Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία...
Απάντηση: ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!! ...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ...
Απάντηση: Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξ...
Απάντηση: Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνι...
Απάντηση: Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D
Απάντηση: Ανάλογα το κρασί.Ένα ελαφρύ λευκό(Μοσχοφίλερο) ή ενα φρέσκο κόκκινο μπορούν να συνοδευτούν απο κάποιο ελαφρύ τυρί ή φρούτο.Ένα παλαιωμένο...
Απάντηση: Να ξες καλα τα βασικα ποτα και να προσπαθεις με απλες βασεις να κανεις προτοτυπα κοκτειλ χωρις να ξεχναμε ομως και τα πιο διασημα. Να στη...
Απάντηση: Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις το...
Απάντηση: Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16%...
Απάντηση: Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό...
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> ...
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black Label μένει για παλαίωση γύρω στα 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί σε αντίθεση με το απλό που έ...
Ε δεν θα κοστίζουν απο 17 έως 300 ευρω.Ψάχνεις τιμή για κάποιο συγκεκριμένο ή ἐτσι γενικά και αόριστα;
Το σκουλήκι στην τεκίλα στην οποία αναφέρεσαι έχει προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον.Δέν γίνεται να επιζήσει μέσα σε 40% αλκοόλ.Απλά συντη...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ 2 ΕΥΡΩ ΚΑΝΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Χρονια τωρα οι γονεις μου προσπαθουνε να φτιαξουν κρασι και τους βγαινει οξυδωμενο, εχει κανεις καμια συμβουλη πως να το αποφυγουν αυτο;;;ή γενικοτερα συμβουλες περαν της κανονικης διαδικασιας για να γινει το σπιτικο κρασι καλυτερο;;;
Απάντηση:
το κρασί οξυδωνεται απο τον αέρα. μετα την ζύμωση θελει μετάγγιση σε πάρα πολύ καθαρό δοχείο για να φύγει απο την <<μανα>> εδω θελει την μεγαλύτερη προσοχή για να μην πάρει αέρα το κρασί. κατά την μετάγγιση ο σωλήνας πρέπει να φτάνει μέχρι τον πάτο του καθαρού δοχείου, για να μην δημιουργούνται φυσαλίδες. το κρασί επηρεάζετε εύκολα απο παρα πολλούς παράγοντες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όπως γίνεται και το απλό Johnnie.Απλά το Black Label μένει για παλαίωση γύρω στα 12 χρόνια προτού εμφιαλωθεί σε αντίθεση με το απλό που έχει γύρω στα 5 χρόνια παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
ουισκι
Απάντηση:
Ε δεν θα κοστίζουν απο 17 έως 300 ευρω.Ψάχνεις τιμή για κάποιο συγκεκριμένο ή ἐτσι γενικά και αόριστα; Διαβάστε περισσότερα...
Υπάρχει τεκίλα με ζωντανό σκουλήκι;
Απάντηση:
Το σκουλήκι στην τεκίλα στην οποία αναφέρεσαι έχει προ πολλού αποδημήσει εις Κύριον.Δέν γίνεται να επιζήσει μέσα σε 40% αλκοόλ.Απλά συντηρείται και δέν αποσυντίθεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία θεωρείται αναψυκτικό με βάση την βύνη αλλά έχει καθιερωθεί να λέγεται μπύρα.Πάει στην κατηγορία των αναψυκτικών επειδή η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι μόλις 0,05% δηλαδή ελάχιστο εώς καθόλου.Με λίγο ψάξιμο στην αγορά θα βρείς μερικές επειδή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Το νάμα θεωρείται κρασί ή ενδιάμεσο αλκοολούχο ποτό;
Απάντηση:
ΤΟ ΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΣΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ.ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!!...ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ...ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙ ΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑΜΑ...ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΝΑΜΑ!!...ΒΛΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν σπάει το κρασί.Λέμε οτι κόβει αν αρχίσει να ξυδιάζει στην περίπτωση που έχει μείνει παραπάνω απο όσο πρέπει για τη ζύμωση του στη δεξαμενή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσα αστέρια θα βλέπεις όταν το πιεις! ;) Τα αστέρια δείχνουν την παλαίωση του κονιάκ. * → 3 χρόνια παλαίωσης ** → τουλάχιστον 4 χρόνια παλαίωσης *** → τουλάχιστον 5 χρόνια παλαίωσης **** → τουλάχιστον 7 χρόνια παλαίωσης Από κει & πέρα επειδή δεν μπορεί να διαπιστωθεί αν ο παραγωγός λέει αλήθεια, δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται περισσότερα αστέρια, αλλά χαρακτηρισμοί: V.S. → πολύ ανώτερο (very superior) V.S.O.P. → πολύ ανώτερο, παλαιωμένο, ωχρό (very superior old pale) V.V.S... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα το κρασί.Ένα ελαφρύ λευκό(Μοσχοφίλερο) ή ενα φρέσκο κόκκινο μπορούν να συνοδευτούν απο κάποιο ελαφρύ τυρί ή φρούτο.Ένα παλαιωμένο λευκό θα ταίριαζε με ένα πικάντικο τυρί.Ένα παλαιωμένο κόκκινο μπορεί να συνοδευτεί απο κυνήγι,λουκάνικα,χοιρομέρι γενικά με κρεατικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Να ξες καλα τα βασικα ποτα και να προσπαθεις με απλες βασεις να κανεις προτοτυπα κοκτειλ χωρις να ξεχναμε ομως και τα πιο διασημα. Να στηριζεσαι στα ποδια σου και να μην φθανεις σε υπερβολες που μπορει να φανουν επικινδυνες. Να θυμασαι καθαρα ποτα καθαρα στομαχια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιό λόγο να θέλεις να βάλεις νερό στο κρασί;Άν είσαι παραγωγός και σου βγήκε δυνατό μπορείς να το νερώσεις ελάχιστα για να ρίξεις τους βαθμούς του.Άν είναι για κατανάλωση στο σπίτι δεν χρειάζεται να βάλεις νερό εκτός και αν είναι πολύ βαρύ το κρασί που πίνεις.Σε κάθε περίπτωση όπως αρέσκεται ο καθένας,αυτά είναι γούστα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιό απο όλα;Θα γράψω για όλα για να σας καλύψω.Εχουμε και λέμε. Martini Bianco 15% αλκοόλ Martini Rosato 15% αλκοόλ Martini Rosso 16% αλκοόλ Martini Extra Dry 18% αλκοόλ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απο όσο γνωρίζω δεν υπάρχει.Το θαλασσινό νερό γενικά δεν συνιστάται για παραγωγή ποτών.Οι πιο πολλοί παραγωγοί whiskey χρησιμοποιούν νερό απο φυσικές πηγές για να είναι όσο πιο αγνό γίνεται.Σε πολλά νησιά της Σκωτίας όμως η τύρφη που χρησιμοποιείται για το στέγνωμα της βύνης βρέχεται απο θαλασσινό νερό οπότε και θα περάσει μια κάποια γεύση στο τελικό προιόν.Για αυτόν τον λόγο τα whiskey τα οποία παράγονται σε νησιά έχουν μια ιδιαίτερη γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Pilsner βεβαιως βεβαιως :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα γρἀδα χρησιμοποιούνταν παλιά για να μετρήσουν την περιεκτικότητα σε αλκοόλ στα ποτά.Ακόμα και τώρα πολλοί παραγωγοί τσίπουρου μετράνε σε γράδα και όχι σε αλκοολικούς βαθμούς.Για την ιστορία να πούμε οτι τα γράδα είναι το μισό των μετρώμενων αλκοολικών βαθμών.Δηλαδή ένα ποτό που είναι 20 γράδα σημαίνει οτι είναι 40% αλκοόλ,ένα που είναι 30 γράδα είναι 60% αλκοόλ και ούτω καθεξής.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΟλαση ως προς την εννοια οτι ειναι τελειο στην γευση! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ωραία ερώτηση.Αλλά δεν είναι στην κατηγορία που να γνωρίζω μερικά πράγματα παραπάνω για να μπορώ να σας κατατοπίσω.Δεν μπορώ να σας βοηθήσω,λυπάμαι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι,τί θέλετε να μάθετε;Το κρασί νάμα ή άναμα όπως λέγεται σωστά είναι το κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία.Είναι γύρω στους 10 βαθμούς αλκοόλ.Απο τα πιο γνωστά είναι του Ρούσσου αλλά υπάρχουν και άλλα όπως το Βυζαντινό.Απο τιμή κοστίζει γύρω στα 5 ευρω το μπουκάλι των 375ml και το μπουκάλι των 750ml κοστίζει γύρω στα 10 με 11 ευρω.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
To ουζο δεν μου αρεσει. Αλλα μπυριτσα ναι.Ειδικα με παρεα! Διαβάστε περισσότερα...
αυτο
Απάντηση:
γραφει οτι εχει 70% λογικα δεν πινετε σκετο με 1-2 γουλιες θα ειμαι off!καμια προταση;
Απάντηση:
φυσικα και υπαρχει προταση πιες αυτες τις γουλιες ;) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχουμε γράψει 100 φορές.Άλλη μία δεν βλάπτει:Αλκοόλ και φάρμακα δεν συνδυάζονται.Ποτέ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τί θα την ανακατέψεις;Και πάγο μπορείς να βάλεις,και Sprite,και σκέτη μπορείς να την πιείς,και σε κοκτέιλ Μαργαρίτα.Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν γνωρίζω τέτοιο λικερ.Γνωρίζω για το kiwi αλλά αυτό δεν περιέχει αλκοόλ,είναι για προσθήκη σε ποτό ή cocktail. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εν μέρει ναι.Σε όλα τα whiskey προστίθεται καραμελόχρωμα για να σκουρύνουν μιας και δεν έχουν αρχικό χρώμα αφού είναι προιόν απόσταξης.Είναι σαν τη vodka,διάφανο στην αρχή.Χρώμα θα πάρει συνήθως απο βαρέλι στο οποίο είχε παλαιώσει πριν ή κρασί Port ή κάποιο bourbon μιας και συνήθως κάπνιζαν τα βαρέλια πριν μπει το whiskey για ωρίμανση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προτιμότερο είναι άν θέλουμε να βάλουμε χυμό πορτοκάλι να βάλουμε λευκή τεκίλα που δεν έχει τόσο έντονη γεύση όπως η κίτρινη.Αλλά αυτά είναι προτιμήσεις.Ο καθένας όπως αρέσκεται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπολογίστε 12 μπουκάλια στο κιβώτιο,η παλέτα πρέπει να έχει γύρω στα 10 κιβώτια,ίσως και 8 άρα 96 με 120 μπουκάλια.Μέσες άκρες όλα αυτά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 139 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: