Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Υλικά για 4 μερίδες: 250 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 2 αβγά 2 φλιτζάνια γαλέτα 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι ...
Απάντηση: ολοκληρες χωρις να τις χαραξεις ψηνεις στο φουρνο να μαλακωσουν,και ας μαυρισει το εξωτερικο..στη συνεχεια ξεφλουδιζεις και αφαιρεις ευκο...
Απάντηση: Βάζεις λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνεις, πρόσεχε όμως μην το κάψει. Με το που ζεσταθεί ρίξε μέσα τα μπιφτέκια. Με μια (ξυλινη καλύτερα...
Απάντηση: Υλικά: 500 γραμ. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 4 λωρίδες μπέικον αλάτι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες κ...
Απάντηση: Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σος μέλι-σκόρδο και κρατάτε το μίγμα στην άκρη. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρίτσες στη θέση το...
Απάντηση: Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι λαχανικών τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλε...
Απάντηση: ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10’ ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 - 6 ΑΤΟΜΑ) 6 - 8 πατάτες 2 κρεµµύδια ξερά (κόκκινα), κοµ...
Απάντηση: Βάλτε στο νερό μια χούφτα θρούμπες, ή ζουμερές ελιές Αμφίσσης, που τους έχετε βγάλει το κουκούτσι, για να ξαρμυρίσουν, και κατόπιν στραγγ...
Απάντηση: κοψε τα κολοκυθακια απο πριν ριξε αλατι ανακατεψε τα και αφησε τα να μαλακωσουνε λιγο να φυγουνε τα υγρα μετα τα αλευρωνεις και τα τηγανι...
Απάντηση: Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις.... http:// mageirikes.blogspot. com/2011/10/pizza- jamie-oliver.html
 

Προτάσεις μαγειρέματος για μπυράτη τηγανιά;

Σχετικές ερωτήσεις
Στραγγίζουμε τις τοματοπιπεριές και τις καθαρίζουμε καλά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε τ...
κοιτα γενικοτερα ειναι η αληθεια οτι δεν βγαινουν και πλ πετυχημενες. για να μην κολανε βαλε μια λαδοκολα απο κατω. σαν τις τιγανητες πα...
Για να είναι γευστικό ένα πιάτο, σε περίπτωση που περιέχει κρέας, πέρα από καλομαγειρεμένο πρέπει να είναι και μαλακό. Παρόλο που για ...
Τα αλμυρά εδέσματα κατέχουν μια εξαίρετη θέση στην Μεσογειακή διατροφή μας τα τυριά ,οι αλμυρές πίττες και ιδιαίτερα οι τηγανητές πατάτες...
μετρια φωτια γτ δυνατη κοβει σε χροντο ντε τε.. επισης μη βαλεις λεμονι οταν τη φτιαχνεις γτ επισης θα κοψει οπως κοβει κ το λαδι... αντι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Στραγγίζουμε τις τοματοπιπεριές και τις καθαρίζουμε καλά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μέτριο σκεύος ρίχνουμε το σκόρδο στο 1/3 από την ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο και το σοτάρουμε ελαφρά, κατόπιν ρίχνουμε τον πολτό της τοματοπιπεριάς, το δυόσμο, τη ρίγανη και ½ ποτήρι του νερού καυτό νερό. Αφήνουμε τα υλικά μας να σιγοβράσουν έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Παράλληλα σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Τις κάνατε ποτέ; Σας βγήκαν καλές; Όσες φορές τις έχω κάνει,κολάνε μεταξύ τους και κολάνε και στο στόμα.Δηλαδή καμμία σχέση με τις τηγανιτές που κάνουν χρουτσου-χρούτσου. Σκέφτομαι να κάνω μια τελευταία προσπάθεια οσωνούπω,αλλά αναρωτιέμαι αν ξέρετε τίποτα παραπάνω. Τι κάνω λάθος;Όπως ακριβώς το έχω βρει εδώ τις κάνω http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiganites- patates-xoris-tipseis.html
Απάντηση:
κοιτα γενικοτερα ειναι η αληθεια οτι δεν βγαινουν και πλ πετυχημενες. για να μην κολανε βαλε μια λαδοκολα απο κατω. σαν τις τιγανητες παντως μην περιμενεις να βρεις! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να είναι γευστικό ένα πιάτο, σε περίπτωση που περιέχει κρέας, πέρα από καλομαγειρεμένο πρέπει να είναι και μαλακό. Παρόλο που για ορισμένα είδη και κομμάτια κρέατος αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο να επιτευχθεί, ορισμένες φορές όσο το μαγειρεύουμε τόσο παρατηρούμε ότι σκληραίνει. Αρχικά, αν πιστεύουμε ότι το κομμάτι που πρόκειται να μαγειρέψουμε είναι ένα σκληρό κρέας, ξεκινάμε την προετοιμασία νωρίτερα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, είναι να το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο κάμποσες ώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα αλμυρά εδέσματα κατέχουν μια εξαίρετη θέση στην Μεσογειακή διατροφή μας τα τυριά ,οι αλμυρές πίττες και ιδιαίτερα οι τηγανητές πατάτες. Έχω αδυναμία στις... τηγανητές πατάτες τι να κάνω; Πως μπορούμε να απολαύσουμε τις τηγανητές μας πατάτες ποιο υγιεινά; Ωστόσο, όσο νόστιμες κι αν είναι, οι τηγανητές πατάτες δεν θεωρούνται και από τα πιο υγιεινά εδέσματα, γιατί ο τρόπος παρασκευής τους μας επιβαρύνει με βλαβερές για την υγεία μας ουσίες που παράγονται κατά το τηγάνισμα, αλλά και με πολ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μετρια φωτια γτ δυνατη κοβει σε χροντο ντε τε.. επισης μη βαλεις λεμονι οταν τη φτιαχνεις γτ επισης θα κοψει οπως κοβει κ το λαδι... αντι για λαδι χρισημοποιησε βιταμ.. προσθετει γευση κ δν κοβει αντιθετα τη σφιγγει λιγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4 μερίδες: 250 γραμμάρια γίγαντες-ελέφαντες Πρεσπών 2 αβγά 2 φλιτζάνια γαλέτα 1 χούφτα φρέσκο θυμάρι από 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο και πάπρικα λάδι για τηγάνισμα αλάτι 1 λεμόνι Εκτέλεση: Μουσκεύετε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη ημέρα τους βράζετε σε νερό χωρίς αλάτι για 1 ώρα. Οταν μαλακώσουν, τους κατεβάζετε από τη φωτιά και τους στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν πριν τους πανάρετε. Χτυπάτε τα αβγά με το θυμά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ολοκληρες χωρις να τις χαραξεις ψηνεις στο φουρνο να μαλακωσουν,και ας μαυρισει το εξωτερικο..στη συνεχεια ξεφλουδιζεις και αφαιρεις ευκολα τα σπορακια. τοποθετεις σε πυρεξ , ραντιζεις με ελαιολαδο ,και λιγο ξυδι.απο πανω λιγη χοντροτριμενη φετα,ψιλοκομενο μαιντανο,και ψιλοκομ. σκορδο αλατι πιπερι...ετοιμο..σαν ορεκτικο και οχι μονο.καλη επιτυχια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζεις λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνεις, πρόσεχε όμως μην το κάψει. Με το που ζεσταθεί ρίξε μέσα τα μπιφτέκια. Με μια (ξυλινη καλύτερα) σπάτουλα να ανασηκώνεις συχνά τα μπιφτέκια και να κοιτάς αν έχουν ψηθεί από κάτω (θα το καταλάβεις από το χρώμα). Μόλις είναι έτοιμα από τη μια πλευρά τα γυρίζεις να ψηθούν και από την άλλη. Καλό είναι (ειδικά αν τα μπιφτέκια είναι σπιτικά και παχιά) να τρυπήσεις με ένα πυρούνι τα μπιφτέκια στη μέση 2-4 φορές, να βγάλουν το ζουμί τους και να ψηθούν καλύτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 500 γραμ. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 4 λωρίδες μπέικον αλάτι λάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση: Καθαρίζουμε, κόβουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον σε κομματάκια. Βάζουμε το λάδι σε τηγανάκι και το βάζουμε στην φωτιά. Ρίχνουμε της πατάτες στο λάδι και αφού έχουν μισοτηγανιστεί ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σος μέλι-σκόρδο και κρατάτε το μίγμα στην άκρη. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρίτσες στη θέση τους. Διαλύετε το κορν φλάουερ στο νερό σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα τη σόγια σος, τον κρόκο και το σησαμέλαιο. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε καλά για να πιάσουν μίγμα πανιού. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα καυτό γουόκ (ή μεγάλο βαθύ τηγάνι), βάζετε μέσα τις μισές γαρίδες, τις ψήνετε για 1 λεπτό μέχρι να κουλουριαστούν και να γίνουν ροζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι λαχανικών τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Στρώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο πάγκο εργασίας, τα βάζουμε μέσα, προσθέτουμε το αλεύρι και και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι για να πάρει άρωμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και εν συνεχεία σε μέτρια, για 6-7 λεπτά. Αποσύρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20’ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10’ ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 - 6 ΑΤΟΜΑ) 6 - 8 πατάτες 2 κρεµµύδια ξερά (κόκκινα), κοµµένα σε ροδέλες ή ζαράκι αλάτι, πιπέρι σπασµένο µαύρο 100 γρ. βούτυρο φρέσκο 1/4 φλ. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουµε τις πατάτες σ’ ένα κατσαρολάκι µε νερό. Τις βγάζουµε και τις αφήνουµε να κρυώσουν. Τις ξεφλουδίζουµε και τις κόβουµε σε ροδέλες. Βάζουµε το βούτυρο µε το ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι να κάψουν ελαφρά και σοτάρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλτε στο νερό μια χούφτα θρούμπες, ή ζουμερές ελιές Αμφίσσης, που τους έχετε βγάλει το κουκούτσι, για να ξαρμυρίσουν, και κατόπιν στραγγίστε τες καλά. Σε τηγάνι, σοτάρετε με λάδι 1-2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλλες. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να "καραμελλώνουν" βάλτε στο τηγάνι και τις ελιές. Ανακατώστε για 2-3 λεπτά, να φουσκώσουν, και κατεβάστε από τη φωτιά. Προσθέστε δεντρολίβανο, θυμάρι ή ρίγανη καθώς και όσο θέλετε μαύρο ή κοκκινο πιπέρι, και ανακατώστε. Αλείψτε με ... Διαβάστε περισσότερα...
Συνέχεια όταν τιγανιζω κολοκυθακια μαύριζουξ....τι να κάνω ώστε να είναι ευπαρουσίαστα;;;
Απάντηση:
κοψε τα κολοκυθακια απο πριν ριξε αλατι ανακατεψε τα και αφησε τα να μαλακωσουνε λιγο να φυγουνε τα υγρα μετα τα αλευρωνεις και τα τηγανιζεις σε καυτο λαδι.για καλυτερα αποτελεσματα οταν τα αλευρωσεις βουτηξε τα ενα προς ενα σε νερο και μετα στο λαδι για να τηγανιστουνε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ελπίζω να είναι αυτό που ψάχνεις.... http://mageirikes.blogspot.com/2011/10/pizza- jamie-oliver.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπως κανεις και το κουρκουτι για τον μπακαλιαρο.. εγω βαζω ενα κουτακι μπυρα αντι για νερο ..αλευρι οσο χρειαστει ωστε να μη γινει ουτε πολυ πηχτο ουτε πολυ ρευστο..λιγο αλατι λιγη ζαχαρη..αφησε το μιγμα κανα μισαωρο και στη συνεχεια βουτηξε μεσα τα καλαμαρακια ενα ενα πριν τα ριξεις στο τηγανι..δε χρειαζεται μεγαλη ποσοτητα απο κουρκουτι γιατι δε θα ψηθουν καλα.. ριξτα σε καυτο λαδι..μολις αρχισει να παιρνει χρωμα χαμηλωσε λιγο τη φωτια και αφησε τα να ψηθουν κανα 5λεπτο..δε θελουν πολυ ωρα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και εγω ειμαι εργενης αλλα τρωω συνεχεια βλακιες.... που να κατσεις να μαγειρευεις και να πλενεις μετα τα κατσαρολικα.... Ψαχνω γκομενα που να μου μαγειρευει κιολας ετσι μονο θα σωθω! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις έχω πρώτα βράσει επί 2-3΄ με το κέλυφος και το κεφάλι ρίχνοντάς τις σε νερό που ήδη κοχλάζει, ανάλατο και χωρίς τίποτε άλλο (λάδι ή μυρωδικά). Τις βάζω αμέσως σε παγωμένο νερό (για να σταματήσει ο βρασμός και για να διατηρήσουν ζωηρό το ασπροκόκκινο χρώμα που θα έχουν πάρει) και τις στραγγίζω καλά. Τις τηγανίζω σε βαρύ τηγάνι, σε καυτό λάδι επί 2΄-3΄ λεπτά από κάθε πλευρά, ρίχνοντάς τους στο τέλος λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι. Αν έχω πολύ φρέσκες ντόπιες γαρίδες, το ψήσιμο διαρκεί κάπως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βάζεις τα ψάρια μέσα σε ένα τηγάνι και τα τηγανίζεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλευρώνεις και τις ρίχνεις στο τηγάνι. Ήμαρτον θέ μου,τι άλλο να κάνεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πλενω και στεγνωνω καλα τις μαριδες,τις αλατιζω, τις αλευρωνω (καλυτερα με χοντρο αλευρι) και φροντιζω να φυγει απο πανω τους το περριτο αλευρι (μπορουμε να το κανουμε με κοσκινο),τηγανιζω σε πολυ λαδι ,καυτο για λιγη ωρα , τις ακουμπαω σε χαρτι να φυγει το πολυ λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βεβαια και μπορεις αλειφεις το τηγανι σου είτε με λιγο βουτυρο ειτε με λίγο λαδακι και βαζει μεσα στο τηγανι σου σιταροπουλες σε λιγη ποσοτητα ομως και αφήνεις σε μετρια-χαμηλη φωτια σκεπασμενο το τηγανι σου. Όταν οι σιταροπούλες σταματησουν να κανουν θορυβο τοτε ειναι ετοιμες. Προσοχη ομως να μην καουν. Οταν θα ειναι ετοιμες τους βάζετε λίγο αλατακι η λιγη ζαχαρη κατα προτιμηση. Διαβάστε περισσότερα...
Τα τηγανιτα καλαμαρακια μου βγαινουν παντα σκληρα.Πως γινονται στη ταβερνα και ειναι αφρατα και μαλακα?
Απάντηση:
τα αφήνεις μέσα σε ούζο και λεμόνι 3-4 ώρες πριν τα τηγανίσεις...δεν πρέπει να τα τηγανίσεις πολύ ώρα γιατί σκληραίνουν και το λάδι να είναι όσο πιο καυτό γίνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρέγκες με τηγανητές πατάτες Υλικά 4 ρέγκες 2 ώριμες ντομάτες 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες Λίγο λάδι Αλάτι Πατάτες για τηγάνισμα Ετοιμασία Ρίχνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τις ρέγκες, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να φύγουν τα υγρά τι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΑΝ ΕΝΑ ΑΙΡΚΟΝΤΙΣΙΟΝ 12ΑΡΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: * 1 κιλό κιμά από μοσχάρι (ή ανάμεικτο μισό μοσχάρι-μισό χοιρινό) * 2 κρεμμύδια * 2 αυγά * 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι * 2-3 φέτες ψωμί * μαϊντανό * βάρσαμο * αλάτι πιπέρι * κύμινο * κανέλα * σκόνη από γαρύφαλλο * 1 σκελίδα σκόρδο * 3 με 4 ντομάτες * λίγο αλεύρι Εκτέλεση: Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη και προσθέτετε τα αυγά, το μαϊντανό, το βάρσαμο, το σκόρδο ψιλοκομμένα και τρίβετε το 1 κρεμμύδι στον τρίφτη.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 6 άτομα 2 κιλά μπούτι 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αλάτι πιπέρι Για τη μαρινάδα λίγα κλωνάρια σέλινο λίγα κλωνάρια μαιντανό 1 καρότο κομμένο σε φέτες 1 κρεμμύδι καθαρισμένο 1 πράσο κομμένο σε φέτες ξύδι νερό Εκτέλεση 1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το σέλινο, το μαϊντανό, το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο και το κρέας αφού το έχουμε πλύνει καλά. 2. Ρίχνουμε ξύδι και νερό σε ίδια αναλογία μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε για 24 ώρες. 3. Βγάζουμε το... Διαβάστε περισσότερα...
Σε πόση ώρα μπορώ να φτιάξω κολοκυθάκια τηγανητά;
Απάντηση:
Απο 20 μέχρι 35 λεπτά περίπου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τηγανιτα θα ειναι πολυ νοστιμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο - λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με Flora Soft με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: