Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Για το ψάρεμα της μαρίδας υπάρχουν ειδικά δίχτυα, τα μαριδόδιχτα. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, πηγαίνουν στα γρέμπαινα, δηλαδή όπου υπά...
Απάντηση: Το λαβράκι με εγγλέζικο. Μια άλλη τεχνική, που μπορούμε να εφαρμόσουμε για την σύλληψη του λαβρακιού, είναι το εγγλέζικο. Με την τεχνική ...
Απάντηση: ψαροντούφεκο. Σε γενικές γραμμές το ψαροντούφεκο για χταπόδια είναι ιδιαίτερη τεχνική, καθώς αλλάζει η εστίαση των ματιών που αντί για το...
Απάντηση: Ψάρεμα με ψαροντούφεκο http:// www.youtube.com/ watch?v=1bSlJYcSXn0
Απάντηση: Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ό...
Απάντηση: Παραγάδι: Παίρνουν ένα σπάγκο μεγάλο και κάθε τέσσερις οργιές, βάζουν και από ένα αγκίστρι. Δολώνουν μετά σουπιές ή καλαμάρια ή γόπες ή γ...
Απάντηση: Χταπόδια, υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις Ελληνικές ακτές, αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα και ψαρεύεται με διάφορες τεχνικές. Πολύ αποδοτική...
Απάντηση: Ψάρεμα παλαμίδας: Η παλαμίδα ψαρεύεται με ειδικά δίχτυα, που λέγονται παλαμιδόδιχτα. Το καλοκαίρι αφαιρούν από αυτά μολύβια, ώστε να πλέο...
Απάντηση: Το χταπόδι ψαρεύεται ως εξής: Όταν είναι νηνεμία, ρίχνουν χαλίκια αλειμμένα με λάδι στη θάλασσα, για να σταματά ο κάθε κυματισμός και να ...
Απάντηση: ΕΠΟΧΗ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ Την Άνοιξη και το καλοκαίρι ο ξιφίας βγαίνει στον αφρό και έρχεται πιο κοντά στις ακτές για να γεννήσει και να βρεί τροφ...
 

Ψαρεμα σουπιας

Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το εξής: Πιάνουν μια θηλυκιά σουπιά, τη δένουν πίσω από τη βάρκα και βάζουν μπροστά. Τότε τα αρσενικά, που βλέπουν τη θηλυκιά σουπιά, τρέχουν από πίσω της και ο ψαρά με την απόχη τις πιάνει.
Η σουπιά πιάνεται στην εποχή της, δηλαδή τότε που συνέρχονται τα θηλυκά με τα αρσενικά για την αναπαραγωγή. Οι ψαράδες, την εποχή εκείνη, κάνουν το εξής: Πιάνουν μια θηλυκιά σουπιά, τη δένουν πίσω από τη βάρκα και βάζουν μπροστά. Τότε τα αρσενικά, που βλέπουν τη θηλυκιά σουπιά, τρέχουν από πίσω της και ο ψαρά με την απόχη τις πιάνει
Σχετικές ερωτήσεις
η καλύτερη εποχή για την σουπιά ειναι τον Μαιο..και ψαρεύεται όπως και τα καλαμάρια. μπορεί να πιάσεις και τώρα αλλα ειναι ποιο σπάνιες.
Πέτρο νομίζω ότι έχεις κάποια μορφή νεύρωσης & ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις (δεν το λέω ειρωνικά, το εννοώ). Εντάξει, & εγώ τ...
Συρτή: Παίρνουν μια πετονιά ως 20 οργιές και βάζουν στην άκρη αγκίστρια. Βάζουν μπροστά τη βάρκα, ρίχνοντας στη θάλασσα την πετονιά, και ...
Επιλέγουμε καλάμι γύρω στα 5 μετρα. η μισίνα πρέπει να από #20 εως #25 και ίση σε μήκος με το καλάμι. Οι χοντρές μισίνες διώχνουν το μεγά...
Παράκτιο ψάρεμα: εδώ μπορούμε να το ψαρέψουμε με διάφορες παραλλαγές από αρματωσιές. Το καλάμι μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατό αν...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης
Απάντηση:
η καλύτερη εποχή για την σουπιά ειναι τον Μαιο..και ψαρεύεται όπως και τα καλαμάρια. μπορεί να πιάσεις και τώρα αλλα ειναι ποιο σπάνιες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πέτρο νομίζω ότι έχεις κάποια μορφή νεύρωσης & ίσως να πρέπει να το κοιτάξεις (δεν το λέω ειρωνικά, το εννοώ). Εντάξει, & εγώ τρελαίνομαι όταν βλέπω να κακομεταχειρίζονται ζώα (ειδικά για "πλάκα") αλλά εσύ έχεις ξεφύγει. Καταλαβαίνω & σέβομαι την επιλογή κάποιου να είναι χορτοφάγος, δικαίωμά του να καθορίζει την διατροφή του. Αλλά το να αποκαλείς την κρεατοφαγία δολοφονία είναι επιεικώς άτοπο έως ηλίθιο. Ο άνθρωπος ανήκει στα παμφάγα & το να τρώει κρέας δεν εί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συρτή: Παίρνουν μια πετονιά ως 20 οργιές και βάζουν στην άκρη αγκίστρια. Βάζουν μπροστά τη βάρκα, ρίχνοντας στη θάλασσα την πετονιά, και οργώνουν τη θάλασσα. Ό,τι βρουν στο δρόμο τ΄ αγκίστρια, το πιάνουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επιλέγουμε καλάμι γύρω στα 5 μετρα. η μισίνα πρέπει να από #20 εως #25 και ίση σε μήκος με το καλάμι. Οι χοντρές μισίνες διώχνουν το μεγάλο ψάρι. ο φελλός πρέπει να είναι μικρός και να ισοσταθμίζει με το βαρύδι έτσι ώστε να μην βρίσκει αντίσταση όταν το τραβήξει. Το βαρύδι πρέπει να έχει μέγεθος μικρότερο από την φακή. Αν χρειάζεται δεύτερο βαρύδι, το βάζουμε κοντά στον φελλό. Η απόσταση από το αγγίστρι στο βαρύδι πρέπει να είναι γύρω στους 30 -35 πόντους. Το αγγίστρι πρέπει να απέχει από τον... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παράκτιο ψάρεμα: εδώ μπορούμε να το ψαρέψουμε με διάφορες παραλλαγές από αρματωσιές. Το καλάμι μας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυνατό αν πρόκειται να βγάλουμε μεγάλα θηράματα. Τα δε εργαλεία, καλής ποιότητας και λεπτά. Σύμμαχός μας η θολούρα, όπου το ψάρι δεν καλοβλέπει, αλλά ορμάει. Η εμπειρία μου εδώ λέει ότι θα πρέπει να μαλαγρώσουμε την περιοχή πολύ καλά. Τα εργαλεία που χρησιμοποιώ για το παράκτιο ψάρεμα είναι μάνα 28 mm και παράμαλλο 20-22 αόρατη. Αγκίστρι Νο. 6-7, κοντό στέλεχος και φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για το ψάρεμα της μαρίδας υπάρχουν ειδικά δίχτυα, τα μαριδόδιχτα. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, πηγαίνουν στα γρέμπαινα, δηλαδή όπου υπάρχουν πέτρες, για να αποφύγουν την κακοκαιρία. Όταν όμως έχει Γαρμπή, Μαΐστρο και γλύκα, φεύγουν από τα γρέμπαινα και πηγαίνουν στην καλάδα, εκεί δηλαδή που μπορεί να ριχτεί η τράτα. Για τις μαρίδες λένε οι ψαράδες ότι γνωρίζουν τον καιρό δύο μέρες πριν, και ονομάζουν τη μαρίδα «ναύτη στον καιρό», δηλαδή, όπως ο ναύτης γνωρίζει τον καιρό, έτσι τον γνωρίζει κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λαβράκι με εγγλέζικο. Μια άλλη τεχνική, που μπορούμε να εφαρμόσουμε για την σύλληψη του λαβρακιού, είναι το εγγλέζικο. Με την τεχνική αυτή, θα τα ψαρέψουμε συνήθως στα λιμάνια. Σχεδόν σε όλα υπάρχουν λαβράκια και ειδικότερα σε αυτά που δένουν ψαροκάικα. Στα μέρη αυτά, βρίσκουν τροφή από τα καΐκια, όταν ξεψαρίζουν τα δίχτυα αλλά και από τον γόνο που συσσωρεύεται σε αυτά. Μπορώ να πω, ότι είναι σχεδόν μόνιμος κάτοικος των λιμανιών, όλες τις εποχές. Τα σημεία που θα επιλέξουμε για να τα ψαρέψ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαροντούφεκο. Σε γενικές γραμμές το ψαροντούφεκο για χταπόδια είναι ιδιαίτερη τεχνική, καθώς αλλάζει η εστίαση των ματιών που αντί για το βυθό ή τα μεσόνερα, εστιάζει πάνω στο βράχο όπου είναι τα χταπόδια. Θέλει προσοχή μονάχα κάποιες φορές σε περιπτώσεις που βεντουζάρει το χταπόδι στην τρύπα ή όταν τα βγάζετε με "γυμνό" χέρι. Επίσης, μεγάλη προσοχή να δίνετε όταν πιάνετε με το χέρι ένα χταπόδι και έχετε οπλισμένο ψαροντούφεκο, καθώς το χταπόδι εύκολα μπορεί να φτάσει τη σκανδάλη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάρεμα με ψαροντούφεκο http://www.youtube.com/watch?v=1bSlJYcSXn0 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα μπορούμε να κάνουμε από τη βάρκα, αλλά και από τη στεριά, Ας δούμε πρώτα όμως με τη βάρκα. Αφού φτάσουμε στο σημείο που ξέρουμε ότι υπάρχουν χταπόδια, σβήνουμε τη μηχανή και αφήνουμε να μας παρασέρνει ο καιρός, με την προϋπόθεση να υπάρχει ένα μικρό κυματάκι.. Στη συνέχεια αφήνουμε να κατεβεί η κολπάδα μας σιγά σιγά, αφού προηγουμένως την έχουμε αφήσει λίγο μέσα στο νερό για τους λόγους που ήδη αναφέραμε, Όταν πατώσει, αφήνουμε λίγο να παρασυρθούμε με τη βάρκα, ανάλογα με το βάθος βέβ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραγάδι: Παίρνουν ένα σπάγκο μεγάλο και κάθε τέσσερις οργιές, βάζουν και από ένα αγκίστρι. Δολώνουν μετά σουπιές ή καλαμάρια ή γόπες ή γαρίδες και, αφού βάλουν στην άκρη του σπάγκου ένα κολοκύθι, για να πλέει και βαρίδια για να πάνε τ΄ αγκίστρια στο βυθό, το αρμενίζουν στη θάλασσα. Πιάνουν διάφορα ψάρια, ιδιαίτερα λιθρίνια, τσιπούρες, σαργούς, κλπ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χταπόδια, υπάρχουν λίγο πολύ σε όλες τις Ελληνικές ακτές, αλλού μικρά αλλού μεγαλύτερα και ψαρεύεται με διάφορες τεχνικές. Πολύ αποδοτική μέθοδος είναι η μέθοδος με μπακαρόλα. Δίνει και τρια χταπόδια την ώρα. . Αυτή εφαρμόζεται πάνω σε μία βάρκα -με κουπιά- Τι είναι η μπρακαρόλα; Είναι μια χοντρή πετονιά ογδοντάρα. Της βάζουμε ένα στριφτάρι μεγάλο και ένα παράμαλλο από εξηντάρα πετονιά. Τώρα από τη μεριά του στριφταριού και προς τα κάτω δένουμε πάνω στο παράμαλλο 5 ανοξείδωτα λαμαρινάκια τετρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ψάρεμα παλαμίδας: Η παλαμίδα ψαρεύεται με ειδικά δίχτυα, που λέγονται παλαμιδόδιχτα. Το καλοκαίρι αφαιρούν από αυτά μολύβια, ώστε να πλέουν οι φελοί, ενώ το χειμώνα προσθέτουν πολλά μολύβια και πέτρες ακόμα, ώστε να πατώνουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χταπόδι ψαρεύεται ως εξής: Όταν είναι νηνεμία, ρίχνουν χαλίκια αλειμμένα με λάδι στη θάλασσα, για να σταματά ο κάθε κυματισμός και να φαίνεται καθαρά ο βυθός της θάλασσας. Σιγά-σιγά ψάχνουν και βρίσκουν τα θαλάμια τους και τα καμακούν, αφού ρίξουν, όπως αναφέραμε και αλλού, λίγο χαλκό. Επίσης, τα ψαρεύουν και με τον εξής τρόπο: Παίρνουν ένα δοχείο στρογγυλό, που στον πάτο του έχει κρύσταλλο. Ένας ψαράς τραβάει τα κουπιά και άλλος κοιτάζει μέσα από το κρύσταλλο, για να βρει θαλάμια μέσα στα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΠΟΧΗ & ΠΕΡΙΟΧΕΣ Την Άνοιξη και το καλοκαίρι ο ξιφίας βγαίνει στον αφρό και έρχεται πιο κοντά στις ακτές για να γεννήσει και να βρεί τροφή.Αυτη η κίνηση γίνεται κατά κοπάδια.Τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες ο ξιφίας τραβιέται σε πιο βαθιά νερά και ψάχνει την τροφή του στα 150-250 μ βάθος.Το καλοκαίρι μπορούμε να τους βρούμε νότια των Κυθήρων,στο Ιόνιο,στις Κυκλάδες,στα Δωδεκάνησα,στη Μυτιλήνη και ανοιχτά του Αγίου Όρους ΤΡΟΠΟΙ ΨΑΡΕΜΑΤΟΣ Τον ξιφία τον ψαρεύουν με ξιφιοπαράγαδο,με ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα λαβράκια τα ψαρεύω κυρίως από τα μεσάνυχτα έως το πρωί. Χρησιμοποιώ 5-10 καλάμια 3 μέτρων πτυσσόμενα με μηχανάκι. Πετονιά Νο. 30-35 αρίστης ποιότητας. Το Δε παράμαλλο από πετονιά Νο. 40 μήκους 1 μέτρου και 12-15 αγκίστρια Νο. 5-6 διαφόρων τύπων, πολυάγκιστρο δηλαδή. Δόλωμα βάζω ολόκληρη σαρδέλα φρέσκια η καταψυγμένη και σπάνια γαύρο. Όταν έχει όμως πολλά μικρά τότε βάζω φρίσσα. Δολώνω το πρώτο αγκίστρι στο μάτι και το τελευταίο στην ουρά. Τα καλάμια είτε τα αφήνω πάνω στην προβλήτα είτε τα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συρτή αφρού: το λαυράκι θεωρείται αφρόψαρο, που τη λεία του την κυνηγάει μόλις λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, μέχρι και μισόνερα. Πολύ εύκολα μπορούμε να πιάσουμε αρκετά μεγάλα ψάρια με την τεχνική της συρτής αφρού. Αφήνουμε περίπου 35 με 40 μέτρα πετονιά πάχους 0,45-0,55 mm, ενώ το παράμαλλο να είναι 0,35 mm, καλής ποιότητας, μήκους 3-4 μέτρων. Τη μάνα με το παράμαλλο τα συνδέουμε με ένα στριφτάρι βαρέος τύπου και στη συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε και δύο βαριδάκια συρτής 20-30 γρ. Το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα παραδοσιακή τεχνική ψαρέματος του χταποδιού και πολύ αποδοτική. Με την κολπάδα ψαρεύουμε από το σκάφος και προσέχουμε πάντα όσο το δυνατό να αποφεύγουμε τα σκαλώματα. Καλό θα είναι να έχουμε μαζί μας εφεδρικές, σε περίπτωση που μας σκαλώσει η μία. Εργαλεία: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε νήμα ή πετονιά 90-100 χιλιοστών. Στο κάτω μέρος της πετονιάς ή του νήματος θα κάνουμε μια απλή θηλιά, όπου θα περάσουμε το βαρίδι μας, βάρους αναλόγως του βάθους. ( τουλάχιστο 200γρ ) Σε απόστα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με πεταχτάρι ,καλάμι ,μονάγκιστρο, πολυάγκιστρο από την στεριά και με συρτή ή παραγάδι αν έχουμε βάρκα μπορούμε να ψαρεύουμε το λαβράκι.Προσωπικά το ψαρεύω κυρίως με συρτή με τεχνητό δόλωμα.Επίσης με παραγάδι δολωμένο με χταπόδι κοντά στην στεριά και τέλος ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος είναι να δολώσουμε ζωντανό γοβιό σε μονάγκιστρο με παράμαλλο 40άρι 1,5 -2 οργιές και να το αφήσουμε όλο το βράδυ μέσα.Πολλές φορές ξύπνησα με την λαχτάρα να δω τι υπάρχει στο αγκίστρι μου και αρκετές με περί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για το ψάρεμα της γόπας υπάρχουν ειδικά δίχτυα, τα γοπόδιχτα. Αυτά τα ρίχνουν όπου ξέρουν ότι είναι πέρασμα γόπας και η γόπα, καθώς περνά, καρφώνεται στα άλτα δίχτυα «σαν σταφύλι», όπως λένε οι ψαράδες. Ψαρεύεται δε η γόπα τη νύχτα με φεγγάρι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την αρματωσιά της συγκεκριμένης συρτής χρησιμοποιήσαμε μια οργιά πετονιά διαμέτρου 40 χιλιοστών. Στο τέλος της μάνας, που ήταν 60 χιλιοστά, πριν δέσουμε το μικρό, βαρέως τύπου στριφτάρι, περάσαμε ένα συρόμενο μικρό μολύβι - ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και περαστό συρτής. Αφού δέσουμε το στριφτάρι από τη μία του πλευρά στη μάνα, δένουμε την αρματωσιά από την άλλη πλευρά του και, στο τέλος της, ένα από τα τεχνητά δολώματα που επιλέγουμε. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιήσαμε ομοί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα αξιόλογο βίντεο που έχει γυριστεί στον Ελλαδικό χώρο για το ψάρεμα του λαβρακιού με την τεχνική του match fishing! http://www.youtube.com/watch?v=I2AGCLIe47Q Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλαμπόκι μπορούμε να το προμηθευτούμε σε πολλές μορφές, να το τροποποιήσουμε, να το προετοιμάσουμε, να το αρωματίσουμε, και να το δολώσουμε με πολλούς τρόπους και τεχνικές. Το καλαμπόκι απαντάται σε όλες τις τεχνικές για το ψάρεμα στα γλυκά νερά, εκτός από το spinning. Aπό τις πιο αποδοτικές θεωρούνται αυτές των λεπτών εργαλείων, το match waggler fishing, το feeder fishing, το Bolognese, το απίκο, το pole fishing,και συνεχίζουμε στο carpfishing, ακόμη και το fly fishing με φυσικά δολώματα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κολπάδα είναι ένα εύχρηστο αλιευτικό εργαλείο, που καλό είναι να υπάρχει μόνιμα στο σκάφος μας για χρήση ανά πάσα στιγμή. Για να το κατασκευάσουμε χρειαζόμαστε τα εξής υλικά: 1. Ένα κομμάτι αλυσίδα 40 πόντους που καλύτερα να είναι ανοξείδωτη, κάνει όμως και η γαλβανιζέ. 2. Ένα μέτρο πετονιά 80 χιλιοστών 3. Μία στριφταροπαραμάνα βαρέως τύπου 4. Πετονιά 100 χιλιοστών 5. Μια καρούλα. Τυλίγουμε την πετονιά των 100 χιλιοστών στην καρούλα που θα πρέπει να έχει μήκος λίγο παραπάνω από το βάθος που... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κολπάδα από στεριά μπορούμε να κάνουμε στη ρίζα του μόλου των λιμανιών, κάνοντας περιμετρικά το γύρο του. Εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαλαγκιά, γιατί ψαρεύουμε κάθετα στους τοίχους του λιμανιού. Δεν είναι όμως και απαραίτητο, γιατί θα το πάρουμε έξω με την απόχη, έχουμε δεν έχουμε σαλαγκιές. Στις ακτές μπορούμε να την πετάξουμε και πιο μέσα και τραβάμε σιγά σιγά μέχρι να μας βαρύνει το χέρι. Τότε αρχίζουμε να τραβάμε έξω στρωτά χεριές και το ασφαλίζουμε πάντα με απόχη, Και εδώ δεν βάζουμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι βολές μας δεν πρέπει να είναι μακρινές, αφού πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας ότι τα λαβράκια βρίσκονται ακόμα και σε δέκα πόντους νερό. Το καλύτερο δόλωμα για αυτή την τεχνική, είναι το φρέσκο φιλέτο σαρδέλας, που θα τυλίξουμε επάνω στο αγκίστρι με ελαστικό νήμα, ο τάκος σαρδέλας και το αμερικάνικο που βγάζει αρκετό αίμα και μαλαγρώνει. Δεν είναι λίγες οι φορές βέβαια, που έχουν βγει λαβράκια και σε μονοδόλι, μάνα, ή καραβιδάκι, αυτά όμως, δεν αποτελούν δολώματα που απευθύνονται αποκλειστικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γρι-γρι ημέρας: Το γρι-γρι της ημέρας το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να πιάσουν παλαμίδες, ρίκια, λακερδόνια, τονόπουλα, κολέους. Είναι δύο καΐκια και όπου βλέπουν το μπουλούκι από τα ψάρια, το περικυκλώνουν και τα πιάνουν. Γρι-γρι νυχτός: Είναι δύο καΐκια, τα οποία ακολουθούνται από 4-5 μικρές βάρκες εφοδιασμένες με λάμπες, 4.000-5.000 κηρίων. Ανάβουνε τις λάμπες στα μέρη, που ξέρουν ότι υπάρχει πολύ ψάρι, και πιάνουν σαρδέλες, σαβρίδια, κολέους, γαύρο, καλαμαράκια και άλλα πολλά ψάρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τσαπαρί: Δένουν καμιά δεκαριά αγκίστρια σ΄ ένα σπάγκο, τον οποίο δένουν μετά στην πετονιά. Για δόλωμα βάζουν άσπρα φτερά από γλάρο ή κότα και τα ρίχνουν στη θάλασσα. Τα ψάρια, βλέποντας τα άσπρα φτερά, πηγαίνουν να παίξουν και, χωρίς να το καταλάβουν, πιάνονται στα αγκίστρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα πολύ καλό δόλωμα για το λαβράκι, θεωρείται ο λωλός του χταποδιού, που θα τον δολώσουμε με δυο η τρία αγκίστρια. Τα αγκίστρια θα τα περάσουμε στον λωλό ακανόνιστα, αλλά θα προσέξουμε να βγάλουμε τα αρπάδια έξω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πυροφάνι: Παίρνουν μία λάμπα μέχρι 250 κηρία και την τοποθετούν μπροστά στην πλώρη της βάρκας. Ένας τότε τραβάει τα κουπιά της βάρκας και ο άλλος με το καμάκι χτυπά τα ψάρια, που συγκεντρώνονται στο φως και ζαλίζονται. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: