Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μι...
Απάντηση: Εκτός απο ούζο,τσίπουρο(υπάρχο υν με και χωρίς γλυκάνισο) ,αψέντι,sambuca,Past is και ένα λικερ που ονομάζεται Sambo,όλα τα υπόλοιπα ποτά δε...
Απάντηση: Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως, στο οροπέδιο της Τριπόλεως, σε υψόμετρο περίπου 6ΟΟ μέτρων, αλλά και στο νομό Μεσσηνίας....
Απάντηση: που να ξερω.
Απάντηση: ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση
Απάντηση: τι ειναι αυτο ?
Απάντηση: 40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα ...
Απάντηση: Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειασ...
Απάντηση: apikyan.com
Απάντηση: Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέ...
 

πως κανω αποσταξη (σουμα)

Σχετικές ερωτήσεις
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιο...
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει α...
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμ α:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχ...
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκτός απο ούζο,τσίπουρο(υπάρχουν με και χωρίς γλυκάνισο),αψέντι,sambuca,Pastis και ένα λικερ που ονομάζεται Sambo,όλα τα υπόλοιπα ποτά δεν περιέχουν γλυκάνισο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εκλεκτή ποικιλία αμπέλου που συναντάται, κυρίως, στο οροπέδιο της Τριπόλεως, σε υψόμετρο περίπου 6ΟΟ μέτρων, αλλά και στο νομό Μεσσηνίας. Από τους αμπελώνες της Μαντινείας παράγεται ένα περίφημο λευκό ξηρό κρασί με χαρακτηριστική φρουτώδη γεύση και υψηλή οξύτητα, που έρχεται στην αγορά ως ΟΠΑΠ "Μαντινεία". Το Μοσχοφίλερο είναι μέλος της ποικιλίας φιλέρι Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
http://www.otherside.gr/2011/09/mpura-mono-gia-gynaikes/
Απάντηση:
ελα εκανες 17 ερωτησεις *5 ποντους η καθε μια..αρκετα ειναι για σημερα θα φτασεις πρωτη θεση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
τι ειναι αυτο ? Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
40 % αλλα για να μετργθει θελει ειδικο τροπο οχι απλα βαζεις ενα πυκνομετρο αλκοολης και μετρας οπως το κανουν οι νομιζουν πολλοι αλλα με αποσταξη και μετα μετρηση Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστήριο για να πάρεις τον χυμό απο τα μήλα ο οποίος στην συνέχεια θα μπεί σε δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Σε περίπου ένα μήνα θα έχεις τον μηλίτη σου έτοιμο.Στην ουσία είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί αλλά εδώ θέλουμε πιεστήριο για να πάρουμε τον χυμό,δεν μας κάνει ενα απλό πατητήρι.Επίσης το κρασί που θα πάρεις στο τέλος θα πικρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Εξαρτάται τι ποτήρια εννοείς.Άν εννοείς ποτήρια του κρασιού ακούγεται λογικό.Άν εννοείς νεροπότηρα τότε μάλλον υπάρχει πρόβλημα.Δέν αναφέρεις βέβαια το πότε καταναλώνεις τα δύο ποτήρια.Άν είναι συνοδεία φαγητού ή σκέτα.Στην πρώτη περίπτωση πάλι μου φαίνεται λογικό.Στην δεύτερη περίπτωση χαλάς το στομάχι σου.Βέβαια έχε υπόψη σου ότι ένας αλκοολικός δεν αναρωτιέται άν είναι ή όχι αλκοολικός απλά πίνει χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εύκολη ερώτηση.Πάρε χαρτί και στυλό και άρχισε να σημειώνεις.Ξεκινάμε:Johnnie Walker,Ballantines,Vat 69,Cutty Sark,Haig,White Horse,Famous Grouse,Grants,Dewars,Black&White.Πάμε σε bourbon:Jack Daniels,Jim Beam,Woodford Reserve,Knob Kreek,Pappy Van Winkle,Makers Mark,Kentucky Jack,Four Roses,Wild Turkey,Blantons,Bookers.Πάμε σε malt: Aberlour,Talisker,Ardbeg,Glenmorangie,Balvenie,Sca pa,Glenfiddich.Θέλεις και ιρλανδέζικα;Γράψε ορισμένα:Tullamore Dew,Jameson.Θέλεις και ιαπωνικά;Suntory.Αυτά γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τα δικά μας :-D Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Εμφιαλωμένη ή χύμα;Εμφιαλωμένη επειδή μπαίνουν και ένα σωρό φόροι στη μέση πρέπει να πουλιέται απο 12 ευρω και πάνω.Η χύμα εξαιρείται απο μερικούς φόρους και κοστίζει πιο φτηνά.Σε κάβα έχω βρεί με 8 ευρω το λίτρο.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Οποιοδήποτε βρείτε.Δεν έχουν καμία σημαντική διαφορά.Όλα οξειδωμένα κρασιά είναι,στην ουσία λίγο πριν γίνει ξύδι το εμφιαλώνουν και το πουλάνε. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Το έχω γράψει αρκετές φορές,άλλη μία δεν πειράζει.Δεν συνδυάζονται.ΠΟΤΕ.Αλκοόλ και φάρμακα δεν πάνε ποτέ μαζί.Κανόνας απαράβατος. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Χωρίς πάγο.ΑΛλιώς χαλάει η σύνθεση του ποτού.Αν δεν μπορείς τη γεύση του ή έχεις κάποιο σε cask strength ή καπνιστό,τότε μόνο μπορείς να βάλεις ένα παγάκι για να το αραιώσεις ελαφρώς.Ειδικά στα καπνιστά whiskeys το νερό σχεδόν επιβάλλεται.Αλλά μόνο εμφιαλωμένο νερό,ποτέ απο τη βρύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα άν είναι λευκό ή σκούρο το ρούμι.Άν είναι λευκό μπορείς να το πιείς σκέτο,με πάγο,με coca cola,ή ακόμα μπορείς να φτιάξεις ένα σωρό cocktail με βάση το ρούμι.Το σκούρο ρούμι απο την άλλη επειδή πολλά απο αυτά έχουν υποστεί παλαίωση θα έπρεπε να καταναλώνονται σκέτα.Έχουν πάρει απο το βαρέλι οπου παλαιώθηκαν μια ιδιαίτερη γεύση οπότε είναι κρίμα να την χαλάσεις με κάποιο αναψυκτικό.Αλλά στην τελική το πίνεις όπως εσύ θέλεις. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
η απάντηση αυτή είναι εξαιρετικά εύκολη και η απάντηση στην ερώτηση σου είναι "δεν θα σου κοστίσει απολύτως τίποτα!" τώρα βέβαια αν θες να μάθεις πόσο ΑΞΙΖΕΙ αυτό είναι άλλο θέμα! Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Επειδή υπάρχουν 2 τουλάχιστον ελληνικές ποικιλίες και μία ξένη στην ελληνική αγορά θα σου πω γενικά πώς είναι.Πρώτα απο όλα υπάρχει το Μοσχάτο Λήμνου(το λέει το όνομα απο που προέρχεται).Δεύτερο είναι το Μοσχάτο Αλεξανδρείας.Επίσης κυκλοφορεί και το Moscato DAsti απο την Ιταλία.Και τα τρία θα έλεγα οτι είναι ελαφρώς φρουτώδη,πίνονται ευχάριστα και δεν χρειάζεται να τα καταναλώσεις συνοδεία φαγητού.Επίσης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.Ειδικά το Moscato DAsti που είναι ημιαφρώδες κατανα... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γίνεται ο τρύγος και μαζεύονται τα σταφύλια.Στη συνέχεια μεταφέρονται στο πατητήρι οπου θα πάρουμε το χυμό τους ο οποιός στη συνέχεια θα μπεί στη δεξαμενή για να αρχίσει η ζύμωση(βράσιμο).Μετά απο λίγο καιρό και εφόσον οι μύκητες που αναπτύχθηκαν μας έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα ανάλογα την ποικιλία σταφυλιού που χρησιμοποιήσαμε,γίνεται το φιλτράρισμα και μπαίνει το κρασί σε βαρέλια για να γίνει η ωρίμανση.Ανάλογα την ποικιλία πάλι ποικίλει ο χρόνος ωρίμανσης.Άλλες ποικιλίες είναι έτοιμες γ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα τον παραγωγό.Άν είναι του εμπορίου φτάνει μέχρι 40%αλκοόλ.Απο εκεί και πάνω ανεβαίνει κατακόρυφα η τιμή λόγω του ειδικού φόρου κατανάλωσης.Άν είναι σπιτική μπορεί να περάσει και το 40%αλκοόλ.Δεν μπαίνει περιορισμός εκεί.Ο καθένας βγάζει όσο δυνατή ρακή θέλει.Ή όσο ελαφριά. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
20% με 21% παιζεται αναλογα τον μπαρμαν... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Μάλλον πρέπει να ζητήσετε απο κάποια μπυραρία να αγοράσετε.Συνήθως έχουν απόθεμα.Διαφορετικά μπορείτε να κοιτάξετε στα καταστήματα Makro.Απο όσο γνωρίζω εισάγουν διάφορα είδη ποτηριών και μάλλον θα έχουν και απο Paulaner. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αν πας σε ενα παραδοσιακο, νησιωτικο χωριουδακι και ζητησεις ρακομελο... (Υπαρχουν ειδικα μαγαζακια που φτιαχνουν μονο ποτα, οπως τσικουδια) θα το δεις εκεινη την στιγμη να γινεται σε κατι μεγαλα καζανια (με τον τροπο της αποσταξης) και στο προσφερουν σχεδον καυτο.... ή αλλιως παρα πολυ ζεστο.... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 136 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: