Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: κόψε ενα κλαδί και φύτεψε το
Απάντηση: ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις.....
Απάντηση: Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόν...
Απάντηση: ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ
Απάντηση: ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ.ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΤΗΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
Απάντηση: ΟΙ ελιές ραντίζονται συνήθως με χαλκούχα το φθινόπωρο μέχρι και Φεβρουάριο. Στην συνέχεια ακολουθούν την Ανοιξη ψεκασμοί για ακαρι, πηρυν...
Απάντηση: Τα ρεικια πολαπλασιαζονται καλυτερα με καταβολαδες και μοσχευματα.Κωνσταντι να.
Απάντηση: τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες
Απάντηση: Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, I...
Απάντηση: Όνομα ζιζανίου: Portulaceae oleracea L. , Portulacaceae Βιολογία: Η γλυστρίδα ή αντράκλα έιναι ένα θερινό, ετήσιο ζιζάνιο. Αναπαρ...
 

Πως ξεραινονται τα συκα;

Σχετικές ερωτήσεις
πανεύκολα..... κανε της μια τρύπα με ενα τρυπάνι στον κορμό και γέμισε την με καυστική ποτάσα ή χλωρίνη ή υδροχλωρικό οξυ , ή θειικο οξύ ...
Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους και η καταγωγή της είναι, πιθανότατα, η Ασία. Απομεινάρια τ...
αν δεν γυρει η συκια τοτε σημαινει οτι παει καλα η.... "συκια"
Το σύκο είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των Ελλήνων και η ωρίμανσή του ξεκινάει από τα τέλη Ιουλίου ως και τον Σεπτέμβρη, α...
Ο βασιλικος θελει συχνο ποτισμα.
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
πανεύκολα..... κανε της μια τρύπα με ενα τρυπάνι στον κορμό και γέμισε την με καυστική ποτάσα ή χλωρίνη ή υδροχλωρικό οξυ , ή θειικο οξύ (υγρά μπαταρίας) θα γίνει κάρβουνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η καλλιέργεια της συκιάς (Ficus carica), ανάγεται στους προϊστορικούς χρόνους και η καταγωγή της είναι, πιθανότατα, η Ασία. Απομεινάρια της αρχαιότερης μορφής αγροκαλλιέργειας είναι τα απολιθωμένα και τα, σε πολύ καλή κατάσταση, διατηρημένα σύκα που βρέθηκαν από Αμερικανούς και Ισραηλινούς αρχαιολόγους, στην κοιλάδα του Ιορδάνη. Αριθμός μικρών σύκων και άλλα μικρότερα κομμάτια ηλικίας 11.200 - 11.400 ετών, βρέθηκαν σε σπίτι σε νεολιθικό χωριό στην κοιλάδα του ποταμού Ιορδάνη, στο Ισραήλ. H αν... Διαβάστε περισσότερα...
πριν 1 μηνα φυτεψα ενα κλαδι απο συκια στο χωμα.. και σημερα ειδα οτι το κλαδι εχει πανω πανω φυλλο και κατω 7-8 συκα.. να τα κοψω τα συκα απο τωρα για να δυναμωσει η συκια η να τα αφησω?
Απάντηση:
αν δεν γυρει η συκια τοτε σημαινει οτι παει καλα η.... "συκια" Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σύκο είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα των Ελλήνων και η ωρίμανσή του ξεκινάει από τα τέλη Ιουλίου ως και τον Σεπτέμβρη, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Δύο είναι οι επικρατέστερες ποικιλίες σύκων στη χώρα μας, τα «βασιλικά» και τα μαύρα σύκα. Η συκιά αναπτύσσεται και ευδοκιμεί σε διάφορα εδάφη και κλίματα που διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να αναπτυχθεί σε ξηρά κλίματα με πετρώδες έδαφος και χαμηλό υψόμετρο αλλά και σε ορεινές περιοχέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο βασιλικος θελει συχνο ποτισμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κόψε ενα κλαδί και φύτεψε το Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ψαξτω οσο ποιο γρηγορα μπορεις,σε γεωπονο,γιατι μπορει να εχει αυτο το μεγαλο [σκουληκι] μηπως δεν ειναι προχωρημενο και το ψεκασεις..... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η συκιά δεν αντέχει στο κλάδεμα γι’αυτό και διαμορφώνεται σε φυσικό σχήμα. Στο κλάδεμα παραγωγής (που γίνεται το χειμώνα) αφαιρούνται μόνο τα ξερά ή άρρωστα κλαδιά. Δεν πρέπει να κόβονται οι κορυφές των κλαδιών γιατί στην άκρη τους σχηματίζονται οι καρποί. Αν θέλετε να ανανεώσετε ένα δέντρο που έχει πάθει ζημές αρκεί να μεγαλώσετε μια παραφυάδα του. Η συκιά είναι ένα οπωροφόρο δέντρο που κατάγεται από τη Μικρά Ασία και απαντά αυτοφυής στις παραμεσόγειες χώρες όπως και σ’ολόκληρη τη χώρα μα... Διαβάστε περισσότερα...
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ?
Απάντηση:
ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΔΑΦΟΙ?,ΠΥΚΗΛΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΑΡΠΟ Η ΨΑΚΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΕ ΝΕΡΟ? KAI TI YΨΟΜΕΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ.ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΟΤΗΣΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΙ ελιές ραντίζονται συνήθως με χαλκούχα το φθινόπωρο μέχρι και Φεβρουάριο. Στην συνέχεια ακολουθούν την Ανοιξη ψεκασμοί για ακαρι, πηρυνοτρύτη, ανθοφορία, κτλ. Το καλοκαίρι ψεκάζουμε για δάκο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ρεικια πολαπλασιαζονται καλυτερα με καταβολαδες και μοσχευματα.Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
για να μεγαλώσουν
Απάντηση:
τελος χειμονα μερχες ανοιξης αφεροντας ταμεσα κλαδια και οχι μεγαλες τομες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες και τα υβρίδια του κρεμμυδιού ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες. Στις "μεγάλης ημέρας" (κυρίως Moranda de amposta, Ideal 15, Degrano), που έχουν ανάγκη μεγάλης διάρκειας φωτοπεριόδου (πάνω από 12 ώρες) για να σχηματίσουν βολβούς και καλλιεργούνται την άνοιξη για να συγκομιστούν το καλοκαίρι, και στις "μικρής ημέρας" (Red Italian, Babosa, Alix, Albodo, Ρεγγίνα, Βατικιώτικο) που βολβοποιούν σε μικρή διάρκεια φωτοπεριόδου και χρησιμοποιούνται για φθινοπωρινές σπορέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα ζιζανίου: Portulaceae oleracea L. , Portulacaceae Βιολογία: Η γλυστρίδα ή αντράκλα έιναι ένα θερινό, ετήσιο ζιζάνιο. Αναπαράγεται με το σπόρο και με τμήματα των βλαστών. Όταν φυτρώνει την άνοιξη, το ζιζάνιο ανθίζει και καρπίζει τον Μάιο ή στις αρχές του επόμενου μήνα. Το ζιζάνιο έχει ύψος περίπου 20-40 cm. Ο βλαστός είναι λείος, έρπει στο έδαφος, είναι σαρκώδης με διακλαδώσεις κοντά στη βάση και συχνά είναι ερυθρόχροος. Τα φύλλα είναι σαρκώδη, λεία και χωρίς τρίχες, μπλε-... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το Cucumis melo L. απαιτεί καλά στραγγιζόμενο έδαφος και δεν ευδοκιμεί σε βαριά αργιλώδη ή τυρφώδη εδάφη. Η θερμοκρασία του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 °C για καλό φύτρωμα και 32 °C για άριστο. Το pH του εδάφους επηρεάζει την διαθεσιμότητα των θρεπτικών στοιχείων στο έδαφος, την κινητικότητα των μικροοργανισμών και τελικά την ανάπτυξη του φυτού, την απόδοση και την ποιότητα των καρπών. Είναι σημαντικό για την καλλιέργεια του πεπονιού η διατήρηση του pH του εδάφους μεταξύ των τιμών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανήκει στην οικογένεια των Μαλαχιδών (Malvaceae) ή Μαλβιδών και άλλες ονομασίες είναι Αγριομολόχα, Μουλούχα, Αμπελόχα. Άλλα είδη της είναι η αρωματική (M. moschata), η στρογγυλόφιλος (M. rotundifolia), η κρητική (M. cretica), η μικροφυής (M. parviflora), όπως επίσης η νερομολόχα (Althaea officinalis) και η δενρομολόχα (Lavatera arborea). Όποιος ένιωσε, όταν ήταν παιδί, το τσούξιμο και τη φαγούρα, αγγίζοντας χωρίς να το θέλει μια τσουκνίδα θα αναζήτησε εκεί κοντά ένα φύλλο Μολόχας για να τρίψε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχεις ακούσει για την θαυματουργή δράση της λουΐζας στη δίαιτά σου; Γνωρίζεις πως ένα αφέψημα βαλεριάνας θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να παραδοθείς στην αγκαλιά του Μορφέα σε χρόνο μηδέν; Βάλε τα αρωματικά βότανα στην κουζίνα σου και χρησιμοποίησέ τα για να αισθανθείς καλύτερα, να διώξεις τους πόνους, ακόμη και για να αδυνατίσεις. Η Κλινική διαιτολόγος διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη μας εξηγεί τις ευεργετικές ιδιότητες μερικών από τα πιο σημαντικά βότανα. ΑΝΗΘΟΣ Μπορεί να τον έχεις... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπανάκι Το σπανάκι είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια κηπευτικό. Μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο και το μπαλκόνι. Το σπανάκι σπέρνεται από αρχές Σεπτεμβρίου έως αρχές Φεβρουαρίου. Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Θέλει δηλαδή χαμηλές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει. Το σπανάκι καλλιεργείται σε μεγάλη ποικιλία εδαφών, αλλά τα αμμοπηλώδη είναι τα πιο κατάλληλα. Για πρώιμες χειμωνιάτικες καλλιέργειες τα αμμώδη στραγγιζόμενα και πλούσια σε χούμο χώματα είναι τα ιδανικότερα. Πειραματικά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το φυτο διατηρεί το αρχαίο του όνομα που θεωρείται άγνωστης ετυμολογίας. Οι αρχαίοι Έλληνες συνέδεσαν το φυτό με τον Κάτω Κόσμο και το είχαν ως σύμβολο πένθους. Φυτό βολβώδες, πολυετές με βλαστό κυλινδρικό, κούφιο, διακλαδισμένο στην κορυφή. Τα φύλλα του είναι επιμήκη, τριγωνικά και συγκεντρωμένα στην βάση του φυτού. Τα άνθη έχουν σέπαλα λευκά με κοκκινωπή νεύρωση στην μέση, σε επάκριους βότρεις. Ο ασφόδελος ο θερινός (Asphodelus aestivus) συναντάται σε ξηροθερμικές περιοχές, άγονες κα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν θες πολυ μικρο (ισα για χομπι, οχι για να καλλιεργησεις κατι σπουδαιο) υπαρχουν ετοιμα με 40€ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε τεχνητό φως τα φυτά μπορούν να εκτείθενται στο φώς παραπάνω χρόνο από ότι στον ήλιο και έτσι μπορούν να μεγαλώσουν πιο γρήγορα κάτω από μια ειδική λάμπα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΑΡΟΥΛΙ-LACTUCA SATIVA Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε τέλος καλοκαιριού έως αρχές φθινοπώρου (Αύγουστο-Σεπτέμβριο) ανά 15 ημέρες για συνεχή συγκομιδή όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-26 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Αύγουστο-Φεβρουάριο Βάθος φύτευσης: 0.5-1.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 4-15 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 15-25 ημέρες μετά Ωρίμανση: 40-90 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλοί τύποι λάχανου που διαφέρουν ως προς: 1) το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα της κεφαλής, 2) τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου και άλλα χαρακτηριστικά. Ως προς τη διάρκεια του βιολογικού κύκλου, δηλαδή του απαιτούμενου χρόνου από τη μεταφύτευση μέχρι την ωρίμανση, υπάρχουν οι εξής κατηγορίες: Υπερπρώιμα: ωριμάζουν σε 55-–60 ημέρες από τη μεταφύτευση και είναι συνήθως μικρού μεγέθους. Χρησιμοποιούνται για ανοιξιάτικη καλλιέργεια. Πρώιμα: ωριμάζουν σε 90 ημέρες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται να φύγετε για ταξίδι και ανησυχείτε για την τύχη των αγαπημένων σας λουλουδιών, που τόσο στοργικά διατηρείτε στο μπαλκόνι σας. Η καλύτερη λύση για σας είναι ένα σύστημα αυτόματου ποτίσματος. Ποτίζει τακτικά όσο εσείς λείπετε και διατηρεί ζωντανά τα πολυαγαπημένα σας φυτά κατά τη διάρκεια της απουσίας σας. Εάν λοιπόν το σκέφτεστε σοβαρά να εγκαταστήσετε και εσείς ένα τέτοιο σύστημα ίσως βρείτε χρήσιμες τις παρακάτω υποδείξεις, που προέκυψαν από την προσωπική μου εμπειρία στο δικό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε φυτωρια εχει ολων των ειδων τους σπόρους σίγουρα θα βρεις Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Κόμποστ ονομάζουμε το οργανικό υπόστρωμα που παράγεται έπειτα από την φυσική διαδικασία αποσύνθεσης φυτικών υπολειμμάτων. Στην πραγματικότητα, ο σωρός του κομπόστ είναι μια μεγάλη αποικία σκουληκιών και άλλων μικρό-οργανισμών, που μετατρέπουν τα οργανικά υπολείμματα σε Κόμποστ. Γιατί όμως γίνεται τόσος λόγος παγκόσμιος για χμμ…. Απομεινάρια γεύματος σκουληκιών; Ο λόγος είναι ο πολλαπλά ευεργετικός ρόλος του κόμποστ. - Είναι ιδανικό υπόστρωμα για γλάστρες, ριζωτήρια - Εξαιρετικό πρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η δική μου γνώμη είναι να βάλεις μόνο κοπριά και τίποτε άλλο.Αλλιώς πήγαινε και αγόρασε ντομάτες από το μανάβικο Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 40 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: