:
Απάντηση:
ναι, αφού εσύ έχεις την επιμέλεια.(εννοείς με το παιδί ε;). αφού είσαι άγαμη, δεν του πέφτει λόγος του πατέρα, εκτός αν εννοείς για μόνιμα, που εκεί αλλάζει το θέμα.(το λέω γιατί το έβαλες στην κατηγορία "μετανάστες"). θα μπορέσεις λοιπόν να βγεις από την ελλάδα, όμως αν σκοπεύεις για μόνιμα, αν εκείνος θέλει, μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον σου, αλλά εσύ θα έχεις ήδη φύγει! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ώς κύρια υπηκοότητα έχετε την Αυστραλιανή ή την Ελληνική;Πιθανότατα να μπορείτε να πάρετε και για τα παιδιά σας την υπηκοότητα.Απλά ίσως πάρει κάποιο χρονικό διάστημα.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην πρεσβεία της Αυστραλίας. Διαβάστε περισσότερα...
χρωσταω 5000 στο δημοσιο και 40000 στις τραπεζες ειμαι καναδος υπηκοος αλλα ειμαι χρονια στην ελλαδα τελος παντων θελω να φυγω τωρα υπαρχει περιπτωση να με σταματησουν;
Απάντηση:
Φιλε με τοσα που χρωστας οχι απλως θα σε σταματησουν , στα 6 μετρα θα σε στησουν !!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν μπορεις ετσι απλα θελει 3 χρονια να μενεις εκει να εργαζεσαι κτλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να διαμείνεις μόνιμα(και νόμιμα) για τουλάχιστον 10 χρόνια στην Κύπρο.Μετά το πέρας των 10 χρόνων έχεις το δικαίωμα να κάνεις αίτηση για να πάρεις την υπηκοότητα. Διαβάστε περισσότερα...
ο αλλοδαπος μεχρι ποια ηλικια παει φανταρος,στρατο μολις παρει την ελληνικη υπηκοοτητα???
Απάντηση:
Απάντηση:
Απευθύνεσαι στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου που διαμένεις για να κάνεις ανανέωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ρατσιστές ξυπνά δεν θα πάρεις τίποτα φύγε .. από τhν κολο χώρα !! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: