Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ μαυρομάτικα φασόλια 400 γραμ ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδ...
Απάντηση: Αρκετές κυρίες, ζουν με την ελπίδα να χάσουν μέσω συγκεκριμένης διατροφής το πλεονάζον λίπος απο τη περιφέρεια τους, τα λεγόμενα “ψωμάκια...
Απάντηση: Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής Βράζουμε τις φέτες κολοκύθας μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι ...
Απάντηση: Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφε...
Απάντηση: Υλικά 8 κιλά σκληρό αλεύρι (κατά προτίμησης ολικής άλεσης ή μισό-μισό) 2 κιλά προζύμι 2 κουταλιές σούπας αλάτι Νερό όσο πάρει ...
Απάντηση: Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βαν...
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ νερο,μαγια,αλευρι.εα ν εχετε μηχανημα τα βαζετε ολα μεσα και πιεζετε το κουμπι για να παρει γινει.Εαν δεν εχετε ανακατεψτε τα και κα...
Απάντηση: Συνταγη απο Βεφα Επτάζυμο λέγεται το ψωμί που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με ρεβιθομαγιά και, ως λίγα χρόνια πριν, κατόπιν παραγγελίας μερικ...
Απάντηση: Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φου...
Απάντηση: με σεσκουλα
 

ΨΩΜΙ ΜΑΥΡΟ

Σχετικές ερωτήσεις
Ντεμοντέ ειναι οι ουσιες...
βεβαιως.μπορει να μην απεχει πολυ θερμιδικα απτο λευκο ή οποιοδηποτε αλλο ψωμι ομως προσφερει πολλα οφελη για τον οργανισμο μας.ειναι πλο...
Βασικα δεν λεγεται μαυρο ψωμι αλλα ψωμι ολικης αλεσεως,τελος παντων! Υλικα: 800 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης των μύλων Αγίου Γεωργίου 200 ...
Τα μαύρο ψωμί έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το λευκό. Παρόλα αυτά η διατροφική του υπεροχή συνίσταται στην περιεκτικότητά του σε φυτ...
Οχι.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

:P χεχεχεχ :P
Απάντηση:
Ντεμοντέ ειναι οι ουσιες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βεβαιως.μπορει να μην απεχει πολυ θερμιδικα απτο λευκο ή οποιοδηποτε αλλο ψωμι ομως προσφερει πολλα οφελη για τον οργανισμο μας.ειναι πλουσιο σε φυτικες ινες οι οποιοες αλλιως ονομαζονται ¨καλοι υδατανθρακες¨και βοηθουν στον μεταβολισμο,καταπολεμουν την δυσκοιλιοτητα κτλ.ομως αν θες να αρχισεις να τρως πολλα ειδη ολικης αλεσεως θα ηταν καλο να συμβουλευτεις τον γιατρο σου αν εχεις προβλημα με τον σιδηρο γιατι οι φυτικες ινες απορροφουν μερος του σιδηρου μας,πραγμα που σημαινει πως πρεπει να τ... Διαβάστε περισσότερα...
Πώς φτιάχνω μαύρο ψωμί;
Απάντηση:
Βασικα δεν λεγεται μαυρο ψωμι αλλα ψωμι ολικης αλεσεως,τελος παντων! Υλικα: 800 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης των μύλων Αγίου Γεωργίου 200 γρ. αλεύρι σκληρό των μύλων Αγίου Γεωργίου 2 ποτήρια μπύρα ανακατεμένα με 2 φακελάκια μαγιά ξερή 4 κουταλάκια αλάτι 2 κουταλάκια γλυκάνισο 3 κουταλιές ελαιόλαδο Εκτελεση: Σε λεκάνη βάζετε τη μπύρα με τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το γλυκάνισο. Ανακατεύετε τα άλευρα και τα προσθέτετε στο μείγμα. Προσθέστε όσο χλιαρό νερό χρειαστεί να γίνει μαλακή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μαύρο ψωμί έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το λευκό. Παρόλα αυτά η διατροφική του υπεροχή συνίσταται στην περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και στο ότι είναι πλουσιότερο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έτσι βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου, στα καλύτερα επίπεδα κορεσμού και στην καλή λειτουργία του νευρικού μας συστήματος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα 600 γραμ μαυρομάτικα φασόλια 400 γραμ ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και τριμμένα στον τρίφτη 1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 φλιτζ τσαγιού κοτσανάκι σέλινο ψιλοκομμένα 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας 1 κουτ γλυκού πάπρικα Αλάτι, πιπέρι Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε μέσα ταυτόχρονα τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα ανακατεύετε και τα σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε μέσα τα μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρκετές κυρίες, ζουν με την ελπίδα να χάσουν μέσω συγκεκριμένης διατροφής το πλεονάζον λίπος απο τη περιφέρεια τους, τα λεγόμενα “ψωμάκια”. Θα πρέπει να διευκρινισθεί, ότι μία τέτοιου είδους διατροφή, φυσικά και δεν υπάρχει. Διατροφή, σημαίνει να ακολουθηθεί ένα υγιεινό μοντέλο διατροφικού πλάνου, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του εκάστοτε διαιτώμενου, όχι όμως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σώματος του. Δεν νοείται με μία συγκεκριμένη διατροφή, ότι θα χαθεί αποκλειστικά το σωματικό λίπος από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής Βράζουμε τις φέτες κολοκύθας μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι και μετράμε ώστε να έχουμε 1,5 φλ. πολτό κίτρινης κολοκύθας με κρεμμύδι. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 κιλό από το αλεύρι μαζί με τις νιφάδες βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη ρίγανη και την μαγιά. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα το λάδι, το γάλα και τον πολτό. Προσθέτουμε το χλιαρό ζουμί κολοκύθας και ανακατεύουμε σιγά-σιγά αλεύρι, τόσο ώστε ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάχνετε το δικό σας σπιτικό πεντανόστιμο χωριάτικο ψωμί. Είναι τόσο απλό, που σίγουρα θα δοκιμάσετε. Αναπόφευκτα θα κάνετε τις συγκρίσεις με το ψωμί που αγοράζετε από το φούρνο της γειτονιάς. Υλικά για ψωμί ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ Τα υλικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε το δικό σας πεντανόστιμο ψωμί είναι: α) 1 κιλό σκληρό αλεύρι (στο παράδειγμά μου χρησιμοποιώ το "Αλεύρι για παραδοσιακά ζυμωτά" από το ΑΒ. β) 1 κύβο φρέσκια μαγιά μπύρας (στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 8 κιλά σκληρό αλεύρι (κατά προτίμησης ολικής άλεσης ή μισό-μισό) 2 κιλά προζύμι 2 κουταλιές σούπας αλάτι Νερό όσο πάρει Προετοιμασία Αποβραδίς βγάζουμε από το ψυγείο το προζύμι μας Κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής αλέσεως ΠαρασκευήΤο πρωί βάζουμε το αλεύρι μας σε μία σκάφη ή μεγάλη λεκάνη κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το προζύμι μας. Ζεσταίνουμε 4-5 κιλά νερό, το καλοκαίρι περίπου στους 40 βαθμούς κελσίου και το χειμώνα γύρω στους 50 γιατί κρυώνει γρηγορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 1 φακελάκι μαγιά (ξηρή) 250 γρ. γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 75 γρ. ζάχαρη λευκή 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα βανίλια 1 αυγό 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) 500 γρ. αλέυρι 1 κ.γ κανέλα ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ: 100 γρ. ζάχαρη λευκή 50 γρ. ζάχαρη μαύρη 60 γρ. βούτυρο 1 κ.γ κανέλα Από τα υλικά της ζύμης χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αυγό και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ νερο,μαγια,αλευρι.εαν εχετε μηχανημα τα βαζετε ολα μεσα και πιεζετε το κουμπι για να παρει γινει.Εαν δεν εχετε ανακατεψτε τα και καντε τα ζυμη και το βαζετε στο φουρνο αλλα μπορειτε να φτιαξετε αλλιως δηλαδη μολις κανετε την ζυμη πλαθετε με τα χερια σας εναν μεγαλο κυκλο απο ζυμη και αναβεται καπου φωτια και το ψυνετε πανω της. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγη απο Βεφα Επτάζυμο λέγεται το ψωμί που έφτιαχναν οι νοικοκυρές με ρεβιθομαγιά και, ως λίγα χρόνια πριν, κατόπιν παραγγελίας μερικοί φούρνοι στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα άσπρο μυρωδάτο ψωμί. Ευωδίαζε ο τόπος, όταν η μητέρα μου το έφερνε στο σπίτι ζεστό και ροδοψημένο από το φούρνο της γειτονιάς μας. Η μαγιά που γίνεται από τα ρεβίθια δεν πετυχαίνει πάντα. Γι’ αυτό η μητέρα μου έβαζε ρεβίθια σε 3 διαφορετικά βάζα, για να χρησιμοποιήσει αυτά που άφριζαν περισσότερο κι είχαν το χαρακτηριστικ... Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγές χωρίς γλουτένη
Απάντηση:
Σοκολατένιο κέικ χωρίς γλουτένη Το κέικ αυτό τρώγεται καλύτερα αμέσως μετά την κατασκευή του. Για να εξασφαλίσετε ότι οι στρώσεις θα φουσκώσουν κατάλληλα (και δεν θα κάτσουν), αποφύγετε να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου καθώς ψήνονται. Μπορείτε να χρωματίσετε την κρέμα με χρώμα ζαχαροπλαστικής γι να δώσετε μια τελείως διαφορετική όψη στο κέικ σας Υλικά Για 8 μερίδες Για τα σοκολατένια στρώματα Φυτικό έλαιο(μαργαρίνη) 1 ½ φλιτζάνια ζάχαρη ¾ φλιτζανιού ριζάρευρο ½ φλιτζάνι ψίχα αμυγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ 4 αραβικές πίτες 4 κρεμμύδια μέτρια 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ½ φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά Aλάτι & Πιπέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
6 φύλλα κρούστας για τη γέμιση 1/2 κούπας λάδι 1 κούπα γάλα 5 αβγά 1/2 κ.γ.μπέικιν πάουντερ 400 γρ. κασέρι για το άλειμμα ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές λάδι με 2-3 κουταλιές γάλα Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνετε παστιτσάδα;
Απάντηση:
Υλικά 1 κιλό Μοσχαράκι σε μερίδες 100 γρ. Λάδι 1 κουταλιά Βούτυρο 3 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες Σκόρδο 1/2 κουταλάκι γλυκού Κανελογαρύφαλλα σκόνη Μπαχάρι σκόνη Μοσχοκάρυδο 100 γρ. άσπρο Κρασί ξηρό 300γρ. Ντοματάκια ψιλοκομμένα 1/2 κιλο Μακαρόνια χοντρά το 4-5 νούμερο Παρμεζάνα τριμμένη Λίγη Ζάχαρη Τρόπος παρασκευής Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρ... Διαβάστε περισσότερα...
κρεπα
Απάντηση:
http://www.dolanofood.gr/portal/index.php? option=com_content&view=article&id=53:crepe- recipes&catid=10:general&lang=el edo 8a bris oti idous krepa 8elis!!! :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mojito Ξεκινάμε από τα βασικά, αφού πρέπει να είναι συνολικά το πολύ… δύο στην Ελλάδα, εκείνοι που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ τους mojito. Αν είστε εσείς αυτοί οι δύο, η αλήθεια είναι ότι δεν θα σας χαρίσει την εικόνα του «ψαγμένου/ης» αν το κρατάτε, αλλά δεν παύει να είναι ένα πολύ δροσιστικό και καλοκαιρινό κοκτέιλ. Πώς φτιάχνεται: Ανακατεύετε σε ένα ψηλό ποτήρι 4-5 φύλλα μέντας, 2-3 φέτες λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε στο σέικερ 1,5-2 μεζούρες λευκό ρούμι με τρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
10 πιπεριές είτε στρογγυλές είτε μακριές 300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη 5 κουταλιές ελαιόλαδο λίγο πιπέρι λίγη ρίγανη Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένας πολύ νόστιμος μεζές. Φτιάχνονται πολύ εύκολα. Λιώνουμε την φέτα και την ανακατεύουμε καλά με το λάδι , την ρίγανη και το πιπέρι. Κόβουμε το πάνω μέρος απο τις πιπεριές και αφαιρούμε τα σπόρια. Τις ζεματίζουμε για πολύ λίγο, περίπου 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε καλά. Μόλις στραγγίξουν και κρυώσουν τις γεμίζουμε και τις κλείνουμε. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράσε χυλοπιτες ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σπέσιαλ συνταγή για μπρόκολο - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BC%CF%80%CF%81%CF% 8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CF% 83%CF%84%CF%8C Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 2 Συστατικά:1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια (sticks)2 κουταλιές σούπας teriyaki sauce 1 κουταλιά σούπας σόγια1 κουταλιά σούπας σουσάμιφρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ½ συνταγήςΘερμίδες: 172 kcalΠρωτεΐνη: 4 γρ.Υδατάνθρακες: 15 γρ.Λίπος: 9 γρ.Φυτικές Ίνες: 4,3 γρ. ΟδηγίεςΣε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και μόλις τό ελαιό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για το παστιτσιο : 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά 300γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλογραβιέρα προτείνω) 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο (αυτά με την τρύπα στη μέση :-)) 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο 5 κουταλιές κορν φλάου λίγο ξύδι 1 κουταλιά φυτίνη λίγο λάδι 2 αυγά 80 γρ. πουμαρό αλάτι Παρασκευή της συνταγής για παστίτσιο : Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια για παστιτσιο με λίγο αλάτι για περίπου 8 λεπτά. Αφού βράσουνε να σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με το ασπράδι από 2 αυγά. Φυλάμε σε ενα δοχεί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λιθρινια ,θα τα ψησεις στη σχαρα η στο φουρνο.Σε μια λαδοκολλα κομμενα σε φετες τα λαχανικα και τα βαζεις κι αυτα σε φουρνο με γριλ. Λαδολεμενο για τα ψαρια στο σερβιρισμα και βαλσαμικο για τα λαχνικα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνταγές μαγειρικής - κουνουπίδι κοκκινιστό - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE% BD%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CE% BF%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF% 8C Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαριζουμε τα σκορδα αφηνουμε το βολβο με περιπου δεκα εκατοστα με το μισκο βαζουμε σε μια καττσαρολα νερο αλατι και ξυδι το αφηνουμε να βρασει και δοκιμαζουμε τι γευσι του ποσο ξυνο ειναι βαζουμε τα σκορδα να βρασουν οχι πολυ στη συνεχεια τα βγαζουμε να κρυο σουν τα βαζουμε σε βαζο και επανω βαζουμε λιγο λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 38 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: