Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπω...
Απάντηση: Τις τελευταίες χρονιές στα φασόλια των αθηναϊκών κήπων παρουσιάστηκε μια αρρώστια, που φέρνει μεγάλες ζημιές. Τα φύλλα από την επάνω επιφ...
Απάντηση: Κι εγω το ιδιο! Οποιος ξερει ας μας το πει! Η μαλλον μη το πειτε γιατη θα πανε οι μεγαλες εταιριες και θα τα παρουν!
Απάντηση: Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416...
Απάντηση: Πλάκα θα είχε αν φύτευες ΚΑΙ βιολογικές πατάτες!!
Απάντηση: Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλοδουλεμένο, για να μπορέσει να αναπτύξει συμμετρικούς βολβούς...
Απάντηση: Η φραγκοσυκιά είναι άφυλλος ως δένδρο. Τα φύλλα της έχουν υποστεί «ισχυράν πήρωσιν» και έχουν μετατραπεί σε ακάνθας, ή φυλλακάνθας, όπως ...
Απάντηση: Η σωστή εποχή είναι ο Ιούλιος Αύγουστος. Τώρα είναι θερμοκηπίου.
Απάντηση: Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασί...
Απάντηση: Με κορκάρι.
 

Ποτε φυτευνται τα σπαραγγια;

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Καλλιεργείται κυρίως σε Μακεδονία και Θράκη Το ελληνικό σπαράγγι παράγεται από δεκάδες ομάδες παραγωγών και αγροτικούς συλλόγους στον Εβρο, στα Γιαννιτσά, στην Καβάλα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ξάνθη, μεταξύ των οποίων και ο αγροτικός συνεταιρισμός κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης Τυχερού Εβρου, που ιδρύθηκε το 1991 από παραγωγούς της περιοχής. Με σκοπό την καλλιέργεια, τυποποίηση και εξαγωγή νωπού σπαραγγιού, η ομάδα παραγωγών Τυχερού που αποτελείται από 23 μέλη, εξάγει το 100

% της παραγωγής της στη Γερμανία. Η Ομάδα Παραγωγών Τυχερού σήμερα λειτουργεί υπό κοινή διαχείριση ως προς: • την υποδομή (διαλογητήριο, ψυκτικοί θάλαμοι, κονσερβοποιείο, Γραφεία και Μηχανογράφηση) • τον κοινό εξοπλισμό για την καλλιέργεια, • τις κοινές υπηρεσίες ως προς την τεχνική στήριξη στην καλλιέργεια, σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησης, • την κοινή εξαγωγή για το σύνολο της παραγωγής (το 100% της παραγωγής διατίθεται στη Γερμανία). Οι τεχνικές καλλιέργειας και οι απ

οδόσεις της φυτείας Το κόστος προετοιμασίας και εγκαταστάσεων για την καλλιέργεια σπαραγγιών μπορεί να είναι υψηλό, ωστόσο το εισόδημα που μπορούν να πετύχουν οι παραγωγοί σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας φυτείας με σπαράγγια φθάνει και ξεπερνά τα 2.500 ευρώ. Συγκεκριμένα, η καλλιέργεια του σπαραγγιού και ιδιαίτερα του λευκού, έχει υψηλό κόστος, κυρίως λόγω της ανάγκης χρήσης των πλαστικών κάλυψης για την πρωίμηση της παραγωγής, της ανάγκης για καθημερινή συλλογή, της υψηλής τιμής του πολλαπλασιαστικού υλικού, αλλά και των ειδικών καλλιεργητικών χειρισμών που απαιτεί. Ωστόσο, η καλλιέργεια αυτή φτάνει να αποδίδει ανά στρέμμα 1.000 - 1.300 κιλά, προς 2 έως 2,3 ευρώ το κιλό για την κατηγορία ποιότητας 22+ και 1 έως 1,5 ευρώ για την κατηγορία ποιότητας κορυφής. Βέβαια, η τιμή πώλησης του σπαραγγιού στις αγορές του εξωτερικού εξαρτάται από την ποιότητα του προϊόντος και την εποχή διάθεσής του. Η παραγωγή λευκών σπαραγγιών επιτυγχάνεται με την κατασκευή "σαμαριών" (αναχωμάτων), πριν την περίοδο της συγκομιδής, περίπου στα μέσα Ιανουαρίου με μέσα Φεβρουαρίου, αρχίζοντας από το δεύτερο έτος από τη φύτευση, και για όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Οι εμπορεύσιμοι βλαστοί συλλέγονται πριν εξέλθουν από το έδαφος. Από το κόστος της καλλιέργειας, το 75% είναι για την παραγωγή και το 25% για την εμπορία. Η συλλογή αρχίζει από το 1ο - 3ο έτος μετά την εγκατάσταση των ριζωμάτων στον αγρό, ενώ αξιόλογη συγκομιδή σημειώνεται από το 5ο έτος και μετά, μέχρι το 10ο έτος. Η έναρξη της συλλογής στην Ελλάδα γίνεται από νωρίς τον μήνα Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο, δηλαδή αρκετά πρώιμα ώστε να επιτυγχάνονται υψηλές τιμές στις διεθνείς αγορές. Θερμοκρασία Η απόδοση του σπαραγγιού στα εύκρατα κλίματα την άνοιξη διαφοροποιείται ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας κατά την προηγούμενη καλλιεργητική περίοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της τρέχουσας συγκομιδής. Ο βαθμός στον οποίο είναι "ισορροπημένο" το καλοκαίρι ως προς τους δύο αυτούς περιβαλλοντικούς παράγοντες επηρεάζει τον αριθμό και τη διάμετρο βλαστών που θα παραχθούν την άνοιξη. Οι ανάγκες της καλλιέργειας σπαραγγιού σε νερό σχετίζονται με την εποχή και την ποσότητα της βλάστησης. Η άρδευση κατά την περίοδο του σχηματισμού της βλάστησης αυξάνει την απόδοση σε εδώδιμους βλαστούς, κατά την επόμενη χρονιά, αυξάνοντας και τον αριθμό και τη διάμετρό τους. H αύξηση της απόδοσης προκύπτει από την αύξηση της φωτοσυνθετικής ικανότητας των φυτών, που οδηγεί στην αποθήκευση μεγαλύτερων ποσοτήτων υδατανθράκων στο ρίζωμα των φυτών, από τους οφθαλμούς του οποίου συγκομίζονται οι εδώδιμοι βλαστοί την επόμενη άνοιξη. Αντίθετα, η άρδευση κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής μειώνει την απόδοση, πιθανότατα λόγω μείωσης της θερμοκρασίας του εδάφους. Η μορφή και το σχήμα του βλαστού καθορίζουν την ποιότητα Η κατάταξη των βλαστών σπαραγγιού σε κατηγορίες ποιότητας γίνεται με βάση διάφορα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την εμφάνιση των βλαστών (π.χ. σχήμα, μορφή, μήκος και διάμετρος βλαστών, σχήμα, μορφή και χρώμα κορυφής κ.ά.). H μορφή και το σχήμα των βλαστών και των κορυφών είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούνται ως κριτήριο ποιότητας του λευκού σπαραγγιού μαζί με το μήκος και τη διάμετρο των βλαστών, την υφή (σκληρότητα, τρυφερότητα) και την υγιεινή κατάσταση (συμπτώματα ασθενειών ή εντομολογικών προσβολών). H εμφάνιση ολόκληρων των βλαστών καθώς και των κορυφών είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που χρησιμοποιείται ως αρχικό κριτήριο για την ποιότητα του λευκού σπαραγγιού σε όλη την αλυσίδα της διάθεσης. Το χρώμα όμως της άκρης (κορυφής) είναι η βάση της ταξινόμησης των λευκών σπαραγγιών σε εμπορικές κατηγορίες, ενώ βλαστοί με πορφυρό χρώμα (βιολέ) στην κορυφή τους εκτιμούνται με υποβάθμιση της ποιότητάς τους. Η βιολέ απόχρωση της κορυφής των βλαστών οφείλεται στη σύνθεση ανθοκυανών στον επιδερμικό ιστό. Η υφή είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στον καθορισμό της ποιότητας, που γίνεται αντιληπτή από τον καταναλωτή αφού αγοράσει και καταναλώσει το προϊόν και καθορίζεται από την περιεκτικότητα των βλαστών σε ίνες. Η απόδοση, η πρωιμότητα και η ποιότητα του σπαραγγιού επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, όπως οι εδαφοκλιματικές συνθήκες, οι καλλιεργητικές φροντίδες, ο γενότυπος κ.ά. Η θερμοκρασία σε όλη τη διάρκεια του έτους ασκεί καθοριστική επίδραση στα διάφορα στάδια αύξησης και ανάπτυξης των βλαστών και της βλάστησης και καθορίζει τόσο την πρώιμη, όσο και τη συνολική παραγωγή. Επιπλέον, η θερμοκρασία ασκεί σημαντική επίδραση στην ποιότητα των βλαστών. Βλαστοί που αναπτύσσονται σε υψηλές θερμοκρασίες είναι πιο τρυφεροί και έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε ίνες. Ωστόσο, εάν κατά τη διάρκεια της συγκομιδής επικρατήσουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, παρατηρείται άνοιγμα τις κορυφής, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται η ποιότητα και οι βλαστοί να καθίστανται μη εμπορεύσιμοι. Γενικά η σταθερή θερμοκρασία των 28οC εμφανίζεται ως η πιο ευνοϊκή θερμοκρασία για το σπαράγγι όσον αφορά ανάπτυξη βλαστών για όλες τις ποικιλίες, γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία τα φυτά του σπαραγγιού παράγουν τη μέγιστη απόδοση και μέγεθος βλαστών. ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ Καζάκης Βαγγέλης, Γεωπόνος - Δημοσυνεταιριστική Εταιρεία Εβρος ΑΕ Αντιδήμαρχος, Δήμου Σουφλίου N. Εβρου - Δημοτικής Ενότητας Τυχερού & Αγροτικού Τομέα Τηλ.: 2554350201
Σχετικές ερωτήσεις
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ Πρώτο βήμα είναι το βαθύ φθινοπωρινό όργωμα 40 – 60 εκ. καθώς η φύτευση των ριζωμάτων γίνεται βαθειά. Μπορ...
Η σκωρίαση παρατηρείται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο σε φυτά ηλικίας 1 – 2 ετών και το καλοκαίρι σε φυτά πιο μεγάλης ηλικίας. Τα συμπτώματα ...
Η μύγα αυτή έχει μήκος μόλις 6-8 χιλ, σκούρο χρώμα και προσβάλει τα φυτά πριν το στάδιο της συγκομιδής. Την άνοιξη γεννά τα αυγά της μέσα...
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκ...
Πρόκειται να φύγετε για ταξίδι και ανησυχείτε για την τύχη των αγαπημένων σας λουλουδιών, που τόσο στοργικά διατηρείτε στο μπαλκόνι σας. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΦΥΤΕΥΣΗ Πρώτο βήμα είναι το βαθύ φθινοπωρινό όργωμα 40 – 60 εκ. καθώς η φύτευση των ριζωμάτων γίνεται βαθειά. Μπορεί για οργανική ουσία να χρησιμοποιηθεί νωπή κοπριά ή να προέρχεται από φυτό χλωρής λίπανσης. Σε βαριά εδάφη είναι απαραίτητη η υπερεδάφια καλλιέργεια πριν την φθινοπωρινή και βαθειά. Επόμενο βήμα είναι η απομάκρυνση ζιζανίων με τα κατάλληλα ζιζανιοκτόνα. Αργότερα την άνοιξη και κυρίως κατά τους μήνες φεβρουάριο, Μάρτιο είναι κατάλληλη εποχή για φρε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σκωρίαση παρατηρείται τους μήνες Απρίλιο – Μάιο σε φυτά ηλικίας 1 – 2 ετών και το καλοκαίρι σε φυτά πιο μεγάλης ηλικίας. Τα συμπτώματα είναι κόκκινο - κίτρινες Σκωρίασηκηλίδες σε βλαστούς και φυλλοκλάδια, αργότερα η κηλίδες μετατρέπονται σε σχεδόν μαύρες φλύκταινες και το προσβεβλημένο φύλλωμα παίρνει σιγά - σιγά καφέ χρώμα και πέφτει. Η ασθένεια μεταδίδεται με σπόρια τα οποία μεταφέρονται από φυτό σε φυτό με τον αέρα ή δονήσεις. Η υγρασία και το νερό ευνοούν την ασθένεια. Για να προστατευ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μύγα αυτή έχει μήκος μόλις 6-8 χιλ, σκούρο χρώμα και προσβάλει τα φυτά πριν το στάδιο της συγκομιδής. Την άνοιξη γεννά τα αυγά της μέσα στους βλαστούς με αποτέλεσμα οι προνύμφες να τρυπούν τους βλαστούς για να βγουν έξω και με αυτόν τον τρόπο προκαλούν νανισμό και καταστροφή των οφθαλμών, μέχρι και πρόωρο θάνατο των στελεχών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια συνιστάται η χρήση κοκκωδών εντομοκτόνων όπως τα Phorate, Fonofos , η απομάκρυνση και το κάψιμο ξερών υπολειμμάτων, χρήση κατάλληλων ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκηλιακές υφές χρώματος ιώδους – καφέ. Έχει τη μορφή κηλίδας που επεκτείνεται. Η ασθένεια εκδηλώνεται με ξήρανση των υπόγειων τμημάτων του φυτού και στασιμότητα αδυνάτισμα και κιτρίνισμα των βλαστών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια τα ριζώματα πριν τη μεταφύτευση απολυμαίνονται προληπτικά σε διάλυμα χλωριούχου καλίου για 25 λεπτά αφού δεν υπάρχει τρόπος κατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται να φύγετε για ταξίδι και ανησυχείτε για την τύχη των αγαπημένων σας λουλουδιών, που τόσο στοργικά διατηρείτε στο μπαλκόνι σας. Η καλύτερη λύση για σας είναι ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Ποτίζει τακτικά όσο εσείς λείπετε και διατηρεί ζωντανά τα πολυαγαπημένα σας φυτά κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Εάν λοιπόν το σκέφτεστε σοβαρά να εγκαταστήσετε και εσείς ένα τέτοιο σύστημα ίσως βρείτε χρήσιμες τις παρακάτω υποδείξεις, που προέκυψαν από την προσωπική μου εμπειρία στο δικό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στην Ευρώπη τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα πρέπει να περιέχουν αποκλειστικά βιολογικώς παραγόμενα συστατικά. Σε άλλες χώρες όμως, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα βιολογικώς παραγόμενα συστατικά αρκεί να περιέχονται κατά 95% για να χαρακτηριστεί ένα προϊόν ως βιολογικό (οργανικό). ΒιολογικάΠραγματικά είναι δύσκολο (και κάποιες φορές αδύνατον) για τον καταναλωτή να διακρίνει ποια προϊόντα είναι βιολογικά πριν προβεί στην αγορά τους. Και όσο περισσότερο αυξάνεται... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τις τελευταίες χρονιές στα φασόλια των αθηναϊκών κήπων παρουσιάστηκε μια αρρώστια, που φέρνει μεγάλες ζημιές. Τα φύλλα από την επάνω επιφάνεια φαίνονται σαν φουσκαλιασμένα, και από την κάτω επιφάνεια παρουσιάζουν ωχρές, σταχτιές καμιά φορά βούλες. Οι βούλες αυτές είναι μικρά λεπτά πέπλα αράχνης, που τα υφαίνει ένα μικρό άκαρι (μικρότερο από ένα χιλιοστό μήκος). Το άκαρι αυτό (σαν μικρή αραχνίτσα) έχει χρώμα κόκκινο-πορτοκαλί. Τα πόδια του είναι τριχωτά και καταλήγουν στην άκρη σε βεντούζες. Μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κι εγω το ιδιο! Οποιος ξερει ας μας το πει! Η μαλλον μη το πειτε γιατη θα πανε οι μεγαλες εταιριες και θα τα παρουν! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτήστε εδω ισως εξυπηρετηθείτε Οι ενδιαφερόμενοι για αγροτικές επιδοτήσεις, μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 210.8818416 (Τμήμα Επιδοτήσεων και νέων αγροτών). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλάκα θα είχε αν φύτευες ΚΑΙ βιολογικές πατάτες!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρεμμύδι, έχει ανάγκη από ελαφρύ χώμα πλούσιο σε οργανικές ουσίες και καλοδουλεμένο, για να μπορέσει να αναπτύξει συμμετρικούς βολβούς. Ακόμα, το κρεμμύδι δεν χρειάζεται λίπανση με κοπριά κατά τη σπορά γιατί δεν την αφομοιώνει εύκολα. Προτιμότερο είναι να έχετε λιπάνει από την προηγούμενη περίοδο, έτσι ώστε η κοπριά να έχει αφομοιωθεί σχεδόν πλήρως από το χώμα. Επίσης, το περίσσευμα υγρασίας στο χώμα, ταλαιπωρεί το κρεμμύδι, εμποδίζει την ανάπτυξή του και ευνοεί την ανάπτυξη ασθενειών, όπω... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φραγκοσυκιά είναι άφυλλος ως δένδρο. Τα φύλλα της έχουν υποστεί «ισχυράν πήρωσιν» και έχουν μετατραπεί σε ακάνθας, ή φυλλακάνθας, όπως ευρίσκομε τον όρον στο «Περί φυτών ιστορίαι» έργο του αρχαίου Έλληνα βοτανολόγου Θεοφράστου Βιβλίο 6, Κεφ. 4, Παρ. 7, για άλλο φυτό. Είναι μικρά, βελονοειδή, εύπτωτα, σκληρά, μυτερά όργανα και επιτυγχάνουν δύο στόχους. ΠΡΩΤΟΝ μειώνουν την διαπνοήν ώστε να μη χάνεται το αποταμιευμένο νερό, και ΔΕΥΤΕΡΟΝ προστατεύουν από την επιδρομήν των φυτοφάγων ζώων. Διαβάστε περισσότερα...
θελω να μαθω πια ειναι η σωστη εποχη για να φαμε την μελιτζανα? αν την βρω τετοια εποχη στο εμποριο ειναι θερμοκηπιου?
Απάντηση:
Η σωστή εποχή είναι ο Ιούλιος Αύγουστος. Τώρα είναι θερμοκηπίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν τα φυτά είναι στη φύση, έχουν στην διάθεση τους άφθονο χώρο για να απλώσουν τις ρίζες τους και να λάβουν θρεπτικά συστατικά ή υγρασία. Επισης το έδαφος εμπλουτίζεται συνέχεια με πολύτιμα για τα φυτά στοιχεία, όπως σκόνη από τη Σαχάρα, περιττώματα, νεκρά φυτά και ζώα, ενώ τα σκουλήκια εμπλουτίζουν, ανακατεύουν και αερίζουν το χώμα. Μέσα σε μια γλάστρα όμως, το περιβάλλον είναι δεδομένο. Πολύτιμα στοιχεία σπανία εισέρχονται και το πιο σημαντικό: εμείς βάλαμε το φυτο σε αυτό το περιβάλλον,... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Τα μανιτάρια έχουν ιδιαίτερη διατροφική αξία, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, φυτικές ίνες, ελάχιστα λίπη, λίγα σάκχαρα, πρωτεΐνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και ένζυμα. Η καλλιέργεια των πλευρώτους είναι ευκολότερη από εκείνη του λευκού μανιταριού, διότι η διαδικασία δημιουργίας του απαραίτητου υποστρώματος στο έδαφος είναι απλούστερη και η κατασκευή των θαλάμων καλλιέργειας έχει μικρότερο κόστος. Η καλλιέργεια Shiitake, του πιο ευρέως καλλιεργούμενου φαρμακευτικού μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μυστικό βρίσκεται στα γονίδια; Αλλάζοντας την έκφραση ενός γονιδίου που επηρεάζει τη ρύθμιση του σωματικού βάρους και μετατρέπει το «κακό» λευκό λίπος σε «καλό» σκούρο, αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί ενδεχομένως να ανακάλυψαν τον τρόπο να βοηθήσουν τον οργανισμό να καίει θερμίδες αντί να τις αποθηκεύει, ανοίγοντας το δρόμο για καλύτερη αγωγή έναντι της παχυσαρκίας. Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Sheng Bi, του Johns Hopkins University School of Medicine, στη Βαλτιμόρη, ερευνούσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Η ρίγανη (Origanum vulgare) είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Ανήκει στο γένος Ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών. Στην Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές. Χρησιμοποιείται σαν καρύκευμα κυρίως στην μαγειρική αλλά και σπανιότερα ως αφέψημα, το οποίο αναφέρεται ως εξαιρετικό κατά του βήχα. Χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στη χωριάτικη σαλάτα. Η συλλογή της ρίγανης... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ ενανα ενα πείραμα..Αυγουστο μήνα φύτεψα σέ μιά γλάστρα αρκετούς σπόρους,καί πότιζα τήν γλάστρα κανονικά ολο τόν χειμώνα.. Τόν επόμενο Αυγουστο ειδα νά βγαίνουν φυντανάκια καί τά αφησα νά μεγαλώσουν μέχρι τήν ανοιξη κανονικά, καί μετά τά εβγαλα από τήν γλάστρα "ανοιξη πάντα μιλάμε"καί κάθε φυντανάκι τό φύτεψα στήν αυλή μου ξεχωριστά, καί τώρα μεγαλώνουν κανονικά,εχουν ψηλώσει,ειναι μιά χαρά.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οοποια εποχη 8ες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μονοετές τρυφύλλι, πυκνής βλάστησης με όρθιο στέλεχος και εξαιρετική παραγωγή. Προσαρμόζεται σε όλα τα εδάφη, έχει καλή ανάπτυξη, γρήγορη αναβλάστηση. Δίνει 2-7 κοπές το χρόνο, ανάλογα με το πότισμα. Παρουσιάζει αντοχή στο κρύο και στις μυκητολογικές προσβολές. Πολύ εύγευστο και με πολλές πρωτεϊνες για τα ζώα. Σπέρνεται το Φθινόπωρο με 3-4 kgr σπόρου/στρέμμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το αμπέλι θέλει αμπελουργό, το σπίτι νοικοκύρη και το καράβι το καλό θέλει καραβοκύρη. Τώρα τι προσπαθώ να γίνω εγώ, ενώ έχω διαβάσει αυτό το γνωμικό… δύσκολα θα σας απαντήσω. Όχι ότι δεν ακούω τα λόγια του πατέρα μου που μου λέει, τι θέλεις εσύ και παιδεύεσαι με αυτά, καλύτερα να αγόραζες σταφύλι. Τώρα που τα λέμε δεν έχει άδικο από τη μεριά του... Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σταφύλια σε εξευτελιστική τιμή (για 1 τόνο σταφύλια δίνεις γύρω στα 300 euro-αν το υπολογίσετε βγαίνει κάτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως φυτεύουμε τις κολοκυθιές απευθείας στο χωράφι ή τον κήπο. Αν όμως θέλετε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη των κολοκυθιών σε φυτώριο, 2 με 3 εβδομάδες, πριν τα τελευταία κρύα. Φροντίστε το φυτώριο να βρίσκεται σε σχετικά ζεστό μέρος. Μπορείτε να μεταφέρετε τα σπορόφυτα κολοκυθιάς στον κήπο ή το χωράφι, πριν το σπορόφυτο εμφανίσει 4 πραγματικά φύλλα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε ακάρεα όπως τον τετράνυχο απλά φυσικά και ακίνδυνα? μόνο τρία υλικά • 2-3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο γάλακτος • 1 φλιτζάνι αλεύρι • 2 λίτρα νερό Τα διαλύουμε όλα μαζί στο νερό και ανακατεύουμε ψεκάζουμε τα προσβεβλημένα φυτά, στη κάτω επιφάνεια των φύλλων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η χώρα μας θα μπορούσε να είναι εξαγωγική και στο καρύδι κι όμως εισάγει σημαντικές ποσότητες από την Τουρκία, Ουκρανία, Γαλλία, κ.α. Η καρυδιά, καλλιεργείται σε βαθιά, δροσερά, ελαφρά όξινα έως ελαφρά αλκαλικά εδάφη (pH 6,5 - 8) ανάλογα με το υποκείμενο. Καλλιεργείται για τους καρπούς της που τρώγονται ξηροί, αλλά και για την πολύτιμη ξυλεία που παράγει. Η Κίνα είναι πρώτη στον κόσμο σε παραγωγή καρυδιών. Ακολουθούν οι ΗΠΑ το Ιράν, η Τουρκία και η Ουκρανία. Η έκταση που καταλαμβάνει η καρυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εύρος ξενιστών: Πατάτα, σπάνια τομάτα. Εμφάνιση και σημασία: Εμφανίζεται στο ηπειρωτικό τμήμα της Ευρώπης για πολλά χρόνια. Αυτό το έντομο υπάρχει σε όλες οι χώρες, και μετακινείται συνεχώς προς τα ανατολικά. Η ζημιά είναι πολύ θεαματική όλα τα φύλλα τρώγονται από τον εχθρό και παραμένει μόνο η βάση του κύριου στελέχους. Ο δορυφόρος τρέφεται μόνο με τα φυτικά μέρη πάνω από το έδαφος. Η καταστροφή των φύλλων ενεργοποιεί μια νέα ανάπτυξη φύλλων, και χρειάζεται πολλά αφομοιωτικά στοι... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 142 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: