Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Πριν το βάλεις το αυγό σε ένα φαγητό,καλό είναι να το σπάσεις και να το ρίξεις σε ένα πιάτο.Άν κόψει(σπάσει εύκολα),πιθανά να είναι μπαγι...
Απάντηση: Συστατικά500 γρ. φάβα λάδι αλάτι 2 κρεμμύδια ολόκληρα Για το γαρνίρισμα: λάδι λεμόνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα...
Απάντηση: παιφκομελο και ανθομελο
Απάντηση: εχμ νομιζω οτι θα μπορουσες να πας σε εναν πλαστικο χειρουργο!
Απάντηση: Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε πιπ...
Απάντηση: δεν ειναι η εποχη τους αλλα και να υπαρχουν ειναι γεματεσ ομορνεσ
Απάντηση: Μια ιδιαίτερη ποικιλία τόνου κόστιζε 700 ευρώ το κιλό... δε θυμάμαι λεπτομέρειες δυστυχώς... Όσο για ένα πιο συνηθισμένο ακριβό ψάρι στην...
Απάντηση: αν τις αγοράσες πράσινες να τις αφήσεις σε ένα δωμάτιο με κανονική θερμοκρασία, όχι στο ψυγείο, έτσι θα ωριμάσουν, αν πάλι τις αγοράσες κ...
Απάντηση: ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου κα...
Απάντηση: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
 

ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ Η ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ (Για 8 άτομα) 600γρ. απλό γιαούρτι 100γρ. μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα με ψαλίδι (μαϊντανός, εστραγκόν, σχοινόπρασσο ή αλλιώς chives) 1 μετρίου μεγέθους ντομάτα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε κυβάκια μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή 4 σταγόνες ταμπάσκο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Απλώς αμναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και η σάλτσας σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Tip: - Το ψαλίδισμα αποτρέπει από το να βγουν οι χυμοί από τα μυρωδικά, κάτι που συμβαίνει ό

ταν τα ψιλοκόβουμε. Αναζωγονητική και πολύ δροσερή αυτή η σάλτσα δένει θαυμάσια με κρύα λαχανικά, κρύα ζυμαρικά!!!, ασφαλώς ψάρι και σφικτά βραστά αυγά. Το σημαντικότερο: φτιάχνεται πανεύκολα και στη στιγμή!
Σχετικές ερωτήσεις
Μερίδες συνταγής: 2 Συστατικά:300 γρ. ψιλοκομμένα σπαράγγια2 τομάτες ψιλοκομμένες2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι3 κουτα...
Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που ...
Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που ...
Το γιαούρτι ΔΕΝ μπαίνει στην κατάψυξη. Το πήξιμο του γιαουρτιού και η υπόξινη γεύση του οφείλονται σε δύο βακίλους που η συγκεκριμένη θερ...
Το γιαούρτι γίνεται από γάλα. Αφού βράσουμε το γάλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει (40-45ο C) και μετά προσθέτουμε τη ζύμη ή μαγιά. Η ζύμη ε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 2 Συστατικά:300 γρ. ψιλοκομμένα σπαράγγια2 τομάτες ψιλοκομμένες2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι3 κουταλιές σούπας γιαούρτι 0%1½ κουταλιές σούπας παρμεζάνα1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα10 φύλλα μαρουλιούΑλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: 1/6 συνταγής Θερμίδες: 75 kcalΠρωτεΐνη: 4,8 γρ.Υδατάνθρακες: 10 γρ.Λίπος: 1,3 γρ.Φυτικές Ίνες: 3 γρ. Οδηγίες:Σε ένα μπωλ αναμείξτε την τομάτα, τα σπαράγγια και το κρεμμύδι. Αναμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που σας αρέσουν και η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Υλικά - 1 μικρό μαρούλι - 1 πιπεριά - 1 μέτριο αγγούρι - 1 γιαούρτι (κατα προτίμηση στραγγιστό) - Χυμό από 1-2 λεμόνια - Ρίγανη - Κάρυ - Αλάτι/Πιπέρι - Ελαιόλαδο Εκτέλεση - Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ - Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αντί για βαριά και παχυντικά ντρέσινγκ από μαγιονέζα και πολλά τυριά, επιλέξτε γιαούρτι και διάφορα μπαχαρικά. Προσθέστε τα λαχανικά που σας αρέσουν και η σαλάτα σας είναι έτοιμη. Υλικά - 1 μικρό μαρούλι - 1 πιπεριά - 1 μέτριο αγγούρι - 1 γιαούρτι (κατα προτίμηση στραγγιστό) - Χυμό από 1-2 λεμόνια - Ρίγανη - Κάρυ - Αλάτι/Πιπέρι - Ελαιόλαδο Εκτέλεση - Κόψτε τα λαχανικά και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ - Σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά, ρίξτε το γιαούρτι, το χυμό λεμονι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιαούρτι ΔΕΝ μπαίνει στην κατάψυξη. Το πήξιμο του γιαουρτιού και η υπόξινη γεύση του οφείλονται σε δύο βακίλους που η συγκεκριμένη θερμοκρασία τούς βοηθάει να αναπτυχθούν, να πολλαπλασιαστούν. Στην κατάψυξη θα τους καταστρέψεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γιαούρτι γίνεται από γάλα. Αφού βράσουμε το γάλα, το αφήνουμε να μισοκρυώσει (40-45ο C) και μετά προσθέτουμε τη ζύμη ή μαγιά. Η ζύμη είναικαθαρή καλλιέργεια και αποτελείται από γαλακτοβάκιλους και στρεπτοκόκκους. Η μαγιά είναι λίγο γιαούρτι από προηγούμενο γιαούρτι. Διατηρούμε το μείγμα σε 45ο C περίπου, για 5 ώρες τουλάχιστον και μετά το βάζουμε στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πριν το βάλεις το αυγό σε ένα φαγητό,καλό είναι να το σπάσεις και να το ρίξεις σε ένα πιάτο.Άν κόψει(σπάσει εύκολα),πιθανά να είναι μπαγιάτικο.Επίσης αν το χρώμα του δεν είναι το κανονικό ή αν έχει περίεργη μυρωδιά(ειδικά αυτό θα το καταλάβεις),μάλλον είναι μπαγιάτικο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά500 γρ. φάβα λάδι αλάτι 2 κρεμμύδια ολόκληρα Για το γαρνίρισμα: λάδι λεμόνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο λιαστή ντομάτα (προαιρετικά) κάπαρη (προαιρετικά Οδηγίες1.Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές. Τη βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό (να την καλύψει και άλλο τόσο περίπου). Πρέπει να την προσέχουμε πολύ μέχρι να βράσει, γιατί αφρίζει και φουσκώνει πολύ και είναι επικίνδυνο να μας κάνει την κουζίνα χάλια. 2.Την ξαφρίζουμε και προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και τα κρεμμύδια. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παιφκομελο και ανθομελο Διαβάστε περισσότερα...
eime 18 xronon kai eime 74 kila, an kai eime arketa leptos gia to upsos mou exw megala magoula kai arketo kairo psaxnw tropo gia na ta xasw....fovame omws oti an kanw kati gia na xasw ta magoula 8a adunatiso kai genika sto upolipo swma kai pustepste me den paei allo :P xreiazome loipon mia sumvoulh ti akrivos na kanw gia na xasw ta magoula xwris na xaso kila apo to upolipo soma mou
Απάντηση:
εχμ νομιζω οτι θα μπορουσες να πας σε εναν πλαστικο χειρουργο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε πιπέρι, γαρύφαλλα, κανέλλα, κύμινο κοπανισμένα, λίγο φλοιό πορτοκαλιού ψιλοκομμένο και λίγο ξύδι. Ζυμώνετε καλώς το περίκομμα και γεμίζετε με αυτό χοιρινά έντερα καταλλήλως παρασκευασμένα, των οποίων δένεται τα 2 άκρα και μεταξύ τους. Κατόπιν τα περνάτε από μία ράβδο και τα κρεμάτε εντός της καπνοδόχου πάνω από λίγη φωτιά, δηλαδή να καπνίζει λίγο. Μένουν έτσι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ειναι η εποχη τους αλλα και να υπαρχουν ειναι γεματεσ ομορνεσ Διαβάστε περισσότερα...
Ποιό είναι το πιο ακριβό ψάρι σε εστιατόριο και πόσο κοστίζει το κιλό;
Απάντηση:
Μια ιδιαίτερη ποικιλία τόνου κόστιζε 700 ευρώ το κιλό... δε θυμάμαι λεπτομέρειες δυστυχώς... Όσο για ένα πιο συνηθισμένο ακριβό ψάρι στην Ελλάδα, ο ροφός πάει στα 35 ευρώ το κιλό άνετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν τις αγοράσες πράσινες να τις αφήσεις σε ένα δωμάτιο με κανονική θερμοκρασία, όχι στο ψυγείο, έτσι θα ωριμάσουν, αν πάλι τις αγοράσες κίτρινες πάλι το ίδιο και θα ωριμάσουν πιο γρήγορα. Αν είναι κίτρινες θα χρειαστεί περίπου 1 έως 3 περίπου μέρες ενώ οι πράσινες περισσότερο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ειμαι παραγωγος και σου λεω οτι η καλυτερη τιμη επιτραπεζιας ελιας(οχι καλαμων) ειναι το 1,20 και η χαμηλοτερη 0,50.εναι τιμες εμπορου και η διαφορα στη τιμη προκυπτει απο το μεγεθος του καρπου.οσο για το που μπορει ο παραγωγος να πουλησει μονοδρομος ειναι ο χονδρεμπορος ή αν μπορει να κανει επεξεργασια τα σουπερ-μαρκετ και μικρομαγαζα(λιγο δυσκολο και με πολυ τρεξιμο αλλα εφικτο). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το χοιρινό με σέλινο –στην ουσία με σελινόριζα-- και σάλτσα αβγολέμονο ήταν ένα από τα συνηθισμένα Κυριακάτικα χειμωνιάτικα φαγητά στο σπίτι μας. Θυμάμαι να αρχίζει το μαγείρεμα η μητέρα μου το Σάββατο το απόγευμα, σιγοβράζοντας το κρέας δύο-τρείς ώρες με κρεμμύδι, λίγο λάδι και μια κουταλιά ζάχαρη. Έπειτα έσβηνε την εστία και το άφηνε να κρυώσει. Την Κυριακή έκοβε σε κομμάτια το χοιρινό, έβραζε δυνατά τη σάλτσα να μελώσει, και αφού της πρόσθετε αλάτι, πιπέρι και ίσως λίγο λεμόνι, έβαζε και π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπα αν δεν εχουν ζουμι τα φρουτα δεν εχει νοημα για μενα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φροντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για... την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα. Προσωπική Φροντίδα 1. Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα Μια πάστα από μαγειρική σόδα και 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο λαιμός του μοσχαριού καλό για κοκκινιστά και σούπες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ ΒΑΖΟΘΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ .ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ. ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΤΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΞΥΔΙ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μύκητες είναι.Άν πιάσει μούχλα το τυρί το πετάτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένας δερματολόγος μπορεί να σε ενημερώσει σχετικά, θα σε συμβούλευα να τον επισκεφτείς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το κουλούρι θεσσαλονίκης έχει 150 άντε 200 θερμίδες αν είναι τίγκα στο σουσάμι Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω τί είδος είναι.και πού πωλείται.
Απάντηση:
Πωλείται στα super market και στα καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων. Είναι τριμένη καυτερή πιπεριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
οπως θες, εκτος με τα ποδια. Διαβάστε περισσότερα...
τι ξερετε για τα κουκια?
Απάντηση:
Η κουκιά (Ελληνικά: Κύαμος ο κοινός, Λατινικά: Faba vulgaris ή Vicia faba) είναι ποώδες, ετήσιο φυτό της οικογένειας των Κυαμοειδών, του γένους Βίκος (Vicia) που καλλιεργείται για τους καρπούς του. Τα φύλλα της είναι σύνθετα πτερωτά, τα άνθη της σχηματίζουν βότρυες και μοιάζουν με αυτά της μπιζελιάς. Είναι χρώματος λευκού ή μοβ έχοντας μία χαρακτηριστική μαύρη κηλίδα σε κάθε πέταλο. Το ύψος του φυτού φτάνει το 1 μέτρο και η συγκομιδή των καρπών είναι σχετικά εύκολη αφού ο βλαστός του είναι ίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τυρί κίτρινο με αρκετά λιπαρά. Λιώνει στο ψήσιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Με ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι σεφ, κόψτε την πλευρά του κρεμμυδιού με το κοτσάνι. 2. Βάλτε την κομμένη, επίπεδη πλευρά κάτω και κόψτε το κρεμμύδι κατά μήκος στη μέση. 3. Βγάλτε τα εξωτερικά ξερά στρώματα του κρεμμυδιού. 4. Βάλτε το ένα μισό του κρεμμυδιού με τη μεγάλη επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Κάντε μερικές οριζόντιες κοψιές από τη μια μεριά του κρεμμυδιού μέχρι την άλλη, προσέχοντας όμως να μην φτάσετε μέχρι την άκρη (τη ρίζα του κρεμμυδιού). Ανάλογα με το πόσο μεγάλα κομμάτια θέλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πλακα κανεις και νομιζα οτι μονο εγω λεω κατα σκορδο και κατα κρεμμυδι. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 150 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: