Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήν...
Απάντηση: Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο...
Απάντηση: Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια πο...
Απάντηση:
Απάντηση: Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπ...
Απάντηση: Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους έλληνες. Πρόκειται για το Ιπποφαές, το οποίο μόλις τα τελευταία δυο χρόνια "δοκιμάζεται&q...
Απάντηση: ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλ...
Απάντηση: Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλί...
Απάντηση: ανάλογα την περιοχή , συνήθως μέσα Απριλίου και μετά,,ρώτησε τοπικό Γεωπόνο..
Απάντηση: Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ο...
 

ποτε φυτευουμε τις πιπεριες φλωρινης

Σχετικές ερωτήσεις
Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγάλουμε τους βολβούς από το χώμα και να τους βάλουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τ...
σε θερμοκηπιο ειναι?
ετοίμασε τη γλάστρα με φυτόχωμα,τράβηξε μερικά κλωνάρια φρέσκα από μια υπάρχουσα γαρυφαλιά,τραβηξε τα φύλλα από την κάτω μεριά του κλώνου...
ΘΑΦΑΣ ΤΑ ΜΟΖΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΚΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΙΤΕΨΗΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΕΜΟΛΗΣ ΔΗΣ ΟΤΗ ΓΙΝΗ ΔΕΝΔΡΑΚΗ ΚΕ ΜΙΝΑ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΙΤΕΦΣ...
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οπ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Όταν ξεραθούν και τα φύλλα , καλό θα ήταν να βγάλουμε τους βολβούς από το χώμα και να τους βάλουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι να τους ξαναφυτέψουμε τον Οκτώβρη. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε τους βολβούς σε ένα τελάρο με άχυρα σε δροσερό και σκιερό προς σκοτεινό μέρος. Όπως θα βγάλουμε τις τουλίπες θα παρατηρήσουμε πως γύρω από τον βολβό θα έχουν σχηματιστεί πιο μικροί βολβοί , τα βολβίδια. Αυτά μπορούμε να τα φυτέψουμε στα τέλη του καλοκαιριού αλλά θα σχηματίσουν μόνο φύλλα την άνοιξη ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε θερμοκηπιο ειναι? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ετοίμασε τη γλάστρα με φυτόχωμα,τράβηξε μερικά κλωνάρια φρέσκα από μια υπάρχουσα γαρυφαλιά,τραβηξε τα φύλλα από την κάτω μεριά του κλώνου για 4-5 εκατοστά όσο δηλ. θα χωθεί στο χώμα, μετά αφού βρεξετε το μέρος του κλώνου που θα φυτευθεί περάστε το από ορμόνη ριζοβολίας και φυτέψτε το στην καινούργια γλάστρα.Πιάνουν πολύ εύκολα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΘΑΦΑΣ ΤΑ ΜΟΖΜΟΥΛΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΚΕ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΦΙΤΕΨΗΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΚΕΜΟΛΗΣ ΔΗΣ ΟΤΗ ΓΙΝΗ ΔΕΝΔΡΑΚΗ ΚΕ ΜΙΝΑ ΟΚΤΟΜΒΡΙΟ ΘΑ ΚΑΝΗΣ ΜΕΤΑΦΙΤΕΦΣΗ ΑΠΟ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΧΟΜΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν πολλαπλασιάζονται όλοι οι κάκτοι με αγενή τρόπο (δηλαδή κόψιμο ενός μοσχεύματος και μεταφορά του σε άλλη γλάστρα) αλλά αυτοί στους οποίους πιάνει αυτή η μέθοδος δεν χρειάζεται παρά να κόψεις ένα κομμάτι (μόσχευμα) και να το φυτέψεις με το κομμένο μέρος προς το χώμα...τόσο απλά. Καλή επιτυχία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν το ήξερα ότι φυτεύεται η σελινόριζα. Ξέρω μόνο πως το σέλινο έχει (πολύ μικρούς) σπόρους που είτε φυτεύεις απ ευθείας είτε τους αφήνεις σε γλαστράκι να βλαστήσουν λίγο & μετά τους μεταφυτεύεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μεταφύτευση της καστανιάς γίνεται από Νοέμβριο-Απρίλιο), δηλ. να μην έχει φύλλα. Να ξέρεις όμως ότι από κάστανο θα πάρεις μια άγρια ποικιλία κάστανου. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας είναι αποδεχτή η άγρια αυτή ποικιλία και είναι ανθεκτική σε ασθένειες. Η ποιότητα των καρπών της όμως υπολείπεται των άλλων (καθαρίζουν δύσκολα). Εδώ στην Κρήτη τις εμβολιάζουν με άλλες ποικιλίες "Καθαροκάστανο ή Στροβλιανό","κουτσακερό", "Ρογδιανό", κλπ. Επίσης η καστανιά θέλει υψόμε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια νέα καλλιέργεια σπέρνει… ελπίδες στους έλληνες. Πρόκειται για το Ιπποφαές, το οποίο μόλις τα τελευταία δυο χρόνια "δοκιμάζεται" επί ελληνικού εδάφους, από μεμονωμένους παραγωγούς σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η υψηλή θρεπτική αξία, η ανθεκτικότητα, η προσαρμοστικότητα, οι πολλαπλές χρήσεις του, αλλά και οι υψηλές λιανικές τιμές που επιτυγχάνει, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φυτού, οι ρίζες του οποίου χάνονται στα βάθη των αιώνων. Τιμή Όπως πληροφορεί η Διεύθυνσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλλόγους στον Εβρο, στα Γιαννιτσά, στην Καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός συνεταιρισμός κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης Τυχερού Εβρου, που ιδρύθηκε το 1991 από παραγωγούς της περιοχής. Με σκοπό την καλλιέργεια, τυποποίηση και εξαγωγή νωπού σπαραγγιού, η ομάδα παραγωγών Τυχερού που αποτελείται από 23 μέλη, εξάγει το ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο σχεδιασμός της φύτευσης νέου αμπελιού, πρέπει να είναι αντικείμενο εντατικής μελέτης του εδάφους και της εύρεσης της κατάλληλης ποικιλίας. Οι βασικές παράμετροι, που πρέπει να συνυπολογιστούν σε γενικές γραμμές, είναι οι ακόλουθες: Τοποθεσία Το αμπέλι πρέπει να είναι φυτεμένο σε τέτοια θέση ώστε να δέχεται όλες τις ευεργετικές και ευνοϊκές επιδράσεις του ήλιου και του αέρα, να "εκμεταλεύεται" δηλαδή το λεγόμενο «μικροκλίμα» της περιοχής. Επίσης να δίνεται προσοχή στην ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ανάλογα την περιοχή , συνήθως μέσα Απριλίου και μετά,,ρώτησε τοπικό Γεωπόνο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές μαζι με τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και τις πατάτες ανήκουν στην οικογένεια στρυχνοειδών (Solanaceae). Η επιστημονική τους ονομασία είναι Capsicum annuum. Οι πιπεριές υπάρχουν σε ποικίλα χρώματα (πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο, μοβ, καφέ και μαύρο) και σε ποικιλία σχημάτων (σφαιρικό, κωνικό και μακρύ, τοματόμορφο). Η καυστικότητα των πιπεριών ποικίλει αναλόγως της περιεκτικότητάς τους σε μία ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και μπορεί να είναι ήπια ως και πολύ καυτερή. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απόσταση φύτευσης στις σειρές μεταξύ των φυτών θα πρέπει να είναι από 60 έως 90 cm.Μπορείτε να φυτέψετε την ντομάτα μέχρι απόσταση 45 cm και κυρίως στα παρτέρια, να ξέρετε όμως ότι οι ντοματιές απωθούνται μεταξύ τους, για αυτό είναι καλό να τηρούνται οι αποστάσεις. Η απόσταση μεταξύ των σειρών πρέπει να είναι 90-120 cm. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπείρε τε τους σπόρους 6 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού στην περιοχή σας. Φυτέψτε το σπόρο 1-1.5 cm βαθιά σε κομπόστα για σπόρους και διατηρήστε τη θερμοκρασία μεταξύ 24-29 C για την καλύτερη βλαστικότητα. Οι ντοματιές χρειάζονται 12-14 ώρες φωτός την ημέρα για μην γίνουν ψιλόλιχνες. Όταν στα φυτά έχουν παραχθεί τέσσερα φύλλα, μεταμοσχεύστε τα φυτά σε μεγαλύτερες γλάστρες για την προώθηση της ανάπτυξης της ρίζας. Μετά τη μεταμόσχευση, κρατήστε τα φυτά σε χαμηλότερη θερμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν οχι στο σουπερμάρκετ τότε σε.μαγαζιά με μπαχαρικά,ρηγανες και τέτοια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιπεριές είναι έτοιμες για συγκομιδή όταν είναι σκληρές και μεγάλες. Αν όμως περιμένετε ακόμη περισσότερο, το φρούτο θα ωριμάσει επιπλέον και θα αλλάξει χρώμα σε κόκκινο, κίτρινο, καφέ ή μωβ. Η γλυκύτητα και η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αυξάνουν κατακόρυφα όταν η πιπεριά αλλάζει χρώμα. Αν όμως μαζεύετε τις πιπεριές είναι ακόμη πράσινες, τότε το φυτό θα παράγει περισσότερες πιπεριές. Η αναμενόμενη παραγωγή, αν και αυτό εξαρτάται και από την ποικλιία, είναι 5-10 μεγάλες πιπεριές ανά ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χώμα θα πρέπει να είναι υγρό, αλλά προσοχή να μη λιμνάζει το νερό. Η ιδανική ύδρευση γίνεται με πότισμα σταγόνας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έδαφος που θα φυτεύσετε τις πιπεριές θα πρέπει να είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο. Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε εμπλουτίσει το χώμα με λίπασμα που περιέχει ασβέστιο και φώσφορο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομπόστ, κοπριά ή άλλα οργανικά λιπάσματα που θα βρείτε στο εμπόριο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατάλληλη εποχή για φύτευση τριανταφυλλιάς Η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας, αν και μπορούμε να φυτεύουμε τριανταφυλλιές καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εξαίρεση όμως τις περιόδου πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και πολύ υψηλών. Παρόλο που οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικά φυτά στο κρύο, δεν υπάρχει λόγος να γίνει φύτευση με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν . Εάν χιονίσει, μετά τη φύτευση, τοτε σκεπάζουμε τις τριανταφυλλιές με διαφανές πλαστικό, το όποιο το τυλίγουμε γύρω από την κάθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να ξεκινήσετε τις πιπεριές, σπέρνοντας τους σπόρους σε σπορείο, 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει αρχές με μέσα Μαρτίου. Το βάθος σποράς είναι περίπου 0,5 με 1 εκατοστό. Πρέπει όμως να φροντίσετε όμως ώστε το σπορείο να βρίσκεται σε ένα ζεστό μέρος. Το σπορείο πρέπει να έχει τουλάχιστον 24 βαθμούς Κελσίου, ώστε να βλαστήσουν οι σπόροι. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε ακόμη και δύο εβδομάδες μέχρι να βλαστήσουν οι σπόροι και να δείτε τα φυτάκια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η πιπεριά σπέρνεται σε παράλληλες γραμμές. Το κάθε φυτό πιπεριάς δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Έχουμε δύο αποστάσεις. Την απόσταση γραμμής από γραμμή και την απόσταση των φυτών επάνω στη γραμμή. Οι αποστάσεις γραμμής από γραμμή είναι μεταξύ 60 και 90 εκατοστών. Η απόσταση ανάμεσα στα φυτά στην ίδια γραμμή είναι από 30 έως 50 εκατοστά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απευθείας στον κήπο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς απευθείας στον κήπο τον Απρίλιο και Ιούνιο. Σε σπορείο: Μπορείτε να σπείρετε σπόρους πιπεριάς σε σπορείο, 6-8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά αυτό σημαίνει από τον Μάρτιο και μετά. Με έτοιμα σπορόφυτα: Μπορείτε να φυτέψετε έτοιμα σπορόφυτα πιπεριάς Απρίλιο και Μάιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη φύτευση και καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Πότε δεν σκεπάζουμε με χώμα τον κορμό σε εσπεριδοειδή. ειναι σίγουρο ότι θα χαλάσουν. Θα αργήσουν, αλλά θα χαλάσουν. Καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού τους είναι με σπόρους νεραντζιάς και κατόπιν με μπόλιασμα του μικρού δέντρου στην ποικιλία που θέλουμε Τα εσπεριδοειδή λέγονται ακόμα και «λεμονοπορτόκαλα» και «ξινόδενδρα». Τα φύλλα και τα λουλούδια τους ευωδιάζουν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα πρέπει να σπείρετε τους σπόρους πιπεριάς απευθείας στο χώμα όταν ο καιρός έχει ζεστάνει αρκετά. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι πιπεριάς είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Αυτό συνήθως συμβαίνει τον Απρίλιο. Μην επιχειρήσετε να σπείρετε απευθείας στο χώμα σπόρους πιπεριάς τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο. Μπορείτε να συνεχίσετε τη σπορά πιπεριάς μέχρι και τον Ιούνιο. Αν θέλετε να έχετε συνεχόμενη παραγωγή από πιπεριές, σπείρτε με διαφορά 15 ημερών. Θα πρέπει να φυτέψετε τις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στη χώρα μας η καλλιέργεια του μπρόκολου γίνεται με σπορά δύο εποχών: Τα χειμωνιάτικα που σπέρνονται από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο για να δώσουν παραγωγή από το Νοέμβριο ως το τέλος Απριλίου και τα θερινά που σπέρνονται από τα μέσα Φεβρουαρίου έως τα μέσα Απριλίου και δίνουν παραγωγή την άνοιξη και νωρίς το καλοκαίρι. Για τα μπρόκολα αυτά χρησιμοποιούνται υβρίδια πρώιμα και ανθεκτικά στη ζέστη. Συνήθως οι παραγωγοί αγοράζουν έτοιμα σπορόφυτα και τα μεταφυτεύουν στις τελικές θέσεις στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν χαμηλές και υψηλές ποικιλίες αρακά. Αν επιλέξετε ψηλή ποικιλία, να γνωρίζετε ότι χρειάζεται στήριξη. Θα πρέπει να υπάρχει χώρος για να αναπτύξετε στηρίγματα, πάνω στα οποία θα απλωθεί και θα στηριχθεί ο αρακάς. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: