Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά.
Απάντηση: Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κ...
Απάντηση: Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις ...
Απάντηση: Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60 ml λευκό ρούμι Κούβας ■1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ) ■1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ■4 ...
Απάντηση: αμστελ
Απάντηση: Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο κρασί.Να μην πίνεις για να μην ξύνεσαι.
Απάντηση: Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συνα...
Απάντηση: γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο
Απάντηση: απεριτίφ!
Απάντηση: εχω πιει τελειο..
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
1,5 το μπουκαλι
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση!
Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40...
Pilsner βεβαιως βεβαιως :D
Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
1,5 το μπουκαλι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το ποσοστό αλκοόλ που περιέχει.Μπορείς να βρείς Τσέχικο με 60%αλκοόλ στα 30 ευρω,μπορείς να βρείς πάλι Τσέχικο με 70%αλκοόλ με 40 ευρω.Υπάρχουν και Γαλλικά με 60%αλκοόλ που κοστίζουν περι τα 40 ευρω το μπουκάλι.Πιο δυνατό αψέντι είναι ασύμφορο οικονομικά να εισαχθεί και να πουληθεί στην Ελλάδα επειδή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης ανεβαίνει κατακόρυφα μετα το 40% αλκοόλ.Πάντως αν έχεις άκρες στην Βουλγαρία μπορείς να βρείς το Hapsburg που βγαίνει και με 80% αλκοόλ και με 90% αλκοόλ.Αυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Pilsner βεβαιως βεβαιως :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι απαραίτητα.Το κρασί μαδέρα δεν είναι τόσο γλυκό όσο το vinsanto.Άν το ζητούμενο ήταν μαδέρα μπορείς ενδεχομένως να το αντικαταστήσεις με ένα sherry.Το vinsanto μπορεί να αντικατασταθεί απο ένα port και το αντίστροφο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι βεβαίως.Τα παλιά χρόνια που δεν υπήρχαν ενα σωρό συντηρητικά ο κόσμος χρησιμοποιούσε το ρετσίνι.Τώρα χρησιμοποιούν τεχνητά συντηρητικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Clear glass -Square tall bottle - Cream label printed in black & red - Rounded label in blob seal - Gold screw cap Bottler: Distillery ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE(WHISKY PARADISE) ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Απάντηση:
Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή τον σύνδεσμο που το βρήκες,θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο ή αν μπορείς να γράψεις την μάρκα του θα βοηθούσε. Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω mojito και δεν ξερω τι ρουμι να βαλω
Απάντηση:
Η συνταγή Agency: Dreamstime.com Υλικά ■60 ml λευκό ρούμι Κούβας ■1 λάϊμ (η 60 ml χυμό λάϊμ) ■1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη ■4 Φύλλα δυόσμου ■Σόδα Εκτέλεση 1.Χτυπήστε με ξύλινο γουδάκι τα φύλλα του δυόσμου και τη ζάχαρη με λίγες σταγόνες ρούμι στον πάτο ενός ψηλού ποτηριού. 2.Προσθέστε αρκετό πάγο, το ρούμι και τον χυμό του λάιμ. 3.Ανακατέψτε και γεμίστε με σόδα. 4.Γαρνίρετε με φύλλα δυόσμου. Παραλλαγές Παραπάνω δίνουμε την παραδοσιακή συνταγή. Εσείς παίξτε με τις ποσότη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Συμβαίνει και αυτό σε μερικούς ανθρώπους που έχουν αλλεργία στο κρασί.Να μην πίνεις για να μην ξύνεσαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γράφεις την αρχαιώτητα όπως τον κώλο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία θεωρείται αναψυκτικό με βάση την βύνη αλλά έχει καθιερωθεί να λέγεται μπύρα.Πάει στην κατηγορία των αναψυκτικών επειδή η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι μόλις 0,05% δηλαδή ελάχιστο εώς καθόλου.Με λίγο ψάξιμο στην αγορά θα βρείς μερικές επειδή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
είναι ένα είδος κρασιού κάπως γλυκόξινο Διαβάστε περισσότερα...
το ουισκυ απο τι γινεται;τασυστατικα του
Απάντηση:
παρασκευή του ουίσκι διαφέρει από τόπο σε τόπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι το κριθάρι, η σίκαλη, η βρώμη, η βύνη, το καλαμπόκι, ενώ σημαντικό ρόλο στην παρασκευή του παίζει και η ποιότητα του νερού. Έτσι έχουμε τα malt ουίσκι τα οποία παράγονται αποκλειστικά από κριθάρι, τα grain ουίσκι που παράγονται συνήθως από καλαμπόκι και κριθάρι, και τα blended ουίσκι τα οποία παράγονται ύστερα από ανάμιξη των ma... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Άν μιλάμε για mojito που φτιάχνεται με ρούμι με 40% αλκοόλ τότε θα είναι περίπου στο 40%(μπορεί 35%).Ανάλογα πόσο χυμό lime θα βάλεις.Άν μιλάμε για τα έτοιμα mojito του εμπορίου,αυτά περιέχουν 15% με 20% αλκοόλ αλλά ακόμα και να προσθέσεις και άλλο ρούμι(εκτός και αν το παρακάνεις) το ποσοστό του αλκοόλ πιθανά να φτάσει το 30%. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black Label μένει για παλαίωση γύρω στα 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί σε αντίθεση με το απλό που έχει γύρω στα 5 χρόνια παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όυτε το φρούτο ούτε ο χυμός του που χρησιμοποιείται για την σύνθεση κοκτέιλ έχει αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά σαν μαύρο ρούμι το ζητάτε,δεν έχει κάποια διαφορετική ονομασία.Τώρα αν θέλετε μερικές μάρκες να αναφέρουμε ενδεικτικά το Captain Morgan,Havana Club (5 και 7 ετών) ,Goslings,Myers,Diplomatico,Legendario,Varadero και πολλά άλλα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξαμενή. Διαβάστε περισσότερα...
Μπορεί κάποιος να μεθύσει πίνοντας λικέρ;
Απάντηση:
Βέβαια αν έχει αλκοόλ το λικέρ μπορεί να μεθύσει. Το θέμα είναι θα αντέξει να πιεί τόσο πολύ ώστε να μεθύσει; Εγώ τα λικέρ τα βρίσκω αρκετά βαριά.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Δεν αντέχουν στην παλαίωση όλες οι ποικιλίες.Είθισται πάντως ερυθρά κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για τουλάχιστον 12 μήνες σε βαρέλι να αντέχουν περισότερη παλαίωση.Το πόσο εξαρτάται απο την ποικιλία και το που έχουν αποθηκευθεί.Πάντως και λευκά κρασιά που έχουν ωριμάσει σε βαρέλι αντέχουν στην παλαίωση.Βέβαια σαφώς λιγότερο απο τα ερυθρά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να βάλεις ένα παγάκι για να το αραιώσεις ελαφρώς.Ειδικά στα καπνιστά whiskeys το νερό σχεδόν επιβάλλεται.Αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό,ποτέ απο τη βρύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα με το σούπερ μάρκετ ή την κάβα από την οποία το αγοράζεις κυμαίνεται απο 15ε (ίσως να το βρείς και με 14,50 σε κάποια) μεχρι 20άρικο. :) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λάδι εννοείς.Στα περισσότερα σημεία πώλησης του ή ακόμα και σε περίπτερα πουλάνε λάδι για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε να βρεις κάποια οινοποιία στην περιοχή σου και ρώτα. πάντως αν φυτέψεις κλίματα σε 2 χρόνια το λιγότερο θα βγάλεις μεγάλη παραγωγή. μπορείς να βρεις μεμονωμένους ανθρώπους που αγοράζουν σταφύλια για να κάνουν κρασί η ακόμα και ταβέρνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν το αφηνεις να βρασει πολυ και δεν το βραζεις πανω σε φωτια γιατι θα παρει φωτια το αλκοολ.2 με 3 λεπτα πιστευω φτανουν. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 141 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: