Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Γιατί όχι; Για να το ρωτάς πάντως μήπως έχεις την υποψία ότι θα σε χαλάσει; Αν πιστεύεις ότι θα σε χαλάσει καλύτερα μην φας, ειδικά εάν ε...
Απάντηση: δεν θα το ψησεις πολυ
Απάντηση: Ιον....ειμαι φαν αυτης της σοκολατας..
Απάντηση: ότι και να φάμε είναι μολυσμένο ο αέρας που αναπνέουμε και αυτός μολυσμένος είναι μετά σκεφτόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε μικρά παιδεία οι ν...
Απάντηση: Ηλιέλαιο. Το ελαιόλαδο είναι πολύ βαρύ και ακατάλληλο για τηγάνισμα.
Απάντηση: Και εγω το ιδιο αλλα ξερω πολλους που τρελενοντε ...τι να πεις γουστα ειναι αυτα!!
Απάντηση: Για να περιοριστούν οι αρρώστιες και για να διατηρηθεί το γάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα από τη...
Απάντηση: Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 ...
Απάντηση: Πόσο κάνει μια κότα?
Απάντηση: Η μούχλα στα τυριά είναι απαραίτητη καθώς χωρίς αυτήν τα τυριά δε θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Οι μύκητες που υπάρ...
 

Πως καταλαβαινουμε οτι τα αυγα είναι μπαγιάτικα;

Πριν το βάλεις το αυγό σε ένα φαγητό,καλό είναι να το σπάσεις και να το ρίξεις σε ένα πιάτο.Άν κόψει(σπάσει εύκολα),πιθανά να είναι μπαγιάτικο.Επίσης αν το χρώμα του δεν είναι το κανονικό ή αν έχει περίεργη μυρωδιά(ειδικά αυτό θα το καταλάβεις),μάλλον είναι μπαγιάτικο.
Σχετικές ερωτήσεις
Θα έχει αρχίσει να μαυρίζει.Και η μυρωδιά του θα είναι άσχημη.
αν θελεις κοκκινα αυγα μπορεις να τα βαψεις με πατζαρια δηλαδη να βρασεις πατζαρια και και το ζουμι τους τα βαψεις τα αυγα
μπορεις να βρασεις τα αυγα απο το βραδυ και να τα βαλεις σε νερο με αλατι για να μην σπανε και μετα να πληνεις καλα και να βαλεις σε μια ...
βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αν...
ξινιζει και κιτρινιζει
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Φαγητά - Άλλα

Απάντηση:
Θα έχει αρχίσει να μαυρίζει.Και η μυρωδιά του θα είναι άσχημη. Διαβάστε περισσότερα...
πως μπορεις να κανεις οικολογικο βαψιμο αυγων ?
Απάντηση:
αν θελεις κοκκινα αυγα μπορεις να τα βαψεις με πατζαρια δηλαδη να βρασεις πατζαρια και και το ζουμι τους τα βαψεις τα αυγα Διαβάστε περισσότερα...
βαψιμο πασχαλινων αυγων ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος?
Απάντηση:
μπορεις να βρασεις τα αυγα απο το βραδυ και να τα βαλεις σε νερο με αλατι για να μην σπανε και μετα να πληνεις καλα και να βαλεις σε μια λεκανη ζεστο χλιαρο νερο με την βαφη μεσα ξυδι και να τα ανακατεψεις ολα μαζι. Μετα βαλε τα αυγα μεσα για 6 7 λεπτα και τα βγαζεις και οταν στεγνοσουν μπορεις να τους βαλεις λιγο λαδι για να ειναι γυαλιστερα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
βρασε ενα αυγο πολι σφυχτο καθαρισετο και βρες ενα μπουκαλη με μεγαλο στομιο [απο γαλα] να ειναι στεγνω μεσα περνης 3/4 σπυρτα τα αναβης και αμεσος ταρυχνης στο μπουκαλη και ταυτοχρονα ταπονης με το αυγο [τα σπυρτα να ειναι αναμενα οταν τα ρηξηςμεσα κρατισετα ισα ισα να αναψουνεπανο στο στομιο και ρυξτα] Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ξινιζει και κιτρινιζει Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί όχι; Για να το ρωτάς πάντως μήπως έχεις την υποψία ότι θα σε χαλάσει; Αν πιστεύεις ότι θα σε χαλάσει καλύτερα μην φας, ειδικά εάν είναι βράδυ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
δεν θα το ψησεις πολυ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ιον....ειμαι φαν αυτης της σοκολατας.. Διαβάστε περισσότερα...
Μια «βόμβα» στο τραπέζι μας Πατάτες, κρεμμύδια και καρότα που φθάνουν καθημερινά στο τραπέζι μας κρύβουν θανατηφόρα δηλητήρια, μολυσμένα με επικίνδυνα βαρέα μέταλλα που συχνά είναι 1000% πιο πάνω από τα επιτρεπτά όρια. Περιοχές στον κάμπο των Θηβών και των Οινοφύτων που παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών, καρότων και πατάτας σε όλη την Ελλάδα, έχουν δηλητηριαστεί από τα νερά του ποταμού Ασωπού που δέχονται τα απόβλητα δεκάδων βιομηχανιών της περιοχής. Επιδημιολογική μελέτη της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Αθηνάς Λινού στα Οινόφυτα έφερε στην επιφάνεια ένα φοβερό μυστικό για το οποίο κανείς δεν μιλάει εδώ και πολλά χρόνια. Οι θάνατοι από καρκίνο στην περιοχή αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο επικίνδυνα και πολλά παιδιά εμφανίζουν αρρώστιες που δεν είναι της ηλικίας τους. Η επικινδυνότητα των προϊόντων της περιοχής Οινοφύτων προκύπτει και από μελέτη του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε στο 7ο Διεθνές Συνέδριο «Ημέρες Αναλυτικής Χημείας» στη Μυτιλήνη. Η μελετητική ομάδα (Χ. Κιρκίληης, Γ.Πασσιάς, Σ.Μηνιάδου - Μειμάρογλου, Ν.Θωμαϊδης και Γ.Ζαμπετάκης) αγόρασε και σύγκρινε τρόφιμα - βολβούς (καρότα, κρεμμύδια, πατάτες) από την Θήβα και τα Οινόφυτα με άλλα που έχουν παραχθεί σε περιοχές με μικρή ή καθόλου βιομηχανική δραστηριότητα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές. Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία: Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg. Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών. Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω. Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg. Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές. Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω! Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω. Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!
Απάντηση:
ότι και να φάμε είναι μολυσμένο ο αέρας που αναπνέουμε και αυτός μολυσμένος είναι μετά σκεφτόμαστε γιατί αρρωσταίνουμε μικρά παιδεία οι νέοι άνθρωποι έχουν καρκίνο και χίλια δυο άλλα προβλήματα.είχα διαβάσει ακόμα και το νερό που πίνουμε δεν είναι καθαρό. Διαβάστε περισσότερα...
Τι λάδι χρησιμοποιείτε για τηγάνισμα;
Απάντηση:
Ηλιέλαιο. Το ελαιόλαδο είναι πολύ βαρύ και ακατάλληλο για τηγάνισμα. Διαβάστε περισσότερα...
Προσωπικα,την απεχθανομαι!
Απάντηση:
Και εγω το ιδιο αλλα ξερω πολλους που τρελενοντε ...τι να πεις γουστα ειναι αυτα!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να περιοριστούν οι αρρώστιες και για να διατηρηθεί το γάλα για μεγάλο χρονικό διάστημα πρέπει να παίρνονται τα κατάλληλα μέτρα από τη στιγμή του αρμέγματος ως την κατανάλωσή του. Αμέσως μετά το άρμεγμα πρέπει το γάλα να φιλτράρεται για να απομακρύνονται οι ακαθαρσίες, στη συνέχεια πρέπει να ψύχεται κάτω από τους 30ο C και να προφυλάγεται από την επίδραση των ηλιακών ακτίνων, επειδή η επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας για μεγάλο χρονικό διάστημα καταστρέφει τις βιταμίνες Β2 και C και προκα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Καλησπέρα σας, Τα αμύγδαλα σας μπορείτε να τα δώσετε στο εργοστάσιο ξηρών καρπών του Γιάννη Μακανίκα στον Αλμυρό Μαγνησίας. Εδώ και 7 χρόνια τα πηγαίνω εκεί. τηλ: 2422026228 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πόσο κάνει μια κότα? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η μούχλα στα τυριά είναι απαραίτητη καθώς χωρίς αυτήν τα τυριά δε θα μπορούσαν να έχουν το χαρακτηριστικό άρωμά τους. Οι μύκητες που υπάρχουν στα τυριά είναι επιλεγμένοι από τους παραγωγούς μετά από χρόνια ερευνών με σκοπό να δίνουν το επιθυμητό άρωμα. Οι μύκητες αναπτύσσονται πάνω στα τυριά καθώς τρέφονται από τα θρεπτικά συστατικά που έχει το τυρί (πρωτεΐνες, λιπαρά). Καλό θα είναι όταν τρώμε ένα τυρί με μούχλα να το καθαρίζουμε πρώτα καθώς μερικοί μύκητες παράγουν και τοξικές ουσίες. Διαβάστε περισσότερα...
1. Θα παραγγειλετε ή θα φατε κατι σπιτικο; 2. Πιτσα / γυρο, σουβλακια, κρεατικα γενικοτερα / ποπ κορν / τοστακια, σαντουιτς / κατι αλλο;
Απάντηση:
εννοειται θα παραγγειλουμε,οταν βλεπεις ταινια δεν υπαρχει χρονος και διαθεση για σπιτικο,χρειαζεται λιγη βρωμια....πιτσα και μπυρες!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χονδρική σε έμπορο ή αλυσίδα Super-market και λιανική σε λαϊκές με άδεια παραγωγού. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε ποιο θεμα? Θερμιδες ή καποιο συστατικο του πεπονιου? Και τι φρουτα εχεις σπιτι σου? Αν το θες για διαιτα και δεν εχεις πεπονι καλυτερα μην τρως τιποτα αντι να φας κατι αλλο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η επιτυχής ξήρανση εξαρτάτε από τη θερμοκρασία, την ξηρότητα και τη καλή κυκλοφορία του αέρα. Προετοιμάστε τα κομμάτια των φρούτων σε ασκορβικό οξύ, κιτρικό οξύ, χυμό λεμονιού ή μίγμα μεταμπισουλφίτ. Όταν ξεραθούν αφήστε τα φρούτα σε αυτή την κατάσταση 4 με 10 ημέρες πριν τα πακετάρετε για αποθήκευση. Η ξήρανση είναι ένας δημιουργικός τρόπος να διατηρήσετε τροφές και δικά σας φρούτα όταν έχετε περισσότερη παραγωγή. Όπως όλα οι μέθοδοι συντήρησης , η ξήρανση προκαλεί απώλεια μ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα περισσότερα δημητριακά και οι σπόροι, μπορούν να φαγωθούν ωμά με ένα απλό μούλιασμα ή προβλάστημα με νερό, κάτι που αφ ενός διπλασιάζει την ποσότητα της τροφής μας και αφετέρου με τη μη καταστροφή των ενζύμων και βιταμινών με το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, μας παρέχουν υψηλή διατροφική αξία. Ταυτόχρονα έχουμε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό για την χώνευσή τους, αφού τα ένζυμα δεν έχουν καταστραφεί και η τροφή διασπάτε και απορροφιέτα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ ΤΗΝ ΒΑΖΟΘΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΑΘΙ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ 20ΑΡΙΑ ΜΕΡΕΣ .ΒΑΛΤΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΥΓΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ. ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΟΤΑΝ ΞΕΠΙΚΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΕΠΑΝΩ ΜΕ ΞΥΔΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΤΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΝΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΞΥΔΙ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
για ποσα κιλα μιλας? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εγώ τρελαίνομαι ειδικά όποτε πάω παραλία πέρνω ένα μεγάλο πύραυλο και στο καπάκι και μια μπύρα! Αλλά και το χειμώνα που και πού χτυπάω ένα οικογενειακό.... Αν δεν ήταν και παχυντικά θα ήταν τέλεια! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
H ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για τη σωστή ανάπτυξη. Tο παιδί πρέπει να λαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Tο ασβέστιο είναι πολύτιμο για τα οστά και δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο του παιδιού σας. H κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ευνοεί την ανάπτυξή του, όπως και οι πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, αυγό). Σε συνεργασία με τον παιδίατρο καταστρώστε το ιδανικό για το παιδί σας διαιτολόγιο. (vita.gr) Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κρεμα γαλακτος 30 - 40% λιπαρά Διαβάστε περισσότερα...
μοσχου
Απάντηση:
Είναι κομμάτι της σπάλας και πολύ μαλακό ειδικά αν είναι από το πάνω μέρος της σπάλας. Ξεχωρίζει από τον συνδετικό ιστό πο υπάρχει κατά μήκος στη μέση του. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Στο κείμενο για το βούτυρο είπαμε για την φυσική αποκορύφωση του γάλατος, διαδικασία που διαρκεί τουλάχιστον 12 ώρες ή και περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα του γάλατος που έχουμε. Το αποκορυφωμένο γάλα που το λέμε και βουτυρόγαλο είναι ήδη υπόξινο μετά απο τόσες ώρες. Σε αυτό προσθέτουμε και το γαλακτώδες υγρό που μαζέψαμε με την διαδικασία καθαρισμού του βούτυρου. Αυτό το υπόξινο σύνολο είναι ξινόγαλο που προέκυψε με φυσική διαδικασία. Μετά από ένα καλό ανακάτεμα, το μοιράζουμε σε μπου... Διαβάστε περισσότερα...
τι ποσό θα πληρώσει καποιος που γραφεται σήμερα στον οαεε
Απάντηση:
ρ;ςεδρςρςερςε Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
γεια σας. Φακές Εγκλουβής είναι γνωστες. Μπορούμε να σας στείλουμε απο Εγκλουβή Λευκάδας τηλ.6939170464. Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 50 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: