Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
Απάντηση: Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και...
Απάντηση: τραγουδησε της!
Απάντηση: Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις;
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια
Απάντηση: με ένεση
Απάντηση: εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικ...
 

Πότε μπολιάζεται και πως η νερατζιά σε πορτοκαλιά και μανταρινιά;

Σχετικές ερωτήσεις
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ )
ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΕΝΤΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΡΜΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ........ΠΕΡΝΕΙ Σ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛ...
καθε 10 μερεσ
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήμα...
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗ ΔΕΝΤΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!!!ΚΟΒΕΙΣ ΤΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΡΜΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ........ΠΕΡΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΜΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥΣ Κ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΦΛΟΙΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ(ΚΥΚΛΙΚΑ)5ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΜΝ ΤΟ ΠΛΗΓΩΣΕΙΣ!!!!ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ(ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ)1ΕΩΣ 3.......ΔΕΝΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ Κ ΣΦΙΧΤΑ ΤΟ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΧΟΡΤΑΡΙΝΟ ΣΧΟΙΝΙ(ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ).......μυστικο: πανω στο σχοινι που δεσαμε βαζουμε πηλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ή δεν μπορεί να απορροφήσει την στοιχεία και ιχνοστοιχεία λόγω του ότι δεν υπάρχουν στο έδαφος όπως σου είπαν (το πιθανότερο), ή προβλήματος στη ρίζα(κάψιμο ή αρρώστια-δύσκολο), ή ίσως ασθένεια στο φύλλωμα. Θα μπορούσε ακόμα να οφείλεται και σε υπερβολικά μεγάλη ποσότητα νερού(απίθανο σχεδόν) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι γνωστό δε και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά. Μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου. Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τραγουδησε της! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω, Μήπως ξέρεις; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Με τι αλλο δεντρο μπολιαζεται η αμυγδαλια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
εαν εχεις σπορο ματιταριου και οχι μανιταριας πρεπει να εχεις και τις καταλληλες συνθηκες για την αναπτυξη του.χρειαζεσαι υγρασια και μικρη ηλιοφανεια.επισης χρειαζεσαι και σχετικα χαμηλη θερμοκρασια.εαν το θελεις για το σπιτι σου καλυτερα ειναι να το αφησεις να αναπτυχθει στο υπογειο.χρειαζεσαι: α)τελαρα καλλιεργειας μανιταριων ή κορμο οξυας β)χρειαζεσαι μιγμα αχυρου με ασβεστη για υποστρωμα ή καποιο αλλο αργανικο υποστρωμα,κυριως απο σταυλο γ)προγραμμα φυτοπροστασιας ή προληπτικης φυτοπρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο τέλος Μαρτίου έως και τέλος Απριλίου Διαβάστε περισσότερα...
και με ποιον τρόπο
Απάντηση:
Πότε μπολιάζουμε την νεραντζιά για να γίνει πορτοκαλιά http://www.rotise.gr/erotisi/pote-mpoliazoyme-tin- nerantzia-gia-na-ginei- portokalia.html#AnswerBottom#ixzz1GqfuMC63 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα μανταρίνια καλλιεργούνται σε χώρες, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα κυρίως στην Κρήτη και την Χίο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στη μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιστορία του φρούτου ανάγεται πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, στην Κίνα. Λέγεται ότι τα γευστικά φρούτα πήραν το όνομά τους από τους μανδαρίνους, τους ανώτερους κρατικούς λειτουργούς της κινεζικής αυτοκρατορίας, εξαιτίας του χρώματος που είχαν οι στολές τους αλλά και γιατί αντάλλασσαν τα φρούτα αυτά ως δώρα.Τα μανταρίνια Κλημεντίνες πήραν το όνομα τους από τον μοναχό Clement Rodier (1829 - 1904) που εντόπισε την συγκεκριμένη ποικιλία στην Αλγερία. Είναι συνήθως άσπορα, μικρού σχετικά μεγέθου... Διαβάστε περισσότερα...
πως γινεται
Απάντηση:
ΕΚΟΨΑ ΜΙΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΡΜΟΣ 50CM ΥΨΟΣ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΟΛΙΑΣΩ ΣΕ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως φυτεύουν μανταρίνιες και ποια εποχη; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καθάρισμα, όχι κλάδεμα, το Φεβρουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Τι πορτοκαλιές υπάρχουν στην Ελλάδα;
Απάντηση:
Αγγειόσπερμο, δικότυλο, αειθαλές φυτό η πορτοκαλιά ανήκει στην τάξη ταβερινθώδη και την Ινδία και την Κίνα. Γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από Πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομα της. Στη συνέχεια από την Ελλάδα διαδόθηκε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες κι Ισπανοί ιεραπόστολοι την μετέφεραν στη βόρεια Αμερική. Η πορτοκαλιά δεν αντέχει σε... Διαβάστε περισσότερα...
Τι ποικιλίες μανταρινιών υπάρχουν;
Απάντηση:
Το μανταρίνι έχει πολλά ονόματα, μερικά από τα οποία αναφέρονται σε διασταυρώσεις ανάμεσα στην μανταρινιά και σε άλλο εσπεριδοειδές φυτό. Τα περισσότερα μανταρίνια σε συσκευασίες ανήκουν στην ποικιλία Satsuma, γνωστή στην Ιαπωνία με το όνομα mikan. Η ποικιλία όμως που έχει κερδίσει τους καταναλωτές διεθνώς είναι οι κλημεντίνες. Το tangor, που είναι διασταύρωση ανάμεσα σε πορτοκάλι και μανταρίνι έχει πικρή σάρκα, πλούσια σε άρωμα και είναι εύκολο στο ξεφλούδισμα. Τέλος, το rangpur αποτελεί μια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις είναι οι επικρατέστερες ονομασίες που χρησιμοποιούνται για τα βιολογικά προϊόντα σε όλες τις χώρες του κόσμου. Κατ' αρχήν, ας ξεκινήσουμε με την απλή διαπίστωση ότι και οι τρεις είναι Ελληνικές λέξεις. Πρόκειται για τις εξής ονομασίες: Βιολογικά Βιολογικά Οργανικά Οικολογικά Η Ελληνική ονομασία χρησιμοποιείται και από πολλές χώρες μεταξύ των οποίων είναι οι: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Πολωνία ενώ τον όρο οικολογικά χρησιμοποιούν επίσης πολλές χώρες. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο να εχει υγρασια ρυξε μερικους σπορους [φακες] και σκεπασετες παλι με βαμβακη και βρεξτο και αυτο λυγο και παρακολουθατο να μην ειναι τελιος στεγνο να εχει λυγη υγρασια παντα !![και στα φασολακια ιδια διαδηκασια κανουμε] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξεχωρίζει για το σχήμα του, τον όγκο του, το χρώμα της φλούδας του, τη γλυκιά του γεύση και το δυνατό του άρωμα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες και διαφέρουν μεταξύ τους. Έτσι βρίσκουμε πεπόνια, κίτρινα, πρασινωπά, λεπτόφλουδα, με λεία επιφανεια και πολλά άλλα. Ιστορικά στοιχεία Τόπος καταγωγής του θεωρείται η Ινδία και η Αφρική και στη συνέχεια εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές όπως αυτή της Μεσογείου. Σήμερα, καλλιεργείται σε όλες τις ηπείρους, κυρίως στην Κίνα, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.