Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ψαρια
Απάντηση: Δε θέλεις να το μάθεις. Θέλεις να το φας! Βρες τις καλύτερες ταβέρνες με ψαρονέφρι, στο κινητό σου τηλέφωνο. Πώς; Με τη νέα, δωρεάν, Andr...
Απάντηση: Απο κρεας μου αρεσει σχεδον μονο το κοτοπουλο και σπανια το κοκκινο....Και απο ψαρια μονο σολωμος, παγκασιους και κατσουλα παντα σε φιλετ...
Απάντηση: Ψαρονεφρι με κρεμα γαλακτος και μανιταρια: Υλικα: 800gr - 1Kg Ψαρονέφρι 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κρέμα γάλα...
Απάντηση: βασικά έχει μεγάλη σχέση με το εστιατόριο και τον chef. Πάντως όντως ο "τορπιλοειδής" τόνος φεύγει πολύ παραπάνω από τα 700Ε/kg...
Απάντηση: Γιατί όχι; Για να το ρωτάς πάντως μήπως έχεις την υποψία ότι θα σε χαλάσει; Αν πιστεύεις ότι θα σε χαλάσει καλύτερα μην φας, ειδικά εάν ε...
Απάντηση: Καλύτερα θεωρούνται τα λιπαρά ψάρια σε αντίθεση με τα κρέατα που εκεί προτιμάμε τα μη λιπαρά και αυτό γιατί τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχ...
Απάντηση: βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αν...
Απάντηση: τα παντα εκτος απο τα πολυ αλμυρα οπως πατατακια κτλ.
Απάντηση: μακαρονια με σιροπι σοκολατα.βγηκε μια μαλακια και μιση.
 

ψαρια διατροφικη αξια

τι διατροφικη αξια εχουν τα ψαρια;
Το ψάρι είναι μία τροφή με σημαντική διατροφική αξία, και είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή ή την Κρητική διατροφή, το ψάρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μας διατροφής. Στην Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής, το ψάρι συστήνεται να καταναλώνεται σε ποσότητα 5-6 μικρομερίδων την εβδομάδα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο μέσος Έλληνας καταναλώνει σχεδόν 12 κιλά ψάρι το χρόνο. Στην ελληνική αγορά μπορούμε να βρούμε άφθονα ψάρια, απ

ό γαύρο, κολιό και σαρδέλα, μέχρι σολομό. Όλα αυτά τα ψάρια έχουν μεγάλη διατροφική αξία. Τα ψάρια είναι μία πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών, που έχουν εφάμιλλη ή και υψηλότερη ποιότητα και διατροφική αξία από εκείνες του κρέατος, αλλά η περιεκτικότητά τους σε λίπος διαφέρει πολύ από είδος σε είδος ψαριού. Το λίπος τους μπορεί να είναι χαμηλό, όπως στην περίπτωση του μπακαλιάρου και της γλώσσας, που είναι 0.5-2%, ή αρκετά υψηλότερα όπως στην πέστροφα, το σολομό και το σκουμπρί, που κυμαίνεται από 10-

20%. Εκτός από την παροχή αμινοξέων και λίπους, τα ψάρια είναι πλούσιες πηγές για πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Τα χαμηλά σε λίπος ψάρια, με το λευκό δέρμα είναι μία πολύ υγιεινή και χαμηλή σε θερμίδες επιλογή για τη διατροφή μας. Για παράδειγμα, τα 100 γρ μπακαλιάρου δίνουν 76 θερμίδες και μόνο 0.7 γραμμάρια λίπους. Αλλά ακόμα και τα πιο λιπαρά ψάρια δίνουν χαμηλές θερμίδες σε σχέση με άλλες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο με δέρμα. Έτσι, τα 100 γρ σολομού δίνουν 197 θερμίδες με 13 γραμμάρια λίπους ενώ τα 100 γρ κοτόπουλου με δέρμα δίνουν 230 θερμίδες. Επίσης, ο τόνος δίνει 99 θερμίδες και 0.6 γραμμάρια λίπους. Τα ψάρια, όπως και οι άλλες τροφές ζωικής προέλευσης, δίνουν στον οργανισμό μας πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας απαραίτητες για τη δόμηση των ιστών και την αποκατάσταση των φθορών τους. ΓιΆ αυτό το λόγο, το ψάρι μπορεί επάξια να αντικαταστήσει το κρέας, ως προς την πρωτεϊνική του περιεκτικότητα. Τα ψάρια είναι επίσης πηγή πολλών βιταμινών. Τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών παρέχουν κυρίως τις βιταμίνες Α και D. Ψάρια όπως ο σολομός και ο ξιφίας είναι καλή πηγή βιταμίνης Α, η οποία έχει άμεση σχέση με την όραση, αφού συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των ματιών μας. Η βιταμίνη D είναι υπεύθυνη για την αύξηση και τον εμπλουτισμό των οστών και των δοντιών αλλά και για την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου. Οι βιταμίνες Α και D βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια και στο ήπαρ των άλλων ψαριών, ενώ το λάδι τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπυκνωμένο συμπλήρωμα βιταμινών. Το πιο γνωστό συμπλήρωμα τέτοιου τύπου είναι το μουρουνέλαιο. Πέρα από τις βιταμίνες Α και D, τα ψάρια μας παρέχουν και άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β2, νιασίνη και Β12, που είναι σημαντικές για το μεταβολισμό των βασικών διατροφικών στοιχείων αλλά και την υγεία των νευρικών ιστών και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ως προς τα μεταλλικά στοιχεία που παίρνουμε από τα ψάρια, αυτά είναι το ασβέστιο το οποίο λαμβάνουμε ειδικά από όσα μικρά ψάρια τρώμε και τα κόκαλα όπως είναι ο γαύρος και η μαρίδα και ο φώσφορος. Τα δύο αυτά μέταλλα μαζί με τη βιταμίνη D, βοηθούν στην καλύτερη δόμηση των δοντιών και οστών. Τα ψάρια περιέχουν επίσης σελήνιο αλλά και ιώδιο. ΅Οσο για τα ω-3 λιπαρά οξέα, αυτά έχουν θετική δράση σε πολλά διαφορετικά συστήματα του οργανισμού μας όπως είναι η μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων. Λιπαρά οξέα ω-3 βρίσκουμε στα λιπαρά ψάρια όπως είναι το σκουμπρί, η σαρδέλα, ο γαύρος, ο σολομός, ο τόνος, η πέστροφα, αλλά και τα θαλασσινά. απο fishmarket.gr
Σχετικές ερωτήσεις
Η πλούσια διατροφική αξία των ψαριών έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά. Τα ψάρια περιέχ...
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και είναι τρόφιμα χαμηλά σε λίπος. Μία μερίδα 100 γρ. από τα περισσότερα ψάρι...
σαν το ψαρονεφρι ειναι..
Η κονσερβα οσο καλα και να εχει συντηρηθει εχει λιγοτερα θρεπτικα συστατικα απο ενα αντιστοιχο φρεσκο, χωρις ομως να σημαινει οτι ειναι κ...
Νατάσα μου τον τελευταίο καιρό έχω εθιστεί λόγο της νηστείας σε μια πίτα φτιαγμένη με ταχίνη.Πρωί- μεσημέρι-βράδυ αυτή είναι το φαγητό μου...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Η πλούσια διατροφική αξία των ψαριών έγκειται στην περιεκτικότητά τους σε πολύτιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικά. Τα ψάρια περιέχουν αρκετά μέταλλα και βιταμίνες. Η σάρκα των αλιευμάτων και κυρίως των ψαριών, χαρακτηρίζεται κατά βάση από υψηλή (18-25%) περιεκτικότητα πρωτεϊνών μεγάλης βιολογικής σημασίας. Είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λίπη, βιταμίνες ( Α, Β, Ε, D, και Κ ), και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο, το νάτριο, το κάλιο, ο φώσφορος, ο χαλκός, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και είναι τρόφιμα χαμηλά σε λίπος. Μία μερίδα 100 γρ. από τα περισσότερα ψάρια και θαλασσινά παρέχει περίπου 20 γρ. πρωτεΐνης, ή αλλιώς το 1/3 της μέσης ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης για πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη στο ψάρι είναι υψηλής ποιότητας, περιέχοντας αφθονία απαραίτητων αμινοξέων, και είναι εύπεπτη για τα άτομα όλων των ηλικιών. Τα θαλασσινά είναι και αυτά γενικώς χαμηλά σε λίπος και θερμίδες σε σχέση με το βοδινό, τα πουλερικά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σαν το ψαρονεφρι ειναι.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κονσερβα οσο καλα και να εχει συντηρηθει εχει λιγοτερα θρεπτικα συστατικα απο ενα αντιστοιχο φρεσκο, χωρις ομως να σημαινει οτι ειναι και ανθυγιεινο. Τον τονο κονσερβα τον χρησιμοποιουν και οι αθλητες, εε κατι θα ξερουν παραπανω, σιγουρα θα εχει Ω3 λιπαρα! :) Διαβάστε περισσότερα...
Φαγητά που άλλοτε σας άρεσαν πολύ τώρα τα έχετε βαρεθεί ή κάτι που ποτέ δεν τρώγατε ξαφνικά τείνει να σας αρέσει;
Απάντηση:
Νατάσα μου τον τελευταίο καιρό έχω εθιστεί λόγο της νηστείας σε μια πίτα φτιαγμένη με ταχίνη.Πρωί-μεσημέρι-βράδυ αυτή είναι το φαγητό μου.Μαγειρεύω τα φαγητά που τρώει η οικογένεια μου κι εγώ δεν τα κάνω όρεξη.Το Σαββατοκύριακο αλλάζω το μενού μου τρώγοντας κάτι μαγειρευτό.Παράξενο δεν είναι? Έπινα πάρα πολλούς καφέδες και κατέληξα να με πειράζουν.Τους έκοψα λεπίδα και η στέρηση του ήταν μαρτυρική.Για μια βδομάδα με πονούσε φρικτά και ανυπόφορα όλο το σώμα μου. Κατάλαβα τι τραβάνε οι ναρκομα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δε θέλεις να το μάθεις. Θέλεις να το φας! Βρες τις καλύτερες ταβέρνες με ψαρονέφρι, στο κινητό σου τηλέφωνο. Πώς; Με τη νέα, δωρεάν, Android εφαρμογή του Χρυσού Οδηγού (Greek Yellow Pages) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο κρεας μου αρεσει σχεδον μονο το κοτοπουλο και σπανια το κοκκινο....Και απο ψαρια μονο σολωμος, παγκασιους και κατσουλα παντα σε φιλετο..... Τα νευρα μου γινονται κροσια οταν ειναι να τα ξεκοκαλισω.... Διαβάστε περισσότερα...
με τι μπορω να κανω το ψαρονεφρι?
Απάντηση:
Ψαρονεφρι με κρεμα γαλακτος και μανιταρια: Υλικα: 800gr - 1Kg Ψαρονέφρι 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κρέμα γάλακτος λίγο λευκό κρασί Εκτελεση: Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχουμε την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μόλις πάρει βράση το βάζουμε σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ... Διαβάστε περισσότερα...
Ποιό είναι το πιο ακριβό ψάρι σε εστιατόριο και πόσο κοστίζει το κιλό;
Απάντηση:
βασικά έχει μεγάλη σχέση με το εστιατόριο και τον chef. Πάντως όντως ο "τορπιλοειδής" τόνος φεύγει πολύ παραπάνω από τα 700Ε/kg... γύρω στα 5000E/kg χονδρική στην Ινδία-Ιαπωνία... Τελικώς, λόγω μόδας θα έλεγα το fugu (λαγοκέφαλος) το οποίο σερβιρισμένο κοστίζει 400-800 E/kg.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί όχι; Για να το ρωτάς πάντως μήπως έχεις την υποψία ότι θα σε χαλάσει; Αν πιστεύεις ότι θα σε χαλάσει καλύτερα μην φας, ειδικά εάν είναι βράδυ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλύτερα θεωρούνται τα λιπαρά ψάρια σε αντίθεση με τα κρέατα που εκεί προτιμάμε τα μη λιπαρά και αυτό γιατί τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα ψάρια είναι όπως προαναφέραμε πολύ ωφέλιμα. Τέτοια ψάρια είναι ο τόνος, η σαρδέλα, το σκουμπρί, ο κολιός , ο σολωμός, η ρέγκα, ο γαύρος , το χέλι και η πέστροφα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αναβης και αμεσος ταρυχνης στο μπουκαλη και ταυτοχρονα ταπονης με το αυγο [τα σπυρτα να ειναι αναμενα οταν τα ρηξηςμεσα κρατισετα ισα ισα να αναψουνεπανο στο στομιο και ρυξτα] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα παντα εκτος απο τα πολυ αλμυρα οπως πατατακια κτλ. Διαβάστε περισσότερα...
...κανετε...???
Απάντηση:
μακαρονια με σιροπι σοκολατα.βγηκε μια μαλακια και μιση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τυρί κίτρινο με αρκετά λιπαρά. Λιώνει στο ψήσιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανήκει στά ξινά, όπως & το πορτοκαλι, το νεράτζι, το κουμ κουάτ κλπ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγω τον παιρνω 50 Ε απο Καλαματα + 3 Ε ο τενεκες 53 συνολο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΥΘΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΘΘΘΘΘΘΘΘΘΘ Διαβάστε περισσότερα...
http://www.scribd.com/doc/25341647/%CE%97-%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97-%CE%A4%CE%9F-%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%91-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%95%CE%9D%CE%91%CE%A3-%CE%A3%CE%A5%CE%93%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%CE%A3-%CE%9C%CE%A5%CE%98%CE%9F%CE%A3
Απάντηση:
πρωτα απολα, σε ευχαριστω πολυ για το επιπροσθετο αγχος που μου χαρισες με αυτο το θεμα...(αν ισχυει). και δευτερον, αν ισχυει, ντροπη για την αισχροτατη παγκοσμια προπαγανδα που κανουν αυτοι οι.... και τις αθλιες συνθηκες που εχουν τις αγελαδες... αραγε ισχυει το ιδιο για το τυρι και το γιαουρτι; Διαβάστε περισσότερα...
θαλασσινό παρόμοιο με το καλαμάρι, με χαμηλότερη τιμή αγοράς
Απάντηση:
Θράψαλο λέγεται. Διαβάστε περισσότερα...
τι διατροφικη αξια εχουν τα ψαρια;
Απάντηση:
Το ψάρι είναι μία τροφή με σημαντική διατροφική αξία, και είναι στενά συνδεδεμένο με την ελληνική διατροφή και παράδοση. Σύμφωνα με τη Μεσογειακή ή την Κρητική διατροφή, το ψάρι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής μας διατροφής. Στην Πυραμίδα της Υγιεινής Διατροφής, το ψάρι συστήνεται να καταναλώνεται σε ποσότητα 5-6 μικρομερίδων την εβδομάδα. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ο μέσος Έλληνας καταναλώνει σχεδόν 12 κιλά ψάρι το χρόνο. Στην ελληνική αγορά μπορούμε να βρούμε άφθονα ψάρια,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τον μπέρδεψες με το χταπόδι; Μήπως εννοούσες κρασάτος; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν σου ειχε απαντησει καποιος θα το εβλεπες στις ειδοποιησεις σου πανω δεξια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
προτεινω αυγοφετες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 λίτρο λάδι πόσα γραμμάρια είναι; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Αφου τις πλυνεις και τις καθαρισεις,τις βαζεις σε ενα ταπερακι ή σε πολυ μπαγκ και τις τοποθετεις στην καταψυξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: