Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται ...
Απάντηση: Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της ...
Απάντηση: ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Απάντηση: Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Απάντηση: Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμ...
Απάντηση: ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
Απάντηση: Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκ...
 

Σαπισμα μικρων κολοκυθιων

τα μικρα κολοκυθια μετα το δεσιμο αρχιζουν και κιτρινιζουν, μαραινονται και τελικα σαπιζουν
Σχετικές ερωτήσεις
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλέ...
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χ...
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυ...
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετ...
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν διατηρήσετε ένα ή περισσότερα κολοκύθια ανά φυτό για να κάνετε σπόρο για την επόμενη χρονιά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "θυσιάζετε" το συγκεκριμένο φυτό. Δε θα πρέπει να περιμένετε επιπλέον σοβαρή παραγωγή από τις συγκεκριμένες κολοκυθιές. Όλη η δύναμη του φυτού πάει στο κολοκύθι που μεγαλώνει διαρκώς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Τα μικρά κολοκυθάκια είναι πιο νόστιμα. Επίσης τα άνθοι γίνοται και γεμιστά. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξενιστές: Καρπούζι, πεπόνι και κολοκυθάκι Διάδοση και σημαντικότητα: Είναι ευρέως διαδεδομένος στο δυτικό ημισφαίριο άλλα συναντάται και σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών και μείωση της ποιότητας και της συνολικής παραγωγής. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Στο καρπούζι τα συμπτώματα που προκαλεί είναι νανισμός, διαστρέβλωση και μερική τοπική χλώρωση ή νέκρωση . Στο πεπόνι, τα φύλλα παραμορφώνονται και παραμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια των κολοκυνθών και της κολοκύθας είναι παρόμοια με του πεπονιού και του αγγουριού που είναι και αυτά μέλη της οικογένειας των κολοκυνθών. Απαιτούν ζεστές μέρες και νύχτες για να ωριμάσουν καλά. Σπορά: 1.5-5 εκατοστά βάθος (αναλόγως την ποικιλία) Απόσταση φύτευσης: Στις σειρές σε χωράφι: 60-70 εκ. / Ανάμεσα στις σειρές: 90-150 εκ. Ημέρες βλάστησης: 5-10 Εποχή σποράς-Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές προτιμούν χαλαρό, καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το χώμα θα πρέπει να είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH του χώματος πρέπει να είναι μεταξύ 5,8 και 6,8. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κολοκυθιές απλώνονται και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Φροντίστε τα σημεία σποράς να απέχουν 50 με 60 εκατοστά μεταξύ τους, ενώ οι γραμμές 1 με 2 μέτρα Διαβάστε περισσότερα...
ποια εποχη μπορω να φυτεψω σπορους κολοκυθιου
Απάντηση:
ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΘΡΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ ΑΠΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για έναν μικρό αειθαλή θάμνο που μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο ύψος. Έχει πολλά και όρθια κλαδιά με φύλλα γκριζοπράσινα, σκληρά που μοιάζουν με βελόνες. Καλλιεργείται σε περιοχές με ήπιο κλίμα, αντέχει στο κρύο αλλά του αρέσει το φως και ο ήλιος. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με μοσχεύματα σε όλων των ειδών τα εδάφη και το καλοκαίρι χρειάζεται συχνό πότισμα. Συλλέγουμε τα φύλλα του και τις ανθισμένες κορφές του την άνοιξη και τα ξηραίνουμε σε σκιερό μέρος. Τα φύλλα του χρησιμοποιούντ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες αυτο http://www.geoponiko-parko.gr/product.asp?id=759 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολύ «ιδιαίτερη» ποικιλία, τόσο αναφορικά με τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, όσο κυρίως για την παραγωγικότητά της μπορεί να χαρακτηριστεί η ποικιλία κόκκινων σταφυλιών Ralli, η οποία αναζητά τα τελευταία χρόνια το δικό της μερίδιο στην αγορά του σταφυλιού. Η καλλιέργεια του Ralli πραγματοποιείται κυρίως στην Ισπανία και στη Νότια Αφρική, ενώ στη χώρα μας καλλιεργείται σε περιορισμένη έως σήμερα κλίμακα εδώ και 8 περίπου χρόνια, από την εταιρεία SUNTIP και συνεργαζόμενους με αυτή παραγωγού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν ξερω αν υπάρχουν φυτά που παράγουν περισσότερο νέκταρ αλλα ξερω οτι το μηδική ανθίζει οτα τα αλλα φυτά έχουν ρίξει τα άνθη τους. και φυτρώνει και κοντά στην θάλασσα εύκολα και χωρίς νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογία: Tο ζιζάνιο είναι μονοετές με ένα κύριο μίσχο ή αρκετούς με ύψος 30,45 έως 121,92 εκ., ενώ μερικές φορές φθάνει τα 182,88 εκ. Οι μίσχοι είναι ευθύγραμμοι, άτριχοι, αυλακωτοί, διακλαδούμενοι, ανοιχτοπράσινοι με ποικίλες κόκκινες αποχρώσεις. Το φθινόπωρο ο μίσχος συνήθως κοκκινίζει και στο τέλος και οι ταξιανθίες γίνονται καφεκόκκινες. Οι κοτυληδόνες είναι ελλειπτικές με μήκος 12-15 χιλ. Ο μαύρος σπόρος είναι είναι κλεισμένος στο λεπτό μεμβρανώδες τείχος του καρπού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται θάμνος ύψους 1,5-2ιη με πυκνές διακλαδώσεις και ημιδερματώδες φύλλωμα, που το φθινόπωρο, πριν γυμνωθεί παίρνει ωραίες και έντονες πορφυρές αποχρώσεις. Ανθοφορεί Απρίλιο-Μάιο με άσπρα-ροζ καμπανοειδή άνθη. Παράγει πολλούς καρπούς Ιούλιο-Αύγουστο με ελαφριά υπόξινη γεύση κατάλληλους γενικά για μαρμελάδες, γλυκά και παγωτά. Ευδοκιμεί σε δροσερές θέσεις και όχι αλκαλικά εδάφη. Σήμερα στην Ευρώπη καλλιεργείται το αμερικάνικο μύρτιλο (Blueberry) που παράγει καρπό 2-3 φορές μεγαλύτερο από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Το υπόστρωμα είναι το μέσο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται ο μύκητας, για αυτό και πρέπει να παρέχει σε αυτόν άριστες συνθήκες ανάπτυξης. ?ριστες είναι οι συνθήκες όταν δεν δρουν ανταγωνιστικοί μύκητες στο υπόστρωμα, το pH βρίσκεται μεταξύ 6.5 και 7, η υγρασία είναι 70-75% και η σχέση άνθρακα προς άζωτο είναι από 50:1 μέχρι 500:1. Το υπόστρωμα μπορεί να αποτελείται από λεπτοκομμένα τεμάχια άχυρου (2-4 cm) χειμερινών σιτηρών (κριθάρι, σιτάρι, βρώμη, σίκαλη), καλαμποκιού,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπειτε σε αυτες τις 2 σελιδες. http://greenhost.gr/index.php/%CF%86%CF%85%CF%84% CE%AC/%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1% CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%82/%CF%84% CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%85% CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BB% CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83% CE%BC%CE%BF%CF%82-5-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80/ και εδω http://www.patrinos.gr.gg/%26%23932%3B%26%23961% 3B%26%23953%3B%26%23945%3B%26%23957%3B%26%23964% 3B%26%23945%3B%26%2... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ζωική κοπριά, πιθανότατα το αρχαίο βοηθητικό καλλιέργειας, είναι οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Θα λέγαμε ότι μαζί με το κομποστ είναι τα πιο φυσικά λιπάσματα. Περιέχει άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο και εκτός από τη λίπανση, του εδάφους υποβοηθά προσθέτοντας οργανική ύλη που βελτιώνει τη σύνθεση του εδάφους λόγο της περιεκτικότητας της σε φυτικά αλλά και ζωικά συστατικά. Λιπάνσεις με κοπριά, κομπόστ ή σωρούς, ή με άλλα λιπάσματα φυσικής προελεύσεως, έχ... Διαβάστε περισσότερα...
Πως γινεται το κλαδεμα της Ελιας; Μπορει να γινει ζημια στο φυτο αν το κλαδεμα σπασει πολλα κλαδια;
Απάντηση:
ποτε και πως γινεται το κλαδεμα της ελιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φρούτο που μπορεί να μην ανήκει στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως το βατόμουρο, κατέχει σημαντική θέση στη ζαχαροπλαστική των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο ρεύμα κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια. Έχει αυξημένη ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης, δεδομένου ότι ανήκει και στα λεγόμενα «super foods», με πολύ υψηλή διατροφική αξία. Βέβαια, η καλλιέργειά του στη χώρα μας παραμένει ακόμα σε εμβρυικό στάδιο. Ήδη η εταιρεία Geoplant στην Ηλεία πειραμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάποια ακάρεα προσβάλουν τους βλαστούς όπως η gryllotalpa και άλλα του γένους Agrotis και κάποια άλλα τους κονδύλους όπως οι σιδηροσκώληκες. Καταπολεμούνται κατάλληλα εντομοκτόνα και δολώματα στην επιφάνεια του εδάφους Διαβάστε περισσότερα...
ποτε κανουμε τα χαρτια μας, ειναι υπαρχει προβλημα αν δεν εχει καποιος αδεια απο ΓΕΟΤΕ?
Απάντηση:
εαν εχετε καποιον στο υπουργειο μπορει να παρασετε στο αγροτικο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κρεμμύδια προτιμούν χώμα που είναι καλά λιπασμένο και καλά αποστραγγιζόμενο. Στο λακάκι που θα φυτεύσετε το κάθε κρεμμύδι, μπορείτε να προσθέσετε κομπόστ ή άλλο λίπασμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μήπως έχει να κάνει με το αν είναι αρσενικές ή θηλυκές? Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 25 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: