Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση:  
Απάντηση: Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο...
Απάντηση: Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες.
Απάντηση: Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
Απάντηση: Χρειάζεται ακαρεοκτόνο αν όντως είναι τετράνυχος....μόνο σε ειδικά κέντρα γεωργικών εφοδίων.
Απάντηση: Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπ...
Απάντηση: Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο...
Απάντηση: Αληθώς ο Κύριος!
Απάντηση: Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 ...
Απάντηση: Ρε Ελπίδα; Δεν ακούς; Κάτι σε ρωτάει...
 

Πως κλαδευεται η λεμονια και πως ποτιζεται για να ειναι πολυφορη;

Σχετικές ερωτήσεις
Πότε την φυτέψες και σε τι περιοχή; Καλό θα ήταν να την έχεις φυτέψει Νοέμβριο η Οκτώβριο που έχει πολλές βροχές.Με την υγρασία στο χώμα...
Δέν εχω κάνει κάτι πα4όμοιο,επειδή δέν μού ετυχε νά ασχοληθώ μέ κάτι τέτοιο..Σίγουρα είναι μιά ωραία ασχολία!
ι πρέπει να κόβετε; Όλα τα νεκρά και άρρωστα ξυλώδη τμήματα (σαπισμένα κλαδιά στις κερασιές, σημάδια έλκους στους σφένδαμους κ.λπ....
Πως και που κλαδεύουμε το αμπέλι Πριν αναφερθώ στο που κλαδεύουμε το αμπέλι, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένους βασικούς όρους της...
δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα..
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Πότε την φυτέψες και σε τι περιοχή; Καλό θα ήταν να την έχεις φυτέψει Νοέμβριο η Οκτώβριο που έχει πολλές βροχές.Με την υγρασία στο χώμα είναι πιο εύκολο να αναπτυχθουν οι ρίζες τους Κανονικά αυτά τα δέντρα είναι πολύ ευαίσθητα στο κρύο,θέλουν παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως και να είναι σε σημείο που δεν κρύβεται ο ήλιος ...από κάποιο κτίριο ή άλλα δέντρα γιατί θέλουν πολύ ήλιο για να αναπτυχθούν. Μήπως δεν τις έχει στη σωστή θέση;;Θέλουν και αρκετό πότισμα η πορτοκαλιές-λεμονιές ανάλογα μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δέν εχω κάνει κάτι πα4όμοιο,επειδή δέν μού ετυχε νά ασχοληθώ μέ κάτι τέτοιο..Σίγουρα είναι μιά ωραία ασχολία! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ι πρέπει να κόβετε; Όλα τα νεκρά και άρρωστα ξυλώδη τμήματα (σαπισμένα κλαδιά στις κερασιές, σημάδια έλκους στους σφένδαμους κ.λπ.). Κλαδιά που τρίβονται μεταξύ τους και προκαλούν τραυματισμούς στο φλοιό, ακόμα και σε πρώιμο στάδιο, κόψτε τα, αν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί αυτό. Οτιδήποτε εμποδίζει την ασφαλή διέλευση από τα μονοπάτια το χειμώνα. Μαλακούς βλαστούς στην κορυφή των φυτών και τα μπουμπούκια τους που δεν έχουν σχηματιστεί ακόμα, μπουμπούκια που έχουν ανθίσε... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως και που κλαδεύουμε το αμπέλι Πριν αναφερθώ στο που κλαδεύουμε το αμπέλι, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένους βασικούς όρους της μορφολογίας του αμπελιού. Κορμός είναι το σκληρό ξυλώδες τμήμα του αμπελιού που βγαίνει έξω από τη γη. Πάνω στον κορμό αναπτύσσονται οι κληματίδες (τα μακριά και ευλύγιστα κλαδιά πάνω στα οποία αναπτύσσονται τα φύλλα και τα σταφύλια). Με το κλάδεμα διαμόρφωσης των νέων αμπελιών, διαμορφώνουμε την κατεύθυνση και σχήμα του κορμού. Πάνω στις κληματί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χρειάζεται ακαρεοκτόνο αν όντως είναι τετράνυχος....μόνο σε ειδικά κέντρα γεωργικών εφοδίων. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γένος Citrus (Κίτρος ή Κιτρέα) της οικογένειας Rutaceae, στο οποίο ανήκει η λεμονιά, περιλαμβάνει τα περισσότερα από τα γνωστά μας εσπεριδοειδή. Η λεμονιά κατάγεται πιθανώς από τις υποτροπικές περιοχές της ΝΑ Ασίας και είναι γνωστή στους επιστήμονες με τη λατινική ονομασία Citrus limon. Η καλλιέργειά της έφτασε στη Μεσόγειο από τους Αραβες μεταξύ 1000 και 1200 μ.Χ. Στις μέρες μας καλλιεργείται στις παραμεσόγειες χώρες, στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στη Ν. Αφρική και αλλού. Κάποιοι επιστήμονες ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν. Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών κελσίου. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών. Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το... Διαβάστε περισσότερα...
Καλημέρα! Χριστός Ανέστη! Έχω σε γλάστρες και μια μικρή ζαρτινιέρα, τουλίπες. Οι μισές άνθισαν και έριξαν τα πέταλά τους. Έλειπα για το Πάσχα και τις βρήκα γυμνές. Έχω τις εξής ερωτήσεις: α) Πώς τις ποτίζουμε σωστά? β) Πότε κόβουμε το λουλούδι, αν θέλουμε να το βάλουμε σε βάζο? γ) Αν δεν κόψουμε το λουλούδι για το βάζο, κόβουμε τον μίσχο έτσι και αλλιώς? δ) Δηλαδή μετά την ανθοφορία τι κάνουμε με τα φύλλα, τα αφήνουμε όπως είναι ή θέλουν τελείως κόψιμο? ε) Τον βολβό τον αφήνουμε μέσα και για ...
Απάντηση:
Αληθώς ο Κύριος! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Περιγραφή συνταγής Δροσερή, γεμάτη ωφέλιμα συστατικά, χωρίς συντηρητικά σε 5″ Συστατικά συνταγής 1 φλ. χυμό λεμόνι 1 φλ. νερό 1/2 φλ. ζάχαρη, κατά προτίμηση μαύρη Οδηγίες συνταγής Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 5 λεπτά, να γίνουν σιρόπι, ανακατεύοντας ελαφρά. Το κατεβάζουμε από την φωτιά αφήνουμε κρυώσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, καθώς οι θερμοκρασία καταστρέφει τις βιταμίνες. Εάν σας ενοχλούν οι ίνες σουρώνετε με ένα μικρό σουρωτήρι, αλλά είναι πολύ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρε Ελπίδα; Δεν ακούς; Κάτι σε ρωτάει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
μέρα παρα μέρα :Ρ (ο μπαμπάς μου είναι γεωπόνος :Ρ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ( ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ) ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η δικιες μου ποτιζοντε μονο οταν βρεχει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν είναι στην αρχή του φυτέματος, και μέχρι τα πενήντα εκατοστά ύψος, ποτίζουμε μέρα-παρά μέρα. Μετά κάθε τρείς η τέσσερις μέρες ανάλογα το έδαφος. Έτσι, δεν θα πάρουν ύψος, και θα υπάρχει ανθοφορία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα, τώρα μερα παρα μέρα είναι καλά, αργότερα πού θα κάνει περισσότερη ζέστη κάθε μέρα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
έπρεπε να την έχεις κλαδέψει τον ΦΛΕΒΑΡΗ η ΜΑΡΤΗ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το λεμόνι είναι ο καρπός του υβριδικού δέντρου που ονομάζεται λεμονιά (επιστ. Κιτρέα η λεμονέα, Citrus × limon) και ανήκει στην οικογένεια των Ρυτοειδών (Rutaceae) (= εσπεριδοειδών (Hesperidaceae)). Ο καρπός αυτός χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, παρόλο που χρησιμοποιούνται επίσης το πιο σαρκώδες μέρος του καρπού και ο φλοιός του, ιδιαίτερα στη μαγειρική. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση και pH από 2 μέχ... Διαβάστε περισσότερα...
με επειστημονικη εξηγηση, παρακαλω
Απάντηση:
Το νερό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδήλωση των φαινομένων της ζωής στα φυτά. Βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα όργανα των φυτών και κυρίως σε φυτικά όργανα, που βρίσκονται σε πλήρη δραστηριότητα, όπως τα φύλλα, άνθη, καρποί κλπ. Πολλές λειτουργίες του φυτού εξαρτώνται σχεδόν άμεσα από τις χημικές ιδιότητες του νερού και των χημικών στοιχείων που είναι διαλυμένα μέσα σε αυτό. Η υδατική οικονομία του κυττάρου και του φυτού σχετίζονται με την ενεργειακή κατάσταση του νερού, η οποία... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκείμενο το σπορόφυτο αχλαδιάς Pyrus Communis το οποίο είναι ιδιαίτερα ευπαθές στον βασικό εχθρό της αχλαδιάς, το βακτηριακό κάψιμο Erwinia amylovora. Έτσι επειδή καταστράφηκαν πολλά κτήματα αχλαδιάς κατά την δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε μία καχυποψία για την καλλιέργεια. Προστέθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την καταπολέμηση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όποτε θεωρείς καλύτερο για να διατηρήσει η κόμη το σχήμα που θες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή απλά τους ζεστους μήνες του χρόνου χρειάζεται πιο συχνά κλαδέματα λόγω μεγαλύτερης βλαστικής ανάπτυξης των φυτών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΩΡΑ ... ΜΩΛΙΣ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΒΑΣΙΚΑ ΛΙΓΟ ... ΑΛΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ( Π.Χ. ΤΟΙΧΟ ) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κλάδεμα είναι ίσως η σπουδαιότερη σε σχέση με όλες τις άλλες ελαιοκαλλιεργιτικές εργασίες. Απ’ αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η καρποφορία και η μακροζωία των ελαιοδέντρων. Γι αυτό το λόγο ο κλαδευτής, ότι κι αν είναι, επιστήμονας, τεχνίτης ή γεωργός, πρέπει να γνωρίζει καλά την φυσιολογία της ελιάς για να αφαιρεί με το κλάδεμα αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που βολεύει. Βασικός σκοπός του κλαδέματος, πράγματι, είναι να εξασφαλίσει και να διατηρήσει το ισοζύγισμα ανάμεσα στο ριζικό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχω την εντύπωση πως δεν κλαδεύετε η διπλαδένια. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 80 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.