Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μι...
Απάντηση: ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 8 ΤΑΥΡΟΣ
Απάντηση: Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα ε...
Απάντηση: Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που π...
Απάντηση: Kaizer δοκιμασε την!
Απάντηση: κακκά πισιά
Απάντηση: αναλογως αν ειναι σπιτικη η αν τν εχεις παρει απο μαγαζι...εχω βρει σε μαγαζι τσικουδια με 60 κ 70 % αλκοολ..αλλα σ σχεση μ τν σπιτικη δν...
Απάντηση: ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΥΙΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΤΟΥ.
Απάντηση: Κρέατα: , ο συνδυασμός των κρεάτων με το κρασί εξαρτάται από το χρώμα τους, τη σύσταση τους, το άρωμα της σάρκας, τον τρόπο μαγειρέματος ...
Απάντηση: Για να κάνει αποτοξίνωση;Ναι μπορεί να πιεί μη αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί.Αλλά γιατί να το κάνει αυτό;Δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση...
 

πως κανω αποσταξη (σουμα)

Σχετικές ερωτήσεις
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιο...
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει α...
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμ α:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχ...
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝ & ΣΙΑ ΕΠΕ ΑΡΧΙΜΗΔΟΥΣ 8 ΤΑΥΡΟΣ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν βγάζει κάποιο κόκκινο κρασί η Λήμνος.Το σταφύλι που ευδοκιμεί σε αυτή την περιοχή και το βοηθάνε οι κλιματικές συνθήκες και το χώμα είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας το οποίο ως γνωστόν παράγει λευκό έντονα αρωματικό κρασί.Τουλάχιστον στο εμπόριο δεν υπάρχει κάποιο κόκκινο απο τη Λήμνο το οποίο να γνωρίζω εκτός αν πρόκειται για μικρό παραγωγό οπότε αλλάζει το θέμα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Tα κρασιά φρούτων, που προέρχονται από φρούτα εκτός από τα σταφύλια, περιλαμβάνουν το μηλίτη, που γίνεται από τα μήλα, τον απιδίτη, που παράγεται από τα αχλάδια, κρασί δαμάσκηνων και κρασί κερασιών, και κρασιά που γίνονται από διάφορα μούρα. Γίνονται συχνά από οινοπαραγωγούς που παράγουν κρασί στο σπίτι και έχουν κάποια εμπορική σημασία στα κρύα κλίματα όπου τα σταφύλια κρασιού δεν παράγονται. Ο μηλίτης και ο απιδίτης είναι σημαντικά προϊόντα στην Αγγλία και τα βόρεια μέρη της Γαλλίας. Τα εμπ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Kaizer δοκιμασε την! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
αναλογως αν ειναι σπιτικη η αν τν εχεις παρει απο μαγαζι...εχω βρει σε μαγαζι τσικουδια με 60 κ 70 % αλκοολ..αλλα σ σχεση μ τν σπιτικη δν ειναι τπτ..εχω πιει σπιτικη τσικουδια κ μ 90% αλκοολ..τ ιδιο ισχυει κ για ρακι τσιπουρο κλπ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΥΙΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΡΝΤΟΥ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κρέατα: , ο συνδυασμός των κρεάτων με το κρασί εξαρτάται από το χρώμα τους, τη σύσταση τους, το άρωμα της σάρκας, τον τρόπο μαγειρέματος και ασφαλώς τις σάλτσες και τα καρυκεύματα. Τα λευκά ή κόκκινα κρέατα που μαγειρεύτηκαν με κρασί, συνοδεύονται με κρασί της ίδιας κατηγορίας ή το κρασί που χρησιμοποιήθηκε στη σάλτσα. Αυτό αποτελεί βασικό κανόνα. Η συνήθεια που έχουν ορισμένες οικοκυρές, αλλά και μάγειροι, να μαγειρεύουν με κρασιά αλλοιωμένα (ξινισμένα, οξειδωμένα) αποτελεί μεγάλο σφάλμα. ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Για να κάνει αποτοξίνωση;Ναι μπορεί να πιεί μη αλκοολούχα ποτά όπως μπύρα και κρασί.Αλλά γιατί να το κάνει αυτό;Δεν έχουν ιδιαίτερη γεύση αυτά τα ποτά μιας και στερούνται οινοπνεύματος.Είναι σαν να κοροιδεύει τον εαυτό του με αυτό τον τρόπο.Καλύτερα είναι να συνηθίσει σε ένα νέο τρόπο ζωής χωρίς το αλκοόλ.Όλα μία ιδέα είναι στην ουσία.Μετά απο την αρχική αδιαθεσία που θα νιώσει τον πρώτο καιρό μετά την αρχή της αποτοξίνωσης,τα πράγματα καλυτερεύουν.Πείσμα χρειάζεται και τίποτα άλλο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μπορει και νευρωση στομαχου! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καθαρίζουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα κουκούτσια... κοβουμε σε φετες και στη συνεχεις το λιωνουμε με τα χερια, Βράζουμε το χυμό αφού το σουρώσουμε, προσθέτουμε μπολικη ζάχαρη (αναλογα με το ποσο γλυκο το θελουμε,το καρπουζι ειναι απο μονο του αρκετα γλυκο)... Φτάχνουμε έτσι ένα ωραίο Συρόπι με άρωμα Καρπούζι το οποίο στην συνέχεια το προσθέτουμε (αφού κρυώσει) σε κάποιο Άοσμο Αλκοολούχο ποτό... όπως την ΚΡΗΤΙΚΗ ΡΑΚΙ και έχουμε ένα ωραιότατο Λικεράκι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στα ρούμια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.Συνήθως μιλάμε για λευκό και μαύρο που είναι η πιο φρέσκια εμφιάλωση και η παλαιωμένη για κάποιο χρονικό διάστημα εκδοχή αντίστοιχα.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή έχει αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο αλκοόλ το μπουκάλι του ενός λίτρου 96% αλκοόλ κοστίζει απο 40 ευρώ και πάνω ενώ πέρισυ κόστιζε γύρω στα 28 με 30 ευρώ.Μπορείς βέβαια να βρείς και πιο φτηνό 90% αλκοόλ το οποίο θα κοστίζει γύρω στα 35 ευρώ. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το γαλλικό σύστημα «Ονομασίας Προελεύσεως» (Appellation Controlee) που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1932, αποτέλεσε το πρότυπο όχι μόνο για συναφείς νομοθετικές ρυθμίσεις στην Ευρώπη, αλλά και δυνητικό πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο. Σε μέρη όπως η Αυστραλία ή η Καλιφόρνια, συζητούσαν επί μακρόν για τους λόγους που θα έπρεπε ή όχι να θεσμοθετηθούν σχετικοί κανόνες, έχοντας πάντα το γαλλικό σύστημα σαν σημείο αναφοράς. Κατά την γαλλική νομοθεσία έχουν θεσπιστεί τέσσερις σειρές οίνων, των οποίων οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν σας αρέσει να βάζετε στο ποτό σας αναψυκτικό καλό είναι να το αποφεύγετε γιατί κάτι τέτοιο θα το αλλοιώσει και δε θα μπορέσετε να καταλάβετε με τη βοήθεια της μύτης και του ουρανίσκου αν είναι «μπόμπα» ή όχι. Πάρτε το λοιπόν σκέτο και πιείτε το. Αν η γεύση του δε θυμίζει το ποτό που σας αρέσει να πίνετε ή όταν το ήπιατε κάηκε ο λαιμό σας, τότε είναι κακό σημάδι. *Αν είστε παρέα προτιμήστε να παραγγείλετε μπουκάλι. Αφού σας το φέρουν βάλτε στα ποτήρια σας. Πριν πιείτε κλείστε το μπουκάλι... Διαβάστε περισσότερα...
Ποια είναι τα αγαπημένα σας αλκοολούχα ποτά;;
Απάντηση:
Εμμ... Έχω δοκιμάσει αλκόολ, αλλά είμαι γενικά κατά του. Δεν μ΄αρέσει το παιχνίδι που κάνει με το μυαλό σου. Συνοπτικά είμαι straight-edge. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τα υλικά παρασκευής ενός ουίσκι είναι το καλό κριθάρι, το καθαρό νερό και η μαγιά, ενώ οι μόνες διαδικασίες που πραγματοποιούνται στο δρόμο προς την εμφιάλωση είναι η θέρμανση, η ψύξη, και πάνω από όλα, η επίδραση του χρόνου. . Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το κρασι δεν μου αρεσει καθολου,το απεχθανομαι!Καθε φορα που μυριζω κρασι μου ερχεται να ξερασω,τραυματικη εμπειρια μαλλον... :P Απο αλκοολ μου αρεσει μονο η μπυρα και η βοτκα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Τί ποσότητα απο τί;Νερό,βύνη;Ποιό απο όλα; Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
ΦΟΥΛ 70%ΚΑΙ ΠΑΝΩ Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η ποικιλία που καλλιεργείται στη Νεμέα κυρίως είναι το Αηγιωργίτικο.Όταν αναφέρεται κάποιος σε κρασί απο τη Νεμέα και είναι με ονομασία προέλευσης,μόνο Αηγιωργίτικο μπορεί να είναι. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
McFarland,Leffe,η La Trappe βγάζει μία κόκκινη,η Hobgoblin έχει βαθύ κόκκινο χρώμα.Υπάρχουν παρα πολλές,όρεξη να έχεις να ψάχνεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κάτι συγκεκριμένο;Επειδή μία vodka μπορεί να έχει 20%αλκοόλ όπως είναι η Ursus αλλά μπορεί να φτάσει μέχρι το 56%αλκοόλ όπως είναι η Krepkaya.Όπως και να έχει να πούμε το Bacardi 151 που είναι 75,5%αλκοόλ,το ρούμι Stroh που είναι 80%αλκοόλ.Επίσης υπάρχουν πολλά υψηλόβαθμα whiskies τα οποία ξεπερνούν το 40%αλκοόλ.Άν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο και σε ποιό είδος ενημέρωσε με. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επίσης το πεπόνι παγώνει,το παγώνει πεπόνι; Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 30 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: