Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: ποτε κλαδεβουμε και λιπαινουμε τα καρποφορα δενδρα
Απάντηση: Πρωτη φορα το ακουω αυτο αν και εχω εμπειρια . Ο κυκλος της αμπελου εχει τα κλαδεματα , σκαλισματα κλπ αλλα η αποδοση ενος αμπελου εξαρτ...
Απάντηση: Για να φυτρώσουν οι σπόροι της μπάμιας θέλουν θερμοκρασίες 20-25οC. Κατάλληλες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της είναι μεταξύ των 25-35οC...
Απάντηση: Υπάρχει θερμοπεριοδικός κύκλος σε κάθε έτος. Απαιτούνται εναλλαγή υψηλών –χαμηλών –υψηλών θερμοκρασιών. Στους κήπους μετά την άνθηση κόβ...
Απάντηση: Μερικές συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη φύτευση και καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Πότε δεν σκεπάζουμε με χώμα τον κορμό σε εσπερι...
Απάντηση: Ξυπνας ενα πρωι χωρις να σε καταλαβει κανεις και πας στον κηπο και.... το φυτευεις...!
Απάντηση: Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενισ...
Απάντηση: Αγκινάρα Η αγκινάρα (Cynara cardunculus) είναι πολυετές λαχανικό της οικογένείας των Αστεροειδών (Asteraceae),[1] Αναπτύσσεται σε σχήμα ...
Απάντηση: Θέλετε να αδυνατίσετε; Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές και θα δείτε αποτελέσματα! 1. Μπρόκολο Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες κ...
Απάντηση: εεεμμμ....δεν ξερω!!!!
 

Πως καρποφορει η ελια;

Σχετικές ερωτήσεις
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνο...
Πότισε με χλωρίνη συστηματικά σε 1 μήνα θα είναι κόκαλο!
αν βρισκεσε σε νησι οτι θελης,αν οχι το καλυτερο να συμβουλευτης ανθοπωλη η φυτωρειο καρποφορων δενδρων.Θοδωρος Στεφοπουλος 2465300385,βι...
οχι δεν υπάρχει κατι.......απλά θα μαζεύεις τα μούρα.... αν την εχεις σε αυλή και σου λερώνει, θα πας να πάρεις δίχτυ σαν αυτο που μαζεύο...
μετει??
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Γεωπονική

Απάντηση:
ακομα και η αγρια βγαζει καρπο αλλα λιγο σε ποσότητα και ειναι σκέτο κουκούτσι. θα βρεις κάποιον που ξερει και θα την εμβολιάσει την άνοιξη. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Πότισε με χλωρίνη συστηματικά σε 1 μήνα θα είναι κόκαλο! Διαβάστε περισσότερα...
Αειθαλή ή φυλλοβόλα. Δέντρα ή θάμνοι ή ποώδη. Υψόμετρο 800 έως 1100 μέτρα.
Απάντηση:
αν βρισκεσε σε νησι οτι θελης,αν οχι το καλυτερο να συμβουλευτης ανθοπωλη η φυτωρειο καρποφορων δενδρων.Θοδωρος Στεφοπουλος 2465300385,βιολογικος αγρος αρωματικων φαρμακευτικων φυτων.Ευχαριστω. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
οχι δεν υπάρχει κατι.......απλά θα μαζεύεις τα μούρα.... αν την εχεις σε αυλή και σου λερώνει, θα πας να πάρεις δίχτυ σαν αυτο που μαζεύουν τις ελιές, και θα το δέσεις στα κλαδιά της.... ετσι τα μούρα θα πέφτουν στο δίχτυ και δεν θα πέφτουν κατω να λερώνουν. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
ποτε κλαδεβουμε και λιπαινουμε τα καρποφορα δενδρα Διαβάστε περισσότερα...
Ενδιαφέρομαι να μάθω αν υπάρχουν ποικιλίες αμπελιού που ακολουθούν τον γνωστό ετήσιο κύκλο τους αλλά να καρποφορούν άλλη εποχή π.χ. να τρυγούνται την Άνοιξη Μήπως σε θερμοκήπιο ;
Απάντηση:
Πρωτη φορα το ακουω αυτο αν και εχω εμπειρια . Ο κυκλος της αμπελου εχει τα κλαδεματα , σκαλισματα κλπ αλλα η αποδοση ενος αμπελου εξαρταται απο τον καιρο και το μικροκλιμα της περιοχης. Δεν εχω ακουσει για θερμοκηπιο αμπελιων . Υπαρχουν καποια ειδη κρασιων και αμπελιων οπως το icewine που ειναι γλυκο κρασι και βγαινει κυριως στον Καναδα που τρυγανε χειμωνα οταν οι ρωγες ειναι παγωμενες αλλα αυτοι εχουν εμπειρια και χρονια που το κανουν αυτο. (και ειναι ακριβο κρασι) Επισης εκει οι θερμοκ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να φυτρώσουν οι σπόροι της μπάμιας θέλουν θερμοκρασίες 20-25οC. Κατάλληλες θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της είναι μεταξύ των 25-35οC. Προτιμά τα ελαφρά αμμώδη ή αμμοπηλώδη εδάφη με καλή αποστράγγιση. Η καλλιέργεια μπορεί να γίνει ως αρδευόμενη ή ξηρική. Στην ξηρική καλλιέργεια οι αποδόσεις είναι μικρότερες, δίνουν όμως πιο μικρούς και εύγευστους καρπούς. Η σπορά της μπάμιας γίνεται από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Μαΐου και χρησιμοποιούνται κατά στρέμμα 1,5 έως 2 κιλά σπόρος. Η καλλιέργεια... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχει θερμοπεριοδικός κύκλος σε κάθε έτος. Απαιτούνται εναλλαγή υψηλών –χαμηλών –υψηλών θερμοκρασιών. Στους κήπους μετά την άνθηση κόβεται το ανθικό στέλεχος και αφήνονται μόνο τα φύλλα που αργότερα κιτρινίζουν και ξεραίνονται. Τότε εκριζόνονται οι βολβοί, καθαρίζονται και αποθηκεύονται σε ξερό και καλά αεριζόμενο χώρο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μερικές συμβουλές για τη σωστή ανάπτυξη φύτευση και καλλιέργεια των εσπεριδοειδών. Πότε δεν σκεπάζουμε με χώμα τον κορμό σε εσπεριδοειδή. ειναι σίγουρο ότι θα χαλάσουν. Θα αργήσουν, αλλά θα χαλάσουν. Καλύτερος τρόπος πολλαπλασιασμού τους είναι με σπόρους νεραντζιάς και κατόπιν με μπόλιασμα του μικρού δέντρου στην ποικιλία που θέλουμε Τα εσπεριδοειδή λέγονται ακόμα και «λεμονοπορτόκαλα» και «ξινόδενδρα». Τα φύλλα και τα λουλούδια τους ευωδιάζουν. Δεν υπάρχουν πληροφορίες... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ξυπνας ενα πρωι χωρις να σε καταλαβει κανεις και πας στον κηπο και.... το φυτευεις...! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Όνομα εντόμου: Myzus persicae, Aphididae, Ημίπερα Ξενιστές: Η αφίδα Myzus persicae τρέφεται από εκατοντάδες οικογένειες φυτικών ξενιστών. Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών οι αφίδες εγκαταλείπουν τους ξυλώδεις ξενιστές τους για δευτερογενείς ή φυλλώδεις ξενιστές, συμπεριλαμβανομένου των λαχανοκομικών φυτών στις οικογένειες Solanaceae, Chenopodiaceae, Compositae, Cruciferae, and Curcubitaceae. Λαχανικά τα οποία έχουν αναφερθεί να υποστηρίζουν την Myzus persicae περιλαμβάνουν το αγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αγκινάρα Η αγκινάρα (Cynara cardunculus) είναι πολυετές λαχανικό της οικογένείας των Αστεροειδών (Asteraceae),[1] Αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου, ύψους περίπου 1,5 μ. Είναι φυτό ιθαγενές της Αφρικής, καλλιεργείται, όμως, σε πολλά μέρη του σύγχρονου κόσμου σε θέσεις προφυλαγμένες από το δυνατό ψύχος και εδάφη χωρίς πολλή υγρασία. Η ρίζα της αγκινάρας είναι πασσαλώδης και προχωρεί βαθιά στο έδαφος. Αγγούρι Το αγγούρι είναι καρπός φυτού της ίδιας οικογένειας (Κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Θέλετε να αδυνατίσετε; Δοκιμάστε τις παρακάτω τροφές και θα δείτε αποτελέσματα! 1. Μπρόκολο Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σε ασβέστιο. Προτιμήστε το άφοβα. 2. Λάχανο Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, το λάχανο προσφέρει μεγάλη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Απολαύστε το ελαφρά σοταρισμένο στο τηγάνι ή σε συνδυασμό με γλυκόξινα μήλα. 3. Κουνουπίδι Το κουνουπίδι είναι γεμάτο από φυτοθρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν τον καρκίνο και είναι μια καλή πη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
εεεμμμ....δεν ξερω!!!! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τον φυτεβουμε τελουσ 10 μινα η ιανουαριοσ με φεβρουαριο με βαθοσ 1/5 με 2 εκατοστα κε σε αποστασι 50/60 εκατοστα το ενα με το αλλο...σε καθε τριπουλα θα βαλουμε 3/4 σπορακια κε οταν φιτροσουν θα τα αρεοσουμε κε θα αφισουμε το πιο δινατο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι πιο διαδεδομένες καλλιεργούμενες ποικιλίες είναι η πράσινη της Νέας Μαγνησίας(γλυκός καρπός), Φλωρίνης (κόκκινος καρπός γλυκός ή καυτερός, σχήματος κωνικού, μακριού, μετρίου μεγέθους), Τσούσκα (ελαφριά καυτερή γεύση και κιτρινοπράσινο χρώμα), κίτρινη Κουφαλίων κ.α Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ασθένεια αυτή οφείλεται στε εδαφικό μύκητα. Τα όργανα που προσβάλλει είναι οι ρίζες και οι βάσεις των στελεχών. Συμπτώματα είναι οι μυκηλιακές υφές χρώματος ιώδους – καφέ. Έχει τη μορφή κηλίδας που επεκτείνεται. Η ασθένεια εκδηλώνεται με ξήρανση των υπόγειων τμημάτων του φυτού και στασιμότητα αδυνάτισμα και κιτρίνισμα των βλαστών. Για να προστατευτεί η καλλιέργεια τα ριζώματα πριν τη μεταφύτευση απολυμαίνονται προληπτικά σε διάλυμα χλωριούχου καλίου για 25 λεπτά αφού δεν υπάρχει τρόπος κατ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΜΕΡΑ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ... ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΠΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΝΕΡΟ ... ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ( ΤΟ ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΠΡΙΑ ) ΠΟΤΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΥΤΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κατάλληλη εποχή για φύτευση τριανταφυλλιάς Η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας, αν και μπορούμε να φυτεύουμε τριανταφυλλιές καθ” όλη τη διάρκεια του χρόνου, με εξαίρεση όμως τις περιόδου πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και πολύ υψηλών. Παρόλο που οι τριανταφυλλιές είναι πολύ ανθεκτικά φυτά στο κρύο, δεν υπάρχει λόγος να γίνει φύτευση με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν . Εάν χιονίσει, μετά τη φύτευση, τοτε σκεπάζουμε τις τριανταφυλλιές με διαφανές πλαστικό, το όποιο το τυλίγουμε γύρω από την κάθ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ποια δέντρα πρέπει να φυτεύουμε με σπόρο, ποια με παραβλάσταρα και ποια με κλάδους ή με βέργες Το φύτεμα του δέντρου γίνεται με διάφορους τρόπους. Μερικά δέντρα πρέπει να τα φυτεύουμε με το σπόρο, άλλα με παραβλάσταρα, άλλα με βέργες και άλλα με κλάδους. Με το σπόρο φυτεύονται: Ο φιστικιές, οι λεπτοκαρυές (φουντουκιές), οι αμυγδαλιές, οι καστανιές, οι ροδακινιές, οι δαμασκηνιές, οι κουκουναριές, οι χουρμαδιές, τα κυπαρίσσια, οι δάφνες, οι μηλιές, τα σφεντάμια, τα έλατα, τα πεύκα. Όταν ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η σωστή επιλογή της απόστασης φύτευσης θα δώσει μεγαλύτερες αποδόσεις και ποιοτικότερο συγκομισμένο προϊόν. Συνήθως η απόσταση μεταξύ των γραμμών είναι 60-65 εκατ. και πάνω στη γραμμή 15-20 εκατ. Οι πιο πυκνές φυτεύσεις έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή περισσότερων μετρίου μεγέθους κονδύλων. Σε περίπτωση που επιθυμούμε μεγαλύτερους κονδύλους τοποθετούμε τον πατατόσπορο πάνω στη γραμμή σε απόσταση 27-30 εκατ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Οι επιχειρήσεις εξασφαλίζουν ότι τα βιολογικά προϊόντα μεταφέρονται σε άλλες μονάδες, περιλαμβανομένων των επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου, μόνο στην κατάλληλη συσκευασία με τρόπο που να μην είναι δυνατή η αντικατάσταση του περιεχομένου χωρίς την παραβίαση ή φθορά της σφραγίδας και με την ύπαρξη ετικέτας που να αναφέρει την επωνυμία του προϊόντος την ονομασία του προϊόντος, τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εποχή σποράς - Θερμοκρασία βλάστησης: Φυτεύουμε το φθινόπωρο όταν οι θερμοκρασίες είναι 5-20 C Προτεινόμενη εποχή σποράς για υπαίθρια καλλιέργεια: Οκτώβριο-Νοέμβριο Βάθος φύτευσης: 1.5-2 εκατοστά. Μουσκεύουμε τους σπόρους για 3-4 ώρες πριν την σπορά. Ημέρες βλάστησης: 7-14 Μεταφύτευση: Άμεση σπορά Ωρίμανση: 70-100 ημέρες μετά την σπορά ανάλογα με την ποικιλία και τη θερμοκρασία Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διότι πρόκειται για δέντρο μη αυτογόνιμο.Χρειάζεται να φυτεφθεί ακόμη μια κερασιά διαφορετικής πικοιλίας. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα σαλιγκάρια αποτελούν μια εξαιρε­τικά θρεπτική τροφή, χαμηλή σε θερμίδες. Τα 100 γρ. δίνουν 90 θερμίδες, 16,1% πρωτεΐνες και μόνο 1,4% λιπαρά. Ωστόσο οι τιμές που αναφέρουμε αφορούν τα σκέτα σαλιγκάρια. Ο τρόπος μαγειρέματος μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα λιπαρά και τις θερμίδες. Επιπλέον, τα σαλιγκάρια έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ενώ αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων (3,3%), ιδιαίτερα δε σιδήρου (περισσότερο και από το κόκκινο κρέας), καλίου κα... Διαβάστε περισσότερα...
ΠΟΤΕ ΚΛΑΔΕΒΟΥΝ ΤΙΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΕΣ
Απάντηση:
απο οκτωμβριο εως αρχες μαρτιου Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το μωσαϊκό της καρπουζιάς προκαλείται από δυο διαφορετικούς ιούς: αυτοί αναφέρονται ως μωσαϊκό της καρπουζιάς 1 και μωσαϊκό της καρπουζιάς 2. Ξενιστές: Πεπόνι, καρπούζι, αγγούρι, κολοκυθάκι, φασόλι και μπιζέλι. Διάδοση και σημαντικότητα: Ο ιός του μωσαϊκού της καρπουζιάς είναι γνωστός στις εύκρατες περιοχές καθώς και στις τροπικές. Έχει αναφερθεί στις περισσότερες χώρες στις οποίες καλλιεργούνται κολοκυνθοειδή. Η ζημιά που προκαλεί είναι μεταχρωματισμός στα φύλλα, δυσμορφία των καρπών... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
κλαδεμα ε λια μεγαρων Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ποτε μαζευομε την ποτατα Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 145 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: