Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται ...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της ...
Απάντηση: ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμ...
Απάντηση: ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Απάντηση: Ειναι και η τσουκνιδα απο τα 40 φυτα που εχουν παρε εγκριση απ την ευρωπαικη ενωση για καλλιεργεια ειναι υψιστης φαρμακευτικης σημασιας ...
 

Σαπισμα μικρων κολοκυθιων

τα μικρα κολοκυθια μετα το δεσιμο αρχιζουν και κιτρινιζουν, μαραινονται και τελικα σαπιζουν
Σχετικές ερωτήσεις
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλέ...
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετ...
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετε" το συγκεκριμένο φυτό. Δε θα πρέπει να περιμένετε επιπλέον σοβαρή παραγωγή από τις συγκεκριμένες κολοκυθιές. Όλη η δύναμη του φυτού πάει στο κολοκύθι που μεγαλώνει διαρκώς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Τα μικρά κολοκυθάκια είναι πιο νόστιμα. Επίσης τα άνθοι γίνοται και γεμιστά. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών και μείωση της ποιότητας και της συνολικής παραγωγής. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Στο καρπούζι τα συμπτώματα που προκαλεί είναι νανισμός, διαστρέβλωση και μερική τοπική χλώρωση ή νέκρωση . Στο πεπόνι, τα φύλλα παραμορφώνονται και παραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμές 1 με 2 μέτρα Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη μπορω να φυτεψω σπορους κολοκυθιου
Απάντηση:
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί η τσουκνίδα να καλλιεργηθεί και με ποιο τρόπο;
Απάντηση:
Ειναι και η τσουκνιδα απο τα 40 φυτα που εχουν παρε εγκριση απ την ευρωπαικη ενωση για καλλιεργεια ειναι υψιστης φαρμακευτικης σημασιας και υψηλου ενδιαφεροντος προιον ξερουμε οτι ευρισκεται αυτοφυες στην φυση αλλα δεν γνωριζουμε αν καποιοι το καλλιεργουν με αδεια η χωρις δεδομενου οτι δεν ξερουμε καποιον φορεα που να μπορει να μας ενημερωσει για αυτες τις καλλεργειες επ ακριβως . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μετά το άνθος γίνεται και αυτό σπόρος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΗΝΤΕΡΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανόνας σίγουρα για το κάθε πότε θα πρέπει να ποτίζουμε τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει γιατί κάθε φυτό προέρχεται από διαφορετικό σημείο του πλανήτη και έτσι θα έχει διαφορετικές απαιτήσεις για νερό. Για παράδειγμα το σπαθίφυλλο θέλει σχεδόν συνεχώς υγρό χώμα ενώ η δράκαινα θα πρέπει να στεγνώσει πρώτα το χώμα καλά και μετα να δεχτεί νερό. Ο γενικός κανόνας όμως λέει πως τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου θα πρέπει να ποτιστούν όταν στεγνώσει καλά το χώμα το οποίο γίνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από τον Σεπτέμβριο και όταν πια ο λοβός της φασολιάς έχει χάσει το πράσινο χρώμα του και έχει αρχίσει να ξεραίνεται, κόβεται ο βλαστός του φυτού από το ύψος που βγαίνει από το χώμα. Εκεί θα αφεθούν οι φασολιές ώστε να ξεραθεί ο καρπός τους και στη συνέχεια να μαζευτεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες αυτο http://www.geoponiko-parko.gr/product.asp?id=759 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η βιολογική καλλιέργεια της αμπέλου είναι η μέθοδος καλλιέργειας κατά την οποία, σύμφωνα με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζονται συγκεκριμένες πρακτικές για την παραγωγή σταφυλιών. Οι πρακτικές αυτές αφορούν την λίπανση και την φυτοπροστασία. Η λίπανση που εφαρμόζεται για την διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους, πρέπει να γίνεται με φυτικά και ζωικά υπολείμματα. Η φυτοπροστασία για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντόμων που προσβάλουν τα φυτά της αμπέλου, πρέπει να γίνεται με τη βο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΙΜΑΙ 14 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΟΠΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ΔΕΝ ΞΑΙΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ιδανικό έδαφος για την καλλιέργεια πιπεριάς έχει pH μεταξύ 6,7 και 7,0, είναι πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλά αποστραγγιζόμενο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Cynodon dactylon, Gramineae Βιολογία: Η αγριάδα συναντάται σε ανοιχτούς χώρους, λιβάδια και στις περισσότερες καλλιεργήσιμες περιοχές. Είναι ένα ζιζάνιο που εξαπλώνεται συνεχώς, με έρποντα ριζώματα και στόλωνες, το οποίο αναπαράγεται με σπόρους. Είναι έρπων χόρτο και μπορεί να έρπετε στο έδαφος . επίσης αναπαράγεται από τις ρίζες κάτω από το έδαφος. Έχει ένα βαθύ ριζικό σύστημα και σε συνθήκες ξηρασίας το ριζικό σύστημα μπορεί να φτάσει σε βάθος 117,5-145 cm. Γενικά,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φυτοπροστασία είναι καθοριστικός παράγοντας για την καλή ποιότητα των κονδύλων. Όσοι χειρισμοί θα γίνουν κυρίως για περονόσπορο και λίτα θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα. Για την καταπολέμηση ασθενειών εδάφους και νηματώδων συνίσταται να γίνεται αμειψισπορά 2ετης ή 3ετης πχ σιτηρά-ψυχανθές-πατάτα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σαλιγκά­ρια γιαχνί, σαλιγκάρια στιφάδο, χοχλιοί μπουρμπουριστοί… ένα θέμα που προκαλεί διαφωνία και διχασμό ιδιαίτερα στους Έλληνες! Στα πρωτοβρόχια τα σαλιγκάρια «ξεμυτίζουν» σιγά – σιγά και προκαλούν συζητήσεις, καθώς είναι ένα θέμα στο οποίο δεν υπάρχει μέση οδός… παρά μόνο άκρα. Ή τα λατρεύεις ή τα σιχαίνεσαι, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βλέπουν ούτε καν στο δρόμο και άλλοι που όταν βρίσκονται στο πιάτο τους τα θεωρούν έναν από τους εκλεκτότερους ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανήκει στην οικογένεια των Μαλαχιδών (Malvaceae) ή Μαλβιδών και άλλες ονομασίες είναι Αγριομολόχα, Μουλούχα, Αμπελόχα. Άλλα είδη της είναι η αρωματική (M. moschata), η στρογγυλόφιλος (M. rotundifolia), η κρητική (M. cretica), η μικροφυής (M. parviflora), όπως επίσης η νερομολόχα (Althaea officinalis) και η δενρομολόχα (Lavatera arborea). Όποιος ένιωσε, όταν ήταν παιδί, το τσούξιμο και τη φαγούρα, αγγίζοντας χωρίς να το θέλει μια τσουκνίδα θα αναζήτησε εκεί κοντά ένα φύλλο Μολόχας για να τρίψε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεντρα γενικα....??? εξαρταται απο το δεντρο για το οποιο μιλαμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάδανο ή ο αλάδανος είναι μια αρωματική ρητίνη με έντονες φαρμακευτικές ιδιότητες η οποία μαζεύεται από τα φύλλα του φυτού Κίσθος Κρητικός [το υποείδος κρητικός(Cistus Creticus spp. Creticus) ή ( Cistus incanus) ή (Cistus villosus)]. Η συλλογή με τον τρόπο αυτό γίνεται μόνο από το ειδος Cistus creticus και εξαρτατε από το μικροκλίμα της περιοχής.Στις παλαιότερες εποχές ήταν δυνατή και σε αλλά σημεία της ανατολική Μεσογείους όπως η κοιλάδα της Γαδαδ και η Κύπρος, με την μεταβολή του κλήματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Το σκόρδο καλλιεργείται σε εύκρατο κλίμα στη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης. Είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, που ως ένα βαθμό το βοηθούν στην ανάπτυξη. Υψηλά ποσοστά υγρασίας καθυστερούν την ωρίμανση και μεγαλώνει ο κίνδυνος για ανάπτυξη μυκήτων. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Το έδαφος πρέπει να οργώνεται βαθειά ώστε να αφρατοποιείται προκειμένου να εισέρχονται εύκολα οι σκελίδες κατά τη φύτευση και να απορροφάται ικανοποιητικά το νερό. Το έδαφος πρέπε... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 36 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: