Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΟΣΤΟΥλικά: •2 κιλά κρέας χοιρινό •1/2 κιλό πατάτες •1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί •2 κουταλιές βούτυρο • Χυμό 2 λεμον...
Απάντηση: Κρεµµυδόπιτα -------------------- -------------------- ---------- -------------------- ---------- Υλικά Υλικά για τη γέµιση 1 κιλό...
Απάντηση: Με τον Mr. Bean! Ε, ρε πλακες!!!
Απάντηση: ΜΕ ΞΥΝΟΓΑΛΟ
Απάντηση: Yλικα 500γρ γιαούρτι 250γρ τρίμματα φέτας 250γρ μυζήθρα 3 αυγά 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα γάλα φρέσκο 1 κούπα ελαιόλαδο ...
Απάντηση: Σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό πιπέρι Αλάτι
Απάντηση: 1 φασιανός 1&1/2 κιλό καθαρισμένος 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καψαλίζετε τον φασιανό και τον πλέ...
Απάντηση: Συστατικά 4-5 πρασα σε ροδέλες λάδι σέλερυ κομμένο 2 καρότα ροδέλες κύκνος ψιλο/μένα ντοματάκια μια κούπα ρυζι αλάτι πιπέρι ...
Απάντηση: δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετου...
Απάντηση: για τη σαρδελα ξερω σιγουρα οτι κατεβαζει τη χοληστερινη και ξεβουλωνει τις αρτηριες
 

Ταβερνες στην ξανθη

Σχετικές ερωτήσεις
Τί ψάχνετε ακριβώς;Ταβέρνα που να σερβίρει γάιδαρο ή ταβέρνα που ονομάζεται γάιδαρος;
δεν ξερει κανεις;;;;;
Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμό...
Ναι.Και ζεστό και κρύο.Με κανέλα πάντα απο πάνω.
Σήμερα έχει φτιάξει γιουβαρλάκια(!) το γυναικάκι μου! :E Δεν το αφήνεις για αύριο που πρέπει να μαγειρέψω εγώ; :p
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Παραδοσιακή κουζίνα

Απάντηση:
Τί ψάχνετε ακριβώς;Ταβέρνα που να σερβίρει γάιδαρο ή ταβέρνα που ονομάζεται γάιδαρος; Διαβάστε περισσότερα...
ειναι αγρια μανιταρια
Απάντηση:
δεν ξερει κανεις;;;;; Διαβάστε περισσότερα...
αν χρειαζονται νερο , λαδι και ποση ωρα θελουν για να γινουν
Απάντηση:
Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού 500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί αλάτι κατά προτίμηση πιπέρι κατά προτίμηση κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση ρίγανη κατά προτίμηση μαϊντανός κατά προτίμηση Οδηγίες: Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι.Και ζεστό και κρύο.Με κανέλα πάντα απο πάνω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμερα έχει φτιάξει γιουβαρλάκια(!) το γυναικάκι μου! :E Δεν το αφήνεις για αύριο που πρέπει να μαγειρέψω εγώ; :p Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΟΣΤΟΥλικά: •2 κιλά κρέας χοιρινό •1/2 κιλό πατάτες •1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί •2 κουταλιές βούτυρο • Χυμό 2 λεμονιών • Λίγη κανέλα •Αλάτι •Πιπέρι Περιγραφή: Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε, το αλατοπιπερώνουμε, το πασπαλίζουμε με την κανέλα, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά. Μόλις πιει το νερό που θα βγάλει, δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, σωτάρουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές και σβήνουμε με το λεμόνι και ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρεµµυδόπιτα -------------------------------------------------- ------------------------------ Υλικά Υλικά για τη γέµιση 1 κιλό φρέσκα ή ξερά κρεµµύδια 5 αυγά 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι 1 φλιτζάνι τυρίΥλικά για το φύλλο1 φλιτζανάκι νερό 1 φλιτζανάκι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο λίγο αλάτι, λίγη µαγιά ½ κιλό αλεύρι (6 μερίδες) Εκτέλεση: Λιώνουµε τη µαγιά στο ζεστό νερό, προσθέτουµε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το αλεύρι και κάνουµε ζύµη. Αφήνουµε τη ζύµη σκεπασµένη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τον Mr. Bean! Ε, ρε πλακες!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Yλικα 500γρ γιαούρτι 250γρ τρίμματα φέτας 250γρ μυζήθρα 3 αυγά 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό 1 κούπα γάλα φρέσκο 1 κούπα ελαιόλαδο 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο αλάτι πιπέρι φύλλα κρούστας Διαδικασια Σε μια λεκάνη αδειάζεις το γιαούρτι και τα τυριά και ανακατεύεις. Προσθέτεις τα αυγά, το γάλα, το λάδι και τον άνηθο. Όταν το μίγμα ανακατευτεί καλά ρίχνεις το σιμιγδάλι και αλάτι, πιπέρι. Ανοίγεις τα φύλλα, τα γεμίζειςε κατα μήκος και τυλίγεις σε βουτυρωμένο στρόγγυλο ταψί σαν σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΕΝΑ ΦΑΣΙΑΝΟ
Απάντηση:
1 φασιανός 1&1/2 κιλό καθαρισμένος 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καψαλίζετε τον φασιανό και τον πλένετε πολύ καλά. Τον τρίβετε εξωτερικά μέ μισό λεμόνι καΐ τον άλατοπιπερώνετε. Τον πασπαλίζετε μέ ρίγανη. Άλατοπιπερώνετε επίσης τό άνοιγμα της κοιλιάς του και το πασπαλίζετε μέ ρίγανη. Στίβετε τά δύο λεμόνια. Τοποθετείτε τον φασιανό σέ ανάλογο ταψί, πού έχετε βάλει τό λάδι, τόν χυμό τοϋ λεμονιού και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Ψήνετε τόν φασιανό έπι 1 έως 1&1/2 ώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 4-5 πρασα σε ροδέλες λάδι σέλερυ κομμένο 2 καρότα ροδέλες κύκνος ψιλο/μένα ντοματάκια μια κούπα ρυζι αλάτι πιπέρι Οδηγίες 1.Σωτάρω στο λάδι τα πράσα 2.Προσθέτω καρότα, σέλερυ την ντομάτα, λίγο νερό 3.Αφήνω το φαγητό να βράσει 4.Οταν είναι σχεδόν έτοιμα τα πράσα, 5.Προσθέτω περίπου 3 ποτήρια νερό και μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι 6.Γύρω στα 6 σβήνω και αφήνω το ρύζι να φουσκώσει Λίγα μυστικά ακόμαΑν θέλετε να κρατάει το ρύζι χρησιμοποιήστε ρύζι για πιλάφι [το πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω εαν ειναι η καλλυτερη αλλα εγω το γεμιζω με ψιλοκομμενο μαιντανο ψιλοκομμενη φρεσκια ντοματα κρεμυδι σε ροδελες και λεπτες φετουλες λεμονιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για τη σαρδελα ξερω σιγουρα οτι κατεβαζει τη χοληστερινη και ξεβουλωνει τις αρτηριες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οχι,στην λαικη παντως!!! Διαβάστε περισσότερα...
Παρακαλώ μοιραστείτε τις εμπειρίες σας για να έχουμε το καλύτερο και νοστιμότερο αποτέλεσμα! http://www.youtube.com/watch?v=LlLkiKk8dmA http://www.youtube.com/watch?v=Ekn3qZaZ9c4
Απάντηση:
Παίρνουμε το αρνί, αν είναι δυνατόν, από τοπικό κτηνοτρόφο ή βλάχο. Φροντίζουμε, αν το πάρουμε από κρεοπώλη, να έχει τις απαραίτητες σφραγίδες επάνω και να είναι ντόπιο. Αφού έχουμε πάει το σφάγιο σπίτι, βγάζουμε τη συκωταριά τραβώντας τη από το λάρυγγα, αφού κόψουμε κάποια υμένια. Μετά κόβουμε κάποιες τρίχες που έχει το αρνί ή π.χ. τη σφραγίδα κ.τ.λ. Μετά το αρνί πρέπει να πλυθεί καλά. Καλό είναι αν μπορούμε να το κρεμάσουμε από ένα τσιγκέλι. Το αρνί αφού πλυθεί καλά, ιδίως στο εσωτερικό,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δες μερικες συνταγες εδω: http://www.sintagespareas.gr/sintages/piroski.html http://sintagoulis.gr/tag/%CF%80%CE%B9%CF%81%CE% BF%CF%83%CE%BA%CE%AF?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάψιμο αβγών – Γαλάζιο, Μπλε χρώμα Βράστε τα αυγά σας, σε μια κατσαρόλα, μαζί με κόκκινο λάχανο, νερό και ξύδι. • Βάψιμο αβγών – Κίτρινο χρώμα Τυλίξτε τα αυγά σας σε ξερά φλούδια κρεμμυδιών και στερεώστε τα βάζοντας τα μέσα σε κάλτσα νάιλον και δένοντας τα με κόμπο. Βραστέ τα με νερό και το ανάλογο ξύδι • Βάψιμο αβγών – Πράσινο χρώμα Βράστε 1 κιλό σπανάκι σε τρία λίτρα νερό. Στο ζωμό που θα μείνει, θα βράσουμε τα αυγά μας προσθέτοντας το ανάλογο ξύδι • Βάψιμο αβγών - Κόκκινο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 κιλό πατάτες Μαστέλο πήλινο Σίφνου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ παίρνουμε το αρνί και το πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα. το βάζουμε σε μια λεκάνη για να πλυθεί καλά το κρέας με το κόκκινο κρασί. καθαρίζουμε τα αμπελοκλαδα με ενα μαχαίρι και τα πλένουμε καλά. μετά τα βάζουμε μέσα στο μαστέλο έτσι ώστε να σχηματιστεί σαν σχάρα. πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1 κιλό κρέας 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 πορτοκάλι πλυμένο και μισοστυμμένο Νερό Οδηγίες 1. Αφού πλύνουμε ο κρέας καλά το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το λάδι και αρκετό νερό (σχεδόν να σκεπαστεί) και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. 2. Κατά την διάρκεια της βράσης και περίπου στην μέση αυτής βάζουμε και το πορτοκάλι και αφήνουμε να βράσει ανάλογα με το πόσο βρασμένο το θέλουμε . ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο μαγος της γευσης αλλα εχει κλεισει νομιζω..ωραια σουβλακια κανει και η πιττα του παππου και ο κωστας..και εχουν πολλα υποκαταστηματα στην αθηνα,,αν μπεις στο google θα τα βρεις.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γαλα φρεσκο πιτια ~1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι δυοσμο ξερο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Κουζίνα Κυπριακή Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα. Το ζεσταίνω (χωρίς να βράσει). Το αποσύρω από την εστία και ριχνω μεσα την πιτια, αφηνω να κατσει 30 και ανακατευω Με το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγές μαγειρικής - Αρνάκι ατζέμ πιλάφι - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE% BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE% AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AD%CE%BC-%CF% 80%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CF%86%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλάτι πιπέρι 2-3 σκέπες αρνίσιες λίγη πάπρικα 7 κουταλιές γιαούρτι Εκτελεση: Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή Μία παραλλαγή του σοφρίτο της Κέρκυρας για όσους τους αρέσει η νόστιμη σάλτσα αλλά όχι το πολύ σκόρδο Συστατικά 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες 1 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο αλεύρι για το αλεύρωμα 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι αλάτι Σερβίρει4 - 5 άτομα Οδηγίες 1.Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας. Το αλευρώνετε καλά κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρολάκια με κιμά. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια). Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελω αδια για καφενιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγή μαγειρέματος για σουτζουκάκια σμυρναίικα - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CF%80%CE%BF%CE% BB%CE%AF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CE%BF%CF%85%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE% B1-%CF%83%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%90%CE% BA%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
η φετα γαλοπυλας που βαζουμε στο τοστ
Απάντηση:
Γύρω στις 90 θερμίδες η καπνιστή με 4% λίπος. Η βραστή νομίζω λιγότερες Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 55 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: