Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται ...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της ...
Απάντηση: ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμ...
Απάντηση: ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Απάντηση: Όχι ,έχει πεθάνει.
 

Σαπισμα μικρων κολοκυθιων

τα μικρα κολοκυθια μετα το δεσιμο αρχιζουν και κιτρινιζουν, μαραινονται και τελικα σαπιζουν
Σχετικές ερωτήσεις
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλέ...
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετ...
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετε" το συγκεκριμένο φυτό. Δε θα πρέπει να περιμένετε επιπλέον σοβαρή παραγωγή από τις συγκεκριμένες κολοκυθιές. Όλη η δύναμη του φυτού πάει στο κολοκύθι που μεγαλώνει διαρκώς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Τα μικρά κολοκυθάκια είναι πιο νόστιμα. Επίσης τα άνθοι γίνοται και γεμιστά. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών και μείωση της ποιότητας και της συνολικής παραγωγής. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Στο καρπούζι τα συμπτώματα που προκαλεί είναι νανισμός, διαστρέβλωση και μερική τοπική χλώρωση ή νέκρωση . Στο πεπόνι, τα φύλλα παραμορφώνονται και παραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμές 1 με 2 μέτρα Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη μπορω να φυτεψω σπορους κολοκυθιου
Απάντηση:
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τμήμα του φυτού Zingiber Οfficinale που εμφανίζει θεραπευτικές ιδιότητες είναι η ρίζα, η οποία περιέχει έως και 3% αιθέριο έλαιο. Τι προσφέρει: Βάσει ερευνών, το αιθέριο έλαιο τζίντζερ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ έχει δείξει θετικά αποτελέσματα στον περιορισμό των ενοχλήσεων στις αρθρώσεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ελιές ραντίζονται συνήθως με χαλκούχα το φθινόπωρο μέχρι και Φεβρουάριο. Στην συνέχεια ακολουθούν την Ανοιξη ψεκασμοί για ακαρι, πηρυνοτρύτη, ανθοφορία, κτλ. Το καλοκαίρι ψεκάζουμε για δάκο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η Αλόη Βέρα (Aloe Vera) συχνά αποκαλείται φυσικό θεραπευτικό. Στοιχεία από την αρχαιότητα αποδεικνύουν ότι τα οφέλη της Aloe Vera ήταν γνωστά από τότε. Ανήκει στην οικογένεια των Liliaceae (κρινοειδών) παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι το φυτό είναι κάκτος. Είναι αυτοφυής στη Κούβα, στο Μεξικό, στη Βραζιλία, την Αφρική και στα κανάρια νησιά, χώρες με εξαιρετικά ζεστά καλοκαίρια στις οποίες συχνά δεν βρέχει αρκετούς μήνες. Έχει χυμώδη,σαρκώδη και χοντρά φύλλα και από το κέντρο του φυτού βγαίν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οι πιπεριες μαυριζουν συνηθως λογω ελλειψης ασβεστιου. εαν το ποτισμα ειναι τακτικο τοτε χρειαζονται σιγουρα ασβεστιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλύτερη ώρα για το μάζεμα φύλλων, βλαστών και των ανθισμένων κορφάδων είναι αργά το απόγευμα, διότι εκείνη την ώρα είναι υψηλότερες οι συγκεντρώσεις των θρεπτικών συστατικών τους. -Δεν μαζεύουμε χόρτα εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι τρώγονται.-Μαζεύουμε χόρτα από απόμερα μέρη, διότι κοντά στο δρόμο είναι μολυσμένα από τα αυτοκίνητα (λάδια , καυσαέριο). -Οι μη βιολογικοί καλλιεργητές δεν φημίζονται για εξυπνάδα ούτε για ευαισθησία, αλλιώς δεν θα πέθαιναν από καρκίνο. Αποφεύγουμε λοιπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γενικές συμβουλές για φυτά κήπου και εσωτερικού χώρου -Κρύα και θερμά ρεύματα ταλαιπωρούν όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και μάλιστα τα πιο ευαίσθητα μπορεί να καταστραφούν -Μολυσμένα φύλα ή κλαδιά τα κόβουμε με ψαλίδι κηπουρικής που το απολυμαίνουμε σε κάθε κοπή με οινοπνευμα –διαφορετικά μεταφέρουμε την αρρώστια- και τα καίμε. ΔΕΝ τα κάνουμε κομποστ, διότι θα είναι μολυσμένο. -Ποτίζετε τις γλάστρες όσο συχνά χρειάζεται το κάθε φυτο, αλλά, ελέγχοντας πάντα το χώμα εάν χρειάζεται νερό.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΦΙΛΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όνομα του εχθρού: Κομβονηματώδεις: Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne chitwoodii), Ψευδο Κολομβιανοί κομβονηματώδεις (Meloidogyne fallax), Κομβονηματώδεις αγρού (Meloidogyne hapla), Κομβονηματώδεις θερμοκηπίου (Meloidogyne incognita), Κομβονηματώδεις της Ιάβας (Meloidogyne javanica), Κομβονηματώδεις της άμμου (Meloidogyne arenaria) Εύρος ξενιστών: Οι κομβονηματώδεις είναι κυρίως πολυφάγοι. Αυτά οι εχθροί τρέφονται στις ρίζες των δικοτυλήδονων φυτών και ζιζανίων. Όλοι τους μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους παντζαριού απευθείας στο χώμα. Για καλύτερα όμως αποτελέσματα, καλό είναι να φυτέψετε τους σπόρους πρώτα σε φυτώριο και στη συνέχεια να τα μεταφυτέψετε. Σπόροι - Φυτώριο Τοποθετήστε τους σπόρους των παντζαριών σε βάθος περίπου 1 εκατοστού και σε αποστάσεις 2-3 εκατοστά. Οι σπόροι θα βλαστήσουν σε περίπου 5 με 12 ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες και τη θερμοκρασία. Μεταφύτευση Όταν τα σπορόφυτα φτάσουν σε ύψος περίπου τα 5 εκατοστά, μπορείτε να τα μεταφέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
OTI OI PERISOTEROI AUROPOI PREPEI NA TRONE IGIINA LAXANIKA KAI SE SFTO BOITHAI TO UERMOKIPIO :d Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και σποραδικά σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν απαντά αυτοφυής, αλλά πολύ σπάνια και συμπτωματικά σαν ημιαυτοφυής, από σπόρους καλλιεργούμενων ποικιλιών. Βοτανική ταξινόμηση Επιστημονικό όνομα Cerasus acidia ή C.caproniana ή C.vulgaris. Ανήκει στο γένος Prunus της οικογένειας Rocaceae. Βοτανικοί χαρακτήρες Δέντρο φυλλοβόλο, μέτριας ανάπτυξης (5-6 μ. μέχρι 8 μ.). ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραγωγή οπωροκηπευτικών και λαχανικών όλο τον χρόνο, σε ελεγχόμενο περιβάλλον και με την ελάχιστη κατανάλωση νερού και λιπασμάτων. Αυτά υπόσχεται ένα νέο σύστημα καλλιέργειας, η υδροπονία, που θεωρείται από τους επιστήμονες ως ένα από τα πιο αποδοτικά συστήματα αγροτικής πρακτικής. Πρόκειται για την παραγωγή, κατά την οποία τα φυτά μεγαλώνουν στο νερό, αντί για το χώμα. Και μπορεί να φαίνεται οξύμωρο, αλλά με αυτόν τον τρόπο η ρίζα του φυτού απορροφά όσο νερό θέλει, ενώ το υπόλοιπο ανακυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι τα βιολογικά προϊόντα;
Απάντηση:
Είναι κυρίως, αλλά όχι μόνον, Αγροτικά Προϊόντα που η παραγωγή τους στηρίχθηκε σε φυσικές διεργασίες. Αυτό σημαίνει χρησιμοποίηση εναλλακτικών, προς τα χημικά, μεθόδων αντιμετώπισης εχθρών, ασθενειών και ζιζανίων (όχι χρήση συνθετικών φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων), καθώς και τεχνικών παραγωγής, όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών, η ανακύκλωση φυτικών και ζωικών υπολειμμάτων, η χρήση, κατά το δυνατόν, ιθαγενών φυλών ζώων και φυτών, η φυσική διατροφή, η ελεύθερη και υγιεινή βόσκηση ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 89 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: