Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η ουρία ειναι ένα πυκνό αζωτούχο λίπασμα (60% περίπου). Προφανώς τον ψεκασμό με ουρία θέλετε να τον κάνετε για διαφυλική λίπανση αν ναι, ...
Απάντηση: Οποιοδήποτε με αναλογιά N-P-K σε αναλογία 3-1-2.πχ. 18-6-12+ βόριο που είναι απαραίτητο στην ελιά. Όσον αφορά το χαλκό οξυχλωριούχος ή υδ...
Απάντηση: ναι να φυτεψης
Απάντηση: Ναι μπορείς αλλά δεν θα ειναι σίγουρο ότι είναι η ιδια ποικιλία μπορεί να έχει γονιμοποιηθεί απο άλλη ποικιλία. Και επίσης χωρίς υποκεί...
Απάντηση: Ραντισματα ελιας ποτε κανουμε?
Απάντηση: ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφ...
Απάντηση: οταν ωριμάσει και το πιάσεις στα χέρια σου αυτο θα ξεκολλήσει απο το φυτό χωρίς να το τραβήξεις.
Απάντηση: Δεν βάζουμε λίπασμα στα φυτά εξωτερικού χώρου το καλοκαίρι. Βάζουμε λίπασμα σε υγρή μορφή μόνο στα φυτά εσωτερικού χώρου μια φορά ή δυο φ...
Απάντηση: Βιολογία: Tο ζιζάνιο είναι μονοετές με ένα κύριο μίσχο ή αρκετούς με ύψος 30,45 έως 121,92 εκ., ενώ μερικές φορές φθάνει τα 182,88 εκ....
Απάντηση: Στην χώρα μας τα σαλιγκάρια για πολλούς θεωρούνται ένας νόστιμος μεζές, ο οποίος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Αποτελούν επίσης ένα θα...
 

Ραντισμα βερικοκιας;

Σχετικές ερωτήσεις
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τ...
οι καιρικές συνθήκες δεν το επηρεάζουν πολύ, μονο ο δυνατος αερας μπορει να το σπασει οποτε καλα εκανες και του εβαλες καλαμια. αυτο θα ...
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετ...
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει.
ΤΟΡΑ ΟΚΤΟΒΡΙΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΑΚΟ
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η βερικοκιά είναι δέντρο με γρήγορη καρποφορία και σε συνδυασμό με την πρωιμότητα και ωραιότητα του προϊόντος της έχει καταστεί ένα από τα προσφιλέστερα οπωροφόρα δέντρα. Κατάγεται από την Κίνα και στην Ελλάδα ήρθε απ την Ιταλία κατά τον πρώτον αιώνα μ. X. και γι αυτήν μιλούν διάφοροι ιστορικοί, όπως ο Πλίνιος, ο Διοσκουρίδης και αργότερα ο Γαληνός (129—201 μ. X.). Η βερικοκιά αντέχει τις χαμηλές θερμοκρασίες στην χώρα μας όπως και τις ψηλές του καλοκαιριού, όμως φοβάται πολύ τις απότομες... Διαβάστε περισσότερα...
το καλοκαιρι εβαλα ενα κουκουτσι βερικοκου στο χωμα..και αυτες τις μερες βγηκε βερικοκια πολυ μικro και επειδη εχει αερα εβαλα γυρω γυρω καλαμια..η βροχη πειραζει που το βρεχει? μηπως να βάλω απο πανω σακουλα για να μην βρεχετε γιατι ειναι πολυ μικρο? τι λετε?
Απάντηση:
οι καιρικές συνθήκες δεν το επηρεάζουν πολύ, μονο ο δυνατος αερας μπορει να το σπασει οποτε καλα εκανες και του εβαλες καλαμια. αυτο θα το φροντίζεις για ενα χρονο περιπου. το καλοκαίρι θα το ποτιζεις τακτικα και θα φροντίσεις να μην ειναι πολλες ωρες κατω απο τον καυτό ηλιο. θα μεγαλώσει και θα φτάσει περίπου τα 60-70 εκατοστά. τον Δεκέμβριο η τον Ιανουάριο θα το βγάλεις απο εκει που είναι και θα το φυτέψεις στον χώρο που θέλεις. τον περασμένο χρόνο μου είχαν φυτρώσει 3 βερικοκιές, και απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι ανθοί καταστρέφονται, αν και τα δέντρα είναι ανθεκτικά και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες επίσης προκαλούν αλλοιώσεις στον καρπό. Τα δέντρα χρειάζονται καλό πότισμα τη περίοδο της ανθοφορίας τους. Κάτω από καλές συνθήκες μία βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια. Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες είναι: Πρώιμη Τίρυνθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΟΡΑ ΟΚΤΟΒΡΙΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΑΚΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ουρία ειναι ένα πυκνό αζωτούχο λίπασμα (60% περίπου). Προφανώς τον ψεκασμό με ουρία θέλετε να τον κάνετε για διαφυλική λίπανση αν ναι, θέλει μεγάλη προσοχή στην ποσότητα διότι μπορεί να προκληθούν εγκαύματα. Συνιστώ σκευάσματα διαφυλικών λιπασμάτων τα οποία πωλούν οι κατά τόπους γεωπόνοι τα οποία και φτηνά είναι και γράφουν ακριβώς την δοσολογία. Τριαντάφυλλος Εδρεμετλής, Γεωπόνος. edremetl@agro.auth.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε με αναλογιά N-P-K σε αναλογία 3-1-2.πχ. 18-6-12+ βόριο που είναι απαραίτητο στην ελιά. Όσον αφορά το χαλκό οξυχλωριούχος ή υδροξείδιο του χαλκού 1 εφαρμογή την άνοιξη στο ξεκίνημα της νέας βλαστησης και μία το Σεπτέμβρη πριν τις πρώτες βροχές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι να φυτεψης Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι μπορείς αλλά δεν θα ειναι σίγουρο ότι είναι η ιδια ποικιλία μπορεί να έχει γονιμοποιηθεί απο άλλη ποικιλία. Και επίσης χωρίς υποκείμενο μπορεί να προκύψουν προβλήματα απο ασθένειες. Φύτεψε τα κουκούτσια (μπορει να βγει κατι που θα σου αρεσει) αλλά πήγαινε και σε ένα φυτώριο κα ζήτα την ποικιλία που θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ραντισματα ελιας ποτε κανουμε? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ΤΡΟΥΦΕΣ είναι υπόγειες καρποφορίες μυκορριζικών μυκήτων που ανήκουν στα γένη Tuber και Terfezia. Όπως όλοι οι μύκητες είναι ετερότροφοι οργανισμοί και έτσι δεν μπορούν να συνθέσουν ουσίες απαραίτητες γις την επιβίωση τους. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη προσκολλώνται σε μερικούς τύπους φυτών (δέντρα και θάμνους), δημιουργώντας μια σχέση ονομαζόμενη «μυκορριζική συμβίωση», από την οποία ωφελούνται και τα δύο μέρη. Η τρούφα στην πραγματικότητα και κυριολεκτικά ονομάζεται «καρποφόρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οταν ωριμάσει και το πιάσεις στα χέρια σου αυτο θα ξεκολλήσει απο το φυτό χωρίς να το τραβήξεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βάζουμε λίπασμα στα φυτά εξωτερικού χώρου το καλοκαίρι. Βάζουμε λίπασμα σε υγρή μορφή μόνο στα φυτά εσωτερικού χώρου μια φορά ή δυο φορές τον μήνα ανάλογα το φυτό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογία: Tο ζιζάνιο είναι μονοετές με ένα κύριο μίσχο ή αρκετούς με ύψος 30,45 έως 121,92 εκ., ενώ μερικές φορές φθάνει τα 182,88 εκ. Οι μίσχοι είναι ευθύγραμμοι, άτριχοι, αυλακωτοί, διακλαδούμενοι, ανοιχτοπράσινοι με ποικίλες κόκκινες αποχρώσεις. Το φθινόπωρο ο μίσχος συνήθως κοκκινίζει και στο τέλος και οι ταξιανθίες γίνονται καφεκόκκινες. Οι κοτυληδόνες είναι ελλειπτικές με μήκος 12-15 χιλ. Ο μαύρος σπόρος είναι είναι κλεισμένος στο λεπτό μεμβρανώδες τείχος του καρπού... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην χώρα μας τα σαλιγκάρια για πολλούς θεωρούνται ένας νόστιμος μεζές, ο οποίος μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους. Αποτελούν επίσης ένα θαυμάσιο νηστίσιμο φαγητό. Η σαλιγκαροτροφία σε επίπεδο κάθετης παραγωγής, ξεκινά δειλά - δειλά και στην περιοχή μας αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας μας. Πρέπει όμως να γίνει με στάνταρ ποιότητας μια και το σαλιγκάρι προορίζεται για τις ευρωπαικές αγορές. Παρακάτω παραθέτουμε βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για τα σαλιγκάρια. Τι ακριβώς ειναι η σαλιγκα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι σύγχρονες πόλεις είναι ένα εχθρικό περιβάλλον για την καλλιέργεια λαχανικών; Μπορεί και όχι. Η ιδέα του να μπορούμε να καλλιεργήσουμε λαχανικά μέσα στην πόλη, στο μπαλκόνι, τη βεράντα ή την ταράτσα είναι γοητευτική. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ένα χώρο που ήδη υπάρχει και ίσως μένει ανεκμετάλλευτος και να έχουμε τα δικά μας τρόφιμα. Η "ανακάλυψη" του ήλιου, του χώματος, της βροχής του ανέμου, των σπόρων, των φυτών, των εποχών, των κύκλων της φύσης και της μεταξύ τους συνεργασία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ, ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΕ!ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΟ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κόνδυλος της πατάτας είναι ουσιαστικά ένας τροποποιημένος βλαστός. Η μορφή του ποικίλει. Οι ποικιλίες για τηγανιτά πατατάκια (chips) είναι συνήθως στρόγγυλες ή στρογγυλές-οβάλ. Οι ειδικές ποικιλίες για τις γαλλικές τηγανιτές πατάτες είναι συνήθως επιμήκεις-οβάλ, ή υπερβολικά επιμήκεις (μακριές). Οι ειδικές ποικιλίες για σαλάτα είναι συνήθως επιμήκεις ή επίσης υπερβολικά επιμήκεις, συχνά με μια μικρή κλίση. Το περίδερμα του κονδύλου μπορεί να είναι κόκκινο, ρόδινο, κίτρινο, ή καφέ με φακίδι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν ευδοκιμεί σε βαριά αργιλώδη ή τυρφώδη εδάφη. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 °C για καλό φύτρωμα και 32 °C για άριστο. Το pH του εδάφους επηρεάζει την διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος, την κινητικότητα των μικροοργανισμών και τελικά την ανάπτυξη του φυτού, την απόδοση και την ποιότητα των καρπών. Είναι σημαντικό για την καλλιέργεια του πεπονιού η διατήρηση του pH του εδάφους μεταξύ των τιμών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 6-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-50 ημέρες μετά Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτο κισσός είναι γένος φυτών της οικογένειας Αραλιίδες (Araliacae) και ανήκει στην τάξη των σκιαδανθών (Umbelliflorae). Το γένος χέδερα (Hedera) περιλαμβάνει 2, ή σύμφωνα με άλλη ταξινόμηση, 5 ή 6 είδη, ιθαγενή της Βόρειας Αφρικής, των Καναρίων νήσων , της Ευρώπης και της Ασίας. Το γνωστότερο στην Ελλάδα είναι το καλλιεργούμενο αλλά και αυτοφυές Χέδερα η έλιξ (Hedera helix), κοινά κισσός. Μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος περιβαλλοντικών συνθηκών, όμως αναπτύσσεται καλύτερα σε ημισκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στην υδροκαληεργια δεν βάζουμε κάποιο συγκεκριμένο λίπασμα. Το λίπασμα καθορίζεται σύμφωνα με της ανάγκες του φυτού κ της καιρικες συνθήκες που επικρατούν κ σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καλλιέργεια. Διαβάστε περισσότερα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΟΔΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΠΟΡΟ?
Απάντηση:
Πάντα είναι καλύτερο να ανανεώνουμε τον σπορο. Αλλωστε θέλεις πάλι να βρείς μικρού μεγέθους πατάτα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε την καλλιέργειά του από σπόρους ή έτοιμα σπορόφυτα που θα προμηθευτείτε σε κάποιο φυτώριο ή γεωπονικό κατάστημα Αν λοιπόν προτιμήσετε τους σπόρους, ξεκινήστε 2-3 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα σε προστατευμένες θέσεις και όταν οι θερμοκρασίες το επιτρέψουν, τα ήδη ανεπτυγμένα σπορόφυτά σας μπορείτε να τα μεταφυτέψετε στην οριστική τους θέση. Βέβαια, ο πιο απλός και εύκολος τρόπος είναι να τους σπείρετε απευθείας στο χώμα, στην τελική τους θέση. Κολπάκι: Βάλτε 2-3 σπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Μπορείτε να ξεκινήσετε τα λάχανά σας φυτεύοντας το σπόρο απευθείας στον κήπο ή το χωράφι, ή ξεκινώντας φυτεύοντας το σπόρο σε φυτώριο και στη συνέχεια να μεταφυτεύσετε τα σπορόφυτα στον κήπο ή το χωράφι. Μπορείτε να κάνετε τη μεταφύτευση όταν τα σπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λάχανο είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Το λάχανο περιέχει σημαντικές ποσότητες γλουταμίνης, ενός αμινοξέος που έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Λόγω των χαμηλών λιπαρών, το λάχανο χρησιμοποιείται συχνά ως τρόφιμο σε δίαιτες. Όπως και το μπρόκολο, αποτελεί πηγή Indole-3-carbinol, ενός χημικού που ενισχύει την επιδιόρθωση του DNA και δρα ως ανταγωνιστής οιστρογόνων, καθυστερώντας την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι το βράσιμο, μειώνει τα επίπεδα αυτών τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πατάτες είναι σήμερα από τις πλέον διαδεδομένες σοδειές. Η ευκολία στην παραγωγή και η μεγάλη θρεπτική τους αξια είναι στοιχεία τα οποία συνέβαλαν στη γρήγορη διάδοσή τους. Σήμερα η πατάτα είναι η τέταρτή σοδειά παγκοσμίως. Οι πατάτες είναι πολύ πλούσιες σε άμυλο (καλή πηγή ενέργειας), κάλιο κι άλλες βιταμίνες και μέταλλα σε μικρότερες ποσότητες. Μεγαλύτερες ποσότητες βιταμινών και μετάλλων βρίσκονται στη φλούδα, γι’αυτό αν η φλούδα βρίσκεται σε καλή κατάσταση μπορεί να καταναλωθεί μαζί με... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ισως θελουν περισσσοτερο ποτισμα??? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: