Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η φακή αντέχει σχετικώς αρκετά στο κρύο, όχι όμως και στις μεγάλες παγωνιές. Η ξηρασία της κάνει μεγάλο κακό καθώς και τα ομιχλώδη και βρ...
Απάντηση: α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η κασ...
Απάντηση: Η φακή θέλει στραγγερό έδαφος. Φοβάται πολύ τα χωράφια που νεροκρατάνε ή που είναι πολύ λασπερά και σφιχτά. Τα ασβεστο-αμμώδη εδάφη, τα γ...
Απάντηση: Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με τ...
Απάντηση: Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κ...
Απάντηση: Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειών...
Απάντηση: Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το με...
Απάντηση: Η εποχή της σποράς Ο καλλιεργητής καλείται να αποφασίσει αν θα σπείρει την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Η φθινοπωρινή σπορά γίνεται μετά τα πρ...
Απάντηση: α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η κασ...
Απάντηση: Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτη...
 

Πως παραγεται η φακη;

Σχετικές ερωτήσεις
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει.
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερ...
Η φακή πρέπει να μαζευτεί πριν καλοξεραθεί γιατί αλλιώς τινάζεται ο καρπός. Η συγκομιδή γίνεται με ξερίζωμα. Σωρόνονται στο αλώνι, όπου ά...
Η γη πρέπει να είναι πολύ ψιλοχωματισμένη και δουλεμένη καλά. Η φακή σπέρνεται το Νοέμβρη αφού δουλευτεί καλά η γη μετά τα πρωτοβρόχια. Σ...
Αν η φακή έχει σπαρθεί σε λασπερά χώματα και βρέξει μετά τη σπορά, δυσκολεύεται να φυτρώσει. Αν δούμε πως σε 10-20 ημέρες μετά τη σπορά δ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
αν ραντίσεις τωρα θα ξεραθεί.... οπότε παίρνεις την τσάπα και αρχίζεις να βγάζεις τα χόρτα με αυτη... η αλλιώς άστα ετσι και οτι γινει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι η τριανταφυλλιά η δαμασκηνή, κάνει το ακριβότερο ροδέλαιο αλλά είναι μεγάλη ιστορία το ροδέλαιο. Θέλει αποστακτήρα γιατί αν μεταφερθούν τα τριαντάφυλλα πάνω από 120 χιλιόμετρα χάνουν άρωμα και ποιότητα, θέλει 3-5 τόνους ροδοπέταλα για να πάρεις ένα λίτρο ροδέλαιο!!! και γενικά είναι καλλιέργεια που θέλει συνεταιρισμό για να μπορείς να πάρεις αποδόσεις. Υπάρχει συνεταιρισμός παραγωγών στην Αιανή Κοζάνης. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες για αρωματικά φυτά στείλε στο e-mail: Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φακή πρέπει να μαζευτεί πριν καλοξεραθεί γιατί αλλιώς τινάζεται ο καρπός. Η συγκομιδή γίνεται με ξερίζωμα. Σωρόνονται στο αλώνι, όπου άμα ξεραθούν καλά, αλωνίζονται, λυχνίζονται και η καθαρή φακή μαζεύεται στην αποθήκη, ενώ το άχυρο της φακής δίνεται στα ζώα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η γη πρέπει να είναι πολύ ψιλοχωματισμένη και δουλεμένη καλά. Η φακή σπέρνεται το Νοέμβρη αφού δουλευτεί καλά η γη μετά τα πρωτοβρόχια. Στα βορεινότερα και πιο ορεινά μέρη σπέρνουμε το Μάρτη όταν περάσουν οι μεγάλες παγωνιές. Η σπορά γίνεται συνήθως στα πεταχτά. Το σκέπασμα του σπόρου γίνεται με ξύλινο αλέτρι, με καλλιεργητή ή με σιδερένια σβάρνα σε βάθος όχι μεγαλύτερο των 4 πόντων για τα ελαφριά χώματα και μόλις 1-2 πόντων για τα βαριά χώματα. Καλύτερα όμως να σπέρνεται σε γραμμές σε απόστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν η φακή έχει σπαρθεί σε λασπερά χώματα και βρέξει μετά τη σπορά, δυσκολεύεται να φυτρώσει. Αν δούμε πως σε 10-20 ημέρες μετά τη σπορά δε ξεπετάχτηκε η φακή, σβαρνίζουμε με τη σιδερένια σβάρνα για να σπάσει η πέτσα της γης και να αφήσει τη φακή να πετάξει. Τη φακή την πνίγουνε πολύ τα ζιζάνια. Όταν μεγαλώσει 6-10 πόντους πρέπει να τη σκαλίσουμε ή να τη ξεβοτανίσουμε. Αν είναι ανάγκη κάνουμε και δεύτερο σκάλισμα (λίγο πριν ανθήσει) και τρίτο σκάλισμα (αφού δέσει τον καρπό). Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φακή αντέχει σχετικώς αρκετά στο κρύο, όχι όμως και στις μεγάλες παγωνιές. Η ξηρασία της κάνει μεγάλο κακό καθώς και τα ομιχλώδη και βροχερά κλίματα, όπου προσβάλεται ευκολότερα από αρρώστιες. Στα ψηλά βουνά και έως 1.000 μέτρα πάνω από τη θάλασσα για τη χώρα μας προκόβει καλά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η καστανή φακή έχει σπόρους μικρότερους, πιο φουσκωτούς στη μέση, κοκκινοπούς ή καστανούς. Το φυτό γίνεται μικρότερο, με στενότερα φυλλίδια. Της καστανής φακής ξεχωρίζουμε 2 παραλλαγές: μία χειμωνιάτικη και μία ανοιξιάτικη. γ). Η πράσινη φακή έχει σπόρους λίγο πλατύτερους και λόγο πιο φουσκωτούς από της καστανής, πράσινους σκέτους ή με μαύρα στίγματα. Το φυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φακή θέλει στραγγερό έδαφος. Φοβάται πολύ τα χωράφια που νεροκρατάνε ή που είναι πολύ λασπερά και σφιχτά. Τα ασβεστο-αμμώδη εδάφη, τα γρανιτικά, τα ηφαιστειογενή, τα χαλικώδη και γενικώς τα εδάφη που στραγγίζουνε τα νερά εύκολα χωρίς να υποφέρουν όμως από ξηρασία (ανάλογα με το κλίμα, είναι κατάλληλα για τη φακή. Τα εδάφη αυτά πρέπει να είναι πλούσια σε θρεφτικά στοιχεία. Οι λάκκες (κοιλάδες ή λεκανοπέδια), που κρατάνε πολλά νερά ή που υποφέρουνε το χειμώνα από πολλές ομίχλες, δεν κάνουνε ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εδώ και αιώνες καλλιεργείται στη Βουλγαρία το δαμασκηνό τριαντάφυλλο, το καλύτερο είδος για την παραγωγή ροδέλαιου. Η χώρα μας, μαζί με την γειτονική Τουρκία, μοιράζονται την παγκόσμια αγορά ροδέλαιου, το οποίο αποτελεί ένα από τα ανεκτίμητα συστατικά για την κατασκευή των καλύτερων και ακριβότερων αρωμάτων που κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. Ροδέλαιο παράγει και το Μαρόκο, αλλά σε σημαντικά μικρότερες ποσότητες. Σε ότι αφορά στην ποιότητα, οι ειδικοί του χώρου της αρωματοποιίας υπο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η διαδικασία παραγωγής του κόμποστ είναι απλή και οικονομική. Το μονό που χρειαζόμαστε είναι φυτικα υπολειμμάτα, απο την κουζινα ή τον κήπο. Αυτό που στην ουσία κάνετε είναι να προετοιμάσετε το φαγητό εκατοντάδων διαφορετικών ωφέλιμων οργανισμών (βακτήρια, σκουλήκια, έντομα και μύκητες).Οι καλεσμένοι σας μέχρι την ολοκλήρωση της κομποστοποίησης θα αποδημούν τα οργανικά υλικά του σωρού και θα παράγουν διοξείδιο του άνθρακα, θερμότητα και νερό. Κατάλληλα υλικά: Υλικά που μπορείτε να χρη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κόστος εγκατάστασης μιας φυτείας ρίγανης εκτιμάται στα 220 €/στρέµµα στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι δαπάνες του φυτωρίου. Σημειώνεται ότι λόγω της αργής βλάστησης του σπόρου οι εργασίες σε αυτό διαρκούν πολλούς µήνες (Οκτώβριος-µέσα Μαΐου). Στο κόστος παραγωγής, το μεγαλύτερο ποσοστό των δαπανών καταλαµβάνει το αναλώσιµο κεφάλαιο και ιδιαίτερα το κόστος καταπολέµησης των ζιζανίων. Ακολουθεί το ενοίκιο της ξηρικής γης και η αµοιβή της ξένης µηχανικής εργασίας, κυρίως για τη συγκοµιδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατά κανόνα, η παραγωγή του κρεμμυδιού γίνεται φυτεύοντας μικρούς βολβούς (κοκκάρι), οι οποίοι στη συνέχεια βλαστάνουν και παράγουν το μεγάλο κρεμμύδι που όλοι γνωρίζουμε. Εμείς εδώ, θα δούμε πώς μπορείτε να παράγετε μόνοι σας τον σπόρο για την εν συνεχεία παραγωγή του κοκκαριού. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, τα μεγάλα ξερά κρεμμύδια, αν τα φυτέψετε, θα βλαστήσουν και θα αναπτύξουν παράλληλα με τα κρεμμυδόφυλλα, έναν κεντρικό σκληρό κορμό στην κορυφή του οποίου θα αναπτυχθεί ένα στρογγυλό άνθος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η εποχή της σποράς Ο καλλιεργητής καλείται να αποφασίσει αν θα σπείρει την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Η φθινοπωρινή σπορά γίνεται μετά τα πρωτοβρόχια και αμέσως πριν πιάσουν οι παγωνιές. Η επιλογή της φθινοπωρινής σποράς έχει σαν στόχο να προλάβει τα ζιζάνια που θα αναπτυχθούν μετά την σπορά και θα καούν από τις πρώτες παγωνιές. Έτσι την άνοιξη η φακή θα φυτρώσει και θα αναπτυχθεί πρώτη κερδίζοντας έδαφος έναντι των ζιζανίων. Η σπορά Γίνεται κατά γραμμές και σε διαστήματα που κυμαίνονται από... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
α). Η ξανθή φακή έχει σπόρους μεγάλους, πλακωτούς, κιτρινωπούς ή ξανθούς. Το φυτό γίνεται 0.30-0.40 μ. με πολλές διακλαδώσεις. β). Η καστανή φακή έχει σπόρους μικρότερους, πιο φουσκωτούς στη μέση, κοκκινοπούς ή καστανούς. Το φυτό γίνεται μικρότερο, με στενότερα φυλλίδια. Της καστανής φακής ξεχωρίζουμε 2 παραλλαγές: μία χειμωνιάτικη και μία ανοιξιάτικη. γ). Η πράσινη φακή έχει σπόρους λίγο πλατύτερους και λόγο πιο φουσκωτούς από της καστανής, πράσινους σκέτους ή με μαύρα στίγματα. Το φυτό ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όλοι γνωρίζουμε ότι από τον καρπό της ελιάς παίρνουμε το ελαιόλαδο. Αυτό είναι και το πιο γνωστό προϊόν της ελιάς, αφού αποτελεί απαραίτητο συστατικό της καθημερινής μας διατροφής. Όμως υπάρχουν και άλλα προϊόντα της ελιάς που δεν είναι και τόσο γνωστά. Το ξέρατε ότι το πράσινο σαπούνι παράγεται από το κουκούτσι της ελιάς; Παλιότερα το ελαιόλαδο είχε σπουδαία σημασία στην καθημερινή ζωή. Χρησιμοποιείτο για τη συντήρηση των τροφών, σαν φάρμακο και σαν λιπαντικό στις μηχανές. Ακόμα σαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
άνοιξη και φθινόπωρο .... δες εδω http://www.ftiaxno.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απλα παρε ενα ποτηρακι και βαλε βαμβακι και ριξε λιγο νερακι και μετα σπορακια φακης εχε το στον ηλιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
file epeidi psaxno kai ego kairo kai den mporo na bro an breis kati to email mou einai giannis464@hotmail.com na antalaksoume kai apopseis efxaristo giannis Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ρίγανης εννοείς Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
γιατι να σταματησει? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο 3.000 κιλα μεχρι 5.000 Διαβάστε περισσότερα...
θέλω να καλλιεργήσω φακή και ψάχνω για σπόρο ο οποίος να είναι κατάλληλος για την περιοχή μου.Θέλω επίσης να μάθω για μάρκες φακης που υπάρχουν,καλλιέργεια κ.τ.λ
Απάντηση:
ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΦΥΤΕΥΕΤΑΙ Η ΦΑΚΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε μια στροση βαμβακη απο κατο βρεξτο λυγο να εχει υγρασια ρυξε μερικους σπορους [φακες] και σκεπασετες παλι με βαμβακη και βρεξτο και αυτο λυγο και παρακολουθατο να μην ειναι τελιος στεγνο να εχει λυγη υγρασια παντα !![και στα φασολακια ιδια διαδηκασια κανουμε] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαλε λυγω βαμβακη βαλε τους σπορους της φακης η φασουλακια σκεπασετα παλη με μια στροση βαμβακη και βρεξτα με νερακη και αστα μονον να ειναι υγρα παντα οχι στεγνα πολι λυγω νερογια υγρασια δυλαδη Διαβάστε περισσότερα...
ποσος σπορος απαιτητε ανα στρεμα και ποση ειναι η μεση παραγωγη το στρεμα
Απάντηση:
ποσο παραγωγη ανα στρεμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποτε φυτευω φακες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν εννοεις στο σπιτι ειναι απλο βαζεις ενα βαμβακι με νερο σε ενα μπωλ το απλωνεις και ριχνεις τις φακες απο επανω. μετα σχεπαζεις παλι ε ιδιο βαμβακι και παλι με νερο.... το αφηνεις μερικες μερες και φυτωνει ( αν φυτρωσει βεβαια !! και δεν ειναι απο κεινα που δεν φυτωνουν οπως καποτε !!! Γιατι τωρα οι νεοι σποροι που παραγονται δεν δινουν καρπους και ειδικα δευτερης γεννιας.. και αυτο γιατι ετσι σε λιγα χρονια( εχουν αρχισει ) θα εξαρτωμαστε απο αυτους αν θα μας δωσουν να φαμε... ΑΥΤΟ Τ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θα βρείς στο ebay αν κάνεις έρευνα σαν goji seeds Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορείτε να φυτέψετε φυτά φράουλας τις ακόλουθες περιόδους: Σεπτέμβριος: Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη/καλοκαίρι ώστε να έχετε καρπούς. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι στο μεσοδιάστημα το φυτό έχει αρκετό χρόνο ώστε να αναπτύξει γερό ριζικό σύστημα και είναι πολύ παραγωγικό. Θα πρέπει να προσέξετε όμως ώστε να το προστατέψετε από τις παγωνιές του χειμώνα. Άνοιξη: Φυτέψτε τις φραουλιές μετά τα τελευταία κρύα (στην Ελλάδα, αυτή η περίοδος είναι συνήθως μετά τ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 34 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: