Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Σταματα να την ποτιζεις! Κριμα ειναι παντως!Οι συκιες κανουν κι ωραιο ισκιο περα απ τα συκα που ειναι πολυ νοστιμα! Εσυ ξερεις βεβαια...
Απάντηση: κανε τρυπα στο κορμο με τριπανι και με συριγγα ριξε φυτοφαρμακο
Απάντηση: η αγριάδα δυστυχώς προσαρμόζεται παντού κι ειναι ανθεκτικη σαν τις κατσαρίδες... :( Κάθε φορά που φυτρώνει απλά να την αφαιρείς, αλλά να...
Απάντηση: 1)πετρέλαιο 2)κοβεις το φλοιο γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι ύψους τριών εκατοστών
Απάντηση: κακτους
Απάντηση: Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. ...
Απάντηση: Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki...
Απάντηση: Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και ...
Απάντηση: στο στρέμμα περιπου 20
Απάντηση: Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτ...
 

Πως να ξερανω μια ελια;

Σχετικές ερωτήσεις
Πότισε με χλωρίνη συστηματικά σε 1 μήνα θα είναι κόκαλο!
ο ευκαλυπτος ειναι ενα εισαγομενο ειδος που καταστρεφει την ντοπια χλωριδα και πανιδα με πολλους τροπους .Πρεπει να καταστρεφεται , το πρ...
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο
ΕΦΚΑΛΙΠΤΟΣ
κάνε μερικές τρ΄θπες στο κορμό με τρυπάνι και ρίξε μέσα ράουνταπ που ξεραίνει τα χόρτα σε λίγες μέρες το δέντρο θα ξεραθεί γιατί αυτό πάε...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πότισε με χλωρίνη συστηματικά σε 1 μήνα θα είναι κόκαλο! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ο ευκαλυπτος ειναι ενα εισαγομενο ειδος που καταστρεφει την ντοπια χλωριδα και πανιδα με πολλους τροπους .Πρεπει να καταστρεφεται , το προβλημα ειναι οτι ειναι τρομερα ανθεκτικος . Ο πιο αποτελεσματικος τροπος ειναι να χαραξεται τον κορμο γυρω και να του βαλετε ενα φαρμακο ( υπαρχουν διαφορες μαρκες ο γεωπονος θα σας προτεινη 6977085540 Παλαιογιανης Δημητρης ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κοψτε τον κορμο και ριξτε του πετρελαιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
κάνε μερικές τρ΄θπες στο κορμό με τρυπάνι και ρίξε μέσα ράουνταπ που ξεραίνει τα χόρτα σε λίγες μέρες το δέντρο θα ξεραθεί γιατί αυτό πάει προς τις ρίζες! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σταματα να την ποτιζεις! Κριμα ειναι παντως!Οι συκιες κανουν κι ωραιο ισκιο περα απ τα συκα που ειναι πολυ νοστιμα! Εσυ ξερεις βεβαια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κανε τρυπα στο κορμο με τριπανι και με συριγγα ριξε φυτοφαρμακο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η αγριάδα δυστυχώς προσαρμόζεται παντού κι ειναι ανθεκτικη σαν τις κατσαρίδες... :( Κάθε φορά που φυτρώνει απλά να την αφαιρείς, αλλά να προσέχεις να αφαιρείς κι όλες τις ρίζες της, αλλλιώς θα ξαναβγεί. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1)πετρέλαιο 2)κοβεις το φλοιο γύρω γύρω σχηματίζοντας ένα δαχτυλίδι ύψους τριών εκατοστών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Σε κάθε θέση, φυτεύουμε 3-4 σπόρους σε βάθος 2 εκατοστών. Οι θέσεις θα πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά μεταξύ τους. Σε θερμοκρασία εδάφους 10 με 20οC, οι σπόροι φυτρώνουν σε 6 με 14 ημέρες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είχα δεν είχα, κατάφερα να μεγαλώσω και σπανάκι σε μια από τις γλάστρες μου. Το πείραμα όπως βλέπετε και στην φωτογραφία πέτυχε. spanaki Σπανάκι σε γλάστρα Για να πω την αλήθεια δεν είναι ακριβώς γλάστρα αλλά ένας μεγάλος κουβάς απο μαγιονέζα γνωστής εταιρίας. Έχω κάνει συμφωνία με την γειτονική πιτσαρία και μου δίνουν τους κουβάδες που αδειάζουν εδώ και ένα χρόνο, βολική λύση, οικολογική και πάνω από όλα φτηνή. Το σπανάκι μεγάλωσε φυσιολογικά με σκέτο πότισμα και προσεχώς μάλλον θα καταλή... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ή Βυσσινιά κατάγεται από τον Καύκασο, μεταξύ της Κασπίας θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Σήμερα, αυτοφύεται κυρίως στη Δυτική Ασία και σποραδικά σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα δεν απαντά αυτοφυής, αλλά πολύ σπάνια και συμπτωματικά σαν ημιαυτοφυής, από σπόρους καλλιεργούμενων ποικιλιών. Βοτανική ταξινόμηση Επιστημονικό όνομα Cerasus acidia ή C.caproniana ή C.vulgaris. Ανήκει στο γένος Prunus της οικογένειας Rocaceae. Βοτανικοί χαρακτήρες Δέντρο φυλλοβόλο, μέτριας ανάπτυξης (5-6 μ. μέχρι 8 μ.). ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
στο στρέμμα περιπου 20 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αντίδραση για κάποιον που κόβει το καρπουζάκι του και βλέπει ότι στη θέση της ζουμερής κατακόκκινης σάρκας υπάρχει ένα κατακίτρινο εσωτερικό είναι το λιγότερο να… φρικάρει για μερικά δευτερόπλεπτα, μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι… δεν τον γελούν τα μάτια του!Μετά θα σκεφτεί -πάνω από δύο φορές, τουλάχιστον- να μην φάει αυτό το «πράγμα» που έχει μπροστά του! Ίσως και να αηδιάσει ή να θεωρήσει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με το αγαπημένο του καλοκαιρινό φρούτο. Κάποια μετάλλαξη; Κάποιος τρελός ε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Φεβρουάριο κόβεις μόνο τα ξερά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Θα ξεκινήσουμε δείχνοντας την κατασκευή μιας κλούβας κουνελιών για οικιακή χρήση και στη συνέχεια θα σας παρουσιάζω την πορεία της διαβίωσης και της προκοπής τους στο αγρόκτημά μας" ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΟΥΒΑΣ ΚΟΥΝΕΛΙΩΝ Το ζητούμενο για την εν λόγω κατασκευή, εκτός των φθηνών υλικών, είναι η ασφάλεια, υγιεινή και η αξιοπρεπής και άνετη διαβίωση των ψυχών που θα φιλοξενηθούν από εμάς, ανεξάρτητα αν τα κουνελάκια προορίζονται για άμεση κατανάλωση. Δικαιούνται κάποια άνεση χώρου (τουλάχιστον) κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι ένας μικρός, σκληρός, αειθαλής και πολυετής θάμνος που φτάνει σε ύψος τα 40 εκατοστά. Τα φύλλα του είναι μικρά, ωοειδή, με γκρίζο χρώμα ενώ τα άνθη του είναι μικρά με ροζ ή λευκό χρώμα. Καλλιεργείται σε όλα σχεδόν τα εδάφη και πολλαπλασιάζεται με σπόρο, ή με παραφυάδες. Φυτεύεται συνήθως το φθινόπωρο. Συλλέγουμε τις ανθισμένες κορφές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και αφού τις αποξηράνουμε μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε όλο τον χρόνο. Είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται στη μαγειρική μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τον χειμωνα, οταν εχουν ηδη πεσει τα φυλλα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα φρούτο που μπορεί να μην ανήκει στις καθημερινές διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, όπως το βατόμουρο, κατέχει σημαντική θέση στη ζαχαροπλαστική των ευρωπαϊκών χωρών, δημιουργώντας ένα αυξανόμενο ρεύμα κατανάλωσης τα τελευταία χρόνια. Έχει αυξημένη ζήτηση από τις βιομηχανίες μεταποίησης, δεδομένου ότι ανήκει και στα λεγόμενα «super foods», με πολύ υψηλή διατροφική αξία. Βέβαια, η καλλιέργειά του στη χώρα μας παραμένει ακόμα σε εμβρυικό στάδιο. Ήδη η εταιρεία Geoplant στην Ηλεία πειραμα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ενα προϊόν -εμπορικά τουλάχιστον- αντάξιο με το χαβιάρι, αποτελεί μια νέα πρόταση για εναλλακτική αγροτική δραστηριότητα στη χώρα μας. Πρόκειται για την καλλιέργεια της λεγόμενης τρούφας, ένα είδος μανιταριού που αναπτύσσεται στο υπέδαφος, η εμπορική αξία της οποίας δύσκολα αφήνει κάποιον ασυγκίνητο, καθώς φτάνει να ξεπερνά ακόμα και τα 3.000 ευρώ ανά κιλό. Η καλλιέργεια τρούφας, αν και δεν επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί μια σύγχρονη αγροτική δραστηριότητα με εκπληκτικές απο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όμορφο, πράσινο, ξεχωριστό θέλει νερό χώμα ήλιο και … λίγη σάρκα …! Κι όμως, τα φυτά τρώνε σάρκα! Υπάρχουν πάνω από 600 είδη σαρκοφάγων φυτών, που μπορεί να μην σας δαγκώσουν το δάκτυλο, εάν πλησιάσετε κοντά τους, αλλά εάν είστε μύγα ή άλλο μικρό έντομο, τοτε η τύχη σας είναι αβέβαιη. Γιατί είναι όμως ένα φυτο να τρέφεται με σάρκα; γιατί το περιβάλλον που αναπτύσσεται, συνήθως βαλτώδεις υγρότοποι, του παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις αλλά δεν παρέχει αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά που... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ο βασιλικός «ώκιμον το βασιλικόν», Ocimum basilicum , ανήκει στην οικογένεια των Xειλανθών, ονομασία που προέρχεται από την ελληνική λέξη «βασιλεύς». Συγγενεύει με άλλα αρωματικά φυτά όπως το δεντρολίβανο, η ρίγανη, η μαντζουράνα, η μέντα και η φασκομηλιά Θρύλοι και παραδόσεις Κατάγεται απ τροπικές περιοχές της Ασίας και της Αφρικής, από όπου και μεταφέρθηκε στις χώρες της Μεσογείου. Η σχέση του με την Ελλάδα είναι παλιά, από την εποχή των αρχαίων Ελλήνων, όταν τον έφερε, μαζί με άλλα φυτ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες αυτών, γνωστότερα των οποίων είναι. Διόσπυρος ο κακί (Diospyros kaki). Είναι ιθαγενές της Κορέας και της Ιαπωνίας και τρώγεται υπερώριμος. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε μικρότερη κλίμακα, ιδίως στα Επτάνησα και στην Κρήτη. Διόσπυρος ο βιργινιανός (Diospyros virginiana), ιθαγενής της Βόρειας Αμερικής. Διόσπυρος ο έβενος (Diospyrus ebenum), δασικό δέντρο, ιθαγενές της Σρι Λάνκα, το οποίο είναι ενδιαφέρον για το πολύτιμο ξύλο του, τον έβενο. Ειδικότερα στην ελ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ανθράκωση αποτελεί μια πολύ κοινή ασθένεια των εσπεριδοειδών σε παγκόσμιο επίπεδο. Προσβάλλει κυρίως δένδρα απεριποίητα κι εξασθενημένα από δυσμενείς εδαφοκλιματικές συνθήκες ή εμφανίζεται δευτερογενώς σε δένδρα προσβεβλημένα από κορυφοξήρα. Διάφορες μορφές ή στελέχη του μύκητα έχει αναφερθεί ότι προσβάλλουν και τους καρπούς των μηλοειδών. Η ασθένεια είναι γνωστή με το όνομα πικρή σήψη (bitter rot). Συμπτώματα Τα συμπτώματα στους βλαστούς και τα κλαδιά μοιάζουν με της κορυφοξήρας και τε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
καθε δευτερη μερα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το τυπικό κόστος της αγοράς ενός φυτού είναι 0,12-0,2 ευρώ, ενώ εάν το φυτό είναι προερχόμενο από ιστοκαλλιέργεια 0,28-0,35 ευρώ. Με μια τυπική πυκνότητα φύτευσης, περίπου 4.000 φυτών ανά στρέμμα, η δαπάνη για το φυτικό υλικό εγκατάστασης κυμαίνεται από 480 έως 800 ευρώ ανά στρέμμα. Όταν δε προέρχονται από ιστοκαλλιέργεια το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 1.120 - 1.400 ευρώ. Στις πολυετείς καλλιέργειες το κόστος για την απόκτηση πολλαπλασιαστικού υλικού βαρύνει κυρίως τον πρώτο χρόνο της καλλιέρ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 41 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: