Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμό...
Απάντηση: Περιγραφή Μία παραλλαγή του σοφρίτο της Κέρκυρας για όσους τους αρέσει η νόστιμη σάλτσα αλλά όχι το πολύ σκόρδο Συστατικά 1 κιλό κρέας μ...
Απάντηση: 1 φασιανός 1&1/2 κιλό καθαρισμένος 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καψαλίζετε τον φασιανό και τον πλέ...
Απάντηση: Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα!
Απάντηση: Συστατικά 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες...
Απάντηση: βαζουμε τη φετα στο πηλινο και απο πανω βαζουμε ντοματα φρεσκια ριγανη λιγο καυτερο κοκκινο πιπερι και ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο
Απάντηση: http:// www.toarkoudi.gr/ Recipes/2005-10/ Pork+from+Elassona/ fullstory.php? id=33111
Απάντηση: Σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό πιπέρι Αλάτι
Απάντηση: θελω αδια για καφενιο
Απάντηση: οπος κανης το κλασικο σουβλακη θα τα στρονης σε δυσκο κα σε καθε στροση θα ψεκαζης λιγω κονιακ οτι νανε 3/5/7 αστερον κα θα τα αφυσης να ...
 

ΠΩΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού 500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί αλάτι κατά προτίμηση πιπέρι κατά προτίμηση κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση ρίγανη κατά προτίμηση μαϊντανός κατά προτίμηση Οδηγίες: Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψι

λοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στραγγίζουμε την σκέπη και την κόβουμε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνουμε στο φούρνο ή στην σχάρα. Κατά το τέλος του ψησίματος σβήνουμε ή περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με πίτες κια μία μικρή σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα και μαϊντανό.
Στις σεφταλιές δεν βάζουμε αυγό ούτε ριγανη ούτε ελαιόλαδο . Τις ψήνουμε στα καρβουνα όπως και τα σουβλάκια.
Σχετικές ερωτήσεις
Ρολάκια με κιμά. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ...
Υλικα: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτ...
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 ...
οι αρτικίτες μαγειρεύονται τηγανητοί κυρίως τους πλένουμε με άφθονο καθαρό νερό τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε σε ένα σουρωτό να σουρ...
Σουβλάκια και σιεφταλιά σε κυπριακή πίτα Σουβλάκια: 1 κιλό κρέας χοιρινό Αλάτι Πιπέρι Λίγη ρίγανη (προαιρετικά) Σαλάτα: Αγγουρ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Παραδοσιακή κουζίνα

Απάντηση:
Ρολάκια με κιμά. Τι χρειαζόμαστε: 1/2 κιλο κιμά χοιρινό 1/2 δέσμη μαιντανό ψιλοκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο αλάτι πιπέρι κανέλα (προεραιτικά) 1 πακέτο πάννα (μπολια) Πως το κάνουμε: Πλένουμε καλά την πάννα και την ανοίγουμε λίγη λίγη. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά μαζί. Πλάθουμε μακρόστενα ρολάκια με τη ζύμη και τα τοποθετούμε ένα ένα στην πάννα (μπολια). Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο π... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υλικα: 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ. κιμά αρνίσιο 2 αυγά 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομ. 2 κρεμμύδια τριμένα ψίχα απο 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί αλάτι πιπέρι 2-3 σκέπες αρνίσιες λίγη πάπρικα 7 κουταλιές γιαούρτι Εκτελεση: Πλένουμε τις σκεπες του αρνιού με μπόλικο κρύο νερό και τις αφήνουμε για λίγο σε ένα λεκανάκι με νερό και ξίδι. Μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού και τη στύβουμε πολύ καλά για να φύγει όλο το νερό. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τους κιμάδες, τα κρεμμύδια, τα αυγά ελα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
υλικά 5-6 κιλά κρέας κατα προτίμηση αρνί. 1 κιλό κρασί κόκκινο. αλάτι-πιπέρι 5-6 αμπελόκλαδα (κλαδιά απο αμπέλι) μπόλικο άνηθο 1 κιλό πατάτες Μαστέλο πήλινο Σίφνου. ΕΚΤΕΛΕΣΗ παίρνουμε το αρνί και το πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα. το βάζουμε σε μια λεκάνη για να πλυθεί καλά το κρέας με το κόκκινο κρασί. καθαρίζουμε τα αμπελοκλαδα με ενα μαχαίρι και τα πλένουμε καλά. μετά τα βάζουμε μέσα στο μαστέλο έτσι ώστε να σχηματιστεί σαν σχάρα. πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες... Διαβάστε περισσότερα...
ειναι αγρια μανιταρια
Απάντηση:
οι αρτικίτες μαγειρεύονται τηγανητοί κυρίως τους πλένουμε με άφθονο καθαρό νερό τους αλατίζουμε και τους αφήνουμε σε ένα σουρωτό να σουρώσουν καλά τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε στο τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο. Εγώ τους κάνω και με κουρκούτι μπύρας. πολύ νόστιμου είναι επίσης και στην σχάρα στα κάρβουνα αφού τους πλένουμε και τους αλατίσουμε με χοντρό αλάτι. Διαβάστε περισσότερα...
Θα ηθελα μια κυπριακη συνταγη ευκολη για σεφταλια
Απάντηση:
Σουβλάκια και σιεφταλιά σε κυπριακή πίτα Σουβλάκια: 1 κιλό κρέας χοιρινό Αλάτι Πιπέρι Λίγη ρίγανη (προαιρετικά) Σαλάτα: Αγγουράκι Ντομάτα Μαϊντανός Κρεμμύδι Ταλατούρι (τζατζίκι): 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 1 αγγουράκι τριμμένο και στραγγισμένο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη Δυόσμο ξερό Λίγο ελαιόλαδο Αλάτι Σουβλάκια: Αφού πλύνουμε το κρέας, το κόβουμε σε κύβους και το περνούμε σε ξύλινα σουβλάκια ή σε μεταλλικές σμίλες (τα οποία έχουμε μουλιάσει για 1 ώρα σε νερό). Α... Διαβάστε περισσότερα...
αν χρειαζονται νερο , λαδι και ποση ωρα θελουν για να γινουν
Απάντηση:
Συστατικά: 600 γρ κιμάς μόσχου 400 γρ κιμάς χοιρινός 200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη 200 γρ κρεμμύδι ξερό 1 αβγό 100 ml ελαιόλαδο χυμός 1 λεμονιού 500 γρ σκέπη – μπόλια από χοιρινό ή αρνί αλάτι κατά προτίμηση πιπέρι κατά προτίμηση κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση ρίγανη κατά προτίμηση μαϊντανός κατά προτίμηση Οδηγίες: Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή Μία παραλλαγή του σοφρίτο της Κέρκυρας για όσους τους αρέσει η νόστιμη σάλτσα αλλά όχι το πολύ σκόρδο Συστατικά 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες 1 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 σκελίδες σκόρδο αλεύρι για το αλεύρωμα 2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί 1 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο 2 φύλλα δάφνης ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι αλάτι Σερβίρει4 - 5 άτομα Οδηγίες 1.Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας. Το αλευρώνετε καλά κα... Διαβάστε περισσότερα...
ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ ΕΝΑ ΦΑΣΙΑΝΟ
Απάντηση:
1 φασιανός 1&1/2 κιλό καθαρισμένος 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2-3 λεμόνια αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Καψαλίζετε τον φασιανό και τον πλένετε πολύ καλά. Τον τρίβετε εξωτερικά μέ μισό λεμόνι καΐ τον άλατοπιπερώνετε. Τον πασπαλίζετε μέ ρίγανη. Άλατοπιπερώνετε επίσης τό άνοιγμα της κοιλιάς του και το πασπαλίζετε μέ ρίγανη. Στίβετε τά δύο λεμόνια. Τοποθετείτε τον φασιανό σέ ανάλογο ταψί, πού έχετε βάλει τό λάδι, τόν χυμό τοϋ λεμονιού και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό. Ψήνετε τόν φασιανό έπι 1 έως 1&1/2 ώ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά 1 κιλό μοσχάρι σε μπουκίτσες 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια 1 πιπεριά πράσινη σε καρεδάκια 2 μέτρια κρεμμύδια σε φετούλες 1 σκελίδα σκόρδο 4 ντομάτες τριμμένες 2 κουταλιές πελτέ 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα νερό 1 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο 1 κουταλάκι ρίγανη 1/4 κουταλάκι κανέλα 1/8 κουταλάκι γαρύφαλο 1 φύλλο δάφνης 1/2 κουταλάκι ζάχαρη αλάτι Σερβίρει4-5 άτομα Οδηγίες 1.Ζεσταίνουμε το λάδ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βαζουμε τη φετα στο πηλινο και απο πανω βαζουμε ντοματα φρεσκια ριγανη λιγο καυτερο κοκκινο πιπερι και ραντιζουμε με λιγο ελαιολαδο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.toarkoudi.gr/Recipes/2005-10/ Pork+from+Elassona/fullstory.php?id=33111 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπαράγγια άγρια Μια κουταλιά πελτές τομάτας Δυο αυγά Μερικές σταγονίτσες βαλσαμικό πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
θελω αδια για καφενιο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οπος κανης το κλασικο σουβλακη θα τα στρονης σε δυσκο κα σε καθε στροση θα ψεκαζης λιγω κονιακ οτι νανε 3/5/7 αστερον κα θα τα αφυσης να συτεψουν κανα δυο ημερες και μετα ψυσημο αλλα μονο στα καρβουνα εχουν αποδοση και γευση [στα ηλεκτρηκα γκριλ δεν δοκυμασα για να ειμαι ηλικρινης]θα μοσχομυριζουν στο ψυσημο να ξερης Διαβάστε περισσότερα...
Νόστιμη σπιτική συνταγή για αρνάκι κλέφτικο;
Απάντηση:
1 1/2 κιλό αρνάκι από μπούτι κομμένο σε μικρές μερίδες 1 κιλό γιαούρτι σακούλας 1 ματσάκι μάραθο 2 κουταλιές δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα 2-3 σκελίδες σκόρδο Ελαιόλαδο Θυμάρι Θρούμπι Πιπέρι Αλάτι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
πρωτεινουχες τροφες - http://www.sidages.gr/%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE% B1/%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF% 81%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%BC%CF%89%CE%BD Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Συστατικά(για 4 άτομα) 300 γρ. τυρί χαλούμι 4-8 λιαστές ντομάτες αλάτι, πιπέρι θυμάρι κόκκινο πιπέρι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα Κόβουμε το χαλούμι σε τετράγωνα κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από τις λιαστές ντομάτες. Με αυτό το τρόπο όταν θα λιώσει στο τηγάνι το τυρί θα "αγκαλιάσει" καλύτερα τη λιαστή ντομάτα. Βάζουμε κάτω τα μισά κομμάτια χαλούμι, από πάνω από ένα ή μισό κομμάτι λιαστή ντομάτα, λίγο θυμάρι, κόκκινο πιπέρι και τέλος από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια τυρί. Βά... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί ψάχνετε ακριβώς;Ταβέρνα που να σερβίρει γάιδαρο ή ταβέρνα που ονομάζεται γάιδαρος; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια καλή συνταγή μαγειρικής για σπετζοφάϊ - http://www.sidages.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE% B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE% B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/%CE%B5%CE%BB%CE% BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BF%CF% 85%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B1/%CF%83%CF%80%CE%B5%CF% 84%CE%B6%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%90-%CF%80%CE%B7%CE% BB%CE%AF%CE%BF%CF%85 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
λογικα σε ενα λογιστη..δεν θα ειναι κατι δυσκολο Διαβάστε περισσότερα...
πληροφορίες για τη χρήση του καλαμποκάλευρου στην αρτοποιια
Απάντηση:
τυποψωμο με καλαμποκαλευρο Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σπιτικό χαλούμι Περιγραφή Ειναι πιο ευκολο απο οτι ακουγεται Τι χρειαζόμαστε: 1-1,5 λιτρο γαλα φρεσκο πιτια ~1/2 κουταλακι του γλυκου αλατι δυοσμο ξερο Στα γρήγορα Κατηγορία Με τυρί Διατροφή Πλούσια σε ενέργεια Χορτοφαγική Κουζίνα Κυπριακή Πως το κάνουμε: Σε μια κατσαρολα βαζω το γαλα. Το ζεσταίνω (χωρίς να βράσει). Το αποσύρω από την εστία και ριχνω μεσα την πιτια, αφηνω να κατσει 30 και ανακατευω Με το α... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ένα παραδοσιακό μπακαλικο Ευριπίδου 46β στο κέντρο της Αθήνας Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρωτησα την αντιπροσωπεια σημερα και μου ειπαν οτι κανουν κανονικα χωρις κανενα προβλημα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΦΙΛΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ. Η ΓΑΡΔΟΥΜΠΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΤΕΡΑΚΙΑ, ΓΛΥΚΑΔΙΑ, ΣΚΕΠΙ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΜΕΛΕΤΗΤΟ Ή ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΦΡΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ , ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ-ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ Ή ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ. ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ ΜΕΡΑΚΛΙΔΕΣ. Νόνιος Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρώτησε τους 143 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: