Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: McFarland,Leffe,η La Trappe βγάζει μία κόκκινη,η Hobgoblin έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.Υπάρχουν παρα πολλές,όρεξη να έχεις να ψάχνεις.
Απάντηση: Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις...
Απάντηση: Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλο...
Απάντηση: μπααα... γενικως δεν πινω τετοια. και ιδιαιτερα η μπυρα γιατι να μου αρεσει? ειναι πικρη και με ενοχλει και το ανθρακικο... δεν μου προσφ...
Απάντηση: Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παρα...
Απάντηση: ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση
Απάντηση: Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε ...
Απάντηση: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Απάντηση: δε φεύγει. λυπάμαι.
Απάντηση: Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πο...
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:)
Όπως επιθυμείς.Άν είναι για κρύωμα το βάζεις σε μπρίκι και το ζεσταίνεις.Πρίν να βράσει το βγάζεις απο την φωτιά και το καταναλώνεις σιγά...
Το ρούμι προέρχεται απο το ζαχαροκάλαμο ή ακόμα καλύτερα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτή αφού μαζευτεί,πιέζεται για να βγεί το ζουμί ...
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να ...
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
κρασι "ρωτησε" πιες και θα σου λυθουν ολες οι αποριες!!!!:) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως επιθυμείς.Άν είναι για κρύωμα το βάζεις σε μπρίκι και το ζεσταίνεις.Πρίν να βράσει το βγάζεις απο την φωτιά και το καταναλώνεις σιγά σιγά αφήνοντας το να κρυώσει λίγο(για να μην κάψεις τον λαιμό σου).Σε άλλη περίπτωση το καταναλώνεις όπως θέλεις είτε παγωμένο ή σε θερμοκρασία δωματίου.Το αν θα το πιείς σε σφηνάκι ή σε μεγαλυτερο ποτήρι είναι στην ευχέρεια σου.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι προέρχεται απο το ζαχαροκάλαμο ή ακόμα καλύτερα απο την ψίχα του ζαχαροκάλαμου.Αυτή αφού μαζευτεί,πιέζεται για να βγεί το ζουμί που περιέχει.Στη συνέχεια πάει για βράσιμο και απόσταξη όπως ακριβώς κάνουμε με το τσίπουρο.Το τελικό προιόν είτε θα κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά,ως άχρωμο ποτό(αυτά είναι τα λευκά ρούμια που λέμε)ή θα μείνει κάποιο χρονικό διάστημα σε βαρέλι για να ωριμάσει και να παλαιωθεί.Απο εκεί παίρνουν και το σκούρο χρώμα τους τα παλαιωμένα ρούμια.Βέβαια να δεν αρέσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει ένα ειδικό όργανο που μοιάζει με θερμόμετρο και βυθίζεται μέσα στο ποτό για να μετρήσει την περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Μπορείτε να το ζητήσετε σαν αλκοολόμετρο ή γραδόμετρο.Τέτοιο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε βαρέλια ή γενικά είδη εμφιάλωσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
2 τρόποι υπάρχουν.Ο σύντομος και ο πιο αργός.Ο σύντομος είναι με το να βάλουμε την επθυμητή ποσότητα απο ρακί σε ένα μπρίκι και να προσθέσουμε μία με δύο κουταλιές μέλι.Αφού ανάψουμε μία εστία,ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι μέσα στο ρακί.Προτού πάρει βράση το μείγμα,απομακρύνουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο,καταναλώνουμε.Ο δεύτερος τρόπος είναι με το να βάλουμε σε ένα μεγάλο καζάνι(είναι για μεγάλη ποσότητα)ρακί και αφού προσθέσουμε την επιθυμητή ποσότητα μέλι να το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
McFarland,Leffe,η La Trappe βγάζει μία κόκκινη,η Hobgoblin έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.Υπάρχουν παρα πολλές,όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις με ένα sherry.Το vinsanto μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα port και το αντίστροφο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλουμε θα μας βγάλει ένδειξη.Χοντρικά να πούμε οτι 10 γράδα είναι 20% αλκοόλ,20 είναι 40% αλκοόλ και πάει λέγοντας.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπααα... γενικως δεν πινω τετοια. και ιδιαιτερα η μπυρα γιατι να μου αρεσει? ειναι πικρη και με ενοχλει και το ανθρακικο... δεν μου προσφερει δηλαδη καμια ευχαριστηση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοούμε την έκφραση που έχει μείνει απο την αρχαιότητα,σημαίνει οτι κάνω κάποια υποχώρηση απέναντι στους άλλους.Αν εννοούμε στην παραγωγή κρασιού,όχι,δεν χρειάζεται να νερώσετε το κρασί μιας και θα χαλάσει η γεύση του. Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia-gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες του εμπορίου έχουν συνήθως τον ίδιο χρόνο ζωής από την ημερομηνία παρασκευής τους. Μήπως απλά είδες κάποια μπύρα που είχε παραχθεί παλαιότερα και απλώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της; (Εκτός και αν γράφουν πάνω ημερομηνία παραγωγής -που δεν νομίζω αλλά δεν το αποκλείω κιόλας) Διαβάστε περισσότερα...
Τις προάλλες καθόμασταν με μια παρέα σε ένα τραπέζι και κάποιος ισχυρίστηκε ότι η μπίρα περιέχει γυναικείες ορμόνες. Αρχικά γελάσαμε, αλλά σαν επιστήμονες που είμαστε είπαμε να το ερευνήσουμε το θέμα. Ήπιαμε ο καθένας από 10 μπίρες (καθαρά για επιστημονικούς λόγους). Μετά το τέλος του πειράματος καταλήξαμε στα παρακάτω συμπεράσματα: 1. Είχαμε παχύνει! 2. Μιλούσαμε ακατάπαυστα, χωρίς να λέμε τίποτα! 3. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στην οδήγηση και στο παρκάρισμα! 4. Ήταν αδύνατο να κάνουμε λογικές σκέψεις! 5. Μας ήταν αδύνατο να παραδεχτούμε ότι είχαμε άδικο, παρότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν είχαμε δίκιο! 6. Κάθε ένας μας θεωρούσε ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος! 7. Είχαμε πονοκέφαλο και δεν είχαμε διάθεση για σεξ! 8. Και η αποκορύφωση: έπρεπε να πάμε κάθε 10 λεπτά στην τουαλέτα και μάλιστα όλοι μαζί! Περαιτέρω ανάλυση μάλλον είναι περιττή: Η μπύρα περιέχει γυναικείες ορμόνες!
Απάντηση:
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δε φεύγει. λυπάμαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πουλάνε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποικιλία σταφυλιού που φτιάχνεται κόκκινο κρασί. Διαβάστε περισσότερα...
Τι μεζεδάκια μπορώ να φτιάξω που να ταιριάζουν με την μπύρα;
Απάντηση:
Αν και η μαγειρική δεν είναι το ατού μου, σου προτείνω σαλάμι αέρος (must) με φέτα ή τυρί κρέμα και κριτσίνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πολλά και διάφορα.Να αναφέρουμε μερικές μάρκες ενδεικτικά:Bacardi,Captain Morgan,Pampero,Diplomatico,Havana Club,Strohs,Sailor Jerry,Muyers και πολλά άλλα.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία ερώτηση.Αλλά δεν είναι στην κατηγορία που να γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω για να μπορώ να σας κατατοπίσω.Δεν μπορώ να σας βοηθήσω,λυπάμαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
τι κρασί να χρησιμοποιήσω
Απάντηση:
Υλικά 500 ml κρασί λευκό ημίξηρο ή κόκκινο ημίγλυκο (εγώ προτιμώ το κόκκινο) 5 κουταλιά της σούπας μέλι 1 ξύλο κανέλα 5 γαρίφαλα (όχι λουλούδια) Εκτέλεση Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το κρασί. Όταν αρχίσει και ζεσταίνεται ρίχνεται το μέλι, την κανέλα και τα γαρύφαλα. Ανακατεύεται καλά, μέχρι να πάρει μία πρώτη βράση και στη συνέχεια το βγάζεται από τη φωτιά. Σημείωση: Πίνεται ζεστό σε σφηνάκια χαμηλά στην αρχή γρήγορα και μετά σιγά σιγά... Μερικοί προσθέτουν και τριμμένη κανέλα για χ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με 50 θα εισαι μια χαρά.... ίσος να βγάζεις και περισσότερο ... ανάλογα την περιοχή και την ΠΟΙΚΙΛΙΑ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοίταξα αυτό το site αλλά δεν βρήκα καμία διαφορά στις τιμές σε σύγκριση με μίας κάβας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως όπως και το Havana Club το λευκό και το 3 ετών παλαιωμένο.Μπορείτε εναλλακτικά να πάρετε κάποιο πιο φτηνό όπως είναι το Captain Silver αν θέλετε λευκό ρούμι.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνας λέει οτι τα λευκά κρέατα(ψάρι,κοτόπουλο)συνοδεύονται με λευκό κρασί.Αλλά αν έχουμε σκέτο το ψάρι θα βάλουμε κάποιο ελαφρύ λευκό.Άν έχουμε κάποια βαριά σάλτσα,θα προτιμήσουμε ένα λευκό μεν,αλλά παλαιωμένο ελαφρώς για να ταιριάξει γευστικά.Μπορούμε ενδεχομένως αν έχουμε βαριά σάλτσα να βάλουμε κάποιο φρέσκο κόκκινο κρασί ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ροζέ για να είμαστε καλυμμένοι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση.Πρώτα απο όλα θα περάσουν απο το τελωνείο.Εκεί θα πληρώσετε κάμποσα χρήματα για εκτελωνισμό,δεν πιάνουν το φόρο της Βουλγαρίας αλλά της Ελλάδας που είναι πολύ υψηλότερος.Δεύτερον τα μεταφορικά είναι ένα επιπλέον κόστος το οποίο δεν θα είναι και μικρό.Και τρίτον και κυριότερο,θα είναι γνήσια ποτά ή μπόμπες;Πολύ το αμφιβάλλω να είναι γνήσια.Καλύτερα αγοράστε απο Ελλάδα να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι κάτι σχετικό αφού αυτά είναι γούστα.Κάποιος μπορεί να αρέσκεται σε ένα κρασί των 10 ευρω και να το θεωρεί το καλύτερο του κόσμου.Κάποιος άλλος μπορεί να αρέσκεται στο χύμα κρασί.Εντελώς πληροφοριακά πάντως να πούμε οτι το ακριβότερο κρασί του εμπορίου είναι το Chateau Petrus.Ένα μπουκάλι του 2005 κοστίζει γύρω στις 2.000 ευρω.Όσο πιο παλιό,τόσο πιο ακριβό.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να γράψεις πιο συγκεκριμένα για ποιά κρασιά ενδιαφέρεσαι;Έτσι γενικά και αόριστα δεν μπορώ να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 25 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: