Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά Για Το Κέικ: 100 γρ. Ζάχαρη 100 γρ. Αλεύρι 4 αβγά 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας Για Την Κρέμα: 1 κιλό κάστανα βρασμένα...
Απάντηση: Τα υλικά για το παντεσπάνι 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο 250 gr. μαργαρίνη 1 φλυτζάνι ζάχαρη 5 αυγά 1/2 φλυτζάνι κακάο 1/2 φλυτζάνι ...
Απάντηση: http:// www.sintagespareas.g r/apotelesmata- anazitisis?q=%CE%BA% CE%BF%CF%81%CE%BC% CF%8C%CF%82 περισσότερες από μια προτάσεις
Απάντηση: Κορμος συνταγη - http:// www.sidages.gr/%CF% 83%CF%85%CE%BD%CF% 84%CE%B1%CE%B3%CE% AD%CF%82-%CE%BC%CE% B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE% BA%...
Απάντηση: Τι χρειαζόμαστε: 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, 2 κουβερτούρες, 3 κτ. σούπας κακάο, 1 ζαχαρούχο γάλα, 3-4 κτ. σούπας κονιάκ, ...
Απάντηση: Υλικά: ½ βιτάμ σοφτ 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου 3 κουτ. σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με τ...
Απάντηση: 250γρ βιταμ 2 κουβερτουρες 4 κσγεματες κορν φλαουρ 1 κουτι γαλα νουνου 300 γρ νερο 5 κ γ ζαχαρι 1 1/2 πακετο μπισκοτα πτιμπερ ...
Απάντηση: ααφγξ
Απάντηση: Θα χρειαστείς 2 σοκολάτες γάλακτος ΙΟΝ (200γρ. συνολικά), 1 ζαχαρούχο γάλα PANDA (380γρ), 250 γρ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ (μαλακιά), 3 σφην...
Απάντηση: στο google δινεισ αυτο που θελεισ και στο βγαζει η στο συνταγεσ τισ παρεασ
 

Σοκολατενιος κορμος με πραλινα;

ΥΛΙΚΑ Για το μπισκότο • 160 γρ. φουντούκια αλεσμένα • 6 ασπράδια αυγών • 3 κουταλιές κρυσταλλικής ζάχαρης • 160 γρ. ζάχαρη άχνη Για την κρέμα πραλίνας • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο • 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το μπισκότο χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα. Προσθέτετε την άχνη, τα φουντούκια και ανακατεύετε απαλά. Στρώνετε μια λαδόκολλα σ’ ένα ταψί και ρίχνετε το μίγμα σε λεπτή στρ

ώση. Το ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Λιώνετε την πραλίνα φουντουκιού και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύετε το μίγμα με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Μόλις το μπισκότο κρυώσει λίγο, το χωρίζετε σε 3 λωρίδες. Βάζετε σε μια μακρόστενη φόρμα εναλλάξ κρέμα πραλίνας και μπισκότο σε 3 στρώσεις. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο να παγώσει, ξεφορμάρετε σε ζεστό νερό και σερβίρετε.
Σχετικές ερωτήσεις
Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμε τη μεμβράνη στο εσωτερικό. Κατόπιν βάζουμε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει κα...
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 1-2 κουταλιέ...
Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μας τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών για περίπου 10-15 λεπτά έ...
Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα βανίλιας και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ρηχό ταψάκι ...
 
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζαχαροπλαστική

Απάντηση:
Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμε τη μεμβράνη στο εσωτερικό. Κατόπιν βάζουμε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει καλά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το Flora με βούτυρο και κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Στην αρχή ρίχνουμε τη μισή ποσότητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει. Αφού λιώσει η σοκολάτα με το Flora, ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Το μίγμα θα αποκτήσει όμορφη υφή. Το βγάζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σπάμε τα αβγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με 1-2 κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το Flora Soft με βούτυρο στο μίγμα των κρόκων. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά. Στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Το ψήνουμε στους 220°C για 10 λεπτά περίπου. Όταν β... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μία φαρδιά λεκάνη χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μας τη ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών για περίπου 10-15 λεπτά έως ότου ασπρίσουν και διογκωθούν καλά. Προσθέτουμε τη βανιλέτα και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Σε μία άλλη λεκάνη ή στον κάδο του μίξερ μας χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Στο πρώτο μίγμα κρόκων και ζάχαρης ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τη μαρέγκα μας μαζί με το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά και αργά. Όταν τα υλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μία φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και τα τριμμένα μπισκότα βανίλιας και ζυμώνουμε καλά. Σε ένα ρηχό ταψάκι τοποθετούμε μία λαδόκολλα και επάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 26-28 εκατοστά και ύψος 6-8 εκατοστά. Ρίχνουμε τη ζύμη της βάσης μέσα στο τσέρκι, την πιέζουμε και την απλώνουμε καλά μέσα στο τσέρκι και στα πλαϊνά. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί με το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και αρωματίζουμε με το λικέρ Καλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά Για Το Κέικ: 100 γρ. Ζάχαρη 100 γρ. Αλεύρι 4 αβγά 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας Για Την Κρέμα: 1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ή κονσέρβα ή γλυκό του κουταλιού. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 350 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 500 ml κρέμα γάλακτος 35% 2 φλιτζάνια (400 γρ.) γάλα 3,5% Για το σιρόπι 150 γρ. ζάχαρη 150 γρ. Νερό Και Για Το Γαρνίρισμα: 100 γρ κάστανο (θα το αφαιρέσουμε από αυτό τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά για το παντεσπάνι 1 φλυτζάνι αλεύρι κόκκινο 250 gr. μαργαρίνη 1 φλυτζάνι ζάχαρη 5 αυγά 1/2 φλυτζάνι κακάο 1/2 φλυτζάνι κονιάκ για την γέμιση 150 ml. κρέμα γάλακτος 200 gr. μερέντα ή nutella 100 gr. κρέμα κάστανο bonne maman 2 κουταλιές της σούπα κονιάκ για το σιρόπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακάο 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 3/4 φλυτζάνι νερό για το πασπάλισμα Κακάο Άχνη Εκτέλεση Συνταγής το παντεσπάνι Χτυπάμε το μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.sintagespareas.gr/apotelesmata- anazitisis?q=%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%82 περισσότερες από μια προτάσεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κορμος συνταγη - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE% BC%CF%8C%CF%82-%CE%BC%CF%89%CF%83%CE%B1%CF%8A%CE% BA%CF%8C Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειαζόμαστε: 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ, 2 κουβερτούρες, 3 κτ. σούπας κακάο, 1 ζαχαρούχο γάλα, 3-4 κτ. σούπας κονιάκ, 250 γρ. μαργαρίνη Πως το κάνουμε: Σε κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, βάζω τη μαργαρίνη να λιώσει και προσθέτω και το ζαχαρούχο. Ρίχνω την κουβερτούρα να λιώσει και στο τέλος ρίχνω και το κακάο. Ανακατεύω συνέχεια σε σιγανή πάντα φωτιά και προσέχω να μην πήξει πολύ. Κατεβάζω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει. Σπάω τα μπισκότα σε κομματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: ½ βιτάμ σοφτ 1 πακέτο πτι μπέρ Παπαδοπούλου 3 κουτ. σούπας κακάο 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο Εκτέλεση: Ανακατεύουμε το βιτάμ με το ζαχαρούχο μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το κακάο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο υλικό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε όλο το υλικό σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, το τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει για περίπου 3 ώρες. Σερβίρεται κρύο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
250γρ βιταμ 2 κουβερτουρες 4 κσγεματες κορν φλαουρ 1 κουτι γαλα νουνου 300 γρ νερο 5 κ γ ζαχαρι 1 1/2 πακετο μπισκοτα πτιμπερ Για τον στολισμο 1 κρετορε 500γρ(φυτικη σαντυγι) 400 γρ ζαχαρουχο 1 φακελακι ξυσμα κουβερτουρας Εκτελεση Σε μια κατσαρολα βαζουμε το βιταμ και τις κουβερτουρες και τα ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν. Σε μια γυαλινη σουπιερα ανατατευουμε το κορν φλαουρ και την ζαχαρι στην συνεχεια προσθετουμε το νερο εναλαξ με το γαλα και προσεχουμε μην σβολια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειάζομαι μια καλή και εύκολη αν είναι δυνατόν συνταγή για κορμό σοκολάτας
Απάντηση:
Θα χρειαστείς 2 σοκολάτες γάλακτος ΙΟΝ (200γρ. συνολικά), 1 ζαχαρούχο γάλα PANDA (380γρ), 250 γρ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ (μαλακιά), 3 σφηνάκια λικέρ Sheridan, μπισκότα μαλακά (1 1/2 κουτί) τύπου Μιράντα,150 γρ. καρύδα Λιώνω σοκολάτες και μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Προσθέτω το γάλα, το λικερ και τα μπισκότα κομμένα με το χέρι. Τέλος, προσθέτω καρύδα. Βάζω το μείγμα σε φόρμα του κεικ - την μακρόστενη, περιμένω να κρυώσει λίγο και βάζω στην καταψύξη. Πιο απλή δεν γίνεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στο google δινεισ αυτο που θελεισ και στο βγαζει η στο συνταγεσ τισ παρεασ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Θρυμματίζουμε σε βαθύ μπολ το τυρί και το αναμιγνύουμε με τα χτυπημένα αυγά. Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα σύκα. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και απλώνουμε 2 φύλλα αλειμμένα επίσης με Flora. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με λίγο από το μίγμα των τυριών και λίγη ποσότητα από το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων. Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο αλείφουμε με λίγο Flora και πασπαλίζουμε με τυρί και ξηρά φρούτα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πραγματικό προζύμι δεν γίνετε με το να κρατάμε ένα κομμάτι απο ζύμη που έχει φουσκώσει με μαγιά .Με αυτόν τον τρόπο ανακαλλιεργούμε την μαγιά . Για να φτιάξουμε το αυθεντικό προζύμι βάζουμε μία χούφτα αλεύρι και προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει ένας χυλός.τόποθετούμε αυτό σε ένα τάπερ που κλείνει ερμητικά και το αφήνουμε για 24 ώρες.Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε στο ίδιο μίγμα τόσο χλιαρό νερό ώστε να γίνει μία μαλακή ζύμη ( μόνο νερό , όχι αλεύρι). το αφήνουμε πάλι για 24 ώρες κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι...βαλε merenda Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μου αρέσει η μαύρη με φουντούκια σοκολάτα! Της της ιον(break)!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυυυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι γιατι αλλιως θα γινουνε ζυμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ 5-6 μηλα 1 κούπα ζάχαρη 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κ.σ. κανέλλα ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 5 αυγά 1 κούπα ζάχαρη 3 βανίλιες 1 1/2 κούπα αλευρι που φουσκώνει μόνο του. Εκτελεση: 1.Βουτυρώνουμε το ταψί. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβομε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια. Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μήλα. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζαχαρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζωική κρεμα γάλακτος 1 βανίλια σε σκόνη 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 1-2 σφηνάκια κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ Οδηγίες 1.Τοποθετήτε όλα το υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε δυνατά μέχρι να δέσουν. 2.Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε την να σταθεί στο ψυγέιο για μία με δύο ώρες. Λίγα μυστικά ακόμαΜπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα λικέρ και αρωματα ζαχαροπλαστικής στην σαντιγύ σας. Προσωπικα πιστεύω ότι το κονιάκ και η βανίλια είναι η καλύτερη και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
μια κουπα αλευρι ειναι 125 γραμμαρια. οποτε 200 γραμμαρια αλευρι ειναι δυο κουπες οχι ομως τελειως "γεματες" Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ένα από τα αγαπημένα μου υλικά. Φτιάξτε το γλυκό του κουταλιού και θα με θυμηθείτε! Μόνο φροντίστε, να χρησιμοποιήσετε λεμόνια βιολογικά και ακέρωτα. Υλικά: - 8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά) - 1 κιλό ζάχαρη - 1½ ποτήρι νερό - ½ λεμόνι (το χυμό) Εκτέλεση: Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε στα τέσσερα κι αφαιρούμε τη φλούδα. Τώρα έχουμε 32 κομμάτια (τέταρτα) φλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ: 1 κρεμά γάλακτος (από 35% λιπαρά και πάνω) άχνη ή ζάχαρη (προαιρετικά) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζω για τουλάχιστον μια ώρα στην κατάψυξη τα εργαλεία μου (αυγοδαρτες-μπολ/μπασινα μεταλλική σε περίπτωση που χρησημοποιω mixer χειρός) και την κρέμα στο ψυγείο. Βάζω την κρέμα στην κρύα μπασιν/ μπολ του μίξερ και χτυπώ στο δυνατό μέχρι να αφρίσει. Προσθέτω ζάχαρη ενώ χτυπώ. Σε 3-5 λεπτά συνήθως αρχίζει να σφίγγει (ανάλογα τη θερμοκρασία και τα λιπαρά). τότε χαμηλώνω την ταχύτητα για να μην κόψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο, το καπνιστό τυρί Μετσόβου που μπαίνει στη ζύμη, το αλάτι, τα αυγά και τα χτυπάμε με το φτερό του μίξερ. Αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και μετά σε δυνατή ταχύτητα για 5΄ περίπου. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι που μας έχει περισσέψει. Σιγά - σιγά συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου γίνει μία μαλακή και λεία ζύμη. Εάν κολλά... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 26 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: