Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: αυτα παθαινουμε αμα κρυβουμε πραγματα απο τους δικους μας μονο με εξετασεις πνευμονων ακτινογραφιες και ακροαση στηθους φαινονται αυτα με...
Απάντηση: δεν εισαι ασφαλισμενος/η σε καποιο ταμειο δλδ;;
Απάντηση: οχι δεν καταλαβες...εδω δεν ειναι site με γιατρους,κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους. ρωτα ενα γιατρο. αυτο που ρωτας ειναι πολυ εξ...
Απάντηση: Το πάθαινα συνέχεια μικρός όταν έπαιζα υπερβολικά πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια ή στο κινητό και όταν ξενυχτούσα. Και μετά ξανάνοιγε ...
Απάντηση: οσο πιο χαμηλα ειναι τα λευκα τοσο ποιο υγιης εισαι τα λευκα ανεβασμενα υποδηλωνουν καποιο ειδος μολυνσης στον οργανισμο ακομα και μια απ...
Απάντηση: Γεια σου.Ποσων ετων ειναι η μητερα σου;Σορρυ που ρωταω,απο ενδιαφερον ειναι...
Απάντηση: αν υποψιαζεσαι καποιο απλο νοσημα, μπορεις να πας σε οποιοδηποτε ιδιωτικο/δημοσιο να κανεις αρχικα μια γενικη αιματος. ειναι το πιο οικον...
Απάντηση: βασικα για γυναικα ο αιματοκριτης σου ειναι πολυ ψηλος.ισως αυτο το διαστημα να μην εκανες πολυ καλη διατροφη ή να επεσε ο αιματοκριτης λ...
Απάντηση: ειναι οι "αποθηκες" σιδηρου που βοηθανε στην απορροφηση του σιδηρου στον οργανισμο μας!
Απάντηση: Τις τελευταίες 12 ώρες (εκτός αν σου πει διαφορετικά ο γιατρός) συνήθως δεν πίνουμε ούτε τρώμε τίποτα για τις συνήθης εξετάσεις αίματος. ...
 
Προσοχή: Οποιεσδήποτε πληροφορίες δεν προέρχονται από ειδικούς. Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπεύθυνες ιατρικές συμβουλές. Με την περιήγηση σας στο Ρώτησε! αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.

στις βιοχημικες εξετασεις φαινεται η φεριτινη;

στισ ρουτινασ οχι πρεπει να το ζητησεισ
Σχετικές ερωτήσεις
Για να διαπιστωθεί ότι έχετε έλλειψη σιδήρου (δηλαδή σιδηροπενική αναιμία) ο γιατρός θα σας συστήσει εξετάσεις, που αφορούν το σίδηρο. Η ...
Όταν τα επίπεδα φερριτίνης στον ορό φτάνουν στα 1.000 ng/ml, συνιστάται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χορήγησης θεραπείας. Επίπεδα μεγαλύ...
Οι ασθενείς με διάγνωση αιμοσιδήρωσης πρέπει να παρακολουθούνται τουλάχιστον ανά τρίμηνο, μέσω μέτρησης της φερριτίνης ορού, μιας καθιερω...
δες,εγώ πριν λίγο καιρό ειχα ενοχλήσεις στα αριστερά μετά στα δεξιά.μετά ξεκίνησα και στις δυο μερίες.ποιο πριν βεβαια είχα και ενοχλήσε...
το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι.. πολυ χαμηλη , χρειαζεται σιδηρο ..
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αιματολογικά

Απάντηση:
Για να διαπιστωθεί ότι έχετε έλλειψη σιδήρου (δηλαδή σιδηροπενική αναιμία) ο γιατρός θα σας συστήσει εξετάσεις, που αφορούν το σίδηρο. Η συγκέντρωση του σιδήρου στο αίμα είναι χρήσιμη αλλά δεν βοηθά στην έρευνα του μεταβολισμού του σιδήρου. Για την καλύτερη εκτίμηση πρέπει να προσδιοριστούν η φερριτίνη, η τρανσφερίνη και η ολική σιδηροδεσμευτική ικανότητα (TIBC). Η φεριτίνη αποτελεί την κύρια μορφή αποθήκευσης σιδήρου στο σώμα και χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν άμεσες ανάγκες για τον σίδηρο (π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν τα επίπεδα φερριτίνης στον ορό φτάνουν στα 1.000 ng/ml, συνιστάται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χορήγησης θεραπείας. Επίπεδα μεγαλύτερα από 2500 ng/ml σχετίζονται με σημαντικό κίνδυνο καρδιακής νόσου και θανάτου Επίπεδα ίσα ή μεγαλύτερα από 1000 ng/ml σχετίζονται ενδεχομένως με βλάβες οργάνων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ασθενείς με διάγνωση αιμοσιδήρωσης πρέπει να παρακολουθούνται τουλάχιστον ανά τρίμηνο, μέσω μέτρησης της φερριτίνης ορού, μιας καθιερωμένης εξέτασης για την αιμοσιδήρωση. Όταν τα επίπεδα φερριτίνης στον ορό φτάνουν στα 1.000 ng/ml, συνιστάται να ληφθεί υπόψη το ενδεχόμενο χορήγησης θεραπείας. Επίπεδα μεγαλύτερα από 2500 ng/ml σχετίζονται με σημαντικό κίνδυνο καρδιακής νόσου και θανάτου Επίπεδα ίσα ή μεγαλύτερα από 1000 ng/ml σχετίζονται ενδεχομένως με βλάβες οργάνων Συγκέντρωση σιδήρου στο... Διαβάστε περισσότερα...
Έχω μια μικρή ενόχληση, περίπου στο μέρος του αριστερού νεφρού. Συνήθως ξεκινάει μετά από το sex. Αν κάνω εξετάσεις αίματος και ούρων θα μπορέσω να δω αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα?
Απάντηση:
δες,εγώ πριν λίγο καιρό ειχα ενοχλήσεις στα αριστερά μετά στα δεξιά.μετά ξεκίνησα και στις δυο μερίες.ποιο πριν βεβαια είχα και ενοχλήσεις κατα την ώρα που κατουρούσα.αν πονάς η τσουζεις οταν κατουράς ίσως να είναι ουρολίμοξη σε ανεπτιγμένο στάδιο,οπως επαθα και εγώ.αλλίως ίσως ειναι απο κουραση η οτιδηποτε αλλο.καλο ειναι να κάνεις καποιες εξετάσεις ουρων και αιματος και θα διξει:) Διαβάστε περισσότερα...
WBC 4.8/μl ηωσινοφιλα:700/μλ hgb 12,4 hct 37.5 rbc 4,11/ml fe 52mg/dl (60-160) φερριτινη 5,2 αρρενες 20-60 ετων (30-400) b12 1314 pg/ml (191-663) Φυλο:αρρεν ηλικια 78 ετων.
Απάντηση:
το μονο που καταλαβα ειναι για την φερριτινι.. πολυ χαμηλη , χρειαζεται σιδηρο .. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτα παθαινουμε αμα κρυβουμε πραγματα απο τους δικους μας μονο με εξετασεις πνευμονων ακτινογραφιες και ακροαση στηθους φαινονται αυτα με αιμα φαινονται αλλα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν εισαι ασφαλισμενος/η σε καποιο ταμειο δλδ;; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν καταλαβες...εδω δεν ειναι site με γιατρους,κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους. ρωτα ενα γιατρο. αυτο που ρωτας ειναι πολυ εξιδικευμενο και δεν νομιζω να τον γωνριζει καποιος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πάθαινα συνέχεια μικρός όταν έπαιζα υπερβολικά πολλές ώρες ηλεκτρονικά παιχνίδια ή στο κινητό και όταν ξενυχτούσα. Και μετά ξανάνοιγε συνέχεια η πληγή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οσο πιο χαμηλα ειναι τα λευκα τοσο ποιο υγιης εισαι τα λευκα ανεβασμενα υποδηλωνουν καποιο ειδος μολυνσης στον οργανισμο ακομα και μια απλη γριπη μπορει να τα ανεβασει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια σου.Ποσων ετων ειναι η μητερα σου;Σορρυ που ρωταω,απο ενδιαφερον ειναι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν υποψιαζεσαι καποιο απλο νοσημα, μπορεις να πας σε οποιοδηποτε ιδιωτικο/δημοσιο να κανεις αρχικα μια γενικη αιματος. ειναι το πιο οικονομικο και αν εχεις κατι, θα φανουν τα λευκα αιμοσφαιρια αυξημενα. αν συμβει αυτο, κανεις ειδικες εξετασεις(οι οποιες κοστιζουν αρκετα, γιαυτο σου προτεινω να κανεις τη γενικη πρωτα, μην πληρωνεις αδικα.) τωρα, αν υποψιαζεσαι aids,hiv οι εξετασεις στο δημοσιο νοσοκομειο ειναι δωρεαν (νομιζω πας εκει και κλεινεις ραντεβου) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βασικα για γυναικα ο αιματοκριτης σου ειναι πολυ ψηλος.ισως αυτο το διαστημα να μην εκανες πολυ καλη διατροφη ή να επεσε ο αιματοκριτης λογω περιοδου και αλλων ορμονολογικων αλλαγων.αν θες να τον ανεβασεις πρεπει να εχεις καλη διατροφη,πολυ κοκκινο κρεας και η πορτοκαλαδες βοηθουν,οι κανονικες φυσικα οχι οι αγοραστες.καλο θα ηταν ομως να μην το παρακανεις και ανεβει υπερβολικα ο αιματοκριτης σου γτ εκει θα εχεις αλλα προβληματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειναι οι "αποθηκες" σιδηρου που βοηθανε στην απορροφηση του σιδηρου στον οργανισμο μας! Διαβάστε περισσότερα...
Για παραδειγμα αν καποιος εχει ζαχαρο και το πρωι πριν τις εξετασεις πιει ενα χαπι που του εχει χορηγηθει οι εξετασεις θα βγαλουν πως εχει σημειωθει μειωση ή θα μεινει ουδετερο;
Απάντηση:
Τις τελευταίες 12 ώρες (εκτός αν σου πει διαφορετικά ο γιατρός) συνήθως δεν πίνουμε ούτε τρώμε τίποτα για τις συνήθης εξετάσεις αίματος. Για ειδικές εξετάσεις οι γιατροί που τις παραγγέλνουν δίνουν σαφείς οδηγίες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.gastrenterologos.gr/arthra/3- auksimenes-transaminases-se-eksetasi-aimatos-ena- sixno-provlima.html διαβασε αυτο..... κατα πασα πιθανότητα να ειναι απο την αντιβίωση.... αλλα για καλο και για κακο ενας γιατρος θα εδεινε ποιο σίγουρη απάντηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν νομιζω να υπαρχει λογος να ανησυχεις. οντως ισχυει αυτο που σου ειπε ο γιατρος σου. ακολουθησε την αγωγη που σου εχει δωσει και ολα θα πανε καλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η φεριτινη ειναι κατι σαν το σιδηρο,οποτε λογικα οπως ανεβαινει και ο σιδηρος.αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λογικά εκτός απο τις μετρούμενες τιμές,δίπλα απο τις ενδείξεις θα πρέπει να γράφει και τα φυσιολογικά επίπεδα στον οργανισμό.Καλύτερα να το κοιτάξει ένας παθολόγος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ. http://www.aimodosia.org/ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως και φαίνεται.Η νικοτίνη περνάει στον οργανισμό και κυκλοφορεί στο αίμα.Άν δεν καπνίζεις συστηματικά δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα αν και για να ανιχνευθεί η νικοτίνη πρέπει να ζητήσεις κάποια εξέταση παραπάνω.Εκτός και αν κάνεις εξέταση αίματος και ούρων ειδικά για ουσίες οπότε θα βρεθεί.Ο οδοντίατρος θα το βρεί.Δεν φεύγει εύκολα η πίσσα απο τα δόντια ακόμα και να κατεβάζεις τον καπνό,θέλει καθαρισμό.Εμένα 6 χρόνια μετά που το έκοψα και δεν καθάρισαν τελείως τα δόντια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δε ρωτας καλυτερα το γιατρο σου?εδω μεσα σιγα μη ξερει κανενας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να πάεις στο γιατρό να σου δώσει αγωγή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γράφεται. το στίγμα επηρεάζει τον αιματοκρίτη σου. Τσέκαρε τον αιματοκρίτη σου αν είναι μέσα στις φυσιολογικές τιμές 36-47 Διαβάστε περισσότερα...
wbc 8.66, rbc 4.96, hgb 12.4, hct 39.6, mcv 79.8, mch 25, mchc 31.3, plt 192, rdw-sd 48.1, rdw-cv 16.9, pdw 18.4, mpv 11.9, p-lcr 39.8, pct 0.23, neut 5.27, lymph 2.17, mono 0.67, eo 0.48, baso 0.07 urea 18, creat 0.69, tibc 423, na 138, cl 106, alp 47, γ-gt 11, alt,sgpt 11, ast,sgot 15, ldh 320, cpk 93, ck-mb 9.0, gluc 93, ua 3.8, t.chol 180, hdl-c 54, ldl-c 110, trιg 81. Εκτος απο το καλιο την φεριτινη και το σιδερο νομιζω τα αλλα ειναι οκ αλλα ποτε πριν δεν ειχα προβλημα με το σιδερο μ...
Απάντηση:
στο χαρτί με τα αποτελέσματα, αν κάτι είναι εκτός φυσιολογικής τιμής, είναι σε έντονα (bold) μαύρα. Πάντως ο σίδηρος και η φεριτίνη είναι πάρα πολύ χαμηλά.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γιατρος μπορει να σου απαντησει σε μια τετοια ερωτηση αγαπητε! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το ειχα και εγω αυτο..σιδηρο κατα κυριο λογο πριν παρεισ σιδηρο πιεσ 30λεπα πριν χημο πορτοκαλι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σ ευχαριστω πολυ rolita για την απαντηση!!γιατι ανυσηχισα πραγματικα!εφοσον εκανα εξετασεις και ειναι ολα οκ τι επαθα??!σ ευχαριστω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ρωτα εκει που εκανες τις εξετασεις για να σου πουν να ξερεις στα σιγουρα και σωστα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 139 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: