Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Η μπουκαμβίλια είναι ένα φυτό που δεν έχει ανάγκη από κλάδεμα αλλά και που δεν χρειάζεται να φοβάστε να κλαδέψετε. Μπορείτε να την κλαδέ...
Απάντηση: Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπούν τις χαμηλές θερμοκρασίες, για αυτό και καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο. Μια μικρή σ...
Απάντηση: Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετ...
Απάντηση: Μετά το πέρας της ημερίδας με τίτλο «Ιπποφαές, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια», που οργάνωσε η SymAgro στις 26-6-2011 στο Επιστημ...
Απάντηση: Η φακή πρέπει να μαζευτεί πριν καλοξεραθεί γιατί αλλιώς τινάζεται ο καρπός. Η συγκομιδή γίνεται με ξερίζωμα. Σωρόνονται στο αλώνι, όπου ά...
Απάντηση: http:// www.ftiaxno.gr εδω θα βρεις αυτο που θες
Απάντηση: Παραδοσιακά τα κράνα ήταν και παραμένουν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται από ορεινούς πληθυσμούς κατά καρδι...
Απάντηση: Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες.
Απάντηση: Μάρτη και Σεπτέμβρη βάλε τριπλό λίπασμα
Απάντηση: Όχι ,έχει πεθάνει.
 

πως να φτιαξω ψεκασμα για ελια

Σχετικές ερωτήσεις
δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το ποσο μεγαλο θέλεις να το φτιάξεις, το πόσο το επηρεάζει ο αέρας τον χειμώνα, και άλλα πολλά ...
με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε νερό
http:// www.ftiaxno.gr/2008/ 05/blog- post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Αυτό σημαίνει οτι σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλες ημέρες αναπτύσσει στέλεχος με άνθη οπότε και...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Γεια σας, γνωριζει κανεις καποιο site στο οποιο να υπαρχει καποιο βιντεο με κατασκευη θερμοκηπιου βημα βημα ή εναλλακτικα κάποιο site που να εχει αναλυτικες οδηγιες?
Απάντηση:
δεν ειναι κατι απλο... παιζει μεγαλο ρολο το ποσο μεγαλο θέλεις να το φτιάξεις, το πόσο το επηρεάζει ο αέρας τον χειμώνα, και άλλα πολλά που δεν μπορείς να τα πεις απο εδώ η να τα δεις σε κάποιο σχέδιο. έφτιαξα τον περασμένο χειμώνα ενα 6χ12 με 3 μέτρα υψος στην κορυφή(πυραμίδα)τα υλικά τα είχα τα περισσότερα με δικό μου κόπο και στοίχισε 1200 €. αυτα τα τύπου τολ που μπορεί να βρεις στο διαδίκτυο είναι καλά μεν αλλα δεν αντέχουν σε μεγάλες ταχύτητες του ανέμου. είναι για περιοχές που δεν φυ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
με πράσινο σαπούνι διαλυμένο σε νερό Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr/2008/05/blog-post_7661.html ψάξε λίγο εδώ θα βρεις πολλά πράγματα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το σπανάκι είναι φυτό ψυχροαπαιτητικό. Αυτό σημαίνει οτι σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλες ημέρες αναπτύσσει στέλεχος με άνθη οπότε και μειώνεται η εμπορική αξία του προϊόντος. Τα όξινα εδάφη πρέπει να αποφεύγονται. Το ιδανικό pH εδάφους για την καλλιέργεια είναι 6-7. Τα αμμοπηλώδη επίσης, εδάφη είναι τα καταλληλότερα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μπουκαμβίλια είναι ένα φυτό που δεν έχει ανάγκη από κλάδεμα αλλά και που δεν χρειάζεται να φοβάστε να κλαδέψετε. Μπορείτε να την κλαδέψετε όποια στιγμή του χρόνου θέλετε. Νέα κλαδιά θα πετάξουν όμως μόνο όταν ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει την άνοιξη. Μην ανησυχήσετε λοιπόν αν μετά το φθινοπωρινό σας κλάδεμα δεν δείτε νέα κλαδάκια. Το μόνο κλάδεμα που είναι απαραίτητο είναι να κόψετε τους λεπτούς μίσχους που μένουν αφού πέσουν τα λουλούδια. Τα κλαδιά της μπουκαμβίλιας, με τα χρόνια μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μπρόκολο είναι ένα από τα λαχανικά που αγαπούν τις χαμηλές θερμοκρασίες, για αυτό και καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο. Μια μικρή συμβουλή καλλιέργειας…. Αυτό το μήνα, πολλοί από εσάς που δοκιμάσατε να καλλιεργήσετε μπρόκολο, είστε πια έτοιμοι να συλλέξετε τους καρπούς των κόπων σας. Το σημείο του φυτού που συγκομίζεται είναι το άνθος! Ναι, ο κεφαλωτός αυτός σχηματισμός που έχουμε όλοι στο μυαλό μας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μεγάλο μπουκέτο από μικροσκοπικά ανθάκια. Κόψτε με κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για την καλλιέργεια της τα πιο κατάλληλα εδάφη είναι αυτά με μία μέση σύσταση και λεπτή υφή. Όταν υπάρχει δυνατό και ξαφνικό κρύο ή παγετός τότε οι ανθοί καταστρέφονται, αν και τα δέντρα είναι ανθεκτικά και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Υψηλές θερμοκρασίες επίσης προκαλούν αλλοιώσεις στον καρπό. Τα δέντρα χρειάζονται καλό πότισμα τη περίοδο της ανθοφορίας τους. Κάτω από καλές συνθήκες μία βερικοκιά μπορεί να ζήσει και πάνω από 100 χρόνια. Οι κυριότερες Ελληνικές ποικιλίες είναι: Πρώιμη Τίρυνθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μετά το πέρας της ημερίδας με τίτλο «Ιπποφαές, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη καλλιέργεια», που οργάνωσε η SymAgro στις 26-6-2011 στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, δημιουργήθηκε ένα «πηγαδάκι» συζήτησης με αφορμή την ομιλία μου στην παραπάνω ημερίδα, η οποία αναφέρονταν στη λίπανση του ιπποφαούς. Η συζήτηση από τη λίπανση στράφηκε στη θρέψη των φυτών και από κει στην υδροπονία. Έτσι χωρίς να το καταλάβουμε άρχισε μια διαμάχη μεταξύ των μελών της παρέας για το αν η υδροπονία παράγει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η φακή πρέπει να μαζευτεί πριν καλοξεραθεί γιατί αλλιώς τινάζεται ο καρπός. Η συγκομιδή γίνεται με ξερίζωμα. Σωρόνονται στο αλώνι, όπου άμα ξεραθούν καλά, αλωνίζονται, λυχνίζονται και η καθαρή φακή μαζεύεται στην αποθήκη, ενώ το άχυρο της φακής δίνεται στα ζώα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.ftiaxno.gr εδω θα βρεις αυτο που θες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παραδοσιακά τα κράνα ήταν και παραμένουν γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται από ορεινούς πληθυσμούς κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλιόπονου, στομαχικών και εντερικών διαταραχών, ως αντιπυρετικό, χωνευτικό, στυπτικό και ως τονωτικό κατά τη διάρκεια εργασίας. Σήμερα, νέα έρευνα έχει δείξει ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα κατά την περίοδο ωρίμανσης των καρπών. Σε άλλες εργαστηριακές έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάρτη και Σεπτέμβρη βάλε τριπλό λίπασμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όχι ,έχει πεθάνει. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι σαχλαμαρες λετε ποιος να σας δωση απαντησης το κολωνακι με τους βυζυτους της βυζυτες και τους κλεφτες η αγρια θελει λιγο ποτισμα στην αρχη και μετα τιποτα νομιζω και η ημερη οτι δεν θελει φροντιδα καρυδωνας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα ρεικια πολαπλασιαζονται καλυτερα με καταβολαδες και μοσχευματα.Κωνσταντινα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναι εάν είστε φυτο εσωτερικού χώρου. Καθώς μειώνεται η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας, χρησιμοποιούμε κάποιο θερμαντικό σώμα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στον δωμάτιο. Άμεση συνεπεία είναι τα φυτά που βρίσκονται μέσα στο σπίτι να υποφέρουν και να κινδυνεύουν με αφυδάτωση Μερικές λύσεις που μπορούμε να εφορμούσε: -βάζουμε ένα μικρό δοχείο με νερό πάνω στο θερμαντικό σώμα. Π.χ. ένα μπρίκι με νερό στο καλοριφέρ ή πιατάκι με νερό στο τραπέζι για όσους έχουν αερόθερμα ή air-condition... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή εκδηλώνεται με μεταβολή του χρώματος του ελαιοκάρπου από μαύρο σε γαλάζιο ή κυανόγκριζο. Οι μεταβολές αυτές του χρώματος συνοδεύονται και από αλλοιώσεις της γεύσης και της υφής του ελαιοκάρπου. Έτσι ο ελαιόκαρπος αποκτά μια ακαθόριστη γεύση και δεν είναι εμπορεύσιμος. Η ασθένεια αυτή παρατηρείται συνήθως σε μονάδες όπου δεν τηρούνται οι όροι καθαριότητας και υγιεινής στους χώρους συντηρήσεως του ελαιοκάρπου και όπου χρησιμοποιείται για τη συντήρηση αυτού αραιή άλμη. Υπάρχου... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν βαζουν λιπάσματα στην καλλιέργεια τρούφας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Για ένα στρέμμα φυτείας χρειάζονται περίπου 2-3 κιλά σπόρος. Στην Ελλάδα γίνεται σπορά από τα μέσα Αυγούστου μέχρι το Φεβρουάριο σε υγρό έδαφος. Ο σπόρος φυτρώνει σε θερμοκρασίες 5-15 C, ενώ η ανάπτυξη των φυτών μπορεί να γίνει και κάτω από τους 5 C. Μια λίπανση με λίπασμα 8-8-8 με 150-200 κιλά θεωρείται ικανοποιητική. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το θυμάρι ή θύμιο (λατ. Thymus vulgaris) είναι αγγειόσπερμο, δικότυλο φυτό, το οποίο ανήκει στην τάξη των Σωληνανθών (Tubiflorae) και στην οικογένεια των Χειλανθών (Labiatae). Είναι θάμνος μικρού ύψους (έως 30 εκατοστά), με όρθιους βλαστούς, εξαιρετικά ανθεκτικός, αναδύει πολύ ευχάριστο άρωμα. Απαντάται στις νότιες και μεσογειακές περιοχές της Ευρώπης σε διάφορες περιοχές της Ασίας και καλλιεργείται στη βόρεια Αμερική. Τα φύλλα του θυμαριού, όταν ξεραθούν, αποκτούν καφεπράσινο χρώμα και... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πλάκα θα είχε αν φύτευες ΚΑΙ βιολογικές πατάτες!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Diaphania hyalinata, Pyralidae, Λεπιδόπτερα Ξενιστές: αγγούρι, γλυκοκολοκύθα, καρπούζι, κολοκύθα Διάδοση και σημαντικότητα: Το Diaphania hyalinata συναντάται σχεδόν σε όλη την Νότια και κεντρική Αμερική, Καραϊβική, Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τρέφεται κυρίως με το φύλλωμα αλλά επιτίθεται και σε καρπούς και βλαστούς. Οι υψηλοί πληθυσμοί αποφυλλώνουν εντελώς τα φυτά και αφήνουν μόνο τους μίσχους των φύλλων. Συμπτώματα: Τρέφονται κυρίως από το φύλλωμα. Συνήθως... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ναι μπορει να γινει αυτο..ρωτα σε ενα φυτοριο ξερουν αυτοι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα διάφορα είδη μπορεί να συναντώνται σε διαφορετικές ομάδες καλλιεργειών. 'Ετσι τα κολοκυνθοειδή προσβάλλονται κυρίως από την Aphis gossypii, η τομάτα από τα είδη Myzus persicae, Macrosiphum euphorbiae, Aulacorthum solani, Aphis fabae, τα φυλλώδη λαχανικά από την Brevicoryne brassicae. Ζημιά Βρίσκονται συνήθως στην κάτω επιφάνεια του φύλλου, όπου σχηματίζουν αποικίες. Χαρακτηριστικό είναι η παραγωγή μελιττώματος. Σε σοβαρές προσβολές τα φύλλα καρουλιάζουν και μεταχρωματίζονται. Εκτός... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
φυτεψε την και σκεπασε την ολοκληρη. ποτιζε την 2 φορες την εβδομαδα. το χωμα να ειναι μαλακο. αφου φυτρωσει και βγαλει ανθη, μολισ πεσουν τα ανθη σκαψε να βρεισ τους καρπους. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η στέβια χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό για περισσότερο από 400 χρόνια. Το εκχύλισμα των φύλλων της είναι 300 φορές πιο γλυκό από τη ζάχαρη, έχει μηδενική θερμιδική αξία και γι' αυτό αποτελεί συστατικό αναψυκτικών τύπου light. Παρασκευάσματα στέβιας χρησιμοποιούνται επίσης ως γλυκαντικές ουσίες σε τρόφιμα και ροφήματα και το ίδιο το φυτό σε σαλάτες ή για την παρασκευή αφεψήματος. Πρόκειται για αυτοφυές φυτό της Παραγουάης και της Βραζιλίας, αν και πλέον η Κίνα αποτελεί τον μεγαλύτερο καλλ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 27 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: