Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρ...
Απάντηση: Τον Ιούνιο
Απάντηση: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ
Απάντηση: Ο αυστριακός φιλόσοφος Rudolph Steiner έφερε τον όρο βιοδυναμική όταν είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που συντελούν στην ανάπτυξη της...
Απάντηση: Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλ...
Απάντηση: Φυτεύετε την άνοιξη για να απολαύσετε τα αρωματικά σας πεπόνια το καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τις πεπονιές σας από τα...
Απάντηση: το μαρούλι ... σε 40 μέρες είναι έτοιμο
Απάντηση: απο οταν φυτεψεις το αγγουρι (σε θερμοκηπιο ξερω) θελει 25 30 μερες αυτη την εποχη για να εχεις ετοιμα αγγουρα για την αγορα
Απάντηση: Η καλλιέργεια του εδάφους για παραγωγή τροφής χρονολογείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Από την προϊστορική περίοδο ο άνθρωπος προσπά...
Απάντηση: Τα μυστικά της φράουλας, του πιο αγαπημένου φρούτου της άνοιξης. Ποια είναι η εποχή τους Πρωτοεμφανίζονται τον Απρίλιο και -ανάλογα...
 

Που μπορω να βρω δενδριλια καστανιας απο την αμερικη;

Σχετικές ερωτήσεις
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια πο...
Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο, δεν θελει καποια ιδιαιτερη αποσταση αρκει να μην πεσει το ενα πανω στο αλλο οταν μεγαλωσο...
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθ...
Αίτιο: Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea Ξενιστές: αρωματικό πεπόνι, κολοκύθα, αγγούρι, καρπούζι O Erysiphe cichoracearu...
Τον χειμωνα, οταν εχουν ηδη πεσει τα φυλλα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο, δεν θελει καποια ιδιαιτερη αποσταση αρκει να μην πεσει το ενα πανω στο αλλο οταν μεγαλωσουν, 30-40 εκατοστα ειναι μια χαρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθηκε σήμερα στους 12.000 τον. Η χώρα μας αντί να είναι εξαγωγική, εισάγει 6-7.000 τόν. ετησίως νωπό κάστανο από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και άγνωστη ποσότητα μεταποιημένου από τη Γαλλία και την Ιταλία. Αν και η καστανιά είναι ένα σπουδαίο δένδρο για τη χώρα μας, εν τούτοις η καστανοκαλλιέργεια βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αίτιο: Erysiphe cichoracearum, Sphaerotheca fuliginea Ξενιστές: αρωματικό πεπόνι, κολοκύθα, αγγούρι, καρπούζι O Erysiphe cichoracearum είναι ένα ομαδικό είδος: συναντάται στην Ευρώπη σε περισσότερα από 230 φυτικά είδη, στα σύνθετα (Compositae) κολοκυνθοειδή και επτά ακόμη οικογένειες. Τόσο τα καλλιεργούμενα όσο και τα μη καλλιεργούμενα φυτά ανήκουν στους ξενιστές. Διάδοση και σημαντικότητα: Η ασθένεια είναι γνωστή τόσο στους αγρούς όσο και στα θερμοκήπια σε όλες τις περιοχές του κόσμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τον χειμωνα, οταν εχουν ηδη πεσει τα φυλλα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε σπορείο τον Μάρτιο. Μεταφύτευση στο χωράφι όταν το φυτό βγάλει τα δύο πραγματικά του φύλλα. Η κολοκυθιά όταν μεγαλώσει πιάνει αρκετό χώρο γι’αυτό φροντίστε η απόσταση μεταξύ τους να είναι πάνω από 50εκ. Τα μικρά κολοκυθάκια είναι πιο νόστιμα. Επίσης τα άνθοι γίνοται και γεμιστά. Χρειάζεται συχνό πότισμα. Συγκομίδή 40+ ημέρες μετά την μεταφύτευση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως να καλλιεργεισω βανιλια; που να βρω τους σπορους ή δεντρα; πως πολαπλασιαζεται η βανιλια; ποσο ποτιζμα θελει; σε τι εδαφος μπορω να την φυτεψω;
Απάντηση:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο αυστριακός φιλόσοφος Rudolph Steiner έφερε τον όρο βιοδυναμική όταν είπε ότι υπάρχουν και άλλα πράγματα που συντελούν στην ανάπτυξη της παραγωγής των φυτών εκτός από το φύτεμα και τη συγκομιδή. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προβλήματα των ασθενειών και των παρασίτων όπως και η μείωση της εδαφολογικής γονιμότητας οφείλονταν στη χρήση των τεχνητών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Από τότε που έδωσε μια σειρά διαλέξεων το 1924, η εργασία έχει συνεχιστεί και το βιοδυναμικό κίνημα έχει τους οπαδούς... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φυτεύετε την άνοιξη για να απολαύσετε τα αρωματικά σας πεπόνια το καλοκαίρι. Είναι πολύ σημαντικό να προστατέψετε τις πεπονιές σας από τα τελευταία κρύα του χειμώνα. Αφού περάσουν τα κρύα, φυτεύουμε τους σπόρους, δηλαδή κατά το Μάρτιο – Απρίλιο και μετά, ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα. Να θυμάστε ότι τα πεπόνια αγαπούν πολύ τη ζέστη και για να μπορέσουν να βλαστήσουν και να αναπτυχθούν οι σπόροι, η θερμοκρασία του χώματος θα πρέπει να είναι περίπου 25 °C. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το μαρούλι ... σε 40 μέρες είναι έτοιμο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οταν φυτεψεις το αγγουρι (σε θερμοκηπιο ξερω) θελει 25 30 μερες αυτη την εποχη για να εχεις ετοιμα αγγουρα για την αγορα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια του εδάφους για παραγωγή τροφής χρονολογείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Από την προϊστορική περίοδο ο άνθρωπος προσπάθησε με πρωτόγονα μέσα να φυτέψει μέσα στα δάση και να καθορίσει έτσι την παραγωγή στην περιοχή που βρισκόταν. Από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε τη δύναμη της οργανωμένης καλλιέργειας ο άνθρωπος προσπάθησε με κάθε τρόπο να την ελέγξει. Οργανωμένη καλλιέργεια Οργανωμένες καλλιέργειες του εδάφους Αναμφίβολα για χιλιάδες χρόνια οι καλλιέργειες ήταν 100% βι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μυστικά της φράουλας, του πιο αγαπημένου φρούτου της άνοιξης. Ποια είναι η εποχή τους Πρωτοεμφανίζονται τον Απρίλιο και -ανάλογα με την ποικιλία- τις απολαμβάνουμε μέχρι το Μάιο (αν είναι μονόφορες) ή μέχρι το φθινόπωρο (τις πολύφορες). Τo φυτό με τα λευκά άνθη Είναι πολυετές ποώδες φυτό, ύψους 20 cm και διαμέτρου 30 - 40 cm, έχει λευκά άνθη και θυσανώδες ριζικό σύστημα. Οι μεγάλες Αμερικάνες, οι μικρές Μεξικάνες Σε αυτοφυή μορφή στην Ευρώπη βρίσκουμε τη Fragaria vesca (ά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δυστυχως οι λογοι ειναι παρα πολλοι γυρω στους 10 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φουζαρίωση είναι μια ασθένεια με οικονομική σημασία για το πεπόνι και το καρπούζι. Δύο είδη μυκήτων εμπλέκονται: Fusarium oxysporum f.sp.melonis, ο οποίος προσβάλει το πεπόνι και ο Fusarium oxysporum f.sp.niveum, o οποίος προσβάλει το καρπούζι. Και οι δυο μύκητες προκαλούν μάρανση των σποροφύτων αλλά οι σημαντικότερες ζημιές συμβαίνουν αφού τα νεαρά φυτά μολυνθούν στον αγρό. Τα φυτά που μολύνονται νωρίς συχνά δεν παράγουν εμπορικούς καρπούς. Τα φυτά που αρχίζουν να παρουσιάζουν τα συμπτώματ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τη ελιες εχεις αν εινε λιγα εινε φισιολογυκο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάρτη και Σεπτέμβρη βάλε τριπλό λίπασμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αυτο που λες ειναι εναντια στους κανονες της φυσης , και οχι φυσικα δεν υπαρχουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια εναλλακτική μέθοδο εξόντωσης των ζιζανίων στα χωράφια, όχι με φυτοφάρμακα αλλά με ακτίνες λέιζερ ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Leipniz στο Ανόβερο σε συνεργασία με το Κέντρο Λέιζερ του Ανόβερου. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αυτό θα συμβεί με την κατασκευή μικρών σε μέγεθος ρομπότ καθώς και με την κατασκευή ιπτάμενων συσκευών που δε θα έχουν όμως επιβάτες. Για την ώρα το όλο εγχείρημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και γίνονται δοκιμές σε περιορισμένες εκτάσεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τοποθετήστε τους σπόρους του λάχανου σε βάυος περίπου μισού εκατοστού. Τα λάχανα θέλουν χώρο για να αναπτυχθούν. Φυτεύσετε τα λάχανα σε απόσταση 80 με 100 εκατοστά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ειναι πολυ απλο..... η ελια ειναι άγριο φυτο και μπορεί να μεταφυτεύει οποτε το θελήσουμε. ακομα και οταν ειναι πολύ μεγάλο. πρέπει να ανοίξεις εναν μεγαλο λακο γυρο απο αυτήν για να παρεις οσες περισσότερες ρίζες... μετα το βαζεις στο καινούργιο μέρος που θελεις και απλα το ποτίζεις μια φορα την εβδομάδα....... μπορείς να του προσθέσεις και λιγη κοπριά στον νεο λακο πριν την φυτέψεις και οταν την βαλεις στο νεο μερος και πριν χωσεις τις ριζες γέμισε το μισο λακο με νερο για να κολλήσουν ο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υδροπονία (υδροπονική) ΔΕΝ θεωρείται βιολογική μέθοδος καλλιέργειας σε καμία χώρα του κόσμου. Ο κύριος λόγος είναι η προσθήκη χημικών λιπασμάτων στο νερό. Τα λιπάσματα αυτά αποτελούν την τροφή των φυτών και έχουν άμεση επίπτωση στην υφή και τη γεύση των λαχανικών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ξερω το θεμα καθολου , αλλα διαβασε τι βρηκα για τις ντοματες. Σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν καταγραφεί, χωρίς υπερβολές, περισσότερες από 12.000 ποικιλίες ντομάτας. Βέβαια, οι περισσότερες από αυτές δεν υπάρχουν πια και αντ αυτών, έχουν δημιουργηθεί υβρίδια του φυτού, οι καρποί των οποίων είναι συνήθως οι ντομάτες που φτάνουν στο τραπέζι μας. Η πιο γνωστή όμως και ιδιαίτερα γευστική ποικιλία ντομάτας στη χώρα μας είναι η «Μπατάλα». Οι καρποί της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι μεγαλύτερ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ορχιδέα δεν αγαπά την μόνιμη υγρασία στις ρίζες της και για αυτό δεν την φυτεύουμε ποτέ σε χώμα αλλά σε φλοιό δέντρου. Ποτίζουμε μια φορά την εβδομάδα περίπου ανάλογα την ατμοσφαιρική υγρασία που έχει το περιβάλλον του εσωτερικού μας χώρου. Ένας τρόπος για να καταλάβουμε κάθε πότε χρειάζεται πότισμα είναι να βάζουμε το δάχτυλό μας μέσα στον φλοιό και αν αισθανόμαστε και την παραμικρή υγρασία δεν ποτίζουμε. Αλλιώς θα πρέπει να βγάλουμε την ορχιδέα από το κασπό της όπως θα δείτε και στο παρακ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βοτανικά χαρακτηριστικά Η ντομάτα ανήκει στην οικογένεια των σολανωδών (Solanaceae), είναι ιθαγενές φυτό της Ν. Αμερικής, απ’ όπου μεταφέρθηκε και διαδόθηκε σε όλες τις θερμές και εύκρατες χώρες. Στην Ελλάδα εισήχθη το έτος 1818. Η ντομάτα καλλιεργείται ως ετήσιο φυτό για τους καρπούς της.Ο καρπός της τομάτας είναι ράγα και αποτελείται από εξωκάρπιο, σάρκα, πλακούντα και σπόρους. Η σάρκα του καρπού σχηματίζεται από τα τοιχώματα της συνήθως “δίχωρης” ωοθήκης και είναι αρκετά πλούσια σε χυμό,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται με σπόρους αλλά και με μοσχεύματα που προέρχονται από βλαστούς ηλικίας ενός ή δύο ετών. Πολλαπλασιάζεται δύσκολα με σπέρματα, ευκολότερα όμως με μοσχεύματα. Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα γίνεται με κομμάτια των βλαστών, που αφήνονται μερικές ημέρες επάνω στο χώμα στην ύπαιθρο, ώστε να επουλωθεί η τομή του βλαστού και κατόπιν φυτεύονται στον αγρό για να αποκτήσουν ρίζες. Αν η φύτευση γίνει τον χειμώνα, φυτεύεται ο βλαστός κατακόρυφα στο χώμα, κατά τρόπο ώστε ο μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 89 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.