Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετ...
Απάντηση: Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντ...
Απάντηση: Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μ...
Απάντηση: Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρε...
Απάντηση: Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. ...
Απάντηση: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρ...
Απάντηση: Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε ...
Απάντηση: Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ...
 

Ποτε σπερνεται η σογια;

Σχετικές ερωτήσεις
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσο...
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε π...
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να ...
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία τ...
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Χορτοφάγοι

Απάντηση:
Τους σπόρους της ντομάτας τους φυτεύουμε το Μάρτιο και τον Απρίλιο ενώ μπορούμε να τους φυτεψουμε και νωρίτερα το Φεβρουάριο αν διατηρήσουμε τα γλαστράκια σε κάποιο θερμό ηλιόλουστο μέρος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπέρνουμε το σπόρο της ντομάτας σε μικρά κυπελάκια. Αυτά μπορεί να είναι κανονικά μικρά γλαστράκια που κρατήσατε από φυτά που αγοράσατε παλαιότερα, κυπελάκια από χάρτινες συσκευασίες γάλακτος, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης ή ακόμα καλύτερα από φτιαγμένα με παλιές εφημερίδες γλαστράκια. Μη φυτέψετε τους σπόρους βαθιά, 1 εκατοστό αρκεί και είναι προτιμότερο να αγοράσετε χώμα από κάποιο φυτώριο για να ξεκινήσετε τους σπόρους σας. Φυτέψτε σε κάθε γλαστράκι 4 -5 σπόρους για να είστε σίγουροι ότι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεκινούμε την καλλιέργεια λάχανου, σπέρνοντας σπόρους σε σπορείο. Το πότε θα γίνει η σπορά, εξαρτάται από την καλλιέργεια που θέλουμε να επιτύχουμε και το πότε θέλουμε να έχουμε συγκομιδή. Για φθινοπωρινή καλλιέργεια, σπέρνουμε το Μάιο ή τον Ιούνιο σε υπαίθριο σπορείο. Για χειμερινή ή ανοιξιάτικη καλλιέργεια, σπέρνουμε από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο σε υπαίθριο σπορείο. Για υπερπρώιμη ανοιξιάτικη καλλιέργεια σπέρνουμε από τον Ιανουάριο– έως το Φεβρουάριο σε θερμαινόμενο σπορείο. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους των πράσινων φασολιών απευθείας στο χώμα. Το βάθος σποράς θα είναι 1 με 1,5 εκατοστά. Η ιδανική θερμοκρασία του εδάφους είναι μεταξύ 21 και 32 βαθμούς Κελσίου. Η απόσταση σποράς θα πρέπει να είναι 8 με 10 εκατοστά. Τα φασόλια θα βλαστήσουν σε 8 με 16 ημέρες ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην αγορά θα βρείτε διάφορες ποικιλίες σπόρων. Υπάρχουν λάχανα που ωριμάζουν το καλοκαίρι, άλλα το φθινόπωρο και άλλα το χειμώνα. Αντίστοιχες είναι και οι περίοδοι σποράς τους. Για να έχουμε λάχανα το καλοκαίρι, σπέρνουμε αρχές Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το φθινόπωρο, σπέρνουμε μέσα Μαίου έως αρχές Ιουνίου. Για να έχουμε λάχανα το χειμώνα, σπέρνουμε μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για καλοκαιρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι τα μέσα Απριλίου. Για φθινοπωρινή συγκομιδή, μπορείτε να σπείρετε τον αρακά από τον Ιούλιο μέχρι και τα μέσα Αυγούστου. Αν θέλετε να έχετε συνεχή συγκομιδή, φροντίστε να σπείρετε αρακά κάθε 2 εβδομάδες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα ή σε φυτώριο. Σπορά μελιτζάνας απευθείας στο χώμα Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους μελιτζάνας απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Αυτό συνήθως συμβαίνει στα τέλη Απριλίου. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους μελιτζάνες τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι μελιτζάνας είναι 24-32 βαθμοί Κελσίου. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά μελιτζάνα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δύο είναι οι περίοδοι που κάνουμε τη σπορά. Φθινόπωρο και Χειμώνα. Οι θερμοκρασίες εδάφους θα πρέπει να είναι 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να ξεκινήσουμε τα σκόρδα είναι φυτεύοντας απευθείας στο χώμα σκελίδες σκόρδου. Μία σκελίδα για κάθε φυτό. Ανοίγουμε ένα λακάκι με βάθος 1,5 εκατοστά και τοποθετούμε μέσα τη σκελίδα του σκόρδου. Τοποθετήστε τη σκελίδα με την κορυφή προς τα πάνω (η πλευρά της ρίζας πρέπει να είναι προς τα κάτω). Οι αποστάσεις σποράς πρέπει να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχουμε ήδη αναφερθεί στην προετοιμασία των κονδυλωμάτων οπότε δε θα τα επαναλάβουμε. Το χώμα θα πρέπει να είναι αφράτο και μαλακό. Σπέρνω πατάτες σε μπαλκόνι ή ταράτσα Στο μπαλκόνι ή την ταράτσα, τα πράγματα είναι απλά. Για κάθε πατατιά, θα πρέπει να έχετε μία σχετικά μεγάλη γλάστρα. Για χώμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομποστοποιημένο οργανικό προϊόν φυτικής προέλευσης, όπως το ILI από τη Bioterr (τελευταία φορά το αγόρασα 4 Ευρώ τα 70 λίτρα). Μη χρησιμοποιήσετε απλό φυτόχωμα, δεν κά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tην ελιά την φυτεύουμε δεν την σπέρνουμε. Τον Μάρτιο είναι πολύ καλή εποχή να φυτέψουμε την ελιά, και λίγο αργότερα πάλι δεν πειράζει εγώ πχ έχω φυτέψει ελιά Και μέσα στο καλοκαίρι ώμος πρέπει να φροντίζουμε το πότισμα της Αυτό πάλι είναι ανάλογα με την τοποθεσία που βρισκόμαστε δηλαδή αν το χώμα είναι αμμώδες τότε χρειάζεται πιο συχνά πότισμα από ότι όταν είναι σαν πηλός Άλλωστε παρακολουθούμε και την πρόοδο του δένδρου αν είναι ζωηρό κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απαντηση σε εκεινους που ακομα τρεφονται με τα σκουπιδια που τους σερβιρουν..ο μυθος και το ψεμα γυρω απο το κρεας/γαλα/αυγα/ οταν οι βιομηχανιες πλουτιζουν εις βαρος σας και εσεις αρρωστενετε.. https://www.youtube.com/watch? v=37GRXaIgVwY&feature=player_embedded Διαβάστε περισσότερα...
Ακουω τα τελευταια χρονια ολοενα και περισσοτερο για τους λεγομενους χορτοφαγους και αναρωτιεμαι γιατι συμβαινει ολο αυτο. Αλλοι λενε οτι δεν τους αρεσει το κρεας και οι περισσοτεροι ισχυριζονται οτι ειναι απανθρωπο να σκοτωνουμε τα ζωα για να τα φαμε... Τα φυτα δηλαδη δεν ειναι ζωντανοι οργανισμοι; Δε μαραινονται, δε διψουν; Οταν με ευκολια τα ξεπατωνεις και τα ριχνεις στο πιατο σου, ειναι κατι ωραιο αυτο για τα φυτα αν το παρουμε ετσι; Πιστευω οτι αυτα ειναι ξενοφερτες μοδες που πανε εναντια στον κυκλο, στην αλυσιδα της ζωης... Καθε ειδος τρεφεται με κατι αλλο. Δεν ειναι κακο αυτο. Το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο. Αλλο πραγμα τωρα αν καποιοι λειτουργουν σαν κτηνη και τα βασανιζουν... Εμεις δεν τα τρωμε με ευχαριστηση που τα σκοτωσαμε αλλα απλα για να τραφουμε φυσιολογικα με οσα χρειαζεται ο οργανισμος μας... Εγω αυτο πιστευω. Εσεις τι γνωμη εχετε;
Απάντηση:
http://www.youtube.com/watch?v=zbIAXa01ZFw μην το δειτε ολο το βιντεο γιατι εχει πολυ μπινελικι.. απλος απανταει στην ερωτηση σου απο το σημειο 0:58 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βασικα οταν λενε αραμπιατα οι ιταλοι εννουν τη καυτερη μακαροναδα,δεν υπαρχει στανταρ συνταγη αποσο ξερω,μια ειναι αυτη 500 γρ. σπαγγέτι 6 κουταλιές της σούπας λάδι 4 μεγάλες τομάτες ψιλοκομμένες 1 κουταλάκι θυμάρι 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό 6 - 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες 50 γρ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι παρμεζάνα 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τσίλι 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το εχω ξανακουσει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό φασολάκια 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες 2 ή 3 φρέσκα φύλλα δυόσμου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί Εκτέλεση Παίρνουμε ένα – ένα τα φασολάκια και καθαρίζουμε τις άκρες τους με το χέρι μας ή με ένα μαχαιράκι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι, και κατόπιν ρίχνουμε τα φασολάκια, τα βράζουμε για λίγα λεπτά ί σα – ίσα να μαλακώσου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πάρε από βιολογικά προϊόντα.. Μπορεί να μην είναι εντελώς αθώο και πάλι αλλά σίγουρα θα είναι πιο υγιεινό από τα γαλακτοκομικά που είναι γεμάτα ορμόνες και φάρμακα..! Διαβάστε περισσότερα...
Πως φτιάχνω μπιφτέκια σόγιας;
Απάντηση:
Βάζουμε τον κιμά σόγια σε νερό να βράσει για 15 με 20 λεπτά. Προσέχουμε πάρα πολύ γιατί φουσκώνει και χύνεται αμέσως. Κρατάμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για αυτό τον λόγο. Όταν βράσει ρίχνουμε την σόγια σε κάποιο σουρωτήρι με μικρές τρύπες για να μην περνά από κάτω και την αφήνουμε να σουρώσει και να κρυώσει. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και το καρότο. Τις πατάτες τις λιώνουμε σαν πουρέ και το καρότο το βάζουμε στο μούλτι με τα κρεμμύδια, τον μαιντανό και το σκόρδο να γίνουν τρίμμα. ... Διαβάστε περισσότερα...
κανω την διαιτα orac αλλα την κυριακη θελω να τρωω οτι θελω χωρις να ακολουθω το μενου της κυριακης . θα κανω δουλεια ετσι με τα κιλα
Απάντηση:
καλο θα ειναι να κρατας ενα προγραμμα ολες τις μερες και να μη ξεφευγεις γιατι πρεπει να βαλεις τον οργανισμο σου σε μια συγκεκριμενη διαδικασια διατροφης κ οχι να του αλλαζεις συνεχως συνηθειες! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υπάρχει στα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με βιολογικά προιόντα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με κιμα σογιας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Αυγό χωρίς μπιφτέκι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κόκκινο γιατί είναι ποιό γλυκό! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το πλενεις,μετα το κοβεις σε κομματακια και το βαζεις σε μια σακουλα κλειστο στην καταψυξη.Τοσο απλα,καθε φορα που θα θες να βγαζεις λιγη ποσοτητα και το υπολοιπο ξανα μεσα στον καταψυκτη. Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα μια εύκολη συνταγή για γεμιστά με σόγια και κινόα
Απάντηση:
Υλικά που θα χρειαστούν: 3 ντομάτες μεγάλες για γέμισμα 3 πιπεριές για γέμισμα 2 μελιτζάνες φλάσκες 1 κούπα κιμά σόγιας 1/2 κούπα κινόα 1 κούπα λευκό κρασί 1 κούπα Ρύζι καστανό 2 πιπεριές ψιλοκομμένες 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 καρότα τριμμένα στο τρίφτη 1 συσκευασία 200 γραμμαρίων κότατζ τσιζ 3 σκελίδες σκόρδο 2 με 3 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη 1/2 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη 1 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 1 φλιτζάνι τ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 106 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: