Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Μπορει και νευρωση στομαχου!
Απάντηση: To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα!
Απάντηση: Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειασ...
Απάντηση: Επειδή το αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι.Και ενώ κάποιος που δεν έχει πρόβλημα δεν τον πειράζει η κατανάλωση αλκοόλ,κάποιου που έχει έλκος μπ...
Απάντηση: Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι ...
Απάντηση: Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέσετε αλκοόλ και θα την σταματήσετε.Δεν πειράζει αν ανέβουν οι αλκοολικοί βαθμοί.Μπορείτε α...
Απάντηση: Αφρώδες,ημιαφρώδες ή απλό θέλεις;Μοσχάτο είναι όλα αυτά.Έτσι ονομάζεται η ποικιλία του σταφυλιού.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Σε λευκό ημιαφρώδ...
Απάντηση: ασε μας ρε φίλε! από ειδικούς στους φελλούς έχει γεμίσει ο τόπος και εσωτερικό και στο εξωτερικό.τόσο δύσκολο είναι πια να βρεις έναν;
Απάντηση: Λευκή ποικιλία σταφυλιού η οποία παράγει κρασί το οποίο είναι ελαφρώς αρωματικό και με σχετικά ήπια γεύση οπότε μπορεί να καταναλωθεί σκέ...
Απάντηση: Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρ...
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες ...
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός...
1. Κοκτέιλ μαργαριτα (χρειαζεσαι επιπλεον κουαντρο και χυμο λεμόνι ή λαιμ και αλατι) 2. Σφηνακι τεκιλα, αλατι στο χερι, φετα λεμονι. Πίν...
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την π...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia-gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι το προιόν απόσταξης του φυτού αγαύη(agave)που ευδοκιμεί μόνο στο Μεξικό.Έχει μπλε χρώμα η αγαύη και είναι σαν καρπός.Αυτός συλλέγεται απο τους ειδικούς που ονομάζονται Jimadores και κρίνουν απο την εμπειρία τους πότε είναι κατάλληλος ο καρπός για συγκομιδή και επεξεργασία.Απο εκεί και πέρα πάει για πολοτοποίηση και αφού προστεθεί νερό,γίνεται απόσταξη όπως ακριβώς γίνεται και με το τσίπουρο ή οποιοδήποτε άλλο απόσταγμα.Το πρώτο φιλτράρισμα μας δίνει το mezcal,ένα υποπροιόν που ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1. Κοκτέιλ μαργαριτα (χρειαζεσαι επιπλεον κουαντρο και χυμο λεμόνι ή λαιμ και αλατι) 2. Σφηνακι τεκιλα, αλατι στο χερι, φετα λεμονι. Πίνεις το σφηνακι, γλειφεις το αλατι και τρως το λεμονι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία,τί να απαντήσω τώρα;Στους πόσους βαθμούς πίνεται;Ή πώς το φτιάχνουμε;Η συνταγή είναι απλή:Σε ένα κατσαρολάκι(ή μπρίκι ανάλογα την ποσότητα που θέλεις) βάζεις ρακί και 2 με 3 κουταλιές μέλι.Το βάζεις στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί το μέλι.Όταν έχει ζεσταθεί το μείγμα και προτού βράσει απομακρύνεις απο τη φωτιά και καταναλώνεις.Για κρύο απλά θα το αφήσεις να κρυώσει ή το βάζεις στο ψυγείο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορει και νευρωση στομαχου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστήριο για να πάρεις τον χυμό απο τα μήλα ο οποίος στην συνέχεια θα μπεί σε δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Σε περίπου ένα μήνα θα έχεις τον μηλίτη σου έτοιμο.Στην ουσία είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί αλλά εδώ θέλουμε πιεστήριο για να πάρουμε τον χυμό,δεν μας κάνει ενα απλό πατητήρι.Επίσης το κρασί που θα πάρεις στο τέλος θα πικρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή το αλκοόλ ερεθίζει το στομάχι.Και ενώ κάποιος που δεν έχει πρόβλημα δεν τον πειράζει η κατανάλωση αλκοόλ,κάποιου που έχει έλκος μπορεί να του τρυπήσει το στομάχι ειδικά τα σκληρά αλκοολούχα(whiskey,vodka,gin). Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το κρασί μπρούσκο;
Απάντηση:
Ασυνήθιστος τύπος παραδοσιακού Σαντορινιώτικου κρασιού, που ιστορικά ανάγεται στην εποχή της βενετσιάνικης κυριαρχίας, από τον 13ο μέχρι και τα μεσάτου 16ου αιώνα. Το μπρούσκο κρασί μπορεί να είναι λευκό (από την ποικιλία Ασύρτικο), κόκκινο (από τη Μανδηλαριά) ή ροζέ (μίγμα). Λέγεται μπρούσκο από την ιταλική λέξη brusco, που σημαίνει τραχύς, δριμύς. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τέτοιο κρασί, με 16-17 αλκοολικούς βαθμούς και αρκετά τανικό, αφού κατά την παραγωγή του τα σταφύλια, μετά τη σύνθλιψη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέσετε αλκοόλ και θα την σταματήσετε.Δεν πειράζει αν ανέβουν οι αλκοολικοί βαθμοί.Μπορείτε αργότερα να τους μειώσετε με άραίωση με νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Ψάχνω για ενα κρασι που το εχω πιει μονο χυμα αναφερεται σαν μοσχατο και το εχω πιει και σε λευκο και σε κοκκινο και σε ροζε. Είναι αρωματικό οχι ομως με τριανταφυλλα και μπαχαρικα κλπ αλλα σαν να τρως καλο σταφυλι πολυ πολυ αρωματικο. Οχι απαραιτητα γλυκο ή ημηγλυκο αλλα και ξηρο απλα σου αφηνει αυτο το αρωμα στο στωμα. Υπαρχει σε εμφιαλωμενο ξερετε καμια ετικετα? Οικονομικο κατα προτημιση... Ευχαριστω
Απάντηση:
Αφρώδες,ημιαφρώδες ή απλό θέλεις;Μοσχάτο είναι όλα αυτά.Έτσι ονομάζεται η ποικιλία του σταφυλιού.Λοιπόν έχουμε και λέμε.Σε λευκό ημιαφρώδες υπάρχει το Ιταλικό Mοscato DAsti.Οι τιμές του κυμαίνονται απο 12 μέχρι 20 ευρω το μπουκάλι.Σε κόκκινο υπάρχει το Scarlatto που γλυκίζει ελαφρώς.Αυτό κοστίζει γύρω στα 15 ευρω.Σε Ελληνικό κάτι αντίστοιχο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας ως ποικιλία.Με αυτή την ποικιλία υπάρχει το κρασί Λημνία Γή.Κοστίζει κάτω απο 10 ευρω.Ελπίζω να βοήθησα.Άν θέλεις παραπάνω π... Διαβάστε περισσότερα...
Το ξέρατε ότι ο φελλός παίζει σημαντικό ρόλο στην γεύση του κρασιού; λοιπόν μετά από σκληρή προσπάθεια έφτιαξα κρασί εξαιρετικής ποιότητας και ψάχνω να βρώ τον ιδανικό φελλό.υπάρχει κανείς να με διαφωτίσει επί του θέματος;
Απάντηση:
ασε μας ρε φίλε! από ειδικούς στους φελλούς έχει γεμίσει ο τόπος και εσωτερικό και στο εξωτερικό.τόσο δύσκολο είναι πια να βρεις έναν; Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι το μοσχοφίλερο;
Απάντηση:
Λευκή ποικιλία σταφυλιού η οποία παράγει κρασί το οποίο είναι ελαφρώς αρωματικό και με σχετικά ήπια γεύση οπότε μπορεί να καταναλωθεί σκέτο.Συνιστάται να καταναλώνεται αρκετά δροσερό στους 8-10 βαθμούς. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Τα περισσότερα γλυκά ποτά έχουν μεγάλο δείκτη αλκοόλ αλλά ψάχνω να βρω κάποιο που να είναι όσο πιο γλυκό γίνετε και ταυτόχρονα να μην περιέχει πολύ. Πείτε μου και κοκτέιλ ή κάτι που είναι δικό σας αρκεί να μην σε στέλνει από το πρώτο γιατί λόγο οδήγησης πίνω πάντα 1 ποτήρι. Ευχαριστώ.
Απάντηση:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει...και αποσο ξέρω τα γλυκά πότε χτυπάνε ποιο πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη τιμή.Να πούμε απλά οτι το πιο φτηνό κοστίζει γύρω στα 17 με 18 ευρω και απο εκεί και πέρα ανεβαίνει η τιμή ανάλογα με την παλαιότητα του κρασιού.Ενδεικτικά να ανφέρουμε οτι ένα μπουκάλι Vinsanto του Αργυρού κοστίζει γύρω στα 60 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μαζεύονταν τα σταφύλια και τοποθετούνταν στο πατητήρι.Αφού πατιόνταν τα σταφύλια,γινόταν συλλογή του χυμού τους και στη συνέχεια έμπαινε σε δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση.Αφού έβραζε το κρασί με την ανάπτυξη των ζυμωμύκητων,γινόταν το ξάφρισμα όπως λέγεται για να μην παραβράσει το κρασί.Αφού είχε κάνει την επιθυμητή ζύμωση το κρασί,στη συνέχεια πήγαινε για φιλτράρισμα και τοποθέτηση στο βαρέλι για να ωριμάσει.Μετά απο την πάροδο 3 μηνών(περἰπου,εδώ παίζει ρόλο η ποικιλία του σταφυλιού),άνοι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οποιοδήποτε ποτήρι με φαρδύ στόμιο κάνει,δεν υπάρχει μόνο ένα είδος που να κάνει για να σερβίρετε αψέντι.Ακόμα και ένα ποτήρι του νερού κάνει.Εναλλακτικά μπορείτε να ζητήσετε για ποτήρι ανοιχτή τουλίπα απο κάποιο κατάστημα υαλικών. Διαβάστε περισσότερα...
Clear glass -Square tall bottle - Cream label printed in black & red - Rounded label in blob seal - Gold screw cap Bottler: Distillery ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ SITE(WHISKY PARADISE) ΔΥΣΤΗΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Απάντηση:
Δεν λέει και πολλά η περιγραφή.Η πλειοψηφία των whiskey είναι εμφιαλωμένα σε clear glass μπουκάλια(αν όχι όλα).Άν είναι εύκολο να κάνεις αντιγραφή τον σύνδεσμο που το βρήκες,θα μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο ή αν μπορείς να γράψεις την μάρκα του θα βοηθούσε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/tag/%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF% 8C%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%BF?stags=1&adv=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αστο να χαλασει και θα γινει ξυδιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γράδα είναι μονάδα μέτρησης του ποσοστού αλκοόλ σε ένα ποτό.Συνήθως μετράμε το τσίπουρο με γραδόμετρο αλλά και με αλκοολόμετρο να βάλουμε θα μας βγάλει ένδειξη.Χοντρικά να πούμε οτι 10 γράδα είναι 20% αλκοόλ,20 είναι 40% αλκοόλ και πάει λέγοντας.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
πως το φτιαχνεις και ειναι ωραιο;
Απάντηση:
40 ml Βότκα (Smirnoff Vodka Blue) 14 ml φυσικό χυμό πορτοκάλι μια φέτα πορτοκάλι και πάγο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
έτσι είναι γραμμένο.. sml Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόκκινο,ελαφρώς ξηρό είναι.Στην ουσία είναι ένα βήμα προτού γίνει ξύδι γι αυτό και η μόνη του χρήση είναι στην μαγειρική.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά Βασική αναλογία: 1 φλυντζ. Σπόροι Ροδιού 1 φλυντζ. Κονιάκ 1 φλυντζ. Ζάχαρη Αρωματικά μπαχαρικά: (για 4 φλυν.σπόρους ροδιού) 2 Ξύλα Κανέλας 3 Σπόροι Γαρύφαλλο Οδηγίες Μετράμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ και τη ζάχαρη σε φλυτζάνι. Ένα φλυτζάνι σπόρους ροδιού αντιστοιχεί σε ενα φλυτζάνι κονιάκ και σε ένα φλυτζάνι ζάχαρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τους σπόρους απο τα ρόδια, το κονιάκ, τη ζάχαρη, τα ξύλα κανέλας και τα γαρύφαλλα. Βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά, ανα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αρκετά ακριβό λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης που κάνει πλούσιο το κράτος.Ενδεικτικά ένα μπουκάλι ενός λίτρου οινοπνεύματος με 95% περιεκτικότητα σε αλκοόλ κοστίζει 50 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισυ κόστιζε γύρω στα 28 με 30 ευρώ.Μπορείς βέβαια να βρείς και πιο φτηνό 90% αλκοόλ το οποίο θα κοστίζει γύρω στα 35 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από νερό, μαγιά, βύνη και λυκίσκο. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 139 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: