Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίο...
Απάντηση: Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα...
Απάντηση: Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα ξερά φασόλια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος απ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομ...
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμ...
Απάντηση: Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http:// www.moa.gov.cy/moa/ da/da....
Απάντηση: Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. ...
Απάντηση: θα βγει προκηρυξη μεσα στον γεναρη.υπομονη.ακομη δε βγηκαν τα περσινα αποτελεσματα.τα χαρτια τα στελνεις ταχυδρομικα συστημενα.
Απάντηση: Ξυπνας ενα πρωι χωρις να σε καταλαβει κανεις και πας στον κηπο και.... το φυτευεις...!
Απάντηση: Εάν θέλεις να φυτεύσεις δέντρα το Φθινόπωρο καλό είναι να έχεις τους λάκκους σκαμμένους από τον Ιούλιο ή έστω τον Αύγουστο, να είναι ο κα...
 

Που μπορω να βρω δενδριλια καστανιας απο την αμερικη;

Σχετικές ερωτήσεις
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια πο...
Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο, δεν θελει καποια ιδιαιτερη αποσταση αρκει να μην πεσει το ενα πανω στο αλλο οταν μεγαλωσο...
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθ...
Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για το σπαράγγι είναι το κολεόπτερο το οποίο τρέφεται αποκλειστικά από αυτό. Τα κολεόπτερα εμφανίζονται κατά την...
Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο για ξερό. Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μπροκολο δεν ειναι δενδρυλιο ειναι λαχανικο, δεν θελει καποια ιδιαιτερη αποσταση αρκει να μην πεσει το ενα πανω στο αλλο οταν μεγαλωσουν, 30-40 εκατοστα ειναι μια χαρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καστανιά χρησιμοποιείται σε καστανεώνες για παραγωγή καρπών και ξυλείας. Η ετήσια παραγωγή μας από 18.000 τόν. τη δεκαετία του 60 μειώθηκε σήμερα στους 12.000 τον. Η χώρα μας αντί να είναι εξαγωγική, εισάγει 6-7.000 τόν. ετησίως νωπό κάστανο από την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Κίνα και τη Ν. Κορέα και άγνωστη ποσότητα μεταποιημένου από τη Γαλλία και την Ιταλία. Αν και η καστανιά είναι ένα σπουδαίο δένδρο για τη χώρα μας, εν τούτοις η καστανοκαλλιέργεια βρίσκεται σε καθεστώς εγκατάλειψης σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο πιο επικίνδυνος εχθρός για το σπαράγγι είναι το κολεόπτερο το οποίο τρέφεται αποκλειστικά από αυτό. Τα κολεόπτερα εμφανίζονται κατά την άνοιξη πριν τη συγκομιδή και προκαλούν ζημιές σε οφθαλμό, βράκτια και επιφανειακά στους βλαστούς. Κατατρώνε το φύλλωμα και τον πράσινο φλοιό και γενούν τα αυγά τους τα οποία επωάζονται για 1 εβδομάδα. Για να προστατευτεί η καλλιέργειά μας πρέπει κάθε φυτικό υπόλειμμα να απομακρύνεται και να καίγεται, έτσι τα έντομα στερούνται μέρους διαχείμανσης. Επίσης πρέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άμεση σπορά στο χωράφι με βολβούς για φρέσκο τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Φεβρουάριο για ξερό. Συγκομιδή 90+ ημέρες μετά την σπορά. Συγκομίδή 80+ ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπορά σκόρδου Οι εποχές σποράς για το σκόρδο είναι δύο: το φθινόπωρο και το χειμώνα με θερμοκρασίες εδάφους τους 15 – 26 βαθμούς κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω).Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρετε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τα ξερά φασόλια θα πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανική ύλη. Μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε το έδαφος από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο, προσθέτοντας κομπόστ και ανακατεύοντάς το σε βάθος 15 με 20 εκατοστά. Τα ξερά φασόλια χρειάζονται έδαφος που να μπορεί να διατηρήσει υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 65-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρασία εδάφους 10 με 20οC, οι σπόροι φυτρώνουν σε 6 με 14 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θα βγει προκηρυξη μεσα στον γεναρη.υπομονη.ακομη δε βγηκαν τα περσινα αποτελεσματα.τα χαρτια τα στελνεις ταχυδρομικα συστημενα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξυπνας ενα πρωι χωρις να σε καταλαβει κανεις και πας στον κηπο και.... το φυτευεις...! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εάν θέλεις να φυτεύσεις δέντρα το Φθινόπωρο καλό είναι να έχεις τους λάκκους σκαμμένους από τον Ιούλιο ή έστω τον Αύγουστο, να είναι ο καθένας τρία πόδια βαθύς και τέσσερα πλατύς, για να κάψει το χώμα ο ήλιος. Και ας είναι ο λάκκος επάνω στενός και κάτω πλατύτερος για να απλώσουν οι ρίζες γρηγορότερα. Και όταν θέλεις να φυτεύσεις το δέντρο, γέμισε νωρίτερα το λάκκο άχυρα και κάψε τα εκεί μέσα. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις δύο καλά, πρώτον καις τον τόπο τριγύρω και δεύτερον το άχυρο ωφελεί πολ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βιολογική θεωρείται η καλλιέργεια που γίνεται χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Ο τρόπος καλλιέργειας είναι ο παραδοσιακός με έμφαση στη ποιότητα και όχι στην εμφάνιση και τη ποσότητα της παραγωγής. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στα www.kalliergo.gr και fyta.createforumhosting.com μπορεί κανείς να λύσει πολλές απορίες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλα τα βότανα ξηραίνονται σε σκιά και καλά αεριζόμενους χώρους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια φοβερή νοστιμιά, αν και όχι για όλους. Ταιριάζει με πολλά: λευκά τυριά, ψητή φέτα, επάνω στο ψωμί, με λίγο γαύρο… για την παρασκευή της: βάζουμε 1 ποτηράκι του κρασιού ξύδι (προτιμώ το ελληνικό βιολογικό μπαλσαμικο) και 2-3 σκελίδες σκόρδο στο μπλεντερ και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. εάν δεν θέλετε να λερώσετε σκεύη, ριχτε τις σκελίδες σε ένα βαθύ πιάτο, με ένα πιρούνι τις στουμπίζετε, όσο μπορείτε και τις αφήνετε έτσι για 60 λεπτά. Έχει διαφορετική γεύση από το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΣΗΣ Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Αύγουστο έχουμε φθινοπωρινή καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Απρίλιο – Μάιο έχουμε την καλοκαιρινή καλλιέργεια. ΦΥΤΕΥΣΗ Το βάθος φύτευσης κειμένεται από 5-10 cm ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους, υγρασίας και θερμοκρασίας. Όσο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες και πιο μεγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki Σπανάκι σε γλάστρα Για να πω την αλήθεια δεν είναι ακριβώς γλάστρα αλλά ένας μεγάλος κουβάς απο μαγιονέζα γνωστής εταιρίας. Έχω κάνει συμφωνία με την γειτονική πιτσαρία και μου δίνουν τους κουβάδες που αδειάζουν εδώ και ένα χρόνο, βολική λύση, οικολογική και πάνω από όλα φτηνή. Το σπανάκι μεγάλωσε φυσιολογικά με σκέτο πότισμα και προσεχώς μάλλον θα καταλή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά χρειάζονται μια πληθώρα θρεπτικών στοιχείων, αλλά κυρίως έχουν υψηλές απαιτήσεις σε τρεις θρεπτικές ουσίες: -άζωτο(N) -φώσφορος(P) -κάλιο(K) Τα μεγάλα γράμματα στην παρένθεση, είναι τα αρχικά του κάθε στοιχείου και σημαίνουν την ύπαρξη του μέσα στο λίπασμα, εάν υπάρχουν αναγραμμένα. Εάν τώρα πάμε σε ένα τσουβάλι λιπάσματος θα δούμε κάποια νούμερα. Π.χ. 3-6-9 -Ο πρώτος αριθμός αφορά την περιεκτικότητα επί τοις εκατό (%), σε Άζωτο (N). -Ο δεύτερος αριθμός αφορά την περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθαρά λαχανικά με σχεδόν μηδενικό κόστος καλλιεργούν όλο και περισσότεροι στα μπαλκόνια τους. «Φέτος δεν έχουμε αγοράσει καθόλου μπρόκολο. Τρώμε αυτά που έχουμε φυτέψει στην ταράτσα», λέει ο κ. Νώντας Σαλταούρας που μένει σε πολυκατοικία στην περιοχή του Αλίμου. Πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να φυτέψει σε μεγάλους τενεκέδες λαχανικά και αρωματικά φυτά, με στόχο τα προϊόντα που θα παράγει να είναι πιο καθαρά χωρίς χημικά. Κηπουρός ο ίδιος άλλωστε ήξερε πώς να τα περιποιηθεί. Η απόφασή ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ξέρατε ότι οι ασθένειες των φυτών μπορούν να θεραπευτούν με σκευάσματα από βότανα; Για να παρασκευάσουμε φυτοζούμια για καταπολέμηση ασθενειών, παίρνουμε φυτά υγιή και εύρωστα. Δεν πρέπει να είναι βρεγμένα ή αμέσως μετά τη βροχή ή βρεγμένα από πρωινή δροσιά. Η συλλογή των βοτάνων δεν πρέπει να γίνεται ληστρικά και να αποψιλώνουμε τις συστάδες. Τα συλλεχθέντα βότανα τα απλώνουμε σε χαρτόνια ή σε πανιά σε ένα ευάερο κα ζεστό μέρος, όμως ποτέ στον ήλιο, για ξέραμα. Η περιεκτικότητα των ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες φασολιού χωρίζονται ανάλογα με το μήκος του βλαστού σε α) νάνες (ύψος 30-60εκ) β) αναρριχώμενες (λεπτός βλαστός, με μεγάλα μεσογονάτια διαστήματα που μπορεί να φτάσουν τα 2 μέτρα) γ) ημιαναρριχώμενες (βλαστός μέσου μήκους) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από που μπορώ να προμηθευτώ πασχαλίτσες για την μελίγκρα: http://www.rotise.gr/erotisi/apo-poy-mporo-na- promitheyto-paschalitses-gia-tin- meligkra.html#AnswerBottom#ixzz1O6QB4Opk Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πριν την εγκατάσταση της φυτείας πατάτας θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαφος που θα δεχτεί το σπόρο για τη γρήγορη και κανονική ανάπτυξη του φυτού. Το έδαφος θα πρέπει να είναι ψιλοχωματισμένο και να έχει κανονική υγρασία. Προτείνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού να γίνει μια άροση σε βάθος 40-45 εκατ και μια καλλιέργεια με περιστροφική τσάπα πριν τη φύτευση όταν το έδαφος είναι στο ρώγο του ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία σβόλων κατά την εκρίζωση. Ανάλογα με την καλλιεργούμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν 6 είδη και 12 υποείδη αυτόχθονα σε μια ευρεία περιοχή της Ευρώπης και της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Λαντάκ (Ladakh, Ινδία), όπου χρησιμοποιείται για παραγωγή χυμού. Πάνω από το 90% ή περίπου 1.5 εκατομμύρια εκτάρια των παγκόσμιων πηγών του Ιπποφαούς, εντοπίζονται στην Κίνα, όπου γίνεται η εκμετάλλευσή του με σκοπο τον έλεγχο των απωλειών νερού και της διάβρωσης του εδάφους. Ο θάμνος φθάνει σε ύψος 0.5–6 m, σπάνια έως τα 10 m στην κεντρική Ασία και συνήθως αναπτύσσεται σ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.