Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Οι τομάτες αναπτύσσονται πολύ τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Οι αποστάσεις των φυτών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,6 με 1 μέτρο. Επίση...
Απάντηση: Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδ...
Απάντηση: Ελα ντε;;;;;;;;;;
Απάντηση: στο χωραφι
Απάντηση: Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, I...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Cynodon dactylon, Gramineae Βιολογία: Η αγριάδα συναντάται σε ανοιχτούς χώρους, λιβάδια και στις περισσότερες καλλ...
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους μελιτζάνας σε φυτώριο ή απευθείας στο χώμα. Σπόροι - Φυτώριο Ξεκινήστε να σπέρνετε τους σπόρους μελ...
Απάντηση: το φθινόπωρο
Απάντηση: Η υποστύλωση των φυτών γίνεται με καλάμια και πασσάλους στις αναρριχώμενες ποικιλίες.Τα καλάμια δένονται στην κορυφή τους συνήθως ανά τέσ...
Απάντηση: Είναι αειθαλής πολυετής θάμνος ύψους 1,5-2 m. Προσαρμόζεται σε ποικιλία εδαφών. Το φυτό φτάνει σε πλήρη απόδοση τον 3ο χρόνο. Η απόδοση ...
 

Ποτε φυτευνται τα σπαραγγια;

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλλόγους στον Εβρο, στα Γιαννιτσά, στην Καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός συνεταιρισμός κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης Τυχερού Εβρου, που ιδρύθηκε το 1991 από παραγωγούς της περιοχής. Με σκοπό την καλλιέργεια, τυποποίηση και εξαγωγή νωπού σπαραγγιού, η ομάδα παραγωγών Τυχερού που αποτελείται από 23 μέλη, εξάγει το 100

% της παραγωγής της στη Γερμανία. Η Ομάδα Παραγωγών Τυχερού σήμερα λειτουργεί υπό κοινή διαχείριση ως προς: • την υποδομή (διαλογητήριο, ψυκτικοί θάλαμοι, κονσερβοποιείο, Γραφεία και Μηχανογράφηση) • τον κοινό εξοπλισμό για την καλλιέργεια, • τις κοινές υπηρεσίες ως προς την τεχνική στήριξη στην καλλιέργεια, σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης, • την κοινή εξαγωγή για το σύνολο της παραγωγής (το 100% της παραγωγής διατίθεται στη Γερμανία). Οι τεχνικές καλλιέργειας και οι απ

οδόσεις της φυτείας Το κόστος προετοιμασίας και εγκαταστάσεων για την καλλιέργεια σπαραγγιών μπορεί να είναι υψηλό, ωστόσο το εισόδημα που μπορούν να πετύχουν οι παραγωγοί σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας φυτείας με σπαράγγια φθάνει και ξεπερνά τα 2.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια του σπαραγγιού και ιδιαίτερα του λευκού, έχει υψηλό κόστος, κυρίως λόγω της ανάγκης χρήσης των πλαστικών κάλυψης για την πρωίμηση της παραγωγής, της ανάγκης για καθημερινή συλλογή, της υψηλής τιμής του πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και των ειδικών καλλιεργητικών χειρισμών που απαιτεί. Ωστόσο, η καλλιέργεια αυτή φτάνει να αποδίδει ανά στρέμμα 1.000 - 1.300 κιλά, προς 2 έως 2,3 ευρώ το κιλό για την κατηγορία ποιότητας 22+ και 1 έως 1,5 ευρώ για την κατηγορία ποιότητας κορυφής. Βέβαια, η τιμή πώλησης του σπαραγγιού στις αγορές του εξωτερικού εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος και την εποχή διάθεσής του. Η παραγωγή λευκών σπαραγγιών επιτυγχάνεται με την κατασκευή "σαμαριών" (αναχωμάτων), πριν την περίοδο της συγκομιδής, περίπου στα μέσα Ιανουαρίου με μέσα Φεβρουαρίου, αρχίζοντας από το δεύτερο έτος από τη φύτευση, και για όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι εμπορεύσιμοι βλαστοί συλλέγονται πριν εξέλθουν από το έδαφος. Από το κόστος της καλλιέργειας, το 75% είναι για την παραγωγή και το 25% για την εμπορία. Η συλλογή αρχίζει από το 1ο - 3ο έτος μετά την εγκατάσταση των ριζωμάτων στον αγρό, ενώ αξιόλογη συγκομιδή σημειώνεται από το 5ο έτος και μετά, μέχρι το 10ο έτος. Η έναρξη της συλλογής στην Ελλάδα γίνεται από νωρίς τον μήνα Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή αρκετά πρώιμα ώστε να επιτυγχάνονται υψηλές τιμές στις διεθνείς αγορές. Θερμοκρασία Η απόδοση του σπαραγγιού στα εύκρατα κλίματα την άνοιξη διαφοροποιείται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συγκομιδής. Ο βαθμός στον οποίο είναι "ισορροπημένο" το καλοκαίρι ως προς τους δύο αυτούς περιβαλλοντικούς παράγοντες επηρεάζει τον αριθμό και τη διάμετρο βλαστών που θα παραχθούν την άνοιξη. Οι ανάγκες της καλλιέργειας σπαραγγιού σε νερό σχετίζονται με την εποχή και την ποσότητα της βλάστησης. Η άρδευση κατά την περίοδο του σχηματισμού της βλάστησης αυξάνει την απόδοση σε εδώδιμους βλαστούς, κατά την επόμενη χρονιά, αυξάνοντας και τον αριθμό και τη διάμετρό τους. H αύξηση της απόδοσης προκύπτει από την αύξηση της φωτοσυνθετικής ικανότητας των φυτών, που οδηγεί στην αποθήκευση μεγαλύτερων ποσοτήτων υδατανθράκων στο ρίζωμα των φυτών, από τους οφθαλμούς του οποίου συγκομίζονται οι εδώδιμοι βλαστοί την επόμενη άνοιξη. Αντίθετα, η άρδευση κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής μειώνει την απόδοση, πιθανότατα λόγω μείωσης της θερμοκρασίας του εδάφους. Η μορφή και το σχήμα του βλαστού καθορίζουν την ποιότητα Η κατάταξη των βλαστών σπαραγγιού σε κατηγορίες ποιότητας γίνεται με βάση διάφορα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εμφάνιση των βλαστών (π.χ. σχήμα, μορφή, μήκος και διάμετρος βλαστών, σχήμα, μορφή και χρώμα κορυφής κ.ά.). H μορφή και το σχήμα των βλαστών και των κορυφών είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται ως κριτήριο ποιότητας του λευκού σπαραγγιού μαζί με το μήκος και τη διάμετρο των βλαστών, την υφή (σκληρότητα, τρυφερότητα) και την υγιεινή κατάσταση (συμπτώματα ασθενειών ή εντομολογικών προσβολών). H εμφάνιση ολόκληρων των βλαστών καθώς και των κορυφών είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται ως αρχικό κριτήριο για την ποιότητα του λευκού σπαραγγιού σε όλη την αλυσίδα της διάθεσης. Το χρώμα όμως της άκρης (κορυφής) είναι η βάση της ταξινόμησης των λευκών σπαραγγιών σε εμπορικές κατηγορίες, ενώ βλαστοί με πορφυρό χρώμα (βιολέ) στην κορυφή τους εκτιμούνται με υποβάθμιση της ποιότητάς τους. Η βιολέ απόχρωση της κορυφής των βλαστών οφείλεται στη σύνθεση ανθοκυανών στον επιδερμικό ιστό. Η υφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στον καθορισμό της ποιότητας, που γίνεται αντιληπτή από τον καταναλωτή αφού αγοράσει και καταναλώσει το προϊόν και καθορίζεται από την περιεκτικότητα των βλαστών σε ίνες. Η απόδοση, η πρωιμότητα και η ποιότητα του σπαραγγιού επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όπως οι εδαφοκλιματικές συνθήκες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, ο γενότυπος κ.ά. Η θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια του έτους ασκεί καθοριστική επίδραση στα διάφορα στάδια αύξησης και ανάπτυξης των βλαστών και της βλάστησης και καθορίζει τόσο την πρώιμη, όσο και τη συνολική παραγωγή. Επιπλέον, η θερμοκρασία ασκεί σημαντική επίδραση στην ποιότητα των βλαστών. Βλαστοί που αναπτύσσονται σε υψηλές θερμοκρασίες είναι πιο τρυφεροί και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες. Ωστόσο, εάν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, παρατηρείται άνοιγμα τις κορυφής, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα και οι βλαστοί να καθίστανται μη εμπορεύσιμοι. Γενικά η σταθερή θερμοκρασία των 28οC εμφανίζεται ως η πιο ευνοϊκή θερμοκρασία για το σπαράγγι όσον αφορά ανάπτυξη βλαστών για όλες τις ποικιλίες, γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία τα φυτά του σπαραγγιού παράγουν τη μέγιστη απόδοση και μέγεθος βλαστών. ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ Καζάκης Βαγγέλης, Γεωπόνος - Δημοσυνεταιριστική Εταιρεία Εβρος ΑΕ Αντιδήμαρχος, Δήμου Σουφλίου N. Εβρου - Δημοτικής Ενότητας Τυχερού & Αγροτικού Τομέα Τηλ.: 2554350201
Σχετικές ερωτήσεις
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ Πρώτο βήμα είναι το βαθύ φθινοπωρινό όργωμα 40 – 60 εκ. καθώς η φύτευση των ριζωμάτων γίνεται βαθειά. Μπορ...
Η σκωρίαση παρατηρείται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο σε φυτά ηλικίας 1 – 2 ετών και το καλοκαίρι σε φυτά πιο μεγάλης ηλικίας. Τα συμπτώματα ...
Η μύγα αυτή έχει μήκος μόλις 6-8 χιλ, σκούρο χρώμα και προσβάλει τα φυτά πριν το στάδιο της συγκομιδής. Την άνοιξη γεννά τα αυγά της μέσα...
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκ...
δεν εχω ιδεα!!!
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ Πρώτο βήμα είναι το βαθύ φθινοπωρινό όργωμα 40 – 60 εκ. καθώς η φύτευση των ριζωμάτων γίνεται βαθειά. Μπορεί για οργανική ουσία να χρησιμοποιηθεί νωπή κοπριά ή να προέρχεται από φυτό χλωρής λίπανσης. Σε βαριά εδάφη είναι απαραίτητη η υπερεδάφια καλλιέργεια πριν την φθινοπωρινή και βαθειά. Επόμενο βήμα είναι η απομάκρυνση ζιζανίων με τα κατάλληλα ζιζανιοκτόνα. Αργότερα την άνοιξη και κυρίως κατά τους μήνες φεβρουάριο, Μάρτιο είναι κατάλληλη εποχή για φρε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σκωρίαση παρατηρείται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο σε φυτά ηλικίας 1 – 2 ετών και το καλοκαίρι σε φυτά πιο μεγάλης ηλικίας. Τα συμπτώματα είναι κόκκινο - κίτρινες Σκωρίασηκηλίδες σε βλαστούς και φυλλοκλάδια, αργότερα η κηλίδες μετατρέπονται σε σχεδόν μαύρες φλύκταινες και το προσβεβλημένο φύλλωμα παίρνει σιγά - σιγά καφέ χρώμα και πέφτει. Η ασθένεια μεταδίδεται με σπόρια τα οποία μεταφέρονται από φυτό σε φυτό με τον αέρα ή δονήσεις. Η υγρασία και το νερό ευνοούν την ασθένεια. Για να προστατευ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μύγα αυτή έχει μήκος μόλις 6-8 χιλ, σκούρο χρώμα και προσβάλει τα φυτά πριν το στάδιο της συγκομιδής. Την άνοιξη γεννά τα αυγά της μέσα στους βλαστούς με αποτέλεσμα οι προνύμφες να τρυπούν τους βλαστούς για να βγουν έξω και με αυτόν τον τρόπο προκαλούν νανισμό και καταστροφή των οφθαλμών, μέχρι και πρόωρο θάνατο των στελεχών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια συνιστάται η χρήση κοκκωδών εντομοκτόνων όπως τα Phorate, Fonofos , η απομάκρυνση και το κάψιμο ξερών υπολειμμάτων, χρήση κατάλληλων ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκηλιακές υφές χρώματος ιώδους – καφέ. Έχει τη μορφή κηλίδας που επεκτείνεται. Η ασθένεια εκδηλώνεται με ξήρανση των υπόγειων τμημάτων του φυτού και στασιμότητα αδυνάτισμα και κιτρίνισμα των βλαστών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια τα ριζώματα πριν τη μεταφύτευση απολυμαίνονται προληπτικά σε διάλυμα χλωριούχου καλίου για 25 λεπτά αφού δεν υπάρχει τρόπος κατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν εχω ιδεα!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι τομάτες αναπτύσσονται πολύ τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Οι αποστάσεις των φυτών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,6 με 1 μέτρο. Επίσης θα πρέπει να έχετε φροντίσει ώστε οι ντοματιές να έχουν στηρίγματα ώστε να μη πέσουν από το βάρος των καρπών. Το στήριγμα μπορεί να είναι από ένα απλό καλάμι πάνω στο οποίο δένετε τη ντοματιά, μέχρι ολόκληρες κατασκευές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες και πως καταπολεμιούνται Οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των πουλερικών είναι η χολέρα, η ψευδοπανώλης, η διφθερίτης κλπ. Πριν να περιγράψουμε πως φαίνονται οι διάφορες αρρώστιες πρέπει να τις χωρίσουμε στις αρρώστιες που είναι κολλητικές, δηλ. προέρχονται από μικρόβια και σε κείνες που προέρχονται από παράσιτα, όπως είναι η ψώρα, οι ψείρες, τα τσιμπούρια και άλλες. Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, Ideal 15, Degrano), που έχουν ανάγκη μεγάλης διάρκειας φωτοπεριόδου (πάνω από 12 ώρες) για να σχηματίσουν βολβούς και καλλιεργούνται την άνοιξη για να συγκομιστούν το καλοκαίρι, και στις "μικρής ημέρας" (Red Italian, Babosa, Alix, Albodo, Ρεγγίνα, Βατικιώτικο) που βολβοποιούν σε μικρή διάρκεια φωτοπεριόδου και χρησιμοποιούνται για φθινοπωρινές σπορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Cynodon dactylon, Gramineae Βιολογία: Η αγριάδα συναντάται σε ανοιχτούς χώρους, λιβάδια και στις περισσότερες καλλιεργήσιμες περιοχές. Είναι ένα ζιζάνιο που εξαπλώνεται συνεχώς, με έρποντα ριζώματα και στόλωνες, το οποίο αναπαράγεται με σπόρους. Είναι έρπων χόρτο και μπορεί να έρπετε στο έδαφος . επίσης αναπαράγεται από τις ρίζες κάτω από το έδαφος. Έχει ένα βαθύ ριζικό σύστημα και σε συνθήκες ξηρασίας το ριζικό σύστημα μπορεί να φτάσει σε βάθος 117,5-145 cm. Γενικά,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους μελιτζάνας σε φυτώριο ή απευθείας στο χώμα. Σπόροι - Φυτώριο Ξεκινήστε να σπέρνετε τους σπόρους μελιτζάνας στο φυτώριο στο τέλος Απριλίου. Για να βλαστήσουν θέλουν ζέστη. Φροντίστε λοιπόν να τοποθετήσετε τα φυτώρια της μελιτζάνας σε ένα ζεστό σημείο. Η ιδανική θερμοκρασία για να βλαστήσουν οι σπόροι μελιτζάνας είναι 24-32οC. Μεταφύτευση Η μεταφύτευση των σπορόφυτων μελιτζάνας, μπορεί να γίνει μετά τα μέσα Ιουνίου. Αν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η υποστύλωση των φυτών γίνεται με καλάμια και πασσάλους στις αναρριχώμενες ποικιλίες.Τα καλάμια δένονται στην κορυφή τους συνήθως ανά τέσσερα ώστε να στερεώνονται καλύτερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι αειθαλής πολυετής θάμνος ύψους 1,5-2 m. Προσαρμόζεται σε ποικιλία εδαφών. Το φυτό φτάνει σε πλήρη απόδοση τον 3ο χρόνο. Η απόδοση σε νωπό φυτικό υλικό είναι γύρω στα 1.000-1.500 κιλά ανά στρέμμα, που αντιστοιχεί σε 350-500 κιλά ξηρό φυτικό υλικό. Η περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο είναι περίπου 0,6 %. Κυρίαρχη θέση στην παραγωγή του έχουν η Ισπανία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τυνησία και η Αλγερία. Οι τιμές του αιθέριου ελαίου στην παγκόσμια αγορά κυμαίνονται από 45-50 Ευρώ το κιλό.... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ορισμένες τροφές και ουσίες που συνηθίζουμε να καταναλώνουμε, ορισμένες φορές μπορεί να γίνουν επικίνδυνες, προκαλώντας ακόμη και δηλητηρίαση. Οι γυναίκες που κυοφορούν, καλό είναι να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές, προκείμενου να τις αποφεύγουν από την καθημερινή τους διατροφή. Ακολουθεί μια λίστα με προϊόντα διατροφής η κατανάλωση των οποίων καλό είναι να αποφεύγεται. Αλκοόλ Η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει το μωρό αλλά και να προκαλέσει προβλήμ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Mια πρωτότυπη ιδέα που μπορεί εύκολα και με ελάχιστο οικονομικό κόστος να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα μοιάζει να αποτελεί η καλλιέργεια μανιταριών ακόμα και στο σπίτι Χωρίς την ανάγκη απόκτησης ειδικού εξοπλισμού και με μοναδικό κόστος την αγορά υποστρωμάτων πάνω στο οποίο αναπτύσσονται τα μανιτάρια, μπορ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της πατάτας μπορεί να γίνει σε τρεις εποχές. Όταν η φύτευση γίνεται Ιανουάριο – Φεβρουάριο μέχρι Απρίλιο έχουμε την ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Αύγουστο έχουμε φθινοπωρινή καλλιέργεια. Όταν η φύτευση γίνεται Απρίλιο – Μάιο έχουμε την καλοκαιρινή καλλιέργεια. ΦΥΤΕΥΣΗ Το βάθος φύτευσης κειμένεται από 5-10 cm ανάλογα με τις συνθήκες εδάφους, υγρασίας και θερμοκρασίας. Όσο πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες και πιο μεγάλη υγρασία τόσο πιο επιφανειακό είναι το φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Σπέρνουμε μέσα καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Ιούλιο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 7-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 0.5-1 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 7-12 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 40 ημέρες μετά Ωρίμανση: 65-95 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα πέταλα του συμβόλου της θεάς του Έρωτα μας δίνουν ένα από τα πιο πολύτιμα και περίπλοκα αιθέρια έλαια, με περίπου 500 ενεργά συστατικά! Τι προσφέρει: Λόγω της πολυπλοκότητας και της πληθώρας των συστατικών του, το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο είναι κατάλληλο σχεδόν για κάθε χρήση. Ωστόσο, θεωρείται από τα καλύτερα συστατικά για την ενυδάτωση και την αναδόμηση της επιδερμίδας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δηλαδη θελεις ένα δεντρο μεγαλο, που να μεγαλωσει γρηγορα, να μην βγαζει καρπους και να μην ριχνει φυλλα. Σου χρειαζεται ενα μεγαλο πλαστικο δεντρο! XD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 23-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιο-Μάιο Βάθος φύτευσης: 3 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες Ωρίμανση: 60-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά: 250 γραμμάρια φρέσκο πολυκόμπι ή 50 γραμμάρια ξεραμένο 1 κιλό νερό Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε σε δροσερό μέρος το διάλυμά μας για άλλες 24 ώρες. Αυτό γίνεται γιατί οι μίσχοι από το πολυκόμπι είναι πολύ σκληροί και χρειάζεται να βράσουν και να μείνουν αρκετά μέσα στο νερό για να διαλυθούν τα πολύτιμα συστατικά του. Αυτή η συνταγή είναι επίσης ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο για... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αίτιο: Erwinia tracheiphila Ξενιστές: Αγγούρι, αρωματικό πεπόνι, καρπούζι, κολοκύθα, κολοκυθάκι. Διάδοση και σημαντικότητα: Το Erwinia tracheiphila προκαλεί μια οικονομικώς σοβαρή ασθένεια, ιδιαίτερα στην Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη εμφανίζεται σπάνια και δεν προκαλεί πολλά προβλήματα. Συμπτώματα και παρόμοιες ασθένειες: Το πρώτο σύμπτωμα της ασθένειας εμφανίζεται όταν μεμονωμένα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται .Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται και εξαπλώνεται στο αγγειακό σύστημα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι αγκινάρες, είναι ένα φυτό που δε θα δυσκολέψει το νέο καλλιεργητή. Οι καρποί της αγκινάρας είναι στην ουσία τα λουλούδια του φυτού. Μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους και είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Βάλτε στον κήπο σας το φυτό που κάποτε μόνον οι ευγενείς είχαν το προνόμιο να γεύονται! Οι αγκινάρες μπορούν να αναπαραχθούν από σπόρους. Οι αγκινάρες θέλουν καλό χώμα, τακτικό πότισμα και λίπανση, καθώς και προστασία από την παγωνιά κατά το χειμώνα. Διαβάστε περισσότερα...
ειναι φυτο που φυτρωνει σιγουρα στην ηπειρο
Απάντηση:
καλό θα ήταν να βρεις ποιά είναι η κοινή του ονομασία.αυτό που μπορώ να κάνω τώρα είναι να σου δώσω αυτή τη σελίδα που έχει τα πάντα για τα πάντα http://www.herb.gr/index.php/cPath/28 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η προέλευση του είναι από την Ινδία όπου το καλλιεργούσαν πριν από 3.000 χρόνια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΡΩΝΙΑ ΦΥΤΑ ΜΕΛΑΝΟΚΑΡΠΑ ΑΠΟ ΦΥΤΩΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΜΑΣ...ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΓΙΑ 2ΕΤΗ ΚΑΙ 3ΕΤΗ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΛ.6944698268 ΦΑΡΜΑ ΚΑΨΟΜΑΝΗ Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 38 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: