Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ
Απάντηση: Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό.
Απάντηση: σχεδον παντα για την κακοσμια του στοματος ευθυνεται καποιο χαλασμενο δοντι. πηγαινε μια βολτα στον οδοντιατρο για ενα τσεκαπ
Απάντηση: Ίσως, πουθενά αλλού στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσο καθαρά και σε τέτοια έκταση, τις καταστροφικές συνέπειες των επ...
Απάντηση: νεύρα,ταχυπαλμία,ψυχ ολογικές μεταπτώσεις,υπνηλία, ατονία,υπογλυκαιμίες ,τριχόπτωσ η,ένταση,απώλεια μνήμης κ συγκέντρωσης...αυτά είχα μέχρι ...
Απάντηση: νομιζω ναι!!!!!!!
Απάντηση: ΝΑΙ
Απάντηση: OXI DEN THERAPEVETAI,PREPEI NA LAMVANETAI H ANTIDIOYRHTIKH ORMONH ,ALLIWS APEILHSAI APO AFYDATWSH KATHWS KAI KAI NEVROLOGIKA PROVLHMATA.Y...
Απάντηση: Tι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης; Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία, δηλαδή από αύξη...
Απάντηση: Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης, ακόμα και σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

Θυρεοτροπος ορμονη 1.513

Σχετικές ερωτήσεις
Εξαρταται απο την ηλικια σου και απο τις φυσιολογικες τιμες που αναγραφονται στις εξετασεις ωστε να συγκρινεις.Δεν ειμαι γιατρος,αλλα οτ...
 
Βεβαίως για να γράψει ποιες ακριβώς εξετάσεις να κάνει το διαγνωστικό κέντρο.
μην επεμβενεις στο σωμα σου.εισαι σιγουρη οτι κανουν δουλεια?μηπως να κοιταξεις και τι επιπτωσεις εουν?πρωτη φορα ακουω γι αυτες τις ορμο...
Καλησπέρα αυτό που πρέπει να κάνεις ειναι να πας σε ενα καλό ενοκρινολόγο. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλα μαλλον έχεις υποθυροειδισμό,η κα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ενδοκρινολογικά

Έχω υποθυροειδή και αμηνόρροια. Όλες οι εξετάσεις έγιναν την τρίτη ημέρα της περιόδου που μου ήρθε από τη λήψη χαπιού Primolut Nor μετά το πέρας 5 ημερών. Πού οφείλεται η αμηνόροοια; στο θυροειδή, σε εμμηνόπαυση ή σε όγκο της υπόφυσης
Απάντηση:
Εξαρταται απο την ηλικια σου και απο τις φυσιολογικες τιμες που αναγραφονται στις εξετασεις ωστε να συγκρινεις.Δεν ειμαι γιατρος,αλλα οταν βλεπεις οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα απο τις φυσιολογικες τιμες,κατι δεν παει καλα και ο γιατρος μονο μπορει να σου πει τι φταιει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βεβαίως για να γράψει ποιες ακριβώς εξετάσεις να κάνει το διαγνωστικό κέντρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μην επεμβενεις στο σωμα σου.εισαι σιγουρη οτι κανουν δουλεια?μηπως να κοιταξεις και τι επιπτωσεις εουν?πρωτη φορα ακουω γι αυτες τις ορμονες.κανουριες? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα αυτό που πρέπει να κάνεις ειναι να πας σε ενα καλό ενοκρινολόγο. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλα μαλλον έχεις υποθυροειδισμό,η κατά τους γιατρούς υποκλινικό υποθυροειδισμό.Να κάνεις οπωσδήποτε και ένα υπέρυχο και να σε δει γιατρός.Αν θες αυτό που μπορέις να κάνεις μετά είναι να προσέξεις τη διατροφή σου να τρως συχνά φρέσκο ψάρι καθώς και βραζιλιάνικα φυστίκια που είναι πλούσια σε σελήνιο. Επίσης τροφές όπως λάχανο η λαχανάκια βρυξελών ,προιόντα σογιας ,κάπνισμα και αλκοολ καλό θα ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟ Διαβάστε περισσότερα...
Πρόσφατα ανακάλυψα έπειτα από υπερηχογράφημα,τρεις μικρούς όζους στο θυροειδή μου αλλά στις αιματολογικές μου εξετάσεις τα επίπεδα των ορμονών είναι φυσιολογικά. Επίσης έχω διαταραχές περιόδου, υπνηλία, δυσκοιλιότητα, κόπωση, εκνευρισμό... και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να έχω αυτά τα συμπτώματα και τα επίπεδα των ορμονών μου να είναι φυσιολογικά. Δεν έχω πάει ακόμα σε ενδοκρινολόγο και αγωνιώ.
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
εχω κακοσμια στοματος αν και απο οδοντιατρικης πλευρας ειμαι ενταξυ συμφωνα παντοται με τον οδοντιατρο μου τι μπορει να ευθυνεται για αυτο.?
Απάντηση:
σχεδον παντα για την κακοσμια του στοματος ευθυνεται καποιο χαλασμενο δοντι. πηγαινε μια βολτα στον οδοντιατρο για ενα τσεκαπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ίσως, πουθενά αλλού στο ανθρώπινο σώμα δεν μπορούμε να παρατηρήσουμε τόσο καθαρά και σε τέτοια έκταση, τις καταστροφικές συνέπειες των επιπλοκών που επιφέρει ο ΣΔ, όπως τις παρατηρούμε στα πόδια των ατόμων με ΣΔ. Οι παρατεταμένες επιδράσεις του διαβήτη και του αυξημένου σακχάρου στο αίμα, μπορεί να προκαλέσουν βλάβη σε ζωτικά όργανα όπως καρδιά, τα νεφρά, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία. Οι νευρικές βλάβες που οφείλονται στον διαβήτη μπορεί να καταλήξουν σε περιφερική νευροπάθεια, η οποία ... Διαβάστε περισσότερα...
εχεις νευρα αν εχεις θυροειδη;
Απάντηση:
νεύρα,ταχυπαλμία,ψυχολογικές μεταπτώσεις,υπνηλία,ατονία,υπογλυκαιμίες,τριχόπτωσ η,ένταση,απώλεια μνήμης κ συγκέντρωσης...αυτά είχα μέχρι να ανακαλύψουν πως είχα υπερθυροειδισμό.Τα νεύρα δεν είναι όμως-όπως κ τα υπόλοιπα που σου έγραψα-ενδεικτικό μόνο για τον θυροειδή.Θα πρέπει να γίνουν άμεσα εξετάσεις. Η επιλογή αξιόλογου ενδοκρινολόγου πολύ σημαντική! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
νομιζω ναι!!!!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
OXI DEN THERAPEVETAI,PREPEI NA LAMVANETAI H ANTIDIOYRHTIKH ORMONH ,ALLIWS APEILHSAI APO AFYDATWSH KATHWS KAI KAI NEVROLOGIKA PROVLHMATA.YPARXOYN STHN FARMAKEYTIKH AGORA OI STAGONES MINIRIN , PANTA KATOPIN SYMVOYLHS KAI SYNATAGHS TOU ENDOKRINOLOGOU O OPOIOS THA ENTOPISEI KAI TO PROVLHMA KAI THN POSOTHTA ANTIDIOYRHTIKHS ORMONHS POY OFEILEI NA LAMVANETAI APO TON ATOMO ME APOIO DIAVHTH. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tι είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης; Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία μεταβολική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία, δηλαδή από αύξηση της γλυκόζης του αίματος. Πού οφείλεται η αυξημένη γλυκόζη αίματος στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη; H υπεργλυκαιμία στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη μπορεί να οφείλεται 1) σε ελαττωμένη έκκριση ινσουλίνης, 2) σε ελαττωμένη δραστικότητα της ινσουλίνης και 3) σε συνδυασμό μειωμένης έκκρισης και δραστικότητας της ινσουλίνης. Τι είναι η ινσουλίνη; Η ινσουλίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη μπορούν να συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης, ακόμα και σε επίπεδα υψηλού ανταγωνισμού ή πρωταθλητισμού. Αποφεύγουμε ωστόσο τα ακραία και ριψοκίνδυνα σπορ. Η άσκηση ασκεί άμεσο αλλά και μακροχρόνια ευνοϊκή επίδραση στη γλυκόζη του αίματος καθώς και στο μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών. Η συστηματική αερόβια άσκηση μειώνει το σπλαχνικό λίπος και τα κιλά, βελτιώνει την ευαισθησία των ιστών στην ινσουλίνη, και συμβάλλει στον έλεγχο σακχάρου, πιέσεως... Διαβάστε περισσότερα...
TSH 2.926μIU/ml και φτ 0.350-4.450, Τ3 1.18ng/ml και φτ 0.60-1.8 Τ4 7.82 μg/dl και φτ 4.5-11.00
Απάντηση:
Θα σου πρότεινα να συμβουλευτείς ένα γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Είμαι άνδρας 42 ετών 1.82 ύψος και 85 κιλά βάρος. Τον Φεβρουάριο του 2006 ανακάλυψα οτι πάσχω από υποθυρεοειδισμό και κατοπίν οδηγιών ενδοκρινολόγου παίρνω Τ4 (ανά εβδομάδα, 6 ημέρες χ 175 και 1 ημέρα χ 200) οπότε και έχω ρυθμιστεί. Δεδομένου οτι στην τελευταία εξέταση εμφάνισα Σάκχαρο νηστείας 109 και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1C 5,7 (όρια από 4,3 - 6,1%) έκανα τεστ γλυκόζης 75 γρ με τα εξής αποτελέσματα (0 = 112 /30 = 207 /60 = 220/ 90 = 167 / 120 = 94). Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτή η καμπύλη είναι φυσιολογική αφού 2 ώρες μετά είναι μεν 94 αλλά στα 30 και 60 λεπτά είναι πάνω από 200. Με υπόδειξη του ενδοκρινολόγου έχασα 5 κιλά (οπότε τώρα είμαι 80 κιλά) και επανέλαβα το τεστ γλυκόζης 75 γρ όπου πλέον έδειξε (0 = 94 / 30 = 145 / 60 = 136 / 90 = 112 / 120 = 87). Καταλαβαίνω ότι χάνοντας 5 κιλά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα όμως τα αρχικά αποτελέσματα σήμαιναν οτι είχα ή έχω διαβήτη
Απάντηση:
εγώ έχω Υποθυρεοειδισμός και πέρνω χάπι Τ4 καλύτερα να συβουλευτής έναν ενδοκρινολόγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εχεις ηδη: Τ3, Τ4, TSH Αν οχι :anti TG, anti TPO (σου δειχνει αν εχεις προδιαθεση) Διαβάστε περισσότερα...
εγω είμαι 16 χρονων και εχω υψως 1,45 επειδή η μανα μου είναι 1,60 και ο πατερας μου 1,63 θα ψυλωσω λειγω? τουλάχιστον?
Απάντηση:
εισαι αγορι ή κοριτσι? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ 645 ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ Η ΝΟΣΟΣ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΑΠΟ ΔΙΑΒΗΤΗ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, εφόσον δεν αντιμετωπίζεται κατά την εγκυμοσύνη ενέχει σοβαρούς κινδύνους , όπως αποκόλληση του πλακούντα, πρόωρο τοκετό, υπέρταση και θυρεοτοξική κρίση στην έγκυο, αναπτυξιακές και μαθησιακές δυσκολίες στο παιδί που θα γεννηθεί και καθυστέρηση στην ανάπτυξη του εμβρύου. Ο υποθυρεοειδισμός κατά την κύηση Η συχνότητα του υποθυρεοειδισμού στην κύηση κυμαίνεται γύρω στο 2% και τα συμπτώματα μπορεί να είναι παρόμοια με τις φυσικές και συναισθηματικές αλλαγές, που π... Διαβάστε περισσότερα...
για έναν ενήλικα
Απάντηση:
TSH 9.50 Τ4 6.9 Τ3 1.6 ΤΙ ΕΧΩ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο θυρεοειδής αδένας έχει σχήμα πεταλούδας, βάρος λίγο μεγαλύτερο από ένα βερίκοκο και βρίσκεται στη μέση του λαιμού μας. Παράγει τις θυρεοειδικές ορμόνες Τ3 και Τ4 που έχουν άμεση επίδραση στη φυσιολογική ανάπτυξη του οργανισμού, στην ωρίμανση του σκελετού, στο βάρος του σώματος, στην έμμηνο ρύση, στη σύλληψη και στη φυσιολογική εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Η λειτουργία του ρυθμίζεται από τον εγκέφαλο με τη βοήθεια της θυρεοτρόπου ορμόνης TSH που παράγεται από την υπόφυση, ένα μικρό αδένα στη ... Διαβάστε περισσότερα...
Έχω ένα μικρό πρήξιμο στους λεμφαδένες... Τι μπορεί να φταίει;
Απάντηση:
Πολλά πράγματα μπορούν να ευθύνονται για το πρηξιμο στους λεμφαδενες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφθείς έναν γιατρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Θυρεοειδική Αυτοανοσία (Θ.Α.) αποτελεί τη συχνότερη οργανοειδική αυτοάνοση διαταραχή. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η κλινική εικόνα της Θ.Α. δεν είναι σοβαρή, όμως η αυξημένη συχνότητά της την καθιστά ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Όπως τα περισσότερα αυτοάνοσα νοσήματα και η Θ.Α. είναι πολύ συχνότερη στις γυναίκες (Γ/Α~10/1). Από μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες κλινικά έκδηλη ΘΑ εμφανίζεται στο 2% των γυναικών και μόνο στο 0,2% των ανδρών. Αντίθετα, η συχνότητα της υποκλινικής Θ.Α. όπως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο διαβήτης είναι μια χρόνια νόσος που χαρακτηρίζεται από ανώμαλο μεταβολισμό του σακχάρου των λιπών και των πρωτεϊνών, όλων των βασικών δηλαδή υλικών που χρησιμοποιεί ο οργανισμός στη δομή και στις καύσεις του. Παρά το γεγονός ότι αυτή η υφιστάμενη γενικευμένη διαταραχή του μεταβολισμού μπορεί να προκαλέσει βλάβες σε όλα τα όργανα του σώματος, δέρμα, αγγεία καρδιά, νεφρά, εγκέφαλο, είναι συχνά χωρίς συμπτώματα. Ο διαβήτης προκαλεί ανδρική ανικανότητα, εμφράγματα, εγκεφαλικά επεισόδια, νεφρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι οχι και παλι οχι . οι τριχες δεν ειναι κατι ανησυχιτικο .απλος ετσι ειναι ο οργανισμος της Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το εξηγεί εδώ: http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1520 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αποφευγουμε το καπνισμα γενικως και αμετακλιτως γιατι μονο βλαβες στον οργανισμο μας μπορει να προσφερει,Ιδιαιτερα για τον θυρεοειδη καλο ειναι να μην το εχετε δοκιμασει το τσιγαρο.. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 24 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: