Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: το καλυτερο που εχεις να κανεις με το σαλιγκαρι σου ειναι:να το βαλεις σε ενα ενυδρειο χωρις νερο ή σε ενα κλουβι πουλιων,να βαλεις χωμα ...
Απάντηση: μαλακιο πηγη: http:// el.wiktionary.org/ wiki/%CF%83%CE%B1% CE%BB%CE%B9%CE%B3% CE%BA%CE%AC%CF%81% CE%B9
Απάντηση: Αγαπητοί φίλοι, η σαλιγκαροκαλλιέργεια για νέους, παλαιούς ή εν δυνάμει αγρότες/κτηνοτρόφους δεν θα επιδοτηθεί εκ νέου.Θα πρέπει να αναφέ...
Απάντηση: θελω να μαθω εταιρειες που αγοραζουν σαλιγκαρια
Απάντηση: περνεις σαλιγκαρια απο σουπερ μαρκετ και τα πετας σε ενα δασσος
Απάντηση: τα σαλιγκαρια ειναι ανεπαρκώς ερμαφρόδιτο δηλαδη κάθε σαλιγκάρι διαθέτει αρσενικά και θηλυκά όργανα αναπαραγωγής. Για να γονιμοποιηθεί ...
Απάντηση: Για την μετακίνηση των ζώων συντροφιάς με το τρένο ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα μέσα: ΚΤΕΛ, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό, μετρό και τρόλ...
Απάντηση: Η αρκουδήτσα του νερού.
Απάντηση: νιφιτσα....
Απάντηση: 400 ευρο εκαστος
 

Ποτε μαζευουμε σαλιγκαρια

Σχετικές ερωτήσεις
ειλικρινα δεν ηξερα οτι μπορεις να κανεις εκτροφειο σαλιγκαριων σε50 εκ.και τι θα τα ταιζεις?Μηπως ψοφησουν ουτως η αλλως η μηπως με αυτα...
φιλε εισαι χορτοφαγος και μπραβο σου που τα καταφερνεις! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους τι να τρωνε ειναι επιλογη τους! ο ανθρωπος ...
Τα σαλιγκάρια ξηράς τρώνε κυρίως φυτά και λαχανικά, αλλά μπορούν και να είναι παμφάγα.
ψαξε το λιγο, γιατι μεχρι πριν λιγο καιρο, το εσπα, χρηματοδοτουσε την εκτροφη σαλιγκαριων.
Δεν μπορείς να φτιάξεις τροφή για σαλιγκάρια. Αλλά όταν τα μαζέψεις τα βάζεις σε μια κ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Ζώα - Άλλα

Απάντηση:
ειλικρινα δεν ηξερα οτι μπορεις να κανεις εκτροφειο σαλιγκαριων σε50 εκ.και τι θα τα ταιζεις?Μηπως ψοφησουν ουτως η αλλως η μηπως με αυτα που θα τα ταιζεις τους δημιουργησεις καποια μεταλλαξη?Σε περιπτωση που τα αφησεις ελευθερα θα ειναι το ιδιο υγιη με τα αλλα που θα ειναι στην φυση?Αν ειμαι καλα πληροφορημενη αυτα καθαριζουν βιολογικα με πιτουρο, αλευρι, και θρεφονται με θυμαρι ελευθερα στην φυση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φιλε εισαι χορτοφαγος και μπραβο σου που τα καταφερνεις! δεν μπορεις ομως να λες στους αλλους τι να τρωνε ειναι επιλογη τους! ο ανθρωπος ειναι πανφαγος για να επιβιωσει θελει και κρεας και ψαρια και ολα δν λεω να τα καταναλωνει με λαιμεργια αλωστε παν μετρο αριστον... και στη τελικη μην σκεφτεσαι μονο τα νεκρα ζωα σκεψου και τους ανθρωπους που τους εχουν φτασει σε τετοιο σημειο ανέχειας που ενα κομματι κρεας η χταποδι στο πατιο τους το βλεπουν σαν εδεσμα οι περισσοτεροι συναθρωποι μας πλεον δ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σαλιγκάρια ξηράς τρώνε κυρίως φυτά και λαχανικά, αλλά μπορούν και να είναι παμφάγα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξε το λιγο, γιατι μεχρι πριν λιγο καιρο, το εσπα, χρηματοδοτουσε την εκτροφη σαλιγκαριων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν μπορείς να φτιάξεις τροφή για σαλιγκάρια. Αλλά όταν τα μαζέψεις τα βάζεις σε μια κούτα σε καλά αεριζόμενο χώρο και εκεί μπορείς να τα ταίσεις με αλεύρι ή μακαρόνια για να καθαρίσουνε. Στη συνέχεια μετά από μερικές μέρες αφού καθαρίσουνε μπορείς να τα μαγειρέψεις αν ξέρεις. Για τους φίλους εκτός Κρήτης ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
το καλυτερο που εχεις να κανεις με το σαλιγκαρι σου ειναι:να το βαλεις σε ενα ενυδρειο χωρις νερο ή σε ενα κλουβι πουλιων,να βαλεις χωμα και αν θες βαλε και σπορους απο το φαγητο σου για να φυτρωσουν και να του φτιαξεις ενα καλο περιβαλον.ριχνε νερο καθε λιγες μερες στο χωμα και την τροφη του να της πλενεις για να παρει οσο νερο χρειαζετε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μαλακιο πηγη: http://el.wiktionary.org/wiki/%CF%83%CE%B1%CE%BB% CE%B9%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B9 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγαπητοί φίλοι, η σαλιγκαροκαλλιέργεια για νέους, παλαιούς ή εν δυνάμει αγρότες/κτηνοτρόφους δεν θα επιδοτηθεί εκ νέου.Θα πρέπει να αναφέρουμε πως ένα μεγάλο μέρος της εγχώριας παραγωγής διατέθηκε τελικά σε εξευτελιστικές τιμές ζημιώνοντας σοβαρά τους παραγωγούς.Αν επιλέξετε να ασχοληθείτε, ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ή καλύτερα επιλέξτε κάτι άλλο! Διαβάστε περισσότερα...
θελω να βρω εταιρειες που αγοραζουν σαλιγκαρια στην ελλαδα
Απάντηση:
θελω να μαθω εταιρειες που αγοραζουν σαλιγκαρια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
περνεις σαλιγκαρια απο σουπερ μαρκετ και τα πετας σε ενα δασσος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τα σαλιγκαρια ειναι ανεπαρκώς ερμαφρόδιτο δηλαδη κάθε σαλιγκάρι διαθέτει αρσενικά και θηλυκά όργανα αναπαραγωγής. Για να γονιμοποιηθεί πρέπει να ζευγαρώσει με άλλο σαλιγκάρι και να φέρουν σε επαφή τα αντίθετα γεννητικά τους όργανα. Δεκαπέντε μέρες μετά το ζευγάρωμα κάθε σαλιγκάρι γεννάει αβγά τυλιγμένα σε μια ζελατινοειδή θήκη και επικαλυμμένα με κάποια ασβεστώδη ουσία που τα καθιστά πιο πολύ ανθεκτικά. Κάθε σαλιγκάρι γεννάει περίπου 50-60 αβγά που τοποθετεί σε μια τρύπα στο έδαφος. Η επ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την μετακίνηση των ζώων συντροφιάς με το τρένο ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα μέσα: ΚΤΕΛ, τραμ, ηλεκτρικό, προαστιακό, μετρό και τρόλεϊ. Επιτρέπεται η μεταφορά μικρών ζώων συντροφιάς (έως 7 κιλά) σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους. Μεγαλύτερα ζώα δεν επιτρέπονται εκτός και αν είναι σκύλοι-οδηγοί τυφλών. Σε αυτήν τη περίπτωση μπορούν να ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αρκουδήτσα του νερού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
400 ευρο εκαστος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ολα τα ποταμακια να φοβασαι...... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ιδανική ηλικία για στείρωση είναι η ηλικία των 5-8 μηνών. Η στείρωση μπορεί να γίνει και σε πολύ μικρότερη ηλικία, μόλις στις 6-14 εβδομάδες, αν και αυτό δεν συνηθίζεται, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, από τους κτηνίατρους. Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι παρά την επικρατούσα αντίληψη, είναι προτιμότερο να στειρώνουμε τα θηλυκά σκυλιά πριν τον πρώτο τους οίστρο ο οποίος εμφανίζεται συνήθως γύρω στους 6 μήνες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
θαλασσιος ελεφαντας και αμα φορας σιδερακια: θαλαμανδρα, θκυλοθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για δες εδώ http://www.rotise.gr/erotisi/se-pio-market-mporo- na-bro-kaboyres-kai-chochlioys-na- eleytheroso.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγω εχω ενα σκυλακι θυληκο τσιουαουα-πεκινουα ασπρο και το λενε Κλοκλιτσα... απο εκει και το ονομα του προφιλ....
Απάντηση:
μπα για την ωρα οχι αλλα ειχα οταν ημουνα μικρος .τσιουαουα κατι τεραστια σκυλια που τα εχουνε για φυλακες:P Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
είναι σαρκοφάγο Διαβάστε περισσότερα...
Πόσες συνολικά ράτσες κουνελιών υπάρχουν σε όλο τον κόσμο
Απάντηση:
Ο Νεοϋορκέζος συγγραφέας Τζόναθαν Σάφραν Φόερ τρύπωσε παράνομα νύχτα σε εκτροφεία, μίλησε με δεκάδες εργάτες αλλά και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Τώρα, περιγράφει όλα όσα είδε Πεθαίνουν σφαδάζοντας, με σπασμούς «Τρώγοντας Ζώα»: σκληρές εικόνες από τα άδυτα των σφαγείων ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ ΤΑ ΝΕΑ On line Αποσπάσματα από το βιβλίο του Jonathan Safran Foer «Εating Αnimals», Εκδ. Little, Βrown and Company. Από τον ίδιο συγγραφέα κυκλοφορεί στα ελληνικά το μυθιστόρημα «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα» (Εκδ. Μελάνι). «Εating Αnimals». Τρώγοντας Ζώα. Το βιβλίο που κάθε φανατικός κρεατοφάγος εύχεται να μην πέσει ποτέ στα χέρια του. Για να το γράψει, ο 33χρονος Νεοϋορκέζος συγγραφέας, που έγινε με τα δύο προηγούμενα (τα πρώτα) μυθιστορήματά του το αγαπημένο παιδί της νέας αμερικανικής λογοτεχνίας, πέρασε τρία χρόνια «βυθισμένος στην εντατική κτηνοτροφία». Στη διάρκειά τους, ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ χρειάστηκε να τρυπώσει παράνομα μέσα στη νύχτα σε εκτροφεία πουλερικών, να διεισδύσει στα άδυτα σφαγείων, να επιστρατεύσει τη βοήθεια σκληροπυρηνικών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, να μιλήσει με δεκάδες ανώνυμους εργάτες της βιομηχανίας. Το έργο των 352 σελίδων που προέκυψε είναι σκληρό. Τόσο που το ένθετο «G2» της «Guardian» συνόδευσε τα αποσπάσματα που δημοσίευσε με την εξής προειδοποίηση: «Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ». Είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς την εικόνα 25.000- 30.000 πουλερικών στοιβαγμένων μέσα σε μια αποθήκη 15 επί 150 μέτρα. Προσπαθήστε όμως. Φανταστείτε την έκταση, τα δεκάδες χιλιάδες πουλερικά. Κλείστε τον χώρο με τοίχους χωρίς παράθυρα και βάλτε από πάνω ένα ταβάνι. Προσθέστε αυτόματα συστήματα (γεμάτης φάρμακα) τροφής, νερού, θέρμανσης και εξαερισμού. Αυτό είναι ένα εκτροφείο. Περνάμε τώρα στην εκτροφή. Κατ΄ αρχάς, βρείτε ένα κοτόπουλο που θα μεγαλώσει γρήγορα με όσο το δυνατόν λιγότερο φαγητό. Οι μύες και οι λιπώδεις ιστοί αυτών των νεομεταλλαγμένων «βρώσιμων κοτόπουλων» αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από τα οστά τους, προκαλώντας δυσμορφίες και ασθένειες. Ένα ποσοστό 1%-4% των πουλερικών θα πεθάνουν σφαδάζοντας, με σπασμούς, από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, μια πάθηση ουσιαστικά άγνωστη εκτός εκτροφείων. Τρία στα τέσσερα θα έχουν κάποιας μορφής πρόβλημα στην κίνηση και η κοινή λογική λέει πως νιώθουν μόνιμα πόνο. Για τα βρώσιμα κοτόπουλα, αφήστε τους προβολείς αναμμένους περίπου 24 ώρες ημερησίως την πρώτη εβδομάδα της ζωής των νεοσσών. Αυτό τα ενθαρρύνει να τρώνε περισσότερο. Έπειτα κλείστε για λίγο τα φώτα, δίνοντάς τους ίσως τέσσερις ώρες σκοτάδι ημερησίως- ύπνος ίσα ίσα αρκετός για να επιβιώσουν. Φυσικά, τα κοτόπουλα θα τρελαθούν αν υποχρεωθούν να ζήσουν σε αυτές τις αφύσικες συνθήκες για πολύ. Τουλάχιστον τα βρώσιμα κοτόπουλα σφαγιάζονται συνήθως την 42η ημέρα της ζωής τους. Δεν χρειάζεται καν να επισημάνουμε πως το να στριμώχνεις παραμορφωμένα, παραγεμισμένα με φάρμακα, υπερβολικά στρεσαρισμένα πουλερικά μέσα σε ένα βρωμερό, καλυμμένο με περιττώματα δωμάτιο δεν είναι πολύ υγιεινό. Οι έρευνες. Τύφλωση, βακτηριακές μολύνσεις των οστών, προβλήματα σε σπονδύλους και τένοντες, παράλυση, εσωτερική αιμορραγία, αναιμία, αναπνευστικές ασθένειες και αποδυναμωμένα ανοσοποιητικά συστήματα είναι συχνά προβλήματα στα εκτροφεία. Επιστημονικές έρευνες και στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν πως σχεδόν όλα τα πουλερικά μολύνονται από Ε coli (κολοβακτηρίδιο κοπράνων) και ένα ποσοστό 39%-75% στα σημεία λιανικής πώλησης παραμένουν μολυσμένα. Ένα 8% των πουλερικών μολύνεται από σαλμονέλα και ποσοστό 70%-90% από έναν άλλο εν δυνάμει θανάσιμο παθογόνο παράγοντα, το καμπυλοβακτήριο. Πόσο ωραία γεύση μπορεί να έχει ένα ζώο γεμάτο φάρμακα και αρρώστιες; Στην πράξη, τα πουλερικά τρομπάρονται με «θρεπτικά υλικά» και αλμυρά διαλύματα που τους δίνουν αυτά που θεωρούμε όψη, οσμή και γεύση του κοτόπουλου. «Καμιά φορά ο γδάρτης ανακαλύπτει πως το ζώο έχει ακόμα τις αισθήσεις του...» Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η βιομηχανία του βοδινού κρέατος δεν αφήνει ούτε καν έναν ένθερμο κρεατοφάγο να πλησιάσει κοντά στις εγκαταστάσεις των σφαγείων της. Σε ένα τυπικό σφαγείο, οι αγελάδες οδηγούνται μέσω ενός επικλινούς διαδρόμου σε έναν μεταλλικό κλωβό. Ο «αναισθησιολόγος» πιέζει ένα μεγάλο αεροβόλο ανάμεσα στα μάτια της αγελάδας. Ένα ατσάλινο μπουλόνι εκτοξεύεται μέσα στο κρανίο της, προκαλώντας συνήθως λιποθυμία ή θάνατο. Κάποιες φορές το μπουλόνι απλώς ζαλίζει το ζώο, που είτε διατηρεί τις αισθήσεις του ή ξυπνάει αργότερα, στη διάρκεια της «επεξεργασίας». Ας μιλήσουμε ανοιχτά: αφαίμαξη, γδάρσιμο και διαμελισμός γίνονται ενόσω τα ζώα έχουν τις αισθήσεις τους. Συμβαίνει όλη την ώρα. Σε μερικά δευτερόλεπτα, η αγελάδα προχωρά στη γραμμή παραγωγής ώστε να φτάσει στον «αλυσιδά», που δένει μια αλυσίδα γύρω από ένα πίσω πόδι και ανυψώνει το ζώο στον αέρα. Το ζώο μετακινείται τώρα μηχανικά σε έναν «κόφτη», που κόβει την καρωτίδα και μία φλέβα στον λαιμό. Το ζώο μετακινείται ξανά σε ένα «κάγκελο αφαίμαξης» και αφήνεται εκεί για αρκετά λεπτά. Η διακοπή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο του ζώου το σκοτώνει, αλλά όχι ακαριαία. «Ανοιγοκλείνουν τα μάτια και τεντώνουν τον λαιμό τους πέρα δώθε, κοιτάζοντας τριγύρω, σε αλλόφρονα κατάσταση», εξηγεί ένας εργάτης. Η αγελάδα μετακινείται κατόπιν στον «γδάρτη»- εκεί όπου αφαιρείται το δέρμα από το κεφάλι της. «Καμιά φορά ο γδάρτης ανακαλύπτει πως το ζώο έχει ακόμα τις αισθήσεις του και αρχίζει να κλωτσάει άγρια. Αν συμβεί αυτό, οι γδάρτες σπρώχνουν ένα μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για να κόψουν τον νωτιαίο μυελό». Η πρακτική αυτή, όπως αποδεικνύεται, ακινητοποιεί το ζώο αλλά δεν το κάνει να μη νιώθει τίποτα. Μετά τον γδάρτη, το κουφάρι (ή αγελάδα) προχωράει σε άλλους εργάτες, που κόβουν τα κάτω μέρη των ποδιών του. «Όσο για αυτά που ανασταίνονται, μοιάζουν σαν να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τοίχους. Και οι εργάτες δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να έρθει κάποιος εκεί να τα βγάλει ξανά νοκ άουτ. Απλώς κόβουν λοιπόν τα κάτω μέρη των ποδιών. Όταν το κάνουν αυτό, οι αγελάδες τρελαίνονται, κλωτσώντας προς κάθε κατεύθυνση». Το ζώο κατόπιν γδέρνεται, ξεκοιλιάζεται και κόβεται στα δύο. Σε αυτό το σημείο μοιάζει επιτέλους με τη στερεότυπη εικόνα του βοδινού κρέατος- κρεμασμένο απόκοσμα ακίνητο μέσα σε καταψύκτες.
Απάντηση:
καλως τον κατσαριδα! θα σε στεναχωρισω αλλά τωρα στις γιορτες θα το χτυπησω το κρεατακι! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι να το κάνεις το σαμάρι για κουνέλια.... θα το πας βόλτα? δεν νομίζω να σε ακολουθήσει. Διαβάστε περισσότερα...
αδέσποτων ζώων
Απάντηση:
Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία Τηλ.: 2106020202 http://www.filozoiki.gr/ Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ) Τηλ.: 6971-780960 και 6977-846783 Φαξ: 210-8012149 http://www.kazshelter.org/ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 32 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: