Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Το ξέρατε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ντοματιές σας; Μέχρι πέρσι ούτε κι εγώ το ήξερα για να είμαι ειλικρινής αλλά έτυχε να το δι...
Απάντηση: θελη απλο χωμα σαν καιαυτο που βαζουν για λουλουδια
Απάντηση: πάρε μία ιδέα http://to-mikro- spiti-sto- livadi.blogspot.com/ 2011/01/blog- post_9855.html
Απάντηση: Για ποιο λόγο? Εχθρό ή ασθένεια? Εμπορική καλλιέργεια ή απλά κήπος?
Απάντηση: συνηθως θελουν ενα με δυο ποτισματα την εβδομαδα αναλογα την θερμοκρασια του περιβαλοντος,αλλα να εχουμε υποψιν μας οτι η πολη υγρασια βλ...
Απάντηση: Τα κατωτέρα φύλλα της ντομάτας τα παλιότερα δηλαδή κιτρινίζουν και ξεραίνονται φυσικά. Καλο ειναι να αφαιρούνται αφου κόψουμε τους καρπού...
Απάντηση: οχι δεν υπαρχει λογος αλλα για τον περονοσπορο να παρεις φυτοφαρμακα απο γεωπονο δεν γινεται αλλιως
Απάντηση: Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου.
Απάντηση: Συνήθως από την έλλειψη ασβεστίου στο έδαφος. Χρειάζεται πριν την φύτευση να προστεθεί στο έδαφος γεωργικός ασβέστης, ή όταν έχουν ήδη φυ...
Απάντηση: απο οτι μου παν και εμενα βαλε καλαμια οχι πανω στη ριζα του φυτου ομως και δεσε το φυτο σου χαλαρα πανω του κατα προτιμηση με πανι για ν...
 

Πως στηριζω τις ντοματιες

Σχετικές ερωτήσεις
εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες το ποσα κιλα θα κανει.Πρωτα απο ολα τι ρατσα ειναι αν ειναι ντοπια θα κανει λιγοτερο καρπο αν ειναι...
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύ...
Έλλειψη Αζώτου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Αναπτύσσεται προς τα πάνω. Άκαμπτα στελέχη και μίσχοι. Τα φύ...
Είχες φυτέψει πολύ περισσότερες και οι άλλες είναι εντάξει? αν δεν θες να "βουτήξεις" τους ανθούς, θα πρέπει τουλάχιστον κατ...
Ανάλογα, τώρα μερα παρα μέρα είναι καλά, αργότερα πού θα κάνει περισσότερη ζέστη κάθε μέρα!
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
εξαρταται απο παρα πολλους παραγοντες το ποσα κιλα θα κανει.Πρωτα απο ολα τι ρατσα ειναι αν ειναι ντοπια θα κανει λιγοτερο καρπο αν ειναι υβριδιο περισσότερο.Αν είναι σε καλο χωμα φυτεμενη οπως πχ κομποστ μαυροχωμα με κοκκινοχωμα(λιγο) αν το χωμα εχει δηλαδη θρεπτικα συστατικα που χρειαζεται η ντοματια αν εχει μπολικο καλιο ,μεταπαει η περιποιηση να ξερειςοτι η ντοματια εχει πολλες απαιτησεις σα φυτο θελει παραχωμα ,επεισης δεθελει ποτισμα μεχρι να δεισει καρο αλλιως ριχνει τα ανθη,θειοχαλκιν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έλλειψη Αζώτου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Αναπτύσσεται προς τα πάνω. Άκαμπτα στελέχη και μίσχοι. Τα φύλλα έχουν ξεθωριασμένο πράσινο χρώμα. Περιστασιακά εμφανίζονται κηλίδες σε μωβ χρώμα. Τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν. Έλλειψη Φωσφόρου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Τα φύλλα μαραίνονται, συστρέφονται προς τα πίσω και αναπτύσσουν έντονες κηλίδες ανοικτού μωβ χρώματος. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχες φυτέψει πολύ περισσότερες και οι άλλες είναι εντάξει? αν δεν θες να "βουτήξεις" τους ανθούς, θα πρέπει τουλάχιστον κατά την πρώτη ανθοφορία και μέχρι να δέσουν οι πρώτοι καρποί, να ρυθμίσεις το πότισμα τόσο-όσο χρειάζεται ώστε να μην διψάνε.., και κουτσομυτίζεις αν χρειαστεί, αποφεύγοντας λίπανση πολύ αυξημένη σε άζωτο! ..διαφορετικά πάντα θα σου "φεύγουν", χωρίς να δένουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα, τώρα μερα παρα μέρα είναι καλά, αργότερα πού θα κάνει περισσότερη ζέστη κάθε μέρα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ξέρατε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ντοματιές σας; Μέχρι πέρσι ούτε κι εγώ το ήξερα για να είμαι ειλικρινής αλλά έτυχε να το διαβάσω σε κάποια ιστοσελίδα του εξωτερικού, το δοκίμασα και πέτυχε! Οπότε αν δεν έχετε φυτέψει πολλές ντοματιές ή αν θέλετε απλώς όψιμες ντοματιές είναι μια ευκαιρία να το δοκιμάσετε κι εσείς φέτος. ntomatia kladi Πολλαπλασιασμός ντοματιάς με κλαδιάΗ διαδικασία είναι εύκολη, απλώς κόβουμε χοντρά κλαδιά από τις ντοματιές μας, μια διαδικασία που αρκετοί κάνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελη απλο χωμα σαν καιαυτο που βαζουν για λουλουδια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πάρε μία ιδέα http://to-mikro-spiti-sto-livadi.blogspot.com/ 2011/01/blog-post_9855.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιο λόγο? Εχθρό ή ασθένεια? Εμπορική καλλιέργεια ή απλά κήπος? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνηθως θελουν ενα με δυο ποτισματα την εβδομαδα αναλογα την θερμοκρασια του περιβαλοντος,αλλα να εχουμε υποψιν μας οτι η πολη υγρασια βλαπτει τα φυτα διμιουργωντας διαφορες ασθενειες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κατωτέρα φύλλα της ντομάτας τα παλιότερα δηλαδή κιτρινίζουν και ξεραίνονται φυσικά. Καλο ειναι να αφαιρούνται αφου κόψουμε τους καρπούς απο αυτο το σημειο. Τωρα εαν κιτρινίζουν ολα τα φυλλα της ντομάτας μπορεί να υπάρχουν Πολλοί λόγοι, κακό πότισμα, έλλειψη θρεπτικών, ασθένειες, εχθροί. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να κόψεις μερικά απο αυτα τα φυλλα και να τα δείξεις σε κάποιο γεωπόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν υπαρχει λογος αλλα για τον περονοσπορο να παρεις φυτοφαρμακα απο γεωπονο δεν γινεται αλλιως Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως από την έλλειψη ασβεστίου στο έδαφος. Χρειάζεται πριν την φύτευση να προστεθεί στο έδαφος γεωργικός ασβέστης, ή όταν έχουν ήδη φυτευτεί οι ντοματιές, διαφυλλικός ραντισμός με οργανικά σκευάσματα ασβεστίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι μου παν και εμενα βαλε καλαμια οχι πανω στη ριζα του φυτου ομως και δεσε το φυτο σου χαλαρα πανω του κατα προτιμηση με πανι για να μην πλυγωσεις το φυτο σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες εδω δες εδω http://kalliergo.gr/home-kalliergo/printblog.html? index_php? view=article&id=185&tmpl=component&print=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενιστών. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι αφίδες εγκαταλείπουν τους ξυλώδεις ξενιστές τους για δευτερογενείς ή φυλλώδεις ξενιστές, συμπεριλαμβανομένου των λαχανοκομικών φυτών στις οικογένειες Solanaceae, Chenopodiaceae, Compositae, Cruciferae, and Curcubitaceae. Λαχανικά τα οποία έχουν αναφερθεί να υποστηρίζουν την Myzus persicae περιλαμβάνουν το αγ... Διαβάστε περισσότερα...
Φορώντας δερμάτινα γάντια γιατί θα φας τα χέρια σου από τα αγκάθια της. Αφαίρεσε τα τμήματα που δεν θέλεις.
Απάντηση:
Απάντηση:
Το έδαφος οργώνεται όταν βρίσκεται στο ρώγο του σε βάθος 20-30cm, και πριν την σπορά φρεζάρεται ώστε να αφρατοποιηθεί και να σπάσουν οι σβόλοι και ισοπεδώνεται. Τελευταίο στάδιο είναι διαμόρφωση του εδάφους ανάλογα με την μέθοδο σποράς και άρδευσης. Συνηθίζεται η απευθείας σπορά στο χωράφι και γίνεται με διασπορά σπόρου ή με σπαρτικές μηχανές. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες χρειάζονται ελάχιστο πότισμα και είναι οι πιο νόστιμες, αλλά δίνουν σαφώς μικρότερη παραγωγή. Αν το έδαφος της ξερικής καλλιέργειας είναι αργιλώδες, τότε πρέπει να το οργώνουμε καλά το φθινόπωρο για να συγκρατήσει υγρασία από τις βροχοπτώσεις. Για τις ποτιστικές καλλιέργειες τα εδάφη πρέπει να μην είναι αλατούχα ή πολύ υγρά. Η μπάμια ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα και δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Κάθε δύο μέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σκόρδο φυτεύεται απο το Φθινόπωρο μέχρι και αρχές της άνοιξης. Οι σκελίδες που φυτεύουμε καλό είναι να φυτευονται σε αναχώματα διπλής γραμμής σε αποστάσεις 8-10 εκατ πάνω στη γραμμη και 30-35 εκατ. επί της γραμμης. Βασικό κριτήριο για τις αποστάσεις φύτευσης είναι ο τελικός προορισμός του προϊόντος. Έτσι, σκόρδα που προορίζονται για μεταποίηση φυτεύονται πιο πυκνά σε αντίθεση μ' αυτά που προορίζονται για κατανάλωση και μας ενδιαφέρει το μέγεθος του βολβού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Από το ερχόμενο έτος αναμένεται να ξεκινήσει ευρέως η καλλιέργεια στέβιας στη χώρα μας, έπειτα από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά. Το συγκεκριμένο φυτό έχει αρκετές χρήσεις, ενώ η τιμή παραγωγού, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Από το 2012 θα ξεκινήσει η καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα, εκτιμά ο Γεωπόνος- ερευνητής, κ. Παύλος Καπόγλου, που ασχολείται διεξοδικά με το θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι μικρός πολυετής θάμνος (4-6 έτη) με τετραγωνισμένους βλαστούς 20-40 εκ ύψος. Έχει φύλλα μικρά άμισχα, με χρώμα γκριζωπό. Τον πρώτο χρόνο η απόδοση είναι 1.000-1.200 κιλά ανά στρέμμα και 225-300 κιλά είναι η απόδοση σε αποξηραμένο προϊόν. Οι υψηλότερες αποδόσεις επιτυγχάνονται κατά τον τρίτο χρόνο. Η απόδοση σε αιθέριο έλαιο (1-3% σε ξηρά φύλλα) κυμαίνεται μεταξύ 2,5-5 Κgr/στέμμα. Διαθέτει χωνευτική, σπασμολυτική, αποχρεμπτική και διουρητική δράση. Κύρια συστατικά του είναι η θυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κεράσια ονομάζονται οι καρποί του δένδρου της κερασιάς (Prunus). Έχουν σχήμα σφαιρικό και ο φλοιός τους είναι λείος και γυαλιστερός. Είναι μικρά σε μέγεθος και το χρώμα τους ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν δύο τύποι κερασιών και εκατοντάδες ποικιλίες: το γλυκό κεράσι - γνωστό και ως Prunus avium στους βοτανολόγους – και το ξινό κεράσι, γνωστό ως βύσσινο (επιστημονική ονομασία Prunus cerasus). Από τις γλυκές ποικιλίες ιδιαίτερες προτιμήσεις συγκεντρώνει αυτή με τους μεγάλους, βαθυκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-35 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Μάρτιο-Απρίλιο Βάθος φύτευσης: 1.5-2.5 εκατοστά Ημέρες βλάστησης: 5-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 25-30 ημέρες Ωρίμανση: 25-50 ημέρες μετά την μεταφύτευση ανάλογα με την ποικιλία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πρόκειται για το αρχαιότερο φυτό στον κόσμο, καθώς έχει 190 βασικά συστατικά που έχει ανάγκη ο ανθρώπινος οργανισμός, κάτι που δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Αποτελεί πραγματικό «μπαζούκας» για τον άνθρωπο, καθώς περιορίζει το στρες και το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, περιορίζει τις πιθανότητες πάσης φύσεως καρκίνου, ενισχύει τη λειτουργία της καρδιάς και διαλύει τις θρομβώσεις λόγω της εκρηκτικής αντιοξειδωτικής του δράσης. Τα παραπάνω και μόνο, το καθιστούν... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 29 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: