Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: δεν ξερω...... :(
Απάντηση: Μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή τ...
Απάντηση: Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο.
Απάντηση: μπορω να φυτεψω κουκουτσι λεμονιας θα γινει λεμονια
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες
Απάντηση: πως γίνεται το φύτεμα λεμονιάς στο χώμα
Απάντηση: αν είναι μικρή λεμονιά θέλει την άνοιξη κάθε 15 μέρες μια-δυο χουφτες σίδηρο σκόνη και συνδιασμό με κάποιο λίγο λίπασμα
Απάντηση: νερατζια
Απάντηση: Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένει...
 

Πως να αντιμετοπισω της αρωστιες της λεμονιας;

Σχετικές ερωτήσεις
Δέν εχω κάνει κάτι πα4όμοιο,επειδή δέν μού ετυχε νά ασχοληθώ μέ κάτι τέτοιο..Σίγουρα είναι μιά ωραία ασχολία!
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπ...
Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 ...
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένει...
ΤΩΡΑ ... ΜΩΛΙΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΙΓΟ ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ( Π.Χ. Τ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Δέν εχω κάνει κάτι πα4όμοιο,επειδή δέν μού ετυχε νά ασχοληθώ μέ κάτι τέτοιο..Σίγουρα είναι μιά ωραία ασχολία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 φλ. ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη Οδηγίες συνταγής Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να γίνουν σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, καθώς οι θερμοκρασία καταστρέφει τις βιταμίνες. Εάν σας ενοχλούν οι ίνες σουρώνετε με ένα μικρό σουρωτήρι, αλλά είναι πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΩΡΑ ... ΜΩΛΙΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΙΓΟ ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ( Π.Χ. ΤΟΙΧΟ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Μικρό αειθαλές δέντρο που ανήκει στα εσπεριδοειδή και το ύψος του φτάνει τα 5-6 μέτρα. Η λεμονιά προέρχεται από την περιοχή της Κίνας ή των Ινδιών. Τα φύλλα της είναι ωοειδή. Τα λουλούδια της είναι άσπρα και μυρίζουν αρκετά έντονα. Ο κορμός της είναι λείος κι έχει χρώμα γκρίζο σκούρο. Η κόμη, χωρίς να είναι τελείως κανονική, έχει κυρίως στρογγυλό σχήμα, ενώ τα βλαστάρια είναι ευλύγιστα κι έχουν αγκάθια. Οι καρποί, τα λεμόνια (που είναι ρόγα), όταν ωριμάζουν έχουν χρώμα κίτρινο, ενώ το σ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρεις με τεσσερις φορες το χρονο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μπορω να φυτεψω κουκουτσι λεμονιας θα γινει λεμονια Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αν ποσα μετρα φυτευουμε τις καρυδιες Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πως γίνεται το φύτεμα λεμονιάς στο χώμα Διαβάστε περισσότερα...
τι λιπασμα βαζουμε στις αρχες ανοιξεος στη λεμονια
Απάντηση:
αν είναι μικρή λεμονιά θέλει την άνοιξη κάθε 15 μέρες μια-δυο χουφτες σίδηρο σκόνη και συνδιασμό με κάποιο λίγο λίπασμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχ... Διαβάστε περισσότερα...
πια περιοδο γινεται το κλαδεμα της λεμονιας
Απάντηση:
Τον Ιανουάριο. Διαβάστε περισσότερα...
ΤΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ?ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΟΤΙΣΜΑ?ΣΕ ΤΙ ΧΩΜΑ?ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΟΣ?
Απάντηση:
βαλε κοπρια σε μια γλαστρα και φυτεψε κουκουτσια λεμονιού. περιπου 10 εκατοστα απο την επιφανεια της κοπριας. πρέπει να ειναι σε ζεστό μερος. οχι να το κτυπάει ο ηλιος. Ποτιζεις μια φορα την βδομάδα. εχε υποψη σου οτι το φυτο που θα βγει θα είναι αγριολεμονιά. Διαβάστε περισσότερα...
θελω να φτιαξω χαρουπιες απο καλο σπορο χαρουπια
Απάντηση:
Η χαρουπιά πολλαπλασιάζεται μόνο με τη σπορά και τον εμβολιασμό. Η σπορά τους γίνεται κατά προτίμηση τον Απρίλιο όταν δεν υπάρχει πια φόβος να προσβληθούν από τους όψιμους παγετούς της άνοιξης. Για το σκοπό αυτό οι σπόροι που έχουν εξαχθεί από τους λοβούς, μουλιάζονται για 3 ή 4 μέρες, σε νερό που ανανεώνεται καθημερινά. Σπέρνονται ή επί τόπου κάθε τρείς ή τέσσερις, ή πεταχτά σε σπορεία που έχουν προετοιμαστεί σε βαθιά σκάφη και με γενναία λίπανση. Επειδή η χαρουπιά έχει ρίζα κάθετη και σ... Διαβάστε περισσότερα...
ποιο ειναι το ειδικο βαρος του λαδιου,π.χ σε γραμμαρια το 1 λιτρο...????
Απάντηση:
ελαιόλαδο 0.9150-0.9180 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αντιμετώπιση Η προσβολή είναι δυνατό να ελαττωθεί με λίπανση των δένδρων με αζωτούχα λιπάσματα, όπως θειική και νιτρική αμμωνία ή και ουρία. Μεικτά λιπάσματα (Ν-Ρ-Κ) έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα (Neely 1981). Για την καταπολέμηση της ασθένειας, στη βιβλιογραφία αναφέρονται 4 ψεκασμοί με ένα από τα παρακάτω μυκητοκτόνα: -Zineb (καρβαμιδικό μυκητοκτόνο) 240 γραμ. σε 100 λίτρα νερό ή όπως αναφέρεται στη συσκευασία. -Maneb (οργανικό μυκητοκτόνο) 240 γραμ. σε 100 λίτρα νερό ή όπως αναφέρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν οι ντοματιές σας μεγαλώσουν και έρθει ο Μάης είναι ώρα να τις μεταφυτέψε πια σε μια μεγάλη βαθιά γλάστρα (όχι σε ζαρτινιέρα). Φυτεύουμε τη ντοματιά μας βαθιά στη γλάστρα σκεπάζοντας τα πρώτα φύλλα έτσι ώστε να αναπτυχθούν περισσότερες πλευρικές ρίζες. Η γλάστρα σας θα πρέπει να χωράει τουλάχιστον 20 λίτρα χώμα, φυσικά όσο μεγαλύτερη γλάστρα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο ευτυχισμένη θα είναι η ντοματιά σας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και αν επιλέξετε να αγοράσετε έτοιμα φυτά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι ποικιλίες της ροδιάς ανάλογα με την περιεκτικότητα του χυμού τους σε οξέα χωρίζονται σε γλυκές, ημίγλυκες και ξινές. Η πλέον δημοφιλής ποικιλία στην Ελληνική επικράτεια είναι η Αμερικάνικη ποικιλία wonderful που αποτελεί την γνωστότερη ποικιλία παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Oι αγρότες που ασχολούνται με υδροπονικές καλλιέργειες αυξάνουν την παραγωγή τους μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, αξιοποιώντας το καθαρό νερό και τη φυσική ηλιοφάνεια σε συνδυασμό με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και της βιολογικής φυτοπροστασίας Στην Oλλανδία το 90% της παραγωγής προέρχεται αποκλειστικά από υδροπονικές καλλιέργειες, ενώ στη χώρα μας -που διαθέτει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή της, όπως η παρατεταμένη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό βρίσκεται «υπό το μηδέν». O... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα κύρια θρεπτικά συστατικά των φυτώνΤρεις είναι οι θρεπτικές ουσίες που απαιτούνται από τα φυτά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τα άλλα στοιχεία. Είναι το άζωτο(N), ο φώσφορος(P) και το κάλιο(K). Στα τσουβάλια των λιπασμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά υπάρχουν οι αριθμοί "3-6-9". Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν το ποσοστό του συνολικού βάρους λιπάσματος καθενός από τα τρία βασικά θρεπτικά συστατικά. Ένα λίπασμα γενικού σκοπού για τον κήπο περιέχει 7% N, 7% P και 7% Κ. Στη βιολογικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εχει πανω απο 150 ενεργά συστατικά Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χώμα: Οι φράουλες θέλουν αραιό καλά αποστραγγιζόμενο χώμα. Το ιδανικό pH είναι μεταξύ 5,8 και 6,2. ΜΗ φυτεύετε τις φραουλιές σε μέρος που προηγουμένως είχαν καλλιεργηθεί τομάτες, πατάτες, πιπεριές ή μελιτζάνες. Αυτό γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Εμπλουτίστε το χώμα με κομπόστ ή άλλα οργανικά λιπάσματα. Το χειμώνα, προστατέψετε τις ρίζες ρίχνοντας στην επιφάνεια του εδάφους άχυρο ή οργανική ύλη (κομμένα χόρτα, φύλλα, κ.λπ.) Ήλιος: Το φυτό θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος που το... Διαβάστε περισσότερα...
οι πιπεριεσ πεφτοθνε
Απάντηση:
Απάντηση:
Το κόκκινο ρυγχωτό σκαθάρι, ο πιο επικίνδυνος εχθρός των φοινικοειδών, με την επιστημονική ονομασία: Rhynchophorus ferrugineus, εχει μήκος 3 εκατοστά , κόκκινο-καφέ χρώμα και έρχεται από μακριά, την τροπική Ασία, έχει όμως εξαπλωθεί στην Αφρική και την Ευρώπη και προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές σε διάφορα είδη φοινικόδεντρων. Στην Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε μετά την Ολυμπιάδα λόγω της ανεξέλεγκτης εισαγωγής για καλλωπιστικούς κυρίως λόγους, φοινικοειδών από την Αίγυπτο. Πρώτη φορά εντοπίστ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ολα τα κλαδεματα εφαρμοζουμε τα εξης,το κλαρι που επιλεγουμε να κοψουμε πρεπει να καλυπτεται απο νεο οσο το μηκος απο τον αγκωνα εως τα δαχτυλα μας,η φορα του κοψιματος πρεπει να ειναι διαγωνια με ψηλοτερο σημειο προς την δυση,σκοπος μας ειναι να απομακρυνουμε τα ξερα και τον καλο αερισμο του δενδρου! Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 53 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: