Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση:  
Απάντηση: Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο...
Απάντηση: Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες.
Απάντηση: Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή.
Απάντηση: Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο...
Απάντηση: Ρε Ελπίδα; Δεν ακούς; Κάτι σε ρωτάει...
Απάντηση: ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝ...
Απάντηση: ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Απάντηση: έπρεπε να την έχεις κλαδέψει τον ΦΛΕΒΑΡΗ η ΜΑΡΤΗ.
Απάντηση: Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρ...
 

Πως κλαδευεται η αχλαδια κοντουλα;

Σχετικές ερωτήσεις
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις...
Οι κυριότερες ποικιλίες είναι: Κρυστάλλι, που καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Κοντούλα, η αχλαδιά με τα πι...
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις ...
Πως και που κλαδεύουμε το αμπέλι Πριν αναφερθώ στο που κλαδεύουμε το αμπέλι, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένους βασικούς όρους της...
δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα..
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
Καλλιέργεια αχλαδιάς Η αχλαδιά γίνεται στα μέτρια κλίματα, δηλαδή ούτε στα πολύ ζεστά ούτε στα πολύ ψυχρά. Προκόβει στις δροσερές θέσεις, στα παράλια και παραποτάμια μέρη, στις ανοιχτές κοιλάδες, στα χαμηλά οροπέδια και στις πλαγιές που έχουν μικρή κλίση. Με άλλα λόγια θέλει υγρό αέρα και δροσερό το καλοκαίρι. Σε θέσεις που δέρνονται από ανέμους δυνατούς, δεν πρέπει να φυτεύοντας αχλαδιές γιατί βλάπτονται. Σχετικά με το χώμα η αχλαδιά έχει απαιτήσεις. Θέλει το χωράφι να είναι ψαχνό, δυνατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι κυριότερες ποικιλίες είναι: Κρυστάλλι, που καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και στη Βόρεια Πελοπόννησο. Κοντούλα, η αχλαδιά με τα πιο νόστιμα και ακριβά αχλάδια ,εξαιρετικής ποιότητας αλλά και αρκετά ευαίσθητη. Καλλιεργείται στη δυτική Πελοπόννησο. Βουτυράτη, καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και Θεσσαλία. Δουκέσσα, με τους μικρούς νόστιμους καρπούς καλλιεργείται στη Μακεδονία. Ακόμα υπάρχουν οι Κάιζερ, Πάς Κρασάν, και άλλες. Εκτός από τις καλλιεργούμενες αχλαδιές υπάρχουν και αυτοφυείς... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η αχλαδιά ή απιδιά είναι οπωροφόρο δέντρο και ανήκει στην τάξη Ροδώδη και στην οικογένεια των Ροδοειδών και καλλιεργείται δε σε όλες τις εύκρατες χώρες. Κατάγεται από τις περιοχές γύρω από την Κασπία θάλασσα και βρέθηκε στην Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια. Στην Ευρώπη καλλιεργείται από το 17ο αιώνα. Η αχλαδιά έχει άνθη λευκόχρωμα ή είναι απαλού ρόδινου χρώματος και μοιάζουν με αυτά της μηλιάς. Οι καλλιεργούμενες αχλαδιές πολλαπλασιάζονται με σπόρο και στη συνέχεια με εμβολιασμό. Από 4 μέχρι 7 χρ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πως και που κλαδεύουμε το αμπέλι Πριν αναφερθώ στο που κλαδεύουμε το αμπέλι, θα πρέπει να αναφερθούμε σε ορισμένους βασικούς όρους της μορφολογίας του αμπελιού. Κορμός είναι το σκληρό ξυλώδες τμήμα του αμπελιού που βγαίνει έξω από τη γη. Πάνω στον κορμό αναπτύσσονται οι κληματίδες (τα μακριά και ευλύγιστα κλαδιά πάνω στα οποία αναπτύσσονται τα φύλλα και τα σταφύλια). Με το κλάδεμα διαμόρφωσης των νέων αμπελιών, διαμορφώνουμε την κατεύθυνση και σχήμα του κορμού. Πάνω στις κληματί... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν είμαι σίγουρη, ο γείτονάς μου πάντως τα κλάδεψε μόνο από την κορφή και ήταν πριν τα χριστούγεννα.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μουριές ρε συ; Βάλε τίποτα άλλο. Οι μουριές λερώνουν πολύ, ο γύρω χώρος γίνεται μπουρδ€λο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η κλεουσα δεχεται ελαφρυ κλαδεμα σχηματισμου ολες τις εποχες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το χειμώνα (Δεκέμβριο - Ιανουάριο), όχι όμως αυστηρό κλάδεμα. Γενικά στα εσπεριδοειδή κλαδεύουμε αμέσως μετά την συγκομιδή. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ροδιά είναι ένα δέντρο δυνατό, που συνήθως αντέχει στις κακουχίες. Από τα αρχαία χρόνια ήταν διάσημο και στην αρχαία Ελλάδα, όπου και ο πασίγνωστος στιχουργός Όμηρος αναφέρθηκε σε αυτήν. Η ροδιά καλλιεργείται καλύτερα στο υποτροπικό κλίμα με παρατεταμένο, ξηρό, και θερμό καλοκαίρι και αντέχει τα κρύα, όχι όμως και τα πολύ έντονα κάτω των -10 βαθμών κελσίου. Επίσης μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα περισσότερα είδη εδαφών. Το ρόδι είναι πολύ πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Το... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ρε Ελπίδα; Δεν ακούς; Κάτι σε ρωτάει... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΟΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΘΕΣ,ΟΤΑΝ ΤΑΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥ ΑΛΛΑ,ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΓΕΩΠΟΝΟ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΦΑΡΜΑΚΟ ΓΙΑ ΦΑΡΑΩ.ΤΟ ΡΙΧΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΙΩΝ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΛΟΚΙΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΤΑΝ ΚΛΑΔΕΥΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
έπρεπε να την έχεις κλαδέψει τον ΦΛΕΒΑΡΗ η ΜΑΡΤΗ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκείμενο το σπορόφυτο αχλαδιάς Pyrus Communis το οποίο είναι ιδιαίτερα ευπαθές στον βασικό εχθρό της αχλαδιάς, το βακτηριακό κάψιμο Erwinia amylovora. Έτσι επειδή καταστράφηκαν πολλά κτήματα αχλαδιάς κατά την δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε μία καχυποψία για την καλλιέργεια. Προστέθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την καταπολέμηση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ένα από τα πιο παρεξηγημένα είδη καρποφόρων. Πολλοί οι λόγοι που συνετέλεσαν σε αυτό το συμπέρασμα από τους Έλληνες παραγωγούς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως υποκείμενο το σπορόφυτο αχλαδιάς Pyrus Communis το οποίο είναι ιδιαίτερα ευπαθές στον βασικό εχθρό της αχλαδιάς, το βακτηριακό κάψιμο Erwinia amylovora. Έτσι επειδή καταστράφηκαν πολλά κτήματα αχλαδιάς κατά την δεκαετία του 1980 δημιουργήθηκε μία καχυποψία για την καλλιέργεια. Προστέθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε για την καταπολέμηση ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όποτε θεωρείς καλύτερο για να διατηρήσει η κόμη το σχήμα που θες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη εποχή απλά τους ζεστους μήνες του χρόνου χρειάζεται πιο συχνά κλαδέματα λόγω μεγαλύτερης βλαστικής ανάπτυξης των φυτών Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tο κλάδεμα είναι ίσως η σπουδαιότερη σε σχέση με όλες τις άλλες ελαιοκαλλιεργιτικές εργασίες. Απ’ αυτό εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό η καρποφορία και η μακροζωία των ελαιοδέντρων. Γι αυτό το λόγο ο κλαδευτής, ότι κι αν είναι, επιστήμονας, τεχνίτης ή γεωργός, πρέπει να γνωρίζει καλά την φυσιολογία της ελιάς για να αφαιρεί με το κλάδεμα αυτό που πρέπει κι όχι αυτό που βολεύει. Βασικός σκοπός του κλαδέματος, πράγματι, είναι να εξασφαλίσει και να διατηρήσει το ισοζύγισμα ανάμεσα στο ριζικό... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχω την εντύπωση πως δεν κλαδεύετε η διπλαδένια. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεννάρη μήνα κλάδευε και σκάβε το Φλεβάρη, έλεγαν οι παππούδες μας.Ομως τούτο που έλεγαν αυτοί και οι προγενέστεροί τους ισχύει,κατά τη γνώμη μου, υπό τον όρον ότι ο Γεννάρης θα υπολογίζεται με το παλαιόν Ημερολόγιο, διότι έχει παρατηρηθεί ότι ο καιρός και τα καιρικά φαινόμενα ακολουθούν αυτό και όχι το νέον.Δηλαδή 13 ημέρες πίσω. Αυτό με βασική παράμετρο τη πρωϊμότητα ή την οψιμότητα κάθε χρονιάς,διότι πανθομολογείται ότι έχουν σημειωθεί κλιματικές αλλαγές.Επίσης έχουν σημασία και η ποικ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μια φορά το χρόνο, ανάλογα το κλίμα της περιοχής σου. Αρκετά μετά την αναστροφή των χυμών, και πολύ πριν το φούσκωμα των ματιών, και μέρες που δεν έχει βροχή ή υγρασία. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κλαδευουν το Νοεμβριο αλλα για λιπασμα δε γνωριζω Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Φεβροάριο εώς Μάρτιο !!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Απάντηση:
Η καλύτερη εποχή για κλάδεμα της κλιματαριάς είναι το χειμώνα από Δεκέμβρη μέχρι Φλεβέρη. Κατά προτίμηση Γενάρη. Κλαδέυουμε όλες τις κλιματόβεργες από τη μασχάλη, εκτός από εκείνες που θέλουμε να απλωθούν. Αυτές φριντίζουμε να τις κοντίνουμε λίγο ή πολύ ανάλογα με το μήκος τους. Πρέπει οπωσδήποτε σ αυτές που θα κοντίνουμε να αφήσουμε 4-5 ή και περισσότερα "μάτια" για να πετάξουν νέες κλιματίδες. Καλό είναι αν δεν θέλουμε να έχουμε πολύ πυκνό φύλλωμα, στο σημείο κλαδέματος από τη μασ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όταν έχεις πρόχειρο ένα ανατρεπόμενο ή τουλάχιστον ένα κοντέινερ για μπάζα. Πρέπει να έχεις κάποιο χώρο για να βάλεις τόσα κλαδιά. Μη γεμίσει ο τόπος... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν ξέρω όμως έχω να σου πω πως τα μούρα είναι κρίμα να τα αφήνουμε να πέσουν κάτω ή να έχουμε μουριές που δεν κάνουνε μούρα γιατί είναι καταπληκτικά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Παρακαλώ μπορεί κάποιος να μου πει πότε κλαδεύονται οι λεβάντες? Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 26 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: