Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: θελη απλο χωμα σαν καιαυτο που βαζουν για λουλουδια
Απάντηση: πάρε μία ιδέα http://to-mikro- spiti-sto- livadi.blogspot.com/ 2011/01/blog- post_9855.html
Απάντηση: Για ποιο λόγο? Εχθρό ή ασθένεια? Εμπορική καλλιέργεια ή απλά κήπος?
Απάντηση: συνηθως θελουν ενα με δυο ποτισματα την εβδομαδα αναλογα την θερμοκρασια του περιβαλοντος,αλλα να εχουμε υποψιν μας οτι η πολη υγρασια βλ...
Απάντηση: Τα κατωτέρα φύλλα της ντομάτας τα παλιότερα δηλαδή κιτρινίζουν και ξεραίνονται φυσικά. Καλο ειναι να αφαιρούνται αφου κόψουμε τους καρπού...
Απάντηση: οχι δεν υπαρχει λογος αλλα για τον περονοσπορο να παρεις φυτοφαρμακα απο γεωπονο δεν γινεται αλλιως
Απάντηση: Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου.
Απάντηση: Συνήθως από την έλλειψη ασβεστίου στο έδαφος. Χρειάζεται πριν την φύτευση να προστεθεί στο έδαφος γεωργικός ασβέστης, ή όταν έχουν ήδη φυ...
Απάντηση: απο οτι μου παν και εμενα βαλε καλαμια οχι πανω στη ριζα του φυτου ομως και δεσε το φυτο σου χαλαρα πανω του κατα προτιμηση με πανι για ν...
Απάντηση: δες εδω δες εδω http://kalliergo.gr/ home-kalliergo/ printblog.html? index_php? view=article&id=185& tmpl=component&print =1
 

Πως στηριζω τις ντοματιες

Σχετικές ερωτήσεις
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύ...
Έλλειψη Αζώτου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Αναπτύσσεται προς τα πάνω. Άκαμπτα στελέχη και μίσχοι. Τα φύ...
Είχες φυτέψει πολύ περισσότερες και οι άλλες είναι εντάξει? αν δεν θες να "βουτήξεις" τους ανθούς, θα πρέπει τουλάχιστον κατ...
Ανάλογα, τώρα μερα παρα μέρα είναι καλά, αργότερα πού θα κάνει περισσότερη ζέστη κάθε μέρα!
Το ξέρατε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ντοματιές σας; Μέχρι πέρσι ούτε κι εγώ το ήξερα για να είμαι ειλικρινής αλλά έτυχε να το δι...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έλλειψη Αζώτου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Αναπτύσσεται προς τα πάνω. Άκαμπτα στελέχη και μίσχοι. Τα φύλλα έχουν ξεθωριασμένο πράσινο χρώμα. Περιστασιακά εμφανίζονται κηλίδες σε μωβ χρώμα. Τα παλαιότερα φύλλα κιτρινίζουν. Έλλειψη Φωσφόρου Συμπτώματα στο φυτό. Ασθενική ανάπτυξη. Λεπτό φυτό. Τα φύλλα μαραίνονται, συστρέφονται προς τα πίσω και αναπτύσσουν έντονες κηλίδες ανοικτού μωβ χρώματος. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχες φυτέψει πολύ περισσότερες και οι άλλες είναι εντάξει? αν δεν θες να "βουτήξεις" τους ανθούς, θα πρέπει τουλάχιστον κατά την πρώτη ανθοφορία και μέχρι να δέσουν οι πρώτοι καρποί, να ρυθμίσεις το πότισμα τόσο-όσο χρειάζεται ώστε να μην διψάνε.., και κουτσομυτίζεις αν χρειαστεί, αποφεύγοντας λίπανση πολύ αυξημένη σε άζωτο! ..διαφορετικά πάντα θα σου "φεύγουν", χωρίς να δένουν Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα, τώρα μερα παρα μέρα είναι καλά, αργότερα πού θα κάνει περισσότερη ζέστη κάθε μέρα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ξέρατε ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τις ντοματιές σας; Μέχρι πέρσι ούτε κι εγώ το ήξερα για να είμαι ειλικρινής αλλά έτυχε να το διαβάσω σε κάποια ιστοσελίδα του εξωτερικού, το δοκίμασα και πέτυχε! Οπότε αν δεν έχετε φυτέψει πολλές ντοματιές ή αν θέλετε απλώς όψιμες ντοματιές είναι μια ευκαιρία να το δοκιμάσετε κι εσείς φέτος. ntomatia kladi Πολλαπλασιασμός ντοματιάς με κλαδιάΗ διαδικασία είναι εύκολη, απλώς κόβουμε χοντρά κλαδιά από τις ντοματιές μας, μια διαδικασία που αρκετοί κάνου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελη απλο χωμα σαν καιαυτο που βαζουν για λουλουδια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πάρε μία ιδέα http://to-mikro-spiti-sto-livadi.blogspot.com/ 2011/01/blog-post_9855.html Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για ποιο λόγο? Εχθρό ή ασθένεια? Εμπορική καλλιέργεια ή απλά κήπος? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συνηθως θελουν ενα με δυο ποτισματα την εβδομαδα αναλογα την θερμοκρασια του περιβαλοντος,αλλα να εχουμε υποψιν μας οτι η πολη υγρασια βλαπτει τα φυτα διμιουργωντας διαφορες ασθενειες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κατωτέρα φύλλα της ντομάτας τα παλιότερα δηλαδή κιτρινίζουν και ξεραίνονται φυσικά. Καλο ειναι να αφαιρούνται αφου κόψουμε τους καρπούς απο αυτο το σημειο. Τωρα εαν κιτρινίζουν ολα τα φυλλα της ντομάτας μπορεί να υπάρχουν Πολλοί λόγοι, κακό πότισμα, έλλειψη θρεπτικών, ασθένειες, εχθροί. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να κόψεις μερικά απο αυτα τα φυλλα και να τα δείξεις σε κάποιο γεωπόνο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν υπαρχει λογος αλλα για τον περονοσπορο να παρεις φυτοφαρμακα απο γεωπονο δεν γινεται αλλιως Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κωβουμε τα λεμαργα που βγαινουν αναμεσα στο κορμο της ντοματιας και στη ριζα του φυλλου-κλαδιου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συνήθως από την έλλειψη ασβεστίου στο έδαφος. Χρειάζεται πριν την φύτευση να προστεθεί στο έδαφος γεωργικός ασβέστης, ή όταν έχουν ήδη φυτευτεί οι ντοματιές, διαφυλλικός ραντισμός με οργανικά σκευάσματα ασβεστίου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οτι μου παν και εμενα βαλε καλαμια οχι πανω στη ριζα του φυτου ομως και δεσε το φυτο σου χαλαρα πανω του κατα προτιμηση με πανι για να μην πλυγωσεις το φυτο σου. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δες εδω δες εδω http://kalliergo.gr/home-kalliergo/printblog.html? index_php? view=article&id=185&tmpl=component&print=1 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε την άνοιξη όταν οι θερμοκρασίες είναι 15-29 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Απρίλιος-Αύγουστος Βάθος φύτευσης: 2.5-5 εκατοστά αναλόγως το μέγεθος του σπόρου. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 4-10 Μεταφύτευση: Ανάλογα την ποικιλία και της συνθήκες ανάπτυξης συνήθως 20-30 ημέρες μετά. Μπορούμε να κάνουμε και άμεση σπορά χωρίς μεταφύτευση. Ωρίμανση φρέσκων: 50-95 ημέρες μετά την μετα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του στόματος μπορεί να μειωθεί με την κατανάλωση σταυρανθών λαχανικών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, υποδεικνύει νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Annals of Oncology». Προηγούμενες έρευνες υπέδειξαν ότι γυναίκες που καταναλώνουν άφθονα σταυρανθή λαχανικά έχουν καλύτερα ποσοστά επιβίωσης από καρκίνο μαστού σε σχέση με όσες δεν καταναλώνουν. Η νέα έρευνα στηρίζει τη σχέση μεταξύ φτωχής διατροφής και καρκίνου του στόματος, εξηγεί το British Dental Heal... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οργανισμός που την προκαλεί: Rhizoctonia solani Αυτός ο ατελής μύκητας ζει στα περισσότερα εδάφη και είναι εξαιρετικά πολυφάγος. Είναι χαρακτηριστικός μύκητας εδάφους και μπορεί να προκαλέσει πολλά συμπτώματα που μπορεί να μπερδευτούν με αυτά που προκαλούν άλλα παθογόνα. Εύρος ξενιστών: Το παθογόνο είναι εξαιρετικά πολυφάγο, έχει πάνω από εκατό ξενιστές, αλλά η πατάτα είναι ένας από αυτούς που προτιμά περισσότερο. Εμφάνιση και σημασία: Αυτός ο μύκητας εδάφους εμφανίζεται σε όλα τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να μην σε ταλαιπωρω μπες εδω που εχει και για την ποκιλια που λες αλλα και για ποιο νεες ποικιλιες. http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/ B33A571DD5D9DE0DC22571100053E392/$file/9_2005% 20PATATA.pdf?OpenElement Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κριθάρι είναι από τ' αρχαιότερα φυτά, πού καλλιεργούνται και παρουσιάζει τόσες διαφορετικές μορφές, όσες σχεδόν και το σιτάρι. Οι σημερινές ποικιλίες φαίνεται να κατάγονται από το άγριο είδος Hordeum spontaneum, που συναντά κανένας σε όσες χώρες βρίσκονται ανάμεσα από την Ερυθρά θάλασσα, την Κασπία θάλασσα και τον Καύκασο. Το spontaneum μοιάζει εντελώς σχεδόν με το δίστοιχο κριθάρι έχει όμως αρθρωτή ράχη, πιο μακριά και σκληρά άγανα, και περισσότερες τρίχες.Ωστόσο το εξάστοιχο κριθάρι ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος. Απλά γίνεται αραίωση σε μερικούς βλαστούς αφαιρούνται τα ξερά κλαδιά και αφήνουμε επιλεκτικά τους βλαστούς προς το μέρος που θέλουμε να πάρει κατέυθυνση... Διαβάστε περισσότερα...
ΘΕΛΨ ΝΑ ΜΑΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Απάντηση:
Νομίζω ότι καλλιεργείται όπως τα τζάνερα ,Εγώ εφαρμόζω τα παρακάτω; ΚΛΑΔΕΜΑ . Ελαφρύ. Αφαίρεση ξερών κλαδιών,όσων αλληλοσυγκρούονται και εκείνων που εμποδίζουν τον καλό φωτισμό και αερισμό του δέντρου,εφόσον ,εννοείται, το δέντρο έχει καταρτισθεί και έχει οριστικοποιηθει το σχήμα του σε κύπελο. ΛΙΠΑΝΣΗ: Τα παραγωγικά με σύνθετα λιπάσματα με ιχνοστ. ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Φθινοπωρ-χειμερινοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα.Ανοξιάτι- κοι,στο μπουμούκιασμα με βορδιιγάλιο και ΚΑΠΤΑΝ.Μετά τη καρπόδε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
15 μπαλες η 350 κιλα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στα πλάγια υπάρχουνε λαμαρίνες ή μπετόν με 30 – 50 εκατοστά μέσα στο έδαφος (προστασία από τρωκτικά ) – προτιμάμε το μπετόν λόγω μεγαλύτερης διάρκειας αντοχής και ισχυρότερης θεμελίωσης μεταλλικός σκελετός ( όπως στα θερμοκήπια) από πάνω είναι σκεπασμένο από δίχτυ (Σκίανσης 80 - 90%) όπως στα θερμοκήπια για να προσφέρει προστασία από τον ήλιο και από πουλιά Σκέπαστρα ή “φωλιές” από ξύλο , ανθεκτικό στο χρόνο ( συνήθως πεύκο ή έλατο ) - μοιάζουν αρκετά σαν κουφάλες από π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σταφύλι, ένα από τα πιο αγαπηµένα φρούτα του καλοκαιριού, συχνά αποφεύγεται από πολλούς, οι οποίοι θεωρούν ότι έχει πολλές θερµίδες. Η πραγµατικότητα όµως είναι διαφορετική. Παρότι έχει καθιερωθεί στο µυαλό µας ως ένα φρούτο πλούσιο σε θερµίδες, η αλήθεια είναι ότι τα 100 γρ. σταφυλιού αποδίδουν 60 θερµίδες, δηλαδή περίπου όσες και τα υπόλοιπα φρούτα. Εκτός από αυτό όµως αποτελεί και µια πλούσια πηγή βιταµινών και οργανικών αλάτων, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σημαντικότερο πρόβλημα της εμπορικής καλλιέργειας της ροδιάς είναι το σχίσιμο των καρπών το οποίο και μπορεί να οφείλεται σε μεγάλη διακύμανση μεταξύ ημερήσιας και νυχτερινής θερμοκρασίας, απότομες εναλλαγές της εδαφικής υγρασίας, στην καθυστέρηση της συγκομιδής, σε τις προσβολές από έντομα και ασθένειες καθώς και την έλλειψη βορίου σε νεαρούς καρπούς.Επίσης ορισμένες ποικιλίες παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθιάια στο σχίσιμο των καρπών. Επίσης μπορεί να παρατηρηθεί καρπόπτωση η οποία συ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι καρποί των φρούτων του δάσους, φημίζονται για την ελαφρά υπόξινη γεύση τους, την πλούσια περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτική, βιταμίνες, πολύτιμα ιχνοστοιχεία. Η κρανιά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στο νεανικό καταναλωτικό κοινό, παρόλο που είναι πλούσια πηγή των παραπάνω στοιχείων. Ακριβώς για αυτό τον πλούτο των στοιχείων θεωρείται καλλιέργεια με προοπτικές καταληλη για ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας. Περιγραφή Η κρανιά ή και κρανειά (επιστημονική ονομασία Cornus), ανήκει στ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φεβρουάριο κόβεις μόνο τα ξερά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βασικα η σιτρονελα απο το ελαιο φιαχνουν και τα αντκουνουπικα λαδια και κερια. Αλλα και ο ευκαλυπτος ειναι αντι στα κουνουπια. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 47 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: