Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: στην υδροκαληεργια δεν βάζουμε κάποιο συγκεκριμένο λίπασμα. Το λίπασμα καθορίζεται σύμφωνα με της ανάγκες του φυτού κ της καιρικες συνθήκ...
Απάντηση: Βοηθάει στην καλύτερη και πλουσιότερη ανθοφορία αλλά και γενικότερη ευρωστία του φυτού.
Απάντηση: σε τι φυτο θελεις να το βαλεις??
Απάντηση: εξαρτάτε από το λιπασμα και την ηλικία των δέντρων.Γιά μεγάλα δένδρα 5 κιλά περίπου στο καθε δέντρο
Απάντηση: http:// www.ftiaxno.gr/2008/ 05/blog- post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα
Απάντηση: τον οκτοβρι
Απάντηση: Σε πόσο βάθος βάζω σπόρους μαιντανου.
Απάντηση: Ανοιγεις μια τρυπα και το βαζεις
Απάντηση: Ιανουάριο με Φεβρουάριο
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
 

Ποτε βαζουμε δακοπαγιδες πιο μηνα

Σχετικές ερωτήσεις
Μάιο- Ιούνιο ανάλογα την περιοχή!
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί γι’αυτό και το καλοκαίρι χρειάζονται τακτική φροντίδα και περιποίηση Οι υψηλές και πολλές φορές ακραίε...
ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟ...
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http:// www.plantprotection. hu/modulok/gorog/ stone-fruit/ri...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Μάιο- Ιούνιο ανάλογα την περιοχή! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί γι’αυτό και το καλοκαίρι χρειάζονται τακτική φροντίδα και περιποίηση Οι υψηλές και πολλές φορές ακραίες θερμοκρασίες του καλοκαιριού προκαλούν κακουχίες στα φυτά αποτέλεσμα των οποίων είναι η καταπόνηση τους και δημιουργία βλαβών καθώς βλάπτονται φυσιολογικές διεργασίες του φυτού. Σχεδόν πάντα η καταπόνηση των φυτών από υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύεται και από ξηρασία. Απαραίτητες φροντίδες για την αποφυγή στρεσαρίσματος στα φυτά από τις εν λόγω συνθήκες είν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΕΤΑΝΕ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΟΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΜΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν δεν εχει προβλημα ποτισματος η καλου χωματος, πιθανον ειναι καποια ασθενεια http://www.plantprotection.hu/modulok/gorog/stone- fruit/ringspot_stone.htm Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στην υδροκαληεργια δεν βάζουμε κάποιο συγκεκριμένο λίπασμα. Το λίπασμα καθορίζεται σύμφωνα με της ανάγκες του φυτού κ της καιρικες συνθήκες που επικρατούν κ σε ποιο στάδιο βρίσκεται η καλλιέργεια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βοηθάει στην καλύτερη και πλουσιότερη ανθοφορία αλλά και γενικότερη ευρωστία του φυτού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
σε τι φυτο θελεις να το βαλεις?? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρτάτε από το λιπασμα και την ηλικία των δέντρων.Γιά μεγάλα δένδρα 5 κιλά περίπου στο καθε δέντρο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σε πόσο βάθος βάζω σπόρους μαιντανου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανοιγεις μια τρυπα και το βαζεις Διαβάστε περισσότερα...
αμωνια
Απάντηση:
Ιανουάριο με Φεβρουάριο Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
συνθετα,απλα,βιολογικα,κοπρια??απο τι εξαρταται?
Απάντηση:
Το καλύτερο είναι η κοπριά αλλά που να τη βρεις τόση ποσότητα, βάλε φωσφορο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενιστών. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι αφίδες εγκαταλείπουν τους ξυλώδεις ξενιστές τους για δευτερογενείς ή φυλλώδεις ξενιστές, συμπεριλαμβανομένου των λαχανοκομικών φυτών στις οικογένειες Solanaceae, Chenopodiaceae, Compositae, Cruciferae, and Curcubitaceae. Λαχανικά τα οποία έχουν αναφερθεί να υποστηρίζουν την Myzus persicae περιλαμβάνουν το αγ... Διαβάστε περισσότερα...
Φορώντας δερμάτινα γάντια γιατί θα φας τα χέρια σου από τα αγκάθια της. Αφαίρεσε τα τμήματα που δεν θέλεις.
Απάντηση:
Απάντηση:
Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του σε βάθος 20-30cm, και πριν την σπορά φρεζάρεται ώστε να αφρατοποιηθεί και να σπάσουν οι σβόλοι και ισοπεδώνεται. Τελευταίο στάδιο είναι διαμόρφωση του εδάφους ανάλογα με την μέθοδο σποράς και άρδευσης. Συνηθίζεται η απευθείας σπορά στο χωράφι και γίνεται με διασπορά σπόρου ή με σπαρτικές μηχανές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάθε δύο μέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μικρός πολυετής θάμνος (4-6 έτη) με τετραγωνισμένους βλαστούς 20-40 εκ ύψος. Έχει φύλλα μικρά άμισχα, με χρώμα γκριζωπό. Τον πρώτο χρόνο η απόδοση είναι 1.000-1.200 κιλά ανά στρέμμα και 225-300 κιλά είναι η απόδοση σε αποξηραμένο προϊόν. Οι υψηλότερες αποδόσεις επιτυγχάνονται κατά τον τρίτο χρόνο. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο (1-3% σε ξηρά φύλλα) κυμαίνεται μεταξύ 2,5-5 Κgr/στέμμα. Διαθέτει χωνευτική, σπασμολυτική, αποχρεμπτική και διουρητική δράση. Κύρια συστατικά του είναι η θυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης. Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 130 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: