Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο...
Απάντηση: Δεν είναι δύσκολο αλλά γιατί να θέλεις να μπλέξεις με την απόσταξη;Αγόρασε καλύτερα ένα μπουκάλι απο μία καβα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχ...
Απάντηση: Κοίταξε σε κάποιο Carrefour,Lidl ή οποιαδήποτε άλλη υπεραγορά για να βρείς κάποια μπύρα που κάνουν οι ίδιοι εισαγωγή.Αυτές συνήθως κοστίζ...
Απάντηση: Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα...
Απάντηση: ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145
Απάντηση: Βότκα,τεκίλα,ρούμι.. αυτά πιστεύω πως είναι τα σημαντικότερα..
Απάντηση: Δεν είναι ακριβώς μπύρα η Bohza.Είναι ένα ζυμωμένο αναψυκτικό με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 1%).Αρχικά είχε φτιαχτεί για να πωλείτ...
Απάντηση: Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να κατα...
Απάντηση: Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες ...
Απάντηση: Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. ...
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
Kaizer δοκιμασε την!
Σημαίνει οτι η ρακή περιέχει μέσα γλυκάνισο ειδάλλως δεν θα θόλωνε όπως το ούζο όταν προσθέτεις νερό.
Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16%...
Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 38% και 40% το ποσοστό του αλκοόλ στο ούζο.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει πιο δυνατό ή λιγότερο δυνατό.Αυτός...
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ πρ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Kaizer δοκιμασε την! Διαβάστε περισσότερα...
Νέας εσοδείας
Απάντηση:
Σημαίνει οτι η ρακή περιέχει μέσα γλυκάνισο ειδάλλως δεν θα θόλωνε όπως το ούζο όταν προσθέτεις νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16% αλκοόλ Martini Extra Dry 18% αλκοόλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως κυμαίνεται μεταξύ 38% και 40% το ποσοστό του αλκοόλ στο ούζο.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει πιο δυνατό ή λιγότερο δυνατό.Αυτός είναι ο μέσος όρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Fragollino ονομάζεται αυτό το κρασί.Είναι ελαφρώς αφρώδες με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 5 με 7% αν δεν κάνω λάθος)και έχει ροζέ προς κόκκινο χρώμα.Είναι αρκετά γλυκό στη γεύση.Υπάρχει και ένα λικέρ που ονομάζεται Fragollino το οποίο περιέχει και μικρές φράουλες οι οποίες είναι πιο μικρές και απο κεράσι.Είναι μία ξεχωριστή ποικιλία φράουλας.Αλλά αυτό περιέχει παραπάνω αλκοόλ και κυμαίνεται γύρω στο 20 με 25%,μπορεί και παραπάνω,αυτό ποικίλει ανάλογα τον παραγωγό.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θέλεις να μάθεις;Άν υπάρχει;Όλα τα αλκοολούχα μπορούν να νοθευτούν.Πώς το ξεχωρίζεις;Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος.Ή θα το καταλάβεις απο τη γεύση του(αν πίνεις συχνά ξέρεις τί γεύση έχει),ή θα το βρεί το χημείο του κράτους.Θα τους δώσεις το ύποπτο μπουκάλι και για σύγκριση ένα μπουκάλι το οποίο θα έχεις αγοράσει απο μαγαζί που εμπιστεύεσαι.Μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις άκρη.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι δύσκολο αλλά γιατί να θέλεις να μπλέξεις με την απόσταξη;Αγόρασε καλύτερα ένα μπουκάλι απο μία καβα να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και άσε τα πειράματα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξε σε κάποιο Carrefour,Lidl ή οποιαδήποτε άλλη υπεραγορά για να βρείς κάποια μπύρα που κάνουν οι ίδιοι εισαγωγή.Αυτές συνήθως κοστίζουν γύρω στα 30 με 40 λεπτά το κουτί.Τώρα αν θα πίνεται,αυτό είναι άλλο θέμα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
διαφορα ημιξηρου και ημιγλυκου κρασιου
Απάντηση:
Τα ημίξηρα συνήθως είναι έντονα αρωματικά για να μπορούν να καταναλωθούν σκέτα,χωρίς συνοδεία φαγητού και συνήθως πριν το φαί.Τα ημίγλυκα είναι ελαφρώς πιο ξηρά απο κρασιά όπως η Μαυροδάφνη ή το Νάμα για παράδειγμα.Συνήθως και αυτά καταναλώνονται σκέτα ή μετά το φαγητό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΑΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ,,,6932196145 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βότκα,τεκίλα,ρούμι..αυτά πιστεύω πως είναι τα σημαντικότερα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν είναι ακριβώς μπύρα η Bohza.Είναι ένα ζυμωμένο αναψυκτικό με χαμηλό ποσοστό σε αλκοόλ(γύρω στο 1%).Αρχικά είχε φτιαχτεί για να πωλείται σε χώρες που το Ισλαμ είναι κυρίαρχο επειδή απαγορεύει το αλκοόλ.Παρασκευάστηκε το Boza(ή Bohza όπως το λένε στην Βουλγαρία)στην Τουρκία κυρίως επειδή ο κόσμος ήθελε ένα αντικατάστατο της μπύρας που του στερούσε η επίσημη θρησκεία του κράτους.Κυρίως περιέχει βύνη και μαγιά αλλά δεν αφήνεται να γίνει υψηλή ζύμωση και να μετατραπούν τα σάκχαρα σε αλκοόλ.Παρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Νάμα(ή άναμα)είναι εκείνο το κόκκινο γλυκό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τό πλέον αγαπημένο μου είναι το Aberlour ABunadh.Αρκετά καπνιστό και με 59,6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί άλλο να ζητήσει κανείς; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιαχνεται ο μουστος;
Απάντηση:
Επειδη ειναι πολλα αυτα που πρεπει να γραφτουν για να ενημερωθεις σωστα, πηγαινε σε αυτην τις 2 σελιδες και θα ενημερωθεις ελπιζω ικανοποιητικα. http://www.food-info.net/gr/products/wine/prod.htm http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/el/Winemaking Διαβάστε περισσότερα...
ποια ειναι τα βασικα υλικα και ποια τα συμπληρωματικα υλικα του κρασιου
Απάντηση:
Το βασικοτερο βεβαια ειναι ο χυμος του μουστου. Επισης χωρις τον θειώδης ανυδρίτη (μεταμπισουλφίτ ) Εαν εχεις δει στα κοκκινα εμφιαλωμενα γραφει καπου στην ετικετα οτι περιεχει θειωδη. Δεν υπαρχει κοκκινο κρασι χωρις την μικρη εστω προσθηκη αυτου. Προκειτε για αντιοξειδωτικό, προστασία απέναντι σε μικροοργανισμούς . Μερικα αλλα που θα μπορουσαν να υπαρχουν σε ενα κρασι ειναι τρυγικό/κιτρικό οξύ αύξηση οξύτητος 3. ανθρακικό κάλι μείωση οξύτητος 4. μπεντονίτης ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σιγουρα για καλοκαιρι ολα τα φρουτωδη εχουν την τιμητικη τους, sex on the beach για μενα το πιο αγαπημενο σ'αυτη την κατηγορια, εκτος αν του δινεις και καταλαβαινει οποτε η παγωμενη τεκιλα ειναι οτι καλυτερο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μόνο που χρησιμοποιείται είναι η ψίχα του ζαχαροκάλαμου η οποία στύβεται και στη συνέχεια το υγρό που παίρνουμε αποστάζεται για να πάρουμε το ρούμι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
τα εχω σαν συλογη σε καβες στο σαλονι μου, σε θερμοκρασια δωματιου
Απάντηση:
Ανάλογα. Εάν βρίσκονται σε μέρος το οποίο το χτυπάει το φώς του ήλιου τότε είναι πιθανό να έχουν χαλάσει.Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η ποικιλία του κρασιού όπως επίσης και το αν είναι λευκά ή κόκκινα.Σε γενικές γραμμές τα λευκἀ κρασιά είναι λιγότερο ανθεκτικά σε μακρόχρονη παλαίωση.Αν έχεις κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βαρέλι(λογικά θα το γράφουν στην ετικέτα) τοτε αυτά αντέχουν περισσότερο στην παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΥΙΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΤΟΥ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο 8 εως 12%.Δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ ποσοστό για το αλκοόλ που πρέπει να περιέχει η ρετσίνα.Πάντως αν είναι πάνω απο 15% θα γλυκίζει και δεν το θέλουν αυτό οι παραγωγοί.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το πιο γνωστό λικέρ με λεμόνι είναι το Ιταλικό limoncello.Υπάρχουν στην αγορά πολλά διαφορετικά.Βασική διαφορά είναι πέρα απο τους αλκοολικούς βαθμούς,το αν θα είναι βιολογικό προιόν(που σημαίνει οτι έχει φυσικό χυμό)ή αν είναι με χυμό συμπυκνωμένο.Συνήθως περιέχει γύρω στο 15 με 25%αλκοόλ.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Α ωραία,τώρα αντιγράφονται και οι ερωτήσεις.Σε ενημερωμένες κάβες,ίσως και στον Βασιλόπουλο.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: