Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία τ...
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμ...
Απάντηση: ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μ...
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρε...
Απάντηση: Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. ...
Απάντηση: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρ...
 

Ποτε σπερνεται η σογια;

Σχετικές ερωτήσεις
Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετε σε δύο περιόδους. Το Φθινόπωρο και στο τέλος του Χειμώνα. Οι εποχές σποράς του αρακά ...
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να ...
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσο...
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε π...
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Χορτοφάγοι

Απάντηση:
Ο αρακάς αγαπά τα κρύα. Μπορείτε να τον φυτέψετε σε δύο περιόδους. Το Φθινόπωρο και στο τέλος του Χειμώνα. Οι εποχές σποράς του αρακά είναι: Φθινόπωρο: Οκτώβριος, Νοέμβριος Τέλος Χειμώνα-Άνοιξη: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος Για να έχετε συνεχή παραγωγή, μη σπείρετε όλους τους σπόρους την ίδια μέρα. Να τους σπείρετε με χρονική απόσταση 15 ημερών. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να επιτύχουμε και το πότε θέλουμε να έχουμε συγκομιδή. Για φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπέρνουμε το Μάιο ή τον Ιούνιο σε υπαίθριο σπορείο. Για χειμερινή ή ανοιξιάτικη καλλιέργεια, σπέρνουμε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε υπαίθριο σπορείο. Για υπερπρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια σπέρνουμε από τον Ιανουάριο– έως το Φεβρουάριο σε θερμαινόμενο σπορείο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσουμε τα γλαστράκια σε κάποιο θερμό ηλιόλουστο μέρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε παλαιότερα, κυπελάκια από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή ακόμα καλύτερα από φτιαγμένα με παλιές εφημερίδες γλαστράκια. Μη φυτέψετε τους σπόρους βαθιά, 1 εκατοστό αρκεί και είναι προτιμότερο να αγοράσετε χώμα από κάποιο φυτώριο για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. Φυτέψτε σε κάθε γλαστράκι 4 -5 σπόρους για να είστε σίγουροι ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να επιτύχουμε και το πότε θέλουμε να έχουμε συγκομιδή. Για φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπέρνουμε το Μάιο ή τον Ιούνιο σε υπαίθριο σπορείο. Για χειμερινή ή ανοιξιάτικη καλλιέργεια, σπέρνουμε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε υπαίθριο σπορείο. Για υπερπρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια σπέρνουμε από τον Ιανουάριο– έως το Φεβρουάριο σε θερμαινόμενο σπορείο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα τέλη Απριλίου. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους μελιτζάνες τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι μελιτζάνας είναι 24-32 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά μελιτζάνα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω). Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρνω πατάτες σε μπαλκόνι ή ταράτσα Στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, τα πράγματα είναι απλά. Για κάθε πατατιά, θα πρέπει να έχετε μία σχετικά μεγάλη γλάστρα. Για χώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομποστοποιημένο οργανικό προϊόν φυτικής προέλευσης, όπως το ILI από τη Bioterr (τελευταία φορά το αγόρασα 4 Ευρώ τα 70 λίτρα). Μη χρησιμοποιήσετε απλό φυτόχωμα, δεν κά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ πχ έχω φυτέψει ελιά Και μέσα στο καλοκαίρι ώμος πρέπει να φροντίζουμε το πότισμα της Αυτό πάλι είναι ανάλογα με την τοποθεσία που βρισκόμαστε δηλαδή αν το χώμα είναι αμμώδες τότε χρειάζεται πιο συχνά πότισμα από ότι όταν είναι σαν πηλός Άλλωστε παρακολουθούμε και την πρόοδο του δένδρου αν είναι ζωηρό κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tόφου. Mοιάζει με μαλακό τυρί και φτιάχνεται από γάλα σόγιας. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση, έχει όμως την ικανότητα να απορροφά τις γεύσεις των άλλων συστατικών του φαγητού. Συνήθως, το βρίσκουμε μέσα σε συσκευασίες με νερό. Mπορεί να ψηθεί, να αναμειχθεί με λαχανικά σε stir fry. Ακόμη και καπνιστό τρώγεται! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα οφέλη της νηστείας είναι πάρα πολλά, αφού η νηστεία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, ιδιαίτερα σε όσους υπερβαίνουν τις φυσιολογικές τιμές, ενώ είναι πλούσια σε... κάλιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, Ε και Α και φτωχή σε ζωικό λίπος. Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Έφη Δέδε – 
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc
Επιστημονική Υπεύθυνη ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Άνω Λιόσια
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
. Η μειω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορο να τρωο σογια κεμπαπ ως σνακ και τι παρενεργειες εχει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σκεφτείτε οτι το μαρούλι ανα 100 γραμμάρια περιέχει 3 γρ υδατανθράκων και η 1 μέτρια ντομάτα περιέχει αντίστοιχα 3,5 γρ. υδατανθράκων τότε η σαλάτα, σε μια κανονική μερίδα, θα έχει περίπου γύρω στα 5 γρ. υδατάνθρακες και καθόλου πρωτεϊνη. Το ελαιόλαδο δεν περιέχει ούτε υδατάνθρακες ούτε πρωτεϊνες αλλα το καταναλώνετε με μέτρο. (2 κουτ.σούπας ημερησίως είναι αρκετές) Διαβάστε περισσότερα...
η πρωτεινη γαλακτος υπαρχει στις φυτικες κρεμες γαλακτος.Ειναι οντως?
Απάντηση:
η πρωτεινη γαλακτος ειναι η πρωτεινη που βρισκεται στο γαλα. μαλλον εσυ λες την αντιστοιχη πρωτεινη που υπαρχει στα φυτα οπως την σογια. Η σόγια είναι η υψηλότερης ποιότητας διαθέσιμη φυτική πρωτεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι η σόγια παρέχει και τα εννέα βασικά αμινοξέα. Και η ποιότητα είναι ίση με εκείνη της πρωτεΐνης του γάλακτος, του κρέατος ή των αυγών. Η πρωτεΐνη σόγιας έχει αργή αντίδραση και μεταβολίζεται αργά. Τρώγοντας σόγια, παίρνετε όλα τα οφέλη της πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας και κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερίδες Συνταγής: 6 Συστατικά:4 κούπες βρασμένο μπρόκολο½ κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι¼ κούπας ηλιόσποροι¼ κούπας σταφίδες1/3 κούπας θριμματισμένη φέτα½ κούπα γιαούρτι 0%¼ κούπας μαγιονέζα light 1½ κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη1 κουταλιά σούπας φρέσκος χυμός λεμόνιΑλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέριΔιατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:Μερίδα: 1/3 συνταγήςΘερμίδες: 143 kcalΠρωτεΐνη: 5,2 γρ.Υδατάνθρακες: 14 γρ.Λίπος: 7,2 γρ.Φυτικές Ίνες: 2,7 γρ.ΟδηγίεςΑναμείξτε το γιαούρτι, τη μαγιονέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνταγή για 2 λίτρα. Θα χρειαστούμε 250 γραμμάρια φασόλια σόγιας. Για να ετοιμάσουμε το γάλα σόγιας μουσκεύουμε τα φασόλια σόγιας σε νερό, το οποίο καλό είναι να αλλάζουμε κάθε 2-3 ώρες. Τα φασόλια μας είναι έτοιμα όταν εμφανίζονται πάνω στο νερό φουσκάλες. Τα μουλιασμένα μας φασόλια πρέπει να γίνουν έτσι: Βάζουμε 2 γεμάτα λίτρα νερό να βράσουν. Χωρίζουμε τα φασόλια μας σε 3 μέρη και χτυπάμε στο μπλέντερ μας κάθε μέρος με περίπου 500-600 ml νερό που βράζει: Ρίχνουμε τον πολτό μα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι πολυ.Βασικα μου αρεσει,αλλα μονο τα κοτσανακια :3 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το εχω ξανακουσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σκέτη αηδία δηλαδή.Ένα άνοστο πράγμα. Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια εύκολη συνταγή για γεμιστά με σόγια και κινόα
Απάντηση:
Υλικά που θα χρειαστούν: 3 ντομάτες μεγάλες για γέμισμα 3 πιπεριές για γέμισμα 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 κούπα κιμά σόγιας 1/2 κούπα κινόα 1 κούπα λευκό κρασί 1 κούπα Ρύζι καστανό 2 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη 1 συσκευασία 200 γραμμαρίων κότατζ τσιζ 3 σκελίδες σκόρδο 2 με 3 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 φλιτζάνι τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πλενεις,μετα το κοβεις σε κομματακια και το βαζεις σε μια σακουλα κλειστο στην καταψυξη.Τοσο απλα,καθε φορα που θα θες να βγαζεις λιγη ποσοτητα και το υπολοιπο ξανα μεσα στον καταψυκτη. Διαβάστε περισσότερα...
που μπορω να βρω κιμα σογιας
Απάντηση:
Έχει σε πολλά σούπερ μάρκετ αλλά μπορείς να βρεις σίγουρα σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα..! :) Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 140 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: