Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο
Απάντηση:  
Απάντηση: εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα ...
Απάντηση: όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα.
Απάντηση: ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύψος). Τα φύλλα του είναι λεπτά, χρώματος πράσινου ανοικτού. Δεν είναι υπεραιωνόβιο όπως η ...
Απάντηση: μετει??
Απάντηση: Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια
Απάντηση: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ 30 ΔΕΝΤΡΑ ΕΛΙΕΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΟΧΙ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩ...
Απάντηση: Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί με την συλλογή των καρπών,κόβεις τα πολύ ψηλά κλαδιά,και όποιο άλλο θέλει κόψιμο, και έτσ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
 

Ποτε ραντιζουμε την αμυγδαλια και με τι

Σχετικές ερωτήσεις
Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τών Ροδιδών που πολλές φορές εντάσσεται στο γένος Προύνος. Το κοινότερο είδος είναι ο Προύν...
Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ...
ΟΙ ελιές ραντίζονται συνήθως με χαλκούχα το φθινόπωρο μέχρι και Φεβρουάριο. Στην συνέχεια ακολουθούν την Ανοιξη ψεκασμοί για ακαρι, πηρυν...
Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για ν...
Βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis Dulcis, με πλούσια σύνθεση σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα. Τι προσφέρει: Με τακτ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Η Αμυγδαλιά είναι γένος φυτών της οικογένειας τών Ροδιδών που πολλές φορές εντάσσεται στο γένος Προύνος. Το κοινότερο είδος είναι ο Προύνος η γλυκειά (Prunus dulcis) που φύεται σε όλες σχεδόν τις θερμές και ξηρές περιοχές της Παραμεσογειακής ζώνης όπου καλλιεργείται από τα αρχαία χρόνια. Για αυτόν το λόγο ο καθορισμός τού τόπου προέλευσής του είναι πολύ δύσκολος. Είναι δένδρο φυλλοβόλο με ύψος από 4 ώς 12 μέτρα και φύλλα ελλειψοειδή, λογχοειδή, οδοντωτά. Τα άνθη εκπτύσσονται πριν από τα φύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αμυγδαλιά θεωρείται από τα ανθεκτικότερα στην ξηρασία καρποφόρα δένδρα. Υπάρχουν όμως ποικιλίες λίγο και άλλες πολύ ανθεκτικές (όπως η ποικιλία Ρέτσου). Οι ευνοϊκοί τύποι εδαφών είναι ανάλογοι με το είδος τού υποκειμένου επάνω στο οποίο εμβολιάζεται η Αμυγδαλιά. Γενικά όμως η αμυγδαλιά κάνει σχεδόν σε όλα τα είδη εδαφών , ακόμη και σε πετρώδη και με μεγάλη κλίση εδάφη. Οι ιδανικότερες κλιματολογικές συνθήκες για την καλλιέργεια της αμυγδαλιάς είναι οι μεσογειακές με τις ακόλουθες ιδιομορφίε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ελιές ραντίζονται συνήθως με χαλκούχα το φθινόπωρο μέχρι και Φεβρουάριο. Στην συνέχεια ακολουθούν την Ανοιξη ψεκασμοί για ακαρι, πηρυνοτρύτη, ανθοφορία, κτλ. Το καλοκαίρι ψεκάζουμε για δάκο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείς να κάνεις σε οτιδίποτε βιολιγική καλιέργια,το μόνο που χρειάζετε είναι να μην χρησημοποιείς φυτοφάρμακα και λιπάσματα,τώρα για να κάνεις κάτι τέτιο θα πρέπει να εξετάσεις το χώμα που θα κάνεις την καλιέργια για το κάθε φυτό ξεχωριστά,και να καταπολεμάς τις ασθαίνιες χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων..π.χ μια συχνή ασθαίνια της καρυδιάς είναι η ανθράκωση και καταπολεμάτα με το ασβαίστομα του κορμού! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βγαίνει από τους καρπούς του δέντρου Prunis Dulcis, με πλούσια σύνθεση σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και λιπαρά οξέα. Τι προσφέρει: Με τακτική εξωτερική χρήση, το αμυγδαλέλαιο, εκτός του ότι απαλύνει τις ρυτίδες, μαλακώνει το άγριο δέρμα στους αγκώνες, σκληραίνει τα νύχια, θρέφει τις ξηρές επιδερμίδες και καθαρίζει αποτελεσματικά τις ευαίσθητες επιδερμίδες χωρίς να τις ερεθίζει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ραντιζουμε για βαμβακια μολις δεση τον καρπο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εννοεις οικοτυπο? πρεπει να προμηθευτεις σπορους απο φυτωριο που βρισκεται στην κοντινοτερη πολη της Τριπολης ή και στην Τριπολη σε κανα φυτωριο αν βρεις ακομη καλυτερα. Δε μπορεις να παρεις υλικο πχ. απο φυτωριο στη Μακεδονια και να το βαλεις στην Τριπολη. Απο ν. Ηλειας θα ηταν η καλυτερη ποικιλια πιστευω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
όταν ανοίξει το περίβλημα και φανεί ο καρπός. αν δεν έχουν ανοίξει ακόμα θα ανοίξουν σε 10 μέρες σιγουρα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετρίου μεγέθους φυλλοβόλο δένδρο (ως 20 μέτρα ύψος). Τα φύλλα του είναι λεπτά, χρώματος πράσινου ανοικτού. Δεν είναι υπεραιωνόβιο όπως η Ελιά και η Συκιά. Επειδή είναι το πρώτο καρποφόρο δένδρο που ανθίζει, θεωρείται το σύμβολο της ανάστασης. Μάλιστα, ο Θεόφραστος αναφέρει ότι «…προανθεί δε των φύλλων και πρωιβλαστεί…». Τα άνθη, βγαίνουν αργά το χειμώνα, πριν την εμφάνιση των φύλλων. Επειδή μπορεί να ανθίσει ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, είναι πάρα πολλές φορές πιθανό να... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ 30 ΔΕΝΤΡΑ ΕΛΙΕΣ ,ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙΤΡΙΝΑ ΟΧΙ ΟΛΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ,ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΕΣ,ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΙΕΣ.ΤΙ ΦΑΡΜΑΚΟ ΝΑ ΡΙΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΛΙΕΣ, Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για λόγους ευκολίας γίνεται το καλοκαίρι μαζί με την συλλογή των καρπών,κόβεις τα πολύ ψηλά κλαδιά,και όποιο άλλο θέλει κόψιμο, και έτσι τα μαζεύεις στο ύψος σου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση φρέσκων: 50-95 ημέρες μετά την μετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Oncology». Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα σταυρανθή λαχανικά έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο μαστού σε σχέση με όσες δεν καταναλώνουν. Η νέα έρευνα στηρίζει τη σχέση μεταξύ φτωχής διατροφής και καρκίνου του στόματος, εξηγεί το British Dental Heal... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είναι χαρακτηριστικός μύκητας εδάφους και μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα που μπορεί να μπερδευτούν με αυτά που προκαλούν άλλα παθογόνα. Εύρος ξενιστών: Το παθογόνο είναι εξαιρετικά πολυφάγο, έχει πάνω από εκατό ξενιστές, αλλά η πατάτα είναι ένας από αυτούς που προτιμά περισσότερο. Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο μύκητας εδάφους εμφανίζεται σε όλα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να κατάγονται από το άγριο είδος Hordeum spontaneum, που συναντά κανένας σε όσες χώρες βρίσκονται ανάμεσα από την Ερυθρά θάλασσα, την Κασπία θάλασσα και τον Καύκασο. Το spontaneum μοιάζει εντελώς σχεδόν με το δίστοιχο κριθάρι έχει όμως αρθρωτή ράχη, πιο μακριά και σκληρά άγανα, και περισσότερες τρίχες.Ωστόσο το εξάστοιχο κριθάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά γίνεται αραίωση σε μερικούς βλαστούς αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και αφήνουμε επιλεκτικά τους βλαστούς προς το μέρος που θέλουμε να πάρει κατέυθυνση... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΛΨ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Απάντηση:
Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και εκείνων που εμποδίζουν τον καλό φωτισμό και αερισμό του δέντρου,εφόσον ,εννοείται, το δέντρο έχει καταρτισθεί και έχει οριστικοποιηθει το σχήμα του σε κύπελο. ΛΙΠΑΝΣΗ: Τα παραγωγικά με σύνθετα λιπάσματα με ιχνοστ. ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Φθινοπωρ-χειμερινοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.Ανοξιάτι- κοι,στο μπουμούκιασμα με βορδιιγάλιο και ΚΑΠΤΑΝ.Μετά τη καρπόδε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
15 μπαλες η 350 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα πλάγια υπάρχουνε λαμαρίνες ή μπετόν με 30 – 50 εκατοστά μέσα στο έδαφος (προστασία από τρωκτικά ) – προτιμάμε το μπετόν λόγω μεγαλύτερης διάρκειας αντοχής και ισχυρότερης θεμελίωσης μεταλλικός σκελετός ( όπως στα θερμοκήπια) από πάνω είναι σκεπασμένο από δίχτυ (Σκίανσης 80 - 90%) όπως στα θερμοκήπια για να προσφέρει προστασία από τον ήλιο και από πουλιά Σκέπαστρα ή “φωλιές” από ξύλο , ανθεκτικό στο χρόνο ( συνήθως πεύκο ή έλατο ) - μοιάζουν αρκετά σαν κουφάλες από π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σημαντικότερο πρόβλημα της εμπορικής καλλιέργειας της ροδιάς είναι το σχίσιμο των καρπών το οποίο και μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη διακύμανση μεταξύ ημερήσιας και νυχτερινής θερμοκρασίας, απότομες εναλλαγές της εδαφικής υγρασίας, στην καθυστέρηση της συγκομιδής, σε τις προσβολές από έντομα και ασθένειες καθώς και την έλλειψη βορίου σε νεαρούς καρπούς.Επίσης ορισμένες ποικιλίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθιάια στο σχίσιμο των καρπών. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί καρπόπτωση η οποία συ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η κρανιά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, παρόλο που είναι πλούσια πηγή των παραπάνω στοιχείων. Ακριβώς για αυτό τον πλούτο των στοιχείων θεωρείται καλλιέργεια με προοπτικές καταληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας. Περιγραφή Η κρανιά ή και κρανειά (επιστημονική ονομασία Cornus), ανήκει στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φεβρουάριο κόβεις μόνο τα ξερά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 134 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: