Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ ΒΑΖΟΘΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ .ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Π...
Απάντηση: Τα 2/4 είναι το μισό . Άρα τα 3/4 είναι το μισό και το μισό του μισού μαζί
Απάντηση: αν εχει, καλως..αν δεν εχει τι γινεται?
Απάντηση: στα σουπερ μαρκετ
Απάντηση: 1ευρω
Απάντηση: όχι
Απάντηση: βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αν...
Απάντηση: Παστιτσιο.....μπορω να φαω μεχρι του σκασμου!!
Απάντηση: Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε πιπ...
Απάντηση: ναι μπορεις ειδικα αν εχεις καταψυξη με πολυ χαμηλους βαθμους ...το κανω συχνα το εχω στους -25 και μπορω να το φαω μετα απο μηνες !!!
 

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ?

1ευρω
Στα Γρεβενά κυρίως αν θέλεις πσότητα, σε super market σε δοχειάκι και σε λοιπά ντελικατέσεν. Κοστίζει ανάλογα με την ποικιλία (λευκή, μαύρη κτλ) από 50Ε/kg...
Σχετικές ερωτήσεις
φαε το ενα πρωτα κι αργοτερα το αλλο... φιλοσοφια θελει το μπραμα...καλη λευτερια! παντως τυχερη εισαι που οτι λιγουρευεσαι το εχει το ψ...
μανιτάρια,αλλά και μπαλλίτσες με σοκολάτα και μπισκότο με επικάλυψη τρούφας.
Ένα με ενάμιση ευρώ το πολύ
Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτ...
Αλήθεια, αν και όλοι σας έχετε φάει και απολαύσει ποπ κορν, σκεφτήκατε ποτέ πως γίνεται αυτό το περίεργο άσπρο πραγματάκι; Όλη η δουλεια...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

ειμαι και εγγυος και δεν μπορω να διαλεξω (οχι οτι αν δεν ειμουν δε θα τα ετρωγα)
Απάντηση:
φαε το ενα πρωτα κι αργοτερα το αλλο... φιλοσοφια θελει το μπραμα...καλη λευτερια! παντως τυχερη εισαι που οτι λιγουρευεσαι το εχει το ψυγειο σου... τί να πουν κι αλλες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μανιτάρια,αλλά και μπαλλίτσες με σοκολάτα και μπισκότο με επικάλυψη τρούφας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα με ενάμιση ευρώ το πολύ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χαλούμι ή χαλλούμι είναι γνωστό ευρύτερα ως κυπριακό τυρί, αν και παρασκευάζεται και παράγεται και σε άλλες περιοχές π.χ. στην Αίγυπτο. Είναι ημίσκληρο τυρί, το οποίο κατασκευάζεται από μείγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα και μπορεί να ψηθεί στη σχάρα ή στο τηγάνι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλήθεια, αν και όλοι σας έχετε φάει και απολαύσει ποπ κορν, σκεφτήκατε ποτέ πως γίνεται αυτό το περίεργο άσπρο πραγματάκι; Όλη η δουλεια ξεκινάει από το καλαμπόκι και αυτό που περιέχει μέσα του. Το καλαμπόκι έχει ένα σκληρό φλοιό, όπου μέσα του περιέχει άμυλο ελαφρώς "υγρασιασμένο". Όταν λοιπόν ζεστάνουμε το καλαμπόκι, τότε το άμυλο μέσα βράζει και δημιουργείται τεράστεια πίεση! Σταδιακά η πίεση αυτή αυξάνεται, και όπως είναι φυσικό, ο φλοιός δεν αντέχει και σπάει ή ακόμα καλύτε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ ΒΑΖΟΘΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ .ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ. ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΤΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΞΥΔΙ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα 2/4 είναι το μισό . Άρα τα 3/4 είναι το μισό και το μισό του μισού μαζί Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν εχει, καλως..αν δεν εχει τι γινεται? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα σουπερ μαρκετ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αναβης και αμεσος ταρυχνης στο μπουκαλη και ταυτοχρονα ταπονης με το αυγο [τα σπυρτα να ειναι αναμενα οταν τα ρηξηςμεσα κρατισετα ισα ισα να αναψουνεπανο στο στομιο και ρυξτα] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παστιτσιο.....μπορω να φαω μεχρι του σκασμου!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Λουκάνικα Παίρνετε ωμό ψαχνό χοιρινό κρέας με λίγο πάχος, το κόβετε όχι πολύ λεπτό όπως τον κιμά, το αλατίζετε καλώς και προσθέτετε πιπέρι, γαρύφαλλα, κανέλλα, κύμινο κοπανισμένα, λίγο φλοιό πορτοκαλιού ψιλοκομμένο και λίγο ξύδι. Ζυμώνετε καλώς το περίκομμα και γεμίζετε με αυτό χοιρινά έντερα καταλλήλως παρασκευασμένα, των οποίων δένεται τα 2 άκρα και μεταξύ τους. Κατόπιν τα περνάτε από μία ράβδο και τα κρεμάτε εντός της καπνοδόχου πάνω από λίγη φωτιά, δηλαδή να καπνίζει λίγο. Μένουν έτσι... Διαβάστε περισσότερα...
Μπορώ να καταψύξω ένα μαγειρεμένο φαγητό για να το φάω μετά από πολλές μέρες;
Απάντηση:
ναι μπορεις ειδικα αν εχεις καταψυξη με πολυ χαμηλους βαθμους ...το κανω συχνα το εχω στους -25 και μπορω να το φαω μετα απο μηνες !!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σοκολατα οπουδηποτε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κανένα απο τα δύο.Δεν μου αρέσει η γεύση τους.Εσένα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για ζουμερα φαγητα βαζης γονιαδια ψομια και εκεινα αποροφουν το αλατι μαζη με το ζουμη οποτε συμπλιρονης νερο και ξαλμιριζη για στεγνα δεν ξερο τιποτα μονο νομιζο λεμονη ρυχνουν για να σπαση την αλμιρα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Αναμειξη του ροκφορ με βιταμ σοφτ! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αρκετά συχνά θά ελεγα,μιάς καί εχω αποκλείσει τό γάλα από τήν διατροφή μου. Διαβάστε περισσότερα...
Ενώ αν το κόψεις με τα χέρια είναι καλύτερα???
Απάντηση:
Πρώτη φορά το ακούω,λές? Διαβάστε περισσότερα...
Θέλω να μάθω τί είδος είναι.και πού πωλείται.
Απάντηση:
Πωλείται στα super market και στα καταστήματα μπαχαρικών και βοτάνων. Είναι τριμένη καυτερή πιπεριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το υγρο πιατων Διαβάστε περισσότερα...
θελω να κανω εξαγωγη φασολια στην γερμανια τη διαδικασια χρειαζεται να κανω
Απάντηση:
Να βρεις αγοραστή στη Γερμανία κάποιον έμπορο π.χ. μέσω Ελληνογερμανικού εμπορικού επιμελειτηρίου. Διαβάστε περισσότερα...
Τι είναι και πως φτιάχνεται ο βασιλικός πολτός;
Απάντηση:
Ο βασιλικός πολτός είναι μία άσπρη κρεμώδης ουσία, ισχυρά όξινος, με ιδιάζουσα οσμή και υπόπικρη γεύση, εξαιρετικά θρεπτική, η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των νεαρών εργατριών μελισσών. Προορίζεται για τη διατροφή όλων των προνυμφών μέχρι της ηλικίας των 3 ημερών και των ενήλικων βασιλισσών.Η ονομασία “βασιλικός πολτός” δόθηκε το 1788 από τον διάσημο Ελβετό ζωολόγο Frannois Huber και προέρχεται από το γεγονός ότι οι προνύμφες που προορίζονται να γίνουν βασίλισσες, καθώς επ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1)diatrofi.dancenews.gr/meli.html 2)www.myself.gr/Article/.../39-4045.html 3)www.iatronet.gr/article.asp?art_id=3374 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Και το σουβλάκι έχει βιταμίνη. Βιταμίνη B12 για την ακρίβεια. Απλώς στο σουβλάκι έβαλε και λίπος και τοξίνες τις οποίες δεν έβαλε στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 χρόνια τα πηγαίνω εκεί. τηλ: 2422026228 Διαβάστε περισσότερα...
Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής. Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους. Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη. Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία: Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές. Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Απάντηση:
ότι και να φάμε είναι μολυσμένο ο αέρας που αναπνέουμε και αυτός μολυσμένος είναι μετά σκεφτόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε μικρά παιδεία οι νέοι άνθρωποι έχουν καρκίνο και χίλια δυο άλλα προβλήματα.είχα διαβάσει ακόμα και το νερό που πίνουμε δεν είναι καθαρό. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 39 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.