Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΟΤΗΡΙΑ
Απάντηση: 1 κούπα αλεύρι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 125 γρ.
Απάντηση: 1 κουπα αλευρι ειναι 125 γραμμαρια περιπου
Απάντηση: Ανάλογα με το τι περιέχει. Η κουταλιά της σούπας δεν μετράει μάζα, αλλά όγκο. Για να δεις λοιπόν πόσα ml είναι (και όχι πόσα gr), πάρε έν...
Απάντηση: Είναι γύρω στα 3 - 3,5 ποτήρια του νερού. Φαντάσου ότι ένα πλαστικό μπουκαλάκι αναψυκτικού είναι 500 ml
Απάντηση: πατα το στο google ολο και κατι θα σου βγαλει
Απάντηση: ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. νερό Λίγη γλυκόζη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 600 γρ. κρέμα γάλακτος 600 γρ. σοκολάτα ...
Απάντηση: 1/2 κούπας καφέ σιναπόσποροι 1/4 κούπας κίτρινοι σιναπόσποροι 1 κούπα νερό 1 1/4 κούπα ξίδι 1 κούπα μουστάρδα σκόνη (μουλιάζουμε για ...
Απάντηση: Πανω στο πακετο γραφει ποση ωρα μπορεις να τα βρασεις, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο, εγω τα βραζω λιγο μου αρεσουν αλτεντε!
Απάντηση: Θεωρω πως σαν αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο να φτιαξεις μονος/η την σαλτσα και οχι με ετοιμη κρεμα γαλακτος. Θα χρειαστεις δυο κατσαρολα...
 

Πως μετραμε τις ποσοτητες απο γραμμαρια σε ποτηρια

Σχετικές ερωτήσεις
Οχι.
1 + 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
αλλο πραμα το βουτυρο αλλο πραμα το λαδι
Ανάλογα την χωρητικότητα του ποτηριού αλλά συνήθως είναι γύρω στα 2 ποτήρια.
Το ποτήρι ζυγίζει 200 γραμμάρια ίσως και λίγο περισσότερο. Θα φτιάξεις γλυκό?
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Συνταγές / Μαγειρική

Απάντηση:
Απάντηση:
1 + 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
αλλο πραμα το βουτυρο αλλο πραμα το λαδι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα την χωρητικότητα του ποτηριού αλλά συνήθως είναι γύρω στα 2 ποτήρια. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το ποτήρι ζυγίζει 200 γραμμάρια ίσως και λίγο περισσότερο. Θα φτιάξεις γλυκό? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΟΤΗΡΙΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κούπα αλεύρι ζυγίζει ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... 125 γρ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1 κουπα αλευρι ειναι 125 γραμμαρια περιπου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα με το τι περιέχει. Η κουταλιά της σούπας δεν μετράει μάζα, αλλά όγκο. Για να δεις λοιπόν πόσα ml είναι (και όχι πόσα gr), πάρε ένα κανονικό ποτήρι νερό (χωράει συνήθως 250 ml υγρό). Άρχισε να το γεμίζεις με κουταλιές νερό. Μέτρα με πόσες κουταλιές θα γεμίσει. Μετά διαίρεσε το 250 με τον αριθμό των κουταλιών που χώρεσε και θα έχεις πόσα ml χωράει το κουτάλι σου. Κουράγιο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι γύρω στα 3 - 3,5 ποτήρια του νερού. Φαντάσου ότι ένα πλαστικό μπουκαλάκι αναψυκτικού είναι 500 ml Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πατα το στο google ολο και κατι θα σου βγαλει Διαβάστε περισσότερα...
σοκολατα με καραμελα και ουισκι
Απάντηση:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: 200 γρ. ζάχαρη 50 γρ. νερό Λίγη γλυκόζη ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: 600 γρ. κρέμα γάλακτος 600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-56% κακάο 100-150 γρ. ουίσκι mail to Εκτυπώστε το Αρθρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη. Aφήνουμε να βράσει και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Tην αδειάζουμε αμέσως σε μία αντικολλητική λαδόκολλα ή σε σιλπ πατ. Aφήνουμε να κρυώσει μέχρι ν' αρχίσει να ξεκολλάει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
1/2 κούπας καφέ σιναπόσποροι 1/4 κούπας κίτρινοι σιναπόσποροι 1 κούπα νερό 1 1/4 κούπα ξίδι 1 κούπα μουστάρδα σκόνη (μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε 1 κούπα νερό) 2 κουταλιές ζάχαρη 2 κουταλάκια αλάτι Εκτέλεση Σε ένα γυάλινο δοχείο βάζουμε τους σπόρους μουστάρδας με το νερό και το ξίδι φροντίζοντας έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως. Αφήνουμε για δύο μέρες να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα δυνατό μπλέντερ και αλέθουμε το μείγμα μέχρι να γίνει κ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πανω στο πακετο γραφει ποση ωρα μπορεις να τα βρασεις, αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο, εγω τα βραζω λιγο μου αρεσουν αλτεντε! Διαβάστε περισσότερα...
Θα ήθελα την συνταγή σας για μακαρόνια με άσπρη σάλτσα, μανιτάρια και μπέικον
Απάντηση:
Θεωρω πως σαν αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο να φτιαξεις μονος/η την σαλτσα και οχι με ετοιμη κρεμα γαλακτος. Θα χρειαστεις δυο κατσαρολακια, στο ενα τσιγαρισε το μπεικον και τα μανιταρια ωστε να ειναι σχεδον ετοιμα να φαγωθουν, στο αλλο βαλε αρκετο βουτυρο να λιωσει και μετα ριξε αλευρι να τσιγαριστει ( καλο θα ναι να υπαρχει μια αναλογια 1-1 στο αλευρι με το βουτυρο) ανακατευοντας συνεχως. Οταν δεις πως το αλευρι εχει γινει ενα με το βουτυρο, κατι σαν ζυμη, ριξε αργα αργα χλιαρο φρεσκο γαλ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά για 4-5 άτομα 1 κιλό φρέσκο αρακά 1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια καθαρισμένα 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθο 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες χυμό από 1 λεμόνι αλάτι, πιπέρι Κόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε τις ντομάτες σε μικρούς κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://sintagoulis.gr/zymarika/freska-tortelinia- me-tyri-kai-sparaggia Βραζουν 20 λεπτα περιπου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό καυτό, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Όταν τα φιλέ μινιόν από το εντρεκότ μας έχουν ψηθεί, τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Προσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1 φλ.σογιέλαιο 2 αυγά 1 φακελ. μαγιά ξηρή 1 φλ. γάλα χλιαρό 1 κ.γ αλάτι 1 κ.γ ζάχαρη αλεύρι όσο πάρει Στα γρήγοραΚατηγορίαΖύμεςΔιατροφήΧορτοφαγικήΟδηγίες 1.Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα 2.Ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 3.Τέλος το αλεύρι ώσπου να γίνει μια σφιχτή και ελαστική ζύμη Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε 7' για να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και σκορπίζουμε επάνω τους τις λωρίδες ζαμπόν, περιχύνοντας το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο. Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε λ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Προετοιμάζουμε το χώρο εργασίας. Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι λαχανικών τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Στρώνουμε ένα αλουμινόχαρτο στο πάγκο εργασίας, τα βάζουμε μέσα, προσθέτουμε το αλεύρι και και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι για να πάρει άρωμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και εν συνεχεία σε μέτρια, για 6-7 λεπτά. Αποσύρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τρώω ό,τι τρώω όλον τον χρόνο. Ναι, μεταξύ αυτών & σαλάτες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 1 ώρα Υλικά (για 8 άτομα): 1 συναγρίδα φρέσκια (ή σφυρίδα ή ροφό) περίπου 2½ κιλά, καθαρισμένη* 3 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές ροδέλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι, ελαφρά κοπανισμένο Για την πάστα: 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα (ή την ίδια ποσότητα φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα. Καλύτερα να μη χρησιμοποιήσουμε ξερά αρωματικά, γιατί μπορεί να πικρίσ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με κοκορα η και με κοτοπουλο κοκκινιστα, το ιδιο ειναι για εμενα αν με ρωτας! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σου έχω δυο πολύ καλές συναγές για τορτελίνια αλά κρεμ: Συνταγή 1: Τορτελίνια αλα κρεμ με μανιτάρια Υλικά 2 πακέτα τορτελίνια 10 φέτες μπέικον 1 κουτί μανιτάρια κομμένα 1 μεγάλο κουτί κρέμα γάλακτος 200 γρ. ένταμ τριμμένο 200 γρ. γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο 2 κουταλιές βούτυρο Ετοιμασία Βράζουμε τα τορτελίνια και αφού τα στραγγίξουμε τα βάζουμε στο φούρνο σ'ενα πυρέξ. Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα μανιτάρια με το βούτυρο και τα βάζουμε και αυτά στο πυρέξ. Επειτα, ρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 3 στήθη κοτόπουλο με την πέτσα τους (τους έχεις αφαιρέσει το κόκαλο και τα χεις χτυπήσει με το σφυράκι της κουζίνας ή ένα γουδοχέρι να πλατύνουν) εναλλακτικά 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο 2 κουταλιές μουστάρδα 3 ή 4 φέτες ζαμπόν 200 γρ. γραβιέρα σε κομματάκια 3 φέτες μπέηκον 1 αυγό βραστό ψιλοκομμένο ή πιπεριιές γλυκές αλατοπίπερο κατά βούληση (αν βάλεις όμως πολύ αλμυρό τυρί μετρίασε το αλάτι σου) (με όλα τα υλικά μπορείς να κάνεις αλλαγές ανάλογα τις προτιμήσεις σας) Εκτέ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
συστατικά 650γρ. γαύρο ξίδι (όσο χρειάζεται) χυμό από 2-3 λεμόνια 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 φλ. άγριο μάραθο ψιλοκομμένο ή ξυσμένη μαραθόριζα ανακατεμένη με 2 κ.σ. μαραθόσπορο φρεσκοαλεσμένο παρθένο ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται) οδηγίες Βρέχουμε με ξύδι το γαύρο και αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Πιάνουμε το κεφάλι του γαύρου και με το δάκτυλο προσεκτικά ξεκολλάμε τη ραχοκοκαλιά, προχωρώντας προς την κοιλιά για αφαιρέσουμε τα εντόσθια μαζί με το κεφάλι. 1. Ανοίγουμε στη μέση το... Διαβάστε περισσότερα...
Τι υλικά χρειάζομαι για σουπιές σαγανάκι;
Απάντηση:
1 κιλό σουπιές φιλέτο χωρίς τα πλοκάμια 3 κρεμμύδια 2 πράσινες πιπεριές 1 κίτρινη πιπεριά 1 ντομάτα μεγάλη Χυμό ντομάτας Ελαιόλαδο 1/4 κεφαλοτύρι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τις σουπιές μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζουμε, τις κόβουμε σε δάχτυλα και τις τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές χοντροκομμένες, τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λάδι και ανακατεύομε. Στην συνέχεια στρώνουμε από πάνω την ντομάτα κομμένη σε ροδέλες και ψήνουμε στους 18... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικά 500 γρ. τυρί ένταμ 1 αυγό 1 φλιτζανάκι κεφαλοτύρι τριμμένο 1 φλιτζανάκι αλεύρι Λίγο μοσχοκάρυδο Λάδι για το τηγάνισμα Αλάτι Πιπέρι Ετοιμασία 1. Τρίβουμε το ένταμ από την χοντρή μεριά του τρίφτη, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. 2. Πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαστουνάκια (αν κολλάει η ζύμη στα χέρια μας βάζουμε λίγο αλεύρι) και τοποθετούμε τις κασεροκροκέτες σε μέρος που έχουμε αλευρώσει καλά. 3. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 40 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.