Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: οκ υγυθγηυηθη
Απάντηση: Η παρουσία αρκετών ζιζανίων στον αγρό όπου καλλιεργείται η πατάτα ή στην εγγύς περιοχή μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα άμεσα και ...
Απάντηση: Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι.
Απάντηση: ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΔΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!!
Απάντηση: Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώσ...
Απάντηση: Οι ποικιλίες καττάσσονται ανάλογα με τον τύπο βλαστικής ανάπτυξης, τα χαρακτηριστικά του λοβού και του σπόρου και τέλος τον τρόπο κατανάλ...
Απάντηση: Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλ...
Απάντηση: Το φυτό έχει μικρής διάρκειας βιολογικό κύκλο και γι' αυτό έχει μέτριες απαιτήσεις σε λίπανση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προτιμών...
Απάντηση: Η καρυδιά (επιστ: Καρυά, Juglans) ανήκει στην οικογένεια των Καρυοειδών (Juglandaceae) με 20 είδη φυλλοβόλων δέντρων. Είναι αυτοφυές, αγγ...
 

Ποτε ανθιζουν η μαργαριτες;

Σχετικές ερωτήσεις
μηπωσ φταει το κλιμα?
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό.
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο.
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο.
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταμα...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
μηπωσ φταει το κλιμα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρωτότυπο,μοναδικό. Όλο το χρόνο ανθισμένη; Είναι καταπληκτικό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
την γλάστρα πρέπει να την έχεις κάτω από τον ήλιο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εξαρταται απο το ειδος.. αλλες μια φορα το χρονο αλλες δυο.. μεσα μαιου σιγουρα ολες.. μετα σταδιακα μεχρι το τελος του αυγουστου σταματαει η ανθοφορια.. καποιες ποικιλιες ξανανθιζουν τον οκτωβρη περιπου.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οκ υγυθγηυηθη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η παρουσία αρκετών ζιζανίων στον αγρό όπου καλλιεργείται η πατάτα ή στην εγγύς περιοχή μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα άμεσα και έμμεσα. Τα ζιζάνια αρχίζουν έναν σκληρό ανταγωνισμό μεταξύ αυτών και των καλλιεργούμενων φυτών για τα θρεπτικά στοιχεία, το νερό, την ηλιακή ακτινοβολία και το χώρο. Αυτό είναι μια έμμεση ζημιά, τα ζιζάνια κερδίζουν τον ανταγωνισμό για τα παραπάνω. Μερικά ζιζάνια ψηλότερα από τις περισσότερες ποικιλίες πατάτας προέρχονται, και δεσμεύουν την ηλιακή ακτινο... Διαβάστε περισσότερα...
τροποι μπολιασματος
Απάντηση:
Τέλος Μαρτίου με έναν μόνο τρόπο, το μάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ....ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ....ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗΝ ΤΗΝ ΜΑΔΗΣΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες καττάσσονται ανάλογα με τον τύπο βλαστικής ανάπτυξης, τα χαρακτηριστικά του λοβού και του σπόρου και τέλος τον τρόπο κατανάλωσης. Για νωπό φασολάκι χρησιμοποιούνται διάφοροι γενότυποι που εισάγονται από το εξωτερικό. Καλλιεργούνται όμως και παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες όπως τα μπουρμπούνια, τα καναρίνια κ.α. Για κονσερβοποίηση χρησιμοποιούνται ποικιλίες με λευκούς σπόρους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 21-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο έως Αύγουστο Βάθος φύτευσης: 1.5-5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-40 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 40-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτό έχει μικρής διάρκειας βιολογικό κύκλο και γι' αυτό έχει μέτριες απαιτήσεις σε λίπανση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προτιμώνται λιπάσματα που απελευθερώνουν γρήγορα τα θρεπτικά τους στοιχεία (πχ νιτρικές μορφές αζώτου). Η λίπανση πρέπει να γίνεται με γνώμονα την οργανική ουσία και γονιμότητα του εδάφους. Συνήθως απαιτείται 5-15 kg N, 15-20 kg υπερφωσφορικού και 10-20 kg θειικού καλίου. Το λίπασμα δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το σπόρο και θα πρέπει να τοποθετηθεί 5 εκ κάτω απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καρυδιά (επιστ: Καρυά, Juglans) ανήκει στην οικογένεια των Καρυοειδών (Juglandaceae) με 20 είδη φυλλοβόλων δέντρων. Είναι αυτοφυές, αγγειόσπερμο, μονοχλαμυδικό φυτό. Δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα προσαρμογής και καλλιεργείται σε διάφορους τύπους κλιμάτων και περιβάλλοντος. Όμως αποδίδει περισσότερο σε περιοχές με θερμό και υγρό κλίμα. Η ονομασία στα λατινικά του γένους Juglans προέρχεται από τις λέξεις Jovis glans, που σημαίνουν Διὸς βάλανος. Τα φύλλα της καρυδιάς είναι μεγάλα, μακριά, σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ζωική κοπριά, πιθανότατα το αρχαίο βοηθητικό καλλιέργειας, είναι οργανικό υλικό που χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα στη γεωργία. Θα λέγαμε ότι μαζί με το κομποστ είναι τα πιο φυσικά λιπάσματα. Περιέχει άζωτο, το φώσφορο και το κάλιο και εκτός από τη λίπανση, του εδάφους υποβοηθά προσθέτοντας οργανική ύλη που βελτιώνει τη σύνθεση του εδάφους λόγο της περιεκτικότητας της σε φυτικά αλλά και ζωικά συστατικά. Λιπάνσεις με κοπριά, κομπόστ ή σωρούς, ή με άλλα λιπάσματα φυσικής προελεύσεως, έχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι τυρί τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στις περιοχές Θεσσαλίας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας από πρόβειο γάλα ή μίγμα πρόβειου με γίδινο. Παρασκευάζεται επίσης από μίγμα τυρογάλακτος και φρέσκου πλήρους γάλακτος η ακόμα από φρέσκια κρέμα γάλακτος. Παρουσιάζει μέγιστη υγρασία 60% και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 70%. Η συνεκτικότητά του χαρακτηρίζεται ως μαλακή με συμπαγή δομή. Η γεύση του είναι ευχάριστη, γλυκιά, με χαρακτηριστικό άρωμα. Οι καλύτερες ποιότητες προέρχονται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οι τομάτες όπως και όλοι οι καρποί που κόβονται απο τα φυτά συνεχίζουν τις λειτουργίες που είχαν και πάνω στο φυτό(αναπνοή, διαπνοή, κλπ). Ετσι σιγά σιγά γερνάνε και πεθαίνουν. Αν παρέμεναν στο φυτό θα συνέβαινε το ίδιο και θα έπεφταν τελικά στο έδαφος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι χρειάζεται έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά. Το ιδανικό pH είναι από 6,2 έως 6,9. Φροντίστε, ειδικά στην αρχή, να το ποτίζετε τακτικά. Το χώμα θα πρέπει να αποστραγγίζεται καλά και να μην κρατά νερό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ν σκοπεύετε να ξεκινήσετε τις τομάτες σε σπορείο, φυτέψτε τους σπόρους τομάτας 6 με 8 εβδομάδες πριν τα τελευταία κρύα. Πρακτικά για την Ελλάδα, αυτό σημαίνει μέσα Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Επειδή όμως η τομάτα αγαπά τη ζέστη, φροντίστε ώστε το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να είναι ζεστό. Δεν έχει κανένα νόημα το μέρος που θα βάλετε το σπορείο να έχει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Αν σπείρετε τις τομάτες απευθείας στο χώμα, η καλύτερη περίοδος είναι τα τέλη Μαρτίου με τέλη Απριλί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΥΡΗ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΤΡΟΥΦΑ (Τuber melanosporum Vittad.) Διάδοση: Παράγεται και συλλέγεται σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία. Περιοχές καλλιέργειας: Υπάρχουν διάφορες περιοχές κατάλληλες για την καλλιέργειά της. Θεωρείται η πιο ενδιαφέρουσα τρούφα για τρουφοκαλλιέργεια. Εμπορική αξία:Υψηλή, χάρη στα άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και στους διάφορους τρόπους γαστρονομικών χρήσεων. Υπάρχει μια σταθερή αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά με τη συνέχισ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 18-32 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 30-35 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση: 50-60 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Ralstonia solanacearum Η ασθένεια που προκαλεί αυτό το βακτήριο αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας και εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Εύρος ξενιστών: Όλα τα φυτά της οικογένειας Solanaceae, κάποια φυτά της οικογένειας Fabaceae, και πολλά ζιζάνια επίσης. Εμφάνιση και σημασία: Το παθογόνο βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη θάλασσα, στην Ουγγαρία και σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Ευρώπης (Ολλανδία). Σε ζεστές χρονιές, παρουσιά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρώπη) και η Spirulina platensis (απαντά κυρίως στην Κεντρική και Νότια Αμερική). Πολλές φορές το γένος Spirulina αναφέρεται και ως Arthrospira, αν και σε αρκετά σημεία τα γένη αυτά δεν ταυτίζονται. Ως τρόφιμο Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και αποτελεί ισορροπημένο και πλήρες τρόφιμο, ένα από τα πιο πλούσια που έχε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η τσουκνίδα είναι πολύτιμο φυτό. Καλυτερεύει το έδαφος, όπου φύεται. Περιέχει ένζυμα, σίδηρο, βιταμίνες, διάφορα άλατα και μυρμηγκικό οξύ, σε αυτό το τελευταίο οφείλεται η φαγούρα που προκαλεί καθώς και το όνομα της,κνίδη. Η τσουκνίδα ανάλογα με την περιοχή, ανθίζει από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Είναι δραστική για τα παρασκευάσματα που θα περιγράψουμε, όταν την κόψουμε λίγο πριν την ανθοφορία ή μόλις αρχίζει η ανθοφορία της. Κόβουμε τα φύλλα και τα στελέχη της και μπορούμε να την αποξ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ποτίζεις πάντα οταν τα φυτέψεις , και μετά απο δυο μέρες θέλουν ξανά. αν δεν βρέχει θέλουν περίπου δυο φόρες την εβδομάδα. Αλλα το καλύτερο ειναι να κοιτάς το χώμα και να βλέπεις αν εχει στεγνώσει. ολα τα χώματα δεν ειναι ιδια... αλλα εειναι αμμώδης και στραγγίζουν γρήγορα και αλλα οχι. http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html δες και αυτο μπορεί καπου να σου φανεί χρησιμο. Διαβάστε περισσότερα...
Φορώντας δερμάτινα γάντια γιατί θα φας τα χέρια σου από τα αγκάθια της. Αφαίρεσε τα τμήματα που δεν θέλεις.
Απάντηση:
Ρώτησε τους 50 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: