Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μ...
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρε...
Απάντηση: Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. ...
Απάντηση: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρ...
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε ...
Απάντηση: Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ...
 

Ποτε σπερνεται η σογια;

Σχετικές ερωτήσεις
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσο...
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε π...
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να ...
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία τ...
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Χορτοφάγοι

Απάντηση:
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσουμε τα γλαστράκια σε κάποιο θερμό ηλιόλουστο μέρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε παλαιότερα, κυπελάκια από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή ακόμα καλύτερα από φτιαγμένα με παλιές εφημερίδες γλαστράκια. Μη φυτέψετε τους σπόρους βαθιά, 1 εκατοστό αρκεί και είναι προτιμότερο να αγοράσετε χώμα από κάποιο φυτώριο για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. Φυτέψτε σε κάθε γλαστράκι 4 -5 σπόρους για να είστε σίγουροι ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να επιτύχουμε και το πότε θέλουμε να έχουμε συγκομιδή. Για φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπέρνουμε το Μάιο ή τον Ιούνιο σε υπαίθριο σπορείο. Για χειμερινή ή ανοιξιάτικη καλλιέργεια, σπέρνουμε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε υπαίθριο σπορείο. Για υπερπρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια σπέρνουμε από τον Ιανουάριο– έως το Φεβρουάριο σε θερμαινόμενο σπορείο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα τέλη Απριλίου. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους μελιτζάνες τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι μελιτζάνας είναι 24-32 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά μελιτζάνα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω). Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρνω πατάτες σε μπαλκόνι ή ταράτσα Στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, τα πράγματα είναι απλά. Για κάθε πατατιά, θα πρέπει να έχετε μία σχετικά μεγάλη γλάστρα. Για χώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομποστοποιημένο οργανικό προϊόν φυτικής προέλευσης, όπως το ILI από τη Bioterr (τελευταία φορά το αγόρασα 4 Ευρώ τα 70 λίτρα). Μη χρησιμοποιήσετε απλό φυτόχωμα, δεν κά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ πχ έχω φυτέψει ελιά Και μέσα στο καλοκαίρι ώμος πρέπει να φροντίζουμε το πότισμα της Αυτό πάλι είναι ανάλογα με την τοποθεσία που βρισκόμαστε δηλαδή αν το χώμα είναι αμμώδες τότε χρειάζεται πιο συχνά πότισμα από ότι όταν είναι σαν πηλός Άλλωστε παρακολουθούμε και την πρόοδο του δένδρου αν είναι ζωηρό κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tόφου. Mοιάζει με μαλακό τυρί και φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση, έχει όμως την ικανότητα να απορροφά τις γεύσεις των άλλων συστατικών του φαγητού. Συνήθως, το βρίσκουμε μέσα σε συσκευασίες με νερό. Mπορεί να ψηθεί, να αναμειχθεί με λαχανικά σε stir fry. Ακόμη και καπνιστό τρώγεται! Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια εύκολη συνταγή για γεμιστά με σόγια και κινόα
Απάντηση:
Υλικά που θα χρειαστούν: 3 ντομάτες μεγάλες για γέμισμα 3 πιπεριές για γέμισμα 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 κούπα κιμά σόγιας 1/2 κούπα κινόα 1 κούπα λευκό κρασί 1 κούπα Ρύζι καστανό 2 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη 1 συσκευασία 200 γραμμαρίων κότατζ τσιζ 3 σκελίδες σκόρδο 2 με 3 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 φλιτζάνι τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κους κους σιγουρα παει σε σαλατα και ειναι νοστιμη και πολυ θρεπτικη κιολας, Διαβάστε περισσότερα...
η πρωτεινη γαλακτος υπαρχει στις φυτικες κρεμες γαλακτος.Ειναι οντως?
Απάντηση:
η πρωτεινη γαλακτος ειναι η πρωτεινη που βρισκεται στο γαλα. μαλλον εσυ λες την αντιστοιχη πρωτεινη που υπαρχει στα φυτα οπως την σογια. Η σόγια είναι η υψηλότερης ποιότητας διαθέσιμη φυτική πρωτεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι η σόγια παρέχει και τα εννέα βασικά αμινοξέα. Και η ποιότητα είναι ίση με εκείνη της πρωτεΐνης του γάλακτος, του κρέατος ή των αυγών. Η πρωτεΐνη σόγιας έχει αργή αντίδραση και μεταβολίζεται αργά. Τρώγοντας σόγια, παίρνετε όλα τα οφέλη της πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H σόγια και τα προΪόντα της αποτελούν εδώ και αιώνες καθημερινή τροφή των ασιατικών λαών. Πολλές μελέτες συμπεραίνουν πως η σόγια αποτελεί παράγοντα μακροζωίας για τους λαούς αυτούς, αλλά και καλής υγείας, αφού δρα αποτρεπτικά σε πολλές ασθένειες. Tα τελευταία χρόνια, βέβαια, πολλές είναι οι φωνές που προειδοποιούν για τις αρνητικές επιπτώσεις της σόγιας στην υγεία μας, ιδίως της μεταλλαγμένης, αλλά όχι μόνο αυτής. Ποιες είναι οι ιδιότητες της σόγιας, λοιπόν, και πώς μπορούμε να ωφεληθούμε απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να φτιάξεις μόνος σου γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω σε αυτό το θέμα! Στο εξωτερικό είναι πολύ εύκολο να είσαι αυστηρός χορτοφάγος, εδώ όμως.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απαντηση σε εκεινους που ακομα τρεφονται με τα σκουπιδια που τους σερβιρουν..ο μυθος και το ψεμα γυρω απο το κρεας/γαλα/αυγα/ οταν οι βιομηχανιες πλουτιζουν εις βαρος σας και εσεις αρρωστενετε.. https://www.youtube.com/watch? v=37GRXaIgVwY&feature=player_embedded Διαβάστε περισσότερα...
Πως μπορώ να διατηρήσω τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών από την αγορά τους μέχρι την τελική κατανάλωση;
Απάντηση:
Αγόρασε τα λαχανικά σε μικρές ποσότητες για να καταναλώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κόψε τα λαχανικά λίγο πριν να τα σερβίρεις. Κόψε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Βράσε τα λαχανικά σε χαμηλή θερμοκρασία και σε λίγο νερό. Προτίμησε τα φρέσκα λαχανικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες συνταγής: 4 Συστατικά:1 κουταλιά σούπας καστανή ζάχαρη2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο4 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο4 κούπες πράσινα λαχανικά½ κούπα αποξηραμένα βερίκοκα100 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες½ μάνγκο κομμένο σε κύβους½ κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι¼ κούπας αμύγδαλαΑλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: ¼ συνταγής Θερμίδες: 260 kcalΠρωτεΐνη: 4 γρ.Υδατάνθρακες: 28 γρ.Λίπος: 14 γρ.Φυτικές Ίνες: 5,5 γρ. Οδηγίες:Σε ένα μπωλ αναμείξτε την τομά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει σε κάποια σούπερ μάρκετ αλλά μπορείς να βρεις με σιγουριά σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα..! :) Διαβάστε περισσότερα...
δημητριακα σποροι
Απάντηση:
ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΜΟΥΤ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΝΑ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1.Λαζανια με σογια: Υλικα: 1,5 νεροπότηρο κιμάς σόγιας 1 κρασοπότηρο λάδι 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια (ή 2 - 3 ώριμες ντομάτες φρέσκιες) 3 - 4 κλωνάρια μαϊντανό μπαχάρι, κανέλα, γαρίφαλο, μπούκοβο, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι 1 κουτί λαζάνια 250γρμ. κρέμα γάλακτος φέτα, κίτρινο τυρί λίγο βούτυρο Εκτελεση: βράζουμε για 20 λεπτά την σόγια και την αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά στο ζεστό νερό ξεπλένουμε καλά την σόγια και την στύβουμε στο σο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
μερικες φορες ναι αλλα να προσεχεις αν εχει φυτοφαρμακα! μην τα φαμε κιολας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σκέτη αηδία δηλαδή.Ένα άνοστο πράγμα. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: