Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η τεκίλα είναι ένα πολύ πικρό ποτό.Έτσι χρησιμοποιείται το αλάτι για να διώξει την πικρίλα από την γλώσσα (το οποίο αλάτι χρησιμοποιούν ...
Απάντηση: Πιστεύω ότι το έχουμε αναφέρει ήδη πολλές φορές αλλά δεν βαριέσαι ας το επαναλάβουμε.Αλκοόλ και φαρμακευτική αγωγή(ειδικά αντιβίωση) δέν ...
Απάντηση: Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μο...
Απάντηση: Πρώτη ύλη η πατάτα!
Απάντηση: Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίοδο που μου λέτε.
Απάντηση: Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρ...
Απάντηση: Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει α...
Απάντηση: Το ρούμι παράγεται απο το ζαχαροκάλαμο.Αφού γίνει η συγκομιδή,αφαιρείται η ψίχα του ζαχαροκάλαμου και μπαίνει στην πρέσα για να πάρουμε τ...
Απάντηση: τριαντα πεντε χιλιαδες €
Απάντηση: Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγ...
 

Που μπορω να βρω πληροφοριες για το Bleu Curacao??..

Αμα καταλαβαινεις αγγλικα να http://en.wikipedia.org/wiki/Cura%C3%A7ao_(liqueur) αμα οχι κανε μεταφραση στο google.Ελπιζω να βοηθησα λιγο!

Σχόλια απάντησης

απάντησε η rouvitsa

την εχω υπ οψιν την βικιπαιδεια..απλα προτιμουσα καποια ελληνικη σελιδα! σε ευχαριστω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-07 15:42:56
τιποτα !!
σχολίασε η rouvitsa  - 2012-06-07 15:51:48
Τί θέλεις να μάθεις πιο συγκεκριμένα;

Σχόλια απάντησης

απάντησε ο papasouzas

Για να δούμε τι γνωρίζω.Είναι ένα λικέρ απο πορτοκάλια που προέρχονται απο ένα νησί της Καραιβικής που ονομάζεται Curacao(προφέρεται ως Κυρασώ).Το Curacao Bleu είναι μία παραλλαγή αυτού του λικέρ που έχει χρωματιστεί μπλέ με χρωστική.Το κανονικό χρώμα του είναι διάφανο όπως και όλων των αποσταγμάτων.Επίσης κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για αυτό το μπλέ,το Grand Marnier που είναι επίσης λικέρ απο πορτοκάλια απλά έχει προστεθεί στη σύσταση του και κονιάκ.Ελπίζω να βοήθησα.Άν χρειάζεσαι άλλες λεπτομέρειες θα προσπαθήσω να βοηθήσω με ότι γνωρίζω.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:38:07
σε ευχαριστω για τον χρονο σου αλλα βρηκα ευχαριστω!!!!!!!!!!!!!!!!
σχολίασε η mpiskotaki  - 2012-06-10 18:51:31
Παρακαλώ,να σαι καλά.
σχολίασε ο papasouzas  - 2012-06-10 18:54:59
Σχετικές ερωτήσεις
Ανάλογα. Εάν βρίσκονται σε μέρος το οποίο το χτυπάει το φώς του ήλιου τότε είναι πιθανό να έχουν χαλάσει.Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η ποικ...
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία...
οκ πολυ καλη
Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο ποτών που αναφέρεις.Η τεκίλα προέρχεται απο τον κάκτο και το ρούμι είναι απόσταξη απο ζαχαροκάλαμο...
Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάποιο ποτό απο κρεμμύδια.Η vodka παράγεται απο τις πατάτες αλλά το whiskey παράγεται απο την...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

τα εχω σαν συλογη σε καβες στο σαλονι μου, σε θερμοκρασια δωματιου
Απάντηση:
Ανάλογα. Εάν βρίσκονται σε μέρος το οποίο το χτυπάει το φώς του ήλιου τότε είναι πιθανό να έχουν χαλάσει.Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει η ποικιλία του κρασιού όπως επίσης και το αν είναι λευκά ή κόκκινα.Σε γενικές γραμμές τα λευκἀ κρασιά είναι λιγότερο ανθεκτικά σε μακρόχρονη παλαίωση.Αν έχεις κρασιά τα οποία έχουν ωριμάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βαρέλι(λογικά θα το γράφουν στην ετικέτα) τοτε αυτά αντέχουν περισσότερο στην παλαίωση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί θα ήθελες να μάθεις;Άν υπάρχει;Βεβαίως και υπάρχει και μάλιστα πολλές εταιρίες κυκλοφορούν την δική τους μπύρα χωρίς αλκοόλ.Στην ουσία θεωρείται αναψυκτικό με βάση την βύνη αλλά έχει καθιερωθεί να λέγεται μπύρα.Πάει στην κατηγορία των αναψυκτικών επειδή η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ είναι μόλις 0,05% δηλαδή ελάχιστο εώς καθόλου.Με λίγο ψάξιμο στην αγορά θα βρείς μερικές επειδή στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς.Ελπίζω να σε κάλυψα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ των δύο ποτών που αναφέρεις.Η τεκίλα προέρχεται απο τον κάκτο και το ρούμι είναι απόσταξη απο ζαχαροκάλαμο.Οπότε καταλαβαίνεις οτι είναι δύο πράγματα άσχετα μεταξύ τους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον κάποιο λάθος έχετε κάνει.Δεν βγαίνει κάποιο ποτό απο κρεμμύδια.Η vodka παράγεται απο τις πατάτες αλλά το whiskey παράγεται απο την βύνη για αυτό το λόγο αυτά που είναι απο ένα μόνο είδος βύνης ονομάζονται malt ή single malt. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα είναι ένα πολύ πικρό ποτό.Έτσι χρησιμοποιείται το αλάτι για να διώξει την πικρίλα από την γλώσσα (το οποίο αλάτι χρησιμοποιούν και οι Μεξικάνοι για να απαλύνουν τα επακόλουθα της καυτερής κουζίνας τους). Στη συνέχεια ακολουθεί το λεμόνι ή λάιμ για να διώξει την αλμυρή γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πιστεύω ότι το έχουμε αναφέρει ήδη πολλές φορές αλλά δεν βαριέσαι ας το επαναλάβουμε.Αλκοόλ και φαρμακευτική αγωγή(ειδικά αντιβίωση) δέν συνδυάζονται. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μοσχάτο Λήμνου(το λέει το όνομα απο που προέρχεται).Δεύτερο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Επίσης κυκλοφορεί και το Moscato DAsti απο την Ιταλία.Και τα τρία θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς φρουτώδη,πίνονται ευχάριστα και δεν χρειάζεται να τα καταναλώσεις συνοδεία φαγητού.Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Ειδικά το Moscato DAsti που είναι ημιαφρώδες κατανα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρώτη ύλη η πατάτα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον θα είναι στα 3/4 εκείνη τη χρονική περίοδο που μου λέτε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρο ρούμι αν σας αρέσει να πίνετε το ποτό σας σκέτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ρούμι παράγεται απο το ζαχαροκάλαμο.Αφού γίνει η συγκομιδή,αφαιρείται η ψίχα του ζαχαροκάλαμου και μπαίνει στην πρέσα για να πάρουμε το χυμό.Στη συνέχεια ο χυμός πηγαίνει για απόσταξη και το τελικό προιόν ειναι το ρούμι.Το σχετικά φρέσκο που δεν μπαίνει για ωρίμαση και παλαίωση είναι το λευκό.Όσο παραμένει σε βαρέλι και παλαιώνει,αρχίζει και παίρνει πιο σκούρο χρώμα(τα λεγόμενα μαύρα ρούμια). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τριαντα πεντε χιλιαδες € Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξιδιασμένο κρασί είναι στην ουσία το Μαδέρα.Δεν πίνεται και χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.Πού θα βρείτε;Λίγο δὐσκολο επειδή δεν το δουλεύουν πολλές κάβες στην Αθήνα η γενικά στην Ελλάδα επειδή δεν πουλιέται ιδιαίτερα.Μπορείτε να ψάξετε στους Αμπελοκήπους,σε μία κάβα δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας.Είναι αρκετά ενημερωμένη και πιθανά θα έχει Μαδέρα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι να το αγοράσεις απο κάβα και με δεδομένο οτι το κράτος εισπράτει απο το κάθε μπουκάλι 12 ευρώ τοτε μια τιμή απο 18 ευρώ και πάνω για ένα απλό ουίσκι θεωρείται φυσιολογική.Για ουίσκι 12 ετών υπολόγισε απο 30 ευρώ και πανω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τεκίλα που περιέχει σκουλήκι λέγεται Gusano Rojo. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η υπερβολικη καταναλωση, δυστυχως ναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν πας σε ενα παραδοσιακο, νησιωτικο χωριουδακι και ζητησεις ρακομελο... (Υπαρχουν ειδικα μαγαζακια που φτιαχνουν μονο ποτα, οπως τσικουδια) θα το δεις εκεινη την στιγμη να γινεται σε κατι μεγαλα καζανια (με τον τροπο της αποσταξης) και στο προσφερουν σχεδον καυτο.... ή αλλιως παρα πολυ ζεστο.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Pilsner βεβαιως βεβαιως :D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι ανάλογα το χρώμα του κρέατος που έχουμε,παίρνουμε και το ανάλογο χρώμα κρασιού.Γενικά τι ισχύει:ψάρια και λευκό κρέας (όπως κοτόπουλο)ταιριάζουν με λευκό κρασί.Κόκκινο κρέας θέλει κόκκινο κρασί.Αλλά υπάρχει και ο τρόπος μαγειρέματος που παίζει μεγάλο ρόλο.Για παράδειγμα,ένα ψάρι με κόκκινη σάλτσα δεν θα ταιριάξει απόλυτα με λευκό κρασί και ίσως να χρειάζεται κάποιο ροζέ για ισορροπία.Χοιρινὀ με λευκή σάλτσα,θέλει κάποιο ελαφρώς αρωματικό κρασί για συνοδεία οπότε μπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Jack Daniels, Jim Beam και Four Roses είναι μερικά απο τα bourbon,,,,Γενικότερα τα bourbon ειναι ουισκυ της αμερικάνικης σχολής,,,έντονα σε άρωμα γλυκά και δυνατά σε γεύση...μπορείς να προσθέσεις και το Southern Comfort αλλά οι περισσότεροι το θεωρούν πιο πολύ σαν λικερ παρά σαν ουισκύ....εξαρτάται πως το βλέπεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εεεεεεεεεεεεεεε πως???????? Διαβάστε περισσότερα...
(αλκοολ)
Απάντηση:
εγω ειμαι 17 προς 18 και πινω μονο μπυρα και κρασι,σε μικρες ποσοτητες καμια φορα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον τρόπο μαγειρέματος.Ο γενικός κανόνας λέει οτι τα λευκά κρέατα(ψάρι,κοτόπουλο)συνοδεύονται με λευκό κρασί.Αλλά αν έχουμε σκέτο το ψάρι θα βάλουμε κάποιο ελαφρύ λευκό.Άν έχουμε κάποια βαριά σάλτσα,θα προτιμήσουμε ένα λευκό μεν,αλλά παλαιωμένο ελαφρώς για να ταιριάξει γευστικά.Μπορούμε ενδεχομένως αν έχουμε βαριά σάλτσα να βάλουμε κάποιο φρέσκο κόκκινο κρασί ή εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ροζέ για να είμαστε καλυμμένοι.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύσκολη ερώτηση.Στην ουσία μόνο όταν το πάρει κάποιος απόφαση να σταματήσει το αλκοόλ μπορείς να τον βοηθήσεις.Άν δεν έχει πειστεί απο παραδείγματα που θα δει γύρω του οτι το αλκοόλ δεν τον βοηθάει αλλά αντίθετα τον καταστρέφει δεν μπορείς να τον πείσεις.Προσπάθησε να του δείξεις άτομα τα οποία έχουν καταστρέψει το συκώτι τους,ας είναι και ακραίες εικόνες προκειμένου να τον/την ταρακουνήσεις και να αποφασίσει να ξεκόψει.Όταν με το καλό θα πάρει την απόφαση πρέπει να είσαι εκεί κάθε μέρα για ν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο γενικός κανόνας λέει οτι αλκοόλ και φάρμακα δέν συνδυάζονται.Πρώτα θα τελειώσεις με την θεραπεία και μετά άν σου το επιτρέψει ο γιατρός σου θα πιείς.Α και με μέτρο πάντα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μηλίτη είναι εύκολο να φτιάξεις στο σπίτι.Απλά θα πάρεις μεγάλη ποσότητα απο μήλα και θα τα πας στο πιεστήριο.Απο εκεί θα πάρεις τον έτοιμο χυμό.Αυτό θα το τοποθετήσεις σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση του.Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο καιρό παίρνει αλλά περίπου 3 μήνες θέλει.Το αποτέλεσμα είναι σπιτικός μηλίτης.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το μπουκαλι φανταζομαι εννοεις..μια απλη κιτρινη τεκιλα κανει γυρω στα 20-23 ευρω..η λευκη ειναι λιγο πιο φθηνη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν θα φτάσει η ζύμωση στο επιθυμητό,θα προσθέσετε αλκοόλ και θα την σταματήσετε.Δεν πειράζει αν ανέβουν οι αλκοολικοί βαθμοί.Μπορείτε αργότερα να τους μειώσετε με άραίωση με νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 51 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: