Σχετικές ερωτήσεις
Απάντηση: Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μι...
Απάντηση: Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα ...
Απάντηση: Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο...
Απάντηση: Άν υπολογίσουμε οτι χρησιμοποιούμε ένα gin με 40%περιεκτικότητα σε αλκοόλ και οτι το αραιώνουμε με λογική ποσότητα tonic,το πιο πιθανό εί...
Απάντηση: Αλκοολούχο ποτό που πίνεται συνήθως για τη χώνεψη.Περιέχει διάφορα βότανα που βοηθούν με τη δυσπεψία.Ελπίζω να σε βοήθησα.
Απάντηση: Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειασ...
Απάντηση: ουισκι
Απάντηση: Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% γ...
Απάντηση: Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής γλυκού κρασιού.Ο ένας είναι ο φυσικός οπου τα σταφύλια αφού μαζευτούν απλώνονται(ειδικά το καλοκαίρι)σε έν...
Απάντηση: Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν μερικές που έχουν μικρότερο ποσοστό(γύρω στο 38%)και άλλες με υψηλότερο(μέχρι 45%).Ελπίζω...
 

πως κανω αποσταξη (σουμα)

Σχετικές ερωτήσεις
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιο...
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει α...
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλ...
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμ α:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχ...
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. ...
Δώστε την απάντησή σας στην ερώτηση:
Παρακαλούμε γράψτε με Ελληνικούς χαρακτήρες
Διαθέσιμοι χαρακτήρες :
Οι μη εγγεγραμμένοι χρήστες πρέπει να εισάγουν κωδικό
Πενταψήφιος κωδικός:
Εικόνα Captcha: Παρακαλούμε αναγνωρίστε την εικόνα.
Εάν δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πενταψήφιο κωδικό, κάντε κλικ εδώ για εμφάνιση νέου κωδικού
Οι δημοσιεύσεις σας θα πρέπει να συμφωνούν με τους όρους χρήσης

Απαντημένες ερωτήσεις στην κατηγορία Αλκοολούχα ποτά

Απάντηση:
για κανε μια δοκιμή....σε μικρη ποσότητα να δεις θα βράσει?? οταν θα ριξεις την μαγια να μην ειναι καυτο το μιγμα...25-30 βαθμους κελσιου. παντος ετσι για την ιστορια... αν βαλεις πολτοποιημένα φρουτα που περιεχουν ζακχαρα σε καποιο δοχειο και βρασουν σιγουρα θα παρεις αλκοολ (μηλα αχλαδια) που ειναι και της εποχης... τα καλοκαιρινα βγαζουν περισσοτερη ποσοτητα γιατι ειναι ποιο γλυκα. και παντα σε μικρη ποσοτητα...2-3 κιλα γιατι αυτο ειναι παρανομο και αν σε πιασουν με μεγαλη ποσοτητα τη... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Με τα μήλα μπορούμε να φτιάξουμε δύο ειδών ποτά.Άν πάμε τα μήλα σε πιεστήριο και πάρουμε το χυμό τους μπορούμε να το αφήσουμε να βράσει απο μόνο του βάζοντας το σε μία ανοξείδωτη δεξαμενή.Όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση αυτό που θα πάρουμε είναι μηλίτης.Με το δεύτερο τρόπο,παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε σε καζάνι απόσταξης.Αφού βράσει θα πάρουμε απο την απόσταξη μπράντυ.Αυτά πολύ περιληπτικά.Όλη η διαδικασία θέλει χώρο να περιγραφεί.Ελπίζω να βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
εχω φτιαξει εναν αποστακτηρα απο χυτρα ταχυτητας και θελω να αποσταξω κρσι απο supermarket για να παρω τσιπουρο
Απάντηση:
Κάτι έχεις μπερδέψει.Το κρασί προέρχεται απο το πάτημα των σταφυλιών,τη ζύμωση τους και στην συνέχεια φιλτράρισμα και τοποθέτηση σε βαρέλι για ωρίμανση μέχρι την εμφιάλωση.Το τσίπουρο είναι αποτέλεσμα της σύνθλιψης των στέμφυλων το οποίο στην συνέχεια βράζεται για να αποσταχθεί.Άν δοκιμάσεις να αποστάξεις έτοιμο κρασί δεν θα πάρεις τσίπουρο αλλά αλκοόλ.Δεν γίνεται δηλαδή να αποστάξεις το ένα τελικό προιόν(κρασί) για να πάρεις κάποιο άλλο(τσίπουρο). Διαβάστε περισσότερα...
αποσταξη αλκοολ
Απάντηση:
Το τελικό απόσταγμα έχει πιο ήπια γεύση όσο περισσότερες φορές αποσταχθεί.Παράδειγμα:το μέσο whiskey αποστάζεται 2 φορές(τα ιρλανδικά μέχρι και 3) οπότε το απόσταγμα που θα πάρεις έχει μια τραχιά γεύση(για αυτό και τα malt whiskey μένουν σε βαρέλι για να ωριμάσουν).Η vodka απο την άλλη αποστάζεται παραπάνω απο 10 φορές οπότε το τελικό προιόν δεν έχει γεύση και είναι πολύ ήπιο στην γεύση. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Κοιτα ...... καποια απο τα ποτα που γνωριζεις και παρα πολλα ποτα απο ολον τον κοσμο που βεβαιως δεν γνωριζουμε γινονται απο αποσταξη. Μπορεις να κανεις ποτο απο αποσταξη απο σταφυλια, τα τσαμπουρα των σταφυλιων , απο φρουτα, απο πατατα και απο πολλα αλλα ειδη. αποσταξη ονομάζεται η μέθοδος με την οποία απομονώνεται ένα "καθαρό" υγρό από ένα μίγμα. Με τη μέθοδο αυτή θερμαίνεται ένα μίγμα που περιέχει υγρό μέχρι που βράζοντας το υγρό σχηματίζει ατμούς. Οι... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γεια... δεν μπορω να καταλαβω τι να την κανεις την αποσταξη !! το μονο που θα παρεις ειναι καθαρο οινοπνευμα. Αν ομως επιμενεις ειναι μια φιαλη που βραζει το johnny επανω απο εκει φευγει ενα σωληνακι και πηγαινει σε εναν ψυκτηρα... οπου συμπυκνωνονται και υγροποιιεται σε οινοπνευμα.....καθαρο ... Αν θελεις και το σχεδιαγραμα στειλε μου στο μαιλ μου να στο στειλω !!! sunrisezero@yahoo.gr Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Σε μπουκάλι ή σε κάποιο γυάλινο δοχείο αν είναι μεγάλη η ποσότητα.Εννοείται οτι πρέπει να κλείνει καλά το δοχείο για να μην παίρνει αέρα και χαλάσει.Στο μπουκάλι,ένας φελός αρκεί για να διατηρηθεί για κάποιο καιρό. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Βάλε γιατί προφανώς δεν το σηκώνεις σκέτο... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Άν υπολογίσουμε οτι χρησιμοποιούμε ένα gin με 40%περιεκτικότητα σε αλκοόλ και οτι το αραιώνουμε με λογική ποσότητα tonic,το πιο πιθανό είναι να μειωθεί στο 35% το ποσοστό του αλκοόλ.Αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο δραστικό,το αντίθετο.Επειδή το ανακατεύουμε με ανθρακούχο αναψυκτικό,θα κυκλοφορήσει και θα φτάσει στον εγκέφαλο πιο γρήγορα απο ότι αν πίναμε σκέτο το ποτό.Οπότε κάνει ζημιά πιο σύντομα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Αλκοολούχο ποτό που πίνεται συνήθως για τη χώνεψη.Περιέχει διάφορα βότανα που βοηθούν με τη δυσπεψία.Ελπίζω να σε βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Είναι λίγο μπελάς να το φτιάξεις στο σπίτι.Αλλά για να δούμε πώς το φτιάχνουμε.Πρώτα απο όλα χρειάζεσαι μήλα(λογικό δεν είναι;).Θα χρειαστείς πιεστήριο για να πάρεις τον χυμό απο τα μήλα ο οποίος στην συνέχεια θα μπεί σε δεξαμενή για να γίνει η ζύμωση.Σε περίπου ένα μήνα θα έχεις τον μηλίτη σου έτοιμο.Στην ουσία είναι ο ίδιος τρόπος με τον οποίο φτιάχνουμε κρασί αλλά εδώ θέλουμε πιεστήριο για να πάρουμε τον χυμό,δεν μας κάνει ενα απλό πατητήρι.Επίσης το κρασί που θα πάρεις στο τέλος θα πικρίζ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απάντηση:
Ανάλογα για τί μιλάμε,εμπορίου ή για σπιτική χρήση.Η ρακή του εμπορίου βγαίνει γύρω στο 40% αλκοόλ,ίσως και λίγο λιγότερο κοντά στο 35% για να κοστίζει και πιο φτηνά λόγω του ποσοστιαίου ειδικού φόρου κατανάλωσης.Η σπιτική ρακή μπορεί να είναι απο 30% αλκοόλ εως όσο δυνατό θέλει να το κάνει κάποιος,δεν υπάρχει περιορισμός.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Υπάρχουν δύο τρόποι παρασκευής γλυκού κρασιού.Ο ένας είναι ο φυσικός οπου τα σταφύλια αφού μαζευτούν απλώνονται(ειδικά το καλοκαίρι)σε ένα μέρος οπου θα τα πιάνει ο ήλιος ουτως ώστε να αυξηθούν τα σάκχαρα των σταφυλιὠν και να πάρουμε πιο γλυκό κρασί κατα το πάτημα των σταφυλιών.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται φυσικώς γλυκά. Ο δεύτερος τρόπος έχει ως εξής:αφού μαζευτούν τα σταφύλια και πατηθούν προστίθεται ζάχαρη κατα την ζύμωση για να γίνει πιο γλυκό το κρασί.Αυτά στην συνέχεια ονομάζονται απ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Γύρω στο 40% αλκοόλ περιέχει η sambuca.Υπάρχουν μερικές που έχουν μικρότερο ποσοστό(γύρω στο 38%)και άλλες με υψηλότερο(μέχρι 45%).Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η απορία ποιά είναι;Ἀν υπάρχουν ημίγλυκα κρασιά ή τί είναι;Ημίγλυκα υπάρχουν τόσο λευκά,κόκκινα και ροζέ.Μερικές φορές είναι απο μόνα τους ημίγλυκα,δηλαδή αφήνονται λίγο παραπάνω να ζυμωθούν και να ανεβάσουν ζάχαρα,όχι τόσο πολύ καιρό όμως για να θεωρηθούν γλυκά,άλλες φορές (που είναι και το πιο συχνό)φτιάχνονται με την προσθήκη ζάχαρης.Απο γεὐση δεν είναι τόσο γλυκά όσο(για παράδειγμα)η Μαυροδάφνη.Είναι ελαφρώς πιο ξηρά.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
απο οινόπνευμα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
5% αλκοόλ περιέχει.Αλλά λόγω του οτι περιέχει ανθρακικό γίνεται πιο δραστικό και ας έχει μικρή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Διαβάστε περισσότερα...
Συνταγη της Αργυρως
Απάντηση:
εχω πιει τελειο.. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Απλά η λευκή τεκίλα είναι πιο φρέσκια.Η κίτρινη μένει να ωριμάσει για μικρό χρονικό διάστημα.Επίσης το κίτρινο χρώμα προέρχεται απο το βαρέλι ωρίμανσης. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Η υπερκατανάλωση αργά αλλά σταθερά σκοτώνει.Όπως έλεγαν οι αρχαίοι παν μέτρον άριστον. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
καλοκαιρινα,ααχαχα,..και συγκεκριμενα με γευση καρπουζι!<3 Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ναί,τί θέλετε να μάθετε;Υπάρχουν 2 ή 3 μάρκες Brachetto που εισάγονται στην Ελλάδα.Είναι πιο ξηρό απο το Moscato,με μικρό ποσοστό σε αλκοόλ(νομίζω είναι γύρω στο 6%).Ευκολόπιοτο,ημιαφρώδες αλλά επειδή είναι ελαφρώς ξηρό μπορεί να συνοδεύσει και το φαγητό,σε αντίθεση με το Moscato που συνήθως πίνεται σκέτο ή συνοδεύει κάποιο γλυκό ή φρούτο.Ελπίζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
(αλκοολ)
Απάντηση:
εγω ειμαι 17 προς 18 και πινω μονο μπυρα και κρασι,σε μικρες ποσοτητες καμια φορα Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Διαφορετική μονάδα μέτρησης βάρους.Το ένα μετράει στέρεα,το άλλο υγρά.Για την ιστορία πάντως και για να δώσω απάντηση,είναι 940 γραμμάρια το ένα λίτρο.Ελπιζω να σας βοήθησα. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανάλογα.Αν σας αρέσει να ανακατεύετε το ποτό σας με χυμό ή κάποιο αναψυκτικό,τότε προτιμήστε ένα λευκὀ ρούμι.Αντίθετα προτιμήστε ένα μαύρο ρούμι αν σας αρέσει να πίνετε το ποτό σας σκέτο. Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Έχει γεμίσει το ψυγείο σας και δεν χωρούν οι μπύρες και τα αναψυκτικά για την παρέα το βράδυ; Εδώ σας έχουμε ΤΟ tip για να παγώσετε όλες τις μπύρες και όλα τα αναψυκτικά σε 3 μόνο λεπτά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε τα αναψυκτικά σε μια κατσαρόλα, να πετάξετε μέσα παγάκια ώστε να καλυφθούν τα μπουκάλια ή τενεκεδάκια και να γεμίσετε την κατσαρόλα με νερό. Θα μας πείτε, ωραία δεν είναι και κάτι καινούριο αυτό. Εδώ όμως είναι το κόλπο, αφού έχετε γεμίσει την κατσαρόλα με νε... Διαβάστε περισσότερα...
Πως να φτιαξω μπυρα στο σπιτι
Απάντηση:
Εξοπλισμός: Δοχείο ζύμωσης 25 λίτρων (με θερμόμετρο, παγίδα αέρα και δοσομετρητή ζάχαρης) Κύλινδρο και πυκνόμετρο για έλεγχο της ζύμωσης; 1 βραστήρα Ένα λεκανάκι για την αποστείρωση Ένα κατσαρολάκι για μπεν μαρί (να χωράει το δοχείο βύνης) Μια κατσαρόλα για το μίγμα (να χωράει 5-6 λίτρα νερό) Ένα γυάλινο ποτήρι, κατά προτίμηση λείο Λίγη μεμβράνη κουζίνας Ανοιχτήρι για κονσέρβες Εμφιαλωτήρια για μεταλλικά καπάκια Μεταλλικά καπάκια (συσκευασία 100 τεμ.) Ψύκτρα (βούρτσα) καθαρισμού φ... Διαβάστε περισσότερα...
Απάντηση:
Ανεβασμένη σεξουαλική διάθεση έχουν οι γυναίκες που πίνουν καθημερινά ένα έως δύο ποτήρια κόκκινου κρασιού. Ιταλοί ερευνητές, εξετάζοντας δείγμα 800 γυναικών, ηλικίας 18-50 ετών διαπίστωσαν πως υπάρχει συσχέτιση της κατανάλωσης κόκκινου κρασιού με τις γυναικείες σεξουαλικές ορμές. Οι γυναίκες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, η δεύτερη όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασί είτε οποιουδήποτε άλλο αλ... Διαβάστε περισσότερα...
Ρώτησε τους 77 online χρήστες!
* Γράψε με λίγες λέξεις, τον τίτλο της ερώτησής σου και πάτα το κουμπί δημιουργίας νέας ερώτησης.
Προαιρετικά, μπορείς να γράψεις περισσότερες λεπτομέρειες για την ερώτησή σου στο παρακάτω πεδίο.
Βρείτε όλες τις απαντήσεις για: