Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μ...
Απάντηση: α καλα, το κρασι εννοειτε.
Απάντηση: μπυρα
Απάντηση: το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> ...
Απάντηση: Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα.
Απάντηση: Να πίνεις με γεμάτο στομάχι. Επίσης δοκίμασε και άλλο ποτό γιατί μερικές φορές μας "χαλάει" ένα ποτό (εμένα παράδειγμα η μπύρα)...
Απάντηση: Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πάνω απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί να πάθει;
Απάντηση: Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό...
Απάντηση: Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρ...
Απάντηση: η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι.
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκ...
Καιρό για μπύρες.
δεν έχει τη συνταγή μέσα αλλά ίσως σε βοηθήσει: http:// el.wikipedia.org/ wiki/%CE%92%CF%8C% CF%84% CE%BA%CE%B1
Όλες οι μπύρες έχουν θερμίδες,απλά αν θέλεις να περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων ή θα πάρεις κάποια μπύρα light ή θα προτιμήσεις κάποια ...
1. Κοκτέιλ μαργαριτα (χρειαζεσαι επιπλεον κουαντρο και χυμο λεμόνι ή λαιμ και αλατι) 2. Σφηνακι τεκιλα, αλατι στο χερι, φετα λεμονι. Πίν...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καιρό για μπύρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν έχει τη συνταγή μέσα αλλά ίσως σε βοηθήσει: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CF%8C%CF%84% CE%BA%CE%B1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλες οι μπύρες έχουν θερμίδες,απλά αν θέλεις να περιορίσεις την πρόσληψη θερμίδων ή θα πάρεις κάποια μπύρα light ή θα προτιμήσεις κάποια μπύρα χωρίς αλκοόλ.Οι μεν light μπύρες περιέχουν λιγότερες θερμίδες και αλκοόλ απο τις κανονικές οι δε μπύρες χωρίς αλκοόλ περιέχουν λιγότερες θερμίδες απο ένα αναψυκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Κοκτέιλ μαργαριτα (χρειαζεσαι επιπλεον κουαντρο και χυμο λεμόνι ή λαιμ και αλατι) 2. Σφηνακι τεκιλα, αλατι στο χερι, φετα λεμονι. Πίνεις το σφηνακι, γλειφεις το αλατι και τρως το λεμονι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το πως έχουν μαγειρευτεί.Άν έχουμε λευκές ελαφριές σάλτσες προτιμότερο είναι ένα αρωματικό λευκό όπως είναι το Μοσχοφίλερο ή το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Οι γαρίδες πιθανότατα να ταιριάζουν με ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί.Το ιδανικό θα ήταν ένα Beaujolais Nouneau.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α καλα, το κρασι εννοειτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που ζητάτε.Απαγορεύεται στην Ευρώπη να διακινούνται και να πωλούνται χύμα ποτά,όλα πρέπει να είναι εμφιαλωμένα. Διαβάστε περισσότερα...
αμα πιο λιγο αρχιζω να ζαλιζομαι κλπ.υπαρχει καποιος τροπος να μη με πιανει τοσο?
Απάντηση:
Να πίνεις με γεμάτο στομάχι. Επίσης δοκίμασε και άλλο ποτό γιατί μερικές φορές μας "χαλάει" ένα ποτό (εμένα παράδειγμα η μπύρα) ενώ δεν μας πειράζει κάποιο άλλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν χαλάει.Αφού είναι αλκοολούχο ποτό με πάνω απο 40% περιεκτικότητα σε αλκοόλ τί να πάθει; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
20% με 21% παιζεται αναλογα τον μπαρμαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να γράψεις πιο συγκεκριμένα για ποιά κρασιά ενδιαφέρεσαι;Έτσι γενικά και αόριστα δεν μπορώ να σου απαντήσω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα με το πόσες,πόσων βαθμών είναι,πότε τις καταναλώνεις και πώς τις καταναλώνεις.Γενικά αν πίνεις επειδή "πρέπει",επειδή το ζητάει το σώμα σου,μάλλον έχεις πρόβλημα.Άν πίνεις επειδή θέλεις να συνοδέψεις με ένα ποτό το φαγητό σου(μιλάμε τώρα για ένα μπουκάλι 500ml),είσαι εντάξει.Απλά χρειάζεται μέτρο με όλα τα πράγματα.Όταν ξεφεύγεις,μοιραία θα φτάσεις στην κατάχρηση και στον εθισμό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει κρασί χωρίς αλκοόλ άν αυτό ρωτάς.Δυστυχώς δεν βγάζει κάποιος Έλληνας παραγωγός τέτοιο κρασί.Οπότε θα πρέπει να ψάξεις ή στον Βασιλόπουλο που κάνει εισαγωγές κρασιών ή θα πρέπει να κοιτάξεις σε καταστήματα που τα έχουν Αφρικανοί επειδή δεν πίνουν αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για να παράγεις πρέπει να έχεις άδεια..... και τέτοιες άδειες δεν δίνουν ποια. αν αυτο το στάδιο θέλεις να το ξεπεράσεις χωρίς να του δόσεις σημασία......πες μου σε π.μ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάζουμε σε ένα μπρίκι την επιθυμητή ποσότητα ρακής και προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές μέλι.Τοποθετούμε το μπρίκι στη φωτιά και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει πλέον διαλυθεί το μέλι και προτού πάρει βράση το μείγμα αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφού κρυώσει ελαφρώς καταναλώνουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι,δεν είναι το ίδιο.Ο μηλίτης είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται απο τον πολτό των μήλων που μένει για ζὐμωση.Το μηλόξυδο είναι ξίδι το οποίο έχει ανακατευτεί με χυμό απο μήλα για γεύση και λιγότερη οξύτητα.Και τέλος,δεν θα είχε κανένα αποτέλεσμα να αντικαταστήσετε το μηλίτη με μηλόξυδο.Ο μηλίτης θα δώσει μία πιο γλυκιά γεύση στο φαγητὀ ενώ το μηλόξυδο θα του δώσει ξινή γεύση.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κοτάξεις σε κάποια σελίδα που περιέχει πρατήρια ποτών.Εκεί θα βρείς προμηθευτές αν και νομίζω οτι διαθέτουν προς διανομή οι αδελφοί Χάλαρη.Πρέπει να ξέρεις όμως οτι είναι ευαίσθητη μπύρα,πρέπει να μεταφέρεται με φορτηγό-ψυγείο και επίσης δεν έχει μεγάλη διάρκεια ζωής επειδή είναι βιολογική.Ελπίζω να σε κατατόπισα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αστο να χαλασει και θα γινει ξυδιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χρυσό johnnie walker κοστίζει περίπου 70-75 Ευρώ και το μπλέ κοστίζει 240 με 250 Ευρώ.Οι τιμές μπορεί να ποικίλουν απο κατάστημα σε κατάστημα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 144 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: